Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 16 z 24 PrvníPrvní ... 61415161718 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 226 až 240 z 349

Téma: MDA II s WM5 - novinky, tipy, triky, FAQ

  1. #226
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Dík za ty ROM. Stáhl jsem si je všechny, potupoval dle návodu a zablokoval se hned u hledání tří souborů. V textu je jasně napsáno:
    # spustíme instalací ROM kterou jsme si stáhli případně odněkud zkopírovali
    # následným stiskem tlačítka „Next“ se provede rozbalení - extrahování 5 soborů a přívítá nás uvítací Pocket PC Software

    V tento okamžik máme někde ( záleží na operačním systému ) na disku těchto 6 souborů :
    * HimaClearJumpCode.exe
    * HimaGetDeviceData.exe
    * HimaUpgradeUt.exe
    * ms_.nbf
    * NK.nbf
    * Radio_.nbf

    Klikl jsem na ROM, ale neotevře se uvítací obrazovka, která je uvedena v návodu. Ta se zobrazí po spuštění aplikace HimaUpgrade. Když klikám na ROM, otevírá se úplně jiná aplikace. Každopádně jsem zkoušel oboje, následně jsem na disku C hledal zmiňované soubory (po jednom všechny) a na disk se nikam nerozbalily.
    Když zůstanu jen u HimaUpgrade a jdu dál, mám CountryError, takže bych rád změnil operátora na všech třech souborech, nemohu je ale nalézt.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #227
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    2gooorila:
    Divej vytvor si slozku a do ni si hod HimaUpgradeUt_noID.exe, najdes ho treba v te rom od c_shekhara, pak si tam hod nk.nbf a radio.nbf. Mda prepni do bootloaderu [POWER+JOY+SR]chceto trosku zrucnosti. No ted zarizeni bud propoj kablem nebo ho strc do kolebky a pust HimaUpgradeUt_noID.exe. Tam se proklikas a das Upgrade pockas cca 20minut a objevise ti gratulace, ze si uspesne prefleshoval a staci udelat HR[CAM+REC+SR] a tam nastavis no-yes-yes a potvrdis joystickem a hotovo

    EDIT: Jarous, tez si myslim, ze ta 3.50a od tofa je zatim best
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #228
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Goorilo, já jsem jen cvičená opice ale laborováním jsem dospěl k následujícímu postupu:

    - Staženou ROM rozbalím do nějakáho adresáře. Na PC mám nainstalovaný program na editaci ROM, potřebné najdeš např. na stránkách ElSofta. V adresáři kliknu na soubor*.nbf, naběhne editace ROM, zadám načtení aktuálního rozbaleného souboru *.nbf, následně nastavím operátora, v mém případě T-Mobile a dám uložit. Některé ROM jsou bez radia, proto např. pokud budeš instalovat Radio 1.19, nastavení operátora musíš zkontrolovat i v tomto případě.

    - Druhý krok je již samotná instalace ROM. S tím je u některých ROM potíž, často pouhé spuštění "romněco.exe" neprovede nic. Jde o to, že lidé nečtou pokyny, často je uvedeno, že spuštění instalace má proběhnout v serial/USB módu MDA. Normálně zadej opičí trojhmat, tzn. současně Dpad+vypínač+bodlo do SR. Naběhne režim serial, vraž cihlu do kolíbky, ono se to samo přepne na režim USB a můžeš na PC dát start "tvojenovárom.exe". Možná něco dělám blbě, ale je faktem, že stejný postup jsem vždy úspěšně použil při upgrade i downgrade, tzn. spouštět exe soubor v serial režimu…

    Jak jsem psal, jsem jen cvičená opice, s kritikou postupu, názvosloví a jiných připomínek se odborníci můžou jít bodnout , v mém případě to stopro funguje. TO Kupca: Jako cvičená opice neumím vařit, proto rovněž čekám, až dle nového návodu někdo schopný něco ukuchtí…

    V poslední době jsem si otestoval několik ROM. V jeden čas jsem se dokonce vrátil na ofiko WM03 od TM, vyzkoušel jsem i poslední WM05. Mohu jen potvrdit, že 3.50b.40cs od Shekhara je zaplácaná různým nepotřebným softem, rovněž doporučuji 3.50a od tofa, je čistá, rychlá a zatím stabilní. Pokud jsem se snažil naroubovat nějakou češtinu, došlo k zaplevelení systému, jedná se většinou jen o překlad názvů ikon, záložek a programů, není to skutečně nutné instalovat. Stačí jen nainstalovat nějakou českou klávesnici a úplně to stačí. Mnoho programů je přeloženo, např. běžně užívané programy od SBSH či Spb a pod originál verzí systému normálně běží, překlad systému je proto z mého pohledu postradatelný.

    Goorilo, dej vědět, zda ti popsaný postup funguje…

    EDIT: No vida, než jsem to sesmolil a před odesláním zkontroloval, tak byl Kupca rychlejší, ale mazat to nebudu…
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #229
    Axeli_Machal_ce4you
    Guest

    Tofclock na foru uvadi ze uz pracuji na WinMobile06 pro HTC Himalaya.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #230
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Takže přesně v 1:29 11.2.2007 jsem přešel (zatím na zkoušku) na WM 05. Flashnul jsem ROM 3.50a.32WWE od Tofclock a rádio 1.19.00.
    Flash jsem prováděl dle výše napsaného návodu a proběhl bez jediného problému. Díky Kupca a Jarouš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #231
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Pánové prosím vás. Už jsem vyzkoušel co šlo a pořád nemohu rozchodit smartdialing. Můžete mi poradit kterej bude s 3.50a chodit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #232
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Chlapi, díky moc. Musím oba návody na začátku diskuze pročíst ještě jednou, protože jsem nikde nezaregistroval to přepnutí do Bootloader módu (já se vžy zastavil hned na začátku. Teď udělám jen to, že se přepnu, kliknu na humaupgrade a vše to jede. Takže dikes.
    Každopádně to musím udělat znovu, ta ROM 3.50 mi přes noc kompletně vybila baterii, přestože bylo MDA vypnuto, takže tam dám jinou. Ještě jednou dík
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #233
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od osch
    Pánové prosím vás. Už jsem vyzkoušel co šlo a pořád nemohu rozchodit smartdialing. Můžete mi poradit kterej bude s 3.50a chodit?
    to neni chyby rom 3.50, ale AKU 3.5, pod nim nefunguje zadny smartdialing, takze zatim jedina moznost downgrade , jelikoz smartdialing nepouzivam tak me nechybi

    2gooorila: celkem zvlastni, mam rom 3.50 uz 5 dni, nabijel jsem v patek dopoledne a az dnes jsem to strcil do nabijecky a to tam byly jeste 4%
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #234
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    118

    Zdravím...
    Tak jsem včera zkusil flešnout tu Tofovu 3.50a a ještě předtím jsem tam dal Radio 1.19....měl jsem 1.17.
    Ted mám ale problém, když ve Wireles manageru vypnu telefonní část tak už nejde znovu zapnout, musím udělat reset a pak to jde.Tak nevím jestli je to tím novým radiem,nebo Tofovou ROMkou.Zkoušel jsem to přepnout i tím originálním managerem a nejde to zpět, ani v bublině telefonu to nejde ...vždy musím nejdřív restartovat.Takže to vidím spíš na problém Radia 1.19....jede vám to dobře? Mně ani HReset nepomohl....mam to radio zkusit ještě znovu přeflešovat nebo se mam vrátit k 1.17 ????
    Díky David
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #235
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Jj. Taky jsem na ten problém s opětovným zapnutím GSM narazil. Asi to bude v té RadioRomce. Ale zase až tak často GSM nevypínám, aby mě to omezovalo. Spíš jsem ale narazil na jiný problém. Po AS syncu přes kabel a odpojení mašiny od kabelu, tam ten AS zůstává aktivní a je velmi problematické ho killnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #236
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    118

    Zdravím...
    no ASync se mi aktivuje v MDA vzdy tak po pul hodine az po hodine ikdyz je MDA vyple....to mi ale delali zatim vsechny WM5 ROMky, takze to pisuzuji systemu jako takovemu.Proste kdyz v MDA vsechno killnu a za hodinu ho zas treba zapnu tak uz tam zase ASync bezi....
    Dam CloseAll a je to zas na nejakou dobu dobre, tak to neresim....
    ¨David
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #237
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    Tak ted jsem zkusil vypnout gsm a opravdu nejde zapnout a jen pomuze sr, ale tezko rict jestli je to romkou nebo radiovou casti, jelikoz jsem nikdy pred tim telofoni cast nevypinal. Ale vracet se k 1.17 se mi nechce, jelikoz jsem s nim mel problemy ohledne kvality prenosu, (prijemce mi moc nerozumel, co jsem mluvil, ale u 1.19 je zvuk pekne cisty), co se tyce AS ted jsem to zkousel, a zadny problem jsem nezaznamenal, to vam zustava aktivni na PC nebo MDA?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #238
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    118

    Pro Kupca
    Koukam ze mas pretaktovany procesor...pouzivas XPUScalar nebo neco jineho? nevite někdo o nějakém free programu na přetaktování????
    Ten ASync se spouští na MDA, v PC ne....
    Dík
    David
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #239
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Ten AS zůstává v PPC. A nemyslím tím to samospouštění o kterém mluví danieldavid.

    A jen pro vysvětlonou. Na co přesně je v nastavení aplikace CamRecSvc settings. Nějak to nemohu pochopit. Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #240
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    2danieldavid, na pretaktovani pouzivam toto:
    Overclock
    Mam to umistene v tray liste, a staci mi to.

    2osch, tak s tim AS ti neporadim, u me se nic takoveho nedeje, a s tim CamRecSvc setting to tu uz nekde myslim bylo vysvetlene, ale uz si nevzpominam k cemu to bylo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 16 z 24 PrvníPrvní ... 61415161718 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Tipy a triky pro HTC S710 Vox
    Od raven_kix_ce4you v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 305
    Poslední příspěvek: 16-10-2008, 11:42
  2. PocketCM Calendar - novinky, tipy & triky...
    Od Martin Ráž Hoch v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-03-2008, 17:26
  3. Tipy a triky
    Od samsanek_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-06-2005, 09:50
  4. Tipy a triky
    Od hop_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 14-04-2002, 17:45