Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 28 PrvníPrvní 123412 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 413

Téma: OziExplorerCE - rady, tipy, zkušenosti

  1. #16
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    101

    Co jsou to starší verze? Mám verzi 1.11.4 a při prvních pokusech s GPSkou mě to po inicializaci "GPS is OK" řeklo. Pokud tedy je tato verze podle tebe jedna z nových, tak bude problém někde v systému. Ale co kde pozměnit nevim.

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od Erikt68i
    Protože jsem z Prahy, tak jsem naskenoval a pospojoval mapu Prahy (1:12500) a okolí a teď se snažím doplnit ji seznamem ulic a pod. "významných" bodů. Mám k dispozici databázi těchto ulic i s body souřadné síťě ale importovat to po jednom ručně - to vzdávámops:
    Nevíte někdo, jak to dostat strojně do OZIho - do jeho "databáze"? Já si s tím nevím rady.
    null


    Je to kupodivu velmi jednoduché.Příponu *.names změň na *:xls a otevři v excelu

    Topak



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Nejde nějakou fintou v Ozim zaznamenat aktuální waypoint pomocí hardwaroveho tlačítka?
    Hodilo by se to na kolo i auta.

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Nemůžu donutit Ozice ať mi zobrazí mapy když mapa je na JPG.

    Mám v SK.map první dva řádky :
    \SD Card\Mapy\Autoatlas_SK\Sk.jpg
    \SD Card\Mapy\Autoatlas_SK\sk.jpg
    nebo případně bez cesty jenom sk.jpg a Ozi píše, že nemůže soubor najít případně zobrazit.
    Na PC to funguje bez problémů.
    Díky

  5. #20
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Musis ten soubor zkomprimovat do formatu ozf.2 programek stahnes na strankách vyrobce zdarma .Tak jak ho nainstalujes - nic tam nemen snad jen cestu do souboru.

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Jako OziCe neumí pracovat s formátem JPG? Stolní Ozi s tim pracuje bez problemů.

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Nemáte někdo tip na mapu Rakouska? Já jsem objevil tady toto :
    http://www.skyfly.cz/gpspraxe/, ale Rakousko tam není.



  8. #23
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    266

    Citace Původně odesláno od topak
    Je to kupodivu velmi jednoduché.Příponu *.names změň na *:xls a otevři v excelu
    Díky za radu, snad se k tomu přes víkend konečně zase na chvíli dostanu.:yes:

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Co znamená v OzimCe 1.11.6e ten červený čtvereček dole v menu?Nemůžu na to přijít.

    A druhá otázka.Jak máte organizované mapy? Ozi umí indexovat pouze 5 adresářů.Podadresáře nebere v úvahu. To mi příjde jako málo. Mít všechny mapy v jednom je dost nepřehledné.

    A třetí. Nefunguje mi nápověda. Musím ji vyhledat jako soubor a spustit ručně. Kde se dá nastavit nějaká cesta a nebo kde je default adresář?
    Díky

  10. #25
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Ten cerveny ctverecek je pripraven an nejakou funkci ktera se tam teprve bude vkladat - tato verze je zkusebni jen pro testovani.Mapy muzes mit v kteremkoliv adresari - ja je mam na karte v adresari map - urcis cestu a ozi si vzdy natahne tu s nejvetsim rozlisenm.Kus ozie pro ce uz mam prelozeno diky Crusaderovi preklad dodelavam az bude dam to sem.Je tam toho strasne moc pokud nekdo pomuze s testovanim budu rad.

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Aha.Tak čtvereček je jasný.
    Když jsem měl mapy adresáři mapy a pak v jednotlivých podadresářích, tak Ozi nedokázal přes ikonu nahoře, druhé zleva všechny mapy vyhledat. Našel pouze některé. Musel dát všechny podadresáře do cesty. Zajímavé je, že z menu mapy a možnost "vyhledat s větším rozlišením" je našel.

    A jak se dá vlastně nejlépe plánovat cesta, když je mapa rozsekaná na spoustu map - např 10 ?
    Natahuje pak Ozi nějak chytře?
    Tatím jsem neměl možnost to vyzkoušet.

  12. #27
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Cesta se da nejlepe naplanovat ve velkem OZIE na PC ovsem to neni vzdy to prave. Lze i v pocket a to tak ze si oteviras postupne mapove listy a planujes cestu. Cestu lze plannovat i na mape s malym rozlisenim Ozie si vzdy natahuje to s nejvyssim.Ja Ozie pouzivam pomerne casto pro turistiku - me planovani probiha tak ze urcim jen misto startu a misto cile po te se snazim drzet co nejvice vzdusne cary.Lze provest i opravy a vlozeni wp.Doma se to testuje velice spatne dej si zapis trati a vyraz s Gps do terenu - uvidis sam jak to jde.Program sice vypad slozite ale je velice jednoduchy a poskytuje velkou spoustu moznosti
    Ps. Mapy mam jen v adresari podadresare mi pripadnou zbytecne nejsou treba



  13. #28
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    101

    Za sebe se připojuji s tím, že si taky s 5 adresáři na mapy vystačím. Mám jeden obecný s autoatlasem ČR, druhý s nejčastěji používanými mapami okolí bydliště a do třetího si kopíruji vždy podle potřeby jiné mapové listy okolí místa kam zrovna jedu.
    Pokud jsem četl kdesi popis Oziho správně, tak OziCE v PDA načítá pouze formát ozf (jak ozf tak ozf2). Z hlediska výkonu PDA je to mnohem lepší než jiné formáty jako jpg. Po konverzi na ozf se nemusí s .map souborkem dělat nic. Ozi obecně načítá mapu se stejným jménem jako .map soubor a je mu jedno jakou má příponu a co je v .map souborku uvedeno. Tam jsou odkazy podle všeho pouze pro situaci, kdy by jsi měl .map souborky v jiném umístění než mapové soubory.

    Dotaz: Kde se dá přijít k beta verzi OziCe 1.11.6e na testování, jak o ní píšete?
    (Díky za odkaz níže, mohlo mě to napadnout. Jak prosté, milý Watsone. :sarcastic: )

  14. #29
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Citace Původně odesláno od Benedikt
    Dotaz: Kde se přijít k beta verzi OziCe 1.11.6e na testování, jak o ní píšete?
    Zde
    OziExplorer CE - Development Version - je treba doinstalovat k puvodni verzi . Spousti se nove nahranym .exe
    V kazdem pripade s touto verzi nepada GPS a po vypnuti a zapnuti pristroje se sama chytne.:yes:

  15. #30
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    130

    Potřebuju nakopnout. Přečet jsem tu diskuzi celou a pořád nevím co mám dělat s mapou *.ozf2 tu OZI nebere. Jak se vytvoří soubor map? Dík.

Strana 2 z 28 PrvníPrvní 123412 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. iGO - rady, tipy, zkušenosti
    Od beecher v sekci iGO
    Reakcí: 315
    Poslední příspěvek: 26-07-2006, 22:33
  2. Navigon - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci Navigon
    Reakcí: 132
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 15:21
  3. Tom Tom - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 735
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 14:33
  4. Pocket Kim - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci PocketKiM
    Reakcí: 328
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 14:31