Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

HTC Touch Pro (Vario IV) - Obecné tipy, zkušenosti a problémy...

protonk (20)|21.9.2008 18:18
[h]Video kabel - zkušenosti[/h]

Já jsem s Raphaelem spokojený, ale v pátek mi dorazil video kabel - chtěl jsem propojit v autě s vestavěnou TV a používat i jako HF. Docela mne překvapilo, že ,když tam vrazím kabel s video výstupem tak se odpojí telefon - nejde přijímat hovory / hlásí,že účastník je nedostupný/. Nemáte někdo nějakou zkušenost jestli se to nedá někde přepnout ? Při propojení s USB kabelem tošlape perfektně.
Dík za nápady
karlic (707)|24.9.2008 10:53
[h]Výdrž baterie s puštěným GPS - zkušenosti[/h][quote=martinsz]ještě před koupí bych se rád zeptal na pár drobností, které jsou pro ostatní samozřejmostí.
Jedná se mi o telefon. Jak je to s výdrží, když chci mít pořád zanutý GSM modul a služeb PDA využívat jen občas. Nevím jestli jsem to napsal srozumitelně.
Někdo tu píše, že HTC vypne, tak nevím, jestli vypne vše včetně gsm modulu, nebo jen "pda"[/quote]Pokud budeš mít nonstop zapnuto (myšleno zapnutý GSM modul i PDA bez podsvětlení), tak výdrž při velké aktivitě 1 den a při malé aktivitě 2 dny. Pokud máš možnost být během dne u USB, tak není problém nabíjet v podstatě kdykoliv je to možné a dále se o nabíjení nestarat, protože je stále nabito. Není to sice úplně zdravé pro baterku, ale také to dnes již není úplně škodlivé a pokud mám koupit baterku za 2 roky nebo za 2,5 roku, tak to mi je srdečně jedno v rámci této pohodlnosti :).
Martin Ráž Hoch (1832)|24.9.2008 23:42
[h]Problémy s redukcí USB -> 3.5" jack[/h] [quote=Bigis]Mám celkem problém. Mám redukci z usb do 3.5 jack.. Ale, jakmile ji zapojím, stále, ale opravdu neustále dokola to vytáčí poslední volané číslo. Můžu u toho sedět třeba hodinu a stále za sebou mačka "ukončit hovor".. Nevíte, kde by mohl být problém? [/quote]Tak máš pravděpodobně buď blbě zapojenou USB redukci, spíš ale bych to viděl na sluchátka, protože tam něco simuluje impulz pro redial. Ten se normálně evokuje tlačítkem na HF.

Osobně mi redukce a sluchadla fungují skvěle - bez vytáčení. Zkus i jiná sluchátka, případně redukci...

davidkm_ce4you (248)|25.9.2008 11:14
[h]Moje první zkušenosti[/h]

Tento přístroj mám cca tři dny ve variantě CZ od sunnysoftu. Přešel jsem z universala, takže první dojem byl "dyk kje to strašně malý :) "
Počítal jsem s tím, že jako první budu měnit ROM, stejně jak jsem to udělal u universala, kde to byla nutnost. V diskuzích tady jsem byl připraven na možné problémy a tak jsem si řekl, že počkám a budu ho nejdříve testovat.

1. Celkově je to super zařízení. Display je je mnohem hezčí než na UNIm, i když je menší. Klávesnice je mrňavá, ale psát se na ní da. Když telefonuju, nevypdám jako exot :)
2. Problém s hlasitostí jsem nezaznamenal, možná díky srovnání s UNIm
3. S nabíjením také bez problémy. Výpíná se.
4. GPS - naběhne v pohodě - zkoušeno jen v Google Maps.
5. Způsob ovládání mi vyhovuje, dokonce bych si pro normální využívání jako telefonu i představil zařízení bez klávesnice.
6. Nenašel jsem nic co by mi nějak vadilo nebo nefachčilo .. a tak nevidím zatím jediný důvod pro upgrade ROM. S rychlostí jsem spokojen.

Jediný problém na který jsem narazil se týká převrávače hudby v T3D, kdy se mi při synchronizaci pomocí WMP nezobrazují obálky ALB (v MP ano) a kdy se mi nedaří se vrátit do stavu kdy hezky prstem listuji mezi alby :-)
TheMelin (1642)|26.9.2008 06:22
[h]Sluchátka s A2DP podporou a ovládáním?[/h][quote=Lada-VIR]mam dotaz jestli nekdo ma vyskouseno zda budou fungovat slochatka typu BH 500 nebo lepe BH 903 ( bezdratove s moznosti ovladani hlasitost , preskakovani pisnicek atd) Mam HTC Touch Pro sportuji a na kole a na lyzich jezdim v helem kde mam zabudovane sluchatka ( a pod nima pecky jsou neprijemen) bouzel pres redukci miniUSB> 3.5 Jack me nefunguje ovladani hlasitosti natoz ovladani skladeb ma to nekdo odskouseno ? pripadne na BH 903 je vydet ina Led displi skladba ? - hovor ? atd diky [/quote]

jestli sluchátka podporují A2DP profil tak fungovat budou. Se zobrazením skladby na display sluchátek pochynuji. To podle mě nepujde.
KimiSK (26)|27.9.2008 11:51
[h]YouTube Player - problém - není vidět obraz[/h]Zdravím Vás.Dnes som narazil na jeden problém na youtube playeri.V pohode sa pusti,vyhlada video,ked dam prehrat video, tak zvuk ide, ale nemam ziadny obraz.Predtym to fungovalo bez problemov. Neviete poradiť, kde by mohol byť problém?
A ešte jedna vec: V mojom touch pro mam slovencinu od Interwrite.Ked spravim hardreset,tak tam uz slovencina nebude alebo tam bude?Nechcem o nu prist.Za každu radu ďakujem.
Martin Ráž Hoch (1832)|27.9.2008 23:36
[h]Hlasitost při telefonování - řešení (?)[/h]

https://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=30622&fi=10#post-298400
KimiSK (26)|29.9.2008 08:16
[h]Nastavení POP3 protokolu pro e-mail[/h][quote=KadelSt]To prave nevim jak...Mam problem s tim pop3 a smtp,nevim co tam napsat.[/quote]

Pro nastavení účtu v poštovním programu použijte tyto údaje:

* server pro příchozí poštu: pop3.seznam.cz (IP 77.75.72.46), port 110
* server pro odchozí poštu: smtp.seznam.cz (IP 77.75.72.43), port 25
* dále je u tohoto serveru nutné zapnout funkci "SMTP autentifikace" (ověřování uživatelského jména a hesla na SMTP serveru)

Pokud používáte náš SMTP server, pak bez nastavení autentifikace na SMTP serveru Vám nebude pošta odcházet. [quote=Marian Veselý]smtp je ale nutné nastavit dle operátora! (smtp.vodafonemail.cz, smtp.t-email.cz, pro O2 neznám)![/quote][quote=libor_m]pro O2 je to smtp.etmail.cz[/quote]



Martin Ráž Hoch (1832)|29.9.2008 11:04
[h]Dodrzujte tema - alespon ramcove[/h]

Chlapi, sakra, muzete mi vysvetlit, jak se tento OBECNY problem tyka specificky Touch Pro? Tohle je vec, o ktere se napsalo jiz miliony textu a je stejna pro vsechny MS Pocket Outlook na WM6.1! Pokud se nekdo pta na takovou vec, prosim, pomahejte mi a naucte uzivatele hledat, pripadne spravne kategorizovat prispevky.

Chapu, ze tu nejsou jen veci specificke pouze pro Touch Pro, ale zase vseho s mirou, protoze to bychom mohli za chvili zodpovidat dotazy, jak se dostat do nabidky Programs.

Diky, Martin
Martin Ráž Hoch (1832)|1.10.2008 11:27
[h]Plné řešení problému s nízkou hlasitostí[/h]

V rámci diskuze HTC Raphael (Touch Pro, MDA Vario IV) - Nízká hlasitost / zvuk bylo nalezeno řešení pro hlavní neduh zařízení Touch Pro - nová ROM eOS2 plně opravuje problém se zvukem. Otestováno a jede ok.
Marian Veselý (662)|2.10.2008 14:38
[h]Velikost textu v SMS zprávách[/h][quote=levap1]Neví někdo, kde se dá nastavit velikost textu u konverzace SMS, písmo je hodně velké.[/quote]START > NASTAVENI > zalozka SYSTEM > DISPLEJ > zalozka PISMO[quote=Sako verife]u textu pri psani sms pouzij "kolecko" mezi smerovymi HW tlacitky na zmenseni.[/quote]

cernyto_ce4you (4)|3.10.2008 22:10
[h]Uživatelské zkušenosti - spíše negativní hodnocení[/h]

Tak mi nejak prijde, ze tenhle pristrojek je moc prechvalenej.
1) je to pekna cihla - to neberu jako zapor, rozmery i vahu jsem vedel predem
2) baterka - uplna tragedie, chvilku prehravani MP3 a baterie KO, asi pujde baterka na reklamaci
3) reakce systemu - kdyz treba vysunu klavesnici a pak si to rozmyslim a zase ji zasunu, trva dobu nez se displej vrati do puvodniho stavu
4) ovladani - prijde mi nepresne, ikdyz tam asi velkou roli hraje moje nezkusenost a asi i nesikovnost
5) GPS - kdyz uz se chytne, tak naviguje pomalu a nepresne (s iGO 8 naviguje kus od silnice a kus pozadu) - predpokladam ze nejake reseni problemu bude, nemel jsem jeste cas projit diksuze

Je to sice moc pekna hracka, hw klavesnice je uplne super a pise se na ni vyborne i s velkejma prstama, ale prijde mi, ze zapory prevazujou a to me u masinky za 15 000 docela mrzi. Chystam se detailne projit diskuze a pokud nenajdu uspokojive reseni, tak pujde Raphik do sveta.
Sako verife (476)|5.10.2008 12:37
[h]Problém s Pocket Word a Headsetem[/h][quote=Nallim]Nevím jestli se to tu už řešilo nebo ne...

Mám problém s wordem. Když to chci uložit v jiném formátu než v .docx, tak to nastavím třeba na .rtf. Tak to vždy uloží v .docx. Nevíte někdo jak word donutit, aby to ukládalo i v jiném formátu?

A mám ještě jeden dotaz, když mám připojené sluchátka, tak se skoro vždy stane, že při poslechu hudby nějak zmáčknu tlačítko na sluchátkách a začnu volat poslednímu volajícímu. Nevíte někdo jak tuto funkci vypnout? Docela mě to štve, když pořád někomu volám a ani o tom nevím.[/quote]headset: Mel jsem obdobny problem, porad jsem nemohl pochopit jak muzu vzdy vytocit posledni volane cislo. Byl jsem si jisty ze tlacitka jsem omylem nezmackl. Az jsem na to s uzasem dosel. Byly polamany dratky od headsetu. A kdyz se nejak hyblo s dratama tak tam vznikl nejaky zkrat a ono to samo zacalo volat. Po 1dnu, prestalo kvuli tomu i jit jedno sluchatko. Zatim jsem to vyresil tak, ze behem poslouchani mp3, mam vypnuty telefon. A taky jsem si byl objednat BT sluchatka.
Urcite by se to dalo resit reklamaci, jenze mam obavu ze by se to po case stalo opet...
Podle me je proste pouzity nevhodny material na dratky a proto se lamou. S headsetem jsem zachazel normalne, zadny lamani dratku se nekonalo.

Ted uz se tesim az zitra dostanu BT sluchatka. Konecne na nich budu moci i zesilit nebo zeslabit MP3, pokud bude potreba. Teda pokud se mi sluchatka vubec podari rozchodit atd :)
JPT (4)|5.10.2008 13:01
[h]Koupě nového přístroje - Vyzkoušení[/h]

Zdravím, chtěl bych si koupit Touch Pro, ale po přečtení různých diskuzí, kolik různých problémů má, nevím jestli do toho mám jít ? Skrytě doufám, že ty problémy sou jen u vadných kusů. Nenašel by se někdo, kdo by mi ho naživo předvedl ? Nejlépe z okolí Hodonína (nebo tak do 50km od něj). Taky nejlépe někdo, kdo už nějaké jiné PDA předtim měl (já neměl ještě žádné), aby mohl říct třeba, že nějaké problémy sou u WinMobile normalní atp.. Chtěl bych si vyzkoušet i navigaci. Taky by bylo dobré, kdyby byl Touch Pro v české verzi s originální ROM a nebo, když mě někdo přesvědčí a ukáže, že je tam jednoduché dat neoriginální a že to bude vpohodě se zárukou, tak i neoriginální. Pokud teda bude někdo ochotný, tak předem díky.

PS: Jsem tu na fóru nový, tak doufám, že sem příspěvek umístnil správně...
Sako verife (476)|7.10.2008 19:49
[h]Blokování připojení na internet u TP?[/h][quote=jirmond]Zdravím, měl bych dotaz ohledně Raphaela, kterého si chystám pořídit. Ttrošku mě děsí připojování telefonu na net. Vím, že na zablokování připojení na net prostřednictvím GPRS/EDGE slouží prográmek, ale ten tam musím nejprve nainstalovat. Jak to třeba funguje při prvním zapnutí mobilu a počátečním seznamováním se s ním? Připojí se mi díky některé z aplikací, které v telefonu jsou, svévolně na net? Například u aplikace Počasí? Nebo to funguje tak, že pokud takovéto aplikace sám nezapnu, tak je to v pohodě a telefon se nepřipojuje? Jde mi o to, že nechci hned ze startu platit vysoké částky zbytečně, jelikož nemám datový tarif u operátora. Díky moc za rady.[/quote]

urcite si muzes napriklad v pocasi vypnout aktualizaci pres mobil. A zapnout aktualizaci pres pripojeni kabelem k PC s netem. ( SPB weather)

martinsz_ce4you (6)|12.10.2008 19:50
[h]Kompatibilita TP s SDHC kartami[/h]

Chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s microSD kartami. Které jsou kompatibilní s Touch Pro? Půjde tam bez problémů SDHC 8GB?
Díky[quote=protonk]ano - tento měsíc má být v prodeji 16GB MICRO SDHC - HTC TOUCH PRO testováno i na 32GB[/quote][quote=Sako verife]pouzivam Sandisk 8GB a uplne bez problemu. I na predchozim pristroji.[/quote]




Martin Ráž Hoch (1832)|13.10.2008 00:27
[h]QUALITY FAQ[/h][quote=cernyto]Tak mi nejak prijde, ze tenhle pristrojek je moc prechvalenej.
1) je to pekna cihla - to neberu jako zapor, rozmery i vahu jsem vedel predem[/quote]Není to tak hrozné... vzhledem k výbavě, ergonomice a povaze tohoto přístroje to je docela dobré. Mě osobně přijde TP docela malé, ale věc názoru. Třeba v Japonsku všichni mluví do hodinek, tak když mi do cihel, proč ne:)[quote]
2) baterka - uplna tragedie, chvilku prehravani MP3 a baterie KO, asi pujde baterka na reklamaci[/quote]Baterie se mi překvapivě drží. Nic kritického, ale pár hodin hudby + volání + SMS + net, a je vycucnuto asi tak z půlky[quote]3) reakce systemu - kdyz treba vysunu klavesnici a pak si to rozmyslim a zase ji zasunu, trva dobu nez se displej vrati do puvodniho stavu[/quote]No ano, ale to není systémem... je to tím, že když překlopíš zpátky, tak rozhraní nevykresluje ten předchozí obraz, ale musí znovu inicializovat část aplikace Touch FLO, která se podívá do sebe, zkontroluje položky (které sahajá do systému) a pak vykreslí. Tohle bych viděl na TouchFLO - ostatně zkuste to bez něj vykreslit a to je rozdíl...[quote]4) ovladani - prijde mi nepresne, ikdyz tam asi velkou roli hraje moje nezkusenost a asi i nesikovnost[/quote]Ze začátku mne to taky štvalo, kor když mám doma Hermese, který má klávesnici bomba, ale hlavní rozdíl je v těch řadách. Každopádně po nějakých 2 měsících se mi píše docela dobře, dokonce už tak na 80% be zkoukání kam ty prsty hňapaj.[quote]5) GPS - kdyz uz se chytne, tak naviguje pomalu a nepresne (s iGO 8 naviguje kus od silnice a kus pozadu) - predpokladam ze nejake reseni problemu bude, nemel jsem jeste cas projit diksuze[/quote]Řešení jsou, zatím ne úplná, ale myslím, že nebude dlouho trvat a řešení bude.[quote]Je to sice moc pekna hracka, hw klavesnice je uplne super a pise se na ni vyborne i s velkejma prstama, ale prijde mi, ze zapory prevazujou a to me u masinky za 15 000 docela mrzi. Chystam se detailne projit diskuze a pokud nenajdu uspokojive reseni, tak pujde Raphik do sveta.[/quote]Já se obávám, že je tohle ale čistě individuální a zápory, které vidíš Ty nemusí být záporem pro druhého. Tohle zařízení je především zařízení pro obchodníky, manažery (ne ty co si pomocí nových mašina měří péra) a tzn. že to nemusí mít smooth fancy rychlou grafiku, ani širokoúhlý display, ale prostě malé, kompaktní a na kancelář rychlé a spolehlivé. Zatím jej ze svého pohledu nemohu hodnotit jinak - pro mě v předchozích 2 měsících funguje přesně tak, jak by takový nástroj fungovat měl.

plachow_ce4you (159)|13.10.2008 15:30
[h]Mé dvouměsíční zkušenosti s Raphaelem.[/h]

Bohužel se ani špičkovým zařízením od HTC nevyhnula iPhone mánie a místo perfektního ovládání tlačítky nastoupila "Touch" mánie, přinášející do WM snahu o ovládání prsty, která už ovšem z principu je u WM nesmyslná. Paměť a výkon žroucí TouchFlo si stejně každý normální user vypne. Bohužel vypuštění tlačítek už "vypnout" nejde a Raphaela to dosti zásadně degraduje. Měl jsem před tím Kaisera, takže dost srovnávám.

Co se mi na Raphaelovi líbí:

+ vypadá na první pohled (třeba v obchodě) pěkně. Elegantní zařízení.

+ pětiřádková qwerty klávesnice. Je fajn, že má CTRL s funkčními CUT, COPY, PASTE a třeba UNDO. Má potenciál, ale tlačítka jsou menší, než u Kaisera a chybí jí tlačítka Win, OK a Symbol! Místo toho má na Space T9, která je mimochodem otravná, děsná a nedá se pořádně vypnout. Vzhledem k absenci tlačítka SYM nelze používat imho nejelegantnější zpsůob psaní diakritiky: využiít sym.txt. Do dnes ani rozsáhlá komunita nepřinutila psát rozumně Rapha česky...

+ velikost. Je příjemně menší a lehčí, než Kaiser. Ale jde o zvyk, Kaiser se mi taky zdál fajn malej

+ zpracování se mi zdá dobré, nikde nic nepřečnívá, divně nepraská a tak, jak to bylo popisováno. Leda při vysunutí klávesnice to udělá divný zvuk, jako by se napjalo nějaké pero. A klávesnice se divně kýve do stran. Ale nic vážného.

+ displej. VGA oproti QVGA je krásně jemná. Bohužel na 2.8" displeji naprosto k prdu. Nejmenší písmo nejde přečíst (jde, ale to mám extrémně super oči na blízko, většina lidí nic neuvidí). Navíc 4x více bodů oproti Kaiserovi způsobuje dost zpomalení třeba v TomTomovi. Ten funguje oproti naprosté plynulosti na Kaiserovi trochu jako slideshow (FPS tak 2-3).

+ přisvěcovací dioda je s aplikací Torch button fajn a na chatě jsem Raphaela využil jako baterku :-) No, že by to byl nějakej extra plus...

+ GSenzor je super na tu hru s kuličkou, ale v praxi asi nic moc (automatické otáčení je spíš někdy k vzteku, třeba když neustále obrací fotku, kterou chcete vidět našíř). Navíc to žádný program nepodporuje.

A mínusy:
- strašlivý čtyřsměrný ovladač. Opravdové peklo, hlavně směry doprava a doleva. Především doleva je úspěšnost stisku 50%, většinou se stiskne tlačítko Home (k čemu to sakra je?) nebo "zelený" telefonek. Toto je nejzásadnější problém u Raphaela, kdo je zvyklý ovládat PDAčko tlačítkama, hodně si rozmyslete pořízení, opravdu je to strašné!

- chybějící tlačítka Win, OK a další! OK dokonce chybí i na velké klávesnici! V zavřeném stavu se budou dát simulovat dlouhým stiskem těch dvou tlačítek jako třeba u Varia, ale na velké mi to přijde fakt divné. Půjde to též asi vyřešit přemapováním nějakého z tlačítek (kandidát je naprosto zbytečný pravý shift), ale jsou to další opruzy, které třeba po novém FW je nutno zdlouhavě nastavovat... Tohle považuji opravdu za zločin.

- s těmi tlačítky jsem si říkal, ok, jen dvě tlačítka, tak snad půjdou nakonfigurovat. Trochu se šokem jsem zjistil, že jediné tlačítko, co jde nakonfigurovat (Personal-buttons) je "volat" a to na dlouhé stisknutí. No to si fakt dělaj... Doufám, že další FW to bude již defaultně podporovat, instalovat si další programy kvůli takovéto základní funkčnosti se mi fakt nechce.

- strašně lesklý displej! Kdo si nechce neustále prohlížet hlubiny svého nosu, musí dát matnou folii. Ta zase udělá z Raphaela hnusné PDA a dost zkazí kvalitu displeje. Ta lesklost je cesta do pekel. Vypadá to pěkně v obchodě, ale v praxi je to děsběs. Jendak je PDAčko nepřetržitě umatlaný, ale hlavně ten lesklej displej je na slunci skoro nečitelnej.

- hrozně malá citlivost dotykové vrstvy. Nevím, jestli to je feature kvůli "touch", ale je to děs při použití stylusu. Především "křížek/OK" stisknu silou jako u Kaisera tak napotřetí. Zkusil jsem to v registrech poštelovat, ale bez úspěchu. Už se těším na plnohodnotný "Raphael Tweak". Doplňuji: ani registry nepomáhá.

- zásadní problémy s baterkou. Sice má větší baterii než Diamond, ale i tak nevydrží nic moc. Tak zhruba jako normální PDA. Ale problém je dobíjení. Dobíji se strašně pomalu a má problémy s měřičem baterie - po celonočním nabíjení ukáže třeba 80%. Je to problém asi v elektronice, nebo ROMce, stěžuje si hodně userů.

- obecně problémy s VGA a podporou programů - malé písmo, malé ikonky, pomalost (TomTom)

- krátký stylus. Budu Kaiserovo oplakávat, tenhle je o cenťák kratší. Alespoň, že má nějaký, Samsung Omnia nemá stylus vůbec! To je průser.

- omílané TouchFlo 3D je efektní na YouTube videích, ale v praxi rozhodně efektivní není. Ovládání prstem je obecně na WM špatné a nepodporované. Navíc pak na Today není možné mít jiné Today pluginy (SBSH Pocket Breeze a jiné)

- foťák je strašnej. Jediné, co je fajn, že aspoň (jako Kaiser) podporuje geotagging, ale to je tak všechno. Fotky jsou otřesné. Chybí tlačítko na focení (jak bylo super u Kaisera). A zlatý hřeb je způsob focení. Foťák zaostří (za dlouho), ale ještě musíte v křeči držet tlačítko dvě vteřiny, než se udělá fotka. Výsledek=polovina fotek rozmazanejch. Otrávilo mě to, protože pro základní zaznamenání třeba geocache byl Kaiserův foťák super. Tohle je skoro nepoužitelné.

- nestabilita na stole. Při vysunutí klávesnice díky dementnímu diamond vzoru na zadním krytu se PDA kácí na displej a různě se kýve.

- chybí tilt klávesnice. U Kaisera jsem si hodně zvyknul...

- vysouvání klávesnice doleva je výrazně horší než u Kaisera. Pro praváky obzvláště (ovládání a touch je pak vpravo). Má to ještě další závažný problém, neboť v Opeře si často pravou rukou, "touchující" po displeji, nechtěně šáhnete na touch plochu kolem dpadu a Opera náhle různě zoomuje a otravuje. Otevírání když už doprava je mnohem lepší.

- chybí jakákoliv stavová LEDka. Je tu "stylové" prosvěcování kolem dpadu, ale to je fakt naprd. Například v autě nepoznám, jestli dobíjí, mám puštěnou GPS a BT. Furt to vypadá stejně. A nedejbože, jestli mi přišla SMS...

- hlasitost volání je nic moc. Normálně stačí, ale v autě už pořádně není slyšet. Na volání v hlučných prostorách zapomeňte.

- tlačítka na zapnutí a hlasitost jsou umístěné na horní části s displejem, kde se blbě nahmatávají. Při otevření klávesnice pak tlačítka na hlasitost nejdou zmáčknout skoro vůbec a špatně se vysouvá stylus. Bohužel to zůstalo takto z Diamonda. Raphael je vůbec celkově Diamond s přilepenou klávesnicí bez nějaké větší podpory.

- light sensor by mohl být fajn, kdyby nebylo nutné ho okamžitě vypnout, neboť nastavuje backlight PDA na max = baterka v háji cobydup

- otočení displeje při otevření klávesnice docela trvá (vteřinu-dvě). Horší je však, že při otočení u nějakých programů Raph shodí aktuální aplikaci a zobrazí Today. Velmi veselé třeba při snaze zapsat si delší appoitment na HW klávesnici...
chieff (4)|14.10.2008 12:36
[h]Přehrávání videa[/h]

Zdravim vsechny a prosim o nejakou radu/nazor..

Mam malinky problem s prehravanim nekjterych videi a soubouru.
Napriklad jsem zkusil pustit nejaky *.wav zvuk primo z Windows\Rings a hodilo to chybu, ktera myslim souvisi s codecama "no combination of intermediate filters could be found to make the connection". Logicky je problem vyresen prehravanim v Coreplayeru, ale me hlava nebere, proc mi Windows MP (byt nestoji za nic) neprehraje zakladni zvuk jako je WAV nebo video MP4. Na stejny problem jsem narazil toziz i s videi ve formatu 3gp a MP4, coz je jsou podporovane formaty* Opet problem resi Coreplayer - ten prehraje vse. Nejde mi o alternativu..tu uz v CP mam. Jde mi o to vyresit problem s WMP, aby fungoval tak jak ma. Lahudka je totiz v tom, ze kdyz napr. nahraju nejake video(ulozene jako *.mp4) a chci si ho pres TF3D prohlidnout tak to hodi tu priblou chybovou hlasku, takze jak blb musim video otevrit v Coreplayeru. Pokud se pokusim video otevrit primo z WMP, tak semi zacne prehravat pouze zvuk. Dokaze mi nekdo poradit??
TheMelin (1642)|14.10.2008 13:05
[h]Přehrávání videa[/h]Já si myslím, že jsi zkoušel více přehrávačů a když jsi zjistil, že ti nevyhovují jsi je odinstaloval. Ale nějaký přehrávač ti asocioval tyto hudební soubory a asociace zůstala. Takže teď když poklepeš na ten souboor v ničem se neotevře. Zkusil bych pomocí Resco File Exploreru asociovat tyto soubory s WMP.
chieff (4)|14.10.2008 14:36
[h]Přehrávání videa[/h]

No prave ze jsem na prehravani audio/video neinstaloval nic krome coreplayeru. Zkousel jsem ted asociovat pres Advanced Config 3.2 + soft reset a bohuzel porad zadna zmena. Porad se objevuje ta chybova hlaska a stejne beze zmen je i to, ze pri otevreni primo z programu zvuk videa bezi, ale obraz nikoli. POrad doufam, ze najdu nejake reseni, protoze hard reset je az to posledni co bych udelal. Prece jen uz tam toho mam nasvihaneho pomerne dost :o)
TheMelin (1642)|14.10.2008 14:43
[h]Přehrávání videa[/h]

Obraz v jakém programu ti nejde? Jestli v CorePlayeru, tak zkus změnit v nastavení Video Output na QTv Display. Občas když spustím CP tak mám také černou obrazovku, stačí znovu načist video a je to. Nevím čím to je.
chieff (4)|14.10.2008 14:48
[h]Přehrávání videa[/h]

S Coreplayerem problem neni..tam mi funguje jak QTV tak i Raw FrameBuffer vystup. Problem je prave v tom WMP :(
Flodur1 (17)|15.10.2008 21:32
[h]Raphael - přechod z Nokie[/h]Po dlhšom váhaní a bojovaní zo symbianovskými Nokiami a ich certifikáciami som sa rozhodol kúpiť niečo s Windows Mobile. Do oka mi padlo PocketPC od firmy HTC Touch Pro (Raphael).
O Windows Mobile som počul a čítal, že vo verzii 6.1 je vyladený, stabilný systém a je obrovské množstvo aplikácii ktoré je doňho možné nainštalovať. Tak som si vyhliadnuté PocketPC zakúpil.
Ale nie je všetko také ružové ako sa zdá.

Po rozbalení, zasunutí SIM karty, pamäťovej microSD karty, ktorá je bohužiaľ pod zadným krytom, naformátovaní batérie, ktorá ma prekvapila svojou výdržou, po upozorneniach že budem nabíjať každý deň. Na jedno nabitie pri štandardnom používaní, nie hraní sa, nie je problém dostať sa
k štyrom dňom. (cca 20 hovorov, 2-3 sms,7-8 emailov denne plus nejaké programy)

Z hardvérovej stránky pokiaľ sa to týka vnútorných komponentov je na tom Raphael dobre, pokiaľ sa to týka dielenského spracovania na zariadenie za nie malý obnos zle.
Po týždni používania má klávesnica, mimochodom na ktorej sa z mojimi malými prstami celkom dobre píše, vôľu v bočnom smere v dolnej časti 2 a vo vrchnej 1 mm. Na klávesoch QWE sa začína objavovať lesklá plôška čo je znakom že sa o niečo pri vysúvaní šúcha. A keď som už pri tom šúchaní. Okolo bočných a vrchnej časti displeja je kovový čierno eloxovaný rámček. Ten sa
v blízkosti displeja pravdepodobne zlým opracovaním hrán začína šúchať a nepekne strieborno lesknúť! A to som veľký pedant a Raphaela nosím v originálnom (príšernom a lacno pôsobiacom) obale. Po siedmych dňoch!!! A nie som sám. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=424921 alebo http://smartmania.mobilmania.cz/forum/viewtopic.php?t=8498&postdays=0&postorder=asc&start=435
Páni z HTC, robím v inom obore, denne sa stretávam s eloxom a oveľa namáhanejším, existuje aj hĺbkové eloxovanie tzv. farbenie kovov, kde sa takéto niečo nemôže stať.
Kryt batérie pomaly začína vŕzgať a reproduktor by mohol byť aj hlasnejší a hlavne kvalitnejší, ale to je možno len môj pohľad keďže som prešiel z Nokie N73.
Vo vnútri je to už lepšie. Silný procesor a dostatok pamäte robí svoju prácu dobre. Systém je svižný aj pri načítaní aplikácií z pamäte ROM, ktorá je predsa len pomalšia ako RAMka. A tým sa pomaly dostávam k softvérovej stránke tohto zariadenia.

Vo vnútri sa nachádza WINDOWS MOBILE 6.1 a je to ako WINDOWS v PC taký DODO
(DOrob si DOma) to znamená, že všetko tam máte, ale nič poriadne.
Pri práci s Raphaelom ako s PDA a doinštalovaní potrebného softvéru, ktorého je mimochodom
na internete veľké množstvo a dokonca aj free, je to super, pri používaní ako telefónu je to už horšie.
Telefón nezvláda také základné veci ako je pre mňa dosť dôležitá vec, koľko som pretelefonoval minút alebo koľko som preniesol dát (ORANGE WORLD nie je bezodná studňa). V tomto smere
zlatý SYMBIAN.
A dáta. Pokiaľ sa pripojíte niekde v kaviarni cez WiFi nedaj bože v zahraničí a začnete browsovať po nete cez OPERU, ktorá je v zariadení už nainštalovaná a je perfektná, na rozdiel od javovej OPERY MINI ktorú kvôli zlej podpore javy v tomto Windowse a podpore len QWGA rozlíšenia je hrozné vôbec používať a rozchodiť, a náhodou stratíte signál WiFi sa vám automaticky prepne na GPRS (EDGE, HSDPA) a vy si svoju nie bezodnú studňu veľmi rýchlo miniete a pri doručení najbližšej faktúry smiechu nezdržíte. Aj keď je v systéme samostatný prepínač na dátový prenos a vy ho máte vypnutý, prehladač si ho vynúti a proste ho zapne. „Kde asi soudruzi s USA udělali chybu“.
Užívateľské prostredie TouchFLO je rýchle a po nainštalovaní jedného programu aj nastaviteľné.
Problém je s niektorými aplikáciami s ktorými si zatiaľ nerozumie.

Čo povedať na záver. Nechcel som toto zariadenie, aj keď ho mám, chváliť, písať aké je to super, bomba a nič lepšie na svete nie je, lebo som jeho predajca alebo to tak páni s HTC chceli, ale skôr som chcel potenciálnych záujemcov upozorniť na čo si treba dávať pozor a s čím treba rátať. A toto zariadenie super nie je.
Kúpil by som si RAPHAELA aj po týchto skúsenostiach? WINDOWS MOBILE musí ešte dozrieť, uvidíme čo prinesie verzia 7. Pokiaľ ste užívateľ ktorý sa rád vo všetkom ´´hrabe´´ tak áno, ale pokiaľ ste len užívateľ tak radšej nie.
Ja by som sa pri tejto cene asi ešte rozhodoval. Proste něco tomu ještě chybí.
Marian Veselý (662)|15.10.2008 22:52
[h]Raphael pohledem Windowsáře[/h]Obávám se, že pohledy lidí do této doby pracujících s Nokií budou vždy odlišné od těch, co jsou na ty mobilní okna zbyklí. Takže ještě krátký pohled dlouholetého uživatele WM (od dob WM2003):
1. Zpracování - zadní násuvný kryt baterie má tendenci vrzat po stranách v určitých místech. Neřekl bych že je to kvalitou zpracování. Vrže mi jen když je zahřátý (GPS, WIFI). Některé kusy mají tendenci lehce odstávat v levém horním rohu (opravdu jen trošku) a mají tendenci lehce rotovat do strany (zmáčkněte jako kdybyste chtěli vysunout klávesnici, ale pouze na jedné straně). Ovšem proti Nokii N95 je to luxus. Kolegovi ji ukradli, koupil si novou a byl jsem u vybalování - mechanismus byl volný a vyklal už jak telefon vyndával z krabice.
S Odlupováním laku a podobnými problémy jsem se nesetkal ani u jednoho ze 4 kusů co mám na firmě.
2. Klávesnice - jakmile jsem si na ní zvykl, tak se mi na ní píše lépe, než na Kaiserovské. Zvuk pružinky u vysunování mechanismu je normální (dělá to to malé černé okénko ze zadu, které se pří zavření mechanismu otevře protože jím procházejí kabely).
3. Reproduktor na zadní části přístroje - v porovnání s Nokií horší, v porovnání s Kaiserem lepší. U Kaisera mi drnčel a na vyšší hlasitost nebylo při zapnutém hlasitém telefonování rozumět. Obecně hlasitost tohoto reproduktoru dostačující, není primárně určen, aby ozvučoval diskotéku.
4. Baterie výdrž - výdrž je průměrná. Pro lidi, co opravdu hodně telefonují, mailují, surfují je to jeden den, tedy naprostý průměr u WM zařízení (se zapnutým senzorem)
5. Připojování na GPRS při ztrátě wifi - nevím o tom, neřeším to, na netu jsem pořád, je mi jedno v jakém státě, wifi takřka nepoužívám, nicméně přes tweak to jde zakázat
6. TouchFlo 3D - ortodoxní WM uživatelé to vypínají, já jsem si zvykl a používám ho. Neergonomické mi přijde čtení mailů v té malé obálečce, to bych osobně řešil jinak. Jiné výhrady k TF3D nemám.
7. Absence tlačítek, zapuštěný displej - opět ortodoxní uživatelé pláčou nad tlačítky. Já s tím problém nemám. Právě díky nezapuštěnému displeji se snadno mačká křížek, OK apod. Jedinný problém vidím u šipek, tam musí být človcěk opravdu přesný, ale poslední dobou mám s "překlepy" stále menší problémy. Pro mě osobně je zapuštěný displej ala Xperia krokem zpět, ale je to věc osobního vkusu.
8. Čeština na HW klávesnici - maily jsem si zvykl psát přes českou T9, jinak české znaky na HW klávesnici nepoužívám.
9. GPS - je neodladěná, jako u prvních ROM Kaisera. Je tam latence a občas mám problémy s přesností. Markantnější jsou v IGO2008, TOM TOM klasicky na VGA displeji cukatura, ale to je u něj naprosto obvyklé. Přesnost a latence je mám pocit záležitost, které se dá odladit ROMkou. Na XDA jsem někde četl, že prý při nenainstalovaném TF3D je GPS lepší co se týká přesnosti a latence - nemohu potvrdit, nezkoušel jsem.
10. Ostatní softwarové bugy - nabíjení baterie, ukazatel stavu baterie - baterka se nedobije doplna, skončí na 80 - 90% a dál se nehne a neustále dobíjí. Po softresetu je ale plně nabitá. Pravděpodobně špatně softwarově ošetřená komunikace elektroniky baterie, v ukuchtěných neorigo ROM na XDA je to prý již ošetřeno - NA VŠECH 4 ZAŘÍZENÍCH NA FIRMĚ JSEM SE S TÍMTO PROBLÉMEM SETKAL!
Pokud dáte zařízení do tichého, nebo vibračního režimu, tak občas po znovukativování režimu se zvukem buhví z jakéhu důvodu zůstanou vypnuty zvuky SMS, mailů MMSek apod - opět softwarový bug.
No a poslední bug co jsem našel je občasné vytuhnutí zařízení přes noc (flight mod), sdtalo se mi 3x od koupě - srpen 08 (naštěstí nevstávám na budík, ale na děti, které jsou poměrně přesné), a už dvakrát se mi stalo, že se ve flight modu restartoval sám od sebe - opět to dělá u všech zařízení co máme na firmě.
Vzhledem k "rychlosti" jakou HTC vydává nové romky si ještě asi nějaký čas počkám (chrlí jedno nové zařízení za druhým a na ty co vypustili tak trochu s...ou) , do neorigo se mi zatím nechce.
Co je ale třeba si uvědomit, že si kupujete zařízení prioritně dělané jako business telefon pro manažery, ne telefon multimediální. Pokud chcete multimediální mašinku, počkejte si na HD, či si kupte nějakého z jejich konkurentů. Osobně jsem si na PDAčku pouštěl třeba film naposledy v nemocnici, hry na tom nehraji, maximálně ty co tam jsou v a jen v čekárně u doktora. Prostě jako zařízení to hodnotím jiným pohledem.
Tolik stručný pohled dlouholetého uživatele WM.




trminek (88)|16.10.2008 00:27
[h]Zapínání jakýmkoliv tlačítkem[/h]
nevím jestli už to tu někdhe nebylo, ale pokud by si někdo chtěl odblokovat zapínání zařízení jakoukoliv klávesou tak zde je úprava.
Normálně jde zapnout jen tlačátkem power a v menu chybí keylock nastavení...
[code]V telefonu najděte:HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Keybd

klíč:defaultkeylock

a nastavte ji z 1 na 0 [/code]

Pak udělejte soft reset a hotovo.
urys (402)|16.10.2008 22:17
[h]Přidání svého města do TF3D Weather[/h]

V celém threadu jsem to nezachytil, tak doufám, že je to opravdu tak a že se to případně někomu bude hodit ...

Jak přidat město do TF3D Weather tabu (EN)

Pokud se vaše město skládá z více než jednoho slova, tak místo mezer použijte "%20".[quote=libor_m]Pouze dodávám, že název města lze napsat jakýkoliv, na stránce Accuweather se objeví vždy, ale počet meteostanic v ČR je samozřejmě omezený. Tzn. že pro určité město,byť ho mám v názvu stránky, se mi objevují data z jiné meteostanice (předpokládám, že z nejbližšího města). Zná někdo výčet všech měst, kde jsou meteostanice a Accuweather z nich má data?[/quote]


EDIT: doplnění
takže co dalšího jsem zjistil: kód EZxxx je kódem kraje respektive kraje dle starého rozdělení ČR
EZ001: Střední Čechy
EZ002: Východní Čechy
EZ003: Severní Čechy
EZ004: Severní Morava
EZ005: ?
EZ006: Jižní Čechy
EZ007: Jižní Morava
EZ008: Západní Čechy
libor_m (1026)|16.10.2008 23:58
[h]Pásek vodičů pod displayem volný?[/h][quote=ShaWn]... všim jsem si, že po vysunutí klávesnice je pod displejem jakási pohyblivá "destička",pod ní je pásek vodičů. Příjde mi,že je tam dost volně, respektive vrací se do původní polohy, ale když se jí dotknu prstem, dost lehce se s ní dá posouvat. Je to tak správně? Navíc mi příjde, že když telefon vibruje,je slyšet jak se klepe. Díky za odpověď.[/quote]To, že je pás vodičů volně, je správně a při vibracích si nemyslím, že by byl slyšet.[quote=Marian Veselý]Pohyblivá destička se při zavření klávesnice otevře a a ty kabely jí procházejí volně. Je za ní pružinka, to dělá při ptevírání pružinová zvuk. Mají to všichni a je to úplně normální.[/quote]

Pavlus_ce4you (125)|17.10.2008 06:26
[h]Nefunkční tlačítka pro hlasitost[/h][quote=-BoarD-]Mám HTC Touch Pro několi dní, a včera mi nějak přestaly fungovat tlačítka na změnu hlasitosti.
Když ho zmáčknu některé z nich, tak se oběví obrazovka s hlasitositostí ale nezmění se, když ho zmáčknu znovu tak se oběví předchozí obrazovka a je označená nějaká položka jako kdybych zmáčknul šipku dolů..... Restart nezabral, do HR se mi nechce, nevíte čím to mohlo být? Díky[/quote]Toto zřejmě dělá počeštění, konkrétně podpora HW kláves v nastavení InterWrite.
vklacan_ce4you (117)|17.10.2008 19:34
ako zabranimvyskakovaniu soft.klavesnice ked mam vysunutu hard.klavesnicu???????
krabicka3 (361)|18.10.2008 01:21
[h]Ad prehravani videa.[/h]

Takhle si predstavuju, ze bude hrat nekonvertovane video:

http://smartmania.mobilmania.cz/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=1076

Nicmene Rafik by video mel prehravat jeste o kus lepe, protoze ma stejny processor, a nemusi pohanet tak velke rozliseni, jako ma Xperia.
Martin Ráž Hoch (1832)|18.10.2008 08:15
[h]Přehrávání videa[/h]

Já nevím, ale na Raphovi už jsem pár filmů a seriálů odkoukal a bez jediného zaseknutí, plynule a nekonvertovaná. Jedou špičkově...
urys (402)|18.10.2008 10:57
[h]Přerávání PC videa[/h][quote=krabicka3]2 MRH: Takze mi chces rict, ze ti Raph prehraje plynule v Coreplayeru standardni 350MB serial v rozliseni 624x352 (treba Lost, Dr. House, Heroes...)? Pokud ano, zkus tam hodit Benchmark, na kolik procent ti to prehrava. Dik[/quote]Hraje to celkem plynule, pouze pokud se odehrává moc rychlá scéna, občas se to trhne ....

horton-lmr.avi
1.434.014KiB
640x352 25FPS
AC6 48KHz 6Ch 384Kbit

[code]
TCPMP Version 0.72RC1 Benchmark Results

Average Speed 72.92%
Video Frames 1685
Audio Samples 3262714
Amount of Data 18690 KB

Bench. Time 1:32.426
Bench. Frame Rate 18.23
Bench. Sample Rate 35301
Bench. Data Rate 1.6 Mbit/s

Original Time 1:07.399
Original Frame Rate 25.00
Original Sample Rate 48000
Original Data Rate 2.2 Mbit/s

URL \Storage Card\Video\horton-lmr.avi
Size 1468430336
Platform PocketPC
OS Version 5.02
OEM Info HTC Touch Pro T7272
Clock speed 535 Mhz
Video output DirectDraw 480x640 16bits Lookup
Video zoom 640x352 -> 352x640
Audio output Wave Output 48000Hz 16Bits 2Ch.
[/code][quote=Martin Ráž Hoch]Ano, přesně tohle chci říct, koukám na tom na House, GA, Losty... vše v pohodě. Jak říká urys, občas se trhne, ale to je spíš výjimka.[/quote]
urys (402)|18.10.2008 11:03
Rozpadlé TF3D
Tak se mi objevil takovej zajímavej problém, je zajímavé, že samotné vypnutí TF3D a znovu zapnutí nepomohlo, až SR to vyřešil - stalo se to taky někomu?
Martin Ráž Hoch (1832)|18.10.2008 22:09
[h]Význam Page Pool[/h]

[quote=kubicek123]Page Pool je velmi důležitá veličina všech WM5 a WM6 zařízení, jejíž správné nastavení může významně zvýšit rychlost (na úkor volné RAM). Je to vlastně velikost RAM vyhrazená k vykonávání kódu v daný čas. Výhodu většího Pool Page je možno pocítit při běhu několika náročných programů.
RAM je využívána dvěma věcmi: Daty a kódem. Každý kód, který nemůže být zpracován v ROM musí být nahrán do RAM a vykonán odsud. Velikost Page Pool určuje kolik RAM má být určeno pro kód. :cool: [/quote]
Martin Ráž Hoch (1832)|19.10.2008 13:25
[h]Velké písmo v kontextových nabídkách[/h][quote=Fireball]Prosim o pomoc: Jak se zbavit v kontextovych nabidkach onoho tucneho, hovadsky velkeho pisma, ktere zpusobuje nutnost posouvani nabidky? S normalnim pismem by se to tam veslo skoro vzdy cele... Diky[/quote]To je zase věc názoru, ale u ROM eOS2 je nastaveno na nižší úroveň a jinak to umí třeba Advanced Config - Popup menu font, nebo tak něco. Sahá to normálně do registrů, ale to už hledat nebudu.[quote=Řehoř]Použij "Advanced Config" (já používám verzi 3.1.0.0) a části "User Interface" změň hodnotu "Popup menu font size" z "Large" na "Standard", soft reset a hotovo. Taky jsem si to změnil...[/quote][quote=Fireball]Ano ale odpoved mi chybi, takze zbytecna reakce a neni ani tedy za co podekovat. Mezitim jsem to samozrejme nasel:
How to change system and context menu font size?
HKEY_LOCAL_MACHINE\system\gwe\menu\popfnt
and change the value for the "Ht" entry to "1000" decimal (from 1200)

Me se jevi jako optimalni velikost (jeste i pro pro obsluhu prsty) 800-900[/quote]


Keeper_ce4you (2)|19.10.2008 20:13
[h]TouchFLO 3D - rozsypaná grafika[/h]Mám stejný problém s rozpadem TF3D (viz příspěvek z 19.10.). Stalo se mi to dvakrát a vždy když jsem nechal Pro nabíjet přes noc. Má někdo stejné zkušenosti, či nápad ?
Marian Veselý (662)|19.10.2008 20:17
Bohužel, je to nějaký bug. Občas to asi udělá každému, ale recept jsem na to nikde nenaše, ani na XDA-developers, kde se to téma řešilo.
Martin Ráž Hoch (1832)|19.10.2008 23:37
Mě osobně to nedělá, ale používám ROM prakticky v základu. Jinak se mi TouchFLO 3D občas restartuje, ale to je asi tak vše...
urys (402)|20.10.2008 12:05
[h]Česká SW klávesnice[/h]

Přesměrováno SEM
jirmond_ce4you (15)|20.10.2008 21:13
[h]Výměna SD karty v souvislosti s iGO[/h]Zdravím, měl bych technický dotaz. Chtěl bych vyměnit 2GB SD kartu v Raphaelu za 4GB. Mám tam ale nainstalované iGO a nechce se mi odinstalovávat a instalovat znovu. Je možné tuto složku pouze překopírovat na tu novou 4GB kartu nebo je třeba nová instalace? Nebude viset nějakej odkaz na tu kartu v registrech?
urys (402)|24.10.2008 08:56
[h]Přidání svého města do TF3D Weather[/h]

[quote=urys]V celém threadu jsem to nezachytil, tak doufám, že je to opravdu tak a že se to případně někomu bude hodit ...

Jak přidat město do TF3D Weather tabu (EN)

Pokud se vaše město skládá z více než jednoho slova, tak místo mezer použijte "%20".[quote=libor_m]Pouze dodávám, že název města lze napsat jakýkoliv, na stránce Accuweather se objeví vždy, ale počet meteostanic v ČR je samozřejmě omezený. Tzn. že pro určité město,byť ho mám v názvu stránky, se mi objevují data z jiné meteostanice (předpokládám, že z nejbližšího města). Zná někdo výčet všech měst, kde jsou meteostanice a Accuweather z nich má data?[/quote]


[/quote]

Doplnil jsem původní příspěvek o zjištění: kód EZxxx je kódem kraje respektive kraje dle starého rozdělení ČR
EZ001: Střední Čechy
EZ002: Východní Čechy
EZ003: Severní Čechy
EZ004: Severní Morava
EZ005: ?
EZ006: Jižní Čechy
EZ007: Jižní Morava
EZ008: Západní Čechy

Která města to přesně podporuje se mi zatím nepodařilo zjistit ...


Nic méně, pokud se mi něco podaří, tak se bude blýskat na lepší časy s počasím, takže držte palce ....
Martin Ráž Hoch (1832)|25.10.2008 22:01
[h]Neustále vyskakující okno Active Sync - řešení[/h][quote=jirmond]Nesetkali jste se někdo s tímto problémem - na obou ROMkách eOS v1.12 a v1.13 mi neustále vyskajuje okno ActiveSync. Je to fakt často, většinou když otevřu jakýkoliv program nebo okno, tak se mi prostě spustí a objeví na horní liště (mám WkTask) a absolutně nevím, co ho vyvolává. Samozřejmě nejsem připojen k PC. Nevíte co s tím?
Momentálně mám ROMku eOS v1.12 a nainstalované tam jsou pouze čeština, iGO, Total Commander a WkTask. TouchFlo mám vypnuté.[/quote]ActiveSync je aplikace, která je prostě potřeba, aby běžela v paměti. Je to mnohem rychlejší pro inicializaci aplikace a synchronizace je jedna ze základních a nejvyužívanějších funkcí WM!

Řešení 1 (poloautomat):
  • Nastavit jako výjimku do Task Manageru - ať už do HTC Task Manager, nebo WkTask.[/*]
  • Opakuji: Neaktivní, ač běžící ActiveSync nevadí ničemu, ani nealokuje závratné množství operační paměti![/*]

Řešení 2 (manuál):
  • Lepší task manager případně umí ActiveSync ukončit, ne jen skrýt (třeba Schapsův Task Manager).[/*]

Řešení 3 (automat):
  • Stáhnout přiloženout aplikaci ASyncKiller, která umožňuje aplikaci ActiveSync zavírat[/*]
  • ASyncKiller - nastavit jej jako pravidelně spuštěnou úlohu a je to;)[/*]



urys (402)|28.10.2008 17:53
[h]Vyzvánění a vibrace zároveň[/h][quote=martinsz]rád bych se zeptal, jestli je nějaká možnost, aby telefon současne vyzváněl i vybroval. Nepřišel jsem zatím na to :( Buď jen zvuk, nebo vibrace :([/quote]
Start -> Settings -> Sounds & Notifications -> karta Notifications:
"Event" zvolit "Phone: Incomming call"
"Ring type": Vibrate and ring

;)
kome_ce4you (56)|30.10.2008 14:56
[h]Task Manager - zavírání a přepínání aplikací[/h]nainstaluj si treba tohodle HTC Task Manager a pak ti to pujde [quote=trminek]použij task manager WkTASK a budeš spokojenej, najdeš tam všechno co potřebuješ.

P.S. je zdarma[/quote][quote=kome]Musis si v nastaveni Taskmanageru zaskrtnout polozku Enable Qiuckmenu..... , vetinou se zobrazi az po naslednem restartu[/quote]
zemo (10)|2.11.2008 09:35
[h]FAQ nového majitele Touch Pro[/h]

zná někdo návod, nebo příčinu proč nemůžu v Touch Pro vytvářet adresáře v SMS Poště, tak jak je mozno utvořit adresáře v Microsoft Outlook? Kaiser to uměl. Po přijetí zprávy jsem si ji krásně presunul tam kam jsem potřeboval a měl jsem přehled. To hle sice řeší threaded formou cheatu, i tak bych chtěl mít stávající způsob jako měl Kaiser.

Dále mě zajímá jedna skutečnost a to, kde zmizelo dokončování slov pomocí WM 6.1. Na Kaiserovi i Artemisovi jsem si mohl vybrat, nebo mi fungovalo obojí. Ted co mám Touch Pro jsem si musel ručně nahrát soubor cz_405.dict do adresáře \\\WinCE Device\Program Files\Sunnysoft\InterWrite\Suggest\ aby mi fungovalo v InterWrite dokončování slov. Jak donutit WM aby mi fungovalo dokončování slov. V Nastavení/Zadávání/Dokončování slov/ ma skrknuto Navrhovat slova při zadávaní textu. V InterWrite má vypnuto původní doplňování slov do systému.

To ža chybí soubor cz_405.dict je chyba Sunnysoftu. Upozorním firmu na tuto skutečnost.

U psaní SMS jsem u Kaisera i Artemise klepnul na řádek KOMU: a když jsem začal psát písmenka tak se mi začali ukazovat telefonní čísla společně se jménem. U Touch Pro musím klepnout na KOMU: a poté hledat číslo.

Stává se mi občas ze mi vyskočí hlaška o způsobení chyby u souborů device.exe, manila.exe a jestli mám podrobnosti chyb zaslat na Microsoft. U chyby MANILA.EXE klepnu na horní lištu, pak na ikonu EDGE a poté na správce komunikace. Ukáže se mi správce komunikace. Zapnu si Datové připojení a dám konec. Když chci vypnout datové připojení tak udělám stejné kroky a nic se mi neukáže. Musím vypnout TF3D aby se mi ukázala obrazovka správce komunikace, nebo ručně najít v připojení ikonu Správce Komunikace a poté ho spustit. Pak úpravách mi to hodí výše uvedenou hlašku. To jse mi u Kaisera ani u Artemise nikdy nestalo.


Nechápu u Touch Pto v Systému/Připojení ikonu PŘENOS. U Kaisera tato ikona sloužila pro zapnutí nebo vypnutí HSDPA a ted ta samá ikona slouží pro přijetí IR přenosů. Přece HTC nemá infraport. To WM neumí rozeznat že ho nemá. Přece po vložení bankovní SIM se objeví ikona bankovních služeb, nebo tam není když SIM je nebankovní. proč to píšu? Tohle může dělat i při zjištění jestli PDA má, nebo nemá Infraport.

Otočená klavesnice: klávesnice se vysouvá opačným směrem než u Kaisera. To nevadí do té doby když si budete chtít zahrát nějakou starší hru. Třeba Wolfenstein 3d. Po spuštění hry máte klavesnici nahoře. Už taho hra nejde hrát, to prostě nejde.

Máte někdo zkušenosti s dalšími hrami co používají klavesnici?

Jak přesvedčit Touch Pro abych měl stejný styl zadávání telefonních čísel jako měl Kaiser. U Touch pro je pouze telefonní klávesnice, systém hledání čísel je šílené. U Kaisera jsem napsal část slova a už mi nabízel dotčené kontakty. Tlačíko vlevo dole (Videoteledon) mě vůbec nezajímá. Dá se změnit na něco jiného?

Dnes 2.11.2008 mi Touch Pro napsalo hlášku že přesunulo čas na letní. Nevěřil jsem vlastním očím. Čas i datum jsem měl dobře. Napsal pouze tuto hlášku. Napsalo tohle dnes i jiným lidem?


Datum verze ROM: 08/01/08

Děkuji za vaše názory a rady
urys (402)|2.11.2008 10:23
ad psaní SMS: vedle pole Komu začnu vypisovat část jména či příjmení a začnou se mi nabízet příslušné kontakty, mezerníkem kontakt zvolím, tuším šipkou dolu nebo nahoru krokuji po kontaktech

ad vytáčení čísel: má k dispozici klasickou telefonní klávesnici 123 456 789 x0# a pod čísly příslušnou kombinace 3 znaků (ve dvou přídadech 4), takže pokud například volám "Petrovi" mačkám 7 3 8 7 a nabízejí se mi jména mající danou kombinaci písmen pod danými čísly

ad změna času: změnil se mi minulý týden, tak jak měl i s nějakou hláškou, ale nečetl jsem ji, něco o daylight savings .....

ad klávesnice: kaisera jsem neměl, ale klávesnice se mi vysouvá vlevo, stejně jako u TyTNa I, hry nehraju, takže mi to nevadí - ona se u Kaisera vysouvala vpravo? docela bych se divil, ale možné je vše ;)


závěr: tipuji to na neduhy dané ROM, osobně jsem oficiální ROM použil pouze na první zapnutí a připojení k activsync, abych mohl flashnout
Martin Ráž Hoch (1832)|2.11.2008 11:03
[quote=zemo]zná někdo návod, nebo příčinu proč nemůžu v Touch Pro vytvářet adresáře v SMS Poště, tak jak je mozno utvořit adresáře v Microsoft Outlook? Kaiser to uměl. Po přijetí zprávy jsem si ji krásně presunul tam kam jsem potřeboval a měl jsem přehled. To hle sice řeší threaded formou cheatu, i tak bych chtěl mít stávající způsob jako měl Kaiser.[/quote]Podlě mě je toto omezeno jen ve směru PPC -> PC, jinak z Outlooku, IMAPu, či čehokoliv se mi složky v poště přenáší. Přes funkci - Messaging -> zvolit daný account -> Menu -> Tools -> Manage Folders si navolíš které složky chceš synchronizovat. Osobně mám na GMailu záložky a všechny maily i ve složkách se mi synchronizují OK. Pak není problém v PPC organizovat, tedy přesouvat maily do jednotlivých složek.

[quote=zemo]U psaní SMS jsem u Kaisera i Artemise klepnul na řádek KOMU: a když jsem začal psát písmenka tak se mi začali ukazovat telefonní čísla společně se jménem. U Touch Pro musím klepnout na KOMU: a poté hledat číslo.[/QUOTE]
Tohle mi taky fungovalo v základní ROM a neměl jsem s tím problém. WM 6.1 pro Touch Pro používají originál dialer, který má nativně vyhledávání T9 v sobě.

[quote=zemo]Stává se mi občas ze mi vyskočí hlaška o způsobení chyby u souborů device.exe, manila.exe a jestli mám podrobnosti chyb zaslat na Microsoft. U chyby MANILA.EXE klepnu na horní lištu, pak na ikonu EDGE a poté na správce komunikace. Ukáže se mi správce komunikace. Zapnu si Datové připojení a dám konec. Když chci vypnout datové připojení tak udělám stejné kroky a nic se mi neukáže. Musím vypnout TF3D aby se mi ukázala obrazovka správce komunikace, nebo ručně najít v připojení ikonu Správce Komunikace a poté ho spustit. Pak úpravách mi to hodí výše uvedenou hlašku. To jse mi u Kaisera ani u Artemise nikdy nestalo. [/quote]Start -> Settings -> System - > Error Reporting -> Disable Error reporting. Chyby v systému se dějou běžně, u WM to funguje tak, že pokud se jedná o systémovou službu, tak dojde k její znovu nahození - akorát o tom pořád nemusím vědět:). Datové spojení lze vypínat podržením tlačítka pro konec hovoru - je to v nastavení pro End Key.

[quote=zemo]Nechápu u Touch Pto v Systému/Připojení ikonu PŘENOS. U Kaisera tato ikona sloužila pro zapnutí nebo vypnutí HSDPA a ted ta samá ikona slouží pro přijetí IR přenosů. Přece HTC nemá infraport. To WM neumí rozeznat že ho nemá. Přece po vložení bankovní SIM se objeví ikona bankovních služeb, nebo tam není když SIM je nebankovní. proč to píšu? Tohle může dělat i při zjištění jestli PDA má, nebo nemá Infraport.[/quote]
WM samozřejmě umí poznat, že nemá IR. Tato funkce neslouží jen pro IR, ale je dedikována obecně přijímání vysílání a to se týká jak IR, ale také BT. Když tuto funkci vypnete, mělo by se to odrazit na přijímání třeba souborů přes BT. Možná to inženýři z HTC nějak oblafli, ale tak to bylo i na TyTN a spojitost s BT je prokázaná.

[quote=zemo]Dnes 2.11.2008 mi Touch Pro napsalo hlášku že přesunulo čas na letní. Nevěřil jsem vlastním očím. Čas i datum jsem měl dobře. Napsal pouze tuto hlášku. Napsalo tohle dnes i jiným lidem?[/quote]
Hláška není až tak závislá na opravdové změně času. Osobně mám tuto hlášku vypnutou a čas mi to změnilo "bez keců". Jde o to, kdy jste telefon koupil a jestli byl od doby změny času zapnutý. Pokud je zapnuta hláška, systém prostě musí upozornit, že změnu provedl - při první příležitosti. Netvrdím ale, že se může taková notifikace i systémově někde zaseknout. Jestli to jde, neřešil bych.
zemo (10)|2.11.2008 13:48
Dekuji za rady a nazory,

Uryrovi: 2/3 displeje zabira klavesnice. U Kaisera to fungovalo jinak. Ale zkusim to jak jste psal. Jsem konzervativni typ co se tyka HTC a nove funkce byt lepsi se mi zdaji horsi. Uvidime pouzivanim. Nepouzivam plnohonotnou klavesnici na to abych pouzival T9.

Martinu Rážovi Hochovi: nechci synchronizovat postu s Microsoft Outlook. V Kaiserovi nebo v Artemisi je mozne ve slozce SMS/MMS vytvaret dalsi slozky nez je Dorucena posta, Koncepty,Odeslana posta, atd. PODOTYKAM ve slozce SMS/MMS. Najednou to jde!!!!!!! Nevim co se stalo, nebo co jsem udelal, ale pokud jsem ve slozce SMS/Odeslane tak klepnutim na Nabidka/Nastroje/Sprava slozek uz muzu podrzenim stylusu pridavat nove slozky (adresare). Jeste pred nedavnem Sprava slozek nefungovala (nebyla funkcni).

Dale: nechci pozivat T9. Zakladni ROM kde to nefunguje. Ten kdo ma Kaisera a Artemise vi o cem mluvim. Nemam plnohodnotnou klavesnici na to abych pouzival T9.

Hlasky v systemu: Vypnutim hlasek v systemu se mi neobjevi opetovne obrazovka Komunikace. Nechci jenom vypinat datove pripojeni, Chci zapnout WiFi, nebo vypnout telefon. Zkuste to co jsem psal jestli i vam to takhle blbne. Po zapnuti PDA jenom jednou se mi obevi tabulka komunikace zpusobu co jsem psal. Pak Uz ne. Hlasky systemu me nezajimaji, me zajima funkcnost.

Hlaseni letnito casu: Mam Touch Pro asi 14 dni. To jest pred zmenou casu. Minulou nedeli mi Artemis a Kaiser (TYTN II) hlasilo zmenu casu, ale Touch Pro ne. Az o Tyden pozdeji. Asi chyba v pocitani v WM 6.1. Tohle neresim.

Stale resim: Dokoncovani slov (Ne T9), tak jak to umi Kaiser (TYTN II), nevyskoceni komunikacni obrazovky pri spustenem TF3D.

Na T9 si budu muste zvyknout, ale jak jiz jsem psal Kdo zkusil Artemise nebo Kaisera (TYTN II) tak vi o cem mluvim.

Jako samostane vlakno resim i TomTom 7: Kdyz mam pusteny TOMTOM 7 a chci volat tak se mi po skonceni hovoru TomTom sam nazmaximalizuje. Musim to delat rucne. Tohle Kaiser, nebo Artemis nedelal (to znamena ze po skonceni hovoru ktery jsem vyvolal se zpatky maximalizoval).

Jakou nahrat ROM abych mel aspon takovy pokoj jako s Artemisem, nabo Kaiserem, Kde jsem nedelal nic a vsechno slapalo. Neni to tim Ze Artemis mel WM 5 a Kaiser WM 6?

Starsi hry to je pruser. Klavesnice Kaisera se otevita v pravo, Touch Pro vlevo. Hry me nezajimaji ale co ostatni aplikace co pouzivaji klavesnici? Zkuste to.

Chlapi diky za odpovedi a pili v badani.

S pozdravem

Martin Zeman





zemo (10)|2.11.2008 19:11
Dobry vecer

Pro Uryse: Zjistil jsem ze dokoncovani kontaku funguje pri vysunute klavesnici . Kdyz na ni pisu jmeno tak dokoncuje, ale nefunguje to na softwarove (stylusove) klavesnici. Neni to tim ze mi vubec nefunguje dokoncovani slov? Mam jednu sa prvnich ROM. Nemyslim dokoncovani slov pres InterWrite. Nechapu cely Touch Pro. Neznam TYTN I (Znam TYTN II a Artemise (P3300)), ale zkus si na Touch Pro nahrat nejakou starsi hru. Treba toho Wolfa. Nejedna se jen o tu hru. Co aplikace? Procital jsem ruzne vlakna a neveril jsem vlastnim ocim co se vsechno resi. Jsou tam dobre temata i nazory. Ale zatim mi nikdo poradne neodpovedel na moje otazky. Pouzivam PDA denne. Ziju pro HTC, bojuji pro HTC a to co oni zacinaji vydavat me desi. Jsem uzivatel ktery vyuziva vsech sluzeb telefonu i operatora (internetove a hlasove sluzby). TYTN II obsahuje dvoujadrovy procesor. Z toho 400 Mhz je pro aplikace a 200 Mhz je pro ovladani HW. Byl a je porad super. Nevim jaky procesor ma Touch Pro (528Mhz), ale co dal?

Asi jsem chronicky stezovatel.