Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 11 z 17 PrvníPrvní ... 910111213 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 151 až 165 z 250

Téma: RichesseGPS - freeware geocachingový a GPS software

  1. #151
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    365

    Super soft,díky za něj!
    Mám jen dotaz.V létě jedu na dovču a protože se budu pohybovat po celé zemi,stáhl jsme si všechny cache v daném státě do jednoho souboru.(je jich cca. kolem 9000).S kolika maximálně cache si dokáže richesse poradit?LOC a GPX soubor se načítá docela dlouho,,tak se chci zeptat jeslti se opravdu načítá nebo se řízlo PDA :-).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #152
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    267

    No jediny omezeni je velikost volny pameti, protoze se to vsechno rve do pameti. Nejak jsem nepredpokladal, ze by nekdo udrzoval tolik bodu najednou. Ono je to koncipovany jako pomucka, kdyz uz vim, na kterou cache jdu, prip. mit nekolik cachi z okoli, kde budu, nebo kam chci jit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #153
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    267

    Citace Původně odesláno od Agep
    V options je nastavení DD MM SS (přesnost na sekundy). Já měl na mysli DD MM SS.SS (přesnost na setiny sekundy). Nebo jsem něco přehlédl? Každá rada dobrá!

    Děkuji předem!
    To neni problem dodelat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #154
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    267

    Citace Původně odesláno od Termiter
    Díky za odpověď. Nebylo by pro uživatele výhodnější, kdyby byla data uložená v nějakém souboru - adresáři, který by byl buď na kartě, v My Documents, nebo ještě lépe volitelně?
    Po HR pak stačí nahrát aplikaci a pokračuju tam kde jsem skončil.
    Samozřejmě nevím jak je program stavěný, třeba je tenhle požadavek nereálný.
    No nez udelas HR, tak si exportnes body. Pak installnes RichesseGPS, importnes to a pokracujes, kde jsi skoncil.

    Do souboru by to slo ukladat, ale jak to je ted, je to jednodussi (programove). A pokud bys to mel v souboru v nejakym vlastnim adresari, tak bys to stejne po HR musel do toho adresare nastavit, coz je to samy, jako si to naimportovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #155
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    267

    Tak jsme zase o kus dal: RichesseGPS 1.1

    Chtel bych poprosit lidi, kterym se neslo spojit s GPSkou a pak to prip. vyresili pres ty ruzny port splittery apod., aby zkusili tuhle verzi a nahlasili vysledek. Udelal jsem drobnou upravu, ktera pomohla jednomu cloveku, kteremu to taky neslo, tak jestli to bude mit sirsi dopad... Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #156
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    104

    Bohužel, dál nereaguje - LEDka signalizující provoz GPS se rozbliká, ale žádná data. Jediný záchvěv nastal, když jsem změnil Baudrate ze správných 4800 na 9600 - pak se asi na 1 sekundu změnil stav z Not running na Running...

    Choze
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #157
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    No vida, samé změny k lepšímu!

    Ale náměty na vylepšení se najdou vždy:

    - v poznámce nejde odřádkovat
    Nemůžu si pak přehledně zapsat třeba dodatečné informace k multině.

    - nejde editovat kód kešky;
    Osobně editovat kód kešky nepotřebuju, ale kdyby si ho chtěl někdo zadat bez importu LOCu, tak má smůlu. Ale hlavně bych to uvítal, abych si mohl nakopírovat kód do schránky a následně ho pastnul do Exploreru a stáhnul si tak informace o kešce. Takhle si ho musím pamatovat a přebouchat... ;c)
    Mimochodem, dovedu si představit, že by tam mohla být volba "zobraz informace z webu" a tam by se spustilo URL s doplněným kódem kešky. To URL by mohlo být definovatelné v nastavení s proměnou kódu kešky.
    Například http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC13BHN&pf=y&decrypt=y
    Inspiraci na různé URL můžeš najít třeba tady: http://boulter.com/gqs/

    Někdo dává přednost výpisu s logy, někdo chce decrypt, atd... Tím by to bylo krásně konfigurovatlené.

    - šla by udělat volba označit vše?
    Hodila by se.

    - možná ještě zobrazení aktuální vzdálenosti u výpisu (může se aktualizovat jen při vstupu na výpis) a následně možnost seřazení. Pokud mám připraveno několik lokalit na průzkum, krásně se mi oddělí od sebe a pak nemusím prohledávat několik stránek a klikat na každou kešku abych si vzpoměl na kterou teď.

    To jsou jen náměty na další verzi. Program to je super, do teď jsem používal GPSCompass, který mi vyhovoval, ale má hrozné problémy se stabilitou.
    Díky za tvůj čas a ochotu! :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #158
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    7

    To Termiter:
    V poznámce jde odřádkovat takto: Na virtuální klávesnici klepnout nejprve na klávesu CTL a pak na ENTER.

    To duhovej_vil:
    Děkuji moc za novinky a opravy!!! Vše funguje u mne velmi dobře až na tyto.

    - Odkaz ke stažení verze 1.1 není funkční. Možná, že mnozí jí nemají k dispozici.

    Tento odkaz funguje:
    http://pda.jasnapaka.com/richessegps/releases/1.1.php

    - Při Exportu zapomene typ Cache (ikonku) a po Importu vždy nastaví typ Traditional.

    Šel by udělat Export více bodů do jednoho souboru (Kvůli zálohování, pro případ nutnosti HR někde na cestě)?

    Nemohl by se někde zobrazovat směr k cíli ve stupních např. 245° nebo podobně? V případě špatného signálu např. v hustém lese (kdy ručička kompasu lítá sem tam a není schopná zobrazit směr k cíli) je to jediný údaj, který pomůže udat správný směr. Já mám u sebe ještě normální buzolu, na které tento úhel nastavím a nouzově mohu pokračovat správným směrem. Mockrát mně to pomohlo – nikdy jsem nezabloudil. Nebo v případě dlouhé cesty (několik dní bez možnosti dobíjení baterie) je kvůli úspoře energie kombinace PDA a buzoly skoro nutností.

    Jinak všechny funkce chodí na mém PDA tak jak mají. Ještě jednou děkuji za skvělí Soft!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #159
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Agep: Zálohovat všechny položky jdou, prostě musíš označit více řádků třeba tak, že tapneš na horní a jedeš dolů... Proto jsem psal, že by se hodila volba označ vše.

    Jinak to, že se program po klepnutí na OK zminimalizuje je fajn, ale pokud ho zavolám znovu ze START menu, tak se objeví jen horní a dolní lišta. Musím znovu na OK a tapnout na ikonku dole. Jinak ho na obrazovku nedostanu. Pro ovládání tlačítky nepraktické.

    Zapisovat ENTER přes CTRL jako programáítor (jiných systémů) chápu, ale jako uživatel vysouvací klávesnice na TyTNovi ne. Ale díky za pomoc jak to dočasně obejít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #160
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    7

    Termiter: Mně Export všech bodů nefunguje. Když označím všechny body a dám Export a potom Import načte se jen první a poslední bod z označené skupiny. Mám Asus A632N s WM5.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #161
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    No jo, potvrzuju... Importuje to jen první a poslední záznam. V LOC souboru jsou přitom všechny. To je chyba importu. Já to testoval na dvou záznamech! )

    No a ještě jsem našel chybu exportu. Ačkoliv má být LOC XML v UTF8, tak české znaky se tak neuloží a následný import proběhne s chybnými českými znaky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #162
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    267

    - select all pridam - no problem
    - na odradkovani pouze enterem kouknu, ale taky by to nemel byt nijak zasadni problem
    - link (s prip. kongifuraci), ktery odkazuje na web geocachingu je dobrej napad, objevi se urcite velmi brzy
    - razeni podle vzdalenosti uz je na TODO liste - jen ceka na implementaci
    - odkaz ke stazeni jsem opravil (byl tam preklep - dik za zpravu)
    - typ cache se ztraci (bohuzel), specifikace LOC, kterou pouzivam na export tam nema pro to polozku (ale nebude problem to rozsirit :-)
    - na ten import export jeste kouknu
    - ty stupne k cili davam na TODO
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #163
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #164
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    7

    Moc děkuji!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #165
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    7

    To duhovej_vil:
    Ještě jsem našel jednu chybku. Při nastaveném formátu DD MM SS.SS se na obrazovce kompasu nezobrazí sekundy u zem. šířky (je tam jen např. N 49° 40'), zem. délka je v pořádku.
    Děkuji!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 11 z 17 PrvníPrvní ... 910111213 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. RichesseGPS pro HD2
    Od MilaCzeque v sekci HD2
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-12-2009, 11:06
  2. Reakcí: 66
    Poslední příspěvek: 20-09-2009, 11:23
  3. RichesseGPS
    Od Mashe v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 31-07-2009, 07:06