Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

HTC Touch Pro (Vario IV) - Obecné tipy, zkušenosti a problémy...

Martin Ráž Hoch (1832)|2.11.2008 19:39
Popravdě také používám MDA denně, dokonce jsem na něm závislý a to nemyslím nadneseně, ale veškeré dění jak v byznyse, tak v soukromí se mi sbíhá v tomto zařízení a naplno jsou tak využita ohromná škála funkcí. Jak hlasové, datové a všelijaké jiné služby. Používal jsem tak i HTC TyTN a obecně mi tento koncept nepřijde tak odlišný a stejně tak měl TyTN dva procesory (přesně jak říkáte - 400 / 200). Předpokládám, že toto je dodrženo i v případě TP (jen se ten druhý nezmiňuje) - jeden (slabší) procesor je třeba pro ovládání HW, přesněji GSM kódování atp. Byl jsem zcela zvyklý na HTC TyTN a bez jediného problému přešel na HTC TP. MÁ MOUCHY! No jasně, ostatně které HTC zařízení je na začátku nemá? TyTN byl dlouho úplně stejně chybový, pomalý a pak jak běžel čas se z něj stalo 100% využitelné zařízení... bohužel trochu morálně zastaralé. Ale ostatně ono hanění, že MDA je na nic, si pamatuji z dob počátků TyTN II také - a nemalé - dokonce i někteří nešli pro sprostá slova daleko, kvůli grafickým ovladačům.

Životní cyklus současných HTC zařízení je tak nějak dost podobný - start -> růst -> dospělost -> kvalitní a hodnostné stáří -> wifi modem -> smrt:D (neberte doslovně). Zkrátka tak rok po uvedení trvá růst a vůbec stabilizace funkcí, pak je zařízení špičkové, rychlé a pak přijde nové... je-li pro někoho TyTN II nejlepší, proč si proboha kupovat novější? Novější kupuji, pokud cítím nutkání, že je to z nějakého důvodu třeba a je to riziko změny - stejně jako s každým rozhodnutím.

A teď už dost diskuzí o nesmrtelnosti chrousta (každý přispěvatel budeme mít trochu jiný názor => spousta bezcenných řečí) a věcně k problémům

Ad doplňování adresáta - Doplňování mi funguje na TP ok, jen je k tomu využito nativní vkládání těch jejich idiotských klávesnic - tzn. dolní řádek. Mě osobně jede i při vysunuté / zasunuté klávesnici. Když píšu jméno / tel. číslo - začne mi to vyhledávat v seznamu a nabízet první shodu, pokud nesouhlasím, posunu šipkou (DPADem) na další nabízený kontakt. Nic víc od toho tak nějak nechci, ani nevím co víc bych mohl chtít (ano, okno s více kontakty... ale tohle mě fakt nepálí).

Ad složky v Pocket Outlook - to jsem rád, že vytváření také jde. Je tam jedna podmínka - pokud probíhá příjem / odesílání jednoho z účtů (bez ohledu jestli SMS / MMS / Mail), tak nelze manipulovat se složkami a tato funkce je nepřístupná.

Ad "co se řeší v diskuzích" - Většina uživatelů, včetně mě nejsou IT odborníci a všechno knowhow je tu zdarma, takže nečekám od uživatelů přesně strukturované a 100% řešení, počítám s tím, že se mi na můj individuální problém dostane kusých odpovědí a typů co zkusit. Je to ale pořád lepší, než kdyby si normální český človíček měl zaplatit odbornou IT podporu - to by si pak snad plno lidí začalo vážit více ochoty ostatních pomoci;)

Flodur1 (17)|2.11.2008 22:07
[h]TouchPRO a přílišná nekvalita[/h]Mám takýto problém: Používam IGO2008 a OZIexplorer. Naposledy som bol pripojený na GPS asi 150km od miesta kde bývam. Viem, že pri znovu pripojení na inom mieste to GPSku chvíľu trvá, ale keď sa nemôžem pripojiť ani po 20 minútach tak asi nie je niečo v poriadku.
Ako rýchlo sa pripájate, kde je môj problém.

A mám ešte jeden problém. Zapnem WiFi, spustím Operu, zadám adresu, povedzme medzi tým mi vypadne signál, tak Operu sa snažím vypnúť, tej to extrémne dlho trvá a nakoniec systém tak zamrzne, že musím vybrať batériu.

Mám dojem že som kúpil šmejd, ktorý viac nefunguje ako funguje.
Martin Ráž Hoch (1832)|2.11.2008 22:40
Tak zkus projít věci kolem HTC Touch Pro zde na diskuzích - GPS je chybová, ale další ROM toto řeší trochu lépe. Na tyto problémy je zde vlastní vlákno HTC Raphael (Touch Pro, T-Mo MDA Vario IV) - GPS tipy, triky, zkušenosti a problémy.... Obecně pokud nechytá satelity, tak restartovat aplikaci ovládající GPS, nebo zkusit povolit GPS. Mě se obvykle po restartu aplikace / PPC navigace chytla.

S Operou takový problém nemám, wi-fi mi funguje skvěle a zařízení se nezasekává. Je to hodně o ROM a aplikacích, ale mám tuhle zkušenost už tak měsíc a tak pak moc nechápu stížnosti na to, že je TP nefunkční. Má chyby (a v základní ROM je to smutné), ale ne takové, které se nedají řešit. ANO, je to diskutabilní, jestli spolehlivé zařízení musí být takto ošetřováno, ale to je prostě HTC. Kdybych chtěl pár položek v menu a stabilní, blbovzdorné funkce, tak si koupím nějakou low-end Nokii. Když chci hodně možností a "muziky" nutno také očekávat nějaké problémy.

Osobně si ale troufnu říci, že VŠECHNY ZÁVAŽNÉ PROBLÉMY TP se již podařilo vyřešit (buď 100% a nebo alespoň přívětivým workaroundem). Obecně toto ale není úplně hračka pro většinu obyvatelstva... rozumím ale stížnostem na jistý nekomfort.
zemo (10)|2.11.2008 22:50
Pro Martina Raze Hrocha: Dekuji za hodnotnou odpoved na otazku zda pouzit Touch Pro nebo TYTN II. Stale vim o cem pisi. Porad mi nebyly odpovezeny otazky ktere jsem zadal v prvotnim zadani. To stale plati a cekam na odpoved. Pisete o MOUCHACH. Touch Pro, Aretemis, Kaiser (TYTN II) me stalyl 16 000 kc. Predstavte si ze mate A6 ZA 1 200 000kc a prodejce vam rekne ze auto ma nejake mouchy. Bohuzel mam tohle auto ale bez much. Nejake polozky typu : "start -> růst -> dospělost -> kvalitní a hodnostné stáří -> wifi modem -> smrt:D" me nezajimaji. Jsem uzivatel, ne pokusna moucha.

Ad: Doplnovani adresata: mi funguje pouze pri vysunute klavesnici. Mam verzi ROM 08/01/08.Porad mi to nefunguje. Asi spatna ROM, nebo stara. Poradte mi?

Ad co se resi v diskuzich: Vazim si toho co kdo napise na vase stranky, nechci nikoho zhazovat, nebo hazet klacky pod nohy. Chci jen adekvatni nazor tech lidi co prechazeji z HTC Kaiser (TYTN II) na Touch Pro a maji naistalovane programy co se bezne pouzivaji. Necekam od lidicek co sem pisou zadnou IT podporu. Jak jsem psal mam moznost zkusit funkce u Kaisera (TYTN II). Nevim jaky je TYTN.

Copak delam touto diskuzi proiblemy? Pokud me otazkny nejsou co jsem psal jasne tak je rad zopakuji. Prochazel jsem jine vlakna a nenasel jsem zadnou odpoved.

Chlapi HTC nas stalo 16 000kc.

Martin Ráž Hoch (1832)|2.11.2008 23:19
Hocha, ne Hrocha;). Nejsou to moje stránky, jsem zde prakticky také jen uživatel:)

Otázky, které žádáš asi nedostaneš zodpovězené přesně tak, jak očekáváš - to je o tom, že se asi nenajde stejný TyTN II uživatel jako Ty. Nikdo nejsme stejný a nepoužíváme zařízení stejně. Pokud chceš přesné odpovědi na IT otázky a nechceš vlastně IT podporu, tak to nejlepší bude, když si zařízení půjčíš a vyzkoušíš a nalezneš přesné odpovědi, které očekáváš. Osobně jsme se Ti s Urysem snažili pomoci nejlépe jak můžeme.

Přirovnání k vozům je trochu zavádějící, ale ok - teď si vem, že si koupíš A6 a přijdeš další týden s tím, že to prostě není úplně to samé jako předchozí o 4 roky starší model, protože má jinak tvarované sedačky, jinak rozmístěné ovládací prvky a úplně jiné vnitřnosti. Prostě to tam je, ale JINAK - myslíš, že by si v Audi troufli nedat tam volant, kola atp.? To samé s HTC - veškeré očekávané funkcionality zde jsou a jsou funkční! Jakmile ale začneš míchat Windows Mobile, HW, 3rd party, tak to prostě ani nejlepší tým testerů neotestuje všechny varianty a kombinace.

A jak jsem řekl, používám TP docela dost a rozhodně ho považuji za funkční... je to jen otázka zvyku. Mouchy jsou mouchy, ale i v Audi občas něco nelícuje, nebo prostě u určitého procenta bude blbnout... c'est la vie.

A pakliže jsi JEN UŽIVATEL tak už jen jeden postřeh - je to zařízení za 15 litrů - pokud máš jen trochu pocit, že nefunguje správně - od toho je pro uživatele servisní společnost a reklamační řízení. Obávám se že u většiny těch nepřekonatelných problémů přijdeš na to, že se jedná jen o preferenci jiné možnosti, tak prosím trochu méně konfliktní přístup než: "Zeptal jsem se a vy jste mi prostě neodpověděli přesně tak jak chci!" I mě to pak vezme veškerou chuť a ochotu. Rozhodně nechci vyvolávat spor a dál bych tuto diskuzi zbytečně nerozvíjel.

Počkej do zítra, nebo pozítří, v neděli jsou zde akorát blázni jako já. Zítra bude třeba někdo, kdo přešel z TyTN II a bude znát přesné odpovědi.

Flodur1 (17)|2.11.2008 23:33
Martin Ráž Hoch:
To samé s HTC - veškeré očekávané funkcionality zde jsou a jsou funkční!
Prepáč, ale v tom nemáš pravdu.
urys (402)|3.11.2008 08:24
Chlapci a chlapy (týká se i Hrocha :D): Nezapomeňte na jednu věc - je na tom Windows a to nikdy nefungovalo tak jak mělo ... a s tím žádný výrobce zařízeních na kterém běží, nehne. To musíte na Billa ;) Nebo jsem snad někde přehlédl "nadávání" na HW zpracování?

S M A Z A T
hudyss (219)|3.11.2008 08:28
tak z HTC Kaiser jsem presel treba ja.A me postrehy. Tak na uvod reknu,ze nepouzivam TF3D,stejne tak jsem nepouzival ani HTC Home.Pouzivam uplne stejne aplikace pro TP,co jsem mel u Kaisera.
1.displej - i kdyz se jedna o stejnou uhlopricku,tak VGA je nadhera,jak je rastr jemny!kdyz ted vezmu do ruky Artemis od brachy,tak ty pixely jsou videt.Samozrejme VGA lepsi pro internet,navigaci,office.
2.navigace - mam TT6 a IGO 8,dle meho subjektivniho pocitu TP fixuje rychleji a nemam s nicim problemy.
3.baterie - Kaisera jsem kazdy vecer daval na nabijecku, TP me vydrzi i 4 dny!!
4.klavesnice - 4 rady vs. 5 rad. a me se na TP pise daleko lepe.
pokud jde o rychlost, TP ma lepsi odezvu a je rychlejsi. A pokud tady koukam na forum,tak musim zaklepat,ptz nemam vubec zadne problemy s baterkou.vzdy se dobije na 100% a vydrzi dlouho.nemam problemy ani s GPS.No zrejme jsem chytnul dobry kousek a taky si ho nejaky ten cas urcite necham:cool:
urys (402)|3.11.2008 08:31
[quote=zemo]Dobry vecer

Pro Uryse: Zjistil jsem ze dokoncovani kontaku funguje pri vysunute klavesnici . Kdyz na ni pisu jmeno tak dokoncuje, ale nefunguje to na softwarove (stylusove) klavesnici. Neni to tim ze mi vubec nefunguje dokoncovani slov? Mam jednu sa prvnich ROM. Nemyslim dokoncovani slov pres InterWrite. Nechapu cely Touch Pro. Neznam TYTN I (Znam TYTN II a Artemise (P3300)), ale zkus si na Touch Pro nahrat nejakou starsi hru. Treba toho Wolfa. Nejedna se jen o tu hru. Co aplikace? Procital jsem ruzne vlakna a neveril jsem vlastnim ocim co se vsechno resi. Jsou tam dobre temata i nazory. Ale zatim mi nikdo poradne neodpovedel na moje otazky. Pouzivam PDA denne. Ziju pro HTC, bojuji pro HTC a to co oni zacinaji vydavat me desi. Jsem uzivatel ktery vyuziva vsech sluzeb telefonu i operatora (internetove a hlasove sluzby). TYTN II obsahuje dvoujadrovy procesor. Z toho 400 Mhz je pro aplikace a 200 Mhz je pro ovladani HW. Byl a je porad super. Nevim jaky procesor ma Touch Pro (528Mhz), ale co dal?

Asi jsem chronicky stezovatel. [/quote]

Tak jak píše MRH, taky mě to jméno doplňuje i když mám zasunutou klávesnici - na origo ROM jsem to nezkoušel. Dokončování slov nemám zapnuté a vlastně ani nevím kde jej zapnout, nepoužívám to.

Ad klávesnice: původně jsem to nepochopil, myslel jsem, že myslíš hw vysouvací klávesnici a ty si mezitím mluvil o sw klávesnici - vyber si jinou menší, ne tu velikou qwerty ;)
hudyss (219)|3.11.2008 08:53
u me to stejne,doplnovani slov mam vypnute.A pri HW i SW klavesnici tam nabidku na jmeno ci maila mam!
kome_ce4you (56)|3.11.2008 09:04
To muzu potvrdit , prechod z Kaisera na TP mi prinesl z 95 % pozitiva , zatim se mi jednou stalo ze se mi nechytla GPS , po restartu zarizeni se chytla do pul minuty. Prace s klavesnici je mnohem snazsi , neustale pouzivani FN u Kaiseru mi lezlo krkem , zobrazeni dokumentu a jejich editace je komfotnejsi a o zobrazeni webu se asi ani nemusim zminovat , displej je i lepe citelny venku pri slunecnem pocasii. System je rychlejsi i s originalni ROM. Vydrz baterie je velice dobra ,o vikendech ,kdy napisu par sms a parkrat si zavolam , jsem vecer na 80% ze 100.A Kvalita fotek je taky lepsi. Mezi zapory patri jen to ze nemam tlacitko na jednoduchy prepinani aplikaci pres taskswitch, podrzeni zeleny telefonu neni uplne ono.

SMAZAT (Vlozeno do jineho vlakna)
Martin Ráž Hoch (1832)|3.11.2008 11:25
[quote=Flodur1]Martin Ráž Hoch:
To samé s HTC - veškeré očekávané funkcionality zde jsou a jsou funkční!
Prepáč, ale v tom nemáš pravdu.[/quote]Pokud chceme plodnou diskuzi, tak prosím napiš v čem přesně nemám pravdu - přesně konkrétně jaká funkcionalita Ti nefunguje! MYSLÍM NEFUNGUJE - to znamená, že se nedá použít žádnou cestou. Opusťme teď nekritické mušky, které jsou záležitostí spíč komfortu, než funkce.
davidkm_ce4you (248)|3.11.2008 13:30
[h]K výběru adresy a tel. čísla. [/h]
I já potvrzuji, že nemám problém zadat kontakt z vysunuté klávesnice nebo ze SW při HW klávesnici zavřené. Pokud chci volat, stačí začít na Keypad klávesnici začít psát jméno a bud se strefím do čísla a nebo to poznává jméno a jedno zda jméno nebo přijmení. Hned se mi nabízí. To samé se děje ze z HW klávesnice, ale tam je to snazší, protože je tam těch kláves víc. TP mám asi měsíc, týden novou ROM a žádný HW problém nemám. GPS se chytne hned a to dokonce po chvilce i za jízdy při 90km/h. Baterka dobíjí a přes noc mi sebere 3%.
TheMelin (1642)|3.11.2008 13:58
[h]Podrobnější nastavení světelného senzoru[/h]

Pokud chcete mít více pod kontrolou senzor světla a mít větší možnosti nastavení doporučuji aplikaci G-Light. Stahovat můžete zde: http://www.ageye.de/download/glight.cab

Flodur1 (17)|3.11.2008 20:27
[quote=Martin Ráž Hoch]Pokud chceme plodnou diskuzi, tak prosím napiš v čem přesně nemám pravdu - přesně konkrétně jaká funkcionalita Ti nefunguje! MYSLÍM NEFUNGUJE - to znamená, že se nedá použít žádnou cestou. Opusťme teď nekritické mušky, které jsou záležitostí spíč komfortu, než funkce.[/quote]

napr: QuickGPS cez ActiveSync!!!

Moderátor: Přečti si prosím pravidla - konkrétně citace příspěvků
urys (402)|3.11.2008 22:18
2 Flodur1: Tak to máš špatně nastavený buď ActiveSync (nezaškrtl jsi volbu "Allow ppc connect to internet" - nebo jak to tam je), nebo to leze přes nestandardní porty a blokuje Ti to Firewall. Teď jsem to vyzkoušel a data se normálně stahují.

Možná bych to tipoval i na to, že musí být v nastavení zaškrtnutá třetí volba:
[quote]
You have 3 options:

*Remind me when the data Expires: This option will prompt the user to manually download an update when the data is expired.
*Autodownload when data expires (Recommended): Enabling this option ensures that the information is always up to date without intervention from the user.
*Autodownload when connected to a PC via Activesync: This option requires that the device be connected to the PC and an active session of Activesync. The customer cannot use this option to update Quick GPS while away from their PC.
[/quote]

HTC Wiki - QuickGSP



EDIT: takže firewall vylučuji, jede to na portu 80, takže standardní http (viz registry: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS\0, 1 a 2 a jejich podklíče)
Martin Ráž Hoch (1832)|3.11.2008 22:39
[quote=Flodur1]napr: QuickGPS cez ActiveSync!!![/quote]No, tak toto je právě příklad ABSOLUTNĚ NEKRITICKÉ chyby, kterou opravdu snad nemůžeš vydávat jako důvod toho, proč je TP nefunkční zařízení. Bral bych třeba něco jako: "Neumí to MMS" nebo tak něco, ale tohle?! A věř, že spousta problémů bude spíš způsobeno neznalostí (není rozhodně proti Tobě, platí stejně tak na mě, jako na kohokoliv jiného).

Navíc QuickGPS je podle mě určeno spíš do terénu k pomoci GPSce, což mi tak nějak říká, že i kdyby to přes ActiveSync nešlo (jako že jde - vyzkoušeno), tak to nebude úplně koncept použití, který výrobce zamýšlel. Nemá sloužit k flamewaru, spíš k zamyšlení nad kritičností chyb. Nelíbí se mi totiž, když někdo bezdůvodně haní poměrně dobré zařízení - a teď pomiňme fakt, že to zařízení vlastním - beru to obecně.
Flodur1 (17)|3.11.2008 22:51
QuickGPS ja aj na to aby som sa čo najskôr pripojil k GPS, keďže som sa naposledy pripojil na vzdialenejšom mieste od svojho bydliska a teraz keď sa chcem pripojiť tak toto SUPER zariadenie nie je schopné sa pripojiť ani za 20 minút.
Nemusím byť práve užívateľom dátového tarifu.
Flodur1 (17)|3.11.2008 23:17
Skúšal som, pokial som to dobre pochopil, ale nefunguje.
Martin Ráž Hoch (1832)|3.11.2008 23:38
Internet (Opera, Pocket IE) normálně jede? Připojí se přes ActiveSync jiná aplikace?

Na pomalý fix pozice (a více než 10 minut je extrém) mi zabralo resetování GPS (příště prosím GPS řešit v tématu pro GPS).
Flodur1 (17)|3.11.2008 23:47
Ano pripojí, bez problémov.

Riešil som v téme o GPS a nevyriešil. sorry
Martin Ráž Hoch (1832)|4.11.2008 00:02
Tak to opravdu mi došly nápady - pokud funguje právě Opera a IE (tj. jak urys říká především port 80), tak rozhodně nic nebrání tomu, aby na tomto portu fungovali úplně stejně ostatní aplikace - je to úplně stejná "roura" ven. Mě přes AS jede vše - jak webové prohlížeče, klienti IM, aktualizace počasí; času; atp. Ještě jsem našel toto:[quote]If you are unable to complete the Download update using GPRS, utilize Desktop Pass-through via Activesync.

Connect device to PC via USB.
Open Activesync and go to File>Connection Settings and ensure that "Allow wireless connection on device when connected to the desktop" is checked.
Disable Proxy on the device by going to Start>Programs>Tools>Proxy Manager>Disable Proxy.[/quote]Pokud nechceš trápit datový tarif, tak to povolení wireless connection bych zase nedal. Ale jestli není pešek v té proxy (ač tomu nevěřím).
Flodur1 (17)|4.11.2008 00:19
No to ma práve štve, že všetko ide ale to GPS nie. Cez dáta ide úple bez problémov, ale tie nemám zrovna nazvyš.


Asi mám smolu, ale riešim ešte jeden problém. Už som vymenil druhú fóliu na displej za dva mesiace od kúpy a vždy sa mi na okrajoch displeja začne odliepať. Vlastne ono je problém vôbec ju prilepiť na tých krajoch. Všimol som si že pod určitým uhlom je na krajoch displeja akoby zvlnenie, akoby bol ten plast rezaný tupím nožom. Čo s tým?

SMAZAT
jirmond_ce4you (15)|4.11.2008 15:11
[H]Přicházející hovor je oznámen pomalu[/h][quote=bahara]Měl bych dotaz: Jak zrychlit reakci na příchozí hovor. Teď mi nejprve TP zasviti, a pak teprve zazvoni a zavibruje. Bohužel je to až po nějakých 5-6s, coz mi vetsina lidi uz poklada. V nastavení toho moc není (Settings ->Sounds and Notifications).
Zvonění mám naplno, typ zvonění RING and VIBRATION. verze ROM ROMeOS2 1.22

Nevíte někdo, prosím[/quote]

Tak řešení tohodle by mě taky zajímalo. Předpokládám, že jisté řešení nabídne SK Tools popřípadě Advanced Config, ale fakt nevím.
Martin Ráž Hoch (1832)|4.11.2008 19:45
Chm, tak to nevim kde jste vzali:) - na novem buildu mi prichozi volajici OKAMZITE rozsviti display a okamzite se objevi jmeno a fotka volajiciho. Dynamický page pool je zázrak:) - tohle je prostě o ROMce, ta originální je na tyhle věci pekelná... P O M A L Á.
Martin Ráž Hoch (1832)|4.11.2008 23:47
[h]QuickGPS - přes AS[/h][quote=Flodur1]No to ma práve štve, že všetko ide ale to GPS nie. Cez dáta ide úple bez problémov, ale tie nemám zrovna nazvyš.


Asi mám smolu, ale riešim ešte jeden problém. Už som vymenil druhú fóliu na displej za dva mesiace od kúpy a vždy sa mi na okrajoch displeja začne odliepať. Vlastne ono je problém vôbec ju prilepiť na tých krajoch. Všimol som si že pod určitým uhlom je na krajoch displeja akoby zvlnenie, akoby bol ten plast rezaný tupím nožom. Čo s tým?[/quote]Ještě jsem náhodou našel jednu věc:[CODE]HKLM\SOFTWARE\HTC\QuickGPS\ klíč "ActSync" a zkusil bych změnit na 1 - mě to evokuje spojení s ActiveSync.[/CODE]

PABO_ce4you (19)|7.11.2008 08:22
[h]REKLAMACE[/h]

Bohužel jsem patřil k těm,kteří měli při koupi opravdu smůlu na špatný kus.

1.reklamace po týdnu používání : Nefunkční GPS
Opraveno po třech týdnech HARDRESETEM.Podivné,sám jsem jej dělal nesčíslněkrát -a nic.Druhý den GPS prakticky nešla opět.

2.reklamace o čtrnáct dní později osobně ve VPS Tábor: Nefunkční GPS ,Stylus neprobouzí přístroj, samovolné odlupování laku na hraně, nevypínání při dobíjení.
Odlupování laku bohužel NEUZNÁNO jako reklamace,přestože jsem přiložil i fotografie závady z XDA fora stejně postižených lidí.Po třech týdnech přivezl DHL zdarma opravený přístroj.Byla vyměněna základní deska ,opraven stylus.GPS teď jede opravdu rychle a tak jak má,po nabití se přístroj vypíná. (iGO _v 8.3.1.57021,ROM eOS2 1.40,radio 1.02.25.28
Takže zatím spokojenost.Ten lak snad časem vyřeší třetí reklamace GPS(nebo čtvrtá čehokoli), kdy mám právo přístroj vyměnit za nový.Takže rada na konec-pokud máte stále problém s GPS-reklamujte!U mě to vyřešila výměna základní desky.
Martin Ráž Hoch (1832)|9.11.2008 14:59
[h]Skrytí a povolení kontaktů ze SIM karty[/h]

Přátelé, zkuste nejdřív trochu hledat, nemyslete si, že pokud se ptáte na nějaký logický dotaz, tak jej ještě nikdo neřešil... většinou už jej řešili desítky uživatelů a zbytečně tu spamujete a to jen kvůli lenosti!

Windows Mobile - Skrytí / zobrazení kontaktů na SIM kart
Martin Ráž Hoch (1832)|9.11.2008 15:06
[h]Úprava TouchFLO 3D - zmizení landscape[/h][quote=Crossover]cau mam takovy problem kdyz sem si chtel upravit landscape icony tak sem to udelal asi spatne no proste mi nefunguje ladscape mod akorat se otoci normalni obrazovka povedlo se to uz nekomu http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=437941
a nevite nekdo co stim napadlo mne jenom preinstalovat rom tak stim chci este chvili pockam jestli nekdo nebude vedet co stim dik

edit:tak sem zjistil ze to nebylo tim ze sem tam nahraval landscape ikony ale ze sem tam dal temata na diamonda uz ste to nekdo neak vyresil aby ten landscape fungoval ???????[/quote]Témata na Diamonda na Raphovi fungují, ale Diamond nemá logicky landscape (ale už to také kluci dohnali a jsou i témata pro Diamond s landscape) - každopádně u TouchFLO 3D funguje backup v podobě originál souborů (s názvem manilla ve /Windows a nebo je to na XD jako pack). Také je více verzí této aplikace a modifikace nemusí být kompatibilní na všechny - resp. nejsou.

Martin Ráž Hoch (1832)|9.11.2008 17:34
[h]TouchFLO 3D - grafika, skiny...[/h][quote=Crossover]prosimte moh by si mi sem dat neakej odkaz na nejaky ty tem s landscape nebo na ten pack dik[/quote]HTC TouchFLO 3D - kompletní kolekce - grafika, skiny atp. - řešit tady, patří k TouchFLO;)

marbl_ce4you (0)|10.11.2008 21:04
[h]E-mailový účet - ponechání zprávy na serveru[/h][quote=PABO]Přátelé poraďte,pokud mi emailový klient stáhne zprávu,tak mi ji zároveň maže i na serveru.Kde se to dá nastavit aby to už nikdy rošťák neudělal:evil:
Nastavuji ho ručně,nenechám ho nastavit automaticky.Nesmaže se to náhodou až když se to smaže v mobilu synchronizací?
Díky[/quote]

Zprávy > možnosti > klepnout na účet > upravit nastavení účtu > na staně "Automatické odesílání/příjem" dole kliknout na Upřesnit nastavení > Při odstraňování zpráv: Ponechat na serveru. :)
kecinzer_ce4you (332)|12.11.2008 20:24
Chtěl jsem se zeptat. Mám úplně nového Raphaela a při otevírání mi dělá takový zvláštní zvuk, jak kdyby někde drhlo pérko.
Je to normální?
Případně, je to důvod k výměně?
Martin Ráž Hoch (1832)|12.11.2008 20:39
[h]Odmítnutí hovoru pouze HW[/h][quote=Henry13]Poraďte prosím. Příjem/odmítnutí hovoru pouze HW tlačítkem.
Používám pouzdro Krusell v 80% při příchozím hovoru a pokusu vycvaknout PDA z klipu hovor odmítnu předčasně vyzvednu a pod. dotykem na display přes pouzdro.
Stačilo by vypnout možnost použití dislaye ale tu jsem nikde nenašel ani v advanced config.
Dík za HELP[/quote]Už to tu sice bylo, ale přikládám...

davidkm_ce4you (248)|13.11.2008 10:02
Mě se osvědčilo toto
urys (402)|14.11.2008 13:14
[h] TCPMP recompiled pro HTC Touch Raphael [/h]

video: TCPMP (nedávno jsem ho sem připojoval, musí to být ten recompiled). Videa neupravuji, nechávám je tak, jak jsou

tady je ten thread, kde jsem připojoval TCPMP recompiled



správce souborů: total commander CE
Sako verife (476)|14.11.2008 13:28
[quote=kecinzer]Chtěl jsem se zeptat, jestli se dá nějak zabránit tomu, aby se při textovému políčku, kde chci psát na HW klávesnici pořád nevyskakovala ta SW na displeji.

2) Dá se nějak zesílit hlasitost při hovoru? Přijde mi strašně potichu, i když je na max.[/quote]

2) resi se to nejakou opravnou utilitkou nebo novou ROMkou, neoficialni teda. Bylo tady o tom receno spousta veci staci procist.

qwero (104)|17.11.2008 14:11
pripájam sa ku príspevku Crossovera zo 14.11. s prosbou o link, kde je riešená problematika nadviazania WiFi spojenia v domácej sieti.
Bol som nútený zmazať data connection "T-mobile" (ani som sa nenazdal, a láskavý ružový operátor mi zaslal dve sms o spoplatnení 2x 1MB stiahnutých dát; 316,- SK fuč, ani neviem ako) aby som sa vyhol automatickému pripájaniu aplikácií na net cez GSM operátora (neexistuje elegantnejšia možnosť, napr. aby mi vyskočilo dialogové okno, či súhlasím s data pripojením??), ale WiFi pripojenie som nadokázal nastaviť. Ak som pripojený cez Windows Mobil Device Center - no problems.
Díiky za nekameňovanie a ochotu poradiť.
Martin Ráž Hoch (1832)|18.11.2008 10:25
[h]HW klávesnice - DIAKRITIKA!!![/h]

Zdá se, že je vyřešeno!!! Geniální! Tedy myslím vyřešeno alespoň nějak pomocí klávesnice... https://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=30627&fi=70#post-304241
kome_ce4you (56)|18.11.2008 11:56
[h]Synchronizace všech složek pošty[/h][quote=kecinzer]Chtěl jsem se zeptat, zda někdo používáte e-mail na live.com. Tedy ne klasické sdílení e-mailů, ale přest ten Windows Live účet.
Používám v Outlooku Connector na live.com kde mám e-mail pod vlastní doménu. Všechno funguje dobře, ale když si to nastavím v telefonu, tak se mi synchronizuje jen posledních 50 zpráv v inboxu, ale ostatní mnou vytvořené složky zůstanou netknuté.[/quote]

Je potreba nastavit synchronizaci pro kazdou slozku zvlast , v menu/tools/manage folders je potreba zakrtnout slozky ktere se maji synchronizovat
kecinzer_ce4you (332)|18.11.2008 12:55
Právě jsem zjistil, že s ROMkou eOS 1.40 mi při vysunuté klávesnici nejsou vyhlazována písma. Teď si nejsem jist, jestli to dělá i s oreginální ROM.
Ptám se tedy, je tomu tak?

EDIT: Tak jsem vyřešil lehkou úpravou registru.
adamis_ce4you (68)|18.11.2008 22:05
[h]Problém s reproduktorem[/h]

Hello everybody - nevím, co se stalo, ale náhle mi při volání nejde sluchátko v telefonu. Hlasitý reproduktor funguje a HF v autě taky. Dle mého chabého úsudku bych to typoval na to, že totálně kleknulo sluchátko nebo nějaký jeho zesilovač. SR a ani HR nepomáhá, stále stejné - protistrana mě slyší OK, já neslyším ani vyzvánění... Má s tím někdo nějaké zkušenosti?? Díky
Martin Ráž Hoch (1832)|18.11.2008 22:20
Ano, zkušenost s tím mám, ale na jiném přístroji - je těžké určit přesně Tvůj problém, ale tohle bych asi tipoval na HW problém, takže servis:(
Martin Ráž Hoch (1832)|22.11.2008 09:06
[h]Samsung Omnia SGH i900 grafický ovladač[/h]

Už jsem tu na to narážel dříve a nestihl uploadnout. Přikládám soubor s ovladačem z Omnie - dle všeho by měl přinést více plynulosti třeba do funkcí TouchFLO 3D atp. Vyzkoušejte, uvidíte...
TheMelin (1642)|26.11.2008 10:25
[h]HTC Touch PRO Tweaks[/h] Našel jsemm nějaké tweaky pro PROčko: Boost TFL3D Performance –> Using Advanced Config, change File system cache to 8mb and file system filter cache to 131072 Tested and works a treat. TF3D is sluggish and prone to long pauses before tweak, much faster afterwards Boost TFL3D Performance –> HKLM\System\Storagemanager\Fatfs and change key Cachesize from 16384 to 32768 Much quicker than number 1 on it’s own, now stonkingly fast. Wake Up on New SMS –> HKLM\Drivers\BuiltIn\RIL : DisableSMSWakeUpEvent - HKLM\SYSTEM\GDI\GLYPHCACHE\limit = 16384 or 32768 (DWORD decimal) - To change it back to the default: - HKLM\SYSTEM\GDI\GLYPHCACHE\limit = 8192 (DWORD decimal) Did this using schaps advanced config and it does not seem to make any difference whatsoever. Prevent screen switching off during phone call –> HKEY_Local_Machine\Drivers\BuiltIn\RIL\EnableFastD ormantDisplayDuringCall to 0 (Note: does not work on all ROMs) Doesn’t work AND (tested and works on EU ROMs thanks to Rod65) HKCU\ControlPanel\Phone\Sleep switch value from 1 to 0 Doesn’t work These failed to work individually and also when applied as a pair. No use on this Raphael ROM. HKLM\Drivers\BuiltIn\RIL\FastDormancyRule=0 doesn’t work either. Set HTC Album X button to close not minimize: ok_minimize change value to 0 Not needed any more. When task manager is set to close programs with the x button, album shuts correctly. Youtube on the other hand, doesn’t. Disable Enlarged Title bar (when you click on a notification) to the default WM behavior: HKLM->Software->HTC->EnlargeTitleBar - and change “Enable” from 1 to 0. Not needed any more. Start>settings>system>touchflo. Untick Show system status screen when status icons are tapped Turn off startup aninmation and sound: HKEY_Local_Machine\Software\HTC\HTCAnimation\ -> rename both “StartupGif” and “StartupWav” to other names Works, but does not speed up boot time. Enable GPS photo: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\HTC\Camera\P10 -> change the value “enabled” from 0 to 1 Works Another supposed TFL3D tweak for better performance: HKLM\Software\OEM\TFLOSettings: SpeedHigh: default value (25) change the value “enabled” from 0 to 1 Works. Keep button pressed down to take more pictures To Enable ‘Sport’: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\HTC\Camera\P8 -> change the value “enabled” from 0 to 1 Works. Takes 5 pictures in quick succession To Enable ‘Video Share’: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\HTC\Camera\P9 -> change the value “enabled” from 0 to 1 Works Enable HSUPA: HKLM\Software\HTC\AdvancedNetwork\SupportHSUPA =change it to 1 Already enabled, so no need for this. Remove orphan icons and shortcuts - http://forum.xda-developers.com/show…97&postcount=3 Erm, why not just delete them in File explorer for F***s sake?? Four icons in a row in WM Programs/Settings screens - http://forum.xda-developers.com/show…4&postcount=16 Works a treat and looks pretty good too! Remove Vertical and Horizontal Scrollbars For the horizontal (bottom) scrollbar: HKLM\System\GWE\cyHScr = 0 (DWORD decimal) For the vertical (right) scrollbar: HKLM\System\GWE\cxVScr = 0 (DWORD decimal) Slight graphical distortion at the edge of the screen, but they are gone. Disable SMS Conversation in WM 6.X In Registry Editor: Create a folder named “OEM” in “HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Inbox\Se ttin gs” In the new “OEM” folder, make a new DWORD key called “SMSInboxThreadingDisabled” and give it a value of “1″ OEM folder already exists, and adding the key to this folder works a treat, although any messages already in the system are lost. Back them up using something like PIM backup first. Original source Author: rhedgehog Pokud by jste to chtěli přeložit dejte vědět, ale myslím že tu není tak složité pochopit o co jde.
levap1_ce4you (58)|26.11.2008 11:20
[h]Probuzení jiným talčítkem než POWER[/h]

Zdravím všechny! Prosím o dvě rady: jde probudit zařízení jiným tlačítkem než je tlačítko power? Druhý dotaz je jak je možné vytvořit nový adresář v oblasti zpráv SMS? V WM5 mi to šlo bezproblémů, tady to nemohu najít. Díky všem za odpovědi.
Martin Ráž Hoch (1832)|26.11.2008 11:56
Ano jde, osobně jsem se s tím setkal u některých ROMek, ale sám nevím kde přesně to hledat. Každopádně nedoporučuji, protože MDA se pak pořád zapíná a je to poměrně neuživatelské. To už je opravdu pak lepší Pocket Shield, který odemkne zařízení, když jej vytáhneš na světlo.
TheMelin (1642)|26.11.2008 12:01
Zrovna to hledám v nastavení a také to nemohu najít. Takže je otázka ROMky. Zkus se podívat do START/NASTAVENÍ/SYSTÉM a tam někde by to mohlo být.
sprs (16)|26.11.2008 13:14
[h]Probuzení přístroje jakýmkoliv tlačítkem[/h]

HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Keybd
klúč: defaultkeylock
nastaviť z 1 na 0
Flodur1 (17)|26.11.2008 22:40
[h]Problém s připojením Opera Mini[/h]

Zdravím, tak už zase problém. Teda vlastne od začiatku, ale až teraz som sa začal tomu venovať.
Opera Mini. Mám problém v tom, že sa cez WiFi alebo kábel pripojím, ale cez dáta (Orange World) nie. Všetko ostatné cez dáta ide.
Hľadal som diskusiu na Operu, ale tá sa mi zdá starého dátumu, tak skúšam tu. Dík
zigzag (226)|27.11.2008 08:25
nejede opera mini přes proxy? neni možný že ti ji nějak provider blokuje?