Pocket NDays
Pocket NDays je jednoduchý doplněk pro obrazovku Dnes, který zobrazuje informace o tom, kdo má dneska zrovna svátek.
Autor :: eXEden
Překlad :: plně lokalizováno, na webu autora je jak setup pro desktop, tak i CAB.
Zařízení :: Pocket PC 2002 a 2003
Vlastnosti:
EDIT 12.10. 2006
Protože většina lidí nečte předchozí příspěvky, tak se stále opakují dotazy na kompatibilitu s WM 5.0. Tedy: NDays na WM 5.0 fungují (Pocket NDays 3.5), ale jen zobrazují jména těch, kdo mají svátek tento a další den. Upozorňování vyskakujícím oknem ani alarmem nefunguje.
Autor asi 2 roky na tom softíku nepracuje a ani jinak nekomunikuje, takže je zbytečné mu psát. Psal jsem mu o tomto problému sokroumou zprávu začátkem ledna, ale ještě si ji nevyzvedl tzn. nechodí ani do diskuzí na ce4you, aby si tyto připomínky mohl přečíst. S tím víc nenaděláme. Buď se s tímto problémkem musíte smířit nebo použít alternativní [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], který je v poslední verzi (1.3) i pro WM 5. Další možností jsou např. Svátky a Birthdays anebo si s NDays vyexortovat data do Outlooku a mít je jako celodenní událost.
Autor :: eXEden
Překlad :: plně lokalizováno, na webu autora je jak setup pro desktop, tak i CAB.
Zařízení :: Pocket PC 2002 a 2003
Vlastnosti:
- freeware
- jednotná instalace pro ČR i pro SR
- uživatelsky definovatelný kalendář (definování jmen, poznámky a identifikace státního svátku)
- nastavitelné zvýraznění státních svátků
- nastavitelné zobrazení poznámky k aktuálnímu dnu (např. 17.11. - Den boje za svobodu a demokracii)
- nastavitelné upozorňování na svátky i narozeniny lidí z kontaktů
- nastavitelné upozorňování i na dopředné svátky a narozeniny (sledování [*]dnešního dne + dle nastavení i dalšího)
- upozorňování na svátky i narozeniny nastavitelné - Žádné, Na obrazovku Dnes, Standardní (pomocí systémového upozornění, které se dá nastavit v Settings/Sounds&Notifications)
- vyhledávání dle jména (filtr) i datumu
- nastavitelné zobrazení svátku pro příští den
- přímý přístup do nastavení přes tapnutí na obrazovku Dnes
- menu pro rychlý přístup ke všem funkcím programu přístupné podržením stylusu na obrazovce Dnes
- přehled svátků na 1 týden/měsíc dopředu s možností nezahrnout do výběru aktuálně zobrazované svátky
- zobrazení dnešního i zítřejšího svátku na 1 řádek (oddělené *)
- možnost změny ikony pro program na obrazovce Dnes (34 ikon)
- podpora WM2002/WM2003
EDIT 12.10. 2006
Protože většina lidí nečte předchozí příspěvky, tak se stále opakují dotazy na kompatibilitu s WM 5.0. Tedy: NDays na WM 5.0 fungují (Pocket NDays 3.5), ale jen zobrazují jména těch, kdo mají svátek tento a další den. Upozorňování vyskakujícím oknem ani alarmem nefunguje.
Autor asi 2 roky na tom softíku nepracuje a ani jinak nekomunikuje, takže je zbytečné mu psát. Psal jsem mu o tomto problému sokroumou zprávu začátkem ledna, ale ještě si ji nevyzvedl tzn. nechodí ani do diskuzí na ce4you, aby si tyto připomínky mohl přečíst. S tím víc nenaděláme. Buď se s tímto problémkem musíte smířit nebo použít alternativní [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], který je v poslední verzi (1.3) i pro WM 5. Další možností jsou např. Svátky a Birthdays anebo si s NDays vyexortovat data do Outlooku a mít je jako celodenní událost.
Jsem nový a nezkušený uživatel MyPal 620 (WM2003) a PocketNDays se mi nadaří nainstalovat. Nevím, kterou verzi mám stáhnout - zkusil jsem jen nejnovější 3.0 jak "CAB" (co to je?) tak "klasická". Po přetažení na PDA jsem dostal hlášku, že systém nevyhovuje (nebo něco podobného).
Co dělat, poraďte.
Co dělat, poraďte.
Instalační program podporuje verzi OS od 3.0 do 4.2 a tudíž by měl fungovat na všech v současné době používaných zařízeních. Zkuste se podívat na verzi WM2003, kterou máte v PDA a dejte mi vědět ... Ještě někdo měl/má podobný problém?
Tak nevím, co jsem minule dělal. Dnes jsem si znovu stáhnul "klasickou instalaci" a vše proběhlo OK. V Today obrazovce se zobrazuje. :))
Jinou záhadou je, kam se program nainstaloval - nenacházím jej v programech ani průzkumníkem. Jak bych mohl znovu změnit nastavení? Aha už vím, nestačí tapnout, je nutno podržet. :oops:
Ale stejně, kde je schovaný?:O
Jinou záhadou je, kam se program nainstaloval - nenacházím jej v programech ani průzkumníkem. Jak bych mohl znovu změnit nastavení? Aha už vím, nestačí tapnout, je nutno podržet. :oops:
Ale stejně, kde je schovaný?:O
Program se instaluje implicitně do složky Windows. Asi bych nedoporučoval měnit instalační adresář např. pomocí CABInst, i když by aplikace fungovala. Je to celkem malá aplikace a tak ani nepoznáte, že ji máte nainstalovanou
I navzdory tomu, co jsem prohlásil o dalším vývoji, jsem právě vypustil verzi 3.1 Tato verze obsahuje jenom několik drobných vylepšení. Namátkou:
1) vylepšené GUI s podporou nástrojové lišty
2) korekce některých rutin (odstraněn timer na zobrazování upozornění - poděkování patří tomu, kdo ví, že mu patří :D - nyní se upozornění zobrazuje okamžitě)
3) pro vás asi nejpodstatnější změna - průběžné upozorňování - a to nastavitelné zvlášť pro svátky i narozeniny (více viz. obrázky na webu)
Michal S.
1) vylepšené GUI s podporou nástrojové lišty
2) korekce některých rutin (odstraněn timer na zobrazování upozornění - poděkování patří tomu, kdo ví, že mu patří :D - nyní se upozornění zobrazuje okamžitě)
3) pro vás asi nejpodstatnější změna - průběžné upozorňování - a to nastavitelné zvlášť pro svátky i narozeniny (více viz. obrázky na webu)
Michal S.
Po delší době zaviněné jednou nemilou okolností jsem se po měsíci posadil k PC a upravil Pocket NDays a vypustil jeho novou verzi - tentokrát s označením 3.2
Hlavní změny:
1) upravený kalendář díky vašim připomínkám :D
2) vynechání M$ rutin pro práci s kontakty a vytvoření vlastního přístupu k nim a to vše jen z důvodu rychlosti
3) integrace do aplikace Kontakty
4) upraveno průběžné upozorňování zobrazující nyní údaje po jednotlivých dnech
5) drobné úpravy a opravy chyb :D
Hlavní změny:
1) upravený kalendář díky vašim připomínkám :D
2) vynechání M$ rutin pro práci s kontakty a vytvoření vlastního přístupu k nim a to vše jen z důvodu rychlosti
3) integrace do aplikace Kontakty
4) upraveno průběžné upozorňování zobrazující nyní údaje po jednotlivých dnech
5) drobné úpravy a opravy chyb :D
[QUOTE="eXEden"]... Pocket NDays ... s označením 3.2...[/QUOTE]
Michale. Týdenní přehled narozenin (36 kontaktů) nyní za 6 sec., měsíční (140) za 39!
Doplnění svátků do Kontaktů super!
Michale. Týdenní přehled narozenin (36 kontaktů) nyní za 6 sec., měsíční (140) za 39!
Doplnění svátků do Kontaktů super!
Divná anketa.. jasně, že si vzpomínám na svátky, narozeniny, apod. A nejen svých blízkých. Jsem tak dokonalej? Vůbec ne, používám dokonalej soft od eXEdena. VIVAT eXEden.
Já vím, že by se to takhle asi nemělo, ale... Ještě jsem včera dělal drobné úpravy a vyšlo mi z toho následující (no vlastně verze 3.3 :D):
1) přidány přehledy (které jsou stejné jako Datum svátků z Kontaktů), které jsou nyní přístupné přes tlačítko "..." z upozornění.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
2) všechny přehledy byly obohaceny o funkci exportu. Export je možný do formátu HTML, CSV
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][odkaz, pro zobrazení se přihlaste][odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
3) opraveno posun jednoho dne u průběžného upozorňování na narozeniny :oops: :D
1) přidány přehledy (které jsou stejné jako Datum svátků z Kontaktů), které jsou nyní přístupné přes tlačítko "..." z upozornění.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
2) všechny přehledy byly obohaceny o funkci exportu. Export je možný do formátu HTML, CSV
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][odkaz, pro zobrazení se přihlaste][odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
3) opraveno posun jednoho dne u průběžného upozorňování na narozeniny :oops: :D
Vážení hodil by se někomu z vás do NDays do přehledů doplněk automatického vytvoření e-mailu z vámi vytvořené šablony? Popř. vytvoření úkolu pro vybranou osobu(osoby) (např. koupit jí housle :D)? Tak nějak uvažuju co s tím dál ;)
Díky moc...
Díky moc...
Email (mně osobně) ne, já oslavencům (svátkovým) posílám SMSku, takže tu bych uvítal. Narozeniny minimálně obvolávám. Ale SMSsku ze svátků, to jo, to bych bral.
Mno ten e-mail by nebyl spatna vec, ovsem aby se opravdu menil text podle svatku/narozenin toho cloveka - aby kdyz ma svatek Martin nepsal Eve, ke svatku nepral vse nejlepsi k narozeninam apod. :) A ten ukol - jako ze se mi vytvori ukol ze mam koupit darek? :D
Hmmm ... tak něco s tím provedem. Možná by i ta SMS šla ... Ještě si to nechám projít hlavou :) A co se toho úkolu týká - znám sám sebe a při dopředném upozorňování si to zaznamenat jako nápad např....
Jak říkám ... uvidíme :)
Jak říkám ... uvidíme :)
:D :D :D
A co přehledy a export? Alles in Ordnung? :) Se mi nechtělo opravovat jenom tu jednu chybu a tak jsem si jen tak zhotovil exporty s přehledama. To je tak, když se někdo po nocích nudí a nemůže spát :D
A co přehledy a export? Alles in Ordnung? :) Se mi nechtělo opravovat jenom tu jednu chybu a tak jsem si jen tak zhotovil exporty s přehledama. To je tak, když se někdo po nocích nudí a nemůže spát :D
Nemohla by být ikonka "S" a "N" v den oslavy červená nebo ještě lépe blikat ?
Já jí tam chci, prosíííím, haůůůů.
Proste někdo se mnou ...
Já jí tam chci, prosíííím, haůůůů.
Proste někdo se mnou ...
A ktera ikonka? Ta na Today obrazovce? Nejak nerozumim ... za jakych podminek by mela blikat ci menit barvu? ;)
Nóó ta kulatá s označením "S" a "N" na obrazovce dnes. A blikat by mohla v den oslavy tj. když v ten den má někdo narozeniny nebo svátek.
Nebo je to blbý ? :sarcastic:
Nebo je to blbý ? :sarcastic:
Je mi to jasný, je mi i jasný, že já nemám. :)
Myslel jsem to jako takovou třešínku na dort, když už skoro není co zlepšovat ...
Ale už mlčím a s tou neblikající ikonkou se snad nějak naučím žít. :D
Myslel jsem to jako takovou třešínku na dort, když už skoro není co zlepšovat ...
Ale už mlčím a s tou neblikající ikonkou se snad nějak naučím žít. :D
K dokonalosti tomu chybi jeste moznost objednat kvetiny ci darek pres Internet, prirazovani fotek k uzivatelum a podobne velmi dulezite veci :no:
Ne, samozrejme si delam legraci, je to jedna z nejlepsich aplikaci co mam na svem DataPhone a myslim ze k dokonalosti ji uz nic nechybi :!: :!: :!:
Ne, samozrejme si delam legraci, je to jedna z nejlepsich aplikaci co mam na svem DataPhone a myslim ze k dokonalosti ji uz nic nechybi :!: :!: :!:
[QUOTE="eXEden"]Vážení hodil by se někomu z vás do NDays do přehledů doplněk automatického vytvoření e-mailu z vámi vytvořené šablony? Popř. vytvoření úkolu pro vybranou osobu(osoby) (např. koupit jí housle :D)? Tak nějak uvažuju co s tím dál ;)
Díky moc...[/QUOTE]
Co s tím dál ?
Přeložit do angličtiny, němčiny a turečtiny, dát to na http://www.handango.com - 19$/ks.
Dát výpověď v práci, odjet na Havaj :cool: a nechat si posílat registrační poplatky do tamního bankomatu. :D
Díky moc...[/QUOTE]
Co s tím dál ?
Přeložit do angličtiny, němčiny a turečtiny, dát to na http://www.handango.com - 19$/ks.
Dát výpověď v práci, odjet na Havaj :cool: a nechat si posílat registrační poplatky do tamního bankomatu. :D
Proc mi to pri instalaci z PC, klinknuti na setup rika, ze to neni platna aplikace WIN 32. Mam MDA pripojene v kolibce, predtim mi to tak instalovat slo ...
[QUOTE="jiri.cech"][QUOTE="eXEden"]Vážení hodil by se někomu z vás do NDays do přehledů doplněk automatického vytvoření e-mailu z vámi vytvořené šablony? Popř. vytvoření úkolu pro vybranou osobu(osoby) (např. koupit jí housle :D)? Tak nějak uvažuju co s tím dál ;)
Díky moc...[/QUOTE]
Co s tím dál ?
[/QUOTE]
Tak se mi zda ze si pletes eXedena s nekym ze Slunecneho SW? :D :D :D
Díky moc...[/QUOTE]
Co s tím dál ?
[/QUOTE]
Tak se mi zda ze si pletes eXedena s nekym ze Slunecneho SW? :D :D :D
[QUOTE="Vít"]Proc mi to pri instalaci z PC, klinknuti na setup rika, ze to neni platna aplikace WIN 32. Mam MDA pripojene v kolibce, predtim mi to tak instalovat slo ...[/QUOTE]
No normálně to funfuje ... aspoň mně na 2PC.
No normálně to funfuje ... aspoň mně na 2PC.
Ja nevim. Kdyz jsem to pred mesici stahoval poprve, slo mi to nainstalovat normalne pres kolibku. Ted uz dlouho ne, jiny veci ale ano. Nicmene jsem to vcera nakonec nainstaloval primo v MDA, takze uz to funguje... Diky!
[QUOTE="eXEden"]...verze 3.3...
1) přidány přehledy ... přes tlačítko "..." z upozornění.
2) ... Export je možný do formátu HTML, CSV...[/QUOTE]
Úžasné. Přehledy i exporty jsou parádní. Třídění přehledu týdne podle chuti kliknutím na hlavičku sloupce - podle abecedy příjmení či jména. Nebo podle datumu a přitom ještě podle příjmení - jednoduché a dokonalé.
Exporty do Excelu v PC přes Total Commander a .csv okamžité a funkční.
[QUOTE="eXEden"]...doplněk automatického vytvoření e-mailu... Popř. vytvoření úkolu pro vybranou osobu(osoby)[/QUOTE]
Výborný nápad! Oboje. Taky přidávám hlas i pro možnost "Send SMS".
Jako využití už vytvořeného seznamu vybraných kontaktů by se mi to hodilo už vloni o dovolené. A protože to jde nejen pro svátky, ale i pro narozeniny ... při ponechání přehledu na jeden den (kvůli třídění datumu) - velice užitečná možnost!
1) přidány přehledy ... přes tlačítko "..." z upozornění.
2) ... Export je možný do formátu HTML, CSV...[/QUOTE]
Úžasné. Přehledy i exporty jsou parádní. Třídění přehledu týdne podle chuti kliknutím na hlavičku sloupce - podle abecedy příjmení či jména. Nebo podle datumu a přitom ještě podle příjmení - jednoduché a dokonalé.
Exporty do Excelu v PC přes Total Commander a .csv okamžité a funkční.
[QUOTE="eXEden"]...doplněk automatického vytvoření e-mailu... Popř. vytvoření úkolu pro vybranou osobu(osoby)[/QUOTE]
Výborný nápad! Oboje. Taky přidávám hlas i pro možnost "Send SMS".
Jako využití už vytvořeného seznamu vybraných kontaktů by se mi to hodilo už vloni o dovolené. A protože to jde nejen pro svátky, ale i pro narozeniny ... při ponechání přehledu na jeden den (kvůli třídění datumu) - velice užitečná možnost!
[QUOTE="Milan Švec"]Vytvořeno za 9 sec.[/QUOTE]
Upřímně jsem rád, že už nejsou velký problémy s rychlostí. Osobně jsem se bál, že přechod k vlastním rutinám pro práci s kontakty bude cestou do pekla, ale ... :D
Ještě jedna drobnost. Při vícero úpravách v kontaktech naráz bude NDays po každé změně načítat data z kalendáře. To už teď sice takový problém z časového hlediska není, ale přemýšlím nad tím, že bych tam dodělal takovou jednu věc ... A to do popup menu přístupného přes Tap&Hold na obrazovce Dnes bych přidal zaškrtávací položku "Nekontrolovat kontakty" s následujícím významem:
- uživatel ví, že bude dělat větší změny Kontaktech
- zaškrtne volbu v menu
- provede si všechny změny v Kontaktech
- odškrtne si volbu a NDays si data načtou
- tohle by samozřejmě fungovalo jenom pokud by bylo nastavený upozorňování
- je to podle mě lepší než dočasně zakázat upozorňování v nastavení neboť takhle nepřijdete o nastavení dopředných dní a průběžného upozorňování
Takže asi tak nějak :D
Upřímně jsem rád, že už nejsou velký problémy s rychlostí. Osobně jsem se bál, že přechod k vlastním rutinám pro práci s kontakty bude cestou do pekla, ale ... :D
Ještě jedna drobnost. Při vícero úpravách v kontaktech naráz bude NDays po každé změně načítat data z kalendáře. To už teď sice takový problém z časového hlediska není, ale přemýšlím nad tím, že bych tam dodělal takovou jednu věc ... A to do popup menu přístupného přes Tap&Hold na obrazovce Dnes bych přidal zaškrtávací položku "Nekontrolovat kontakty" s následujícím významem:
- zaškrtne volbu v menu
- tohle by samozřejmě fungovalo jenom pokud by bylo nastavený upozorňování
- je to podle mě lepší než dočasně zakázat upozorňování v nastavení neboť takhle nepřijdete o nastavení dopředných dní a průběžného upozorňování
Takže asi tak nějak :D
[QUOTE="eXEden"]A to do popup menu přístupného přes Tap&Hold na obrazovce Dnes bych přidal zaškrtávací položku "Nekontrolovat kontakty" s následujícím významem:
- zaškrtne volbu v menu
- tohle by samozřejmě fungovalo jenom pokud by bylo nastavený [/QUOTE]
Tak to myslím vůbec není nutné tam dávat, jen to bude mást nové uživatele. Rychlost je teď úžasná (kontaktů mám 465) a změny v kontaktech se dělají obvykle jen sem tam něco málo. Větší změny si každý udělá v Outlook na stole.
Také se ale přimlouvám za Send SMS. ( a za tu blikací ikonku :) )
- zaškrtne volbu v menu
- tohle by samozřejmě fungovalo jenom pokud by bylo nastavený [/QUOTE]
Tak to myslím vůbec není nutné tam dávat, jen to bude mást nové uživatele. Rychlost je teď úžasná (kontaktů mám 465) a změny v kontaktech se dělají obvykle jen sem tam něco málo. Větší změny si každý udělá v Outlook na stole.
Také se ale přimlouvám za Send SMS. ( a za tu blikací ikonku :) )
[QUOTE="jiri.cech"]Tak to myslím vůbec není nutné tam dávat, jen to bude mást nové uživatele. ( "Nekontrolovat kontakty" )
Také se ale přimlouvám za Send SMS. ( a za tu blikací ikonku :) )[/QUOTE]
S tímto musím jen a jen souhlasit.
Také se ale přimlouvám za Send SMS. ( a za tu blikací ikonku :) )[/QUOTE]
S tímto musím jen a jen souhlasit.
[QUOTE="jiri.cech"]Také se ale přimlouvám za Send SMS[/QUOTE]
Mnooo ... tak to by takovej problém asi nebyl. Má to ale jedno důležité ale-nemám MDA, XDA, DataPhone či jinou podobnou věc a tak to nemám jak vyvíjet a ladit...
Mnooo ... tak to by takovej problém asi nebyl. Má to ale jedno důležité ale-nemám MDA, XDA, DataPhone či jinou podobnou věc a tak to nemám jak vyvíjet a ladit...
Já mám MDAII a dobrovolně se hlásím jako tester alfaverzí, betaverzí, release kandidátů. Pokud je to co platné ...
To je supr, ovšem já bych ho potřeboval pro vývoj a k ruce :) Zkusím si ho někde sehnat. Každopádně díky ;)
[QUOTE="eXEden"]To je supr, ovšem já bych ho potřeboval pro vývoj a k ruce :) Zkusím si ho někde sehnat. Každopádně díky ;) [/QUOTE]
Doporučuji sehnat a nechat si. ( Mohu fakt vřele doporučit. )
Rádi tě uvítáme mezi nás, závisláky. :)
Doporučuji sehnat a nechat si. ( Mohu fakt vřele doporučit. )
Rádi tě uvítáme mezi nás, závisláky. :)
No já jsem závislej na svém h2210 :D A na vysněné PDA (podobné MDA apod.) stále čekám. Myslím, že Pavel tady zmiňoval jedno takové šikovné v jednom fóru ... ovšem to se tady neprodává :disgusted: Tak snad se někdy dočkám :D
Jako nic proti, je to pekny programek. Jen by me zajimalo, kdo to od koho obslehnul, kdyz SunnySoft (firmu kterou ja zrovna nesnasim) poskytuje program SunnyDays a taky zadarmo. I nastaveni v programu jsou stejna, jen v NDays je jich asi trochu vic. Neni to porusovani autorskych prav? :o)))