Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Dynavix - releasy, rady, zkušenosti

Telematix Software (289)|20.7.2005 16:38
[QUOTE="Yankee.106"]nápad, registrovat DNVX přes internet. Nemohl by se přes internet i aktualizovat? Je to reálné?[/QUOTE]
Samozrejme - prilozeny Dynavix Mobile Manager = utilitka pro PC, slouzi v soucasne podobe k instalaci, odinstalaci a take aktualizaci (pres Interent) Dynavixu v PDA / na pametove karte. Do budoucna teneto programek take umozni nahravani / odmazavani ruznych map, vzhledu ci jazyku do Dynavixu.

O vydani nove aktualizace se lze dozvedet z webovych stranek www.dynavix.com nebo informacnim emailem rozesilanym registroavnym uzivatelum.
(v tento okamzik jeste neni zadna aktualizace k dispozici)
Yankee.106 (231)|20.7.2005 17:26
[QUOTE="Telematix Software"][QUOTE="Yankee.106"]nápad, registrovat DNVX přes internet. Nemohl by se přes internet i aktualizovat? Je to reálné?[/QUOTE]
Samozrejme - prilozeny Dynavix Mobile Manager = utilitka pro PC, slouzi v soucasne podobe k instalaci, odinstalaci a take aktualizaci (pres Interent) Dynavixu v PDA / na pametove karte. Do budoucna teneto programek take umozni nahravani / odmazavani ruznych map, vzhledu ci jazyku do Dynavixu.

O vydani nove aktualizace se lze dozvedet z webovych stranek www.dynavix.com nebo informacnim emailem rozesilanym registroavnym uzivatelum.
(v tento okamzik jeste neni zadna aktualizace k dispozici)[/QUOTE]
Ano, to je také řešení, ale já měl na mysli to, že mám puštěný DNVX a potřebuji se s PDA připojit na in-fernet (dovolená, jednání apod.) a on si sám sáhne na "server" a zjistí, že je k dispozici aktualizace. Poté nabídne buďto samotnou aktualizaci a její stažení nebo odložení tohoto kroku na pozdější dobu, kdy bude PDA v kolíbce.
Telematix Software (289)|20.7.2005 17:46
[QUOTE="Yankee.106"]Ano, to je také řešení, ale já měl na mysli to, že mám puštěný DNVX a potřebuji se s PDA připojit na in-fernet (dovolená, jednání apod.) a on si sám sáhne na "server" a zjistí, že je k dispozici aktualizace. Poté nabídne buďto samotnou aktualizaci a její stažení nebo odložení tohoto kroku na pozdější dobu, kdy bude PDA v kolíbce.[/QUOTE]
Zavrhli jsme pouzivani "demonu" kteri hlidaji, zda neni pripojeni k intenetu (na PDA i na PC).
Zvazujeme, ze checkovani nove verze by se mohlo dit z PDA napr. pri stahovani aktualnich dopravnich dat pres GPRS. Dle naseho nazoru nebude stahovani primo z PDA casto unosne (muze jit i o nekolik MB pres GPRS apod). Pri tomto zpusobu je navic potreba velky prostor primo v PDA, ktery nemusi byt k dispozici. Uvidime casem ...
Yankee.106 (231)|20.7.2005 20:03
[QUOTE="Telematix Software"]Zavrhli jsme pouzivani "demonu" kteri hlidaji, zda neni pripojeni k intenetu (na PDA i na PC).
Zvazujeme, ze checkovani nove verze by se mohlo dit z PDA napr. pri stahovani aktualnich dopravnich dat pres GPRS. Dle naseho nazoru nebude stahovani primo z PDA casto unosne (muze jit i o nekolik MB pres GPRS apod). Pri tomto zpusobu je navic potreba velky prostor primo v PDA, ktery nemusi byt k dispozici. Uvidime casem ...[/QUOTE]
Ok, to je asi nejrozumnější řešení. DNVX si zjistí, zda-li není aktualizace a dá o tom vědět uživákovi. Ten si poté stáhne příslušné soubory někde na PC a patche aplikuje. To je opravdu rozumné. Děkuji za odpověď.

Co se týká aktuálních dopravních info, máte to nějak otestované? Nejsem v tomto odborník (spíše odporník ;-) ), ale myslím, že u nás stále ještě nefunguje. Či ano?
Telematix Software (289)|20.7.2005 22:04
[QUOTE="Yankee.106"]Co se týká aktuálních dopravních info, máte to nějak otestované? Nejsem v tomto odborník (spíše odporník ;-) ), ale myslím, že u nás stále ještě nefunguje. Či ano?[/QUOTE]
1.7. zacal zkusebni provoz sberu dat v Praze. Jeste nejsme k testovacim datum "pripojeni", ale Dynavix jiz pripravujeme.
Yankee.106 (231)|20.7.2005 22:24
[QUOTE="Telematix Software"][QUOTE="Yankee.106"]Co se týká aktuálních dopravních info, máte to nějak otestované? Nejsem v tomto odborník (spíše odporník ;-) ), ale myslím, že u nás stále ještě nefunguje. Či ano?[/QUOTE]
1.7. zacal zkusebni provoz sberu dat v Praze. Jeste nejsme k testovacim datum "pripojeni", ale Dynavix jiz pripravujeme.[/QUOTE]
Jooo, tak další bod pro Dynavix. ;)
Ještě jedna věc, jsem asi pomalejšího chápání. Když si dneska koupím Dynavix, jaku dostanu slevu na "plnou verzi"? Nějak jsem se v těch informacích ztratil. Resp. jaká je cena dnes, jaká cena bude u upgrade před uvedením "plné verze" a jaká cena upgrade bude po uvedení a jaká cena bude "plné verze". Zkrátka, vyplatí se mi (peněžně) počkat na plnou verzi nebo si mohu již dneska koupit Dynavix.
Telematix Software (289)|20.7.2005 22:36
[QUOTE="Yankee.106"]Ještě jedna věc, jsem asi pomalejšího chápání. Když si dneska koupím Dynavix, jaku dostanu slevu na "plnou verzi"? Nějak jsem se v těch informacích ztratil. Resp. jaká je cena dnes, jaká cena bude u upgrade před uvedením "plné verze" a jaká cena upgrade bude po uvedení a jaká cena bude "plné verze". Zkrátka, vyplatí se mi (peněžně) počkat na plnou verzi nebo si mohu již dneska koupit Dynavix.[/QUOTE]
Nejak jsem se ztratil v otazce. Dynavix se jiz prodava - viz http://www.dynavix.com/obchod.php. Do doby vydani Dynavix Mobile 2006 (cca za 1 rok) jsou updaty zdarma - tedy i verze s aktualnimi dopravnimi daty.
Yankee.106 (231)|20.7.2005 22:43
[QUOTE="Telematix Software"]Nejak jsem se ztratil v otazce. Dynavix se jiz prodava - viz http://www.dynavix.com/obchod.php. Do doby vydani Dynavix Mobile 2006 (cca za 1 rok) jsou updaty zdarma - tedy i verze s aktualnimi dopravnimi daty.[/QUOTE]
Uff já věděl, že jsem to napsal blbě.
1. Vím, že se Dynavix prodává za nějakou cenu, 7990,- Kč
2. Nyní nabízíte slevu (nevím jakou?) napozdější upgrade
3. jaká bude cena mapy ČR + kompletní Evropa
4. Mám s koupí počkat na celou mapu (ČR + kompletní Evropa) nebo si již nyní mohu koupit ČR + průjezd Evropou a pak se s cenou upgrade dostanu na cenu kompletní mapy?
Jde mi o to, že nechci proinvestovat v upgrade 2k nebo 3k, když můžu cca 3 měsíce počkat. Co je pro mě v tuto chvíli výhodnější?
Telematix Software (289)|20.7.2005 23:00
[QUOTE="Yankee.106"][QUOTE="Telematix Software"]Nejak jsem se ztratil v otazce. Dynavix se jiz prodava - viz http://www.dynavix.com/obchod.php. Do doby vydani Dynavix Mobile 2006 (cca za 1 rok) jsou updaty zdarma - tedy i verze s aktualnimi dopravnimi daty.[/QUOTE]
Uff já věděl, že jsem to napsal blbě.
1. Vím, že se Dynavix prodává za nějakou cenu, 7990,- Kč
2. Nyní nabízíte slevu (nevím jakou?) napozdější upgrade
3. jaká bude cena mapy ČR + kompletní Evropa
4. Mám s koupí počkat na celou mapu (ČR + kompletní Evropa) nebo si již nyní mohu koupit ČR + průjezd Evropou a pak se s cenou upgrade dostanu na cenu kompletní mapy?
Jde mi o to, že nechci proinvestovat v upgrade 2k nebo 3k, když můžu cca 3 měsíce počkat. Co je pro mě v tuto chvíli výhodnější?[/QUOTE]
Zkuste se podivat sem http://www.dynavix.com/faq.php?t=3
Telegraficky:
1) 7950
2) cca 40% z planvanych 4000
3) planovanych 9800
4) Vyjde to tedy jen o malicko hur: cca 8000 + 2400 = 10400 s tim, ze Evopra bude nejspis az za nekolik mesicu.
Yankee.106 (231)|20.7.2005 23:20
[QUOTE="Telematix Software"]Zkuste se podivat sem http://www.dynavix.com/faq.php?t=3
Telegraficky:
1) 7950
2) cca 40% z planvanych 4000
3) planovanych 9800
4) Vyjde to tedy jen o malicko hur: cca 8000 + 2400 = 10400 s tim, ze Evopra bude nejspis az za nekolik mesicu.[/QUOTE]
JJ moc děkuji ;) za odpovědi. Myslím, že mi v tuto chvíli nezbývá nic jiného, než plně důvěřovat Vašim slibům a jsem na 90% přesvědčen o koupi Dynavixu. PK mě dneska o5 zavedl "do bažin". Mám jen jediný prob ..... musím vydělat šušně :oops:

Děkuji za odpovědi, byly dostatečně vypovídající a již vím vše pro mě potřebné.

Myslím, že já osobně jdu nyní jen do Dynavixu, pokud dostojí všem slibům (stojím zde a chci sem = ťap začátek, ťap konec, či souřadnice odtud, souřadnice tamo), celá mapa Evropy mě také pomůže ....
OldSoldier_ce4you (15)|21.7.2005 09:09
Pred par dny jsem zde nadaval na to, ze Dynavix neni zas tak uplne dokonaly, jak vypadal - na zaklade prectene diskuze jsem provedl par opatreni:
1) Koupil si externi antenu
2) Brutalne uvolnil pamet


A vysledek? Problemy se ztratami signalu jako mavnutim kouzelneho proutku zmizeli - teda pokud zrovna nejedu tunelem :-D

Po uvolneni pameti se mi zda, ze Dynavix nabiha pomaleji (vim, je to hloupost, ale zda se mi to).

A ted k chybam a poznatkum, ktere jsem objevil (nenajezdim toho moc - jezdim akorat po Praze a SČ):
1) Nekdy se stane, ze Dynavix po spusteni aktivuje BT a snazi se hledat GPS. Problem je ten, ze uz pak nikdy nenajde GPSku v CF slotu. Zkousel jsem restartovat aplikaci, nepomohlo. Po soft-resetu je vse na chvilku v poradku.

2) Jel jsem po Praze (nejsem zdejsi) do mist, kde to naprosto neznam a spolehal na Dynavix.Z niceho nic se program ukoncil - a ja zabloudil :-)

3) Uvital bych ukladani tras (chci jet do A pres B)

4) Kolikrat me prekvapuje, kudy me Dynavix zene do Prahy (napr. z Mostu do Prahy-Čakovice me to hnalo pres Louny - Evropskou a celou Prahu, misto toho, abych jel pres D8, kde je primo sjezd na Cakovice. Krome toho je to o cca 50km kratsi nez navrhovana cesta).

Vubec s tou navigaci je kolikrat veselo :-) Prave na te ceste Most - Praha, kdy me Dynavix porad hnal na Louny a ja jsem porad jel na Lovosice a D8. Program me neuprosne navadel porad na Louny. Dostal jsem se do situace, kdy jsem byl 50km pred cilem a 150km pred cilem, kudy me hnal Dynavix.

5) Kolikrat se mi zda, ze se Dynavix uci, kudy jsem jel naposledy a pak me tudy vede. Jen to jen muj pocit nebo skryta ficura?

6) Zkuste si najit POI Praha, Tesco-Letnany. No a ted se tam zkuste dostat navigaci. Ze to nejde? Divny :-)

7) Kdy bude mozne reportovat chyby v mapach?

8) Nekonzistentni vzhled aplikace a ovladani. Vubec na aplikaci je potreba zapracovat.

9) Neprestava me udivovat jake vsechny ulicky jsou v mapach zakresleny

Kdy bude update?

Nemyslite, doufam, vazne, ze jsem si za 8kCZK koupil betaverzi a az se s pomoci mou a ostatnich uzivatelu odladi (verze 2006) budu si muset zase vrazet penize do dalsi verze?

RomanCE (105)|21.7.2005 10:26
[QUOTE="OldSoldier"]
Nemyslite, doufam, vazne, ze jsem si za 8kCZK koupil betaverzi a az se s pomoci mou a ostatnich uzivatelu odladi (verze 2006) budu si muset zase vrazet penize do dalsi verze?
[/QUOTE]

Ja myslim ze za rok budeme vsichni jezdit podle stejne podrobne mapy s TOMTOM (6) 2006 a na predrazenou betaverzi vsichni zapomeneme. Prozatim si vystacime s "mene" podrobnym TOMTOM 5 a Dynavix prenechame velkym firmam kam byl jiste svoji cenovou politikou smerovan.
Telematix Software (289)|21.7.2005 10:33
Uvital bych, aby jste si pripadne take cetli postupne se plnici FAQ na webu Dynavixu. Nektere z uvadenych problemu jsou i v soucsne verzi programu resitelne.
[QUOTE="OldSoldier"]1) Nekdy se stane, ze Dynavix po spusteni aktivuje BT a snazi se hledat GPS. Problem je ten, ze uz pak nikdy nenajde GPSku v CF slotu. Zkousel jsem restartovat aplikaci, nepomohlo. Po soft-resetu je vse na chvilku v poradku.[/QUOTE]
Doporucuji v "Menu Voleb > Menu Nastaveni > Nastaveni" zvolit konkrenti COM port s CF GPS a pripadne nechat v "Menu Voleb > MenuNastaveni > Nastaveni PDA" vypnete automaitcke zapinani Bluetooth programem. Pokud toto nepomuze, konaktujte nas.
[QUOTE="OldSoldier"]2) Jel jsem po Praze (nejsem zdejsi) do mist, kde to naprosto neznam a spolehal na Dynavix.Z niceho nic se program ukoncil - a ja zabloudil :-)[/QUOTE]
K teto chybe by bylo potreba ziskat blizsi informace - co se delo od spusteni programu az k teto chybe, pripadne, zda se da nejak zopakovat. Pokud neco z toho mate, poslete to prosim na mail tecnicke podpory support@dynavix.com
[QUOTE="OldSoldier"]3) Uvital bych ukladani tras (chci jet do A pres B)[/QUOTE]
Pripravujeme. Nebude v prvnim updatu, ale v nekterem z dalsich.
[QUOTE="OldSoldier"]4) Kolikrat me prekvapuje, kudy me Dynavix zene do Prahy (napr. z Mostu do Prahy-Čakovice me to hnalo pres Louny - Evropskou a celou Prahu, misto toho, abych jel pres D8, kde je primo sjezd na Cakovice. Krome toho je to o cca 50km kratsi nez navrhovana cesta). [/QUOTE]
Nemate nastaveno nejake omezeni v tom, po kterych silnicich se ma trasa hledat? "Menu Voleb > Menu Nastaveni > Silnice v trasach". Doporucuji nepouzit tuto funkci (neni k tomu duvod - navigace mene vyznamne silnice sama nepouzije pokud to neni rozumne). I pokud tuto funkci pouzijete, tak zespoda vynechavejte maximalne silnice do tridy 7. Zkonotlujte predevsim, ze nemate zakazane dalnice. Pokud ja zadam nejrychlejsi trasu, pak Dynavix najde trasu spravne pres D8.
[QUOTE="OldSoldier"]Vubec s tou navigaci je kolikrat veselo :-) Prave na te ceste Most - Praha, kdy me Dynavix porad hnal na Louny a ja jsem porad jel na Lovosice a D8. Program me neuprosne navadel porad na Louny. Dostal jsem se do situace, kdy jsem byl 50km pred cilem a 150km pred cilem, kudy me hnal Dynavix.[/QUOTE]
Pravdepodobne musi byt nejaky problem ve Vasem nasaveni. Muzete jej prosim zkotnrolovat? Vypada to na zakaz pouziti dalnic - v takovem pripade by Vas program hnal klidne pres celou republiku, nez by Vas nechal jet 1 km po dalnici. Jinym problemem by mohlo byt nastaveni nejakeho prujezdniho bodu v Moste, ktery jste neprojel presne - v takovem pripade je potreba stisknout v "Menu Navigace > Preskocit dalsi bod na trase".
[QUOTE="OldSoldier"]5) Kolikrat se mi zda, ze se Dynavix uci, kudy jsem jel naposledy a pak me tudy vede. Jen to jen muj pocit nebo skryta ficura?[/QUOTE]
To je jen pocit :)
[QUOTE="OldSoldier"]6) Zkuste si najit POI Praha, Tesco-Letnany. No a ted se tam zkuste dostat navigaci. Ze to nejde? Divny :-)[/QUOTE]
Jde o chybu v mape, kde "vjezd k ikonce tesco" je ne z te nejblizsi silnice u ikonky, ale pres jednu z "preskrtnutych" neprujezdnych silnici okolo tesca. Pokud posunete pozici o par metru smerem k parkovisti, vse je jiz ok.
[QUOTE="OldSoldier"]7) Kdy bude mozne reportovat chyby v mapach? [/QUOTE]Prirpavujeme, ale termin Vam rict nedokazu.
[QUOTE="OldSoldier"]8) Nekonzistentni vzhled aplikace a ovladani. Vubec na aplikaci je potreba zapracovat.[/QUOTE]
Na zkonzistentneni se take pracuje.
[QUOTE="OldSoldier"]9) Neprestava me udivovat jake vsechny ulicky jsou v mapach zakresleny [/QUOTE]:)
[QUOTE="OldSoldier"]Kdy bude update? [/QUOTE]
Az se spolehlive vyresi soucasne zavazne chyby. Termin nechci slibovat.
[QUOTE="OldSoldier"]Nemyslite, doufam, vazne, ze jsem si za 8kCZK koupil betaverzi a az se s pomoci mou a ostatnich uzivatelu odladi (verze 2006) budu si muset zase vrazet penize do dalsi verze? [/QUOTE]
Nejde ani tak o program, ale o novou mapu. Cena updatu by mela byt vyrazne nizsi nez cena plne verze.
OldSoldier_ce4you (15)|21.7.2005 10:34
[QUOTE="RomanCE"]
Ja myslim ze za rok budeme vsichni jezdit podle stejne podrobne mapy s TOMTOM (6) 2006 a na predrazenou betaverzi vsichni zapomeneme. Prozatim si vystacime s "mene" podrobnym TOMTOM 5 a Dynavix prenechame velkym firmam kam byl jiste svoji cenovou politikou smerovan.[/QUOTE]

Kdyz ja mam takovy pocit, ze TomTom neni o moc levnejsi! Dneska stoji €199,- coz je nejakych 6000. Neni to cesky produkt a pokryti neni uplne idealni. Zas na druhou stranu je to robustni a odladena aplikace.

Dynavix neni spatna aplikace, ale doufam, ze vyrobce bude natolik seriozni, ze pro "nas betatestery" aspon zajisti nejakou supervyhodnou (rozumej superlevnou) nabidku upgradu.
tortoise (546)|21.7.2005 10:40
[QUOTE="OldSoldier"]Kdyz ja mam takovy pocit, ze TomTom neni o moc levnejsi! Dneska stoji €199,- coz je nejakych 6000. Neni to cesky produkt a pokryti neni uplne idealni. Zas na druhou stranu je to robustni a odladena aplikace.[/QUOTE]

TT5 vč. Evropy stojí nějakých 6000, Dynavix s Evropou má stát nějakých 9800. To je o plných 63% víc a to se mi zdá jako podstatný rozdíl. Pokrytí možná ideální není, ale pro mně osobně dostačující a - soudě dle recenzí a zkušeností ostatních - mi nepřijde cenový rozdíl 63% adekvátní podstatně menší propracovanosti s lepšími mapami s čísly ulic.
Telematix Software (289)|21.7.2005 10:52
[QUOTE="tortoise"][QUOTE="OldSoldier"]Kdyz ja mam takovy pocit, ze TomTom neni o moc levnejsi! Dneska stoji €199,- coz je nejakych 6000. Neni to cesky produkt a pokryti neni uplne idealni. Zas na druhou stranu je to robustni a odladena aplikace.[/QUOTE]

TT5 vč. Evropy stojí nějakých 6000, Dynavix s Evropou má stát nějakých 9800. To je o plných 63% víc a to se mi zdá jako podstatný rozdíl. Pokrytí možná ideální není, ale pro mně osobně dostačující a - soudě dle recenzí a zkušeností ostatních - mi nepřijde cenový rozdíl 63% adekvátní podstatně menší propracovanosti s lepšími mapami s čísly ulic.[/QUOTE]

Upozornuji, ze srovnavate cenu bez dane (Tomtom) a s DPH (Dynavix). Tomtom je levnejsi ani ne o 30%, ale ma nyni pokryti mapy CR 36% a my 100%. Kdyby jsme chteli mit stejne "dobrou" mapu jako oni, cena by pak byla velice podobna ;)
qwero (104)|21.7.2005 10:53
Zdravím páni "bratia",
vie nám niekto dať info, ako je pokryté Vami obľúbené Slovensko?? (mám na mysli slovenské dediny, mestečká a mestá - BA je asi samozrejmé).
OldSoldier_ce4you (15)|21.7.2005 10:56
[QUOTE="Telematix Software"]Uvital bych, aby jste se prednostne obraceli na technickou podporu a pripadne take cetli FAQ na webu Dynavixu. Nektere z uvadenych problemu jsou i v soucsne verzi programu resitelne.
[/QUOTE]
FAQ jsem cetl - zadny z problemu jsem s jejich pomoci nevyresil
[QUOTE="Telematix Software"]
[QUOTE="OldSoldier"]1) Nekdy se stane, ze Dynavix po spusteni aktivuje BT a snazi se hledat GPS. Problem je ten, ze uz pak nikdy nenajde GPSku v CF slotu. Zkousel jsem restartovat aplikaci, nepomohlo. Po soft-resetu je vse na chvilku v poradku.[/QUOTE]
Doporucuji v "Menu Voleb > Menu Nastaveni > Nastaveni" zvolit konkrenti COM port s CF GPS a pripadne nechat v "Menu Voleb > MenuNastaveni > Nastaveni PDA" vypnete automaitcke zapinani Bluetooth programem. Pokud toto nepomuze, konaktujte nas.
[/QUOTE]
Nepomohlo :-) Jinak bych sem nepsal.


[QUOTE="Telematix Software"]
[QUOTE="OldSoldier"]2) Jel jsem po Praze (nejsem zdejsi) do mist, kde to naprosto neznam a spolehal na Dynavix.Z niceho nic se program ukoncil - a ja zabloudil :-)[/QUOTE]
K teto chybe by bylo potreba ziskat blizsi informace - co se delo od spusteni programu az k teto chybe, pripadne, zda se da nejak zopakovat. Pokud neco z toho mate, poslete to prosim na mail tecnicke podpory support@dynavix.com
[/QUOTE]
Jel jsem z Vyskocilovy ulice ulice Jatecni a pak pokracoval na Cakovice do Cukrovarske ulice. Pak jsem jel zpet na Prahu 4 do ul. Za mlynem. Nekde za zastavvkou pod Budejovickou to chciplo ...

[QUOTE="Telematix Software"]
Pripravujeme. Nebude v prvnim updatu, ale v nekterem z dalsich.
[/QUOTE]
Je nekde dostupna Roadmapa projektu? Ja jen abych vedel, kdy bude co hotove a abych se mel na co tesit ....

[QUOTE="Telematix Software"]
Nemate nastaveno nejake omezeni v tom, po kterych silnicich se ma trasa hledat? "Menu Voleb > Menu Nastaveni > Silnice v trasach".

Pravdepodobne musi byt nejaky problem ve Vasem nasaveni. Muzete jej prosim zkotnrolovat?
[/QUOTE]
Divne - jak rikam - stalo se mi to a prekvapilo. Hlavne je tam chyba v prepocitavani tras. V okamziku, kdy sjedu navigace se me snazi dostat na tu silnici, odkud jsem sjel - Priklad: mam odbocit na krizovatce vpravo. Vim ale, ze kdyz pojedu porad rovne,dojedu tam take a vyhnu se zacpe. Projedu rovne a program se me porad snazi nahnat na to silnici, pakme nuti otocit se a tak.

Nerikam, ze je to pokazde, ale stava se to.
Naposledy me donutil otocit se a kdyz jsem se otocil, navedl me na ulicku, ktera vedla tim puvodnim smerem, ale o blok dal.


[QUOTE="Telematix Software"]
Pokud ja zadam nejrychlejsi trasu, pak Dynavix najde trasu spravne pres D8.
[/QUOTE]
Nevim - stalo se to. Za 14 dni jedu tu trasu znova a tak muzu pak dat vedet, jestli to bylo jen nejakou spatnou konstelaci hvezd nebo pravidlem.


[QUOTE="Telematix Software"]
[QUOTE="OldSoldier"]5) Kolikrat se mi zda, ze se Dynavix uci, kudy jsem jel naposledy a pak me tudy vede. Jen to jen muj pocit nebo skryta ficura?[/QUOTE]
To je jen pocit :)
[/QUOTE]
Fakt? Ja jen, ze jsem zase nekam jel a vim, ze je jista ceska kratsi skrze zakaz vjezdu. Dynavix je pochopitelne spravne navigoval tak, abych nemusel porusovat pravidla. Priste uz me suverenne hnal skrz zakaz vjezdu.
Jak je to tedy mozne?

[QUOTE="Telematix Software"]
ani tak o program, ale o novou mapu. Cena updatu by mela byt vyrazne nizsi nez cena plne verze.[/QUOTE]
Co to znamena vyrazne nizsi?
OldSoldier_ce4you (15)|21.7.2005 11:00
[QUOTE="qwero"]vie nám niekto dať info, ako je pokryté Vami obľúbené Slovensko??.[/QUOTE]
Co mam informace, tak velmi spatne.

viz FAQ
tortoise (546)|21.7.2005 11:16
[QUOTE="Telematix Software"]Upozornuji, ze srovnavate cenu bez dane (Tomtom) a s DPH (Dynavix). Tomtom je levnejsi ani ne o 30%, ale ma nyni pokryti mapy CR 36% a my 100%. Kdyby jsme chteli mit stejne "dobrou" mapu jako oni, cena by pak byla velice podobna ;)[/QUOTE]

Dobře, i kdybych bral tu cenu jako bez daně, pořád je Dynavix dražší o 37% a to mi přijde opravdu hodně. Tomtom uvádí pokrytí ČR 36%, ale zatím mě navedl i přes maximální balíkovy prakticky vždy bez problémů, takže se tomu údaji sám divím.

Když už jsme u toho, můžu se zeptat, máte-li ve vašich podkladech propojené vesnice "Zadní Boudy" a "Malkovice" (u Prčice)? Tam jsem zatím narazil na jediný problém s TT5, kdy mě vedl oklikou, protože tu cestu (pravda, naprosto mizernou) spojující obě vesnice má jako rozdělenou a tudíž neprůjezdnou.
Crusader_ce4you (624)|21.7.2005 11:38
Všechny příspěvky ohledně porovnání cen s ostatními sw jsem vymazal. Dále se již věnujte pouze navigaci samotné. Děkuji.
kuba78 (42)|21.7.2005 11:44
Crusadere nevim proc si smazal muj prispevek nebyl o provnani cen ale porovnani navigovani.

muzete sem pls nekdo hodit screen vesnice jitkov, pobliz ceske bele u havlbrodu? protoze treba v tomtomu je zpracovana dobre na to ze ma 150 obyvatel a tt ma udajne pokryti 36 procent.. diky
Crusader_ce4you (624)|21.7.2005 11:47
Je to naprosto jednoduchý důvod. Protože kdyby každý chtěl vidět screenshot své vesničky střediskové, tak by táto diskuse byla plná screenshotů. V danou chvíly prostě musíme věřit tvrzení výrobce, že ČR má 100% pokrytí. Pokud máte zájem o screenshoty, napište na Telematix SZ. Poměrně hojně se na tomto fóru vyskytují a myslím, že vám vyjdou vstříc, ale prosím nevkládejte tyto žádosti do diskuse, z důvodu výše uvedeného.
kuba78 (42)|21.7.2005 11:52
ok asi mas pravdu. omlouvam se. jen sem chtel ukazat ze pokryti TT je sice udajne 36 procent ale podle me ma mnohem vic (az na tu nestastnou moravu) protoze je tam skoro kazda prdel a ulicka. jinak za vzor pokryti beru treba infomapu.

PS: a moje vesnicka strediskova je myslim pokryta vyborne skoro v kazdem softu (Praha 4) :-)
RomanCE (105)|21.7.2005 11:58
Sry za offtopic ale ja proste nemuzu jinak: vsici asi videl film kde byla veta "Taky verim ze ju mate ..."

100% pokryti nemuze mit nikdo a nikdy mit nebude, to by musely byt updaty map casteji nez jednou za rok.

Screenshoty jsou asi zbytecne co se map tyce je na tom Dynavix hodne dobre, v SW samotnem, pristupu k zakaznikovi (byt se snazej co muzou ale pripomina me to slona v porcelanu) je to uz horsi.

Pro moderatora: ja myslim ze i diskuze, ktera tady hojne probiha a netyka se jen technicke zalezitosti jsou potreba pokud se nehodi primo do tohohle topicu prosim aby bylo mozne ji vest nekde jinde.
Crusader_ce4you (624)|21.7.2005 12:42
Ja se tomu přece nebráním. Založte si téma třeba "Porovnání cen navigačních software" a můžete tam diskutovat o sto šest. Ale jednotlivé diskuse prostě budu udržovat tak, aby obsahovaly příspěvky týkající se daného tématu.
Telematix Software (289)|21.7.2005 15:36
[QUOTE="OldSoldier"]1) Nekdy se stane, ze Dynavix po spusteni aktivuje BT a snazi se hledat GPS. Problem je ten, ze uz pak nikdy nenajde GPSku v CF slotu. Zkousel jsem restartovat aplikaci, nepomohlo. Po soft-resetu je vse na chvilku v poradku.[/QUOTE]
Jakou mate GPS a PDA?

[QUOTE="OldSoldier"]2) Jel jsem po Praze (nejsem zdejsi) do mist, kde to naprosto neznam a spolehal na Dynavix.Z niceho nic se program ukoncil - a ja zabloudil :-)
Jel jsem z Vyskocilovy ulice ulice Jatecni a pak pokracoval na Cakovice do Cukrovarske ulice. Pak jsem jel zpet na Prahu 4 do ul. Za mlynem. Nekde za zastavvkou pod Budejovickou to chciplo ...[/QUOTE]
spis nas zajima, kam byl nastaven cil (-e), zda jste sjel nekde z trasy atd. Co se delo tesne pred "zmizenim" (nejaka hlaska, prepocet trasy apod.)

[QUOTE="OldSoldier"][QUOTE="Telematix Software"]Pripravujeme. Nebude v prvnim updatu, ale v nekterem z dalsich.
[/QUOTE]
Je nekde dostupna Roadmapa projektu? Ja jen abych vedel, kdy bude co hotove a abych se mel na co tesit ....
[/QUOTE]
Verejne neni. Navic ted asi zasadne preplanujeme puvodni rozvrh praci, protoze chceme uprednostnit nektere podnety od uzivatelu.

[QUOTE="OldSoldier"][QUOTE="Telematix Software"]Nemate nastaveno nejake omezeni v tom, po kterych silnicich se ma trasa hledat? "Menu Voleb > Menu Nastaveni > Silnice v trasach".
Pravdepodobne musi byt nejaky problem ve Vasem nasaveni. Muzete jej prosim zkotnrolovat?
[/QUOTE]
Divne - jak rikam - stalo se mi to a prekvapilo. Hlavne je tam chyba v prepocitavani tras. V okamziku, kdy sjedu navigace se me snazi dostat na tu silnici, odkud jsem sjel - Priklad: mam odbocit na krizovatce vpravo. Vim ale, ze kdyz pojedu porad rovne,dojedu tam take a vyhnu se zacpe. Projedu rovne a program se me porad snazi nahnat na to silnici, pakme nuti otocit se a tak. [/QUOTE]
U toho oteoceni: program vypocte, zda se vyplati se otocit nebo ne, pripadne, zda se nevyplati vratit se nejakou jinou ulickou na puvodni trasu spis, nez pokracovat "oklikou" vpred. To funguje vyborne, ale jen pokud jsou ulice prujezdne.
Obcas se tak stane, ze pokud je oklika hodne vyrazna, program se Vas snazi spis vratit zpet. Pokud budete chvilku pokracovat a od puvodni trasy se vzdalite vice, najde se trasa jiz smerem, ktery jste asi cekal...

[QUOTE="OldSoldier"]Nevim - stalo se to. Za 14 dni jedu tu trasu znova a tak muzu pak dat vedet, jestli to bylo jen nejakou spatnou konstelaci hvezd nebo pravidlem.[/QUOTE]
Muzete zkuist i simulacni rezim (hledani tras je v nem naprosto shodne s realnym)

[QUOTE="OldSoldier"]5) Kolikrat se mi zda, ze se Dynavix uci, kudy jsem jel naposledy a pak me tudy vede. Jen to jen muj pocit nebo skryta ficura?
Ja jen, ze jsem zase nekam jel a vim, ze je jista ceska kratsi skrze zakaz vjezdu. Dynavix je pochopitelne spravne navigoval tak, abych nemusel porusovat pravidla. Priste uz me suverenne hnal skrz zakaz vjezdu.
Jak je to tedy mozne?[/QUOTE]
Program se chova deterministicky - se stejnymi paramtery najde stejnou trasu. Tedy jedine se musel zmenit nejaky parametr.

[QUOTE="OldSoldier"][QUOTE="Telematix Software"]ani tak o program, ale o novou mapu. Cena updatu by mela byt vyrazne nizsi nez cena plne verze.[/QUOTE]
Co to znamena vyrazne nizsi?
[/QUOTE]
Na to ted nelze presne odpovedet - nezname jeste podminky na cenu updatu mapy. Ale pujde rozhozdne o slevu v radu desitek procent.
seng (7)|21.7.2005 17:23
Neda mi to, abych se nezapojil a nepripomnel vsem, co maji potize a ptaji se na cenu updatu, ktery si "budou muset koupit az se ta betaverze (z jejich pohledu) odladi", ze vyrobce deklaroval, ze updaty chyb budou zdarma a az pri vydani nove verze mapy (coz bude nejdrive :) v roce 2006) bude placeny update na novou verzi... Takze cena updatu neni podstatna pro nikoho, kdo nepotrebuje budouci mapu s dodelanym obchvatem, silnici apod., ktera v soucasne mape neni. Proste funkcni opravy budou zdarma ;) Tak to aspon chapu ja.

Mne osobne to funguje super, a jedina vec, na kterou se tesim je, az bude update s nastavovanim hlasitosti zvlast pro navigaci. Vzdycky to zapomenu nastavit a pak to za jizdy zesiluju, coz neni to nejlepsi pro bezpecnost a plynulost dopravy :D

Zapomnel jsem: mam Fujitsu 720, BT 308 s extreni antenou (ale i bez ni mi to jede dobre - mam hodne skloenen predni sklo, takze vyhled je dostatecny...)
Pavel Koza (4761)|21.7.2005 19:12
[QUOTE="OldSoldier"]Divne - jak rikam - stalo se mi to a prekvapilo. Hlavne je tam chyba v prepocitavani tras. V okamziku, kdy sjedu navigace se me snazi dostat na tu silnici, odkud jsem sjel - Priklad: mam odbocit na krizovatce vpravo. Vim ale, ze kdyz pojedu porad rovne,dojedu tam take a vyhnu se zacpe. Projedu rovne a program se me porad snazi nahnat na to silnici, pakme nuti otocit se a tak. [/QUOTE]

Tohle povazuji za usmevnou stiznost (to nemyslim zle:). Na toto si stezuje spousta lidi nejen u Dynavixu. Vsichni ale zapominaji na jednu dulezitou vec - navigace je urcena pro situaci, kdy NEVIM, kudy jet. V mistech, kde to znam, se prece nemusim ridit pokyny nejake umele inteligence. Vyjimku samozrejme tvori planovany stav, kdy se mi online budou do mapy zaznamenavat informace o dopravni situaci a ja tak nebudu navigaci potrebovat k navigaci v pravem smyslu slova, ale k rychlejsimu dojeti do cile.

Nicmene pokud tato data nemam, tak se program chova ciste logicky. Prece nemuze vytusit, jestli jedete spatne proto, ze chcete, nebo proto, ze jste zabloudil. Takze vyhodnoti situaci a pokud je z hlediska pozadavku na smerovani otoceni nejlepsi, nabidne ho. Pak uz zase zalezi na algorytmu, jestli kdyz minete dalsi doporucenou odbocku, tak to bude povazovat za odmitnuti, ale konkretne u Dynavixu s timto problem nemivam...
Kocir (836)|21.7.2005 19:56
[QUOTE="Pavel Koza"][QUOTE="OldSoldier"]Divne - jak rikam - stalo se mi to a prekvapilo. Hlavne je tam chyba v prepocitavani tras. V okamziku, kdy sjedu navigace se me snazi dostat na tu silnici, odkud jsem sjel - Priklad: mam odbocit na krizovatce vpravo. Vim ale, ze kdyz pojedu porad rovne,dojedu tam take a vyhnu se zacpe. Projedu rovne a program se me porad snazi nahnat na to silnici, pakme nuti otocit se a tak. [/QUOTE]

Tohle povazuji za usmevnou stiznost (to nemyslim zle:). Na toto si stezuje spousta lidi nejen u Dynavixu. Vsichni ale zapominaji na jednu dulezitou vec - navigace je urcena pro situaci, kdy NEVIM, kudy jet. V mistech, kde to znam, se prece nemusim ridit pokyny nejake umele inteligence. Vyjimku samozrejme tvori planovany stav, kdy se mi online budou do mapy zaznamenavat informace o dopravni situaci a ja tak nebudu navigaci potrebovat k navigaci v pravem smyslu slova, ale k rychlejsimu dojeti do cile.

Nicmene pokud tato data nemam, tak se program chova ciste logicky. Prece nemuze vytusit, jestli jedete spatne proto, ze chcete, nebo proto, ze jste zabloudil. Takze vyhodnoti situaci a pokud je z hlediska pozadavku na smerovani otoceni nejlepsi, nabidne ho. Pak uz zase zalezi na algorytmu, jestli kdyz minete dalsi doporucenou odbocku, tak to bude povazovat za odmitnuti, ale konkretne u Dynavixu s timto problem nemivam...[/QUOTE]

Soudruzi :) zadna navigace vas nikdy na 100% nepovede vzdy tou nejkratsi nebo tou nejrychlejsi trasou, to vam proste aplikace nikdy nezaruci.

Co vam ale 100% zaruci, je ze v uplne neznamem meste (miste) dojedete na 100% do mista urceni a to i presto, ze se mapy v navigaci budou lisit od skutecnosti (jednosmerky, prace na silnici, chybejici nebo nove silnice).

A to je myslim to nejdulezitejsi co na navigaci je - 100% zaruka toho, ze dojedu tam kam potrebuji.
Merlin_CZ (108)|22.7.2005 01:07
chci se zeptat... jde v dnv zakazat cast naplanovane trasy ? priklad - jedu do mesta kde to neznam a podle navigace mam odbocit doprava - ale odbocka je uzavrena (bouracka, rozkopana ulice, prijezd michaela jacksona apod...) jde nejak jednoduse, rychle zakazat odbocku aby nasel jinou trasu ? protoze pokud mesto neznam nevim kterym smerem pokracovat aby nasel jinou trasu (a abych si zbytecne nezajizdel tim jak se budu vzdalovat od naplanovane trasy z důvodu aby nasel jinou odbocku ...)


snad jsem to napsal aspon trosku srozumitelne :)
OldSoldier_ce4you (15)|22.7.2005 08:30
[QUOTE="Telematix Software"]Jakou mate GPS a PDA?[/QUOTE]
FS LOOX 610 BT/WLAN, GPS: GF Pretec

[QUOTE="Telematix Software"]spis nas zajima, kam byl nastaven cil (-e), zda jste sjel nekde z trasy atd. Co se delo tesne pred "zmizenim" (nejaka hlaska, prepocet trasy apod.)[/QUOTE]
Dnes se mi to stalo opet: Praha-Cakovice, ul.Doktora Marodyho -> Průmyslová (jako bod na trase) -> Vyskočilova. Tesne po sjezdu z "dalnice" na Vyskocilovu to lehlo - program jeste stihl nahlasit sjedte nyni a cca po 50m od sjezdu spadl. Zadna chybova hlaska - nic. Proste se jen regulerne ukoncil.

[QUOTE="Telematix Software"]Muzete zkuist i simulacni rezim (hledani tras je v nem naprosto shodne s realnym)[/QUOTE]
A jak mu v te simulaci reknu, ze prave ted jsem v Moste, odkud chci vyrazit?

[QUOTE="Telematix Software"]Program se chova deterministicky - se stejnymi paramtery najde stejnou trasu. Tedy jedine se musel zmenit nejaky parametr.[/QUOTE]
Jasne - chapu (sam jsem vyvojar), ale jak rikam prekvapilo me to a zacal jsem Dynavixxu prisuzovat temer nadprirozene sklony :-D

[QUOTE="Telematix Software"]Na to ted nelze presne odpovedet - nezname jeste podminky na cenu updatu mapy. Ale pujde rozhozdne o slevu v radu desitek procent.[/QUOTE]
Osobne by mohl byt zajimavy model - updaty aplikace zdarma. s tim, ze se bude platit nakladova cena + rozumna marze za updaty. Dale by bylo fer dat vetsi slevu tem, kteri reportuji chyby v mape apod.
OldSoldier_ce4you (15)|22.7.2005 08:42
[QUOTE="Pavel Koza"][QUOTE="OldSoldier"]odbocit na krizovatce vpravo. Vim ale, ze kdyz pojedu porad rovne,dojedu tam take a vyhnu se zacpe. [/QUOTE]
NEVIM, kudy jet. V mistech, kde to znam, se prece nemusim ridit pokyny nejake umele inteligence. Vyjimku samozrejme tvori planovany stav, kdy se mi online budou do mapy zaznamenavat informace o dopravni situaci a ja tak nebudu navigaci potrebovat k navigaci v pravem smyslu slova, ale k rychlejsimu dojeti do cile.
[/QUOTE]
A co treba situace - byl jsem na tom miste pred rokem. Navigace me zene do zakazu vjezdunebo zriceneho mostu, ale ja si matne pamatuju, ze kdyz odbocim, tak tam taky nejak dojedu.

Jen uz si pak nepamatuju *presne* kudy kam. Tam se ta navigace celkem hodi, i kdyz znam pribliznou trasu.


[QUOTE="Pavel Koza"]chcete, nebo proto, ze jste zabloudil. Takze vyhodnoti situaci a pokud je z hlediska pozadavku na smerovani otoceni nejlepsi, nabidne ho. [/QUOTE]
Princip prepoctu tras se mi libi treba u Navigonu. Tam se to chova presne tak, jak bych ocekaval.
Telematix Software (289)|22.7.2005 09:30
[QUOTE="OldSoldier"]A jak mu v te simulaci reknu, ze prave ted jsem v Moste, odkud chci vyrazit?
[/QUOTE]
1) zapnete simulaci: v "menu Navigace" > "Spustit simulaci"
2) Najděte Most: V "menu Navigace" > "Najit bod zájamu POI". Vložte do heldaného textu "Most", stisknete "Hledat", prvni polozka bude "Mesto Most", stisknete "OK".
3) V mape se zobrazi centrum Mostu a dole se zobrazi kontextove menu. Jdete na druhou stranku pres "Dalsi" a zde sisknete "presunout pozici"

Tim jste presunul pozici vozidla v simulaci a dalsi simulace probiha z tohoto mista.

Ad ostatni: uvidime, jak se chyby u Vas budou projevovat po prvnim updatem - zmeny se dotknou bluetooth rozhrani a dojde ke snizeni spotreby pameti - oboje by melo mit kladny vliv na zamezeni vzniku podobnych chyb. Prosim jeste o trochu trpelivosti.
Telematix Software (289)|22.7.2005 09:51
[QUOTE="merlin_cz"]chci se zeptat... jde v dnv zakazat cast naplanovane trasy ? priklad - jedu do mesta kde to neznam a podle navigace mam odbocit doprava - ale odbocka je uzavrena (bouracka, rozkopana ulice, prijezd michaela jacksona apod...) jde nejak jednoduse, rychle zakazat odbocku aby nasel jinou trasu ? protoze pokud mesto neznam nevim kterym smerem pokracovat aby nasel jinou trasu (a abych si zbytecne nezajizdel tim jak se budu vzdalovat od naplanovane trasy z důvodu aby nasel jinou odbocku ...)[/QUOTE]
V tento okamzik jde pouze zadat kudy projet chcete (waypointy). Pokud ale na danem msite proste vyrazite jinym smerem, tak se trasa tim smerem prepocte.
Navigacni engine umi jiz dnes i zakazane useky, ale zatim neni hotova cast uzivatelskeho rozhrani, ktera by je umoznila zadat. Ta je v planu...
radiologie (21)|22.7.2005 22:34
Dnes jsem dodělával knihu jízd. Za celý týden - jsem tak trochu bordelář. Únavná práce. Nemohl by proto výrobce Dynavixu uvážit možnost zatím aspoň jednoduchého reportování jednotlivých navigačních tras? Např. datum, hodina a místo startu a to samé cíl cesty třeba i s délkou trasy a to vše např. jen v textové formě ve formátování vhodném k načtení do Excela? Názvy souboru odvodit třeba od datumu a času startu.
A úplně skvostné by bylo upozorňování a zaznamenávání nucených přestávek pro řidiče referentských vozidel podle platných zákonů? Už mě proto několikrát dopraváci setřeli - naposled zrovna včera!!!
Díky.

P.S. Tak trochu OT - kdybych se náhodou nepodíval do diskuze o TomTom, tak z příspěvků v této diskuzi musím mít dojem, že tento soft nemá nejmenší chybu. Stačí však zabloudit do diskuze o tomto fenomenálním, dokonale odladěném, naprosto bezchybném softu a ejhle, např. verze 5.0 nefachčí na PDA s VGA displeji!!! a muselo se počkat na 5.1 ale i ta má nějaké problémy. Podívejte se sami!
radiologie (21)|22.7.2005 23:02
To Kocir - je prosím k Vámi doporučovanému PDA YAKUMO DELTA X GPS možno připojit externí anténu a je pípadně součástí balení? - omlouvám se, jsem asi opravdu začátečník - ve fóru jsem odpověď nenašel.
To pantata - prosím poradili Vám u Dynavixu a už Vám instalace spolehlivě funguje, nebo je stav setrvalý? - nenašel jsem od Vás od úterý žádné reakce.
Za případné odpovědi Vám oběma předem děkuji.
kuba78 (42)|22.7.2005 23:34
radiologie: sorry za OT ale TomTom facha na VGA. napriklad na vyslovene nepodporovanem zarizeni FS Loox 720 (podle webu tt nepodporovane vsechny Looxy) lita jako z praku. overeno na nekolika modelech. a na mem nepodporovanem 420 taky jak z praku. naopak na HP 4700 nic moc a to je podporovana
co se tyce Dynavix ocekaval sem ze to bude TT s mnohem lepsi mapou a par vecmi ktere TT nema (podrobnejsi moznosti nastanveni jako mel treba TT3 a pod) ale zda se mi ze zatim ma sice super mapu ale interface trochu pokulhava takze me pocatecni nadseni a rozhodnuti poridit jej se odklada na dobu nehz bude vyladen interface, zatim vystacim s TT
Kocir (836)|23.7.2005 08:04
[QUOTE="radiologie"]To Kocir - je prosím k Vámi doporučovanému PDA YAKUMO DELTA X GPS možno připojit externí anténu a je pípadně součástí balení? - omlouvám se, jsem asi opravdu začátečník - ve fóru jsem odpověď nenašel.
To pantata - prosím poradili Vám u Dynavixu a už Vám instalace spolehlivě funguje, nebo je stav setrvalý? - nenašel jsem od Vás od úterý žádné reakce.
Za případné odpovědi Vám oběma předem děkuji.[/QUOTE]

YAKUMO DELTA X GPS (ostatne jako vsechny PDA YAKUMO obsahuji v baleni:
- PDA
- CZ navod
- kabel 230V + adapter
- USB kabel
- kabel pro napajeni v aute
- autoatlas CR 1:300 000
- lokalizace CZ
- ve specialnim balicku LIMITED EDITION za super cenu plnou verzi DYNAVIX OEM CR + hlavni tahy Evropa

Lze dokoupit
- externi antenu (ke vsem PDA stejna) s magnetem na strechu s delkou kablu 5m
- drzak do auta
- balicek 10ks ochrannych filmu na displej
- SD nebo MMC karty

Takze externi antena lze pripojit. Da se vsak rici ze spolehlivost bez anteny i za metlicky upravenymi skly je u YAKUMO PDA dost velka, presto neni na skodu ji ve meste pouzit, nebot nekdy nahoda tomu muze chtit, ze zrovna pred krizovatkou v zacpane Praze vypadne signal na sekundu.

Zaruka je 2 roky a koupit to lze v COMFOR, AT computers (dealerska retail sit), ALzasoft, Alfa Computers, Delta CZ a dalsi firmy.
nevron (5)|23.7.2005 14:41
Kde přesně se dá koupit - ve specialnim balicku LIMITED EDITION za super cenu plnou verzi DYNAVIX OEM CR + hlavni tahy Evropa
na internetu jsem našel jen verzi bez DYNAVIXU. :(
Peta_ce4you (314)|25.7.2005 09:56
Mozna by bylo dobre kdyby existovala stranka kde by byly vyresene problemy napr. Verze a vyresene problemy..
kopacek (466)|25.7.2005 11:42
Jenom jako technická informace: kombinace hx 4700 plus GPS Nemerix (bluetooth) je také pod Dynavixem nefunkční. (I po aplikaci všech doporučení je maximální doba běhu programu cca 10 minut, pak dojde k vypnutí bluetooth, které již nejde zapnout, jediné řešení je SR). Snad se to podaří brzy opravit, navigace je jinak - během těch 10 minut :? - kvalitní.
Peta_ce4you (314)|25.7.2005 13:02
[QUOTE="kopacek"]Jenom jako technická informace: kombinace hx 4700 plus GPS Nemerix (bluetooth) je také pod Dynavixem nefunkční. (I po aplikaci všech doporučení je maximální doba běhu programu cca 10 minut, pak dojde k vypnutí bluetooth, které již nejde zapnout, jediné řešení je SR). Snad se to podaří brzy opravit, navigace je jinak - během těch 10 minut :? - kvalitní.[/QUOTE]

me to taky dela zajimave je ze v RC to tak nezlobilo
kopacek (466)|25.7.2005 17:50
[QUOTE]me to taky dela zajimave je ze v RC to tak nezlobilo[/QUOTE]

Velmi zajímavé je i to, že úplně stejný problém s bluetooth připojením GPSky nastane i při použití programu GpsGate. - To je software, který umí nasdílet jeden fyzický port (v našem případě COM8) na virtuální porty tak, aby jednu GPSku bylo možné použít naráz ve více současně běžících programech. Tento soft na sdílení mně funguje bez problémů s jinými softy, ale Dynavix nikoliv. I když nasdílím COM8 např. na COM7 (a Dynavix by tak logicky vůbec neměl s bluetooth připojením pracovat) přesto dojde po startu Dynavixu ke spuštění Bluetooth Console (???) a spojení se po určité době ztratí stejně jako při přímém připojení na COM8. Vypadá to, že Dynavix používá "natvrdo" nějakou vlastní utilitu pro práci s bluetooth... U mně ke ztrátě připojení dojde nejčastěji po spuštění navigace (téměř okamžitě po příkazu Najdi nejrychlejší trasu) nebo po pár minutách navigace. - Zde jsem zatím vypozoroval, že počet "funkčních" minut je větší v řídce zastavěné krajině (s minimálním počtem komunikací), naopak ve větších městech to "odejde" i po dvou minutách. - To by ukazovalo na problémy s pamětí, ale nikdy jsem v průběhu programu nedostal žádnou hlášku o nedostatku paměti.
Najde se uživatel PDA iPaq se zabudovaným bluetooth a bluetoothovou GPSkou, který nemá problémy s provozem Dynavixu?
nevron (5)|26.7.2005 18:26
Jak je možný takový rozdíl v cenách?
http://www.patro.cz/p/objects/1074412057.html
a http://www.dynavix.com/obchod.php
Proč je výrobce dražší?:((
hybo (3107)|26.7.2005 18:54
jiste, proc ne, proste prodejce snizil svoji marzi...taky mame nizsi ceny a priprauvje akci stejne, jako ted mame na smartmaps...
tortoise (546)|26.7.2005 22:26
[QUOTE="nevron"]Jak je možný takový rozdíl v cenách?
http://www.patro.cz/p/objects/1074412057.html
a http://www.dynavix.com/obchod.php
Proč je výrobce dražší?:(( [/QUOTE]

Jednak Patro bývá široko daleko nejlevnější a druhak - pokud by to výrobce prodával za více méně velkoobchodní cenu, pak by to od něj žádný distributor neodebíral, protože by si těžko mohl přirazit marži a přitom být konkurenceschopný. Takže chce-li mít distributory a ne si obstarávat distribuci pouze sám, musí prodávat o dost výš než má VO cenu.
Telematix Software (289)|26.7.2005 22:34
[QUOTE="nevron"]Jak je možný takový rozdíl v cenách?
http://www.patro.cz/p/objects/1074412057.html
a http://www.dynavix.com/obchod.php
Proč je výrobce dražší?:(( [/QUOTE]
Vlivem série nedorumění se pravděpodobně dostala do ceníků OEM verze, která je určená pouze pro prodej s novými PDA nebo navigančími kity. Pokud nemají Dynavix v této formě skladem, neměli by již mít dále šanci jej od dostributora objendat. Z ceníků by měl být v této podobě v blízké době stažen. Běžná retail verze je o poznání dražší.
RomanCE (105)|27.7.2005 08:01
Tak zas si ho nekoupim :D
petr22_ce4you (454)|27.7.2005 14:26
Skoda, uz to pripominalo rozumnou cenu

Zvlastni je, ze stejne mapy maji nase Audi a BMW navigace a cena je polovicni..... ze by si uctovali za podklady pro mapy pro PDA vic ?