Zkousel nekdo software Alturion? Moc se o nem nemluvi, je ale zatim to nejlepsi co jsem videl. Na to ze je to soft zahranicni produkce, tak kam se hrabe PocketKim atd...
Ma hlasovou navigaci, 2D - 3D pohled, zobrazeni cerpacich stanic, bankomatu, nemocnic atd, navadeni az do ulic, upozorneni pri prekroceni predem definovane rychlosti. CR je vcelku podrobne vyvedena, ve vesnickach je spousta ulicek( PocketKim ne) a nasel jsem tam i mestecko odkud pochazim(cca 10tis obyvatel) a bylo hezky vyvedeno do detailu ulic vcetne jejich nazvu. Jedine " - " co jsem objevil byla nedostatecne propracovana ceska diakritika.
Mohu jedine doporucit.
Ma hlasovou navigaci, 2D - 3D pohled, zobrazeni cerpacich stanic, bankomatu, nemocnic atd, navadeni az do ulic, upozorneni pri prekroceni predem definovane rychlosti. CR je vcelku podrobne vyvedena, ve vesnickach je spousta ulicek( PocketKim ne) a nasel jsem tam i mestecko odkud pochazim(cca 10tis obyvatel) a bylo hezky vyvedeno do detailu ulic vcetne jejich nazvu. Jedine " - " co jsem objevil byla nedostatecne propracovana ceska diakritika.
Mohu jedine doporucit.
Zatim sem moc spokojenej a neobjevil sem zadnou chybicku, krom zminenych hacku a carek, ale i to se da zvladnout.
Zitra jedu ku Praze, tak jsem zvedavej. Nejlepsi je fakt ta hlasova navigace, clovek nemusi prepocitavat cinkani a hledat na mapce na jakou to stranu to vlastne ma zatacet. Ukazuje to i kruhove objezdy a hlasi jaky exit vzit. Pri sjezdu z dalnice to treba rekne(v prekladu) ze mam sjet napravo a potom se drzet v pravem pruhu, protoze to pozna, ze dalsi odbocka je vpravo. Proste pohodicka.
Zitra jedu ku Praze, tak jsem zvedavej. Nejlepsi je fakt ta hlasova navigace, clovek nemusi prepocitavat cinkani a hledat na mapce na jakou to stranu to vlastne ma zatacet. Ukazuje to i kruhove objezdy a hlasi jaky exit vzit. Pri sjezdu z dalnice to treba rekne(v prekladu) ze mam sjet napravo a potom se drzet v pravem pruhu, protoze to pozna, ze dalsi odbocka je vpravo. Proste pohodicka.
[QUOTE="Vít"]A kde se to shání?:)) [/QUOTE]
V nejbližší době by mělo být k dispozici i u nás - jakmile bude, budu informovat..
V nejbližší době by mělo být k dispozici i u nás - jakmile bude, budu informovat..
[QUOTE="Frankie"]Můžete napsat pokrytí České republiky? :?: [/QUOTE]
Ja tam zatim objevil vsechno co jsem potreboval. Vyrobce uvadi uplne pokryti Cech a castecne pokryti Moravy. I ta Morava je vice nez dostatecna. Jak sem jiz uvadel, hodne mest je vyvedeno detailne az doi ulic.
Ja tam zatim objevil vsechno co jsem potreboval. Vyrobce uvadi uplne pokryti Cech a castecne pokryti Moravy. I ta Morava je vice nez dostatecna. Jak sem jiz uvadel, hodne mest je vyvedeno detailne az doi ulic.
Slovensko je bez pokrytia, resp. nenašiel som na stránke alturion žiadnu info o tom, že by bolo pokryté. Smola. :mad:
[QUOTE="risko"]ako je to s pokrytim Slovenska???[/QUOTE]
Pokrytí Slovenska slibuje Aponia, resp. Smart Maps.. A jejich mapy vypadají dobře.
Pokrytí Slovenska slibuje Aponia, resp. Smart Maps.. A jejich mapy vypadají dobře.
ja uz ho pouzivam asi pul roku, a co se tyce kvality mapovych podkladu, tak je nesrovnatelne lepsi nez PocketKim, jen mam problem, ze kdyz ho pouzivam s CF GPS Haicom, tak se mi stava ze kdyz zastavim, tak si kurzor vesele pokracuje v ceste klidne nekolik desitek metru a alturion zacne prepocitavat jinou trasu nebo podobne vyvadet. Mam pocit jakoby si s tim GPS uplne dobre nerozumel. A taky se dost casto uplne zasekne nebo hrozne spomali. S pocketKim tyto problemy vubec nemam. Ma nekdo podobne zkusenosti? Mam iPAQ 3870 a CF GPS Haicom 302
To je asi dano principem prace s GPS.
1) Je tam prodleva nebot s GPS se komunikuje zpravidal 1x za sekundu
2) Software typu TomTom, Route66 a vyse zmineny pouzivaji softwarovou interpolaci presnosti GPS. Tudiz dopocitavaji si presnost. Nariklad PocketKIM vam klidne ukaze ze jste v poli. Tento algoritmus predpoklada, ze jezdite po silnici a tak vas posadi primo do silnice ci dalnicniho smeru na dalnici. Ovsem kdyz udelate neco jineho (vybocite z trasy a nebo mozna i zastavite) tak program stale posouva kurzor pozice ve smeru kde predpokladal ze pojedete. To stejne je kdyz vypadne signal GPS za jizdy. Kurzor ukazej chvilku stale jako by mel signal.
2) Software typu TomTom, Route66 a vyse zmineny pouzivaji softwarovou interpolaci presnosti GPS. Tudiz dopocitavaji si presnost. Nariklad PocketKIM vam klidne ukaze ze jste v poli. Tento algoritmus predpoklada, ze jezdite po silnici a tak vas posadi primo do silnice ci dalnicniho smeru na dalnici. Ovsem kdyz udelate neco jineho (vybocite z trasy a nebo mozna i zastavite) tak program stale posouva kurzor pozice ve smeru kde predpokladal ze pojedete. To stejne je kdyz vypadne signal GPS za jizdy. Kurzor ukazej chvilku stale jako by mel signal.
[QUOTE="Kocir"]To je asi dano principem prace s GPS.
2) Software typu TomTom, Route66 a vyse zmineny pouzivaji softwarovou interpolaci presnosti GPS. Tudiz dopocitavaji si presnost. Nariklad PocketKIM vam klidne ukaze ze jste v poli. Tento algoritmus predpoklada, ze jezdite po silnici a tak vas posadi primo do silnice ci dalnicniho smeru na dalnici. Ovsem kdyz udelate neco jineho (vybocite z trasy a nebo mozna i zastavite) tak program stale posouva kurzor pozice ve smeru kde predpokladal ze pojedete. To stejne je kdyz vypadne signal GPS za jizdy. Kurzor ukazej chvilku stale jako by mel signal.[/QUOTE]
Krasně vysvětleno:yes: Mohu potvrdit je to tak.
2) Software typu TomTom, Route66 a vyse zmineny pouzivaji softwarovou interpolaci presnosti GPS. Tudiz dopocitavaji si presnost. Nariklad PocketKIM vam klidne ukaze ze jste v poli. Tento algoritmus predpoklada, ze jezdite po silnici a tak vas posadi primo do silnice ci dalnicniho smeru na dalnici. Ovsem kdyz udelate neco jineho (vybocite z trasy a nebo mozna i zastavite) tak program stale posouva kurzor pozice ve smeru kde predpokladal ze pojedete. To stejne je kdyz vypadne signal GPS za jizdy. Kurzor ukazej chvilku stale jako by mel signal.[/QUOTE]
Krasně vysvětleno:yes: Mohu potvrdit je to tak.
At tak ci onak, lepsi soft pouzitelny pro CR jsem zatim nevidel. PocketKim a jeho vyrobci by se meli stydet. Zahranicni firma je schopna napsat soft s mnohem lepsi propracovanosti map nez-li firma domaci.
[QUOTE="elit"]At tak ci onak, lepsi soft pouzitelny pro CR jsem zatim nevidel. PocketKim a jeho vyrobci by se meli stydet. Zahranicni firma je schopna napsat soft s mnohem lepsi propracovanosti map nez-li firma domaci.[/QUOTE]
To co jste rekl je nesmysl. Proc by se meli stydet? Vazeny pane ono to je vse jenom o penezich a moznostech trhu. Pokud prodavate SW v zemi kde je 10 mil obyvatel, z toho 5 mil pouze pracujicich, z toho jenom kazdy sty ma PDA a z toho kazdy 30 pouziva GPS, tak je jasne, ze moc penez na vyvoj neni.
Co je pravdou tak PocketKIM CR+SR vyjde na stejne penize jako Route66, ktery ma 6 CZ mest, zadnou SR, ale cekou zapadni evropu na urovni ulic.
Program je daleko lepe zpracovan a v dodavce mate jak program pro PDA tak i pro PC.
Je to vsak jenom o penezich a velikosti trhu.
To co jste rekl je nesmysl. Proc by se meli stydet? Vazeny pane ono to je vse jenom o penezich a moznostech trhu. Pokud prodavate SW v zemi kde je 10 mil obyvatel, z toho 5 mil pouze pracujicich, z toho jenom kazdy sty ma PDA a z toho kazdy 30 pouziva GPS, tak je jasne, ze moc penez na vyvoj neni.
Co je pravdou tak PocketKIM CR+SR vyjde na stejne penize jako Route66, ktery ma 6 CZ mest, zadnou SR, ale cekou zapadni evropu na urovni ulic.
Program je daleko lepe zpracovan a v dodavce mate jak program pro PDA tak i pro PC.
Je to vsak jenom o penezich a velikosti trhu.
Nemluvil jsem o mapove vybavenosti, ale o uzivatelskem prostredi. Jiste neni problem obkoukat software jako takovy nekde jinde ve svete a podobny koncept implementovat do sveho softwaru. Cim to, ze se spousta software podoba jako vejce vejci? (viz Alturion-CoPIlot)
Ono je asi v dusledku lepsi razit si pri vyvoji cestu svym vlastnim napadem nez koukat na to co nabizi konkurence, ze? Uz jenom pocet cinkani pred zatackou a neschopnost ukazat kam ze se to bude odbocovat s predstihem( sipecka oznamujici zatacku stale ukazuje do leva), jizda x m v poli, nepresne komunikace, stare mapy... svedci o mnohem. Za neco takoveho by nikdo nikde nedal ani zlamanou gresli, natoz 4.000(verze M).
Chapu, ze je to v nasich koncinach zrejme tezsi, ale jen proto bych software neodflaknul.
Ono je asi v dusledku lepsi razit si pri vyvoji cestu svym vlastnim napadem nez koukat na to co nabizi konkurence, ze? Uz jenom pocet cinkani pred zatackou a neschopnost ukazat kam ze se to bude odbocovat s predstihem( sipecka oznamujici zatacku stale ukazuje do leva), jizda x m v poli, nepresne komunikace, stare mapy... svedci o mnohem. Za neco takoveho by nikdo nikde nedal ani zlamanou gresli, natoz 4.000(verze M).
Chapu, ze je to v nasich koncinach zrejme tezsi, ale jen proto bych software neodflaknul.
Dalsi vec co me prekvapila. V menu se da vybrat jake body chcete na mape znazornovat(benzinky,nemocnice, bankomaty...) Prave ty benzinky me prekvapily, u mnohych z nich se na mape dokonce zobrazuje i malinke logo te spolecnosti, ktere prave ta benzinka patri( Agip, Shell, Benzina...)
Hezka vychytavka:)
Hezka vychytavka:)
Jakpak je to s plánováním trasy z ulice do ulice? A co třeba navigace v rámci Prahy a dalších větších měst?
[QUOTE="elit"]Dalsi vec co me prekvapila. V menu se da vybrat jake body chcete na mape znazornovat(benzinky,nemocnice, bankomaty...) Prave ty benzinky me prekvapily, u mnohych z nich se na mape dokonce zobrazuje i malinke logo te spolecnosti, ktere prave ta benzinka patri( Agip, Shell, Benzina...)
Hezka vychytavka:)[/QUOTE]
No ono je těch vychytavek víc - napriklad to také dokáže hlídat rychlost a dokonce si mužete nastavit o kolik procent ji mužete prekročit.Jel jsem v noci z Prahy a neustale to na me hejkalo :D Mel jsem nastaveno 1_0:((
Je to važně velice luxusní navigační soft.
Ve vsi v které bydlím mi to nabízí tři ulice - dodnes jsem nevěděl že tam nějaké jsou.Ano je to tak jsou rozpracované komunikace i ve vesnicích.
No ono je těch vychytavek víc - napriklad to také dokáže hlídat rychlost a dokonce si mužete nastavit o kolik procent ji mužete prekročit.Jel jsem v noci z Prahy a neustale to na me hejkalo :D Mel jsem nastaveno 1_0:((
Ve vsi v které bydlím mi to nabízí tři ulice - dodnes jsem nevěděl že tam nějaké jsou.Ano je to tak jsou rozpracované komunikace i ve vesnicích.
[QUOTE="Frankie"]Jakpak je to s plánováním trasy z ulice do ulice? A co třeba navigace v rámci Prahy a dalších větších měst?[/QUOTE]
Navigace v ramci ulic je si myslim dostatecne spolehliva a vzdy me dovedla. S Prahou mam zatim pouze 2 zkusenosti a taky bez problemu. Jsem spokojenej.
Navigace v ramci ulic je si myslim dostatecne spolehliva a vzdy me dovedla. S Prahou mam zatim pouze 2 zkusenosti a taky bez problemu. Jsem spokojenej.
[QUOTE="seba"][QUOTE="elit"]Dalsi vec co me prekvapila. V menu se da vybrat jake body chcete na mape znazornovat(benzinky,nemocnice, bankomaty...) Prave ty benzinky me prekvapily, u mnohych z nich se na mape dokonce zobrazuje i malinke logo te spolecnosti, ktere prave ta benzinka patri( Agip, Shell, Benzina...)
Ve vsi v které bydlím mi to nabízí tři ulice - dodnes jsem nevěděl že tam nějaké jsou.Ano je to tak jsou rozpracované komunikace i ve vesnicích.[/QUOTE]
No to upozornovani na prekrocenou rychlost jsem nakonec vypnul, na delsi trase to uz zacne vadit.:)
Ve vsi v které bydlím mi to nabízí tři ulice - dodnes jsem nevěděl že tam nějaké jsou.Ano je to tak jsou rozpracované komunikace i ve vesnicích.[/QUOTE]
No to upozornovani na prekrocenou rychlost jsem nakonec vypnul, na delsi trase to uz zacne vadit.:)
[QUOTE="Frankie"]A ještě jeden dotaz: kde jste koupili a kolik to stojí?[/QUOTE]
http://www.alturion.com/
http://www.alturion.com/
[QUOTE="hybo"]Dnes dam k stahnuti prezentaci verze 6.0, ktera se pripravuje a bude k dostani i u nas. [/QUOTE]
Vi se uz jaka bude cena pro CZ?
Vi se uz jaka bude cena pro CZ?
neni to nahodou zalozeno na podkladech teleatlasu?
slysel neco o tom ze to tu maji prodavat to by bylo cca 600 ceskych mest..
slysel neco o tom ze to tu maji prodavat to by bylo cca 600 ceskych mest..
Nazev mi nic nerika, ale je pravdou, ze firma, co s nima spolupracuje ma tech cca 600 mest k dispozici.
[QUOTE="petrd"]neni to nahodou zalozeno na podkladech teleatlasu?
slysel neco o tom ze to tu maji prodavat to by bylo cca 600 ceskych mest..[/QUOTE]
Teleatlas je tusim soubor map pro zabudovane navigacni systemy ve voze. V USA jsem v aute jeden mel a alturion je co se tyce vlastni navigace hodne podobny, treba na tom neco bude.
slysel neco o tom ze to tu maji prodavat to by bylo cca 600 ceskych mest..[/QUOTE]
Teleatlas je tusim soubor map pro zabudovane navigacni systemy ve voze. V USA jsem v aute jeden mel a alturion je co se tyce vlastni navigace hodne podobny, treba na tom neco bude.
teleatlas dela mapy pro autonavigace u nas tez znamy ve spojitosti s www.ceda.cz na jejich podkladech jsou may pro vw koncern
[QUOTE="petrd"]neni to nahodou zalozeno na podkladech teleatlasu?
[/QUOTE]
Ano, je to tak. Na stejnych podkladech ma postaven svuj mapovy SW jeste jeden vydavatel, se kterym v soucasne dobe komunikujeme. Doufam, ze se nam brzo jejich SW podari zaradit do nabidky..
[/QUOTE]
Ano, je to tak. Na stejnych podkladech ma postaven svuj mapovy SW jeste jeden vydavatel, se kterym v soucasne dobe komunikujeme. Doufam, ze se nam brzo jejich SW podari zaradit do nabidky..
[QUOTE="hybo"]Skoda jen, ze bez PC to moc nejde :-([/QUOTE]
Na tom něco je. Na druhou stranu - natolik podrobné vektorové zpracování obnáší hodně dat, proto ta nutnost exportu z PC do PDA jen vybrané trasy nebo jen zvoleného (a omezeného) výřezu. Stejně jako u Route 66 apod..
Na tom něco je. Na druhou stranu - natolik podrobné vektorové zpracování obnáší hodně dat, proto ta nutnost exportu z PC do PDA jen vybrané trasy nebo jen zvoleného (a omezeného) výřezu. Stejně jako u Route 66 apod..
[QUOTE="taja"]Mapy teleatlas používá i software MapFactor Navigator (i CE)
jt[/QUOTE]
TENTO SOFTWARE JE TOTALNE O NICEM. TEN KDO NEKDY ZKOUSEL NAVIGACI Z PDA VI O CEM JE REC.
- TRASU LZE PLANOVAT POUZE NA PC A NE NA PDA
- TRASU NELZE V PDA MENIT
- PRI SJETI Z TRASY NENI TRASA PREPOCITANA
TAKZE JAK VIDET JE TO O NICEM A NAVIC CESKA HLASOVA NAVIGACE JE HROZNE AMATERSKA A POTICHU.
Zkousel jsem a NEDOPORUCUJI. To uz je opravdu LEPSI POCKET KIM !!! Mysleno vazne.
jt[/QUOTE]
TENTO SOFTWARE JE TOTALNE O NICEM. TEN KDO NEKDY ZKOUSEL NAVIGACI Z PDA VI O CEM JE REC.
- TRASU LZE PLANOVAT POUZE NA PC A NE NA PDA
- TRASU NELZE V PDA MENIT
- PRI SJETI Z TRASY NENI TRASA PREPOCITANA
TAKZE JAK VIDET JE TO O NICEM A NAVIC CESKA HLASOVA NAVIGACE JE HROZNE AMATERSKA A POTICHU.
Zkousel jsem a NEDOPORUCUJI. To uz je opravdu LEPSI POCKET KIM !!! Mysleno vazne.
Nevím, známej má to samé PDA a nemůže si ho vynachválit...Jinak nevím o tom, že by trasa šla plánovat jen v PC, jde i v PPC...:yes:
Já vítěze v navigačním softu mám....
Já vítěze v navigačním softu mám....
[QUOTE="fury_only"]Nevím, známej má to samé PDA a nemůže si ho vynachválit...Jinak nevím o tom, že by trasa šla plánovat jen v PC, jde i v PPC...:yes:
Já vítěze v navigačním softu mám....[/QUOTE]
Co mi z mapfactoru psali, tak rikali, ze trasy v PPC menit nelze.
Pokud ma byt PocketKim lepsio nez tohle, tak to bude vazne brak.
Pokud ma byt PocketKim lepsio nez tohle, tak to bude vazne brak.
[QUOTE="elit"][QUOTE="fury_only"]Nevím, známej má to samé PDA a nemůže si ho vynachválit...Jinak nevím o tom, že by trasa šla plánovat jen v PC, jde i v PPC...:yes:
Pokud ma byt PocketKim lepsio nez tohle, tak to bude vazne brak.[/QUOTE]
Taky jsem komunikoval s MapFactorem. Trasu v PPC v žádném případě nelze plánovat ani měnit.
Ale prý do konce roku plánují novou verzi a tam už to snad půjde, tak uvidíme ;)
Pokud ma byt PocketKim lepsio nez tohle, tak to bude vazne brak.[/QUOTE]
Taky jsem komunikoval s MapFactorem. Trasu v PPC v žádném případě nelze plánovat ani měnit.
Ale prý do konce roku plánují novou verzi a tam už to snad půjde, tak uvidíme ;)
Po krátkém testu programu Alturion mám podezření, že jeho algoritmy vypočítávající trasu jsou nastaveny v některých případech tak, aby výsledek byl co možná nejblíže číslu 221km.
Když do Českých Budějovic, tak přes Kutnou Horu
Když do Prahy, tak přes Polsko
A výsledek? Posuďte sami:
Když do Českých Budějovic, tak přes Kutnou Horu
Když do Prahy, tak přes Polsko
A výsledek? Posuďte sami:
Ano, řekl bych dokonce zvláštní až podivné. Kdybych neměl s GPS navigací žádné zkušenosti, řekl bych, že dělám někde chybu. Po Praze naviguje naprosto bezchybně (zatím), po zadání nejkratší trasy je také v pohodě, viz screen.
Zrejme je nutne se pri pouzivani tohoto softu umet pohybovat nejen v menu, ale i predvidat jednotlive "myslenkove pochody" Tim chci rict, ze je zrejme lepsi zvolit trasu na pul cesty a v puli cesty prepnout na zbytek trasy(lze ukladat trasy). Samozrejme to neplati vzdy, ale po predchozim testu a zjisteni, jakze se Alturion na novou trasu pripravil:) (respektive vyspal)
[QUOTE="elit"]Zrejme je nutne predvidat "myslenkove pochody" po predchozim testu a zjisteni, jakze se Alturion na novou trasu pripravil:) (respektive vyspal)[/QUOTE]
UFFFF obávám se, že tudy cesta nevede. Většinou navrženou trasu v jednom programu konfrontuji s jiným navigačním softem na PC (Geobáze Professional), ale tady není co řešit.
Ostatně vyzkoušel jsi zadat trasu Pha-ČB?(fastest)
UFFFF obávám se, že tudy cesta nevede. Většinou navrženou trasu v jednom programu konfrontuji s jiným navigačním softem na PC (Geobáze Professional), ale tady není co řešit.
Ostatně vyzkoušel jsi zadat trasu Pha-ČB?(fastest)
Ne to jsem nezkousel, protoze jsem neprisel na to jak zadat vychozi misto. V praze ted nejsem. Co vim tak se zadava cilove a to se automaticky vypocita z bodu ve kterem se prave nachazim.
Pises, ze tady neni co resit. Tim mas na mysli, ze Geobaze je lepsi? Nekde se mi totiz vali a ani jsem ji netestoval. Tak jestli ma cenu ji vubec vytahovat:)
Pises, ze tady neni co resit. Tim mas na mysli, ze Geobaze je lepsi? Nekde se mi totiz vali a ani jsem ji netestoval. Tak jestli ma cenu ji vubec vytahovat:)