Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Dynavix 1.6

HELEKAL PETR (195)|9.10.2006 08:36
[QUOTE="Telematix Software"]Bohuzel. Tato oprava bude zverejnena az v baliku s dalsimi upravami.[/QUOTE]

Osobně bych se přimlouval za update na způsob Windows Update, jakmile zjistíte nějakou chybu a napíšete na ni opravu, aby se dala stáhnout samostatně a ne čekat až na další velký celkový update celé verze
Gotar (4)|6.11.2006 10:46
Vlastním MIO 180 s navigací Dynavix 1,6 a jsem začátečník. Mohl by mi někdo poradit s RDS-TMC jakým způsobem vybudovat d.navigaci ( kabel nemůžu sehnat a rádio v autě mám ) prosím dík.
kiklhorn_ce4you (15)|29.11.2006 03:53
[QUOTE="kopacek"]To Mudrunka: právě řeším dovoz Y-adaptéru od Navilocku, nikdo to v ČR nemá nejenom skladem, ale ani v nabídce, tak snad se mně podaří někoho "ukecat". Chtěl jsem to objednat přímo od Navilocku, ale ty mě "slušně" odpověděli, ať si to seženu u distributorů. [/QUOTE]

Podařilo se někomu tento anténní adaptér sehnat? Chci koupit 313, přivést jí napájení, hodit do kaslíku spolujezdce a zapomenout na ni. Tahat ještě někde drátovou anténu rozhodně nechci. Předpokládám že kabel se skládá ze dvou konektorů samec/samice a je vyvedená přes kondenzátor odbočka zakončená jackem? Může mi někdo potvrdit jestli mám pravdu? Pokud ano tak se vejdu do 100,- Kč a pár minut pájení.
Mudrunka (547)|29.11.2006 07:38
Ano, daný adaptér si pořídil na e-obchodu Navigonu kopacek a co psal je spokojený, až na cenu.
Také tu na webu kdesi, poměrně nedávno, byla informace o poskládání tohoto adaptéru z různých redukcí anténních vstupů autorádia s cenou dílů kolem 100 Kč a „že to jede jako víno“. Udělal jsem si něco takového do služebáku, výsledek nevalný. V místě dobrého signálu to bylo dobré, ale jinak červená ikonka TMC a značně nevalný poslech autorádia. Např. Praha – Brno zelená ikonka zhasla na Chodově a až do Brna se nerozsvítila a rádio se z 50-ti trasy téměř nedalo poslouchat. Takže jsem to vyhodil, nechal ten ošklivý provizorní drát jako TMC anténu, TMC informace mám zhruba na 80 % trasy a rádio hraje na 100 %.
Ve svém jsem to řešil nalepovací anténou. Mám ji na předním skle schovanou pod šedým pruhem a jsem téměř spokojen. Náklad, pokud se pamatuji něco kolem 300 Kč.
kopacek (466)|29.11.2006 08:49
Ano, Y-adaptér jsem nakonec koupil od německého Navigonu. Je to vlastně rozdvojka pro přívod anténního signálu, konektory se dají objednat v provedení Fakra nebo Iso, výstupem pro 313-ku je pak jack. Cena byla drastická, ale výsledek je dokonalý. - Pokud srovnám s Mudrunkovou cestou Praha - Brno, tak celou dobu je trojúhelník zelený a rádio hraje taky perfektně. Y-adaptér má v sobě nějakou "elektroniku", která řeší i to, že mám aktivní anténu se zesilovačem a tudiž pod napětím. Asi to určitě půjde udělat vlastními protředky, ale bude to chtít laborovat, aby to neutlumilo signál pro rádio a ve výsledku nebylo horší, než ten otřesný drát s přícuckama.
vito_ce4you (3)|2.12.2006 01:06
Mam iPaq hx4700 s WM5 a prave jsem si koupil trial verzi Dynavixu. Cetl jsem tuto diskuzi takze jsem nemel zadna prehnana ocekavani na pouzitelnost a stabilitu teto navigace za tomto PDA ale realita mi presto vyrazila dech.

Po nainstalovani applikace pri kazde druhe akci bez jakehokoliv varovani spadla, zhruba po deseti padech doslo i na soft reset. Dalsich x padu bylo potreba na to, abych povypinal hledani gps a tmc (ktere jsem nemel pripojene, chtel jsem jen zkusit simulaci), simulacni rezim je natolik neintuitivni ze nez se mi podarilo donutit navigaci jet z mista A do mista B musel jsem precist navod, pretrpet nekolik dalsich padu a dalsi soft reset.

Pady nastavaji pri simulaci, pri startu, pri zmene denniho a nocniho rezimu, proste porad. Je tohle normalni??? Nejak si nedovedu predstavit ze tento bych tento sw pouzil k cemukoliv jinemu nez ke kratkemu otestovani a neslednemu vyhozeni do kose. Mate nekdo podobne problemy na teto konfiguraci v rezimu simulace bez pripojene gps nebo mam nejaky zaklety iPaq?? :?

Podotykam ze PDA ne naprosto prazde, krome Active sync a Dynavixu na nem neni zhola nic. Ani nevim, jestli se mi chce pripojit gps a dat tomu vubec jeste sanci v aute...
Grachus_ce4you (81)|2.12.2006 09:18
hx4700 je opravdu proklete PDA pro Dynavix. Nektere verze s timto PDA vychazeli lepe nektere hure nicmene problem se nepodarilo myslim nikdy vyresit. Nekterym se pry zlepsila pouzitelnost prehranim novyho firmwaru, ale to asi mas. Bud to chce jiny soft nebo jine PDA :D
P800 (66)|2.12.2006 09:19
[QUOTE="vito"]Mam iPaq hx4700 s WM5 a prave jsem si koupil trial verzi Dynavixu. Cetl jsem tuto diskuzi takze jsem nemel zadna prehnana ocekavani na pouzitelnost a stabilitu teto navigace za tomto PDA ale realita mi presto vyrazila dech.....
.....Podotykam ze PDA ne naprosto prazde, krome Active sync a Dynavixu na nem neni zhola nic. Ani nevim, jestli se mi chce pripojit gps a dat tomu vubec jeste sanci v aute...[/QUOTE]

Buďte rád, že jste zaplatil jen za demo verzi. Je nás více kteří naletěli a šli přímo do plné verze.. :mad: a zkušenosti bohužel stejné jako Vy..
vito_ce4you (3)|4.12.2006 11:06
Tak jsem to preci jenom zkusil v aute a zazitek to byl otresny!! Jednoducha trasa Praha - Mlada Boleslav, bezpocet padu, nekolik soft resetu, po kterych uz Dynavix nebyl schopen ani nastartovat, padal po 5-10 vterinach na jednoduch ceste bez jakychkoliv nutnosti neco resit nebo prepocitavat.

Pokud uz zcela nahodou par vterin fungoval, pak navigacni hlasky prichazely budto prilis pozde, nebo naopak zbytecne brzy. Rozhodne se po dle hlasove navigace nedalo jet. Podle mapy ale take ne, protoze mapa vetsinou ukazovala stav o nekolik (az desitky) metru pozadu, takze odbocka na mape prisla obvykla ve chvili, kdy jiz v realu byla za mnou.

Posledni pokus jsem ucinil dnes rano - rutinni cesta do prace, ktera normalne zabere cca 20 min se dnes s Dynavixem zmenila ve vice nez hodinu trvajici horor s desitkami padu aplikace a nekolika resety - mohl jsem si to dovolit protoze po te co jsem nekolikrat ignoroval rady odbocit na mene vyhodnou cestu jsem nakonec tesne pred cilem rady Dynavixu uposlechl aby me nato vesele vehnal do nesmyslne okruzni jizdy po zcela zacpane Jizni spojce.

Takze - toto podle mne neni navigace ale velmi nebezpecny polotovar ktery pri pouziti v aute pouze rozptyluje ridicovu pozornost a vyrazne zvysuje riziko nehody nebo alespon ridicova infarktu. Naprosto chapu nastvani vsech, kteri za toto zaplatili v dobe, kdy neexistovala zkusebni verze. Malem jsem to udealal take.

:no: :no: :no: :no: :no:
palacinka (242)|24.3.2007 17:19
[QUOTE="Telematix Software"][QUOTE="Skylord"]Ahoj, po té co jsem nainstaloval update dynavixu na verzi 1.6 mi při pokusu o využití funkce najít adresu a najít POI dynavix spadne do win a musim ho pustit znova. Takže cíl cesty musim zadavát ručně z mapy. Chci se zeptat jestli se to stalo ještě někomu a jestli by někdo neporadil jak to rozchodit.
Mám WM2003 SE a yakumo delta X
Díky [/QUOTE]

Prosim, jestlize je to technicky mozne, stahnete si pomoci Dynavix Mobile Managera kompletni instalaci a preinstalujte program. Pokud mate pomaly internet, kontaktujte prosim support (http://dynavix.com/index.php?id=17) - vymyslime jinou formu, jak k vam instalacku dostat. Kazdopadne se omlouvame za zpusobene problemy.[/QUOTE]

Zdravím, máme zde absolutně stejný problém, na CD verze 1.2 a po provedení upgrade z webu na verzi 1.6 a pokusu o vyhledání adresy dynavix spadne. Psal jsem na support dynavixu již před několila měsíci, přišlo potvrzení o přečtení toho mailu, ale už se nikdo neozval. Takže tahle firma už umřela? Velmi nekorektní jednání a software v době koupě za cca 9.000,- na prd.
Docent (1234)|24.3.2007 18:31
Ty tady asi moc nečteš diskuse, co :D ?
palacinka (242)|24.3.2007 23:16
Ctu! Ale takovemu zmetku jako je dynavix se uz venuju minimalne. Je to jen skoda vyhozenych penez. Jedeme uz na iGO a TomTomu.