Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

iPhone 8 v měděně zlaté barvě: zahájí Apple další módní trend?

14.8.2017, Jáchym Šlik, aktualita
iPhone 8 by měl být dostupný ve třech barevných variantách, přičemž jednou z nich má být měděně zlatá s interním označením Blush Gold. Podívejte se na rendery i špionážní fotografie, jak by mohl nový odstín vypadat.
Applu už se několikrát podařilo zavést nový barevný trend mezi výrobci smartphonů. Stačilo představit iPhone v barvě, která do té doby nebyla ve světě mobilů vůbec využívána, nebo jen okrajově. Byl to právě americký výrobce s nakousnutým jablkem v logu, díky kterému je teď na trhu tolik modelů ve zlaté a růžově zlaté barvě. S odstíny zlaté by měl Apple pracovat i u dlouho očekávaného iPhonu 8, který má být podle spekulací dostupný v lesklé černé, perlově bílé a měděně zlaté. Poslední barevná varianta má být kombinací měděné a zlaté, přičemž ve Foxconnu, v jehož továrně jsou iPhony vyráběny, je tento odstín údajně interně označován jako Blush Gold, v překladu červené zlato. Prozatím však není jasné, jaký bude obchodní název nové barvy.
 
 
Pravděpodobnou podobu tohoto odstínu si můžeme prohlédnout na renderu výše, který zveřejnil na Twitteru Benjamin Geskin, případně na fotografii níže, kde by měl být nefunkční prototyp měděně zlatého iPhonu 8 ve společnosti zbylých dvou barevných variant. Informaci o této nabídce barev potvrdil také analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities, který patří k vůbec nejdůvěryhodnějším zdrojům, pokud se jedná o novinky týkající se produktů od Applu. Stejný člověk také nedávno uvedl, že při zářijovém představení iPhonu 8 bude mít americký výrobce k dispozici jen mezi dvěma až čtyřmi miliony kusy tohoto modelu. Zpočátku tedy bude očekávaná novinka nejspíš jen velmi špatné sehnatelná, do konce letošního roku by však mohlo být připraveno až 50 milionů kusů iPhonu 8. Apple patrně očekává, že ze všech tří smartphonových novinek bude největší zájem právě o prémiový model. iPhone 7s (se 4,7” displejem) by totiž měl být do konce roku 2017 vyroben v 35 až 38 milionech kusech a iPhone 7s Plus (vybavený 5,5” displejem) potom dokonce jen v 18 až 20 milionech kusech.
 
 
Podle spekulací by však v měděně zlaté barevné variantě mohly být dostupné nejen iPhony 8, ale rovněž zbylé dva letošní modely. Připomeňme si, že „osmička“ by měla být vybavena 5,15” bezrámečkovým displejem s rozlišením 1125 x 2436 obrazových bodů. Čtečka otisků prstů Touch ID by měla být umístěna v napájecím tlačítku na boku zařízení, případně bude chybět úplně. Ve druhém případě by ji nahradila funkce rozpoznání obličeje pomocí přední kamery.
 


reklama