Tak už mi to došlo. Potřebuju ještě Oziho do PC. Myslel jsem, že ten bude zadarmo. Uvidíme jak to bude fungovat s BMP.
Tak už mi to došlo. Potřebuju ještě Oziho do PC. Myslel jsem, že ten bude zadarmo. Uvidíme jak to bude fungovat s BMP.
Vrátil jsem se k tomuto dotazu z druhé strany příspěvků, protože jsem něco takového také hledal. Nevím, zda-li má Simonik2 již odpověď, nicméně jak jemu, tak všem, by mohl v tomto pomoci prográmek "OziCE Settings Manager", který jsem volně stáhl ze serveru oziexplorer.com. V reálu jsem ho ještě ani neotestoval, ale vypadá to jako manažer pro libovolné přiřazení funkcí všem tlačítkům a také rozložení tlačítek (částí obrazovky) na screen controlů.Původně odesláno od simonik2
(Pozn.: našel jsem ho pouze, a to náhodně, při hledání OziCE 1.11.6e po radě od Šeby. Z výchozí stránky je odkaz na download zmiňované beta verze OziCE, a na této odkazované stránce je i odkaz na stažení "OziCE Settings Manager")
Pro začátečníky a ty co mají nějaké otázky k "Ozimu" jsem našel návod (je sice ve slovenském jazyce ale to doufám nevadí)-v pdf formátu (cca 1,5MB).
ZDE
Zdravím, mám dotaz: co mám nastavit v "OziCEGPS" popř. v OziExploreru" na PDAčku aby se mi spojila Bluetooth GPSka s PDA?
Záložka File>GPS Configuration> v "GPS Type: a "Upload/download Datum"
Program jsem snad pochopil, ale nikde nevidím na mapě svou polohu
Je u toho mapa Evropy, kalibrovaná, ale kde na ní jsem já???(
Nastav Com6, 57600 Baud.
....jen se připojím k odpovědi pro Mikkt - ne k záložce "Upload/download Datum" jak píše - to je pro stahování a nahrávání do přístrojů jako ruční GPS Garmin s vlastní pamětí. Nastavení portu samozřejmě v "File - Configuration - NMEA (GPS)". ..A čekat s pořádným slušným výhledem na oblohu, inicializace po delší době až 8 minut. Nicméně i během té doby se dá mrknout do "Map - Display NMEA Input" zda GPS posílá data.Původně odesláno od karlic
Vše je vyřešeno, Díky Karlic!měl jsem nejakou starou verzi, ve které se nedal nastavit Comm port tuším, že v1.09.2
Pro Benedikta: čekat 8 min?? mě se to venku chytne okamžitě po spuštění. Čekám nanejvýš 5sec..
Teto prográmek je fakt super. Nastaví si nejvhodnější mapu a s GPSkou se spojí taky sám. Nádhera
Zkoušel jsem ten odkaz, ale bohužel je nefunkční.Původně odesláno od Jery
Ještě to párkrát zkusím. Pokuď to můžeš někam dát, určitě ušetříš trápení nejen mě.
Bohužel to nemám kam dát, ale odkaz funguje. Chce to jen trochu trpělivosti při jeho načítáníPůvodně odesláno od HelaPC
)
Všechny, kteří se aktivně účastnili debaty o GPS přijímačích v sekci OZI Explorer upozorňuji, že příspěvky netýkající se tohoto sw byli vymazány. Prosím o HW debatujte v jiné diskusi tomu určené.
Chtěl bych požádat někoho zkušeného o pomoc s kalibrací mapy pro OZIho. Postup jsem snad pochopil, ale narazil jsem na problém se souřadnicema. Mám naskenovaný Cykloatlas ČR od Shocartu, ale vytištěné souřadnice nesedí s realitou a navíc jsou ve formátu např. 36-65. Jak z toho "získám" správné souřadnice?
Děkuji za odpovědi.
Peter GARD
Nejak nechapu - vytistene souradnice nesedi s realitou???
Asi chápu co ti nejde. N a mapě najdeš stupně, minuty a případně odhadneš sekundy. Do Oziho zadáš do jednoho pole stupně a do druhého minuty,sekundy(ty jsou v setinách)Původně odesláno od gard
Presne tak, treba Olomouc podle souradnic na mape lezi na 55-00 a 36-55 :OPůvodně odesláno od Šeba
Peter GARD
Jak je velika mapa nebo jen nejaka jeji cast - muzes mi ji poslat , pokusim se to zkalibrovat a uvidime.Existuje nekolik formatu a systemu k zadavani souradneho systemu. Meli by byt napsane na mape.Nejsou na okraji papirove mapy z ktere jsi to skenoval nejaka cisla?- nejspise ctyrmistna?