Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Uživatelé MDA II s instalovaným Windows Mobile 5 - diskutujte pouze zde!

Kubiiiik (37)|28.8.2005 12:46
[QUOTE="Kubiiiik"]Zdravím, a žádám o radu.

Mám nainstalovanou verzi 1.60b.96wwe a docela si mi to líbí, bohužel mám problémy s GPRS připojením. Telefon se připojí, ale potom v IE jakoukoli chci načíst stránku, tak mi to napíše: the address is not valid. Tedy hlášku, kterou to píše v off-line. Vypadá to, že tam vubec netečou data, i když se to dle ikonky tváří připojeně.

I když mám nastavené připojení jak na GPRS tak na MMS, tak tyto připojení nejsou po kliknutí na "čtvereček G" na today screenu vůbec dostupné, píše mi to abych udělal nové připojení v settings. Většinou se má telefon připojova automaticky, když se dožaduju dat z internetu, ted to ale nedělá.

Nevíte někdo co s tím? Dík.

Jakub

[/QUOTE]


co se tyce toho, ze nejsou videt pripojeni resi to SPB gprs monitor, ohledne toho ze netecou data porad nevim
.::Richmond::. (48)|4.9.2005 14:17
[QUOTE="ElSoft"]chci se jen zeptat, slape na tom nejaka cestina(zrejme jen mala) a kde byse dala sehnat?[/QUOTE]

cesky pismenka pisu pres Resco Keyboard v4.33(4)
Kubiiiik (37)|4.9.2005 15:13
[QUOTE="Kubiiiik"][QUOTE="Kubiiiik"]Zdravím, a žádám o radu.

Mám nainstalovanou verzi 1.60b.96wwe a docela si mi to líbí, bohužel mám problémy s GPRS připojením. Telefon se připojí, ale potom v IE jakoukoli chci načíst stránku, tak mi to napíše: the address is not valid. Tedy hlášku, kterou to píše v off-line. Vypadá to, že tam vubec netečou data, i když se to dle ikonky tváří připojeně.

I když mám nastavené připojení jak na GPRS tak na MMS, tak tyto připojení nejsou po kliknutí na "čtvereček G" na today screenu vůbec dostupné, píše mi to abych udělal nové připojení v settings. Většinou se má telefon připojova automaticky, když se dožaduju dat z internetu, ted to ale nedělá.

Nevíte někdo co s tím? Dík.

Jakub

[/QUOTE]


co se tyce toho, ze nejsou videt pripojeni resi to SPB gprs monitor, ohledne toho ze netecou data porad nevim[/QUOTE]


Takže věc se má tak, že je zapotřebí instalovat radio rom 1.08. Instalaci je nutno provést bez pamětové karty, potom to funguje všechno jako u předcházejích verzí windows... alespoň mně.

P.S. Vidím, že na tomto serveru se nic nezměnilo, diskuze probíhají většinou striktně v tom duchu že p. Koza se rozčiluje, že dle jeho názoru nepatří příspěvek sem, nýbrž sem a že se má diskutovat o tom a ne o tom, jelikož tohle je pre-beta a tohle není..... do toho se hrdě zapojí všichni, ale když je třeba důležité informace, musí si ji člověk nají sám..... Tedy zdar jednomu novému článku za měsíc a mějte se tu fšichni fajn..:no:
Kato_ce4you (970)|4.9.2005 18:31
[QUOTE="Kubiiiik"]P.S. Vidím, že na tomto serveru se nic nezměnilo, diskuze probíhají většinou striktně v tom duchu že p. Koza se rozčiluje, že dle jeho názoru nepatří příspěvek sem, nýbrž sem a že se má diskutovat o tom a ne o tom, jelikož tohle je pre-beta a tohle není..... do toho se hrdě zapojí všichni, ale když je třeba důležité informace, musí si ji člověk nají sám..... Tedy zdar jednomu novému článku za měsíc a mějte se tu fšichni fajn..:no: [/QUOTE]
No - nechci te moc kritizovat, ale bohuzel budu muset..
At se kdo rozciluje nad cim chce - ty diskuze tu jsou a odpovedi se dohrabes. A ze se jedna o dulezite informace a clovek si je musi najit sam - fajn - tak kdyz to vidis takhle, tak hledej. Ono jestli to taky nebude tim, ze WM5 uzivatelu na MDA II zas tak moc neni a jeste min se jich zapojuje do diskuzi na tomto serveru. Kdyz k tomu jeste prictu tedka celkove slabsi obdobi, protoze byly prazdniny/dovolene a hlavne to, ze ne kazdy povazuje za nejdulezitejsi vec to, co potrebujes prave ty, tak z toho mame docela smrtelnou kombinaci. A to vubec nemluvim o tom, ze ne kazdy musi znat odpoved na tvoji otazku..
Krome toho ja tento problem opravdu nemam. Mel jsem uz vice verzi ROMky s WM5, ale tenhle problem jsem nemel s zadnou. Aktualne tam mam prave zminovanou 1.60b.96wwe v kombinaci s radio ROM 1.17 a vsechno mi slape tak, jak ma.. Btw. radio jsem mel puvodne 1.17, pak 1.18 a mam zpet 1.17, protoze mi s 1.18 nekdy nechtela GSM cast nabehnout.. Ale nikdy jsem nemel tebou zminovany problem a nedej boze, ze bych musel flashovat dokonce na radio rom 1.08 :O . Takze jak jsem ti mel sakra asi tak poradit:?:
A aby to nevypadalo, ze jenom kritizuju - jsem rad, zes sem ten postup napsal - az bude nekdo priste resit treba stejny problem jako ty, tak uz bude vedet, jak na to... :cool:
Kubiiiik (37)|4.9.2005 20:32
No prosim tebe, ty to píšeš tónem, jakože "nedej boze, ze bych musel flashovat dokonce na radio rom 1.08 " to je přímo rouhání ne? :D

Jak jsem se dověděl na www.buzzdev.net což bude pravděpodobně nejlepší web pro qtek 2020 právě rom 1.08 je pro wm2005 nejvíce vhodná.
Tudíž nežli začneš láteřit, čti. (bez urážky prosím)


:yes:
Kato_ce4you (970)|4.9.2005 20:54
Jo - to asi rouhani bude, ale zda se mi dost drsny jit na 1.08, kdyz primo od TMO jsem tam mel 1.17 a to nemluvim o tom, ze existuje 1.18... A co se tyce buzzdev.net, tak tam jsem pomalu casteji, nez tady.. A ostatne ne vsichni, co maji s WM5 problemy, tak maji ty same problemy (viz. nekomu blbnou HW tlacitka, jinym MMS, dalsi maji obcas prouzky na displeji, kdyz maji vypnute MDA - nastesti patrim do skupiny s prouzkama a to jeste velmi slabe...)
Kubiiiik (37)|5.9.2005 16:51
[QUOTE="Kato"]Jo - to asi rouhani bude, ale zda se mi dost drsny jit na 1.08, kdyz primo od TMO jsem tam mel 1.17 a to nemluvim o tom, ze existuje 1.18... A co se tyce buzzdev.net, tak tam jsem pomalu casteji, nez tady.. A ostatne ne vsichni, co maji s WM5 problemy, tak maji ty same problemy (viz. nekomu blbnou HW tlacitka, jinym MMS, dalsi maji obcas prouzky na displeji, kdyz maji vypnute MDA - nastesti patrim do skupiny s prouzkama a to jeste velmi slabe...)[/QUOTE]

no jo no jo, ale kdyz jsi tam casteji, tak sis jiste vsiml poznamky, ze co je starsi nemusi byt vzdy lepsi.... podivej, ja tomu nerozumim a dam na radu tech, kteri ano. Mne staci, kdyz bezi vsechno co potrebuju :))

dyndy (159)|5.9.2005 17:53
Kubiiiiiiiku, co natohle říct. Nejdřív se čílíš, že Ti nikdo neporadí a pak zas KATOvi vynadáš když se snaží najít objektivní příčiny tohoto stavu. WM5 asi fak moc lidí nejede, ale věz, že ani já tento problém nemám. Měl jsem také už fšechny verze ROMky s WM5, ale tenhle probém jsem neměl s žádnou. Aktuálně mám také 1.60b.96wwe v kombinaci s radio ROM původní (ani nevím číslo) a žádnej problém.
xtomx (2)|9.9.2005 13:16
[QUOTE="manager"][QUOTE="mce"]IE v WM2005 je už vcelku použitelný. ...[/QUOTE]

Mohl bych mít ještě dotaz, jestli jdou v nové verzi prohlížeče spustit televizní programy z on-line vysílání ČT? Mě se je ve WM 2003 rozchodit nepodařilo.[/QUOTE]

Nevim jak na WM5, ale me to normalne na WM2003 slape jak ma.Treba bude chybicka nekde jinde...
Flash5x (16)|18.9.2005 13:22
jak jsem teď koukal na buzzdev.net tak vyšla nová verze WM2k5 1.60c.00WWE XDA2 HIMALAYA zkoušel jste jí už někdo.
Kato_ce4you (970)|18.9.2005 13:29
[QUOTE="Flash5x"]jak jsem teď koukal na buzzdev.net tak vyšla nová verze WM2k5 1.60c.00WWE XDA2 HIMALAYA zkoušel jste jí už někdo.[/QUOTE]
Taky jsem na to koukal - je to asi tak dva dny... Mezi novinky patri mimojine to, ze neni potreba u 1. spousteni kazde aplikace odklikavat ze aplikace neni certifikovana MS. Pak jsem zaslechl neco o tom, ze to definitivne resi problemy nekterych uzivatelu s HW tlacitkama. (a mam za to, ze jsem jeste neco zaslechl o MMSkach (s tema jsem taky problemy nemel) a s prouzkama na displeji, pokud je telefon vypnutej). Ale u tech dvou poslednich veci si nejsem moc jistej, jestli to nebyly spis jen zbozna prani.
Jinak ja to jeste nezkousel - nebyl cas. A zkouset to asi dneska ani nebudu, protoze tak nejak zitra asi jedu do Italie a chci mit cihlicku vychytanou :cool:
Flash5x (16)|18.9.2005 13:31
Já to tedy zkusím a dám vědět ja kjsem dopadl :-)
Kato_ce4you (970)|18.9.2005 13:44
No tak nepredpokladam, ze bys dopadl jinak, nez dobre ;)
Jinak co se tyce verze OS, co mas - jestli mas to, co je v podpisu, tak to asi bude dost rozdil - pokud pouzivas neco ve stylu Pocket Breeze ap. tak na WM5 zapomen - neni to chyba WM5 pro MDA II, ale vyrobcu softu jako takovych - WM5 proste jeste nepodporujou - zatim..
A jeste pokud mas misto MS BT stacku Widcomm BT stack, tak to taky pro tebe nema smysl, protoze pro WM5 Widcomm BT stack jaksi zatim neni :(
Jirkac_ (269)|24.9.2005 09:47
potreboval bych poradit, vcera jsem naflashoval wm5 (1.60c) s radio 1.8. Pote jsem provedl hard reset a pak naistaloval postinstallfixies.cab (bylo prilozeno v archivu s romkou). Pote jsem chtel nainstalovat Extended rom unlocker, to jsem tedy provedl, dal jsem Unhide a unlock, restartoval PPC a ted bych mel videt preci slozku Extended rom v rootu ne ? Ale ja tam nic nevidim, muzete mi prosim poradit nebo jak se dostanu do ext. rom ?

dikes
Kato_ce4you (970)|24.9.2005 15:08
No - nevim, jak je udelana 1.60c, ale je dost pravdepodobny, ze uz tam ExtROM neni, ale ze je rovnou predelana na RAM Disk 32... Ja to teda jeste delal pomoci Hima_DOC_Tool_1.0, ale jak rikam - treba uz se to s novou ROMkou vubec nemusi..
zatka (19)|26.9.2005 21:27
mate nekdo uz uvarenou nejakou extra ROM? nemohu nikde zadnou sehnat a ta super pro 2003SE nefunguje
Kato_ce4you (970)|26.9.2005 21:46
[QUOTE="zatka"]mate nekdo uz uvarenou nejakou extra ROM? nemohu nikde zadnou sehnat a ta super pro 2003SE nefunguje[/QUOTE]
Tak jeste jednou - pod WM5 zadna ExtROM jako takova NEEXISTUJE!!! Misto toho je PseudoExtROM ala na storage karte se udela adresar 2577, ktery obsahuje dva soubory - autorun.exe a extrom.zip, ktera obsahuje pozadovane caby... vice informaci viz xda-dev resp. buzzdev.net :cool:
aaischa (660)|3.10.2005 16:07
cauky, mam falshnutou 1.60c.00 a neni to o nic lepčí, nejen že občas se na display udělaj hodně světlonký modrý pruhy ale to mě fakt moc nemrzí protože jinak jsou neškodný, problémy ohledně tlačítek jsou na xda-dev... spojovány s verzíbootloaderu v mdačku.. jinak by mě zajímalo proč nemůže být vyhrazena část fóra pro wm 5 a tam by připadla i tato část o mda II, teda část o wm5 je ale jde mi o to spojení s mda II protože tohle řešení je hodně divný a nepraktický... jinak bych potřeboval poradit co s tim aby když zapnu mdačko tak abych nečekal pár vteřin než se "probere" .. po změně rádia z 1.18 na 1.17 už se to moc neděje ale pořád to zlobí :(
Kato_ce4you (970)|3.10.2005 16:28
Ja mam teda stale 1.60b, ale s tlacitky problem nemam a pruhy na obrazovce se mi uz taky nedelaji (nehlede na to, ze dneska jsem cetl neco o tom, ze se snad prislo na pricinu a bude to vyreseno)
A co se tyce zapinani MDAcka - zkus jestli ti to neblokuje nejaka aplikace, propr. preflashovat - ja ho mam probuzene okamzite :cool:
aaischa (660)|3.10.2005 16:43
ono to "probuzeni" dela i druhá mašinka a ta není moje pochybuju že je to softem, to je první co mě napadlo, ale není to tím, prostě zapnu mda vše vypadá ok, jenže na tapnutí stylusem cca 3sec nereaguje pak se rozjede a je to ok.. od doby co jsem tam dal místo 1.18 1.17 radio tak to dělá minimálně ale dělá a vleteckym módu se to vůbec neděje, dělalo mi to i mda III s wm5 je to nějaký problém kdoví kde...
aaischa (660)|3.10.2005 16:52
ehm, vykoumal někdo nějakej pěknej web kde jsou témátka pro wm5??
p.s. tahle diskuze jinak vypadá velmi mrtvě :((
Kato_ce4you (970)|3.10.2005 17:06
hmmm - tak mam asi stesti - mne to taky delalo s radio romkou 1.18, ale pote, co jsem downgradoval taky na 1.17, tak nemam problem - fakt :cool:
Tematka - vystacim si s temi, co jsou na buzzdev.net - a krome toho mi fungujou i ty stare :)
Ad. PS - co bys taky chtel ;)
aaischa (660)|4.10.2005 08:16
další věc co mě na wm5 štve je že v nich neni sim manager takže v mdačku je nemožné dostat se ke kontaktům co jsou na sim.. :( jinak normal tematka me nenapadlo pouzit :sarcastic: dik
Kato_ce4you (970)|4.10.2005 18:33
Pod WM5 neni SIM manager? A co ten Asukal SIM manager? (Ja ho teda nepouzivam - ostatne k cemu SIM manager, kdyz mam primo pamet telefonovou). A krome toho kdyz ti nekdo vola a mas ho ulozeneho na SIMce a ne ve founu, tak se zobrazi jeho jmeno.. (to jen tak pro zajimavost).
Co ja vidim jako daleko vetsi problem, tak to je ne SIM manager, ale SIM toolkit - ten by mi chybel daleko vice (mit nejake bankovnictvi - Paegas Info je opravdu na..)
aaischa (660)|4.10.2005 19:17
v mojí romce žádnej sim manager neni.. ale to je jedno udelal jsem to prez jeyo.. on muze cist ze sim a kopirovat to do interni. ... sim toolkit me nemrzi protoze ho tam mam :)
Kato_ce4you (970)|4.10.2005 19:23
[QUOTE="aaischa"]v mojí romce žádnej sim manager neni.. ale to je jedno udelal jsem to prez jeyo.. on muze cist ze sim a kopirovat to do interni. ... sim toolkit me nemrzi protoze ho tam mam :)[/QUOTE]
No tak standardni soucasti neni, ale to me fakt netrapi - neni nic jednodussiho, nez si ho hodit do PseudoExtROM :cool: A k tomu SIM toolkitu - to mas co? A opravdu ti funguje? (vzdycky po vyberu mi akorat zesedne jeho menu a to je vse - a co jsem tak slysel, tak reseni snad ani neexistuje) takze sem s tim - asi jsem neco preslechl :yes:
JanHavlicek (635)|4.10.2005 20:44
prosím vás povězte mi někdo, jak nainstalovat RAMdisk od Buzze, zkusil jsem flashnout 1.60c.00WWE, na to potom PostInstallFixes_WM5_1.60cWWE_Himalaya.cab a na to RAMdisk 96MB, pak jsem provedl soft reset, průzkumník mi ho normálně viděl, nainstaloval jsem do něj i pár aplikací, ale po dalším soft resetu už ho není vidět a aplikace nelze spustit. Na buzzdev.net jsem se toho moc nedozvěděl, jen něco o patchnutí romky, ale to jsem nějak nepochopil, PLS osvětlete :) , díky
aaischa (660)|4.10.2005 21:49
tak simtoolkit je fakt nějakej divnej, ale nikdy jsem neměl potřebu ho použít něco jako bankovnictví, nevěřim bezpečnosti... no s tim ramdiskem, jaký máš důvod ho dělat...? ty nemáš dost velkou paměťovku... no podívám se na buzzdev a dám vědět co s tím...
JanHavlicek (635)|4.10.2005 22:07
Neříkej, že ho nepoužíváš nebo jsi nepoužíval. Paměťovka je velká dost, což o to, ale některé aplikace bych chtěl mít zkrátka v cihle. Předem díky
aaischa (660)|5.10.2005 11:57
nepoužívám a nepoužíval nemám důvod, když se mi udělá ramdisk, mě zatím místo nechybí, v mašině mám nainstalovaný jen spb pocket plus 3.0 , total commander, spb imageer, resco explorer a jeho pluginy, a pár dalších blbostí, a zbývá mi cca 12MB volných a to je ok, jdu stáhnout ramdisk a zkusit to dám pak vědět..
aaischa (660)|5.10.2005 12:09
tak jo...zkusil jsem tu "věc" a absolutně nic se nestalo ani po restartu po instalaci, mám pak něěco ještě udělat?? mám pocit že ne, a že mi to absolutně nefunguje... :mad:
JanHavlicek (635)|5.10.2005 13:25
No dobře, nerozčiluj se :) , kouknu teda ještě na buzzdev.net, jestli něco nenajdu, jen proč si ten disk nevytvořit, když můžu a v podstatě mi to nic neubere, jen místo v RAM, kde je těch 120MB stejně hodně (pokud se nemýlím, WM5 mám chvíli)

Ještě mám dotaz: co dělat s ExtROM ? Jak se zdá, někde mi zůstala, stáhnul jsem si extrom unlocker a teď normálně vidím v \Ext_ROM\ všechny soubory z mnou uvařené extromky na WM03SE
aaischa (660)|5.10.2005 15:33
na buzzdevu si stahni hima doc tool je to softik k presunuti extrom a jeji spojeni s uloznym prostorem.. pak budes mit ve wm5 30MB storage a to uz je celkem v pohode.. no ramdisk je ok.. tech 120MB je opravddu celkem dost...
JanHavlicek (635)|5.10.2005 18:22
[QUOTE="aaischa"]na buzzdevu si stahni hima doc tool je to softik k presunuti extrom a jeji spojeni s uloznym prostorem.. pak budes mit ve wm5 30MB storage a to uz je celkem v pohode.. no ramdisk je ok.. tech 120MB je opravddu celkem dost...[/QUOTE]
OK, zkusím ten himadoctool, ale mám možná trochu stupidní dotaz - jak to dám do původního stavu pro případ zpětného flashnutí na WM2003SE ?
Kato_ce4you (970)|5.10.2005 20:09
[QUOTE="JanHavlicek"]OK, zkusím ten himadoctool, ale mám možná trochu stupidní dotaz - jak to dám do původního stavu pro případ zpětného flashnutí na WM2003SE ?[/QUOTE]
Tim samym programem - umi to i obracene ;) :cool:
aaischa (660)|6.10.2005 09:47
tak jsem se teď na buzzdevu dočetl nepříjemnou věc ohledně ramdisku pod wm5, kdykoliv vyndáš baterku i jen na pár sekund, tak bude ramdisk prázdný, a já kterej často mění simky bych nepřežil :(
Kato_ce4you (970)|6.10.2005 11:14
[QUOTE="aaischa"]tak jsem se teď na buzzdevu dočetl nepříjemnou věc ohledně ramdisku pod wm5, kdykoliv vyndáš baterku i jen na pár sekund, tak bude ramdisk prázdný, a já kterej často mění simky bych nepřežil :([/QUOTE]
Ja bych to tak kriticky nevidel - sice je fakt, ze nejsem menic SIMek, ale obcas ji prohodim - kdyz jdu nekam, kam sebou nechci mdacko brat, tak vyndam SIMku a hodim ji do staricke N5110 - menim to takhle zhruba 4x za tyden (takze vlastne 8x, protoze jednou tu SIMku musim vyndat a pak ji tam musim zase vratit) a nikdy se mi jeste RAMdisk nevymazal... Faktem je, ze to neni bez baterky treba deset minut, ale ty pises par sekund - tak to urcite neni pravda.. Nevim, jak dlouho mi trva vymena simky, ale o tom, ze by se mi mohlo neco vymazat jsem ani nevedel, takze zadny spech - pekne v klidu - vypnout MDAcko, oddelat baterku, najit N5110, vyndat simku, vzit N5110, oddelat baterku, vlozit tam SIMku, zapnout N5110 a pak teprve davam baterku zpet do MDAcka... to je rozhodne vic, nez par sekund a fakt se mi ten ramdisk nikdy nevymazal :cool: Takze bych to tak kriticky opravdu nevidel ;)
JanHavlicek (635)|6.10.2005 17:53
njn, tak zpět k WM2003SE, sice WM5 jsou fajn, kdybych nepotřeboval navigaci, tak bych si je asi nechal, ale dost potřebuju připojení k netu přes USB (i když což o to, přes BT bych to ještě snesl), ale hlavně po nainstalování tomtom5 a jeho spuštění mi nefungovalo podsvícení displaye, po jeho ukončení zase jo, nikde v nastavení nic takovýho není. Pozn.: byl to tomtom 5.1. Navigace jsou pro mě hodně důležitý a nemůžu si dovolit jejich nefunkčnost, taky jsem slyšel o pádech tomtoma pod WM5
Kato_ce4you (970)|6.10.2005 19:23
NO - o TomTomovi jsou desitky topicu na buzzdevu, ale s jakym vysledkem, to nevim... ale to jsi urcite cetl. Me to nezajimalo, protoze GPS bohuzel nemam.
hajekm (308)|7.10.2005 09:23
Ahoj,
TomTom a WM2K5 neni problem. Bud se da na diskuzich najit a stahnout upraveny tomtom.exe, nebo je celkem jednoduche si ho upravit. Problem je v tom, ze spatne hospodari s podsvetlenim a princip upravy spociva v tom, ze se .exe soubor natahne do nejakeho hex editoru, a na 4 mistech se retezec, ktery se odvolava na rutinu ridici podsvetleni pozmeni tak, aby byl nefunkcni. U me to bylo zhruba od adresy 187E06 a tam je prvni vyskyt retezce
41 00 61 00 63 00 6B, coz odpovida zacatku slova B a c k l i g h t
a tam se zmeni treba to druhe a na b takze v hex to bude
41 00 62 00 63 00 68 (B b c k l i g h t)
Tahle uprava se udela jeste na 3 dalsich vyskytech, cele se to ulozi a takto upravenym souborem se nahradi ten puvodni. Ad te doby 5.1 v pohode funguje, i to podsvetleni.

Milan
aaischa (660)|7.10.2005 11:44
mel by i stačit jen update na verzi 5.1 který je volně ke stažení na netu...
JanHavlicek (635)|7.10.2005 16:56
2 hajekm: díky, jistě, možná ještě dnes vyzkouším

2 aaischa: no právě, že verzi 5.1 používám, to nepomáhá
JanHavlicek (635)|7.10.2005 22:32
Tak jsem ty widle nakonec znova nahodil, upravil v hex editoru ten tomtom soubor a funguje to! Takže díky za pomoc, akorát mám další problémy :(

1. nedaří se mi spojit programy jako tomtom a visualgpsce s Nemerixem, nějak ho na těch portech nemůžou najít, ve 2k3SE to šlo na COM 5, ale tady jsem projel snad všechny porty a nic, nemáte nějaký spešl nastavení ?

2. Jednou ve visualgpsce a jednou v tomtom se mi MDA soft-resetlo, zatím nevím, čím to je, nestalo se vám to třeba taky ? Ještě to pozkouším

3. Zatím jsem nepřišel na to, jak zapnout znovu GSM modul (nebo-li vypnout flight mode), když třeba ukončím WModem. I po několikrát opakovaném "tapání" na turn off flight mode (nebo jak to tam je) se nic neděje a GSM modul se ne a ne aktivovat, nechce se mi to neustále řešit soft-resety :(
JanHavlicek (635)|8.10.2005 17:21
Jak to tak vypadá, tak tu klábosím sám se sebou, ale to je jedno, podělím se o další poznatky:

1. problém: už je vyřešen, stačilo přidat nešifrované příchozí (COM8) a odchozí (COM5) porty, nastavit v nastavení GPS -> GPS program port: COM5 a Nemerix už běhá v pohodě ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]), visualgpsce a tomtom už chytají signál, akorát v tomtomovi mi trošku blbne Miloslav (hlasová navigace), kde je zvuk občas zkreslený, nyní se ale zdá, že nové flashnutí tomu pomohlo

2. problém: už jsem zažil další softreset, ale jak se zdá, zatím v pohodě, nic dramatického

3. problém s aktivací GSM modulu jinak než přes soft-reset přetrvává, jedno vím jistě - není to Radiem, prvně jsem zkusil 1,17, poté 1,08 (údajně nejlepší) a nyní jedu na 1,18, ve všech je to naprosto stejné

2 aaischa: taky jsem zkusil ten HIMAdoctool, funguje na 100%, hned je to navýšení paměti znát :) , časem ještě vyzkouším ten flashdisk
Kato_ce4you (970)|8.10.2005 18:35
[QUOTE="JanHavlicek"]Jak to tak vypadá, tak tu klábosím sám se sebou, ale to je jedno, podělím se o další poznatky:

3. problém s aktivací GSM modulu jinak než přes soft-reset přetrvává, jedno vím jistě - není to Radiem, prvně jsem zkusil 1,17, poté 1,08 (údajně nejlepší) a nyní jedu na 1,18, ve všech je to naprosto stejné

2 aaischa: taky jsem zkusil ten HIMAdoctool, funguje na 100%, hned je to navýšení paměti znát :) , časem ještě vyzkouším ten flashdisk
[/QUOTE]
No - treba nekomu usetris praci ;)

Ad. 3. - mne to blokoval nejaky program - tak jsem zkousel vyhazet vsechno ze startups a az jsem prisel na to, kterej program mi to delal, tak jsem ho tam proste nedal (a spoustel ho rucne) a bylo po problemu :cool:

Ad. 4. - jeste aby ne, cos taky cekal.. :D
JanHavlicek (635)|8.10.2005 19:44
[QUOTE="Kato"]Ad. 3. - mne to blokoval nejaky program - tak jsem zkousel vyhazet vsechno ze startups a az jsem prisel na to, kterej program mi to delal, tak jsem ho tam proste nedal (a spoustel ho rucne) a bylo po problemu :cool:
[/QUOTE]

njn, akorát, že hned jak jsem doflashnul romku a radio 1.18 a doinstallil post_install_fixes_for_1.60c.00WWE.cab (nebo jak se to jmenuje), tak jsem se hned zkusil připojit k netu a pak se odpojit a nešlo to, ale tohle jsem u ostatních rádií ještě nezkoušel, no teď jde o to, jestli mám prostě smůlu a na mém MDAII mi to nejde, nebo jestli za to může právě to radio 1.18 (které to údajně podle buzzdev.net dělá velmi rádo), nebo jestli za to třeba nemůžou ty post_install_fixes, ale to je krajně nepravděpodobný. Jak se zdá, tak mě čeká ještě pořádná dávka flashování a testování :(
JanHavlicek (635)|9.10.2005 20:03
Tak dnešní poznatky:

- Softresety se mi dneska neobjevily, tak snad dobrý

- Problémy s radiem stále přetrvávají, již na 100% vím, že to není programy, protože čerstvě po flashnutí ROM 1.60c.00WWE a radia 1.17 jsem zkusil připojení na net přes BT klasicky aplikací wmodem.exe a radio část sem pak musel nahodit zase soft-resetem. Radiem to asi opravdu není, zkusil jsem údajně nejlepší 1.08, ale s ním mám problémy s reproduktorem, kdy mi blbne hlasová navigace z tomtoma 5. Pak jsem chtěl zkusit 1.10, ale to se mi zatím nepovedlo naflashovat, vždy hodí country error, nejde ani kloudně dekódovat do nba souboru s pomocí xda2nbf, pak jsem zkoušel 1.17 a 1.18, oba vypadají, že fungují stejně, nevidím žádný rozdíl (zde nějaké ty rozdíly), no nic, už jsem podal dotaz na buzzdev.net, uvidíme, co odpoví

- vidím, že tato diskuze tu moc nežije, holt tu nejsou lidi, co maj MDAII a WM5 (no, ale snad se to tu mírně zlepší, až bude víc lidí s MDAIII a WM5), proto bych chtěl navrhnout téma: Jaké programy jste byly nuceni oželet a jaké programy jste začali používat nově po přechodu na WM5 ?

Hned začnu: no musel jsem samozřejmě oželet LEng keyboard, nahradil jsem to Resco klávesnicí, která je taky dobrá
Taky už nemůžu používat NetFront, na WM5 padá. Jinak asi vše při starém, snad ještě, že jsem byl nucen doinstalovat MMS klienta, ale ten byl na WM2k3 v ExtROM taky zvlášť, takže to se až tolik nepočítá
Jirkac_ (269)|9.10.2005 21:01
ja jsem pod wm5 nerozjel TTycoona, PocketElmu, StuntCar Extreme a problemy delal i Core(beta) player 0.66, verze 0.5 chodila bez problemu. A protoze byly problemy jeste s dalsimi aplikacemi (bohuzel ted nevim nazvy) tak jsem tam dal zpet wm2003SE, pod temi spustim nespustitelne :)) a nemuzu si ted stezovat.
JanHavlicek (635)|9.10.2005 21:27
jo, se hrami můžou být problémy, ty jsem ale neměl nainstalovány nikdy

co se týče TCPM playeru, tak to je divný, mě chodí verze 0.66 bez sebemenší chybyčky
hajekm (308)|10.10.2005 09:41
Co se tyce toho zap/vyp radiocasti, tak to jsem vyresil utilitkou RestartRadio.exe, ktera je v nekterých ExtRomkach. Nema sice ikonku ale mam ji vytazenou dole do traye a jen na ni staci tuknout pro prepnuti stavu. Funguje spolehlive.
Milan