Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 51 z 106 PrvníPrvní ... 41495051525361101 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 751 až 765 z 1581

Téma: HTC Touch Diamond - konkrétní rady, zkušenosti, problémy a řešení ....

  1. #751
    Nováček
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    0

    jo diky a co ten problem ktery ma vetsina WM zarizeni - prodleva pri prichozim hovoru je to az tak hrozne uz to tady nekdo psal 3-5s jak je to s novejsima ROMkama... na Kaiserovi jsem mel tak dve vteriny do vyzvaneni a asi pulku nez se rozsvitil display

  2. #752
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od kultus
    jo diky a co ten problem ktery ma vetsina WM zarizeni - prodleva pri prichozim hovoru je to az tak hrozne uz to tady nekdo psal 3-5s jak je to s novejsima ROMkama... na Kaiserovi jsem mel tak dve vteriny do vyzvaneni a asi pulku nez se rozsvitil display
    imho je to stejny jako na Cruisovi



  3. #753
    Nováček
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    0

    tak jestli to bude stejny jak na kaiserovi tak to je docela pohoda ono to bude spis vec vyladane rychle ROM...dik za info

  4. #754

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Ahoj, dnes jsem si objednal HTC Touch Diamond a zároveň jsem pročetl všech dosavadních 87 listů, uffff :O
    Udělal jsem si takový výtah nejdůležitějších věcí, které zde shrnuji:


    tak po chvíli experimentování mám pocit, že jediný, co pomohlo ke zrychlení touchflo je tohle:
    HKLM\Software\OEM\TFLOSettings:
    SpeedHigh: default value (25) <-- Change to (5)
    SpeedLow : default value (70) <-- Chnge to (14)

    s tim probouzenim u SMS jsem objevil nejaky tweak na XDA, mozna by to stalo za to zkusit:
    Wake Up on New SMS --> HKLM\Drivers\BuiltIn\RIL : DisableSMSWakeUpEvent <-- set to "1" by default. Change value to "0"

    na xda-developers jsou dalsi nove tweaky
    - aby se na odemknuti zarizeni hned rozsvitilo
    - aby se nevypinala obrazovka po chvili hovoru - zde nepomohl stary tweak (EnableFastDormantDispl....), ale je potreba novy, ktery je spojen s cinnosti light sensoru
    - nainstaloval jsem si na zamykani S2U2 a je to super !
    - zajimave je take ztiseni (zaveseni hovoru) oocenim telefonu - funguje vam to nekomu ?

    vypnuti razenych sms (vyzkouseno, funguje):
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Inbox\Setting s\OEM\SMSInboxThreadingDisabled
    DWORD
    value set to 1.
    You have to create the OEM folder yourself but apart from that it seems to work okay.

    Pro ty kterým nejde ROM nainstalovat. Musí se před instalací nahrát Hard-spl
    http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=2312363&postcount=2
    Důležité při flešování Hard-spl je,aby se dodržela celá procedura. To znamená musí dojít při flešování k černé obrazovce (pokud ne musí se
    SSPLManual.exe spustit v Diamondu ručně). Po nahrání Hard-spl je Diamond kompletně po Hard-resetu. No a potom by mělo jít nahrát jakoukoli ROM...

    Může někdo vyzkoušet změnu v registrech: "HKEY_CURRENT_USER\MUI\CurLang" měnit hodnotu na 0405 (Hex).
    Prostředí TouchFLO by to mělo být potom CZ.
    Nastaveno, restart a ....... TouchFLO je celé české včetně různých nastavení. Funguje.............

    Aktivace ctrnacti ruznych jazykovch mutaci pro T9 (vcetne cestiny):
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=402121
    vyzkouseno, T9 nabizi ceska slova

    cti manualy, mapy od TT7 patri do \internal storage\my documents

    se zvukom som mal taky problem a to ked som pripojil sluchadka tak zvuk bol chrapstaty, bez basov takmer bez zvuku. Uz som sa zlakol ze sa nieco posralo ale je to len bug v systeme. Riesenie a objasnenie je nasledovne: ked pripojite sluchadka prvy krat do telefonu objavi sa moznost pouzit audio booster(ekvalizer) ked ho zapnete(to je musite zaskrtnut "on" a dat v lavo dole "done") zvuk bude krasny hlasity so zvolenym ekvalizerem. Ale akonahle vyndate sluchadka a ekvalizer ste nevypli, tak sme u korenu problemu. Pote pri prehravani akehokolvek zvuku je vydavan z telefonu otrasny zvuk ako i pri pripojeni sluchatek. Reseni je, ze znovu pripojite sluchadka a potom vypnete audio booster(pripadne ho mozete znovu zapnout).
    PS: pri meneni audio boostru na on/off musite mat vypnotou musiku/radio
    A dufam ze mi budes veeeeelmi vdacny

    Aktivace Landscape režimu
    Defaultně je u Diamondu vypnuta možnost natočení displeje do Landscape režimu. Pokud si tuto položku v nastavení displeje chcete aktivovat, jděte na adresu HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GDI\Rotation a zde nastavte pro položku HideOrientationUI hodnotu na 0. Původní hodnota je 1.

    Kdo resite automaticke pretaceni displaye tak zkuste tohle ..... GSen (SKKV) http://s-k-tools.com/freeware/gsen.zip

    Na xda-developers se objevil programek na konfiguraci Diamond TF3D. Je ve verzi 0.32. Umi zapnout, vypnout a presunout zalozky a nastavit si vlastni format datumu. Odzkouseno...je to funkcni...
    Diamond TF3D Config http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=405749

    Zkousel uz nekdo veci z teto adresy?
    http://smartwiki.cz/pocket-pc/htc/htc-touch-diamond
    Jsou tam veci ohledne upravy registru - zkousel jsem nektere a nejdou

    Ahoj, mám tu první verzi GB-SOFT_GPRS-UMTS_Tweak_WM6.1_Diamond.CAB k otestování, tedy automatické odpojení od iNETu a několik málo daších nastavení.
    GB-SOFT Tweak 6.1 Page http://gb-soft.cz/xdaii/GB-SOFT_GPRS-UMTS_Tweak_WM6.1_Diamond.CAB

    Stahni si Schaps AdvancedConfig v2.1.0.0 a pak z adresy http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=406681 soubor Boinger66 diamond advancedconfig v .42.cab. Je tam nastaveno, jak upravit cas blikani LED diod a spousta dalsich uprav pro diamonda...

    co mě opravdu fakt hodně zklamalo je ten reproduktor. Slabší už to fakt asi být nemohlo. Hudba, vyzvánění a video je na maximální hodnotě chrastítko jako hrom. Je to hlasité asi jak nokia na 30%. Nechápu proč do tak nadupané mašinky nedali silnější. Ale jinak jsem i tak hodně spokojen. No já jsem nejřív taky myslel, že mám něco s repráčkem. Při telefonování nebylo skoro nic slyšet. Až poté mi došlo, že ta krycí fólie to dost utlumí :-) Tak jsem prozatím vystřihl do ní díru, než si pořídím pouzdro. Nicméně ta hlasitost není pro mě dostačující a chtělo by to nějak tweaknout ...

    Moja malá rada na nahranie ROM:
    Ofiko z HTC:
    1. Spojiť s ActiveSync cez USB kábel.
    2. Mať baterku nabitú cez polovicu.
    3. Spustiť ROM súbor a postupovať podľa inštrukcií programu.
    Neofiko ROM:
    1. Spojiť s ActiveSync cez USB kábel.
    2. Mať baterku nabitú cez polovicu.
    3. Spustiť ROMUpdateUtility.exe z HardSPL (ja som pustil prvé čo sa mi dostalo do ruky: Unsigned-Hard-SPL-Diamond-OliNex)
    4. Potom podľa návodu Ofiko, už by to malo papať všetky ROM
    Ak nejde pustiť HardSPL (môj prípad) treba nahrať do Diamonda súbor SSPL-Manual.exe a spustiť, Diamond vypne displej a postupujeme v bode 3.
    Toť moje skúsenosti s nahratím ROM .... teraz tam mám Elite 3.0 ... spokojnosť
    ..tady je cesky navod jak to vse udelat vcetne stahnuti
    http://smartmania.mobilmania.cz/forum/viewtopic.php?p=56163#56163

    TADY najdete vse potrebne o iGo8 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=403325

  5. #755
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    1

    Citace Původně odesláno od 4Ondra
    Zdravim, mam takovy problem. Ceska T9 dusledne pise diakritiku do SMS zprav ktery se potom odesilaj v UNICODE a diky tomu sou nasekany po desne malo znacich. Netusi nekdo jak to udelat aby tam ta T9 prestala cpat diakrtitiku? Jasne ze by se dala vypnout....ale to neni zrovna pohodlny reseni.
    Predem dik.
    Pres Advanced Config jde podpora UNICODE vypnout .. pak se "ceske" znaky pri odeslani automaticky odstrani a kazda SMS bude mit tech 160 znaku, ale misto kazdeho takoveho znaku se do textu vlozi otaznik .. takze to snad radsi at se ty smsky zkracuji :sarcastic:

  6. #756
    Nováček
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    0

    zajimave shrnuti poznatku z fora ikdyz si myslim ze nejlepsi by to bylo v prvnim prispevku a jeho majitel by moh prevzit tuhle odpovednost ani ne tak pro mne (mam vsechno precteny) ale pro ostatni lamky at se to tady jeste vic nezasira mno...

  7. #757
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    Citace Původně odesláno od karlic
    Ahoj, dnes jsem si objednal HTC Touch Diamond a zároveň jsem pročetl všech dosavadních 87 listů, uffff :O
    Udělal jsem si takový výtah nejdůležitějších věcí, které zde shrnuji:


    tak po chvíli experimentování mám pocit, že jediný, co pomohlo ke zrychlení touchflo je tohle:
    HKLM\Software\OEM\TFLOSettings:
    SpeedHigh: default value (25) <-- Change to (5)
    SpeedLow : default value (70) <-- Chnge to (14)

    s tim probouzenim u SMS jsem objevil nejaky tweak na XDA, mozna by to stalo za to zkusit:
    Wake Up on New SMS --> HKLM\Drivers\BuiltIn\RIL : DisableSMSWakeUpEvent <-- set to "1" by default. Change value to "0"

    na xda-developers jsou dalsi nove tweaky
    - aby se na odemknuti zarizeni hned rozsvitilo
    - aby se nevypinala obrazovka po chvili hovoru - zde nepomohl stary tweak (EnableFastDormantDispl....), ale je potreba novy, ktery je spojen s cinnosti light sensoru
    - nainstaloval jsem si na zamykani S2U2 a je to super !
    - zajimave je take ztiseni (zaveseni hovoru) oocenim telefonu - funguje vam to nekomu ?

    vypnuti razenych sms (vyzkouseno, funguje):
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Inbox\Setting s\OEM\SMSInboxThreadingDisabled
    DWORD
    value set to 1.
    You have to create the OEM folder yourself but apart from that it seems to work okay.

    Pro ty kterým nejde ROM nainstalovat. Musí se před instalací nahrát Hard-spl
    http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=2312363&postcount=2
    Důležité při flešování Hard-spl je,aby se dodržela celá procedura. To znamená musí dojít při flešování k černé obrazovce (pokud ne musí se
    SSPLManual.exe spustit v Diamondu ručně). Po nahrání Hard-spl je Diamond kompletně po Hard-resetu. No a potom by mělo jít nahrát jakoukoli ROM...

    Může někdo vyzkoušet změnu v registrech: "HKEY_CURRENT_USER\MUI\CurLang" měnit hodnotu na 0405 (Hex).
    Prostředí TouchFLO by to mělo být potom CZ.
    Nastaveno, restart a ....... TouchFLO je celé české včetně různých nastavení. Funguje.............

    Aktivace ctrnacti ruznych jazykovch mutaci pro T9 (vcetne cestiny):
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=402121
    vyzkouseno, T9 nabizi ceska slova

    cti manualy, mapy od TT7 patri do \internal storage\my documents

    se zvukom som mal taky problem a to ked som pripojil sluchadka tak zvuk bol chrapstaty, bez basov takmer bez zvuku. Uz som sa zlakol ze sa nieco posralo ale je to len bug v systeme. Riesenie a objasnenie je nasledovne: ked pripojite sluchadka prvy krat do telefonu objavi sa moznost pouzit audio booster(ekvalizer) ked ho zapnete(to je musite zaskrtnut "on" a dat v lavo dole "done") zvuk bude krasny hlasity so zvolenym ekvalizerem. Ale akonahle vyndate sluchadka a ekvalizer ste nevypli, tak sme u korenu problemu. Pote pri prehravani akehokolvek zvuku je vydavan z telefonu otrasny zvuk ako i pri pripojeni sluchatek. Reseni je, ze znovu pripojite sluchadka a potom vypnete audio booster(pripadne ho mozete znovu zapnout).
    PS: pri meneni audio boostru na on/off musite mat vypnotou musiku/radio
    A dufam ze mi budes veeeeelmi vdacny

    Aktivace Landscape režimu
    Defaultně je u Diamondu vypnuta možnost natočení displeje do Landscape režimu. Pokud si tuto položku v nastavení displeje chcete aktivovat, jděte na adresu HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GDI\Rotation a zde nastavte pro položku HideOrientationUI hodnotu na 0. Původní hodnota je 1.

    Kdo resite automaticke pretaceni displaye tak zkuste tohle ..... GSen (SKKV) http://s-k-tools.com/freeware/gsen.zip

    Na xda-developers se objevil programek na konfiguraci Diamond TF3D. Je ve verzi 0.32. Umi zapnout, vypnout a presunout zalozky a nastavit si vlastni format datumu. Odzkouseno...je to funkcni...
    Diamond TF3D Config http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=405749

    Zkousel uz nekdo veci z teto adresy?
    http://smartwiki.cz/pocket-pc/htc/htc-touch-diamond
    Jsou tam veci ohledne upravy registru - zkousel jsem nektere a nejdou

    Ahoj, mám tu první verzi GB-SOFT_GPRS-UMTS_Tweak_WM6.1_Diamond.CAB k otestování, tedy automatické odpojení od iNETu a několik málo daších nastavení.
    GB-SOFT Tweak 6.1 Page http://gb-soft.cz/xdaii/GB-SOFT_GPRS-UMTS_Tweak_WM6.1_Diamond.CAB

    Stahni si Schaps AdvancedConfig v2.1.0.0 a pak z adresy http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=406681 soubor Boinger66 diamond advancedconfig v .42.cab. Je tam nastaveno, jak upravit cas blikani LED diod a spousta dalsich uprav pro diamonda...

    co mě opravdu fakt hodně zklamalo je ten reproduktor. Slabší už to fakt asi být nemohlo. Hudba, vyzvánění a video je na maximální hodnotě chrastítko jako hrom. Je to hlasité asi jak nokia na 30%. Nechápu proč do tak nadupané mašinky nedali silnější. Ale jinak jsem i tak hodně spokojen. No já jsem nejřív taky myslel, že mám něco s repráčkem. Při telefonování nebylo skoro nic slyšet. Až poté mi došlo, že ta krycí fólie to dost utlumí :-) Tak jsem prozatím vystřihl do ní díru, než si pořídím pouzdro. Nicméně ta hlasitost není pro mě dostačující a chtělo by to nějak tweaknout ...

    Moja malá rada na nahranie ROM:
    Ofiko z HTC:
    1. Spojiť s ActiveSync cez USB kábel.
    2. Mať baterku nabitú cez polovicu.
    3. Spustiť ROM súbor a postupovať podľa inštrukcií programu.
    Neofiko ROM:
    1. Spojiť s ActiveSync cez USB kábel.
    2. Mať baterku nabitú cez polovicu.
    3. Spustiť ROMUpdateUtility.exe z HardSPL (ja som pustil prvé čo sa mi dostalo do ruky: Unsigned-Hard-SPL-Diamond-OliNex)
    4. Potom podľa návodu Ofiko, už by to malo papať všetky ROM
    Ak nejde pustiť HardSPL (môj prípad) treba nahrať do Diamonda súbor SSPL-Manual.exe a spustiť, Diamond vypne displej a postupujeme v bode 3.
    Toť moje skúsenosti s nahratím ROM .... teraz tam mám Elite 3.0 ... spokojnosť
    ..tady je cesky navod jak to vse udelat vcetne stahnuti
    http://smartmania.mobilmania.cz/forum/viewtopic.php?p=56163#56163

    TADY najdete vse potrebne o iGo8 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=403325

    TAKZE SHRNUTI
    HTC DIAMOND JE SHIT a ja ho do tydne prodavam... max 14 dní.. jeste pockam jestli nevyjde nova ROMKA
    INZERAT TADY PODAM v RUBRICE BAZAR
    cenu pocitam 8-9 tisic max




  8. #758
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    63

    shit ako pre koho ... záleží čo od toho očakávaš ... a podľa toho si treba zariadenie vybrať.

    .. stíšenie zvonenia otočením dole displejom funguje!

  9. #759
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    HTC DIAMOND JE SHIT a ja ho do tydne prodavam
    Z tech par dnu ,co jsem ho mel doma pred nekolika tydny na testovani, temer souhlasim,ikdyz takto silna slova bych nevolil.Ale jinak opravdu nevim kam toto HTC zaradit.
    Multimedialni telefon pro mlade a nenarocne....

  10. #760
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    22

    Zdravim :
    mam taky problem ze v telefone mam 3G sim kartu...a stale mi prehadzuje siet medzi edge, 3g, gprs, a gsm... zalezi v akom som prostredi ... stale sa telfon odlasuje a prihlasuje k operatorovi... a strasne to zere baterku... napr ked osm u priatelky tak tam nie je signal...alebo velmi mali... tak mi prehodi siet...
    kde to viem nastavit aby mi stale siel signal len cez 3G??? alebo extistuje na to nejaka utilita???

    PS: To : kuxoft

    ty si mi napisal cestu kam mam skopirovat igo 8 tak aby mi ho nasiel v programs...
    ale to fungovalo asi tak 5minut...
    potom mi to vyhodilo chybu... s tym ze sa nepouzivat povodna cesta z SD cart...a ze ju mam vratit... pri kazdom dalsom starte toho igo8.exe z programs mi otovorilo 3 prazdne foldre... a stale nic... neda sa tomu nejak vyhnut?

  11. #761
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    22

    Na netu se objevil program DiamondTweak. Jednoduchá aplikace která vám pomůže Tweakovat vašeho Diamonda z uživatelsky přívětivého menu a bez nutnosti ručních zásahů v registech Windows Mobile.

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=409540
    http://www.mobilnaut.cz/?z/1782

    Pořád jsem uvažoval o neorigo ROM, ale po nahrání DiamondTweak, nastavení a restartu se stalo nemožné. Běhá to jak po másle.
    Jediné věc, co se musí potom nastavit v registrec je české prostředí TouchFLO.

    "HKEY_CURRENT_USER\MUI\CurLang" měnit hodnotu na 0405 (Hex)

  12. #762
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    kde to viem nastavit aby mi stale siel signal len cez 3G???
    Start-nastaveni(settings)-telefon(phone)-sít(band) a tam uz si vyberes bud auto rezim,nebo GSM nebo WCDMA(3G)



  13. #763
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    7

    Je zde někdo kdo by mohl udělat návod na Gsen (gsensor) ať udělám jakoukoliv změnu není nic poznat.

  14. #764
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    207

    to jaque:

    jo jsem na tom podobne, jedine kde fungovalo nataceni bylo kdyz jsem spustil programy z prikazu start-programy, tak tam se mi to otacelo. Jinak tomtoma to neotacelo a ani coreplayera to neumelo otocit, jo ani qip to nezvladlo otocit. Tak nevim asi jsem neco delal spatne.

  15. #765
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od revenger
    Zdravim :

    PS: To : kuxoft

    ty si mi napisal cestu kam mam skopirovat igo 8 tak aby mi ho nasiel v programs...
    ale to fungovalo asi tak 5minut...
    potom mi to vyhodilo chybu... s tym ze sa nepouzivat povodna cesta z SD cart...a ze ju mam vratit... pri kazdom dalsom starte toho igo8.exe z programs mi otovorilo 3 prazdne foldre... a stale nic... neda sa tomu nejak vyhnut?
    ja mám na iGO8 vytvorený odkaz v programs a funguje to bezproblémov ... skús ho zmazať a vytvoriť znova (vytvor odkaz nie skopíruj exe súbor)

Strana 51 z 106 PrvníPrvní ... 41495051525361101 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC TOUCH DUAL, rady, tipy, zkušenosti, problémy
    Od htcjirka v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 75
    Poslední příspěvek: 27-11-2009, 20:38
  2. Reakcí: 214
    Poslední příspěvek: 25-11-2009, 15:12
  3. Reakcí: 372
    Poslední příspěvek: 27-04-2009, 13:29
  4. Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 20-02-2009, 19:22