Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 45 z 50 PrvníPrvní ... 354344454647 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 661 až 675 z 736

Téma: Tom Tom - rady, tipy, zkušenosti

  1. #661
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od Rosacek
    Ja mam na jednom HW tlacitku definovane DNES,kdyz na to zmacku tak vidim obrazovaku DNEs a pres vBar si muzu prepnout co je potreba. ¨
    Dalsi varianta je mit na jednom tlacito TT a na druhem jina GPS soft a prepinat tlacitky
    Ja mam na jednom tlacitku navesene otaceni display a na druhem Today obrazovku, cimz se dostanu ke vsem aplikacim kdykoli.

    Citace Původně odesláno od Rosacek
    uKima mi docela vyhovuje, ze mne napred ve zvolene vzdalenosti upozorni, ze se "bude neco dit"
    TomTom te taky upozorni a navic nejen priblblym tutanim, ale rekne ti i co se bude dit. Taky se ti u Toma nestane, ze bys jel mimo silnici. I me se z prvu zdal Kim jako super soft, ale po te, co jsem parkrat jel podle Toma (jeste verze3) po Evrope, nedam na nej dopustit. Opravdu to chce s nim najet par kilometru a uvidis, ze 3D navigace, kde presne vidis, jak bude vypadat silnice pred tebou vcetne kruhovych objezdu, najezdu na dalnice ti proste hodne pomuze. Dalsi vyhodou je plynulost posunu obrazu..
    Je pravdou, ze TomTom je narocny na pamet, ale pri dnesnich stale klesajicich cenach za pametova media mi to neprijde jako tak strasny handicap. Vzdyt gigova karta se da pordit za 1600 a 2GB za 3500..
    Pochopitelne se podle neho neda jezdit bez myslenek, jak zde jiz bylo napsano a i me nektere malickosti obcas dokazi vytocit. Urcite ale vim, ze bych se nechtel vracet k nedotazenemu Kimovi, ktery uz nemam ani nainstalovany a pochybuji, ze ho kdy jeste nainstaluji. Pres vsechny vyhrady neni nic lepsiho nez TomTom...

  2. #662
    Nováček
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    15

    Ahoj všem, mám vážný problém, po zapnutí TomTom 5.1 a připojení k Bluletooth GPS Asus mi celá aplikace asi tak za minutu až dvě spadne. Nepomáhá ani přeinstalování ani měkký či tvrdý reset. Zajímavé je, že vše chodilo do minulého týdne uplně bez problémů a pak najednou z ničeho nic toto. Ani po HardResetu a znovu nainstalovani zadne zmena. Myslel jsem si, že je chyba v TomTomu, ale testoval jsem Navigon a ten se chová uplně stejně. Nemohl byste někdo poradit, pokud se Vám něco podobného již stalo? Děkuji.



  3. #663
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    0

    zdravim.
    puvodne jsem dotaz dal jinam, smazu ho tam.
    v patek jsem na me mda2 nalil tomtom 5 a vse bezelo v pohode, instalace byla pres kolebku z notebooku, activesync 3,7, winxp, spojeni jako guest.
    tomtom se osvedcil a tak jsem chtel vycistit mda a dat si ho do ciste instalace po hard resetu.
    ten jsem doma udelal, naistalovat zaklad veci a pri pokusu o instalaci tomtoma vyskoci chybova hlaska viz priloha.
    tuto druhou instalaci delam ze sveho stolniho pc, se kterym je mda2 normalne sparovano, opet kolebka, ac3,7 a win xp.
    tusite nekdo kde je chyba? :-(
    samozrejme ze propojeny to ale je, synchronizace probiha a vsechno ostatni jde taky nainstalovat ...:O null

  4. #664
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    8

    O tohle se musím podělit, ve čtvrtek jsem byl v Německu a nechal jsem se navigovat podle -nejrychlejší trasy- ale v životě mne nedapadlo že se projedu asi 4 km po lesní cestě!!! bylo to sice asi o 10 km blíž, jak jsem se potom díval na mapu, ale to jako nevim. na výjezdu z lesa se místní, kteří si zde odskočili na WC evidentně podivovali tomu že nějakému českému autu musí udělat místo pro vyjetí z lesa :-), nedovedu si to představit touhle cestou v zimě :-)

  5. #665
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    628

    No, jak tu již někdo psal, je to jenom elektronika. Občas to chce i dopočítávat hlavou Přece když vidím, že mě to naviguje za kombajnem do kukuřičného pole, tak tam nepojedu, ale pokračuji dál po silnici a on si TomTom dopočítá novou trasu. Nesmíte všichni té navigaci zase bezmezně věřit. Všichni používáme soft a hardware za několik tisíc korun a všichni by jsme si přáli mít navigaci jako NASA. Holt se držte toho, že ne vše je 100% ní. ( ale abych nebyl za poučovatele, tak přesně to samé se stalo i mě a dokonce tady v Čechách )

  6. #666
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    A jeden bug ? v hlasove navigaci, ktera je jinak pomerne spolehliva.

    Na jedne krizovatce u Benesova, ktera je klasickym T, TomTom sverepe mlci a nenaviguje, i kdyz podle naplanovane trasy v mape je videt, ze musim odbocit doprava.
    Stalo se to jeste nekomu na nejakem jinem miste?

  7. #667
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Kdyz si chci pripravit predem treba trasu z bodu A do B, jde to nejak udelat predem, abych ji proste ulozil v "definitivni podobe" a on si ji nacetl presne tak, jak je a "nepletl" do toho navic i misto, kde se prave nachazim ?
    (mam pocit, ze i z itinerare to vzdy znovu prepocitava a obcas trochu obmeni)

    Jde mu nejak natvrdo zakazat, aby treba neplanoval cesu do Jeseniku pres Polsko a pokud zkousim planovat ruzne varianty, tak abych mu pri kazdem novem planovani nemusel to Polsko zakazovat a on si pamatoval, ze se mu ma vyhybat ? Dik ...



  8. #668
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Von ten algoritmus na výpočet bude nějakej trochu divnej. Rád si hraju, že si nechám počítat pro mně známé cesty jejich nejkratší a nejrychlejší varianty (a pak to porovnávám se skutečností).
    Nejednou se mi stane, že dle výpočtu TT5 třeba nejrychlejší i nejkratší cesta trvají na minutu stejně, ale ta rychlejší je o 5km delší.
    Nebo se mi stalo, že nejkratší varianta měla odhadovaný čas asi o 2 minuty rychlejší a přesto mi jako nejrychlejší byla nabízená delší a o ty 2 min pomalejší trasa. Ne že by bylo nějak zásadní, důležité je, že člověk vždy dojede, kam potřebuje, ale stejně mi to přijde divný.

  9. #669
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Citace Původně odesláno od RStein
    A jeden bug ? v hlasove navigaci ... Stalo se to jeste nekomu na nejakem jinem miste?
    Stalo, nejsem si teď schopen vzpomenout, kde přesně, u Benešovat to rozhodně nebylo, ale jedno takové místo taky mám.

  10. #670
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    159

    Doc: nesetkal... Zkusils nainstalovat TomTom jen z těch cabů přímo do PDAčka (jsou 4, v podstatě povinné jen 2, navigátor a GPS). Mohlo by to pomoci

    Jinak co se týče navigace na neexistující cesty, projel jsem s TomTomem cca 15.000 km po Evropě a nemám k němu žádné výrazné výhrady (naopak jen skoro čisté nadšení). Jedinej malej kix byla nedostavěná zavřená dálnice z Rozvadova na německé straně, ta ho zmátla a hnal mě přes vesnice... Cestou zpět se mě na ní naopak snažil navést (jel jsem směrem od Frankfurtu/Norimberku, tuším A3?).

    Naopak v Anglii je přesnej naprosto naprosto. Obzvláště pikantní je navigace v jihozápadní Anglii, kde mezi pastvinama (a kamenýma zídkama) je silnice sotva na jedno auto. To už člověk trochu znervózní :-)

  11. #671
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    0

    ok, zkusim, to mi nenapadlo :-(
    ale bojim se ze i kdyby to slo, tak pak musim jeste z CD3 tam nalejt mapu, a ta uz myslim v cabu neni ...
    ale i tak diky!

  12. #672
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    Citace Původně odesláno od doc
    ale bojim se ze i kdyby to slo, tak pak musim jeste z CD3 tam nalejt mapu, a ta uz myslim v cabu neni ...
    ale i tak diky!
    mapy je nejlip vyextrahovat na HDD (pokud nemas velkou SD kartu aby se tam vesly vsechny) a na SD si zkopirujes (neinstaluji se, jenom kopiruji, pres kabel nebo ctecku) vzdy jen soubor map (slozka), ktere potrebujes. Malokdy potrebuji celou evropu.



  13. #673
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    151

    Citace Původně odesláno od sevenheaven
    Ahoj všem, mám vážný problém, po zapnutí TomTom 5.1 a připojení k Bluletooth GPS Asus mi celá aplikace asi tak za minutu až dvě spadne.
    Není problem v čitelnosti karty? Mně to taky dělalo něco podobného a pak jsem zjistil, že po pádu aplikace je na kartě vidět nesmysly a pomáhá až její zasunutí a vysunutí. Celkovým řešením bylo, že jsem kartu přeformátoval a svoje MDAc přeinstaloval...

  14. #674
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    1. listopadu 2005 končí možnost upgradu na TomTom Navigator 5 za €59

  15. #675
    Nováček
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    43

    Tak jsem si pořídil TomToma před třemi týdny (mimochodem, když je tu řeč o ceně, tak za 4.855 CZK bez DPH na shop.palmpc.cz, kde mají za zajímavou cenu i TomTom s GPS Nemerix) a jsem nadšen

    co mě ale trochu zklamalo, jsou dopravní informace, aktivoval jsem si měsíční zkušební verzi a otestoval v Rakousku od hranic se Slovinskem přes Graz a Vídeň. Nahlásilo mi to dvě uzavírky a kolonu před Vídní. Uzavírky (nebo zúžení) byly opravdu dvě, ale úplně jinde, na místě jedné hlášené uzavírky zbyly jen oranžové pruhy na dálnici. A kolona před Vídní nebyla, přesto ji TomTom hlásil, i když jsem si ručně zaktualizoval informace asi 15 minut před Vídní.

    Jaké máte s dopravními infomacemi zkušenosti? Mě připadjí dost neaktuální, ale zkoušel jsem to jen jednou, tak nevím ...

    P.S. Máte rádi koně? Koukněte se i sem

Strana 45 z 50 PrvníPrvní ... 354344454647 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. iGO - rady, tipy, zkušenosti
    Od beecher v sekci iGO
    Reakcí: 315
    Poslední příspěvek: 26-07-2006, 22:33
  2. Alturion - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci Alturion
    Reakcí: 270
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 15:22
  3. OziExplorerCE - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 412
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 15:20
  4. SmartMaps - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 788
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 14:38