Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 11 z 45 PrvníPrvní ... 91011121321 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 151 až 165 z 674

Téma: Dynavix - releasy, rady, zkušenosti

  1. #151
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Citace Původně odesláno od Yankee.106
    nápad, registrovat DNVX přes internet. Nemohl by se přes internet i aktualizovat? Je to reálné?
    Samozrejme - prilozeny Dynavix Mobile Manager = utilitka pro PC, slouzi v soucasne podobe k instalaci, odinstalaci a take aktualizaci (pres Interent) Dynavixu v PDA / na pametove karte. Do budoucna teneto programek take umozni nahravani / odmazavani ruznych map, vzhledu ci jazyku do Dynavixu.

    O vydani nove aktualizace se lze dozvedet z webovych stranek www.dynavix.com nebo informacnim emailem rozesilanym registroavnym uzivatelum.
    (v tento okamzik jeste neni zadna aktualizace k dispozici)

  2. #152
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Citace Původně odesláno od Telematix Software
    Citace Původně odesláno od Yankee.106
    nápad, registrovat DNVX přes internet. Nemohl by se přes internet i aktualizovat? Je to reálné?
    Samozrejme - prilozeny Dynavix Mobile Manager = utilitka pro PC, slouzi v soucasne podobe k instalaci, odinstalaci a take aktualizaci (pres Interent) Dynavixu v PDA / na pametove karte. Do budoucna teneto programek take umozni nahravani / odmazavani ruznych map, vzhledu ci jazyku do Dynavixu.

    O vydani nove aktualizace se lze dozvedet z webovych stranek www.dynavix.com nebo informacnim emailem rozesilanym registroavnym uzivatelum.
    (v tento okamzik jeste neni zadna aktualizace k dispozici)
    Ano, to je také řešení, ale já měl na mysli to, že mám puštěný DNVX a potřebuji se s PDA připojit na in-fernet (dovolená, jednání apod.) a on si sám sáhne na "server" a zjistí, že je k dispozici aktualizace. Poté nabídne buďto samotnou aktualizaci a její stažení nebo odložení tohoto kroku na pozdější dobu, kdy bude PDA v kolíbce.



  3. #153
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Citace Původně odesláno od Yankee.106
    Ano, to je také řešení, ale já měl na mysli to, že mám puštěný DNVX a potřebuji se s PDA připojit na in-fernet (dovolená, jednání apod.) a on si sám sáhne na "server" a zjistí, že je k dispozici aktualizace. Poté nabídne buďto samotnou aktualizaci a její stažení nebo odložení tohoto kroku na pozdější dobu, kdy bude PDA v kolíbce.
    Zavrhli jsme pouzivani "demonu" kteri hlidaji, zda neni pripojeni k intenetu (na PDA i na PC).
    Zvazujeme, ze checkovani nove verze by se mohlo dit z PDA napr. pri stahovani aktualnich dopravnich dat pres GPRS. Dle naseho nazoru nebude stahovani primo z PDA casto unosne (muze jit i o nekolik MB pres GPRS apod). Pri tomto zpusobu je navic potreba velky prostor primo v PDA, ktery nemusi byt k dispozici. Uvidime casem ...

  4. #154
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Citace Původně odesláno od Telematix Software
    Zavrhli jsme pouzivani "demonu" kteri hlidaji, zda neni pripojeni k intenetu (na PDA i na PC).
    Zvazujeme, ze checkovani nove verze by se mohlo dit z PDA napr. pri stahovani aktualnich dopravnich dat pres GPRS. Dle naseho nazoru nebude stahovani primo z PDA casto unosne (muze jit i o nekolik MB pres GPRS apod). Pri tomto zpusobu je navic potreba velky prostor primo v PDA, ktery nemusi byt k dispozici. Uvidime casem ...
    Ok, to je asi nejrozumnější řešení. DNVX si zjistí, zda-li není aktualizace a dá o tom vědět uživákovi. Ten si poté stáhne příslušné soubory někde na PC a patche aplikuje. To je opravdu rozumné. Děkuji za odpověď.

    Co se týká aktuálních dopravních info, máte to nějak otestované? Nejsem v tomto odborník (spíše odporník ;-) ), ale myslím, že u nás stále ještě nefunguje. Či ano?

  5. #155
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Citace Původně odesláno od Yankee.106
    Co se týká aktuálních dopravních info, máte to nějak otestované? Nejsem v tomto odborník (spíše odporník ;-) ), ale myslím, že u nás stále ještě nefunguje. Či ano?
    1.7. zacal zkusebni provoz sberu dat v Praze. Jeste nejsme k testovacim datum "pripojeni", ale Dynavix jiz pripravujeme.

  6. #156
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Citace Původně odesláno od Telematix Software
    Citace Původně odesláno od Yankee.106
    Co se týká aktuálních dopravních info, máte to nějak otestované? Nejsem v tomto odborník (spíše odporník ;-) ), ale myslím, že u nás stále ještě nefunguje. Či ano?
    1.7. zacal zkusebni provoz sberu dat v Praze. Jeste nejsme k testovacim datum "pripojeni", ale Dynavix jiz pripravujeme.
    Jooo, tak další bod pro Dynavix.
    Ještě jedna věc, jsem asi pomalejšího chápání. Když si dneska koupím Dynavix, jaku dostanu slevu na "plnou verzi"? Nějak jsem se v těch informacích ztratil. Resp. jaká je cena dnes, jaká cena bude u upgrade před uvedením "plné verze" a jaká cena upgrade bude po uvedení a jaká cena bude "plné verze". Zkrátka, vyplatí se mi (peněžně) počkat na plnou verzi nebo si mohu již dneska koupit Dynavix.

  7. #157
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Citace Původně odesláno od Yankee.106
    Ještě jedna věc, jsem asi pomalejšího chápání. Když si dneska koupím Dynavix, jaku dostanu slevu na "plnou verzi"? Nějak jsem se v těch informacích ztratil. Resp. jaká je cena dnes, jaká cena bude u upgrade před uvedením "plné verze" a jaká cena upgrade bude po uvedení a jaká cena bude "plné verze". Zkrátka, vyplatí se mi (peněžně) počkat na plnou verzi nebo si mohu již dneska koupit Dynavix.
    Nejak jsem se ztratil v otazce. Dynavix se jiz prodava - viz http://www.dynavix.com/obchod.php. Do doby vydani Dynavix Mobile 2006 (cca za 1 rok) jsou updaty zdarma - tedy i verze s aktualnimi dopravnimi daty.



  8. #158
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Citace Původně odesláno od Telematix Software
    Nejak jsem se ztratil v otazce. Dynavix se jiz prodava - viz http://www.dynavix.com/obchod.php. Do doby vydani Dynavix Mobile 2006 (cca za 1 rok) jsou updaty zdarma - tedy i verze s aktualnimi dopravnimi daty.
    Uff já věděl, že jsem to napsal blbě.
    1. Vím, že se Dynavix prodává za nějakou cenu, 7990,- Kč
    2. Nyní nabízíte slevu (nevím jakou?) napozdější upgrade
    3. jaká bude cena mapy ČR + kompletní Evropa
    4. Mám s koupí počkat na celou mapu (ČR + kompletní Evropa) nebo si již nyní mohu koupit ČR + průjezd Evropou a pak se s cenou upgrade dostanu na cenu kompletní mapy?
    Jde mi o to, že nechci proinvestovat v upgrade 2k nebo 3k, když můžu cca 3 měsíce počkat. Co je pro mě v tuto chvíli výhodnější?

  9. #159
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Citace Původně odesláno od Yankee.106
    Citace Původně odesláno od Telematix Software
    Nejak jsem se ztratil v otazce. Dynavix se jiz prodava - viz http://www.dynavix.com/obchod.php. Do doby vydani Dynavix Mobile 2006 (cca za 1 rok) jsou updaty zdarma - tedy i verze s aktualnimi dopravnimi daty.
    Uff já věděl, že jsem to napsal blbě.
    1. Vím, že se Dynavix prodává za nějakou cenu, 7990,- Kč
    2. Nyní nabízíte slevu (nevím jakou?) napozdější upgrade
    3. jaká bude cena mapy ČR + kompletní Evropa
    4. Mám s koupí počkat na celou mapu (ČR + kompletní Evropa) nebo si již nyní mohu koupit ČR + průjezd Evropou a pak se s cenou upgrade dostanu na cenu kompletní mapy?
    Jde mi o to, že nechci proinvestovat v upgrade 2k nebo 3k, když můžu cca 3 měsíce počkat. Co je pro mě v tuto chvíli výhodnější?
    Zkuste se podivat sem http://www.dynavix.com/faq.php?t=3
    Telegraficky:
    1) 7950
    2) cca 40% z planvanych 4000
    3) planovanych 9800
    4) Vyjde to tedy jen o malicko hur: cca 8000 + 2400 = 10400 s tim, ze Evopra bude nejspis az za nekolik mesicu.

  10. #160
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Citace Původně odesláno od Telematix Software
    Zkuste se podivat sem http://www.dynavix.com/faq.php?t=3
    Telegraficky:
    1) 7950
    2) cca 40% z planvanych 4000
    3) planovanych 9800
    4) Vyjde to tedy jen o malicko hur: cca 8000 + 2400 = 10400 s tim, ze Evopra bude nejspis az za nekolik mesicu.
    JJ moc děkuji za odpovědi. Myslím, že mi v tuto chvíli nezbývá nic jiného, než plně důvěřovat Vašim slibům a jsem na 90% přesvědčen o koupi Dynavixu. PK mě dneska o5 zavedl "do bažin". Mám jen jediný prob ..... musím vydělat šušně ops:

    Děkuji za odpovědi, byly dostatečně vypovídající a již vím vše pro mě potřebné.

    Myslím, že já osobně jdu nyní jen do Dynavixu, pokud dostojí všem slibům (stojím zde a chci sem = ťap začátek, ťap konec, či souřadnice odtud, souřadnice tamo), celá mapa Evropy mě také pomůže ....

  11. #161
    Nováček
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    15

    Pred par dny jsem zde nadaval na to, ze Dynavix neni zas tak uplne dokonaly, jak vypadal - na zaklade prectene diskuze jsem provedl par opatreni:
    1) Koupil si externi antenu
    2) Brutalne uvolnil pamet


    A vysledek? Problemy se ztratami signalu jako mavnutim kouzelneho proutku zmizeli - teda pokud zrovna nejedu tunelem :-D

    Po uvolneni pameti se mi zda, ze Dynavix nabiha pomaleji (vim, je to hloupost, ale zda se mi to).

    A ted k chybam a poznatkum, ktere jsem objevil (nenajezdim toho moc - jezdim akorat po Praze a SČ):
    1) Nekdy se stane, ze Dynavix po spusteni aktivuje BT a snazi se hledat GPS. Problem je ten, ze uz pak nikdy nenajde GPSku v CF slotu. Zkousel jsem restartovat aplikaci, nepomohlo. Po soft-resetu je vse na chvilku v poradku.

    2) Jel jsem po Praze (nejsem zdejsi) do mist, kde to naprosto neznam a spolehal na Dynavix.Z niceho nic se program ukoncil - a ja zabloudil :-)

    3) Uvital bych ukladani tras (chci jet do A pres B)

    4) Kolikrat me prekvapuje, kudy me Dynavix zene do Prahy (napr. z Mostu do Prahy-Čakovice me to hnalo pres Louny - Evropskou a celou Prahu, misto toho, abych jel pres D8, kde je primo sjezd na Cakovice. Krome toho je to o cca 50km kratsi nez navrhovana cesta).

    Vubec s tou navigaci je kolikrat veselo :-) Prave na te ceste Most - Praha, kdy me Dynavix porad hnal na Louny a ja jsem porad jel na Lovosice a D8. Program me neuprosne navadel porad na Louny. Dostal jsem se do situace, kdy jsem byl 50km pred cilem a 150km pred cilem, kudy me hnal Dynavix.

    5) Kolikrat se mi zda, ze se Dynavix uci, kudy jsem jel naposledy a pak me tudy vede. Jen to jen muj pocit nebo skryta ficura?

    6) Zkuste si najit POI Praha, Tesco-Letnany. No a ted se tam zkuste dostat navigaci. Ze to nejde? Divny :-)

    7) Kdy bude mozne reportovat chyby v mapach?

    8) Nekonzistentni vzhled aplikace a ovladani. Vubec na aplikaci je potreba zapracovat.

    9) Neprestava me udivovat jake vsechny ulicky jsou v mapach zakresleny

    Kdy bude update?

    Nemyslite, doufam, vazne, ze jsem si za 8kCZK koupil betaverzi a az se s pomoci mou a ostatnich uzivatelu odladi (verze 2006) budu si muset zase vrazet penize do dalsi verze?


  12. #162
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    105

    Citace Původně odesláno od OldSoldier
    Nemyslite, doufam, vazne, ze jsem si za 8kCZK koupil betaverzi a az se s pomoci mou a ostatnich uzivatelu odladi (verze 2006) budu si muset zase vrazet penize do dalsi verze?
    Ja myslim ze za rok budeme vsichni jezdit podle stejne podrobne mapy s TOMTOM (6) 2006 a na predrazenou betaverzi vsichni zapomeneme. Prozatim si vystacime s "mene" podrobnym TOMTOM 5 a Dynavix prenechame velkym firmam kam byl jiste svoji cenovou politikou smerovan.



  13. #163
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Uvital bych, aby jste si pripadne take cetli postupne se plnici FAQ na webu Dynavixu. Nektere z uvadenych problemu jsou i v soucsne verzi programu resitelne.
    Citace Původně odesláno od OldSoldier
    1) Nekdy se stane, ze Dynavix po spusteni aktivuje BT a snazi se hledat GPS. Problem je ten, ze uz pak nikdy nenajde GPSku v CF slotu. Zkousel jsem restartovat aplikaci, nepomohlo. Po soft-resetu je vse na chvilku v poradku.
    Doporucuji v "Menu Voleb > Menu Nastaveni > Nastaveni" zvolit konkrenti COM port s CF GPS a pripadne nechat v "Menu Voleb > MenuNastaveni > Nastaveni PDA" vypnete automaitcke zapinani Bluetooth programem. Pokud toto nepomuze, konaktujte nas.
    Citace Původně odesláno od OldSoldier
    2) Jel jsem po Praze (nejsem zdejsi) do mist, kde to naprosto neznam a spolehal na Dynavix.Z niceho nic se program ukoncil - a ja zabloudil :-)
    K teto chybe by bylo potreba ziskat blizsi informace - co se delo od spusteni programu az k teto chybe, pripadne, zda se da nejak zopakovat. Pokud neco z toho mate, poslete to prosim na mail tecnicke podpory support@dynavix.com
    Citace Původně odesláno od OldSoldier
    3) Uvital bych ukladani tras (chci jet do A pres B)
    Pripravujeme. Nebude v prvnim updatu, ale v nekterem z dalsich.
    Citace Původně odesláno od OldSoldier
    4) Kolikrat me prekvapuje, kudy me Dynavix zene do Prahy (napr. z Mostu do Prahy-Čakovice me to hnalo pres Louny - Evropskou a celou Prahu, misto toho, abych jel pres D8, kde je primo sjezd na Cakovice. Krome toho je to o cca 50km kratsi nez navrhovana cesta).
    Nemate nastaveno nejake omezeni v tom, po kterych silnicich se ma trasa hledat? "Menu Voleb > Menu Nastaveni > Silnice v trasach". Doporucuji nepouzit tuto funkci (neni k tomu duvod - navigace mene vyznamne silnice sama nepouzije pokud to neni rozumne). I pokud tuto funkci pouzijete, tak zespoda vynechavejte maximalne silnice do tridy 7. Zkonotlujte predevsim, ze nemate zakazane dalnice. Pokud ja zadam nejrychlejsi trasu, pak Dynavix najde trasu spravne pres D8.
    Citace Původně odesláno od OldSoldier
    Vubec s tou navigaci je kolikrat veselo :-) Prave na te ceste Most - Praha, kdy me Dynavix porad hnal na Louny a ja jsem porad jel na Lovosice a D8. Program me neuprosne navadel porad na Louny. Dostal jsem se do situace, kdy jsem byl 50km pred cilem a 150km pred cilem, kudy me hnal Dynavix.
    Pravdepodobne musi byt nejaky problem ve Vasem nasaveni. Muzete jej prosim zkotnrolovat? Vypada to na zakaz pouziti dalnic - v takovem pripade by Vas program hnal klidne pres celou republiku, nez by Vas nechal jet 1 km po dalnici. Jinym problemem by mohlo byt nastaveni nejakeho prujezdniho bodu v Moste, ktery jste neprojel presne - v takovem pripade je potreba stisknout v "Menu Navigace > Preskocit dalsi bod na trase".
    Citace Původně odesláno od OldSoldier
    5) Kolikrat se mi zda, ze se Dynavix uci, kudy jsem jel naposledy a pak me tudy vede. Jen to jen muj pocit nebo skryta ficura?
    To je jen pocit
    Citace Původně odesláno od OldSoldier
    6) Zkuste si najit POI Praha, Tesco-Letnany. No a ted se tam zkuste dostat navigaci. Ze to nejde? Divny :-)
    Jde o chybu v mape, kde "vjezd k ikonce tesco" je ne z te nejblizsi silnice u ikonky, ale pres jednu z "preskrtnutych" neprujezdnych silnici okolo tesca. Pokud posunete pozici o par metru smerem k parkovisti, vse je jiz ok.
    Citace Původně odesláno od OldSoldier
    7) Kdy bude mozne reportovat chyby v mapach?
    Prirpavujeme, ale termin Vam rict nedokazu.
    Citace Původně odesláno od OldSoldier
    8) Nekonzistentni vzhled aplikace a ovladani. Vubec na aplikaci je potreba zapracovat.
    Na zkonzistentneni se take pracuje.
    Citace Původně odesláno od OldSoldier
    9) Neprestava me udivovat jake vsechny ulicky jsou v mapach zakresleny

    Citace Původně odesláno od OldSoldier
    Kdy bude update?
    Az se spolehlive vyresi soucasne zavazne chyby. Termin nechci slibovat.
    Citace Původně odesláno od OldSoldier
    Nemyslite, doufam, vazne, ze jsem si za 8kCZK koupil betaverzi a az se s pomoci mou a ostatnich uzivatelu odladi (verze 2006) budu si muset zase vrazet penize do dalsi verze?
    Nejde ani tak o program, ale o novou mapu. Cena updatu by mela byt vyrazne nizsi nez cena plne verze.

  14. #164
    Nováček
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od RomanCE
    Ja myslim ze za rok budeme vsichni jezdit podle stejne podrobne mapy s TOMTOM (6) 2006 a na predrazenou betaverzi vsichni zapomeneme. Prozatim si vystacime s "mene" podrobnym TOMTOM 5 a Dynavix prenechame velkym firmam kam byl jiste svoji cenovou politikou smerovan.
    Kdyz ja mam takovy pocit, ze TomTom neni o moc levnejsi! Dneska stoji €199,- coz je nejakych 6000. Neni to cesky produkt a pokryti neni uplne idealni. Zas na druhou stranu je to robustni a odladena aplikace.

    Dynavix neni spatna aplikace, ale doufam, ze vyrobce bude natolik seriozni, ze pro "nas betatestery" aspon zajisti nejakou supervyhodnou (rozumej superlevnou) nabidku upgradu.

  15. #165
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Citace Původně odesláno od OldSoldier
    Kdyz ja mam takovy pocit, ze TomTom neni o moc levnejsi! Dneska stoji €199,- coz je nejakych 6000. Neni to cesky produkt a pokryti neni uplne idealni. Zas na druhou stranu je to robustni a odladena aplikace.
    TT5 vč. Evropy stojí nějakých 6000, Dynavix s Evropou má stát nějakých 9800. To je o plných 63% víc a to se mi zdá jako podstatný rozdíl. Pokrytí možná ideální není, ale pro mně osobně dostačující a - soudě dle recenzí a zkušeností ostatních - mi nepřijde cenový rozdíl 63% adekvátní podstatně menší propracovanosti s lepšími mapami s čísly ulic.

Strana 11 z 45 PrvníPrvní ... 91011121321 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dynavix 7 verze 2.3 - obecné zkušenosti, rady...
    Od Mudrunka v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 132
    Poslední příspěvek: 06-12-2008, 19:50
  2. iGO - rady, tipy, zkušenosti
    Od beecher v sekci iGO
    Reakcí: 315
    Poslední příspěvek: 26-07-2006, 21:33
  3. Dynavix - rady, tipy, zkušenosti
    Od Telematix Software v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 81
    Poslední příspěvek: 17-01-2006, 17:45
  4. Tom Tom - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 735
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 13:33