Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

SmartMaps - rady, tipy, zkušenosti

karlic (707)|14.3.2005 07:10
Už aby byla hotová stručná hlasová navigace. Teď je to úplně šílený, hlásí to všechny sjezdy na dálnici a všechny křižovatky a na všech to hlasi "Pokračujte rovně". Čili to kecá tyto zbytečnosti a po chvíli to přestanete poslouchat. Řidiče zajímá, jen kde odbočit, jinak se logicky řítí stále rovně po hlavní.
Často se mi stává, že je např. křižovatka a za ní je těsně druhá na které mám odbočit. Navigace zahlásí, "Za 800m křižovatka, pokračujte přímo po silnici 1 třídy číslo 2005" a teď zahlásí "Za 80m odbočte vlevo" a už jste přejeli. Chci tím naznačit, že tu první křižovatku, na které se jelo rovně po hlavní to vůbec nemělo hlásit, aby byl čas upozornit včas na křižovatku, kde mám odbočit a sjet z hlavní silnice.
Tím chci taky naznačit, že otáčení mapy je fakt podstatná věc.
svejcar_ce4you (21)|14.3.2005 09:12
Maximálně souhlasím a přimlouvám se za možnost zestručnit hlasovou navigaci. Jel jsem z Brna směrem na Letohrad a až do smrti si budu pamatovat, že jsem jel po silnici č. 43, protože jsem to slyšel asi 150x ( a dcera mi řekla, že už se mnou nikam nepojede, jestli to nevypnu :? ) Takže: ve městě určitě dobrý, tam je potřeba si být jistý, že jedu ještě po správné ulici, mimo město možnost úsporné navigace..., to by bylo bezva ;)
PLANstudio (171)|14.3.2005 10:58
[QUOTE="svejcar"]Maximálně souhlasím a přimlouvám se za možnost zestručnit hlasovou navigaci. Jel jsem z Brna směrem na Letohrad a až do smrti si budu pamatovat, že jsem jel po silnici č. 43, protože jsem to slyšel asi 150x ( a dcera mi řekla, že už se mnou nikam nepojede, jestli to nevypnu :? ) Takže: ve městě určitě dobrý, tam je potřeba si být jistý, že jedu ještě po správné ulici, mimo město možnost úsporné navigace..., to by bylo bezva ;) [/QUOTE]

V přípravě je funkce "Zjednodušená navigace", která omezí hlášení pouze na situace změny čísla a typu komunikace. Výsledkem tak bude, že např. na dálnici bude hlášen až výjezd, projížděné exity budou ignorovány.

Předpokládáme zapracování do konce března spolu s jěště nekolika dalšími vylepšeními.
roadmonster (37)|14.3.2005 11:51
Jupííí, jásám :-)

Mohu-li si u této příležitosti trochu přihřát polívčičku, dovoluji si upozornit, že jsem tuto úpravu navrhoval již po nahrání první verze navigace někdy v lednu ;-)

Děkuji ipfům, karlicům a dalším, že se přidali :cool:
PLANstudio (171)|14.3.2005 13:09
[QUOTE="roadmonster"]Jupííí, jásám :-)

Mohu-li si u této příležitosti trochu přihřát polívčičku, dovoluji si upozornit, že jsem tuto úpravu navrhoval již po nahrání první verze navigace někdy v lednu ;-)

Děkuji ipfům, karlicům a dalším, že se přidali :cool: [/QUOTE]

Popravde tuto upravu take planujeme od ledna, ale zatim jsme se venovali dulezitejsim vecem - dnes je vypustena nova verze s vylepsenym hlasenim na kruhovych objezdech, zenskym hlasem a nekolika dalsimi drobnymi opravami + nova data pro routing.

Bohuzel kazde vylepseni je pomerne pracne a tak obcas nejaka i zdanlive jednoducha uprava chvili trva....
svobod3 (142)|14.3.2005 13:12
Kdyz uz jsme u tech novych ficur, rad bych se zeptal, jestl iej technicky realizovatelny 3D pohled ...a jestli s nim pripadne pocitate.
PLANstudio (171)|14.3.2005 13:23
[QUOTE="jirka.s"]Kdyz uz jsme u tech novych ficur, rad bych se zeptal, jestl iej technicky realizovatelny 3D pohled ...a jestli s nim pripadne pocitate.[/QUOTE]

Mozne to samozrejme je, ale bez rastroveho podkladu. Tim, ze SmartMaps obsahuji vektorova data pro rotuing, je mozne z nich samozrejme vykreslit¨i klasickou vektorovou mapu a pripadne i 3D. Je to vsak pomerne dost programovani, takze pokud se do toho nekdy pustime, bude to az na uplny zaver. Zatim je co delat na stavajicim reseni - napr. rotaci map.

Pavel Zemlik

PS: Osobne jsem s 3D jeste nejel, ale zatim mam spise pocit, ze je to vice o marketingu nez o skutecne funkcnosti - treba na dalnici vidite vetsinu cesty jen 2 sbihajici se cary...
Ale mozna to prilis podcenuji...
pekro (346)|14.3.2005 13:43
Na tu zjednodušenou navigaci se taky těším.

1/ A co ta hlasitost?
Mám asus 730W ta má dle mého názoru zvuk kvalitní a hlasitý přesto bych u tohoto softu zvýšení hlasitosti uvítal. Když jedu po dálnici se zapnutým radiem tak tomu fakt moc rozumět není.

2/ Zobrazení zbývající vzdálenosti
Další věcí, která mi chybí. Byl jsem na to zvyklí z PocketKIM. Tak je odhad vzdálenosti a času do cíle.
kjicha (15)|14.3.2005 13:46
[QUOTE="pekro"]1/ A co ta hlasitost?[/QUOTE]
Hlasová navigace je v dnešním update zesílená.

[QUOTE="pekro"]2/ Zobrazení zbývající vzdálenosti[/QUOTE]
Bude v některé z příštích verzí - včetně zobrazení času do cíle, měřítka mapy, atp.
PLANstudio (171)|14.3.2005 13:48
-
svobod3 (142)|14.3.2005 14:07
[QUOTE="PLANstudio]
PS: Osobne jsem s 3D jeste nejel, ale zatim mam spise pocit, ze je to vice o marketingu nez o skutecne funkcnosti - treba na dalnici vidite vetsinu cesty jen 2 sbihajici se cary...
Ale mozna to prilis podcenuji...
[/QUOTE]

No ono je to asi dost individualni, kazdemu vyhovuje neco jineho. Nicmene ja davam 3D pohledu prednost - prece jen je pohodlnejsi, kdyz clovek vidi situaci z pohledu ridice misto shora ...

mel bych jeste 2 dotazy - jak je to s POI a autozoomem (coz je velice prakticka funkce).
Dekuji
ipf (2136)|14.3.2005 14:26
[QUOTE="PLANstudio"].....Osobne jsem s 3D jeste nejel, ale zatim mam spise pocit, ze je to vice o marketingu nez o skutecne funkcnosti - treba na dalnici vidite vetsinu cesty jen 2 sbihajici se cary...
Ale mozna to prilis podcenuji...
[/QUOTE]

To si pište, že se nejedná jen o mafketingový tah. Když jsem jel ještě kdysi podle TOM TOM ROUTE PLANER přes Německo, povedlo se mi dvakrát najet do jiného pruhu a následně se složitě vracet. Vloni jsem jel podle TTN ve 3D zobrazení až na Elbu bez jediného zaváhání.
Faktem ale je, že takové křížení, jako v Německu, či Itálii nemáme, nicméně si myslím, že pokud tato úprava nebude příliš drahá, přinese vám výrazný náskok před konkurencí.
PLANstudio (171)|14.3.2005 14:45
[QUOTE="jirka.s"]
mel bych jeste 2 dotazy - jak je to s POI a autozoomem (coz je velice prakticka funkce).
Dekuji
[/QUOTE]

POIs povazujeme za nasi silnou stranku - jedna se o rozsahle databaze bodu zajmu v mnoha kategoriich - od benzinky, nemocnice po hrady, zamky, prirodni zajimavosti, technicke, zajimavosti atd. Vice hledejte na stránce Body zájmu
Databáze jsou zdarma pro registrované uživatele, v mnoha případech obsahují i kontaktní informace a textové popisy (historie hradu apod.)

Autozoom: Autoatlas CR ma 5 mapovych urovni, v pripade nainstalovanych planu mest se mapa rozsiri o dasli 2-3 urovne. V programu lze povolit, aby se mapa automaticky prepnula na podrobnejsi mapu, jakmile je to mozne.
Tzn. ze v pripade, kdyz po dalnici vjedete na uzemi pokryte podrobnejsi mapou, program sam zmeni meritko mapy a vy uvidite situaci detailneji.

PZ
svobod3 (142)|14.3.2005 15:13
[QUOTE="PLANstudio"]Autozoom: Autoatlas CR ma 5 mapovych urovni, v pripade nainstalovanych planu mest se mapa rozsiri o dasli 2-3 urovne. V programu lze povolit, aby se mapa automaticky prepnula na podrobnejsi mapu, jakmile je to mozne.
Tzn. ze v pripade, kdyz po dalnici vjedete na uzemi pokryte podrobnejsi mapou, program sam zmeni meritko mapy a vy uvidite situaci detailneji.

PZ
[/QUOTE]

Ja spis myslel, jestli je mozne, aby se velikost zoomu automaticky volila podle aktualni rychlosti - jak to maji napr. Navigon, Tom Tom a dalsi ...
ipf (2136)|14.3.2005 15:59
[QUOTE="PLANstudio"]....dnes je vypustena nova verze .... [/QUOTE]

Osobně bych se přimlouval za lepší organizaci aktualizací na WEBu (nejlépe chronologicky podle data vypuštění). Docela tápu, kterou už jsem stahoval a kterou ještě ne.
Potom to oranžové písmo na bílém podkladě je na LCD displeji dost nečitelné (o červeném na oranžovém podkladě raději nemluvím).
Jinak se těším na otáčení map a 3D (i když už dnes je pro mé potřeby program dokonalý).
Děkuji
kjicha (15)|14.3.2005 16:02
[QUOTE="ipf"]Osobně bych se přimlouval za lepší organizaci aktualizací na WEBu[/QUOTE]
V současné době připravujeme novou verzi celého webu. Nová verze bude přehlednější (včetně organizace samoobsluhy) a bude v zcela novém "kabátu".
pekro (346)|14.3.2005 16:35
Ještě další námět

1/Dalo by se v nastavení zadat volbu aby se automaticky po spuštění programu Smatmaps zvedla hlasitost PDA ma max.
Standartně používám cca druhý dílek hlasitosti.

2/Případně po spuštění programu vložit dotaz:
Chcete se znovu připojit k GPS? ANO - NE
Když vystoupím z auta kde používám Bluetooth GPS a ukončím program pak spustím Smartmaps mimo dosah GPS a on se stále pokouší k GPS připojit. Pořád dokola zadávám storno.

svejcar_ce4you (21)|14.3.2005 18:47
Rozumím volbě trasy "Nejkratší" a "Nejrychlejší". Ale co je to "Ekonomická"? Díky za odpověď.
ipf (2136)|14.3.2005 18:58
[QUOTE="pekro"]
1/Dalo by se v nastavení zadat volbu aby se automaticky po spuštění programu Smatmaps zvedla hlasitost PDA ma max...[/QUOTE]

Osobně jsem proti, páč občas hledám nějakou ulici při spuštěných jiných aplikacích a nerad bych dostal decibelový šok :D.

[QUOTE="pekro"]
2/...po spuštění programu vložit dotaz:
Chcete se znovu připojit k GPS? ANO - NE[/QUOTE]

Tady jsem pro (kupodivu ;) ).

A ještě vlastní připomínky:

3. Přesunul jsem celou instalaci z SD na CF. Program chodí, akorát při výběru mapy mám na výběr 2x Praha a 2x ČR. Jak se té navícové zbavím?
(zkoušel jsem vymazat vše na CF a nainstalovat znovu, bohužel mám opět obě mapy 2x).

4. Je možné, aby se při použití funkce "Zobrazit polohu dle souřadnic" v tomto místě na mapě objevil např. křížek? Je mi jasné, že ono místo bude uprostřed mapy, ale stejně by to bylo přehlednější (já vím, můžu si tam udělat pro další potřeby bod, ale... ;) ).

5. Šlo by implementovat opačnou funkci? Rád bych vybral bod a obdržel jeho souřadnice. I když jsem aktivoval funkci "zobrazení - souřadnice", při ťapnutí se zbrazí v horním řádku okna hodnoty X a Y.

6. Je možný update z ČR + Praha o Krajská města? Rozdíl v ceně plných verzí je nějaký tisíc Káčé, ale při UP po jednotlivých městech to vychází 3x tolik :oops: .

Děkuji
Pavlucha (1496)|14.3.2005 19:48
To IPF: ... a tu původní instalaci jsi na 100% smazal? ;)
Mně totiž taky (po přesunu) ukazoval vše 2x (i body zájmu).
karlic (707)|14.3.2005 21:31
Mam problem po upgrade na verzi 2.2.8 (drive pri upgrade na verzi 2.2.6 bylo vse OK). A ten problem je, ze po spusteni Smartmaps to napise "Error loading layers for acr100.smm". Odkliknu OK, a pak to jede. Dale mam v nabidce 2 mapy Ceske republiky :O
Co s tim?

Nakonec dnesni zkusenost s navigaci na kruhove objezdy. Ve Valasskem Mezirici pri prijezdu od Vsetina a pokracovani na Hranice n. Morave to reklo, ze mam odbocit na 3. sjezdu, ve skutecnosti jsem ale musel sjet na 2. sjezdu
:(
Dalsi kruhak v Hranicich n. Morave s pokracovanim na Brno rekl, ze mam sjet na 1.sjezdu, ve skutecnosti jsem musel sjet na 3.
Graficky to bylo OK, jen hlasovka kecala nesmysly :(
Takze bacha na kecy, radej koukejte na dislej.
ipf (2136)|14.3.2005 22:58
[QUOTE="Pavlucha"]To IPF: ... a tu původní instalaci jsi na 100% smazal? ;)
Mně totiž taky (po přesunu) ukazoval vše 2x (i body zájmu).[/QUOTE]

Původně jsem měl na SD mapy a vše ostatní v iPAQ F.S. Nejprve jsem zkopíroval mapy z SD na CF a v programu byly dvakrát. Následně jsem smazal vše z SD a program ukazoval jen jedny. Dnes jsem přesunul program a body z PAQ F.S. na CF a provedl aktualizaci na verzi 2.2.8 a program zobrazuje mapy 2x. Ale koukám, že to zřejmě nebude jen můj problém (viz. Karlic)
Frankie_ce4you (103)|15.3.2005 00:01
Používám kombinaci Cykloatlas ČR + krajská města + Praha. Po upgradu na 2.2.8 se objevila položka Česká republika dvakrát a navíc nelze ani jedna pro hlášku "Error loaging layers for ccr100.snm" používat.:((
svejcar_ce4you (21)|15.3.2005 01:05
[QUOTE="karlic"]Mam problem po upgrade na verzi 2.2.8 (drive pri upgrade na verzi 2.2.6 bylo vse OK). A ten problem je, ze po spusteni Smartmaps to napise "Error loading layers for acr100.smm". Odkliknu OK, a pak to jede. Dale mam v nabidce 2 mapy Ceske republiky :O
Co s tim? [/QUOTE]

Bohužel mám naprosto stejnou zkušenost. Navíc to mám "vylepšené" o to, že kruháče mi to hlásí postaru a v "about" mám stále 2.2.6. Ale výběr hlasu pro navigaci MUŽ - ŽENA mám z verze 2.2.8 :no:
Losos_ce4you (1147)|15.3.2005 07:30
Mám dotaz jak je to u Smartmaps s přeplánováním trasy při odchylce s původně naplánované - někde jsem četl že Smartmaps "snesou" pouze jednu nebo dvě odchylky ty přeplánují ale dále pak již nereagují a trasa by se musela nastavit ručně - je to v nové verzi již zprovozněné ??
PLANstudio (171)|15.3.2005 07:43
[QUOTE="svejcar"]Rozumím volbě trasy "Nejkratší" a "Nejrychlejší". Ale co je to "Ekonomická"? Díky za odpověď.[/QUOTE]

Ekonomická trasa počítá se stejnou rychlostí na silnici a dálnici, neboť vychází z předpokladu, že optimální spotřeba je při rychlosti 90 km/h. Tudíž i po dálnici počítá s touto rychlostí a ne s maximální povolenou.

Výsledná trasa je potom zpravidla "zlatá střední cesta" mezi nejrychlejší a nejkratší.
PLANstudio (171)|15.3.2005 07:50
[QUOTE="karlic"]Mam problem po upgrade na verzi 2.2.8 (drive pri upgrade na verzi 2.2.6 bylo vse OK). A ten problem je, ze po spusteni Smartmaps to napise "Error loading layers for acr100.smm". Odkliknu OK, a pak to jede. Dale mam v nabidce 2 mapy Ceske republiky :O
Co s tim?[/QUOTE]

U upgrade na verzi 2.2.8 jsou opravene definicni soubory mapy. Ve vasem pripade se nainstalovali do RAM a puvodni zustali na karte. Proto se ted objevuji 2x a hlasi chybu.

Naprava je velmi jednoducha - soubory s nize uvedenymi nazvy presunte z RAM na kartu, kde prepiste puvodni.
acr100.smm
acr300.smm
ccr100.smm
ccr300.smm

V RAM je naleznete na Program Files/Aponia Software/SmartMaps/
Na karte je cesta stejna.
PLANstudio (171)|15.3.2005 08:00
[QUOTE="svejcar"]Bohužel mám naprosto stejnou zkušenost. Navíc to mám "vylepšené" o to, kruháče mi to hásí postaru a v "about" mám stále 2.2.6. Ale výběr hlasu pro navigaci MUŽ - ŽENA mám z verze 2.2.8 :no: [/QUOTE]

Jde bohužel o standardní situaci, kdy při instalaci běží program v pozadí. Změna se v takovém případě projeví až po resetu.

Při instalaci nové verze nezbytné UKONČIT PROGRAM pomocí možnosti v menu Mapa > Konec.

Vřele doporučuji program Wisbar, který umožňuje nastavit ukončení aplikace pomocí talčítka OK či křížku (vpravo nahoře). Program potom běží vždy jen jeden, systém je rychlejší a instalace proběhne v pořádku.
(http://www.lakeridgesoftware.com/downloads/wisbar.html)

karlic (707)|15.3.2005 11:13
[QUOTE="PLANstudio"]U upgrade na verzi 2.2.8 jsou opravene definicni soubory mapy. Ve vasem pripade se nainstalovaly do RAM a puvodni zustaly na karte. Proto se ted objevuji 2x a hlasi chybu.
Naprava je velmi jednoducha - soubory s nize uvedenymi nazvy PRESUNTE z RAM na kartu, kde prepiste puvodni.
acr100.smm
acr300.smm
ccr100.smm
ccr300.smm
V RAM je naleznete na Program Files/Aponia Software/SmartMaps/
Na karte je cesta stejna.[/QUOTE]
Díky, díky, díky .. Už je to po tomto kroku OK :yes:
Co ty kruháky, je někde bordel v programování nebo v dodaných datech pro vás?
ipf (2136)|15.3.2005 11:16
[QUOTE="PLANstudio"]...Naprava je velmi jednoducha - soubory s nize uvedenymi nazvy presunte z RAM na kartu, kde prepiste puvodni.
acr100.smm...

V RAM je naleznete na Program Files/Aponia Software/SmartMaps/
Na karte je cesta stejna...[/QUOTE]

Prohledal jsem celou cihlu a soubory mám jen jednou na CF. Přesto mi program nabízí mapy 2x.
Frankie_ce4you (103)|15.3.2005 12:21
[QUOTE="ipf"]Prohledal jsem celou cihlu a soubory mám jen jednou na CF. Přesto mi program nabízí mapy 2x.
[/QUOTE]

Já jsem postupoval podle návodu (mám sd slot) a funguje to :yes: :cool:
PLANstudio (171)|15.3.2005 14:28
[QUOTE="ipf"]
Prohledal jsem celou cihlu a soubory mám jen jednou na CF. Přesto mi program nabízí mapy 2x.
[/QUOTE]

Zkuste prosim soft-reset, u Windows je to vzdy nejrychlejsi reseni problemu.... Verim, ze se to tim vyresi.
ipf (2136)|15.3.2005 14:53
[QUOTE="PLANstudio"]...Zkuste prosim soft-reset...[/QUOTE]

SR používám k zapínání cihly :D , ale můj problém to neřeší.
svejcar_ce4you (21)|15.3.2005 16:11
[QUOTE="karlic"][QUOTE="PLANstudio"]U upgrade na verzi 2.2.8 jsou opravene definicni soubory mapy. Ve vasem pripade se nainstalovaly do RAM a puvodni zustaly na karte. Proto se ted objevuji 2x a hlasi chybu.
Naprava je velmi jednoducha - soubory s nize uvedenymi nazvy PRESUNTE z RAM na kartu, kde prepiste puvodni.
acr100.smm
acr300.smm
ccr100.smm
ccr300.smm
V RAM je naleznete na Program Files/Aponia Software/SmartMaps/
Na karte je cesta stejna.[/QUOTE]
Díky, díky, díky .. Už je to po tomto kroku OK :yes:
[/QUOTE]

Jo, jo, mě ten zásah taky pomohl. Díky...
Frankie_ce4you (103)|15.3.2005 19:10
[QUOTE="kjicha"]Hlasová navigace je v dnešním update zesílená.
[/QUOTE]

Jsem majitelem iPaqu 4150, který se kromě jiného vyznačuje právě tichým reproduktorkem. Po upgradu se sice situace zlepšila, přesto bych uvítal ještě vyšší hlasitost. Věřím, že majitelé ostatních PDAček by dokázali své stroje utlumit, protože já i při maximální hlasitosti navigace nemohu mít puštěné radio.
svejcar_ce4you (21)|15.3.2005 20:15
No tak že bych měl puštěné rádio při navigaci to mě opravdu nenapadlo. Asi bude třeba si rozmyslet a něco vypnout - navigaci nebo rádio. Za chvíli přijde jaro a vedro a majitelé vozů bez klimatizace by si začali stěžovat, že neslyší navigaci při otevřeném okně při jízdě po dálnici...:D Podle mě je nyní hlasitost OK (používám polovinu možného nastavení) Ale ať se k tomu vyjádří i ostatní... :?:
Frankie_ce4you (103)|15.3.2005 20:31
[QUOTE="svejcar"]No tak že bych měl puštěné rádio při navigaci to mě opravdu nenapadlo. [/QUOTE]
Mám i rádio i klimatizaci a opravdu netuším, proč bych měl např. při dvousetkilometrové trase vypnuté rádio. A že iPaq 4150 má jeden z nejtišších reproduktorů je všeobecně známo (mj. někteří výrobci navigací na toto upozorňují). Doufám, že Tě příliš nezatíží si svou navigaci ještě o kousek ztlumit, když já tu svou prostě zesílit nedokážu.
Pavlucha (1496)|15.3.2005 21:08
Myslím, že jednodušší (pro obě strany) bude zesílení toho iPAQa. Někde se tu napojení na rádio už řešilo. Zkus se podívat do diskusí. ;)
MilanSu (823)|15.3.2005 21:08
No pokud se hlasuje, já taky skutečně nevím proč bych neměl mít puštěné rádio, samozřejmě pokud používám navigaci, tak ho krapítek ztlumím. Ono stačí i pokud neběží rádio a v autě jedou 4 diskutující, tak se taky kolikrát může stát, že se přeslechne hlášení
Frankie_ce4you (103)|15.3.2005 21:14
[QUOTE="svejcar"] ...při jízdě po dálnici...[/QUOTE]
A ještě snad jeden postřeh - zkusil jsi někdy jet s běžně nastavenou hlasitostí po naší "betonové" dálnici HK - Praha? Tam neslyšíš při stotřicítce ani rádio!
Frankie_ce4you (103)|15.3.2005 21:32
[QUOTE="Pavlucha"]Myslím, že jednodušší (pro obě strany) bude zesílení toho iPAQa. [/QUOTE]
V tom, zda je toto řešení jednodušší, se asi dost lišíme. Problém s hlasitostí jsem tu neměl jediný, proto firma přistoupila k zesílení. A pokud dokázala zesílit o kousek, který některým vyhovuje, jiným méně, nevidím nic špatného na tom, aby ještě trošku posunula "volume doprava". Toto řešení se mi zdá naprosto jednoduché a transparentní. Samozřejmě bych to tu neřešil, kdyby se už tím směrem úspěšně neupgradovalo.
Pokud Vás ale svým požadavkem neúměrně zatěžuji, omlouvám se...
Pavlucha (1496)|15.3.2005 21:50
... to měla být rada, ne umlčování, ale jestli to tak bereš ... :sarcastic:
Věřím, že i na zesílení dojde (mně teda vyhovuje i při zapnutém rádiu a zkoušel to na 2 různých zařízeních).
ipf (2136)|15.3.2005 22:29
Nechci rejpat, ani neberte mou poznámku jízlivě, ale je opravdu dost podstatné jakým autem, po jaké silnici a jakou rychlostí jedete.
Já při 130km/h na dálnici za Prahou slyším i pípající mobil vzadu v kufru, ale stačí dojet na Větrný Jeníkov a na betonce končím. Proto se i já přimlouvám za zesílení, protože ztlumit z maxima se dá kdykoliv ale zesílit z maxima již ne (a věřte, že každý bude občas potřebovat zesílit víc, než je současné maximum).
PLANstudio (171)|15.3.2005 22:31
[QUOTE="Roman B"]
Dobrý den mam problém se zadáním souřadnic .Dostal jsem souřadnice v tomto formátu N 49 50.2995 E017 32.9776 a nemohu to rozchodit .
Používám smartmaps Navigátor a YAKUMO DELTA 300
Poraďte prosím[/QUOTE]

Jde o jinou formu vyjádření souřadnic WGS 84 jen ve stupních a minutách, kdy vteřiny jsou převedeny na minuty.

Převod zpět je jednoduchý - vteřiny dopočítáte jako 0.2995 * 60 a získáte 49° 50' 17.97". Druhá část je potom 17° 32' 58.656".

Tyto hodnoty je pak možné jednoduše použít pro určení pozice ve SmartMaps.
svejcar_ce4you (21)|15.3.2005 22:39
[QUOTE="Frankie"][QUOTE="svejcar"] ...při jízdě po dálnici...[/QUOTE]
A ještě snad jeden postřeh - zkusil jsi někdy jet s běžně nastavenou hlasitostí po naší "betonové" dálnici HK - Praha? Tam neslyšíš při stotřicítce ani rádio![/QUOTE]

Ale já proti dalšímu zesílení hlasové navigace vůbec nic nemám. Pouze jsem poukázal na to, že se vždy najde někdo, kdo bude mít ještě slabší reproduktor než má Frankie a vývojáři SW mají před sebou i jiné problémy, které na ně, mimo jiné i my, každý den vršíme... Takže v klidu a já si cihlu v pohodě ztlumím :) a nebo si pustím rádio
Frankie_ce4you (103)|15.3.2005 22:54
[QUOTE="ipf"]...je opravdu dost podstatné jakým autem, po jaké silnici a jakou rychlostí jedete. Já při 130km/h na dálnici za Prahou slyším i pípající mobil vzadu v kufru...[/QUOTE]
Děkuji za podporu. :D
Jinak - na auto si rozhodně nestěžuju, protože patří mezi velmi tiché vozy (při 180 na německé dálnici jsem žádný problém rozhodně neměl). Ale například právě kolem Větrného Jeníkova je to opravdu strašné a těch tzv. dálnic a tomu podobných "netichých" silnic je tu opravdu požehnaně. :mad:
ipf (2136)|16.3.2005 07:02
Zaregistroval jsem křížek při Zobrazení pozice, tak dodatečně děkuji :) .
PLANstudio (171)|16.3.2005 11:15
Dnes byla přidána další databáze bodů zájmu - hraniční přechody. Má dvě varianty - všechny přechody včetně turistických a přechody pouze silniční.

Ke stažení v Samoobsluze na www.smartmaps.cz.

Pokud máte přání či tipy na další databáze, rádi se necháme inspirovat (pokud to bude v našich silách).
Roman B (4)|16.3.2005 11:35
Děkuji za odpověď už to chodí super
pekro (346)|16.3.2005 18:40
:yes:
00054511_tlacitka_g3kp.jpg