Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 46 z 50 PrvníPrvní ... 364445464748 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 676 až 690 z 736

Téma: Tom Tom - rady, tipy, zkušenosti

  1. #676
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    119

    Vsimnul jsem si, ze Sunnysoft uz taky TomToma nabizi http://www.sunnysoft.cz/upload/sunnysoft_1129728285.pdf. Ma taky hezke soupravicky s PDA, treba http://obchod.sunnysoft.cz/scripts/detail.asp?itemId=523820&level=186.
    EDIT by MODERATOR

  2. #677
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    223

    Hm, tak jsem si po nejake dobe preinstaloval Tomtoma 5.1 a mam ted nejak pocit, ze se mi ztratily nektere POI, nektere kategorie tam urcite byly a ted ne. Mam tam ted snad jen hranicni prechody a knihovny... Preinstalovaval jsem to nekolikrat a nic.



  3. #678
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    157

    Jsem cerstvym majitelem tt5 prvni co me zklamalo byla absence aspon orientacnich /po mem rohovych/ cisel domu, to povazuji za nedostatek. MODERATOR: Nejde. Jestli to jde nejak dodelat zatim nevim. Na prvni osahani mi prjde taky divne razeni klavesnice, ktera vlastne neni klavesnici ale pouhou abecedou. tt5 asi slape lepe taky na necem jinem nez ji honim ja /mdalll/. prvni cesta byla Praha Chomutov. Kdo cestu zna vi ze v Ruzyni muze slozit ruce do klina a jet porad rovne. Pred odbockou na Louny jsem byl upozornen a vyzvam "na konci vpravo". Konec tam neni uz cca 2roky. ten kdo to nezna si pocka cca 4km nez ho uklidni smerovka ze udelal dobre, kdyz neposlechl. Adept na mastnou pokutu, pak bude ten kdo poslechne radu a odboci ze Stepanske vpravo do Jecne.

    Ted /zatim/ jeden dotaz: ma vliv na sviznost, kdyz "vytahnu" ostatni mapy. Nekde jsem prisel na nabidku, ktera mi to umoznovala.

  4. #679
    Nováček
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    43

    Citace Původně odesláno od 99tky
    Na prvni osahani mi prjde taky divne razeni klavesnice, ktera vlastne neni klavesnici ale pouhou abecedou.
    v předvolbách klávesnice lze nastavit kromě ABCD řazení klávesnice také QWERTY klávesnice

  5. #680
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    149

    Dobrý den,
    přešel jsemz z Ipaq 5500 na MDAC, všechno chodí jak má (GPS leadtek 937 nebo jaké je to číslo, gps mám napevno v autě) řeším jenom problém s rychlostí přenosu dat, u ipaqu jsem měl nastaveno přes 38400 a chodilo to perfektně, ale v MDAC to je jako kdyby bylo 9600, strašně dlouho trvá něž zjistí že jsem na křiovatce zahnul, jediné kde se dá nastavit rychlost přenosu je u kabelových GPS, ale já mám BT

  6. #681
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    Zdravím diskuzi a rád bych přidal další zkušenost s Tomem - který má za sebou nějaký ten pátek vývoje a ladění, a proto po něm váhající uživatel sáhne jako po trhem osvědčené navigační aplikaci a očekává, že ta je ve své pětkové verzi prosta dětských nemocí a podobných neduhů a podle ohlasů se těší na software splňující určitá očekávání. Toho je dosaženo prakticky téměř k dokonalosti, a proto také nabízí jako jednu z variant naplánované cesty volbu mezi nerychlejší a nejkratší trasou - rozdíl je každému zřejmý. A tak mě mimo jiné zaskočil fakt, proč mě při volbě "Nejrychlejší trasa" naviguje přes serpentiny široké tak pro jeden traktor a vhodné pro závody koloběžek když mohu využít pohodlné rychlostní komunikace bez nutnosti 3Hz kroucením volantem a ještě jsem v cíli o 15min dříve (na celkově 60min trase). Ignoroval jsem tedy naplánovanou trasu (do Zlína) a jel si po svém. Během cesty jsem vypozoroval, že je to zřejmě opět způsobeno nepřesností mapových podkladů, které ne vždy korektně korespondují v záznamech jednotlivých průjezdních zón trasy. Chyb v mapách je jako máku a v souvislosti s tímto např. i úsek 5km za Vsetínem, kdy už jedu dávno mimo obec, jsem v Tomovi stále nesprávně v zóně červené (obydlené) i když už jedu 90km/h. To způsobí rapidní pokles odhadu dojezdu do cíle (Tom předpokládá 50km/h) a ten se začne v této oblasti citelně snižovat. Je mi jasné že na nějaké metry se nehraje, ovšem tato nepřesnost přetrvávala v úseku nějakých 10-15km a to už je poměrně hodně. Pokud tedy Tomík při výpočtu trasy bere v potaz i tuto skutečnost (jakože asi jo) je potom zřejmé, proč mě naviguje jako nejrychlejší variantou polňačkami pokud u nich dojde ke shodnému či nepatrně nižšímu výsledku. Toto jsem částečně přičítal i předpokladu, že s s námi jako ČR nizozemský vývojář aplikace asi příliš nepočítá, neboť čeští zákazníci zajisté netvoří většinu uživatelů, a že třeba západně od nás to bude fungovat na jedničku, ale podle ohlasů ze zdejší diskuze tomu asi také tak nebude.
    Jasně že je to jenom program a nedělá nic jiného než kombinuje vektory, sčítá čísla a celé to graficky zobrazuje, ale pokud už jednou někdo nabízí vychytávku "Nejrychlejší / nejkratší trasa" a nechává si za to platit, potom by měl mít zřetelněji odlišeny okresky od rychlostních komunikací v mapových podkladech (byť dodaných třetí stranou), a z tohoto předpokladu pak vycházet. Jinak je využití této funkce pouze marketingovou habaďůrou a osvědčila se mi pouze pokud v naplánované trase figuruje komunikace dálniční sítě.
    Třeba už jste to stačili vypozorovat a třeba si jiní zase lámou hlavu nad tím proč brouzdají polní cesty, ať tak nebo tak chtěl jsem se s vámi všemi o tento vypozorovaný postřeh na tomto fóru podělit. Závěrem chci dodat, že Toma jsem si vybral protože mi z na trhu dostupných aplikací tohoto zaměření vyhovuje nejvíce a jsem s ním, i přes to něco málo nedotaženého, vesměs spokojen, takže prosím no flame na téma navigace naviguje do cíle

  7. #682
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Vlastne jste si odpovedel sam.

    1) Jak uz tady nekolikrat zaznelo, mapove pokryti Moravy neni idealni

    2) Vypocet nejrychlejsi a nejkratsi trasy neni marketingova habadura, ale odhad z existujicich dat. Jestlize jsou spatne mapove podklady, jsou spatne i vypocty - tvurci TomToma ani jine navigacni aplikace opravdu nemaji zadnou moznost, jak zmapovat miliony kilometru silnicni site ve vsech castech sveta

    Mam take dalsi priklad na "nedokonalost" TomToma . Trasu Benesov - Libomysl pri nejrychlejsi variante vede po dalnici a celkove ujedu 90 km. Nejkratsi trasa ma jen 60 km a v cili budu dle TT o par minut pozdeji. Samozrejme, ze 60 km trasa je vyhodnejsi i rychlejsi, ale tohle nema sanci SW urcit.

    Musim rict, ze ja uz si bez navigace nedokazu svoje cesty predstavit - mozna si obcas zajedu, ale vetinou dorazim na misto rychle, kdykoli si muzu vyhledat nejblizsi obchody, benzinky, necham se navest az do cilove ulice bez b;loudeni a stresu. Ja jsem (nejen) z TT nadseny a povazuji GPS navigaci, ktera se da dneska poridit za "par korun" (pri srovnani uzitna cena/hodnota) ,za jednu ze svych nejlepsich investici

    Ale to uz jsem trochu OT



  8. #683
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    0

    Tak podle sdělení lidí od Sunnysoftu na Invexu by do konce měsíce listopadu měl vyjít nový datový podklad (mapa). Údajně by to měla být verze 5.3. Některé firmy už jí ve svých softech mají. Berte to jako informaci bez záruky. Ale bylo by příjemné kdyby to tak bylo. Třeba tam bude už i tunel Mrázovka v Praze a dodělaná Morava :-)

  9. #684
    Nováček
    Registrace
    Aug 2003
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od neooo
    A tak mě mimo jiné zaskočil fakt, proč mě při volbě "Nejrychlejší trasa" naviguje přes serpentiny široké tak pro jeden traktor a vhodné pro závody koloběžek když mohu využít pohodlné rychlostní komunikace

    Toto jsem částečně přičítal i předpokladu, že s s námi jako ČR nizozemský vývojář aplikace asi příliš nepočítá, neboť čeští zákazníci zajisté netvoří většinu uživatelů, a že třeba západně od nás to bude fungovat na jedničku, ale podle ohlasů ze zdejší diskuze tomu asi také tak nebude.
    1. Nejrychlejší neznamená jen po lepších silnicích. Pokud TT zjistí, že zkratkou po poli se ušetří čas, tak tě tam pošle. Pokud víš, že existuje lepší cesta nebo se ti nabídnutá varianta nelíbí, tak jeď jinudy a TT najde alternativu.

    2. Vývojáři TT ovlivňují jen kvalitu software. Mapy kupují včetně chyb, které tam vytvořil jejich dodavatel.

  10. #685
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    149

    Dobrý den,
    přešel jsemz z Ipaq 5500 na MDAC, všechno chodí jak má (GPS leadtek 937 nebo jaké je to číslo, gps mám napevno v autě) řeším jenom problém s rychlostí přenosu dat, u ipaqu jsem měl nastaveno přes 38400 a chodilo to perfektně, ale v MDAC to je jako kdyby bylo 9600, strašně dlouho trvá něž zjistí že jsem na křiovatce zahnul, jediné kde se dá nastavit rychlost přenosu je u kabelových GPS, ale já mám BT

  11. #686
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    9

    Zdravim, zde jsem nasel ke koupi tomtom 5 nainstalovany primo na SD karte. Ani na strankach vyrobce jsem se o teto variante dodani sw nic nedocetl. Mam to chapat tak, ze je cela evropa na 1 sd karte? prijde mi to nerealne... nemate nekdo blizsi info? diky

  12. #687
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    0

    Koukal jsem na to a samozřejmě tomu nerozumím. Pokud by byla celá Evropa na SD kartě, tak kapacitu odhaduji tak na 4 GB. Jinak prodej TT5 na SD jsem zaregistroval v diskusích na německých forech. Je to levnější a je to skutečně na SD kartě, ale na té kartě je kromě softwaru např. pouze mapa D-A-CH a jiné ne.



  13. #688
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    709

    Citace Původně odesláno od mat`a
    Zdravim, zde jsem nasel ke koupi tomtom 5 nainstalovany primo na SD karte. nemate nekdo blizsi info? diky
    Ano - takhle se Tomík prodává v Belgii a Holandsku (určitě i jinde). Je to ke koupi v supermárketech stejně jako rohlíky. Dokonce sem sem někam do této diskuze dával fotky. Jak se dá předpokládat tak je tam pouze jedna mapa.

    Ale důvod proč sem koukal sem do diskuze vyhodil někomu instalační program TTN5 instalovaný na MDA II s WM5 chybovou hlášku? A jak to řešit?

  14. #689
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    149

    Ty: Hlasu si muzes vytvorit kolik chces
    Ja predchozi: "nemate nekdo jiz vytvorenou zenskou navigaci?"
    Vysvetleni: jak se dela vim, ale nejsem zenska a ani to nebyl dotaz "lze/jak vytvorit?"

    ženský hlas mam (neni to sice etické, ale mám) jak se dělá vim, ale ten program mi nechce fungovat

  15. #690
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    32

    mne ten program funguje. uz jsem to zkousel s tou "duchodkyni". nedal by si ty WAV/OGGy k dispozici?

Strana 46 z 50 PrvníPrvní ... 364445464748 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. iGO - rady, tipy, zkušenosti
    Od beecher v sekci iGO
    Reakcí: 315
    Poslední příspěvek: 26-07-2006, 22:33
  2. Alturion - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci Alturion
    Reakcí: 270
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 15:22
  3. OziExplorerCE - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 412
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 15:20
  4. SmartMaps - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 788
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 14:38