Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 18 z 24 PrvníPrvní ... 81617181920 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 256 až 270 z 349

Téma: MDA II s WM5 - novinky, tipy, triky, FAQ

  1. #256
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    75

    ROM, kterou jsem po Buzzovi prestavel, byla ma prvni a jeji "stavba" byla dost jednoducha:
    1.) ROM Kitchen PRIMO PRO 3.33a_Buzz stahnete zde (pro download musite byt prihlaseni):
    http://www.buzzdev.net/index.php?option=com_remository&Itemid=68&func=fil einfo&id=337
    2.) Rozbalte stazenou ROM Kitchen. Pro dalsi postup je myslim nutne mit v desktopu nainstalovany .NET Framework 2.

    V ROZBALENYCH ADRESARICH NAJDETE APLIKACE (*.cab soubory), ktere se na konci procedury v ROM usidli. V nich jsem pri sve uprave smazal Agile Messengera (prislo mi, ze zbytecne zabira misto) a caby s tematy, kvuli kterym pak nebylo mozno poradne pouzivat Smartdialing, jak nekdo psal vyse.
    TAKZE UPRAVY MUSITE PROVEST UZ NA TETO UROVNI. Krome cabu jsou v adresarich napriklad soubory *.rgu, v kterych jsou zapsany registry.

    3.) V adresari DEV.HIMA_WM5_3.33a_AKU23_Virgy_build nejprve spustite CreateOS2.exe. Po chvili se objevi okno programu. Stisknete Start.
    BUDTE TRPELIVI, PRIPRAVA SOUBORU PRO DALSI KROK CHVILI TRVA! Soubory pripravene aplikaci CreateOS2.exe se objevi v nove vytvorenem adresari Temp (to ale neni dulezite, hlavne ho pred dalsim krokem nemazte).
    4.) V adresari DEV.HIMA_WM5_3.33a_AKU23_Virgy_build spustte CreateROM.bat.V prubehu "stavby" ROM budete v prikazovem radku pozadani o stisk klavesnice... udelejte to Zase chvili pockejte ... Jeste jednou vas prikazovy radek pozada o stisk klavesnice.
    5.) Pripraveny soubor nk.nbf najdete opet v adresari Temp. Jedna se uz o vami upravenou ROM, kterou muzete flashnout klasickym zpusobem (pro pripomenuti - chcete-li zmenit i radio, vlozite ho do jednoho adresare spolecne s nk.nbf; pridate HimaUpgrade_NoID, spustite ... hotovo).

    NAVOD NARYCHLO VYTVOREN, omlouvam se, jestli je moc podrobny nebo naopak. S programovanim ani nicim jinym zkusenosti nemam, tohle je pro me jen zabava.
    Hezky vikend!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #257
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Jj. To je ono. Ale ještě jedna půlka. Když už mám soubor nk.nbf a rád bych ho poupravil a následně nově "postavil" podle tvého návodu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #258
    Obyvatel SMob
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    426

    Citace Původně odesláno od Jirka S
    ... - nema implementovan ScreenRotateFix. Ten jsem si do ni doinstaloval dodatecne, a pri restartu mi hlasi, ze uz je spustena
    Ja pouzivam z buzzdev.net verzi 1.0 a ta displej otoci a je spustena po startu, takze si jen musim dat pozor na reset v landscapu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #259
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    75

    Citace Původně odesláno od osch
    Jj. To je ono. Ale ještě jedna půlka. Když už mám soubor nk.nbf a rád bych ho poupravil a následně nově "postavil" podle tvého návodu.
    Tak to by me taky zajimalo :-) Nedelal jsem to, a vcera, kdyz jsem flashoval 3.35, bych to uzil. Rekl bych, ze 3.35 je lepsi nez 3.33. Umi lip zachazet s programovou pameti, diky za echo.
    Podivam se na extrahovani nk.nbf (resp. nk.nba) a pisnu, jakmile budu moct.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #260
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    75

    Bohuzel, jestliu se da extrahovat nk.nba, popr. jak, jsem nezjistil... Myslel jsem, ze na http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=279927
    neco najdu, jenze jsou tam odkazy jen na pripravene ROM, ktere se musi uvarit podle navodu uvedeneho vyse. Mozna nekdy zapatram, ale ted na to nemam cas. Sorry.
    Mozna by nekdo poradil? KATO? Pls pls pls!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #261
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    970

    Panove - omlouvam se, ale s varenim vlastnich romek jsem si hraval nekdy v dobe 1.60c az 1.70... od te doby uplynulo spoustu casu a jeste vic se toho zmenilo - co jsem se dival, tak ta Scoterova ROM Kitchen je uplne graficka klikaci nadhera.. ja to delaval pres prikazovou radku - takze je videt, ze to pokrocilo nekam uplne jinam... (i kdyz ty soubory tam samozrejme jako zaklad furt jsou). Mam standardni 3.33a by Buzz a vubec do toho nestouram
    Zkusim projit nejake svoje poznamky, co jsem si delal pro sebe (jestli jsem je jeste nevymazal), jestli by se vam neco nehodilo...
    kazdopadne prevod nbf na nba mel na starosti snad primo nbftool, ne?!

    :EDIT: Tak je to jak rikam - veskere soubory, nastaveni, stare romky, svoje poznamky atd. proste vsechno ohledne MDA II jsem bohuzel vymazal...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #262
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    75

    No, smula... :-) NK.nbf na NK.nba dela skutecne nbftool, dal jsem se ale nedostal :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #263
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    Muzu jen po tydenim pouzivani 3.35 rict, proste nadhera, rychla, stabilni, dneska jsem radsi udelal cvicny SR at vim jestli funguje
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #264
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    3

    Zdar lidi, mam maly problem, verzi 2.00 od Buzze jsem flashnul hned, ale kdyz jsem chtel dat verzi 3.33 tak narazim vzdy na problem "country ID Error" nebo neco hdne podobneho, da se to nejak obejit ? dik za radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #265
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    75

    ID Error je stara znama vec... :-)
    http://buzzdev.net/index.php?option=...fileinfo&id=41

    Pro jistotu prikladam primo, kdybys nahodou na buzzdev.net nebyl registrovany:
    http://www.4shared.com/file/11324240...deUt_noID.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #266
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    3

    dik, hned to zkusim na buzzdev reg mam ... : )
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #267
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    118

    Zdravím....
    tak jsem narazil zas na jden vážný problém WM5 - alespon pro mně je vážný.
    Jde o následující věc- Když otevřu PExcel, PWord nebo Notes tak se objeví seznam všech dokumentů daného formátu které mám na SD kartě, v Dokumentech a v RAMDisku...to je OK , ale když aplikaci WORD,EXEL,Notes neuzavřu a vypnu MDA tak po zapnutí tam zase nasočí ten seznam dokumentů,ale přez něho tak 15-20sec. jedou přesýpačky (barevné kolečko) , asi se aktualizuje ten seznam....to strašně zdržuje práci.
    Ještě větší problém je v EXELU,tam když otevřu dokument, pracuju s ním a pak MDA vypnu tak po zapnutí zase asi 20 sec. to kolečko a v dokumentu se po tu dobu nedá nic udělat.Hodně s EXCELEM pracuju a tohle příšerně zdržuje.
    S WM2003SE to nedělalo a dokonce ani s verzí WM5 1.60c.00WWE to nedělá...oba systémy jsem tam dnes flešoval a tym je to OK...
    Během pokusů jsem přišel na následující věc, pokud v tom WM5 1.60c.00WWE odblokuju ExtRom , tak to začne dělat také, když ExtRom zas zablokuju tak to přestane.
    Nové verze WM5 ExtRom také nemají a dělají to....odblokování a zablokování ExtRom nemá na tu závadu vliv.
    Ale všechny novější WM5 mají RAM disk a to bude asi ten problém. Já bych se bez RAM disku obešel, ale nevím jak ho zrušit (zablokovat) na 100% to má na svědomí právě RAMdisk.Pravděpodobně se nějak RAMDisk (ExtRom) dohadují o sběrnici nebo přístup s SD kartou a proto tak dlouho MDA po zapnutí aktualizují.
    Nechci tam mít tu WM5 1.60c.00 protože je pomalá, ale žádná nová RAMka nevyšla bez RAMDisku :-(
    Poraďte jestli je nějaké řešení, zda se dá RAMDisk nějak zrušit....
    Díky David

    PS:
    Sorry , ted koukam n astranky BUZZE a nějaké ROMky bez RAMDisku tam jsou...2.01 i 3.33 tak to zkusím....jen ta moje rychlá 3.50 od ToofLoka tam není bez RAMDisku...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #268
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    118

    Zdravím...
    tak po 2denním pátrání a snažení jsem si nakonec ROMku uvařil a teď chodí snad všechno co má....RAMDisk jsem zrušil, nacpal jsem si do ROM všechny programy co používám a zatím jsem spokojenej.Použil jsem kuchyni 3.33a od Buzze , vyhodil jsem z toho MMS , Agile mess.a ještě nějaký blbosti a dal jsem tam svoje freewarové programy - jejich .cab soubory a předělal Config.txt.
    Sice nevím jak ten RAMDisk úplně zrušit, takže Programová paměť mi zůstala 64MB a Storage 32MB , ale stačí to.RamDisk jsem zrušil tak , že jsem našel v kuchyni jeden soubor co se jmenoval RAMDISK.DLL tak jsem ho smazal...myslím že by se mnělo ale ještě někde udělat něco....nevím ale kde.Pak by se asi o těh 32MB (bývalý RAMDisk) zvedla Programová paměť.
    David.

    PS:Jsem zvědavej na jaký mouchy u WM5 3.33a brzy zas narazím :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #269
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    261

    Funguje vam dobře čeština na romce 3.35a? Jak romku tak češtinu jsem stahl od buzze a pred 1. synch s PC cestina funguje,ale pak uz nelze synchronizovat.Kdyz nainstaluju cestinu az po synch s Pc tak uz mi MDA nenabehne normalne sekne se.

    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #270
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Jediný problém s češtinou od Buzze který jsem zaznamenal, je chyba někde v today pluginech. Když jsem před nahráním češtiny nevypnul na today vše, tak už nikdy mašina korektně nenaběhla. Jen v safe modu. Usuzuji na některý z today pluginů proto, že se kousne vždy při nabíhání today.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 18 z 24 PrvníPrvní ... 81617181920 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Tipy a triky pro HTC S710 Vox
    Od raven_kix_ce4you v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 305
    Poslední příspěvek: 16-10-2008, 11:42
  2. PocketCM Calendar - novinky, tipy & triky...
    Od Martin Ráž Hoch v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-03-2008, 17:26
  3. Tipy a triky
    Od samsanek_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-06-2005, 09:50
  4. Tipy a triky
    Od hop_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 14-04-2002, 17:45