Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

HTC Touch Pro (Vario IV) - Obecné tipy, zkušenosti a problémy...

LuCain_ce4you (22)|27.8.2008 17:39
Otočení displaye

k tomu slouzi aplikace Gsen

> XDA

pokud mas ale ROM version 1.90.401.1 (jako ja:(( ) tak ti fungovat nebude
karlic (707)|28.8.2008 10:07
SW - Windows Mobile a spolehlivost

[color=red]Vítej mezi uživateli Windows Mobile :D [/color]
Pravdou zůstává, že Windows Mobile těžkým managerům, kteří ze ztráty jednoho jediného telefonního hovoru můžou mít újmu vždy Windows Mobile vymlouvám. Komu občas nějaký ten reset nevadí, tak pro toho je zase Windows Mobile zlatá věc - všechno zesynchronizované, všude jak na PC tak v PDA stejné věci, ale to je už mimo toto téma ...
karlic (707)|28.8.2008 13:22
Problém s prezentací (SlideShow)

Nevíte prosím někdo, jak donutit SlideShow (Prezentaci), aby prezentovala fotografie (obrázky) od nejstarších foto po nejnovější? Standardně to jede přesně opačně a začínat ukázku dovolené tím že jsme se vrátili domů je dost hloupé :)
Martin Ráž Hoch (1832)|28.8.2008 16:04
Spolehlivost Wïndows Mobile[quote=karlic][color=red]Vítej mezi uživateli Windows Mobile :D [/color]
Pravdou zůstává, že Windows Mobile těžkým managerům, kteří ze ztráty jednoho jediného telefonního hovoru můžou mít újmu vždy Windows Mobile vymlouvám. Komu občas nějaký ten reset nevadí, tak pro toho je zase Windows Mobile zlatá věc - všechno zesynchronizované, všude jak na PC tak v PDA stejné věci, ale to je už mimo toto téma ...[/quote]A tady si dovolím oponovat, protože toto není vůbec pravda. Osobně vykonávám práci, kde záleží na každém hovoru, ale zase snad nikdo není takový idiot, že když něco nutně potřebuje, tak nezavolá znovu, nehledě na registr zmeškaných hovorů. Ale jinak, naposledy jsem měl problém se ztrátou hovoru tak 2 roky zprátky, který byl zapřičiněný Windows Mobile. Od té doby jsou vydávány takové ROM, které toto prostě nemají. Pokud se ztratí hovor, tak je většinou zapříčiněno buď handoverem, nebo slabým signálem, NEBO (!!!) nejčastěji GPRS spojením, které při aktivním využití downloadu / uploadu zablokuje linku! Rozhodně to ale neházej na Windows Mobïle, protože právě tento OS a zařízení s ním použitá (speciálně tohoto konceptu) jsou špičkový manažerský nástroj, který je mi prakticky pravou rukou!

libor_m (1026)|28.8.2008 17:27
Šedá ikona 3G[quote=libor_m]Co znamená, když ikona s "3G" je na šedém podkladu (viz obrázek)? O víkendu jsem byl na Slovensku a občas jsem ji tam měl (občas jsem ji měl zase normálně)...[/quote]Tak jsem se dočetl na XDA, že to v určitých sítích může znamenat "nepřipojená data". Prostě 3G je k dispozici, ale nejsem připojený. Normálně, pokud nejsem připojený vidím anténku, někde mohu vidět místo anténky symbol dat na šedém pozadí. Pořád to moc nechápu, ale nějak tak to bude.

everald (6)|28.8.2008 21:18
Velikost písma

mám problém s velikostí písma. V nabídce "hlasitosti telefonu" (tam kde si ho můžu nastavit zhlasit/ztišit/vibrace/tichý) se mi zvětšilo písmo.
Netuším kdy se tak stalo ani proč, ale potřebuji poradit jestli nevíte kde jej (písmo) změnit.
Naistaloval jsem češtinu z Diamonda a několik tweakovacích programů, ale bohužel jsem si nevšiml jestli se to stalo před/po češtině, nebo vinou nějaké ůpravy registru.
Do HR jít nechci, takže pokud pomůže tohle tak to nějak přežiju, za cokoliv jiného bych byl vděčen.
dmi_ce4you (0)|29.8.2008 12:55
Spolehlivost Windows Mobile[quote=Martin Ráž Hoch]A tady si dovolím oponovat, protože toto není vůbec pravda. Osobně vykonávám práci, kde záleží na každém hovoru, ale zase snad nikdo není takový idiot, že když něco nutně potřebuje, tak nezavolá znovu, nehledě na registr zmeškaných hovorů. Ale jinak, naposledy jsem měl problém se ztrátou hovoru tak 2 roky zprátky, který byl zapřičiněný Windows Mobile. Od té doby jsou vydávány takové ROM, které toto prostě nemají. Pokud se ztratí hovor, tak je většinou zapříčiněno buď handoverem, nebo slabým signálem, NEBO (!!!) nejčastěji GPRS spojením, které při aktivním využití downloadu / uploadu zablokuje linku! Rozhodně to ale neházej na Windows Mobïle, protože právě tento OS a zařízení s ním použitá (speciálně tohoto konceptu) jsou špičkový manažerský nástroj, který je mi prakticky pravou rukou!
[/quote]

Asi jsem to napsal nepřesně, ale u mě nejde o problém s GPRS ani sílou signálu.. Naskočí mi příchozí hovor s tlačítky přijmout, ignorovat a zeslabit - ale nejde s ním nic dělat! Můžu mačkat co chci - display, hw klávesy na přijetí a nic.. telefon zvoní a já musím potupně čekat, až to volající položí a pak zavolat jemu.. A když volá z větší firmy, tak mi seznam nepřijatých hovorů nepomůže, protože se zpět dovolám na spojovatelku a ta většinou netuší, kdo mi volal ;( Telefon mám týden a stalo se mi to zatím asi třikrát, vždycky pomohl restart.. Snad to nová ROMka vyřeší, ale ani nevím, jestli nějaká nová pro Touch Pro už je.. na stránkách HTC jsem nenašel, Windows Mobile mám poprvé tak nevím, kde ji jinde hledat..
libor_m (1026)|29.8.2008 13:09
Problémy s přijímáním hovoru[quote=dmi]... Naskočí mi příchozí hovor s tlačítky přijmout, ignorovat a zeslabit - ale nejde s ním nic dělat! Můžu mačkat co chci - display, hw klávesy na přijetí a nic.. telefon zvoní ... Telefon mám týden a stalo se mi to zatím asi třikrát, vždycky pomohl restart.. ...[/quote]
Tohle se mi za 2 týdny už také párkrát stalo. Ani jsem nemusel dělat SR, při dalším hovoru bylo vše OK. Nějaký proces asi vytížil zařízení na max, proto to nešlo. Tohle určitě vyřeší nová ROMka, pokud nechceš experimentovat a případně přijít o záruku tím, že si nahraješ nové SPL a neoficiální ROMku (už jsou), tak počkej, až bude na support stránce HTC, zatím žádná oficiální není.
Nallim (99)|29.8.2008 18:12
SW - Změna spodní applikační klávesy[quote=Mike 77]Ahoj všem, mám dotaz, je možné v today obrazovce TF3D změnit levou spodní ikonu z telefonu třeba na kontakty?, další věc co mě zajímá, jak sinchronizovat operu z PC s operou v Raphaelovi (jde mi o záložky), díky za info, jinak je to super stroječek :-)[/quote]
Ano změnit se to dá, odpověď najdeš v tématu o secondtoday, zde.
Martin Ráž Hoch (1832)|31.8.2008 08:26
Wi-fi problém[quote=protonk]vedle sebe mám tři mobily a notebooka - všechno kromě Raphaela běží jako z praku. Pořád hledá - signál je, ale nechce se spojit :-( [/quote]Měl jsem to samé - pořád se snažilo připojit k upřednostněné síti, ale nikdy to nekončilo. Změnil jsem síť na obyč WPA (mám také modem Zyxel) a celý včerejšek jsem proserfoval na Raphaelu. Nevím jestli to je přesně kámen úrazu, ale mě to pomohlo. Jinak jsem ovšem flashnul jinou ROM, tak je možné, že ta první má nějak blbý wifi driver.
plachow_ce4you (159)|31.8.2008 11:33
Problém s wi-fi - řešení

Problémy z WiFi zlikvidujete nastavením šetření: Settings - Connections - Wireless LAN - Power Mode na "Best performance". Výchozí nastavení "Best Battery" dělá problémy.
dmi_ce4you (0)|31.8.2008 11:49
Výkon wi-fi vs. pomalost zařízení

Když přepnu WiFi na max. rychlost, mám celý telefon mnohem pomalejší! Dokonce ani nenapíšu sms! Když ji píšu na hw klávesnici, naskakují znaky klidně i po pěti vteřinách a některé vypadnou, u mě úplně nepoužitelné.. Dlouho jsem hledal co mi to ten telefon brzdí - a když stáhnu to nastavení WiFi alespoň na tu střední možnost, je telefon zase krásně rychlý.. Škoda, protože když nastavím WiFi na max, je to zásadně znát na rychlosti - místo 300 kb/s jsem měl na měření z dsl.cz najednou 3.000 kb/s..
dmi_ce4you (0)|31.8.2008 12:36
Google Maps

Jen pro zajímavost, fungují někomu Google Maps přímo z

[code]http://mobile.google.com nebo http://www.google.com/gmm?[/code]Mě ne, prý to moje zařízení (které navíc chybně detekuje jako HTC Touch Dual) nepodporuje... Naštěstí jsem někde našel link na
[code]http://www.google.com/gmm/GoogleMaps.CAB a už je to ok..[/code]

(Dokonce překvapilo O2 - podle GSM vysílačů mi to určilo přibližnou polohu i kdesi na moravě, a s vestavěnou GPS to funguje taky krásně bez jakýhokoliv nastavování ;)
Martin Ráž Hoch (1832)|31.8.2008 16:47
Advanced Configuration Tool 3.1

Další verze skvělého konfiguračního přístroje pro Windows Mobile.

Verze 3.1 :
  • Plná podpora pro HTC Touch Pro[/*]
  • Přidána nastavení SmartTouch[/*]
  • Přidáno povolení Wi-Fi - nebo standby mód[/*]
  • Upraveno lazení chyb při startu (v případě vlastního XML schématu)[/*]
  • Opraveny módy fotoaparátu pro TyTN II[/*]
  • Reorganizovány položky[/*]
  • Opraveny další drobné chyby[/*]

Stáhnutí na http://www.touchxperience.com
NEBO můžete přímo CAB soubor z mého úložiště.
Martin Ráž Hoch (1832)|31.8.2008 23:23
TorchButton 1.0 - LEDka jako baterka

Super aplikace, vřele doporučuji!

https://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=30767&fi=0#post-294665
Martin Ráž Hoch (1832)|31.8.2008 23:37
HTC ActionScreen pro HTC Touch Diamond sérii

Super grafika a netradiční rozložení tohoto užitečného nástroje¨.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=421802
Martin Ráž Hoch (1832)|31.8.2008 23:42
StopWatch 1.0

Už jsem postoval do hlavního tématu, ale nutno upozornit i zde. Skvělé touch friendly stopky.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=421812
00294668_StopWatch_NI5T.jpg
libor_m (1026)|2.9.2008 11:06
Poslech hudby a zároveň nabíjení

nabíjet můžeš po dokoupení příslušenství

HTC Touch Pro Multifunction Audio Cable YC A300
dmi_ce4you (0)|2.9.2008 13:52
GPRS monitor

Nemůžu v telefonu najít ani základní počítadlo přenesených dat.. Ale mám pocit, že jsem je někde viděl.. Nebo to bylo jen to na hovory a data počítat bez jiného SW nejde?

Pokud někdo používáte data od O2, poraďte prosím - spousta z nás asi používá původní xDataNonstop za snad 900 měsíčně, a oni už půl roku nabízí "Internet v mobilu" za 150 měsíčně, což je dost rozdíl.. prý je tam limit 150 MB, pak prý sníží rychlost.. (GPRS jde ještě víc zabrzdit??? ;) Tel se mi ale občas přepne na EDGE nebo tu jejich 3G síť, nikdo mi nedokázal vysvětlit, jestli se i tato data (případně videohovory) počítají do toho limitu.. Poradí někdo jak to je? A případně nějaký SW který by to uměl počítat, případně zobrazit průměrnou rychlost a přes co jsem právě přípojený...

mikrotom (63)|3.9.2008 09:47
[h]Čistý OS po hardresetu bez customizace a dodatečných aplikací?[/h]

Nějak se mi nedaří dostat TouchPro po hardresetu do stavu, kdy bude obsahovat čistý OS WM6.1 a nebude dotčeno žádnými customizacemi či aplikacemi od HTC či třetích stran. U většiny předchozích zařízení jsem tohoto stavu víceméně dosáhl tím, že jsem provedl soft reset předtím, než došlo ke customizaci z extended romky. Jenomže když toto udělám u Raphaela, tak se sice zbavím TF3D nebo Opery, ale mnoho jiných věcí se do zařízení dostane. Nevím, zda je to tím, že je od HTC upraven přímo systém? Také mi přijde podezřelá úplně úvodní fáze, kdy těsně po HR zařízení svítí zelenou uvítací obrazovkou WM 6.1, avšak dole je poměrně nestandardní hláška červeným písmem v tom smyslu, že se zařízení připravuje na první spuštění. Ta trvá několik desítek vteřin, až minuty. Softreset v jejím průběhu nepomáhá - zopakuje se vždy znovu.

Účel mého požadavku je prostý. Jde mi především o to, abych se zbavil různých drobností. Za všechny uvedu 2 příklady:

  • proprietární HTC ovládání hlasitosti (chci to původní - co je v OS),[/*]
  • HTC specifický vyhledávací filtr, který šmátrá v kontaktech, když píši jméno do adresní řádky SMS/e-mailu (chci ten původní - co je v OS),[/*]
rsm_ce4you (4)|3.9.2008 12:25
Zdravím a prosím o pomoc. Chtěl jsem použít AdvancedConfig zde umístěný, ale po instalaci a při spuštění to po mne chce novější verzi .Net Copmpact Framework. Mám HTC Touch PRO. Jak to mohu rozběhnout? Díky rsm
mikrotom (63)|3.9.2008 12:44
Stáhni si .NET Compact Framework 3.5 Redistributable a nainstaluj si ho.

Odkaz na něj je mj. na domácích stránkách projektu Advanced Config. Viz zde.
libor_m (1026)|3.9.2008 13:23
[quote=kockonos]Zdar odbornici mam nasledujici problem :

HTC Touch Diamond ROM 1.93.401.2 RADIO 1.00.25.05 a nainstalovane iGO8 8.0.0.44902. Obcas pouzivam navigaci v aute ale trapi me ze musim poslouchat hlasky navigace pouze z reproduktoru . Mam ovsem v aute BT HF sadu Parrot CK3100 s kterou funguje HTC v pohode , ale napada me ze by melo jit posilat has navigace skrze BT do HF a tim padem do reproduktoru v aute . Nemate nekdo s timto resenim zkusenost ? Diky

[/quote]
Pokud se nemýlím, tak Parrot CK3100 má pouze handsfree/headset profil. Takže zvuk z PDA přes Parrota nedostaneš.
karlic (707)|3.9.2008 15:17
[h]Držák do auta[/h]

Dnes se objevil jako novinka držák Brodit, tak snad bude brzy na českém trhu
držák Brodit
Pavlus_ce4you (125)|4.9.2008 15:51
[h]Vypnutí senzoru světelných podmínek[/h]
Settings - System - Power - Backlight - Auto adjust backlight (odstraníš fajfku) nastavení pro displej
Settings - Personal - Buttons - Backlight - Enable keyboard auto sensor nastavení pro klávesy klávesy
davidkm_ce4you (248)|5.9.2008 13:58
Mám dotaz na majitele .. obsahuje hlasové vytáčení? a když, tak jakou formou .. díky
libor_m (1026)|5.9.2008 14:12
[h]Hlasové vytáčení[/h]
[quote=davidkm]Mám dotaz na majitele .. obsahuje hlasové vytáčení? a když, tak jakou formou .. díky[/quote]Cyberon Voice Speed Dial
mijou (109)|7.9.2008 00:06
Marian Veselý (662)|7.9.2008 18:53
[h]Problém při nabíjení aku[/h]
[quote=PABO]Objevil jsem problém při nabíjení baterky.Při úplně vypnutém mobilu nabije a vypne.Kroužek svítí nepřerušovaně.Při zapnutém mobilu nabíjí až k poslednímu dílku a pak nabíjí a nabíjí a nabíjí....kroužek bliká a bliká....prostě nedobije úplně a nevypne.Teď už 4 hodiny....Znáte někdo řešení?
P.S. Dělá to i po hardresetu.

EDIT
Tak závada objevena.Špatná nabíječka-nabíjí ale nenabije do konce a nabíjí pořád....Zapojil jsem starou od TyTn a vše běží ok.
[/quote]
Bohužel se obávám, že nabíječnou to nebude. Vyzkoušel jsem 2 a dělaly to obě. Nabíjí třeba 6 hodin zaseklej na 90%. Stačí udělat soft reset, po naběhnutí ukáže 100% a po pár minutách přestane nabíjet, protože je plně nabitý. Vypadá to softwarový problém - elektronika baterie blbě komunikuje, nebo špatná baterka, nebo nejhorší varianta - harwarový problém (např. mainboard). Pokud by byla špatná nabíječka, tak by mi to asi nedělaly obě dvě u dvou různých Touch Pro, případně by byla špatná třeba celá nějaká série nabíječek. I to je možné.
Podobný problém se řešil na xda u Diamonda, zatím diskuze kolem utichla. V servisu VSP data o tom zatím nic neví, Touch pro je moc nový model, ještě nemají skladem ani všechny náhladní díly.
Pomáhá vybití tak na 5% a pak plné nabití, ale za čas (třeba 14 dní) to udělaá zase.
Čekám na novu ROM, nebo fix.

EDIT: U VSP data už o problému ví, volalo tam více uživatelů. Vypadá to na softwarový problém.
dmi_ce4you (0)|8.9.2008 14:26
[h]Synchronizace a problém s konektivitou[/h][quote=protonk]Prosím o radu - při připojení Raphaela k PC - synchronizace - mi nefunguje po kabelu spojení přes internet - nahlásí, že mám zadat v nastavení sítě IP adresu, ale v síti máme automatické přidělování - moc tomu nerozumím - v diskuzi jsem nic nenašel, asi to všem maká - nemáte někdo zkušenost ? Díky [/quote]

Možná by mohlo pomoci tohle:
[code]http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=65461[/code]
PABO_ce4you (19)|10.9.2008 15:28
[h]HW - Problémy s přístrojem - REKLAMACE[/h]
Možná mám smůlu na špatný kousek ale podle diskuzí zde je nás víc.Doporučuji proto zvážit v současné době nákup.......

Během týdne používání se mi objevily tyto závady:
-nefunkční interní GPS
-nevypíná se nabíjení baterie-nabíjí a nabíjí třeba týden,po SR je ok 100%
-odlupuje se samovolně lak -viz odkaz na kolegu z XDA se stejným problémem samovolné odlupování laku

a to vše přetrvává i po HR

Přístroj jsem odeslal k reklamaci a čekám na výsledek.
Zároveń jsem napsal důrazný email přímo HTC a čekám,jak se k tomu postaví.O výsledcích podám info.
Alexino (18)|10.9.2008 22:09
[h]První dojmy absolutního nováčka[/h]
v prve rade bych dodal ze jsem uzivatel PDA predtim netknuty, takze nemuzu srovnavat. Takze Raphaela mam dva tydny. Po tydnu jsem prvni kus reklamoval kvuli baterce. Muj problem byl ten ze pri zatezi sem ho restartoval a baterka padla treba o 30 procent dolu. Potom kdyz jsem dobijel tak byl schopny taky drzet se na stejne kapacite kdovijak dlouho. Ted mam novy kus. Co se tyce nabijeni tak nemam problem, nabiji korektne do 100 procent.... Co se tyce zobrazovani stavu baterie, je podle me treba to brat s rezervou a poucil sem se.... po SR je stav baterie znatel ne jiny nez pred nim - nebrat na to moc ohled, neresit, v prubehu uzivani se to srovna (bug ktery doufam bude odstranen v nejake nasledujici verzi ROM...). CO se tyce GPS tak ta mi fungovala v poho u obou pristroju (Tomtom7 a Oziexplorer) Ten druhej kousek se pri zatezi tolik nehreje, stav baterie klesa trosku nepresne ale pouzitelne. Nekdy chvili "drzi" hodnotu a potom to nekdy "dozene" pri nejake nenarocne aplikaci... zacinam si toho nevsimat a brat to jako standard... Kdyz to cele shrnu tak pres male nedostatky je to uzasny mazlik, kteryho bych za nic nemenil, je pravda ze asi nedokazu ocenit tu praci uzivatelu PDa s nejakou malou RAMkou protoze i tady s dost aplikacema mam porad dost.....
p.a.Ť.o (69)|11.9.2008 07:11
[h]Advanced Config 3.2 CZE[/h]

poznámka:
- neprošlo to korekturou, takže omluvte chyby a překlepy
- některé pojmy bylo těžké přelouskat, takže jsem to přepsal tak, aby to pochopila i lama. pokud ne, tak vězte, že tu funkci stejně nebudete potřebovat
- veškeré změny provádíte na vlastní riziko (jedná se o úpravy registrů), ani já ani autor programu neneseme odpovědnost za případnou ztrátu dat nebo hard reset

instalace:
- stáhněte
- rozbalte
- nahrajte do /windows (přepiště anglický originál)

pozn.
- program samotný jsem nepřekládal, protože pojmy jako export, import, soft reset apod. jsou (musejí být) jasné ;)

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
hudyss (219)|12.9.2008 06:20
[h]SW - Customizace Touch FLO 3D[/h]jestli myslis modre theme pro TF3D,tak to si stahni treba tady http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=manila_Custom_Graphic_Collection a pak pres tf3d config 0.6.7 ho nahrej do sveho HTC.
PABO_ce4you (19)|12.9.2008 18:20
[h]SW - Problém s iGO[/h][quote=KadelSt]Zdarec,mam problem. Mam i-go 8 ....44366. Jede uplne normalne,ale spatne naviguje... Signal chyta,vsechno se zda byt dobre.Ale ikdyz odbocim spravne,tak pokazde to prepocitava.Prepocitava to ikdyz jedu po dalnici.Nekdy vypadne signal,ale pak naskoci,nekdy se to sekne, nekdy me to ukazuje pozici uplne nekde jinde...Pred tim sem mel tuto verzi v e-tenu x500 a bez jedineho problemu... Nevi nekdo co s tim?
[/quote]

V první řadě doporučuji novou čistou instalaci verze 8.0.0.44366 ,ta chodí na Raphaelovi na 100% Pokud nepůjde- zkontrolovat funkčnost interní GPS, na hodně přístrojích jsou problémy.Testovací programy jsou zde.Jinak hodně o iGo +Raphael je ZDE

mijou (109)|12.9.2008 22:26
[h]SW - Tip na problémy s GPS[/h]s GPS robi velke problemy 3G siet, povodne som myslel, ze su to data vseobecne, lebo pri vypnutom gsm ide GPS v pohode. U mna nakoniec pomohlo v stings conections advanced network vypnut HSPDA/HSUPA a od vtedy ide v pohode. PS: nezapinat A-GPS cez advanced config ani nejak inak, a pouzivat quickGPS!
dufam ze to vyriesi nova ROM :-)
Vela stastia!
Martin Ráž Hoch (1832)|13.9.2008 00:23
[h]HW / SW - problémy s HTC Raphael obecně[/h]

Dnes jsem se vrátil z dovolené a koukám jak se to zde rozjelo. Co mě mrzí nejvíc jsou problémy u "vadných" kusů... ale nezoufejte, tohle je prostě neduh většiny nových sérií HTC... platilo to i u HTC Hermes (o Kaiserovi raděj nebudu mluvit;) )- zkrátka, než se jim podařilo to vychytat, tak uběhlo minimálně půl roku... je to blbé, ale je to tak. Osobně kriticky vadný kus snad nemám, ale počítám, že tak do 3 měsíců (max.) ponesu do servisu také. Jedná se prostě o složité zařízení a to se problémům nevyhýbá... naopak, skoro je přivolává;). HTC prostě vsadilo spíše na tržní náskok, než 100% kvalitu.

Ale teď trochu pozitivně... nutno říci, že jsem tak nějak přirozeně provedl zátěžový test:)

Používal jsem přístroj v krásném jižním, ale za to agresivním prostředí cca 10 dní... tzn. zaskákání si po dlaždičkovaném balkóně ve 2 patře (při hopsání po zábradlí jsem nedýchal), spousta (ale spousta) písku, slaný vzduch a hodně cestování. Nejen, že Raphael obstál na 1, ale dokonce mne i překvapil. GPS jede špičkově i na řeckých ostrovech - tedy, chvíli trvá než se chytně... zde mi kupodivu pomohlo občas vypnout navi SW a inicializovat znovu. Přepínání v rámci cizích sítí a rozlišení roamingu také dobré. SW funkcionality asi nemá cenu popisovat, ale po mém nešetrném (Raphe promiň) zacházení to skořápka odnesla jen jedním škrábancem na tlačítkách. Výsuvné i jiné mechanismy fungují skvěle a mám radost, že Raphael je zařízení, které stačí prakticky na vše.

P.S. Jako multimediální zařízení také super... filmy se sledují parádně (hlavně když je nemusím optimalizovat)... tedy až na tu lesklost displaye.
Martin Ráž Hoch (1832)|15.9.2008 23:13
[h]Problém s připojením k Windows XP[/h][quote=chlmcan]ahojte,
mam problem s pripojenim htc k pocitaci. ked chcem pripajat cez usb kabel tak mi v htc naskoci ci chcem synchronizovat alebo ako flash disk, nech dam ktorukolvek moznost tak sa nic nestane, pc sa sprava ako keby sa k nemu nic nepripojilo. pc ma system xp, skusal som na viacerych pc/nb a vsetky su rovnake. treba nieco instalovat do pc? som myslel ze to prebehne automaticky.[/quote]Projdi si prosím absolutní základy, článků je tu o tom miliony. Na Windows XP musíš mít nainstalovanou aplikaci Microsoft ActiveSync. Jako flashdisk by se zařízení mělo ale připojit bez toho a jako internet sharing také... tam se používá trochu jiná identifikace.

Martin Ráž Hoch (1832)|15.9.2008 23:16
[h]Problémy s dotekovým DPADem[/h][quote=triperko]Pratele, mel bych na vas take jeden dotaz.
Vlastnil jsem pred Raphaelem cca mesic Diamonda a fungovalo mi na nem bezvadne zoomovaci kolecko v tom smyslu, ze kdyz intenzita displeje po case ztlumila, tak se ho stacilo lehce dotknout a dislej se okamzite prubudil.
Ted na Raphaelu nekdy reaguje ihned, ale jindy musim po kolecku treba 10x prejet, aby to zareagovalo.
Ale napr. pri zoomovani fotek to reaguje vzdy ihned, nevidel bych tudiz HW problem...
Dela Vam to nekumu taky ???
( vyzkouseny 4 Rom a porad stejne )[/quote]No, já mám pocit, že tenhle segment HTC prostě odfláklo, protože mě to taky nejede zrovna skvěle. Možná blbý driver, ale přijde mi i problém v HW. Mě například zoomování funguje, ale směr doleva prakticky ne - možná blbě posazené, ale zatím jsem se rozhodl to tolerovat. Přeci jen několik týdnů v servisu je pro mě zatím opravdu moc dlouhé odloučení;)

Martin Ráž Hoch (1832)|16.9.2008 22:09
[h]Problém se synchronizací[/h]

Shrnutí doporučených postupů:

1) U Windows XP je nutné mít nainstalovaný program Microsoft ActiveSync, Windows Vista mají tuto funkcionalitu nativně.
2) FIREWALL - zkusit povolit ActiveSync a nebo případně na chvíli vypnout, jestli je to tím...
3) Zrušit USB advanced network functionality [quote=p.a.Ť.o]také bych to viděl na FW nebo na zaškrtnutou volbu v start - settings - connections - usb to pc - enable advanced network functionality[/quote]Tento krok je doporučen velmi. Dělá to to, že se přestane identifikovat jako síťový adaptér, ale využívá čistě USB příkazy. Některá PC mají prostě s WM zařízeními přes USB problém a kolikrát to pak bývá opraveno novým buildem.
4) Identifikace chybového hláčení [quote=Zdenek Malinsky]ad chybová hlášení mrkněte sem[/quote]
5) Případně vyzkoušet na jiném PC

Nezabere-li ani toto, ani svěcená voda, tak bych pak zkusil reklamovat.
Bobanovicz (511)|16.9.2008 22:11
[h]Kompletní nastavení TouchFLO 3D včetně formátu datumu atp.[/h]

Advanced Config: Menu>More settings>TouchFLO 3D>Home page date format

TF3D: Appearance>Date Format



mazlik_ce4you (54)|17.9.2008 12:31
[h]Kde zjistit verzi ROM?[/h]

Uz sem na to prisel. Kdyby nekdo nemohl najit. Setings/System/Device Information
Pavlus_ce4you (125)|17.9.2008 15:56
[h]HTC Raphael - CZ, čeština[/h]

I ROM je počeštěná, znaky jsem napsal na HW klávesnici, se SW není problém. Velké písmena s diakritikou píši přes symbol znaky, tam jsem na to nepřišel jak jinak. Jinak já mám HW klávesnici přemapovanou na QWERTZ - v registrech na adrese HKEY_LOCAL_MACHINE\hardware\devicemap\keybd nastav pro položku CurLang tyto hodnoty:
409 (Hex) nebo 1033 (Dec) = QWERTY
407 (Hex) nebo 1031 (Dec) = QWERTZ
a restart

Martin Ráž Hoch:V další diskuzi k české lokalizaci Touch Pro pokračujte ZDE
PABO_ce4you (19)|19.9.2008 13:00
Český návod Raphael

EDIT: Stejně jako na další zařízení je v sekci Podpora, konkrétně v článku České dokumenty k jednotlivým zařízením
plachow_ce4you (159)|20.9.2008 22:45
[h]Zamykání obrazovky ala iPhone[/h]

Těm, kteří mají problém s přijímáním/zavěšováním hovorů při vytahování Rapha/Diamonda z kapsy by mohla pomoci známá aplikace S2U2 a její volba "Slide to answer". Příjem hovoru se nedělá stiskem klávesy či kliknutím na displej, ale potažením slideru. Samozřejmě i základní funkce S2U2, tj. zamykání PDA je moc fajn.

Dále: v nových ROM je vyřešen problém Raphaela s (ne-) dobíjením baterie. Viz diskuse o ROMkách
titan4 (159)|21.9.2008 01:06
[h]Zámek obrazovky při příchozím hovoru[/h]

Podle mě lepší řešení je Answerkeys Disabler od drvdijka z xda-developers. Prostě jednoduše zablokuje obrazovku při příchozím hovoru a hovor se dá přijmout jedině tlačítkama. Po zvednutí/odmítnutí se obrazovka zase odblokuje. Stejně tak se u nové verze odblokuje vytáhnutím stylusu.

více na: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=425650
henrys_ce4you (12)|21.9.2008 12:06
[h]Zamezení automatického připojení GPRS[/h]

Jelikož mám blbý tarif tak neriskuju a GPRS apod, jsem zakazal pomoci programku NoData

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nebo
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A jedu jen přes WIFI[quote=plachow]Bez instalace dalších prográmků lze zakázat přístup na net přes GPRS/Edge následovně:
V nastavení sítě:
Settings - Connections - Connections - Advanced - Select Networks
si místo např. "T-Mobile Internet" zvolte My Work Network a je to.[/quote]Martin Ráž Hoch (edit): A nebo lze využít funkci v registrech (přes Advanced Config), kdy v dalších funkcích zvolíte kartu Connections a zde můžete nastavit automatické odpojení GPRS při nečinnosti. Sám to tak využívám - spíše z důvodu úspory baterie.
be_ce4you (24)|21.9.2008 12:39
[h]Fotoaparát (Camera) - problém - fotka se uloží neznámo kam (neuloží)?[/h]

Mám problém s foťákem - když něco vyfotím, objeví se zaneprázdněný kurzor, je tam asi minutu, pak zmizí, ale fotka není nikde, ani na kartě, ani v telefonu. Zkoušel jsem
přes Advanced Config měnit místo, kam se ukládají fotky, ale žádný efekt... Nestalo se to taky někomu?

edit: Video se ukládá správně...

edit: Vyřešeno HR
Martin Ráž Hoch (1832)|21.9.2008 12:49
[h]GPS problém + reklamace[/h][quote=Nallim]Tak po měsíci mám problém s GPSkou, z ničeho nic přestane fungovat. Už jsem 2x dělal hardreset. Stáhnu přes quickGPS satelity, v pořádku. Spustím navigaci (TT7, iGo 8) GPS zařízení to najde, signál se také chytne. Příští den pustím navigační software a už to GPS zařízení nenajde. Program quickGPS mi na 53% napíše failed. Tak opět HardReset. Stalo se to někomu? Vyřešil to nějak? Mám nejdříve zkusit flash na nějakou ROM? A když to nepomůže tak servis? V úterý jedu na týden pryč, budu mimo republiku. A GPSka by se docela hodila. Do servisu bych to donesl, až bych se vrátil, takže mám otázku... má cenu, zkoušet tam hodit neoficiální ROMku a odemknout HardSPL ještě před servisem? Aby nebyl pak problém v servisu kvůli tomu HardSPL. Zatím mi nezbývá nic jiného než to řešit pořád tím HardResetem a mít na kartě cab soubory...[/quote]No, osobně bych Ti tento postup nedoporučoval... pokud jsi opravdu GPS protestoval jak říkáš, zkusil Hard-reset a nic nepomohlo (ani vypnuti asistovane GPS - viz. Advanced Config, ani aplikace na test GPS), tak je to spíš opravdu HW problém a nemá pak cenu zkoušet nové ROM, protože ty s ovladačem GPS moc nedělají, spíše mění zatím design a pár ovladačů. Navíc zbytečně riskovat problémy v servisu je blbost. Je pravda, že mě se GPS chytne někdy až tak na popáté;)

PABO_ce4you (19)|21.9.2008 15:54
[h]GPS problém + reklamace[/h]Měl jsem ten samý problém-viz tady fórum a mobil už je 14 dní v servisu na reklamaci.Nečekejte na zázrak ,nebo novou ROM ,či nějaký fix!Koupili jste stroj za 15 000,- a ten by měl makat naplno hned od začátku,jinak ho nechci.Těch problémů s GPS má více lidí..tak ať hoši z HTC vidí,jaký nedodělek poslali do světa!!!Těšil jsem se na něj moc,tak jako hodně lidí tady ale problémy,které s ním mám (nevypíná nabíjení,loupe se samovolně lak na hranách,nejde GPS)mne úplně vytáčí a fakt bych radši zpátky peníze a počkal na něco lepšího.Raphael se prostě nepovedl-viz fóra XDA a pod.