Ja mam za to, ze se nahrazuje cela ROMka, takze se mi to nezda ... vlastne to je jako Hard Reset.
Ja mam za to, ze se nahrazuje cela ROMka, takze se mi to nezda ... vlastne to je jako Hard Reset.
Jako většina nedočkavců jsem provedl okamžitý upgrade a zde jsou některé poznámky:
1) Po prvním upgrade byla cihla výrazně pomalejší a občas se zasekla
Možné důvody:
SBP Pocket Plus 3.1 - tato aplikace dělala problémy, zasekávala se občas kousla celou cihlu, po odstranění z Today (ne odinstalaci) se situace výrazně zlepšila.
Čeština Sunnysoft - verze 9, která byla k dispozici před 24.3. nekorektně podporovala WM5, po instalaci doporučeného patche se situace mírně zlepšila
Občas se zbláznila CF karta, na které byly nainstalovány všechny aplikace
2) Provedl jsem hardreset a jako první jsem nainstaloval češtinu od Sunnysoftu z 24.3. hlásí se jako verze 9.1 a žádné výrazné zpomalení cihly se nekonalo.
NEinstaloval jsem SPB Pocket Plus a zatím se nic nekouslo
Aplikace instaluji do "zařízení", jejich start je podobný jako ve WM2003
3) Funkční aplikace
SPB Diary 1.7.1
SPB Weather
Total Commander
TCPMP v0.72RC1
Tweaks2k2.NET v3.20
4) Zbývající problémy
Baterku to žere úplně neskutečně a dobíjení přes "kolíbku a USB" je zoufale pomalé
Zatím jsem nerozchodil češtinu na Blue klávesnici Stowaway (pokud má někdo nějaký typ tak předem díky
Neinstaloval
Nechápu proč by měla být MN6 only:?: Ještě dnes když již aspoň půl roku běží WM5 mají na stránkách upgrade 2002.:yes: Čím víc použitelných přístrojů tím víc zákazníků.Nebo to někdo takto dělá?Původně odesláno od Surgical
Z vlastni zkusenosti vim, ze nejvic podpory se pokytuje NOVYM zakaznikum, ktere chci pochytat a polapat...Operatori mobilnich siti a nejen oni by mohli vypravet. Novi zakaznici obvykle budou mit NOVE stroje, a ruku na srdce, ze bychom se dockali neceho noveho a nemelo to WM 5.x se mi nechce verit. Takze vyrobci softu jej budou urychlene adaprtovat a optimalizovat na WM 5.x az do stavu, ze zpetna kompatibilita bude....problematicka. That is all. To je realita, opakovane pozorovana i v nasich luzich a hajich....
Mluvim o softech na PDA, ne jednoucelovych masinach...
Ano, opravdu se mi potvrdilo, ze po opetovnem downgrade a upgrade to beha vcelku normalne. Take jsem jako prvni nainstaloval InterWrite Pro 9.1.
Odzkousene aplikace:
Pocet Weather
TCMP
Oziexplorer + GPS iTec 339
RescoFileExplorer
uBook
Stale mne prekvapuji ty hlasky ohledne vydrze baterie. Sice jsem nemel pres vikend moc casu to odzkouset, ale na plne nabiti mi vydrzela cca: 5h (uspani 36 hod)
z toho provoz cca:
2,5 h poslech MP3
1 h - synchronizace, konfigurace ... bezna prace
1 h - hra
0,5 - cteni + MP3
a jeste mi to ukazuje 15% kapacity baterie
takze mi to prijde vcelku normalni ?!?!
Pls., mohi by jste se, ti co mate na hx4700 uz WM5, kouknout do sve cihly kolik vam zabira slozka \windows\activesync, pripadne jake tam mate soubory?
Porad jsem zjistoval jak to ze mam uz jen cca 20MB volne storage pameti a vyse uvedena slozka mi zabira cca 35MB a obsahuje soubory neslmyslne pojmenovany (kostecky a podobny paskvil) a ani jeden soubor nejde smazat. Tech souboru neni moc, ale nektere maji i 7MB.:
Ja jen abych vedel, jestli mi HR pomuze nebo to je bezna vec... :no:
EDIT: Screenshot
![]()
U mne 52kb
6 vicemene systemovych souboru.
To se mi opravdu nezda.Původně odesláno od JaK
Podle meho nazoru se prepise cela ROMka, nezbyde zadny zbytek, ktery by tam mohl "skodit".
Muze se prosim nekdo z mistnich odborniku kteri maji vice zkusenosti k tomuto nazoru vyjadrit? :-)
Jirka
Tak jsem udelal HR, obnovu dat ze zalohy, soubory jsou sice pryc, ale uvoleni pameti, ktere jsme ocekaval se nekonalo...Netusite nekdo kde muze byt problem?
Taktez mohu potvrdit ze po opetovnem downgrade a upgrade to beha naprosto bez problemu a zadrhavani.
Takze po dlhoocakavanom update na wm5 sa s mojou tehlou neda robit, po sw resete bootoje asi 20 sec, vsetko sa zasekava, popripade nejde spustit alebo cela tehla vytuhne. Vazne rozmyslam ci tych 47$ stalo za to. Skusim postup s downgrade na wm2003 a nasledne ugrade na wm5, ak to nepomoze tak sa asi rozplacem :-) .
Takze u mna to tiez po downgrade a naslednom upgrade slape pekne, nechcel som tomu verit ale je to tak
Ale pokud se nemylim, "downgrade" obnasi v podstate pouze aplikaci oficialni rom 1.10, ktera je stejna i u HP na webu. Nebo se mylim?Původně odesláno od badtom
Takže problémům by se možná dalo předejít tím, že před upgrade na WM5 by se udělal HR WM3. To by chtělo zkusit...
Já synchronizuju jak o život (pošta, obsáhlý kalendář a kontakty) a mám tam nějakých 30 kb. Soubory mají datum z aktuálního dne.Původně odesláno od Ivo Pokorný