Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Pocketweather od SBSH, lokalizace

TheMelin (1642)|21.5.2005 05:13
Dobré ranko všem,
tak tu máme novou verzi PocketWeather 1.00.17 BETA.Zatím stahuji,uvidím co mne čeká ;)
Laca (154)|24.5.2005 13:46
Tako co? Jak funguje? Nahrát nebo ne? :D
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|24.5.2005 13:55
Funguje, ale rozdíl jsem nepostřehl, i ta chyba GMT+2 po vyhledání pozice zůstala, ty změny se převážně asi týkají oblastí, kde užívají satelitní a radarové snímky BBS, kde je nějaké složitější nastavování aktuálních snímků, do hloubky problému jsem ale nešel, jen jsem proběhl debatu na SBSH...
k.karel_ce4you (147)|1.6.2005 19:59
Nainstaloval jsem Pocketweather 1.00.17 BETA nejdou mi prepinat ikony, mam VGA sadu od SWDeluxe.Skin , nahral jsem ji do adresare bmp\SWDeluxe a v nastaveni nemohu zmenit ikony na nic jineho nez default (jina moznost se mi nezobrazuje)
Poradite ?
simir_ce4you (274)|20.6.2005 17:19
Tak mozna jsem hledal spatne a za to se predem omlouvam,ale rad bych vedel zdali neni problem kdyz nainstaluji pocket wh.na kartu.Bude mi to slapat v pohode nebo je lepsi to nechat v cihle?
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|20.6.2005 17:46
[QUOTE="k.karel"]Nainstaloval jsem Pocketweather 1.00.17 BETA nejdou mi prepinat ikony, mam VGA sadu od SWDeluxe.Skin , nahral jsem ji do adresare bmp\SWDeluxe a v nastaveni nemohu zmenit ikony na nic jineho nez default (jina moznost se mi nezobrazuje)
Poradite ?[/QUOTE]
Nepoužívám sice skin SWDeluxe od Juniho, ale zrada může být v tom, že do adresáře BMP v PocketWeather byl nakopírován adresář a ne soubor ... v TotalCommanderu klikni na uvedený soubor ikon a pokud se zobrazí další název - soubor, tak je špatně, po kliknutí se musí otevřít seznam všech ikon... narazil jsem na tento problém u více skinů, prostě do adresářů pro skiny jednotlivých programů se musí nakopírovat až ten poslední v adresáři, po jehož otevření vidíš seznam příslušných ikon. Setkal jsem se s tím např. i u PocketBreeze a WisBar... programy si sami neumí rozbalit cestu k ikonám... možná jsem to popsal složitě, ale snad pochopíš, vo co go...
simir_ce4you (274)|8.7.2005 10:29
Ahoj potrebuji pomoci,chci si instalovat nejake nove ikony do pocket weather,animovane a nikde je nemohu najit.Prosim poradte kde je sehnat,diky
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|8.7.2005 10:45
Přes sliby u předcházejících beta verzí animované ikony v PocketWeather stále nejedou a nikde nejsou, pokud mám tedy správné informace... Líbivější grafiku včetně animovaných ikon má WeatherPanel... a na ce4you do něj najdeš i češtinu :D
simir_ce4you (274)|8.7.2005 10:48
Hm,co se da delat ale diky;)
simir_ce4you (274)|8.7.2005 12:16
Tak jsem si nainstaloval zpet pocket weather,sice nema animovane ikony ale zda se mi prece jen lepsi,co vy pouzivate.A jeste jeden dotaz,kam je lepsi nainstalovat?Do pda nebo na kartu?
Erikt68i (266)|8.7.2005 13:27
WeatherPanel má sice animované ikonky ale taky zlozvyk s nima pořád hejbat i když nejsou na aktivní obrazovce, což u pomalejších PDA způsobuje cukání při přehrávání videí a při přehrávání MP3 dropouty a "cukaturu" v ostatních programech. Navíc má občas zvláštní chování - při připojování na Internet občas komunikuje s jiným serverem než nastaveným pro stahování počasí a vyměňuje si nějaké informace "asi o registraci nebo možnosti update?" ale to mne nebere. Proto jsem se vrátil taky k Pocket Weather - zaimplementován do P.Breeze naprosto skvěle funguje bez nejmeněích problémů.
simir_ce4you (274)|8.7.2005 13:39
A nemas nejake pekne ikony?:))
Crusader_ce4you (624)|8.7.2005 13:47
[QUOTE="Erikt68i"]WeatherPanel má sice animované ikonky ale taky zlozvyk s nima pořád hejbat i když nejsou na aktivní obrazovce...[/QUOTE]

Toto je nesmysl. Ikonky se hýbají pouze pokud jsou aktivní. Jinak WP lze do PB zakomponovat také. Mám ho tam a rozhodně mi to systém nijak nezpomaluje.
Erikt68i (266)|8.7.2005 15:04
Možná, že to hýbání s ikonkama na pozadí je nesmysl ale nesmysl není, že když WP vypnu, tak video běží nepřerušovaně. Také např Pocket Hack Master ukazuje neustále proměnné zatížení procesoru od 8% do 35 % a když WP vypnu tak je to od 0% do 8%. Tak proč to tedy je ? Žeby Acerem? Dost jsem se s tím natrápil a po mnoha vylučovacích pokusech jsem dospěl k názoru že pro mé PDA je WP moc náročný na HW. Tím samozřejmě netvrdím, že je špatný !!! Vzhledem je přímo skvělý i možnosti všech různých nastavení od GIF radarů(pohyblivých) přes ikony až po grafy ale asi to chce rychlejší cihlu než mám já. Toť vše.
simir_ce4you (274)|8.7.2005 16:07
Tak po pouzivani pocket weatheru asi dvou hodin se mi porad nechce zmenit venkovni teplota,kazdou chvilku to zkousim ale na nic.Porad to ukazuje stejne,to se stava bezne ze to neni presne?U nas v Chebu je momentalne 19 stupnu a na cihle mam porad 12,co s tim?
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|8.7.2005 16:26
V Nastavení>Lokace>Nastavení místa klepnout na "Najdi pozici" a aktivovat zatržítko Letní/zumní čas. Ono to najde nejbližší zdroj METAR, tzn. meteo stanici nejbližšího letiště, kde jsou k dispozici nejaktuálnější data (letiště Karlovy Vary). V nastavení časového pásma se ti asi ukáže GMT+2, to je chyba, odklepni to na GMT+1. No a potom se musíš smířit s tím, že nemáš meteo stanici přímo u baráku, ale že dostáváš sice nejpřesnější regionální předpověď, ale i ta může být zejména z hlediska teplot odlišná od bydliště, někdo je na jižním svahu, někdo ve studeném údolí atd. :D
00075131_Cheb_nastaveni_X2A.jpg 00075131_Cheb_predpoved_M2mB.jpg
simir_ce4you (274)|8.7.2005 16:34
Jdu do toho,diky moc:yes: :))
simir_ce4you (274)|8.7.2005 18:08
Jeste jeden dotaz,kdyz se zmeni v pocket weatheru pocasi,na today obrazovce je porad stejna ikona,momentalne ze prsi.Kdyz na tu ikonu zmacknu dostanu se samozrejmne do menu a tam vidim soucasnou situaci a tam je ikona polojasno,to je normalni?Nebo se vam meni i ikona na today?
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|8.7.2005 19:28
Na Today je ikona předpovědi počasí, tzn. charakter pačasí, které bude převažovat po celý den no a po rozbalení vidíš ikonu aktualního počasí, které odpovídá posledním údajům meteo stanice, kterou máš jako zdroj dat...
simir_ce4you (274)|8.7.2005 19:31
Jasne uz jsem to take zjistil,doufam ze nejsem za blba:D ,diky moc a mej te se bye..........jo pekny vykend:yes:
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|16.7.2005 19:04
V jiné části fóra se "xkovi" ptal na údaje METAR k lokaci Liberec, slíbil jsem vysvětlení zde a proto tak činím.

Nevím již přesně od které verze má PocketWeather možnost zobrazení aktuálních dat pro dané lokace, ale v nastavení lokace je v současných verzích programu možné zvolit jeden ze dvou zdrojů sosaných dat. Jednak je to centrální zdoj dat na iNetu, kam všechny stanice, které mají přidělen mzn. kód, odesílají aktuální data i data předpovědi. Tato data však mají omezenou aktuálnost (v řádu hodin nejsou aktuální) a na základě četných požadavků na možnost získání aktuálnějších dat zvolil autor programu možnost sosat data z meteo stanic na letištích. Letištní stanice vydávají průběžně (interval hodina, pokud se nepletu) data METAR, tzn. data aktuálního stavu počasí a aktuální předpovědi. METAR je název kódované pravidelné letecké meteorologické zprávy. Seznam stanic METAR je k dispozici zde na fóru v debatě o počasí všeobecně. Když byl jako alternativní zdroj dat zvolen systém METAR, zkoumal jsem zdroje pro ČR. Je to tady někde na fóru popasáno, pamatuji si jen to, že mimo tuzemských letišť jsou v okrajových částech ČR jako zdroj aktuálních dat používána i data z letiště v Linci a Drážďanech.

Jak se určí zdroj sosání dat? Pokud chci sosat data z webové centrály, zadám v nastavení lokace, po její specifikaci ze seznamu nebo zadáním mzn. kódu, "Najdi pozici" a zruším zatržítko v "Použít místní zdroj ...". Pokud chci aktuálnější data z místního zdroje, aktivuji zmíněné zatržítko. No a údaj o zdroji dat METAR je uveden na spodním řádku. V mém případě je pro Prahu uvedeno: použít LKPR, vzdálen 1,0 km, úhel směru -90°. LKPR je zkratka - kód letiště Praha, další údaj je o vzdálenosti lokace od meteo stanice a poslední je úhel směru ke stanici.

Jen opět upozorňuji na chybu programu. Po zadání vyhledat lokaci program zarputile nastavuje pro ČR čas GMT+2, správně má být GMT+1. Opravte si nastavení časového pásma, jinak budou všechny časové údaje špatné, zejména časy slunce a měsíce. V nové verzi PW 1.1 to má být opraveno, verze má být k dispozici (dle náznaků na fóru SBSH) v průběhu příštího týdne.

Zrovna na dnešním pražském srazu byla i debata o programech o počasí, jasným favoritem je PocketWeather, někteří jedinci využívají např. možnost zobrazení obrázků v *.JPG k zobrazení kamer pro aktuální stav na kritických místech dopravy v Praze, případně k zobrazení počasí na pláži ve Španělsku... nikde není psáno, že obrázek v *.JPG musí být zrovna satelitní náhled počasí, no a PocketWeather umí zobrazit až 18 náhledů, je to trochu šílenost, ale i takové využití je aplikováno :D .

TO ixkovi: Snad je to dost podrobné, ale možná jsem něco blbě formuloval, klidně se zeptej ;) .
xkovi_ce4you (568)|18.7.2005 16:57
Ale jo,az na upresneni par detailnich nianci, co se tyce zadavani a cteni udaju o mistnim zdroji, sem na tyto veci prisel uz sam..ale otazka zustava, jak je mozne, ze pro mesto Liberec to hlasi nejblizsi mistni zdroj opet LKPR, jak si sam psal, kod letiste Praha..?Se mi nejak nechce verit,ze cele Krkonose nemaji pobliz meteostanici,ze pro Liberec se odebira z LKPR? A dal me zajima, kdyz to teda ukazuje u Prahy i Liberce stejny mistni zdroj dat, jak to, ze pro kazde z mest ukazuje jina data (zaplat panbuh za to, by mi bylo na dve veci :D )? Me uz zajima jen tak ze zajimavosti, dle ceho teda bere data pro Liberec, kdyz mistni zdroj udava stejny, jako pro Prahu..

P.S. diky Jarousi, ze drzis slovo a nezapomnel si na me, nenim si toho ;)
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|18.7.2005 18:38
Ano, máš pravdu, i když je uveden jeden zdroj METAR, jsou data aktuálního počasí i předpovědi odlišná, tzn. místní pro tu kterou lokaci. Já sleduji jen Prahu a Písek (bydliště + chalupa) a v obou případech je jako zdroj METAR uvedeno LKPR... Totéž podle tebe platí pro Liberec a z toho odvozuji, že z kódovaných údajů zdroje dat, tzn. METAR/LKPR, který pokrývá převážnou část ČR, jsou pro příslušnou lokaci s mzn. kódem (Praha EZXX0012, Písek EZXX0011, Liberec EZXX0023) vybrána data platná pro příslušnou oblast. LKPR pravděpodobně zpracovává data z meteo stanic větší části ČR (nejen Prahu) a vydává je pod svou hlavičkou, no znáš ten pragocentrismus, ne? Pro potvrzení dedukce by to ale chtělo nějakého odborníka či pilota, který má s daty METAR více zkušeností...
mad2707 (70)|18.7.2005 22:19
Abych přispěl svým dílem do mlýna. METAR je zkratkou pro Meaning Category Aviation Route Weather Report a tudíž se jedná o krátkodobou předpověď pro oblast letiště. Odpovědí na tázku, proč se nepoužívá METAR z letiště Liberec může být fakt, že tyto informace nejsou veřejně dostupné na netu. Potom je využíván nejbližší zdroj tj. Praha (LKPR). Schválně si zkuste nastavit např. Opavu a uvidíte, že data se sosají z letiště Mošnov (LKMT).
xkovi_ce4you (568)|19.7.2005 00:28
Jo, tak to asi zni rozumne, ze Praha pokryva vetsinu Cech, jako prazaka me to ani tolik nemrzi :D Ovsem ted je otazkou, zda Liberec vysila data ke zpracovani do Prahy stejne casto,jako to dela treba samotna praha..tedy zda jsou tolik aktualni,jak by mely.. doufejme, ze jen v liberci nechtej byt na netu a davaji to ostrilenym prazakum :D
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|19.7.2005 00:28
Pro zvědavce jsem sestavil tabulku, je vždy uveden mzn. kód lokace, její název a zdroj METAR. Dole jsou připojeny zkratky letišť, případných zdrojů METAR. Schválně uvádím "případných", je dost nepochopitelné, že pro lokaci Liberec je zdrojem METAR letiště Praha, ale pro některé další lokace je jako zdroj METAR uvedeno letiště Liberec. Stejně tak nechápu letiště Liberec jako zdroj METAR pro Ústí nad Orlicí (proč ne Pardubice nebo Ostrava?), Čáslav je kousek od Kolína, ale zdrojem METAR je opět Praha. Je v tom asi trochu hokej....


EZXX0001 Beroun LKPR
EZXX0002 Brno LKTB
EZXX0003 Český Těšín LKMT
EZXX0004 Frýdek Místek LKMT
EZXX0005 Karviná LKMT
EZXX0006 Kladno LKPR
EZXX0007 Kolín LKPR
EZXX0008 Opava LKMT
EZXX0009 Ostrava LKMT
EZXX0010 Plzeň LKKV
EZXX0011 Písek LKPR
EZXX0012 Praha LKPR
EZXX0013 Rosice LKTB
EZXX0014 Slavkov u Brna LKTB
EZXX0015 Tábor LKPR
EZXX0016 Ústí nad Labem EDDC
EZXX0017 Cheb LKKV
EZXX0018 Přimda LKKV
EZXX0019 Churáňov LOWL
EZXX0020 Milešovka LKPR
EZXX0021 Kocelovice LKPR
EZXX0022 Praha Libuš LKPR
EZXX0023 Liberec LKPR
EZXX0024 Kostelní Myslová LKTB
EZXX0025 Přibyslav LKTB
EZXX0026 Ústí nad Orlicí LKTB
EZXX0027 Červená LKMT
EZXX0028 Holešov LKHO
EZXX0029 Lysá Hora LKMT
EZXX0030 České Budějovice LOWL

LKPR -- Praha/Ruzyně
LKMT -- Ostrava/Mošnov
LKTB -- Brno/Tuřany
LKHO -- Holešov
LKKV -- Karlovy Vary
LKLB -- Liberec
LKKU -- Kunovice
LKKB -- Kbely
LKVO -- Vodochody
LKOT -- Otrokovice
LKPD -- Pardubice
LKCV -- Čáslav
LKNA -- Náměšť nad Oslavou
LKPO -- Přerov
EDDC -- Drážďany
LOWL -- Linec
xkovi_ce4you (568)|19.7.2005 00:36
Tak uz sem myslel, ze sem si to v hlave vyresil, ale udelal si mi v tom jeste vetsi bordel..nebo spise si mi nasadil brouka do hlavy :D Co je teda presnejsi, LKPR pro Liberec, nebo nejak dostat manualne data pro liberec z letiste Liberec??? Jak mam ted vedet, co je presnejsi, ci zda to, co liberec "posila" praze je zhola to same, co by posilal sam, pokud by ho PW detekovalo jako mistni stanici pro Liberec? :sarcastic:
xkovi_ce4you (568)|19.7.2005 00:40
Zvlaste ten liberec je pro me dulezity, otec vlastni penzion v Jizerskych horach a aktualni predpoved, nejlepe soucasny stav.. tak to bych chtel co nejpresnejsi..v Praze bydlim a staci se kouknout z okna :) , v chebu je zas moje pritelkyne a ta by mi kdyztak opravila moje mineni,ze jim tam zrovna dle letiste karlovych varu sviti slunicko a je jasno :))
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|19.7.2005 00:50
No já fakt nevím, ten Liberec, co jsi původně nadhodil, to se mi zdálo divné, že sosá data z Prahy, když je tam letiště a tak jsem se podíval na ostatní CZ lokace a najednou koukám, že těch renonců je tam více, proto jsem sestavil ten seznam... škoda, že PocketWeather nemá možnost zvolit vlastní zdroj dat, tak jako je to u SPBWeather, kde byly při uvedení programu na trh tři možné zdroje dat a dále slibovali, že bude možné zdroje do programu doplnit. Jakým způsobem bude doplnění prováděno, to nevím, program od recenze sleduji, ale prakticky neužívám. Byla by paráda, tak jako je možné navolit lokaci uvedením mzn. kódu, kdyby bylo možné jako zdroj dat zadat zkratku zdroje METAR :D, schopný angličtinář to může na fóru SBSH nadhodit jako vylepšení :D
xkovi_ce4you (568)|19.7.2005 01:04
[QUOTE="Jarouš"]No já fakt nevím, ten Liberec, co jsi původně nadhodil, to se mi zdálo divné, že sosá data z Prahy, když je tam letiště a tak jsem se podíval na ostatní CZ lokace a najednou koukám, že těch renonců je tam více, proto jsem sestavil ten seznam... škoda, že PocketWeather nemá možnost zvolit vlastní zdroj dat, tak jako je to u SPBWeather, kde byly při uvedení programu na trh tři možné zdroje dat a dále slibovali, že bude možné zdroje do programu doplnit. Jakým způsobem bude doplnění prováděno, to nevím, program od recenze sleduji, ale prakticky neužívám. Byla by paráda, tak jako je možné navolit lokaci uvedením mzn. kódu, kdyby bylo možné jako zdroj dat zadat zkratku zdroje METAR :D, schopný angličtinář to může na fóru SBSH nadhodit jako vylepšení :D [/QUOTE]
Anglictinu delam od prvni treti tridy jazykove ZS,ted na vejsce z ni uz mam i bakalarskou zkousku..mozna si to do rana necham rozlezet v hlave a zvednu tvoji hozenou rukavici a poradne jim to na forum vytmavim :D To zadani vlastniho METAR by bylo opravdu fajn..jak si mam byt jisty,ze letiste liberec je stejne presne jako letiste praha? Ackoli jako prazak bych mel asi rict,ze to prazske je nejpresnejsi :D
Myrek_ce4you (188)|1.9.2005 15:53
ok2shi (98)|1.9.2005 16:32
Jak získám údaje z LKPO -- Přerov? Přerov v seznamu lokací není.
simir_ce4you (274)|1.9.2005 16:34
Super presne na to jsem cekal:yes: jen nevim jak si mam vysvetlit symbol: (dp16) mozna to je teplota dopoledne,snad.:))
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|1.9.2005 18:49
[QUOTE="ok2shi"]Jak získám údaje z LKPO -- Přerov? Přerov v seznamu lokací není.[/QUOTE]
Na straně 13 této debaty jsou uvedeny mzn. kódy lokací a je tam i seznam CZ METAR zdrojů, to je info pro ostatní, ty jak vidím víš, jaká je zkratka METAR pro Přerov.

Nastavení zdroje METAR:
Po zadání požadované lokace je nutná konfigurace.... do kadibudky, zase je tam ta stará chyba s nastavením správného GMT pásma ... prosím zkušené angličtináře, ať vysvětlí autorům v rámci SBSH fóra, že Česká republika má pásmo GMT+1 a ne GMT+2... kontroloval jsem to, rozdíl Praha/Moskva je 2 pásma, podle automatu v PW jen jedno... pamatuji, že na to překladatel programu JP upozorňoval autora, ale ta komunikace s ním asi není opravdu jednoduchá...
Zpět k nastavení. Nejprve tedy konfigurace v lokaci "Advanced": Vypnout zatržítko atomatické konfigurace, ťapnout na "Najdi pozici", naskočí správná zeměpisná délka a šířka, opravit časové pásmo na GMT+1 a aktivovat zatržítko Letní/zimní čas, vše potvdrdit OK.
Nastavení konfigurace METAR: Aktivovat zatržítko "... místní zdoj .." a do okna napsat ID METAR stanice, vše potvrdit OK.

Dejte vědět, zda jste nějakým způsobem ověřili příjem METAR ze zvoleného zdroje, týká se to zejména Přerova a dále Liberce, který jsme zde řešili.
Myrek_ce4you (188)|2.9.2005 09:02
Uz tam zase funguje prepsani nazvu mesta v souboru locations.zip :) - viz obrazek.

Jinak to "dp" je rosny bod.
00086712_Screen002_UetR.png
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|2.9.2005 10:13
Fajn postřeh s tím přepsáním českých názvů v locations.zip :yes: , horší je, že nějak vypadla možnost plynulého zmenšování ikon, dost jsem to užíval pro zorganizování zobrazení předpovědi na více dnů přímo na today... přišel již někdo na to, k čemu je v ikonách možnost zrcadlového převrácení ikony???

Jak psal Laca v jiné debatě o počasí, taky jsem zatím trochu zmaten "jak Goro před Tokyem", testujte a seznamujte se a hlavně sem pište postřehy, ať to může někdo poslat autorům programu ještě před vydáním verze PW 1.1 ... jak je to s překladem? Je vidět, že překlad vychází z původní práce, kterou odvedl JP, ale pokračování se asi nekonalo - viz nepřeložené novinky v programu ...
Myrek_ce4you (188)|2.9.2005 10:39
To zmensovani ikon funguje, ale ne u ikon ve formatu .TGA. Kdyz si tam das jine (.BMP), tak to funguje.
Laca (154)|2.9.2005 11:15
[QUOTE="Jarouš"]... přišel již někdo na to, k čemu je v ikonách možnost zrcadlového převrácení ikony???[/QUOTE]
Je to desna blbost, zrdcadlove je to prevrati (ikony) podle svisle osy. Nejlepe je to videt na ikone deste - zacne prset na druhou stranu :)
Jinak se to musim naucit predevsim pouzivat, driv jsem jel kurzorem do strany a prolistoval vsechny polozky. To ted lze take, ale napr. na zalozce "Forecast" to nejdriv odlistuje vsechny detaily, az pak skoci na dalsi zalozku.

Krome zmeny designu a par drobnosti (smer vetru, nastaveni aktualizace map a predpovedi ..) jsem nenasel zadnou zasadni "fucuru" :D
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|2.9.2005 16:58
2 Myrek: No jo, já vím, s tím TGA a BMP, ale člověče, ono to neplatí stopro, např. default ikony jsou údajně v BMP, ale podklad pro zatržítko Resize/Stretch u něj nenaskočí, pokud použiji např. StaDock Icons, tak to tam naskočí a funguje....

2 Laca: Jediné možné využití zrcadlového převrácení ikon je snad možné v případě ikon s průhledným pozadím a v případě laborování, tzn. snaze dostat více ikon na Today... text na začátku řádku jde někdy do ikony a místo můžeš získat právě převrácením nějaké šišoidní ikony :-)), je to ptákovina, nejen to zrcadlení, ale i to mé využití :D
Laca (154)|3.9.2005 01:04
začali jste si zvykat na 1.00.94 BETA? Tak uz tu mame 95ku. Ze by zase zacalo obdobi, kdy to clovek nastiha ani nahravat :D

sosejte zde

Jeste to nemam vyzkouseny, jdu to nalejt do cihlicky :)
Myrek_ce4you (188)|3.9.2005 09:06
Tak uz to mam nahrany :) Zmeny:
* Pod porovnavacim oknem ve WeatherConsole jsou sirky sloupcu promenne v zavislosti na sirce dat, ktera jsou zobrazovana
* V preview v nastaveni je nyni zobrazen i kus Today obrazovky (namisto bileho pozadi)
* Opravena chyba, pri ktere dochazelo ke kousnuti, pokud bylo nastaveno pouze jedno misto a pritom zvoleno "Dual view"
* Mista na zalozkach mohou byt tucne :yes:
*... a dve dalsi pidiprkotiny :)
Laca (154)|4.9.2005 01:23
a to se vyplatí :D

Byl jsi v testování rychlejší, já si zatím zvykám a snažím se zorientovat :)
xkovi_ce4you (568)|4.9.2005 11:59
Tak sem se zaregistroval na foru SBSH a nahlasil pretrvavajici problem s urcenim Ceske Republiky do zony +1 hr.,tak sem zvedav,zda si tam toho nekdo vsimne :)
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|4.9.2005 22:37
Díky, jsem zvědavej, zda na to konečně někdo na SBSH zareaguje ...
Nemá někdo informace, zda JP pokračuje v překladu PW, nebo nám autor češtiny definitivně přeběhl ke konkurenci = záhledl jsem od něho i překlad WeatherPanelu ;)
TheMelin (1642)|4.9.2005 23:19
Mnooo kdo by nesel za lepsim, ze? :D
Neboj, verim, ze JP bude, nebo urcite pokracuje na prekladu jak toho, tak i tamtoho :cool:
xkovi_ce4you (568)|5.9.2005 10:41
[QUOTE="Jarouš"]Díky, jsem zvědavej, zda na to konečně někdo na SBSH zareaguje ...
Nemá někdo informace, zda JP pokračuje v překladu PW, nebo nám autor češtiny definitivně přeběhl ke konkurenci = záhledl jsem od něho i překlad WeatherPanelu ;) [/QUOTE]
No doufejme, zatim sem videl jen to, jak tam resi chudaci moc oranzove, nebo malo zlute ikonky na VGA displejich..takove opravdu dulezite veci, jak vsichni vime:)
Ale fakt je, ze jestli nekdo nevi, ze Prague je ve stejnem casovem pasmu jako Paris oder Berlin, tak by se mel rychle napravit:(
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|5.9.2005 12:42
Jojo, taky jsem koukal, v čem všem se nimraj..........
Osobně to s překladem od JP nevidím moc růžově, vypadá to, že použili jako základní podklad to, co jim bylo kdysi zasláno a všechny novinky jsou nepřeložené...
Začínám mít dojem, že program je trochu nepřehledný, méně zobrazovaných údajů by možná vyhovovalo více, resp. optimální by byla možnost nastavit si to, co chci vidět a co vědět....
Možná otestuji něco jiného, registruji dost velký přesun uživatelů od PW k WeatherPanel, uvidíme ....
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|5.9.2005 13:26
Tady je dotaz a dnešní odpověď Adriana na problém s časovým pásmem:

QUOTE(xkovi @ Sep 4 2005, 12:53 AM)
Looks well, but it makes me angry, when I see still that stupid bug with time zone detection. Please, is it possible to correct it? CZECH REPUBLIC IS +1 HR time zone, not +2!!! I'd be very disappointed, if this bug appears in next version when I fill our nice capital "Prague" and see +2 hrs time-zone again. Thanks!

Am I correct in saying that Czech Republic is +1 hour and has daylight saving currently in effect? PocketWeather is reporting the total current offset, including the daylight saving.

Will update the dialog comment to say that it is timezone + daylight saving.

Adrian


Já teda nevím, asi jsem blbej, ale dle logiky zadám příslušné časové pásmo, tzn. GMT+1 a k tomu zaškrtnu dle ročního období Letní/zimní čas.
Já tu odpověď prostě nechápu, má chabá znalost angličtiny na to nestačí, může někdo vysvětlit, co tam Adrian plácá.... Chápu to správně, že zobrazení GMT+2 pro ČR je správně, neboť se jedná o GMT+1 a posun o 1 hodinu letního času? Pokud se nastavení letního/zimního času děje automaticky, proč je tam u nastavení zatržítko?
xkovi_ce4you (568)|5.9.2005 13:32
No napsal to opravdu divne..jdu schvalne otestovat, co to dela, kdyz nezatrhnu letni cas..ale i tak je to divne..asi mu presne napisu, co to dela kdyz kliknu na co...aby bylo jasny, co chceme... zda se, ze nas problem vubec nepochopil...a nebo sem blbej ja :D Kazdopadne jeho anglictina mi dava zabrat..takova zmatena :)

EDIT: On proste upozornuje na to,ze pokud se nemyli, uzivame letni cas a momentalne je "in effect", ovsem,to neznamena, ze jsme +2HR zone.. a dela to navic nezavisle na zatrzeni letniho casu.. prave to testuju na jinych mestech v nasem pasmu v zahranici, co to dela, pak kdyztak napisu na forum..
beecher (9270)|5.9.2005 13:42
To Jarous: Ano, rozumis tomu spravne...
"PocketWeather is reporting the total current offset, including the daylight saving." -> "PocketWeather zobrazuje celkovy rozdil, tedy vcetne letniho casu..."

Co tam pise dal, ze upravi ten titulek, aby to bylo jasnejsi...