Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

RichesseGPS - freeware geocachingový a GPS software

Karm (365)|19.6.2007 21:15
Super soft,díky za něj!
Mám jen dotaz.V létě jedu na dovču a protože se budu pohybovat po celé zemi,stáhl jsme si všechny cache v daném státě do jednoho souboru.(je jich cca. kolem 9000).S kolika maximálně cache si dokáže richesse poradit?LOC a GPX soubor se načítá docela dlouho,,tak se chci zeptat jeslti se opravdu načítá nebo se řízlo PDA :-).
duhovej_vil (267)|19.6.2007 22:46
No jediny omezeni je velikost volny pameti, protoze se to vsechno rve do pameti. Nejak jsem nepredpokladal, ze by nekdo udrzoval tolik bodu najednou. Ono je to koncipovany jako pomucka, kdyz uz vim, na kterou cache jdu, prip. mit nekolik cachi z okoli, kde budu, nebo kam chci jit.
duhovej_vil (267)|19.6.2007 22:47
[QUOTE="Agep"]V options je nastavení DD MM SS (přesnost na sekundy). Já měl na mysli DD MM SS.SS (přesnost na setiny sekundy). Nebo jsem něco přehlédl? Každá rada dobrá!

Děkuji předem!
[/QUOTE]To neni problem dodelat...
duhovej_vil (267)|19.6.2007 22:55
[QUOTE="Termiter"]Díky za odpověď. Nebylo by pro uživatele výhodnější, kdyby byla data uložená v nějakém souboru - adresáři, který by byl buď na kartě, v My Documents, nebo ještě lépe volitelně?
Po HR pak stačí nahrát aplikaci a pokračuju tam kde jsem skončil.
Samozřejmě nevím jak je program stavěný, třeba je tenhle požadavek nereálný.[/QUOTE]No nez udelas HR, tak si exportnes body. Pak installnes RichesseGPS, importnes to a pokracujes, kde jsi skoncil.

Do souboru by to slo ukladat, ale jak to je ted, je to jednodussi (programove). A pokud bys to mel v souboru v nejakym vlastnim adresari, tak bys to stejne po HR musel do toho adresare nastavit, coz je to samy, jako si to naimportovat...
duhovej_vil (267)|20.6.2007 23:44
Tak jsme zase o kus dal: RichesseGPS 1.1

Chtel bych poprosit lidi, kterym se neslo spojit s GPSkou a pak to prip. vyresili pres ty ruzny port splittery apod., aby zkusili tuhle verzi a nahlasili vysledek. Udelal jsem drobnou upravu, ktera pomohla jednomu cloveku, kteremu to taky neslo, tak jestli to bude mit sirsi dopad... Diky.
choze_ce4you (104)|21.6.2007 06:49
Bohužel, dál nereaguje - LEDka signalizující provoz GPS se rozbliká, ale žádná data. Jediný záchvěv nastal, když jsem změnil Baudrate ze správných 4800 na 9600 - pak se asi na 1 sekundu změnil stav z Not running na Running...

Choze
Termiter (147)|21.6.2007 11:36
No vida, samé změny k lepšímu!

Ale náměty na vylepšení se najdou vždy:

- v poznámce nejde odřádkovat
Nemůžu si pak přehledně zapsat třeba dodatečné informace k multině.

- nejde editovat kód kešky;
Osobně editovat kód kešky nepotřebuju, ale kdyby si ho chtěl někdo zadat bez importu LOCu, tak má smůlu. Ale hlavně bych to uvítal, abych si mohl nakopírovat kód do schránky a následně ho pastnul do Exploreru a stáhnul si tak informace o kešce. Takhle si ho musím pamatovat a přebouchat... ;c)
Mimochodem, dovedu si představit, že by tam mohla být volba "zobraz informace z webu" a tam by se spustilo URL s doplněným kódem kešky. To URL by mohlo být definovatelné v nastavení s proměnou kódu kešky.
Například http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC13BHN&pf=y&decrypt=y
Inspiraci na různé URL můžeš najít třeba tady: http://boulter.com/gqs/

Někdo dává přednost výpisu s logy, někdo chce decrypt, atd... Tím by to bylo krásně konfigurovatlené.

- šla by udělat volba označit vše?
Hodila by se.

- možná ještě zobrazení aktuální vzdálenosti u výpisu (může se aktualizovat jen při vstupu na výpis) a následně možnost seřazení. Pokud mám připraveno několik lokalit na průzkum, krásně se mi oddělí od sebe a pak nemusím prohledávat několik stránek a klikat na každou kešku abych si vzpoměl na kterou teď.

To jsou jen náměty na další verzi. ;) Program to je super, do teď jsem používal GPSCompass, který mi vyhovoval, ale má hrozné problémy se stabilitou.
Díky za tvůj čas a ochotu! :yes:
Agep (7)|25.6.2007 11:47
To Termiter:
V poznámce jde odřádkovat takto: Na virtuální klávesnici klepnout nejprve na klávesu CTL a pak na ENTER.

To duhovej_vil:
Děkuji moc za novinky a opravy!!! Vše funguje u mne velmi dobře až na tyto.

- Odkaz ke stažení verze 1.1 není funkční. Možná, že mnozí jí nemají k dispozici.

Tento odkaz funguje:
http://pda.jasnapaka.com/richessegps/releases/1.1.php

- Při Exportu zapomene typ Cache (ikonku) a po Importu vždy nastaví typ Traditional.

Šel by udělat Export více bodů do jednoho souboru (Kvůli zálohování, pro případ nutnosti HR někde na cestě)?

Nemohl by se někde zobrazovat směr k cíli ve stupních např. 245° nebo podobně? V případě špatného signálu např. v hustém lese (kdy ručička kompasu lítá sem tam a není schopná zobrazit směr k cíli) je to jediný údaj, který pomůže udat správný směr. Já mám u sebe ještě normální buzolu, na které tento úhel nastavím a nouzově mohu pokračovat správným směrem. Mockrát mně to pomohlo – nikdy jsem nezabloudil. Nebo v případě dlouhé cesty (několik dní bez možnosti dobíjení baterie) je kvůli úspoře energie kombinace PDA a buzoly skoro nutností.

Jinak všechny funkce chodí na mém PDA tak jak mají. Ještě jednou děkuji za skvělí Soft!!!
Termiter (147)|25.6.2007 12:00
Agep: Zálohovat všechny položky jdou, prostě musíš označit více řádků třeba tak, že tapneš na horní a jedeš dolů... Proto jsem psal, že by se hodila volba označ vše.

Jinak to, že se program po klepnutí na OK zminimalizuje je fajn, ale pokud ho zavolám znovu ze START menu, tak se objeví jen horní a dolní lišta. Musím znovu na OK a tapnout na ikonku dole. Jinak ho na obrazovku nedostanu. Pro ovládání tlačítky nepraktické.

Zapisovat ENTER přes CTRL jako programáítor (jiných systémů) chápu, ale jako uživatel vysouvací klávesnice na TyTNovi ne. ;) Ale díky za pomoc jak to dočasně obejít. ;)
Agep (7)|25.6.2007 12:40
Termiter: Mně Export všech bodů nefunguje. Když označím všechny body a dám Export a potom Import načte se jen první a poslední bod z označené skupiny. Mám Asus A632N s WM5.
Termiter (147)|25.6.2007 13:43
No jo, potvrzuju... Importuje to jen první a poslední záznam. V LOC souboru jsou přitom všechny. To je chyba importu. Já to testoval na dvou záznamech! :))

No a ještě jsem našel chybu exportu. Ačkoliv má být LOC XML v UTF8, tak české znaky se tak neuloží a následný import proběhne s chybnými českými znaky.
duhovej_vil (267)|25.6.2007 13:50
- select all pridam - no problem
- na odradkovani pouze enterem kouknu, ale taky by to nemel byt nijak zasadni problem
- link (s prip. kongifuraci), ktery odkazuje na web geocachingu je dobrej napad, objevi se urcite velmi brzy
- razeni podle vzdalenosti uz je na TODO liste - jen ceka na implementaci
- odkaz ke stazeni jsem opravil (byl tam preklep - dik za zpravu)
- typ cache se ztraci (bohuzel), specifikace LOC, kterou pouzivam na export tam nema pro to polozku (ale nebude problem to rozsirit :-)
- na ten import export jeste kouknu
- ty stupne k cili davam na TODO
Termiter (147)|25.6.2007 14:07
:yes:
Agep (7)|25.6.2007 14:22
Moc děkuji!
Agep (7)|28.6.2007 10:58
To duhovej_vil:
Ještě jsem našel jednu chybku. Při nastaveném formátu DD MM SS.SS se na obrazovce kompasu nezobrazí sekundy u zem. šířky (je tam jen např. N 49° 40'), zem. délka je v pořádku.
Děkuji!
Termiter (147)|6.7.2007 23:55
Další drobnost: V poznámce se při větším množství textu nezobrazí posuvník. Teď jsem si tam nakopíroval instrukce k multině, naštěstí se tam dá dostat šipkama.
bernex (1)|9.7.2007 02:00
Podařilo se někomu tenhle soft rozchodit na Xda Orbi ?
ricky_cz (5)|5.8.2007 13:48
[QUOTE="bernex"]Podařilo se někomu tenhle soft rozchodit na Xda Orbi ?[/QUOTE]
Ja mam HTC ARTEMIS P 3300 od Vodafonu (coz je, myslim, to samy) a rozchodit se mi to nepodarilo. Nedela to nic. Pritom tomTom mi normalne funguje. Je to v nastaveni portu gsm? Ale jaky mam nastavit? Metodou pokus - omyl jsem zatim nic nevyresil, stale status:running a ni.
Diky, Richard
Mem__ce4you (485)|5.8.2007 18:18
ricky_cz: Pravdepodobna pricina problemu je v tomhle, podobna hlaseni mam i pro GPSAuto, tak se na to zkusim mrknout (pripadne jestli se povede vyresit duhovemu vilovi, doufam, ze se sveri :) ). Do te doby muzete pouzit nejaky port splitter, ktery by mel virtualni porty nasimulovat korektne

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=307004
duhovej_vil (267)|5.8.2007 18:31
jj, splitter - to vetsinou radim. Obcas (bohuzel jen obcas) to pomuze. Psal mi clovek, co se snazil splitter pouzit a porad mu to neslo. Nicmene nemusi byt chyba ve splittru - certvi, co s tim vyvadel...
vonmann (52)|6.8.2007 10:08
Vsimnul jsem si dalsiho divnosti. Myslel jsem si ze sipka je zelena kdyz se blizim k cili a cervena kdyz se vzdaluji. Ale posledni dobou se mi stava ze i kdyz se blizim tak je sipka chvili cervena chvili zelena. Co tedy oznacuje barva sipky?
javim_ce4you (31)|6.8.2007 12:25
Tohoto jsem si také všiml ... ale zatím jen jednou a to tento víkend v sobotu ...
duhovej_vil (267)|9.8.2007 17:43
Melo by to byt tak, ze pokud jde clovek smerem k cili, je zelena, jinak cervena. Bohuzel se mi bezne stava, ze je sipka cervena i kdyz smeruju k cili. Problem asi bude v pozdnim zobrazni dat nactenych z GPS. Uvidim, co se s tim da delat - problem je v tom, ze se to bude blbe ladit ;-)
Termiter (147)|9.8.2007 17:49
Když se k cíli blížím, šipka směřuje ode mne. Když se vzdaluju, míří někam za mě.

Barvu neřeším, tomuhle problému bych s dovolením dal opravdu nízkou prioritu... ;)
vonmann (52)|10.8.2007 09:32
samozrejme ze nizkou prioritu (jen jsem si chtel ujistit jestli nejsem lama a barvy neznamenaji neco jineho) spis dalsi problem ktery jsem objevil je ve trideni kesek. A to ve trideni dle cache type sice se to pretridi ale v menu to vypada jako by bylo setrideno dle status (je u status tecka)
duhovej_vil (267)|10.8.2007 20:25
RichesseGPS 1.2 beta je k dispozici pro testovani.

Co je novyho:
- spousta oprav (drobnych i vetsich)
- ukladaji se jinak POIka (predtim do registru, ted do souboru). Takze pred upgradem si zalohujte POIka
- lepsi XML parser (libexpat) -> lepsi podpora importu LOC a predevsim GPX. Pokud pouzivate pRSSreader, muze to rvat pri instalaci konflikt na libexpat.dll, tak to preskocte - o funkcnost byste nemeli prijit.
- drobne upravy GUI (info z GPS na samostatnym dialogu, speacialni stranka pro poznamky, pokud je zvoleny bod, ke kteremu navigujete, jine drobne upravy)
- pridan COM0
- udelal jsem fix pro P3300 (hlasil ricky_cz), jak tu psal Mem_. Prosim, komu to hlasilo, ze stav je Running, ale nic to nedelalo, tak to zkuste znovu, tahle oprava by to mohla resit (zkuste to nejdriv bez port splitteru, prip. i s nim). Rozhodne dejte vedet, zda to pomohlo nebo ne.
- exportuje se do my-poi.rp (drive my-poi.loc)
- fix ohledne diferencniho GPS, predtim se nic neukazovalo, ted uz by melo.

Enjoy!
vonmann (52)|20.8.2007 14:57
takze odzkousel jsem programek na artemisu a vse uz vypada ze funguje jak ma. Ale tyden jsem ho testoval na mem variu plus nokia ldw3 a tady bych rekl ze jsou nejake chybky. a to ze kdyz vypnu richesseGPS a zapnu tomtoma na presun tak tomtom neni schopen najit gpsku. musim ruzne povypinat a pozapinat gps a vario aby se to znovu chytlo. a druhej takovej problemek a to si myslim ze je taky po pouziti richesse bylo to ze jsem vse v pohode vypnul (myslim richesse) ale obrazovka se mi v pravidelnych intervalech zacala rozsvecovat a zhasinat (cirka pulminuty svitila a na pulminuty zhasla
radegast_ce4you (4)|25.8.2007 12:10
Odzkouseno na E-Ten glofiish X500+ verze RichesseGPS 1.2 beta, funkcni. Vcera jsem odlovil svoji prvni cache ;-)
Pouze pri vypinani GPS povelem GPS Off se objevuje chybova hlaska "Read error (6) The handle is invalid."

Nastaveni pro pripadne zajemce z rad X500+ :
port: COM4
baudrate: 57600

doporucuju vypnout statickou navigaci pomoci APLSIRF.EXE

Drobne namety pro autora:
- bylo by mozne zobrazit nekam na zalozku Compass i souradnice zadane/importovane ?
- bylo by mozne pridat volbu, aby nezhasinal display ?

Diky Radegast
radegast_ce4you (4)|25.8.2007 12:23
[QUOTE="duhovej_vil"]Melo by to byt tak, ze pokud jde clovek smerem k cili, je zelena, jinak cervena. Bohuzel se mi bezne stava, ze je sipka cervena i kdyz smeruju k cili. Problem asi bude v pozdnim zobrazni dat nactenych z GPS. Uvidim, co se s tim da delat - problem je v tom, ze se to bude blbe ladit ;-)[/QUOTE]
[QUOTE="Termiter"]
Když se k cíli blížím, šipka směřuje ode mne. Když se vzdaluju, míří někam za mě.

Barvu neřeším, tomuhle problému bych s dovolením dal opravdu nízkou prioritu...
[/QUOTE]

Netusim, na zaklade jakeho algoritmu je volena barva sipky, takze nechci pusobit jako vseznalek, ale reseni by mohlo byt pomerne jednoduche. Pri zpusobu pouziti GPS, kdy ji drzim pred sebou a jdu vicemene za sipkou, by mohlo stacit, kdyby se vzala do uvahy poloha spicky sipky. Pokud je v horni polovine - zelena, v dolni polovine - cervena.
duhovej_vil (267)|25.8.2007 13:36
[QUOTE="radegast"]Odzkouseno na E-Ten glofiish X500+ verze RichesseGPS 1.2 beta, funkcni. Vcera jsem odlovil svoji prvni cache ;-)
Pouze pri vypinani GPS povelem GPS Off se objevuje chybova hlaska "Read error (6) The handle is invalid."[/QUOTE]Dik za zpravu.
[QUOTE="radegast"]- bylo by mozne zobrazit nekam na zalozku Compass i souradnice zadane/importovane ?[/QUOTE]Myslis souradnice bodu, kam te sipka naviguje?
[QUOTE="radegast"]- bylo by mozne pridat volbu, aby nezhasinal display ?[/QUOTE]Kouknu co s tim pujde udelat. Vim, ze jsem to uz jednou nekde resil, ale nepodarilo se mi na nic prijit ;-(

radegast_ce4you (4)|25.8.2007 16:27
[QUOTE="duhovej_vil"][QUOTE="radegast"]- bylo by mozne zobrazit nekam na zalozku Compass i souradnice zadane/importovane ?[/QUOTE]Myslis souradnice bodu, kam te sipka naviguje?[/QUOTE]
presne tak ... kdyz sem hledal tu cache, nebyl jsem si moc jistej a chtel jsem porovnat aktualni souradnice, s tema pozadovanejma ... mozna je to kravinka, mozna by to nejaky smysl mit mohlo ...

BTW mam jeste jeden az dva navrhy na zaklade dalsi jedne cache co mam v planu :-)

1. funkce busoly - moznost zadani azimutu a jeho zobrazeni na symbolu kopmasu ?

2. mereni vzdalenosti - tapnutim na tlacitko by se ulozila pozice a merila by se vzdalenost mezi ulozenou a novou aktualni pozici ...

Opet podotykam, ze s programovanim pod WM nemam zadne zkusenosti, programuju pod "velkyma" windowsama, pripadne jednocipy na urovni HW, a problem bude i v tom, ze nemam zkusenosti s GPS, s komunikaci, protokolem, neznam moznosti, takze pokud pisu nejake blbosti, tak prosim o shovivavost ;)
choze_ce4you (104)|28.8.2007 15:52
Tak konečně tato nová betaverze funguje na XDA Orbit, díky! Jen při GPS Off zahlásí chybu: "Read error (232 The pipe is being closed".

K dalším námětům:

1) plánuje se, aby se zobrazoval listing cache a hint (načtením z Pocket Query GPX)? Dekódování hintu by bylo též skvělé! :o)
2) dobrá funkce by byla zaměření cache - po stisknutí nechat GPSku pár minut měřit a zprůměrovat výsledek
3) nevypínání displaye by bylo fakt potřeba, tak snad na to autor přijde

Jinak bezva program, kdysi jsem jej s úspěchem používal, ale kvůli Orbitu musel odložit.

Choze
vonmann (52)|28.8.2007 16:07
[QUOTE="choze"]Tak konečně tato nová betaverze funguje na XDA Orbit, díky! Jen při GPS Off zahlásí chybu: "Read error (232 The pipe is being closed".

K dalším námětům:

1) plánuje se, aby se zobrazoval listing cache a hint (načtením z Pocket Query GPX)? Dekódování hintu by bylo též skvělé! :o)
2) dobrá funkce by byla zaměření cache - po stisknutí nechat GPSku pár minut měřit a zprůměrovat výsledek
3) nevypínání displaye by bylo fakt potřeba, tak snad na to autor přijde

Jinak bezva program, kdysi jsem jej s úspěchem používal, ale kvůli Orbitu musel odložit.

Choze[/QUOTE]

nevypinani displaye uz funguje od verze 1,1 bo od ktery je to v nastaveni prevent suspend mode teda alespon me to funguje na wizardu
radegast_ce4you (4)|28.8.2007 19:08
[QUOTE="choze"]
2) dobrá funkce by byla zaměření cache - po stisknutí nechat GPSku pár minut měřit a zprůměrovat výsledek
3) nevypínání displaye by bylo fakt potřeba, tak snad na to autor přijde
[/QUOTE]

[QUOTE="vonmann"]nevypinani displaye uz funguje od verze 1,1 bo od ktery je to v nastaveni prevent suspend mode teda alespon me to funguje na wizardu[/QUOTE]

ajajaj, jsem n00b .. tyhle volby jsem si nevsiml, bohuzel i pri zapnute volbe display zhasina .. nejak to jit musi, tomtom to zvlada ...

ad zamereni - dobrej napad

choze_ce4you (104)|29.8.2007 09:36
[QUOTE="vonmann"]
nevypinani displaye uz funguje od verze 1,1 bo od ktery je to v nastaveni prevent suspend mode teda alespon me to funguje na wizardu[/QUOTE]
Mea Culpa - nějak jsem to taky přehlídl - odzkoušeno, funguje!

Jinak mám další nápady, ale to si nechám asi na později, ať si může autor vydechnout ;)

Díky.

Choze
KEnik (38)|23.9.2007 20:59
Inspirace:
V GPS tuneru je jedna super věc, a sice že u šipky se zobrazuje pozice slunce

Skvele se podle toho orientuje pri dohledávání.
Zkousel jsem kde co ale tohle mi dost chybí - je to jediný důvod proč jsem ještě Tuner neodinstaloval.

PS nečetl jsem celé fórum tak nevím zda se to tu neřešilo.

g3440 (1)|24.10.2007 23:53
Holla.
Mozna je to nesmysl, ale nepomohlo by k urceni azimutu proste dat pod sipku bitmapu s cislama a nejakou znackou? Nevim jak je to poskladany a je to jen idea. A druha idea je, jestli neni mozne naucit ho ukladat proslou cestu s nejaky intervalem. Pokud by to slo, pak by teoreticky melo jit i zobrazeni prekonane vzdalenosti i s prevysenim. A jiz zde zminene prumerovani pro ukladani nove kesky. Novou zalozku averaging. Nedokazu si predstavit jak je obtizne ulozit par poslednich mereni a udelat z nich prumer, ale myslim, ze je to funkce, kterou by jiste mnozi z nas ocenili. A moznost tuto hodnotu primo ulozit. Jinak diky za tvuj cas, ktery venujes developingu tohoto programu. Dokazu si zive predstavit co to da prace. Jen tak dal...
Jack_Brody (23)|11.2.2008 00:21
Duhovej_vil: parádní program, dnes jsme s jeho pomocí s bráchou ulovili dvě první kešky, byla sice kosa jako v morně, ale co už. :-) Tímto hlásím i funkčnost na HTC Kaiser (pro verzi 1.1 - že existuje v1.2beta jsem zjistil před chvílí)

Mám námět na malou vlastnost, kterou asi nebude problém přidat a bude se dobře ladit :-) - jedná se o přidání kontextového menu s přepočtem a kopírování do clipboardu. Představu nastíním zcela konkrétně:

na záložce "Compass" podržím stylus na hodnotě zeměpisné šířky N 49°10'33.20" a vyskočí kontextové menu s touto nabídkou:

Copy 49.17588889

po jeho tapnutí se do clipboardu přenese textová hodnota: 49.17588889

Totéž pro zeměpisnou délku.

Důležitá je tam ta desetinná tečka a případné mínus pro opačné polokoule. Tohle je totiž formát souřadnic, který vyžaduje vyhledávací formulář na http://wap.geocaching.com . Tato verze je vhodná pro PDA (věděli jste o ní?) - dobře se zobrazuje a málo žere data přes GPRS. A když je uživatel v terénu (třeba na služebce v cizím městě), tak by se mohl připojit na tyto stránky a z RichesseGPS si pěkně bez chyby zkopírovat souřadnice své polohy díky tomuto kontextovému menu a hnedle se mu zobrazí nejbližší cache a může si zapátrat.

EDIT: totéž kontextové menu by bylo užitečné na názvu cache - nahoře "Waypoint info (GC16EMJ)" - nabídlo by "Copy GC16EMJ" - to zase pro účely zalogování kešky.
Jack_Brody (23)|29.2.2008 23:45
Zjistil jsem, že se občas (v 25% případů) neuloží poznámka (dávám poctivě "Save"). Párkrát mě to postihlo - řeším to tak, že píšu raději málo, sejvnu, shodím RichesseGPS, znovu nahodím, zkontroluju.

To volání stránky s popisem kešky přímo z RichesseGPS by bylo fajn (a také zavolání patřičné stránky pro zalogování, kdyby to šlo ... a také zavolání stránky s nejbližšími cache v aktuálním okolí, což by v podstatě řešilo můj předchozí příspěvek).

Bylo by potřeba scrollbar do okna s poznámkou, když je poznámka dlouhá, aby se mohlo pohodlně nahoru a dolů a nemuselo se to dělat označováním.

EDIT: Jo a seřazení podle vzdálenosti od aktuální pozice (už to tu bylo zmiňováno) by bylo fasa!

No vyjmenoval jsem tu toho dost na to, že projekt je možná mrtvý. Nicméně zatím je to pro mě nejsympatičtější geocachingový program (zkouším teď trial BeeLine, ale i tak mám tendenci se vracet k RichesseGPS, jestli nějaké kouzlo, či co :).

Mám verzi 1.2 beta na WM6 EN (HTC Kaiser).
Jack_Brody (23)|1.3.2008 22:29
Tak jsem dneska zjistil, za jakých podmínek dochází ke smazání poznámky: když se spustí "Navigate to" k určitému waypointu. On se tím nějak reinicializuje či co a po restartu aplikace je jeho poznámka v tahu, ať tam bylo předtím cokoliv a jakkoliv dlouho. Je to asi problém až ve WM6, ve WM5 to je předpokládám v pořádku. Třeba by aspoň na tohle se dal udělat nějaký rychlý fix.
duhovej_vil (267)|2.3.2008 00:23
Houby mrtvej projekt :) Jen ted delam vic na jinych vecech.

Jinak par veci me na RichesseGPS stve a ty chci zmenit (hlavne co se tyka GUI), ale bude to vyzadovat vic zmen. Neco uz jsem zacal, ale je toho malo. Hlavne chci pridat tu integraci s www.geocaching.com, pac uz me to nebavi delat ruco ;-) Pochopitelne vsechno tu ctu a spousta veci se mi libi, tak uz jsou na TODO. Takze trpelivost - a doufam ze budou i ty ruze :-)
Jack_Brody (23)|2.3.2008 00:40
OK, to rád slyším, prográmek je to fakt sympatický. :-) Budu sledovat toto vlákno, kdyby se nějaká nová verze objevila . EDIT: doufám, že se objeví co nejdřív! ;-)
Jack_Brody (23)|3.3.2008 22:56
Hele, napadlo mě, co takhle trochu upravit vnitřní formát ukládání cachí - přidat jeden parametr, a sice "Size"? Zrovna dnes jsem zjistil, že už pár dní hledám na jednom místě regular a ve skutečnosti je to micro. :-) Myslím si, že právě velikost, tedy to, co na místě hledám, by měla být tak nějak víc na očích. Terrain a difficulty už ani ne, navíc jsou to více relativní a individuální hodnoty (co jednomu přijde těžké, pro jiného není problém).

V "Info" by to mohlo vypadat takhle:



No a v celkovém soupisu pak takto:



Ikonky celkem známe, takže popis (micro, small, atd) by nebyl nutný, ale kdyžtak by mohl být za ikonou třeba v závorce a menším písmem.


No, pokud už by jsi měnil vnitřní formát db, tak už by se stejně vyplatilo přidat i terrain a difficulty, hádám...
Jack_Brody (23)|7.3.2008 12:07
Jo a fajn by bylo, kdyby jsi na stránce s kompasem zobrazoval hodnotu HDOP - dle ní nejlépe člověk pozná, jak je na tom kvalita geometrie a tudíž přesnost.
Jack_Brody (23)|11.3.2008 21:02
Duhovej_vil: já nevím, kolik máš práce a netroufám si tě z ní nijak tahat, nicméně pokud by to trochu šlo, mohl by jsi aspoň opravit to vymazání poznámky ke keši, když se k ní dá "Navigate to"? Možná je to jenom nějaký drobný překlep... Byl bych ti vděčen nastotisíckrát.
Vasekkkkk (26)|22.3.2008 14:23
mám problém:( na TyTNII jsem měl funkční Richesse, ale najednou se mi přestal chytat. Po spuštění Richesse mi to nechce najít žádné satelity, na záložce GPSInfo mi to hlásí Status: Running, ale jinak se nic neděje. Netušíte nekdo čím by to mohlo být? Zkoušel jsem soft reset, odinstalovat/nainstalovat a nic. Jiné GPS softy jedou bez problémů.
Mashe (622)|22.3.2008 20:02
zdravim

chtel jsem se zeptat jestli ulozene mista (bookmarky) lze exporotvat do googelmpas

dikes

EDIT - kdyz si nejakou pozici ulozim .. kde to najdu? kam se to uklada? dekuji
duhovej_vil (267)|25.3.2008 19:12
Do googlemaps formatu se exportovat neda (zatim) :)
Vsechno je ulozeno v jednom souboru (.pois) v instalacnim adresari
Sir Rasius (2)|7.4.2008 16:24
Tvuj program se mi osobne dost zamlouva chtel bych ho vyzkouset ale bohuzel mam smrtphone HTC VOX S710 neslo by to malinko upravit i pro chytre telefony?!

slo by s tim něco dělat ?!
duhovej_vil (267)|7.4.2008 17:03
Sorry, ale bohuzel neslo. Brani tomu tyto faktory:
1) nemam smartphone -> neni motivace to psat
2) nemam s tou platformou vubec zadny zkusenosti, co vim, tak se to v nekterych rysech DOST lisi, cili by se ztoho musel udelat dalsi samostatny projekt, ktery by sdilel nektere casti s PPC verzi.
3) volny cas (nejvetsi problem)