Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 17 12311 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 250

Téma: RichesseGPS - freeware geocachingový a GPS software

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    267

    Geocachingu zdar!

    Nedavno jsem to zacal taky hrat. Hledal jsem nejaky soft na presnejsi priblizeni ke cache. Hledal jsem nejaky freeware, ale s tim, co jsem nasel, jsem nebyl spokojenej. Takze vznikl GPStool (6.9.2006 prejmenovano na RichesseGPS - programu s nazvem GPStool je mraky).

    Neni to jeste uplne hotovy, tak bych rad kdyby to nekdo vyzkousel v terenu (ja s tim zatim uspesne odlovil 7 cachi).

    Chtel jsem, aby to umelo:
    • spravovat body s pozicemi cachi
    • import LOC souboru (poskytovany na strankach geocaching.com)
    • ukazat smer ke cachi
    • vzdalenost od cache


    Melo by to umet GPSky, ktery komunikuji NMEA standardem.

    Jak to pouzivat:
    • Aktivovat a pripojit GPSku (pokud ji mate jako ja pres BTH)
    • spusit GPStool
    • pri prvnim spuseni jit na zalozku Setup a nastavit port pro GPS (zatim umi jen COM1-8) a prenosovou rychlost (nastaveni si to pamatuje, neni nutne to porad zadavat znova)
    • tapnout na GPS On (dole v menu)
    • Na zalozce Info muzete sledovat stav GPSky


    Geocachujeme:
    • Stahnout si do PDAcka LOC soubor z geocaching.com (nedelame pres RichesseGPS)
    • na zalozce Points tapnout na Import, vybrat LOC soubor, tapnout na OK
    • V seznamu se objevi novy bod, vybrat a tapnout na Select
    • Hodi nas to na zalozku Compass, kde vidime smer k cili, vzdalenost od cile, rychlost, aj.
    • A vzhuru ke cachi


    Dalsi funkce:
    • Tlacitko - odebira zvoleny bod
    • Tlacitko Info ukaze informace o bodu
    • Tlacitko + prida novy bod, pokud jsme pripojeni k GPS, tak se jako vychozi hodnoty vezmou souradnice, na kterych se nachazime


    __________________

    Prijimam bugreporty (SZ, mail - do predmetu hodte RichesseGPS - nebo v tomoto vlakne).

    Prijimam taky navrhy na vylepseni. Traditional cache se s tim lovi dobre, ale nedavno jsem delal jednu multicache a prepocitavani souradnic jsem musel delat mimo a porad neco prepinat. To nebylo moc ok, takze tady citim jeste potrebu to vylepsit.

    Feature Requests:
    - podpora GPX formatu
    - lokalizace
    - zobrazeni na mape

    __________________

    A prosim rozsirte informaci o RichesseGPS, aby to otestovalo co nejvic geocacheru. Diky. Snad se to hodi vic lidem nez jen me.

    __________________

    Malem jsem zapomel, potrebujeme nejakou hezkou ikonku :-) Ale to asi az casem...

    __________________

    A takhle to vypada v akci:

    _________________________________
    Na zaklade vyzvy od uzivatele Mem_ jsem zalozil toto vlakno, aby se o RichesseGPS (drive GPStool) dozvedelo co nejvic lidi a byl prostor pro diskuze (aby se nezahltilo puvodni vlakno).
    Puvodni prispevek je ve vlakne o geocachingu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Navrh na jmeno: Richesse (fr) - poklad...

    EDIT: A, ja zapomnel na ten Googlu... V tom pripade RichesseGPS... Taky jej nezna...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    RainbowGPS Btw. google ho nezna..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    GPS Find It! TM
    Jinak program vypada velmi profesionalne, az najdu kam jsem si odlozil GPSku, tak ho i realne vyzkousim
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    267

    Udelal jsem nejaky screenshoty - jsou v mym prvnim prispevku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Tak jsem to velice rychle otestoval a moc pěkná věc.
    - mohla by se na nějaké tlačítko či jako položka v nabídce uložit aktuální poloha (vystoupím z auta, jdu ke keši, motám se a pak nevím kde je)
    - neuložila se mi navolená rychlost komunikace, ale to snad nevadí
    - barva sloupečků pro statelity by mohla být více výrazná
    - ikonka? možná se domluvit s GeoCachingem a použití té jejich, když je to primárně vyvíjeno pro tento "sport", nebo prostě jenom střelku od kompasu
    - název? a prostě jen GPSkompas?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    267

    Citace Původně odesláno od Yankee.106
    Tak jsem to velice rychle otestoval a moc pěkná věc.
    - mohla by se na nějaké tlačítko či jako položka v nabídce uložit aktuální poloha (vystoupím z auta, jdu ke keši, motám se a pak nevím kde je)
    Kdyz tapnes na + a GSPka je zapla, tak se pri pridavani bodu predvyplni tvoje aktulani pozice. Takze akorat dopises nazev a OK a mas to.
    Citace Původně odesláno od Yankee.106
    - neuložila se mi navolená rychlost komunikace, ale to snad nevadí
    To bude asi bug, dik za zpravu.
    Citace Původně odesláno od Yankee.106
    - barva sloupečků pro statelity by mohla být více výrazná
    Jj. Vcera jsem s tim venku laboroval chce to tmavsi barvu. Sloupecky satelitu jsem dodelal nedavno a jeste jsem je netestoval venku.
    Citace Původně odesláno od Yankee.106
    - ikonka? možná se domluvit s GeoCachingem a použití té jejich, když je to primárně vyvíjeno pro tento "sport", nebo prostě jenom střelku od kompasu
    Prebirat logo geocachingu se mi moc nezda. Kompas by asi sel, ale vzdy kdyz zacnu delat ikonku, tak s tim stravim strasne moc casu. Nejaky sikovny a ochotny grafik by se hodil
    Citace Původně odesláno od Yankee.106
    - název? a prostě jen GPSkompas?
    Nazev bych radsi anglicky a program s nazvem GPScompass uz existuje...

    Jinak diky za testy a namety.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    A co název třeba Cachehunter když je to na ten geocaching:-)

    EDIT: pardón s tím googlem - zná to:-(
    Jinak teď jsem to byl zkoušet venku a nic - nenašel ani satelit. Mám Loox n520, nejdřív jsem nastavil COM8 a Baud-rate 9600 a zmačknul GPS On a nic.

    P.S. Chyba může být ve mě mám PDA týden ale s Vito navigátorem a nebo s GPSLocatorem co je součástí SW mě to satelity najde v pohodě
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Citace Původně odesláno od wir2k
    Jinak teď jsem to byl zkoušet venku a nic - nenašel ani satelit. Mám Loox n520, nejdřív jsem nastavil COM8 a Baud-rate 9600 a zmačknul GPS On a nic.
    no mě to taky nechtělo naskočit :O pak jsem spustil DNVX a najednou to jelo. Jakoby se COM port "profoukl" ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    267

    A jak to vypinate? Ja vim, ze kdyz se pripojim pres BTH a pak vypnu PDAcko, tak to pri pristim pusteni neprecte z COM portu ani fn a musim SR. Ale kdyz pred ukoncenim kliknu na Exit nebo GPS Off a ukoncim aplikaci, tak je to ok.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Citace Původně odesláno od duhovej_vil
    A jak to vypinate? Ja vim, ze kdyz se pripojim pres BTH a pak vypnu PDAcko, tak to pri pristim pusteni neprecte z COM portu ani fn a musim SR. Ale kdyz pred ukoncenim kliknu na Exit nebo GPS Off a ukoncim aplikaci, tak je to ok.
    Nevím, zda-li dotaz byl na mě, ale zkrátka, když jsem prg spustil tak se nechtěl s GPS spojit, ale jakmile jsem spusil jiný (DNVX, GPSauto), tak se COM port profoukl a prg (GPScompass) prostě začal fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    267

    A byla v dobe testovani GPStool zafixovana GPSka? Kdyz totiz neni, tak GPStool nic neukazuje (pochopitelne).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak už mi to jede:-) na louce nic a teď v mistnosti mi to našlo 4 satelity:-D to by se z toho jeden... Jinak budu dál testovat program vypadá fakt dobře:yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    0

    Hezke hezke.. jen tak dal. Primlouvam se za podporu gpx formatu waypointu.

    A misto nazvu cachehunter by mohl byt cachedigger nebo GeoGuide nebo dokonce GPSGeoGuide - GGG.

    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    4

    super! díky za každej free softík na hledání geokeší! jen malá otázka: na kolik máte nastaveno baud-rate? já mám problém (obecně u všech GPS softů na pda) že při normální rychlosti chůze (4-5km/h) se mi těžko ta rychlost zobrazuje, většinou zůstává na nule a tímpádem šipka směru lítá sem-tam...když se rozeběhnu na 9km/h tak se většinou chytne, ale jak zpomalím tak se zase ztratí :-( lze tomu vůbec pomoct zvýšeným baud-rate? ...pda Asus A636
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 17 12311 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. RichesseGPS pro HD2
    Od MilaCzeque v sekci HD2
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-12-2009, 11:06
  2. Reakcí: 66
    Poslední příspěvek: 20-09-2009, 11:23
  3. RichesseGPS
    Od Mashe v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 31-07-2009, 07:06