Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 21 z 45 PrvníPrvní ... 11192021222331 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 301 až 315 z 672

Téma: WM5 na HP iPAQ hx4700 - rady, zkušenosti, problémy, úmrtí pri flashování....

  1. #301
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    96

    tedy vážení realvga je super to se musí nechat, ale mám pár připomínek nebo spíše dotazů:

    1) některé aplikace jsou trochu nefunkční respektive funkční, ale téměř neviditelné - nešlo by nějak udělat aby měli velikost patřičnou k displaji?? napříilad karty solitare jsou teď téměř nehratelné :-)

    2) nevím jsetli to souvisí s realvga modem, ale nějak mi začala zlobit čeština - interwrite 9 - když spustím word tak se mi jakoby vypne pak zase naskočí a zase se vypne. používám při psaní bluetooth klávesnici od HP a pořád to dělá nějaké chyby. respektive chvíli to běží dobře a najednou ajko bych zmáčkl nějaké klávesové zkratky zarovná to text na střed a začne psát nesmysly a pak otevře okno najít a nahradit - opravím to pokračuji v psaní a za nějakých pět minut se to opakuje. netušíte proč ????
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #302
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    17

    Taky pridam par postrehu s novym upgradem ROM (2.01.05).
    Predtim sem mel delsi dobu 2.00.39 a to bylo naprosto neunosne,pomale, des hruza. Nekdy jsem kliknul a odezva zadna treba i 10s. Taky baterka sla vzdycky rychle do haje. Cihla vzdycky horka jako pra*e.

    Zrovna sem se rozhodoval, ze tam dam zpet WM2003SE a jako na zavolanou sem objevil patch. Tak sem jej tam hned natlacil a ejhle WM5ky vali tedka jako z praku, super rozdil proti stare verzi. Doufam ze i vydrz baterky bude lepsi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #303

    rl rl je offline
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    6

    Na te to strance se nachazi reseni s problemem nefunkcnosti internetu po update activesync na v4.2.
    http://pdaphonehome.com/forums/552203-post22.html

    Jde o reg.file s timto obsahem:

    Windows Registry Editor Version 5.00

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows CE Services]
    "AllowLSP"=dword:00000000

    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #304
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    35

    Zdravim vsechny,
    tak jsem si vcera potvrdil neprijemnou zkusenost o ktere jsem se domnival ze jsem ji upgradem WM5 a reinstalaci eliminoval.
    V praci jsem normalne ukoncil cinnost a vypnul PDA. Navecer jsem musel jet autem a pri ceste jsem chtel vyuzit GPS -> baterka byla prazdna i kdyz tam melo byt cca 70%. Tak jsem tam dal 3600 mAh kterou pouzivam k GPS, po dojeti na misto (cca 3 hod provozu) jsem TomToma ukoncil a PDA vypnul. Vecer jsem si chtel precist neco z knizky =>> baterka prazdna i kdyz by mela mit cca 50%.
    Mate nekdo pls. nejaky napad a jde to vubec nejak osetrit? nebo je to bug upgrade? Vim, ze tu jiz tato informace probehla ale myslim, ze bez konkretniho zaveru.

    Honza
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #305
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Bug samotného upgradu to asi nebude neb jsem se s tímto problémem za celých 14 dní nesetkal (ani se mi ho nepovedlo nasimulovat).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #306
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    96

    Taky si myslím, že to bude ryze individuální problém. Sice se mi stalo to, že cihlička nešla zapnout a správně se rozběhla až po třetím SR, ale baterie byla OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #307
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    0

    Tak bych se rád podělil s týdenní zkušeností s upgrade na WM05. Jak jsem psal, začal jsem minulý pátek ráno a skončil v neděli večer. Nejdříve po klasickém update na WM05 2.00 došlo ke ztrátě spojení mezi PDA a PC přes ActiveSync 4.2 a tak jsem dokončil update přes notebooka a z něj vše ostatní instaloval Později jsem si s ActiveSync dost pohrál. Ani úprava klíčů uvedená o několik zpráv výše nepomáhá. Z jiného disku na to samém PC jsem spustil XP, nově nainstaloval ActiveSync 4.2 a vše fungovalo ok. Takže hardware se tím dá vyloučit. Potom jsem se vrátil na hlavní disk a pomocí MSCONFIG jsem vše, co šlo, postupně povypínal, ale spojení stále nefunguje. Je to někde ve vlastních Woknech. Porovnával jsem klíče mezi notebookem a PC, ale na nic jsem nepřišel.... Že by domácí úkol pro někoho jiného?..:-) Poté, co jsem uplatnil řešení z konfery u ozVGA, v Nastaveních dal největší písmo a v Exploreru v Lupě také největší, jsem dosáhl použitelného řešení – stejného jako v W2003SE a to používám stále na vše. Samozřejmě s otočenou obrazovkou o 90 stupňů. Akorát jsou některé obrázky a nápisy v některých programech jako např. karty příliš malé a nepoužitelné, ale s tím se asi nedá nic dělat, ty já prostě nepoužívám. Pak jsem bojoval viz výše – teď vím, že zbytečně – s připojením na internet. Všechny problémy byly způsobeny tím, že první den se W05ky usazovaly, prováděly asi defragmentaci a proto vše trvalo strašně dlouho. Ráno už bylo vše v pořádku a i Explorer funguje obstojně. Postupně jsem zkoušel programy, na které jsem byl zvyklý – pokud to šlo, instaloval jsem vše na kartu, občas dospěl k HR, znovu zkoušel a v neděli večer byla cihlička ve stavu jako dříve s W2003SE. Zde chci upozornit, že PDA používám doma připojené do sítě přes Wi-Fi především v noci v posteli k brouzdání, kontrole majlů a audio-video aplikacím - především k přehrávání rádia a televize jak streemovaného tak ze záznamu, v terénu jako navigační systém a přes gprs pro kontroly mailů a získávání zpráv.Po necelém týdnu bych to shrnul asi takto: Výhody proti W2003SE: - systém je stabilnější, nemusím tak často dělat reset - nemusím se bát, že když mi dojde baterka, tak budu muset vše instalovat znova - zdá se mi hezčí provedení barev a zobrazení displeje - konečně perfektně bez zadrhávání lze telefonovat přes Skype - stabilita a spolehlivost TCPMP v.072 se podstatně zvýšila - lze najednou spustit větší množství programů - zatím jsem ani v českém prostředí od Sunnysoftu 9 nenašel chybu i výše zmiňovaný Word mi funguje dobře. - práce některých programů je rychlejší Nevýhody proti W2003SE: - většinou jsou odezvy na otevření a zavření programů či volby nastavení pomalejší - v průměru do 2s, někdy i déle. Ve vzácných okamžicích však je rychlost blesková. To samé při brouzdání na internetu. Například spouštění Skype trvá hnedle půl minuty... - občas dojde k zamrznutí systému, ale do půl minuty se to zase rozběhne - baterka drží méně – při TomTomovi vydrží 2 hodiny, dříve minimálně o půl hodiny více. Problém výše popsaný s vybíjením jsem však nezaznamenal. Jen jednou ráno mašinka nechtěla nastartovat, ani neukázala připojení zdroje, SR nepomohl, nakonec však pomohlo vypnutí a zapnutí přepínače u baterky, která se potom ukázala jako napůl nabitá - některé starší programy způsobí zablokování systému a pomůže jen HR Co mi chybí: - program na zálohování dat – při testování programů se občas HR nevyhneme a co potom. Vím, že něco existuje, jsem ve fázi prohledávání konfer, ale rychlá rada by byla nad zlato... - zároveň hledám na konfeře program na sledování vytížení procesoru aplikacemi – i zde by se rychlá rada hodila. - Javascript v Exploreru, abych si mohl prohlížet animace počasí třeba z Idnesu – nevíte jak na to? Závěr z mého pohledu: Určitě se přechod na W05 2.01 vyplatí. Na pomalejší reakce se dá zvyknout a ostatní výhody výše uvedené přivedou našeho miláčka na vyšší úroveň. Co vy na to?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #308
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    0

    Tak si odpovím sám...:-)

    na zálohování SPB Backup
    na měření procesů SuperTasks 2

    ten mi potvrdil, že v okamžiku, kdy to reaguje hodně pomalu, má Filesys.exe až 95%, takže chudáci další procesy nic nemohou...
    Nezkusil někdo na 2.01 výše zmiňovaný patch na zpomalení Filesys.exe?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #309
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    147

    Zvláštní, ja na 2.01 ještě nezažil, aby filesys.exe vylétl přes 5%, netvrdím, že se tak nestalo, ale ještě jsem ho při tom nechytil
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #310
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    31

    zamrznutie upgradu wm5 a nasledne "rozbehanie" je popisane tu

    http://www.pocketpcthoughts.com/forums/viewtopic.php?t=50449

    ja som naschval flashoval pda cez usb hub a noproblem
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #311
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    96

    Já tedy pánové nemám ten Váš sledovací program takže nevim jistě jestli to byl filesys, ale stalo se mi už asi dvakrát, že najednou cihla přibrzdila a brzdila tak půl hodiny. Sice pracovala, ale opravdu velmi pomalu. A bylo dokonce uplně jedno jestli mi ulítly nervy a dal jsem SR. Furt stejný. Ale pak to skončilo a cihla jela dle mého lajckého pohledu ještě rychleji než před tím. Zdá se mi to jako by se to chovalo jako NTýčka kdysi. Ty taky čim dýl byli spuštěný tim šli lépe - teda samozřejmě né vždy :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #312
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    96

    Jo a ještě jedna věc - přestože všechny nesystémové věci instaluji na CF - to znamená, že v ROM je jen InterWRITE, ovladače klávesnice a Tcommander - tak se mi stává, že najednou se v romce ukáže třeba o dvacet mega míň. Tempy jsou všechny prázdné a na net z cihličkou nelezu, maily v ní nemám. Do My Documents neukládám zásadně nic. Napadá někoho něco ?????
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #313
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    0

    Stáhni si SuperTasks 2, je to trial asi na 20 dnů a pro to, aby sis udělal v cihličce jasno, to stačí...

    Zjistil jsem, že nejvíce paměti dává zabrat Explorer, asi jeho cache. Jak delší dobu brouzdám, tak se spustí Filesys.exe a pěkně mne zdržuje...
    Nenašel jsem zatím způsob, jak cache přesměrovat na SD. Nevíte někdo jak?

    Další, co mi chybí, je ikonka, kdy by blikalo, když dochází k přenosům dat přes Wi-Fi či Bluetooth (pokud komunikuji přes Wi-Fi či gprs) tak jako na spodní liště v PC. Nevíte o nějakém prográmku, který toto řeší?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #314
    Obyvatel SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    400

    Citace Původně odesláno od jarsou
    Zjistil jsem, že nejvíce paměti dává zabrat Explorer, asi jeho cache. Jak delší dobu brouzdám, tak se spustí Filesys.exe a pěkně mne zdržuje...
    Nenašel jsem zatím způsob, jak cache přesměrovat na SD. Nevíte někdo jak?
    Je to tusim i zde o par stran zpatky...

    postup
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #315
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    0

    díky, vím také, že jsem to někde zahlédl, ale takto to bylo rychlejší...
    Takže jsem vše od Explorera přesměroval na SD a staré úložiště v paměti vymazal. Pak se spustil Filesys.exe a makal asi 15 minut. A od té doby je s ním pokoj... Ať brouzdám, mailuju a nebo naviguju či poslouchám rádio a koukám na televizi či skypeuju. No uvidíme...
    Pouze bych řekl, že Explorer je trochu pomalejší...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 21 z 45 PrvníPrvní ... 11192021222331 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC TOUCH DUAL, rady, tipy, zkušenosti, problémy
    Od htcjirka v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 75
    Poslední příspěvek: 27-11-2009, 20:38
  2. Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 27-06-2009, 21:52
  3. Reakcí: 372
    Poslední příspěvek: 27-04-2009, 13:29
  4. Reakcí: 1580
    Poslední příspěvek: 21-08-2008, 15:08