Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Velká recenze zařízení T-Mobile MDA II

Pavel Koza (4761)|14.1.2004 16:29
[QUOTE="yasmeene2"]Tak uz i ja mam sve mda ;) muzete mi poradit kde naleznu seznam bezicich procesu? Myslel sem si ze v rom 1.52 to uz opravili.. A kam mi zmizla ceska klavesnicka??? :D [/QUOTE]

Primo v systemu nikde, zkuste PHM Task Manager.
PavelR. (2184)|14.1.2004 16:40
[QUOTE="yasmeene2"]Tak uz i ja mam sve mda ;) muzete mi poradit kde naleznu seznam bezicich procesu? Myslel sem si ze v rom 1.52 to uz opravili..[/QUOTE]

... HTC provedlo castecnou upravu ohledne poctu spustnych procesu az v ROM 1.60. Zde najdete, ktere zastupce muzete ve slozce StartUp odstranit.

PavelR.
PavelR. (2184)|14.1.2004 16:43
[QUOTE="yasmeene2"]A kam mi zmizla ceska klavesnicka??? :D [/QUOTE]

... ta barevna se vam nelibi :))

PavelR.
yasmeene2 (794)|14.1.2004 19:02
Jo no vida a taky problém, v menu Programs (Programy) se mi občas zobrazuje jen 6 programů (vždy ty stejné- sim manager, sim toolkit, nejaky ten reader) po soft resetu je to tam zpátky... divné

Jako nováček u PDA- jak moc velký rozdíl je mezi letter recognizer a transcriberem?? Jaký je nejrychlejší způsob zadávání znaků? (klávesnice to snad neni...) A obsahuje mda II českou T9?? (ono se to asi tak nejmenuje) taková ty slova co vám to dává při psaní na výběr..
Jiří Pospíšil_ce4you (923)|14.1.2004 19:17
[QUOTE="Pavel Koza"]Casto se zde opakuje dotaz, jestli budou upgrady dostupne z webu, nebo bude nutne navstevovat servis. Na tuto a dalsi otazky se snad brzo dockate odpovedi, na oba operatory jsem zaslal nekolik dotazu, a jelikoz uz to neni na anonymni emaily, ale konkretnim lidem, tak by to melo vyjit:yes: [/QUOTE]

Už někdo odpověděl?

PS: Bylo by dobré přidat do seznamu "Vaše PDA" při registraci zařízení MDA2 a DATAPHONE2.
PavelR. (2184)|14.1.2004 19:56
[QUOTE="yasmeene2"]Jo no vida a taky problém, v menu Programs (Programy) se mi občas zobrazuje jen 6 programů (vždy ty stejné- sim manager, sim toolkit, nejaky ten reader) po soft resetu je to tam zpátky... divné
[/QUOTE]

... ano restart vzdy pomuze :) ... vysvetleni najdete napr. zde.

PavelR
RStein (2012)|14.1.2004 20:11
[QUOTE="yasmeene2"]Jo no vida a taky problém, v menu Programs (Programy) se mi občas zobrazuje jen 6 programů (vždy ty stejné- sim manager, sim toolkit, nejaky ten reader) po soft resetu je to tam zpátky... divné

r..[/QUOTE]
To se mi stalo taky. Myslim, ze to nastava obcas po instalaci programu, .a jak pisete, pomaha pouze mekky reset..
Rene Stein
PavelR. (2184)|14.1.2004 20:30
[QUOTE="RStein"]Myslim, ze to nastava obcas po instalaci programu, .a jak pisete, pomaha pouze mekky reset..
Rene Stein[/QUOTE]

... deje se to vzdy, kdyz se zmeni obsah slozky Start Menu (tj. nejen po instalaci, ale i tehdy kdyz zastupce do teto slozky sami pridate popr. odstranite).

PavelR.
Jiří Pospíšil_ce4you (923)|14.1.2004 22:20
Že by první vlaštovka ??
T-mobile
PavelR. (2184)|14.1.2004 22:43
[QUOTE="JirkaP."]Že by první vlaštovka ??
T-mobile[/QUOTE]

... zatím spíše malý vrabčák :) Protože T-mobile zatím nezveřejnil instrukce k instalaci těchto souborů, udělám to zde já (na výše zmíněné stránce by se měly tyto informace objevit v následujících dnech).


Update lokalizace 3243

Tato aktualizace je určena pouze pro T-mobile MDA II s ROM 1.52 (viz Start\Nastavení\záložka Systém\Informace o zařízení) s nainstalovanou lokalizací Language Extender build 3243 (viz Start\Nastavení\záložka Systém\Nastavení LEng\záložka LEng). Používáte-li tuto verzi Language Extenderu ale bez překladu uživatelského prostředí, nemusíte tuto aktualizaci instalovat.

Instalace souboru LEng_update.cab:

1. Soubor LEng_update.cab zkopírujte do MDA II (např. do složky My Documents).
2. Spusťte aktualizaci klepnutím na tento soubor.
3. Po ukončení instalace proveďte restart MDA II.

Program ActiveSync Patch

Tento software umožňuje správnou synchronizaci dokumentů a PIM databází programu Microsoft Outlook obsahující českou diakritiku pomocí programu ActiveSync. Pokud jej nebudete mít na Vašem stolním počítači nainstalován, některé české znaky se při konverzi dokumentů z PC do PDA (a naopak) nebo při synchronizaci PIM databází nemusí zobrazovat správně.

Instalace souboru AS_patch.exe

1. Program ActiveSync Patch se instaluje na stolní počítač, nikoliv na MDA II.
2. Instalaci spustíte poklepáním na soubor AS_patch.exe.
3. Program ActiveSync Patch je možné odinstalovat v Ovládacích panelech, Přidat nebo Odebrat programy.

PavelR.
jerzy_ce4you (230)|17.1.2004 16:02
Ještě se vrátím k dovolávání na XDA II. Bylo uvedeno, že task managery shazují phone aplikaci a pak se nikdo nedovolá. Tak jsem je dle rad vypnul, ale výsledek je stejný. Jaká aplikace vlastně na příchozí volání číhá. Proč padá (např. IA_CALLER_EXE)
jsec (42)|17.1.2004 22:00
Myslim, ze o prijem hovoru se stara aplikace telefon (cprog.exe).

Jirka
sabak_ce4you (59)|18.1.2004 07:48
Ja poblem s padanim hovoru od ty doby co jsem odinstaloval wisbar advance nemam. Ia caller bezi jako klasicka aplikace a da se normalne zavrit, takze 1. bud si ho zavrete pomoci manageru (nevedomky) nebo procesy prekroci mag. cislo 16 a OS to zavre sam. Docela s tim taky trpim, ne kvuli ia calleru ,ale pustim si mobipocket, pak pustim pocket informant a mobipocket se mi zavre, protoze 16 :-(( (a to jsem ze startupu vyhazel vse nepotrebny, i bluetooth ikonku,grr)
Adam
st.tom_ce4you (365)|18.1.2004 09:18
Pouzivam pocket plus ta aplikaci phone neschazuje - pouze ji minimalizuje, IA photocontact jsem hned smazal, pouzivam photocontacts od www.pocketx.net - 100x lepsi, umi hodit fotku pres celou screenu, jinak v pocket plus jde navolit ktere aplikace se nemaji zavirat. Po vyhazeni ruznych nepotrebnych veci ze startup jsem spokojen. Pouziva nekdo Microsoft Voice Command - super soft, ale po kazdem resetu mam microfon disabled . Pred resetem je enabled - na mda1 ten probkem nebyl.
yasmeene2 (794)|18.1.2004 15:44
Chápu to tak správně, že když mi neběží aplikace telefon (takové to sluchátko ;) ). tak se mi nikdo nedovolá?
Asi bych se měl ptát jinde, když to je to "k článku fórum" , ale je nějaký rozumný důvod toho, že se aplikace nezavírají ale minimalizují a to ještě jak které?? To je nejspíš vina CE že?
ipf (2136)|18.1.2004 17:16
Dobrý den,
také se přidám do této diskuse. Občas, když jsem na NETu /z MDA/, se mi vlevo od ikony připojení na několik sekund objeví ikona přeškrtnutého telefonu. Když na ni poklepu, nic se nezobrazí. Ikona není popsána v manuálu.
Včera mi volal kolega a kde jsem byl v sobotu, že jsem nedostupný. Může výše uvedené probliknutí ikony signalizovat pokus o příchozí hovor?
PavelR. (2184)|18.1.2004 21:07
[QUOTE="ipf"]Občas, když jsem na NETu /z MDA/, se mi vlevo od ikony připojení na několik sekund objeví ikona přeškrtnutého telefonu. Když na ni poklepu, nic se nezobrazí. Ikona není popsána v manuálu.
[/QUOTE]

... jste si jist, že je to ikona přeškrtnutého telefonu? Podobně totiž vypadá i ikona programu Foto kontakty resp. jednoho z jeho procesů (IA_Caller_ID.exe), který sleduje příchozí hovory a stará se o zobrazování fotek volajících. Ta ikona vypadá tak, že v její levé dolní části je na šikmo položené tel. sluchátko otočené směrem vzhůru a nad ním je část pravděpodobně těla s hlavou (něco jako pěšec u šachů nebo figurka od člověče nezlob se) s křížkem ve tvaru písmena 'x' uprostřed ... :)

PavelR.
ipf (2136)|19.1.2004 01:09
HEURÉKA, je to ona (viz. prostřední obrázek na straně 59 manuálu). A zobrazuje se i při restartu v době, kdy je na display my info".
No jo, ale asi vyhráno stejně nemáme. Když sleduje příchozí hovory, znamená to, že pokud se objeví, pokouší se na mne někdo dovolat? (ovšem bezvýsledně).
Díky.

Jo a ještě jeden dotaz ohledně utility "WisBar" (nebo tak nějak, píšu z MDA a nechce se mi to hledat). Někdo někde napsal: "Jak jsem bez ní mohl žít?" Proto se ptám (když čtu, kolik je okolo ní problémů), k čemu je a zda s ní bude život (s MDA) jednodušší?
Ještě jednou děkuji.
PavelR. (2184)|19.1.2004 08:12
[QUOTE="yasmeene2"]Chápu to tak správně, že když mi neběží aplikace telefon (takové to sluchátko ;) ). tak se mi nikdo nedovolá?
[/QUOTE]

... pokud v nějakém task manageru ukončíte cprog.exe tak se vám opravdu nikdo nedovolá - tedy volající uslyší běžný vyzváněcí tón, ale vaše MDA2/XDA2 vás na něj nijak neupozorní ...

[QUOTE]
Asi bych se měl ptát jinde, když to je to "k článku fórum" , ale je nějaký rozumný důvod toho, že se aplikace nezavírají ale minimalizují a to ještě jak které?? To je nejspíš vina CE že?[/QUOTE]

... ano, toto je "vlastnost" všech verzí Windows CE.

PavelR.
jerzy_ce4you (230)|19.1.2004 10:16
Tak jsem vyzkoušel dovolávání poté, co jsem vyhodil MagicButton. S dovoláváním již, zdá se, není problém, ale po zasunutí do kolébky se děje následující:

1. Zaktivuje se ActiveSync
2. CALLER_ID spadne
3. Za 1 sec. se objeví znovu

Avšak pokud přijde volání (pořád v kolébce) a já jej přijmu nebo nepřijmu, CALLER_ID spadne. Dokud je DataPhone2 v kolébce, nelze CALLER_ID spustit (snaží se, hodiny krouží...). Po vytažení z kolébky jde spustit a pak již jede dál.

Celé to kontroluji přes PHM TaskManager.
PavelR. (2184)|19.1.2004 13:11
[QUOTE="ipf"]HEURÉKA, je to ona (viz. prostřední obrázek na straně 59 manuálu). A zobrazuje se i při restartu v době, kdy je na display my info".
No jo, ale asi vyhráno stejně nemáme. Když sleduje příchozí hovory, znamená to, že pokud se objeví, pokouší se na mne někdo dovolat? (ovšem bezvýsledně).[/QUOTE]

... tato ikona se opravdu čas od času objeví, ale neřekl bych, že to má souvislost s příchozím hovorem (tj. že vám zrovna někdo volá a nemůže se dovolat). Důvod bude asi ještě někde jinde ...

[QUOTE]
Jo a ještě jeden dotaz ohledně utility "WisBar" (nebo tak nějak, píšu z MDA a nechce se mi to hledat). Někdo někde napsal: "Jak jsem bez ní mohl žít?" Proto se ptám (když čtu, kolik je okolo ní problémů), k čemu je a zda s ní bude život (s MDA) jednodušší?
Ještě jednou děkuji.
[/QUOTE]

... zkuste se podívat sem.

PavelR.
taja_ce4you (127)|19.1.2004 23:29
Jen mam maly dotaz:
v mem MDA II VUBEC! nefunguje ceske razeni abecedy. Je chyba ve mne, MDA nebo lokalizaci?
Dale bych se rad zeptal zda nekomu funguje program ButtonPlus na postrani tlacitka?
dik
jt
PavelR. (2184)|20.1.2004 07:37
[QUOTE="taja"]Jen mam maly dotaz:
v mem MDA II VUBEC! nefunguje ceske razeni abecedy. Je chyba ve mne, MDA nebo lokalizaci?[/QUOTE]

Myslíte v aplikaci Kontakty nebo někde jinde? Většina aplikací pracující s více položkami má možnost několika způsobů jejich řazení (např. podle názvu/jména, datumu, velikosti atd.). Zkuste když tak napsat více ...

PavelR.
Dan M. (7)|20.1.2004 13:36
Existuje někdo, komu se podařilo rozchodit připojení do VPN přes GPRS u Oskara? Mám totiž v MDA II oskartu a při pokusu o připojení do VPN to hlásí chybu serveru. Konfigurace VPN by měla být správně, protože pokud vložím twistkartu, změním GPRS nastavení a ponechám stejné VPN nastavení, tak se do VPN připojím napoprvé a bez problémů.
Díky komukoli.
Pavel Koza (4761)|20.1.2004 14:11
[QUOTE="Dan M."]Existuje někdo, komu se podařilo rozchodit připojení do VPN přes GPRS u Oskara? Mám totiž v MDA II oskartu a při pokusu o připojení do VPN to hlásí chybu serveru. Konfigurace VPN by měla být správně, protože pokud vložím twistkartu, změním GPRS nastavení a ponechám stejné VPN nastavení, tak se do VPN připojím napoprvé a bez problémů.
Díky komukoli.[/QUOTE]

Mam takovy "pocit", ze s VPN byva problem. My ve firme meli problem s velkym klientem VPN, nakonec se to muselo resit pres to jine APN (nejake profi, drazsi), ktere nema tak orezane porty. Ale prosim berte to s "rezervou".
taja_ce4you (127)|20.1.2004 19:36
K řazení čestiny: mám na mysli v kontaktech i jinde
- v kontaktech není c a potom č, ale je to promíchaný
- jinde např. v HandBase jsou všechna česká písmena až na konci
JT
PavelR. (2184)|21.1.2004 07:47
[QUOTE="taja"]K řazení čestiny: mám na mysli v kontaktech i jinde
- v kontaktech není c a potom č, ale je to promíchaný
- jinde např. v HandBase jsou všechna česká písmena až na konci
JT[/QUOTE]

... vždy záleží na každém programu (ať již nainstalovaném nebo dodaném v ROM) jak se s abecedním řazením svých položek vypořádá. Bohužel v některých případech tyto aplikace opravdu nezařadí položky začínající na č, š, ř atd. správně ... :-(

PavelR.
yasmeene2 (794)|25.1.2004 00:09
Tak přišel sem na jednu lahůdku. T-mobile dodává svůj přístroj s cdéčkem na kterém je program T-mobile comunication center, který slouží pro připojení počítače k internetu skrz mobil. Mno jenže ten program (ani po aktualizaci) MDA nepodporuje... Hmm.

Může mi někdo poradit jak co nastavit aby mi mda fungoval přez usb jako modem?
PavelR. (2184)|25.1.2004 00:51
[QUOTE="yasmeene2"]Tak přišel sem na jednu lahůdku. T-mobile dodává svůj přístroj s cdéčkem na kterém je program T-mobile comunication center, který slouží pro připojení počítače k áinternetu skrz mobil. Mno jenže ten program (ani po aktualizaci) MDA nepodporuje... Hmm.

Může mi někdo poradit jak co nastavit aby mi mda fungoval přez usb jako modem?[/QUOTE]

... zkuste zde.

PavelR.
ipf (2136)|25.1.2004 10:20
Přemýšlím, kam napsat následující dotaz, aniž bych zakládal nově téma:
Když píši SMS na MDAII, za použití LEng Keyboard s nastavenou češtinou, program napíše spojku i vždy velkým písmem. Musím se vrátit, "I" smazat, napsat znovu "i" a pak je vše již normální. Předpokládám, že jde o pozůstalost anglického I ..(Love you :o)). Dá se to opravit?
RStein (2012)|25.1.2004 11:17
[QUOTE="yasmeene2"]Tak přišel sem na jednu lahůdku. T-mobile dodává svůj přístroj s cdéčkem na kterém je program T-mobile comunication center, který slouží pro připojení počítače k internetu skrz mobil. Mno jenže ten program (ani po aktualizaci) MDA nepodporuje... Hmm.

Může mi někdo poradit jak co nastavit aby mi
mda fungoval přez usb jako modem?[/QUOTE]
Dobry den,
v nejblizsi dobe by mi mel na Mobilmanii vyjit clanek podrobne popisujici pouziti MDAII jako modemu pres USB,Bluetooth a IrDa.
Rene Stein
PavelR. (2184)|25.1.2004 13:03
[QUOTE="ipf"]Přemýšlím, kam napsat následující dotaz, aniž bych zakládal nově téma:
Když píši SMS na MDAII, za použití LEng Keyboard s nastavenou češtinou, program napíše spojku i vždy velkým písmem. Musím se vrátit, "I" smazat, napsat znovu "i" a pak je vše již normální. Předpokládám, že jde o pozůstalost anglického I ..(Love you :o)). Dá se to opravit?
[/QUOTE]

... tohle to nemá s lokalizací nic co dělat. Je to "build-in feature" WM2003 zařízení.

PavelR.
ipf (2136)|25.1.2004 13:18
[QUOTE="PavelR."][QUOTE="ipf"]Přemýšlím, kam napsat následující dotaz, aniž bych zakládal nově téma:
Když píši SMS na MDAII, za použití LEng Keyboard s nastavenou češtinou, program napíše spojku i vždy velkým písmem. Musím se vrátit, "I" smazat, napsat znovu "i" a pak je vše již normální. Předpokládám, že jde o pozůstalost anglického I ..(Love you :o)). Dá se to opravit?
[/QUOTE]

... tohle to nemá s lokalizací nic co dělat. Je to "build-in feature" WM2003 zařízení.

PavelR.[/QUOTE]

:o)) Hlavně, že vím oč jde.:?
Vztlak (31)|28.1.2004 12:42
Jistě už někdo z vás PDA-guru zkoušel šoupnout SW z TMO do HW od ET :-) Můžete se podělit to zážitky z této ilegální činnosti, případně poradit, nám méně zkušeným. :-)

Děkuji Radek
Vít_ce4you (156)|28.1.2004 14:42
Pred vyjitim clanku na Mobilmanii jsem se pokousel nainstalovat si to sam. Instalaci Irda i USB jsem udelal asi dobre, jenze jsem si nevypnul Active sync, jen ho zavrel. Hlasilo mi to porad pres USB chybu Remote access Eror 734, a to pri registraci pocitace v siti. Irda zase chybu jina aplikace pouzivajici IrComm. Odebral jsem oba modemy a ted uz mi nejdou nainstalovat znovu. USB vubec ne, Irda hlasi pri spusteni WM modemu v Mda COM open error (9). Co mam delat?
RStein (2012)|28.1.2004 15:03
[QUOTE="Vít"]Pred vyjitim clanku na Mobilmanii jsem se pokousel nainstalovat si to sam. Instalaci Irda i USB jsem udelal asi dobre, jenze jsem si nevypnul Active sync, jen ho zavrel. Hlasilo mi to porad pres USB chybu Remote access Eror 734, a to pri registraci pocitace v siti. Irda zase chybu jina aplikace pouzivajici IrComm. Odebral jsem oba modemy a ted uz mi nejdou nainstalovat znovu. USB vubec ne, Irda hlasi pri spusteni WM modemu v Mda COM open error (9). Co mam delat?[/QUOTE]

Myslim, ze z MDA II nema tento problem moc spolecneho. Co myslite tim "nejdou mi nainstalovat modemy?"

Odinstalujte na pocitaci Ir2Comm, vsechny modemy, provedte mekky, pripadne tvrdy reset MDA a postupujte presne podle meho navodu na MM.
Pavel Koza (4761)|28.1.2004 15:49
[QUOTE="RStein"]Odinstalujte na pocitaci Ir2Comm, vsechny modemy, provedte mekky, pripadne tvrdy reset MDA a postupujte presne podle meho navodu na MM.[/QUOTE]

...klidne sem muzete dat primy link na ten clanek:D
RStein (2012)|28.1.2004 15:58
[QUOTE="Pavel Koza"][QUOTE="RStein"]Odinstalujte na pocitaci Ir2Comm, vsechny modemy, provedte mekky, pripadne tvrdy reset MDA a postupujte presne podle meho navodu na MM.[/QUOTE]

...klidne sem muzete dat primy link na ten clanek:D [/QUOTE]

Dobre, ja jsem si jen nechtel delat reklamu na cizim webu;)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
st.tom_ce4you (365)|28.1.2004 16:01
[QUOTE="RStein"][QUOTE="Pavel Koza"][QUOTE="RStein"]Odinstalujte na pocitaci Ir2Comm, vsechny modemy, provedte mekky, pripadne tvrdy reset MDA a postupujte presne podle meho navodu na MM.[/QUOTE]

...klidne sem muzete dat primy link na ten clanek:D [/QUOTE]

Dobre, ja jsem si jen nechtel delat reklamu na cizim webu;)
http://www.mobilmania.cz/Operatori/Ar.asp?ARI=106425&CAI=2116[/QUOTE]

Jen dodam, ze pro Eurotel je to :

USB:
AT+CGDCONT=1,"IP","INTERNET"
*99***2#

Bluetooth
AT+CGDCONT=1,"IP","INTERNET"
*99#
Pavel Koza (4761)|28.1.2004 16:09
[QUOTE="RStein"]Dobre, ja jsem si jen nechtel delat reklamu na cizim webu;)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]

Proc ne? Kdyz je to k veci, tak v tom nevidim ani ten nejmensi problem:cool:
Vít_ce4you (156)|28.1.2004 19:02
Bohuzel, ani preinstalace nepomohla. Pres USB vytaci, kontroluje heslo, registruje se do site ... a pak chyba 734 Ridici protokol linky PPP byl ukoncen. Nikomu jinemu to nedela? A ta Irda chyba ... Another application is using IRComm service at this moment Error 10055 kdyz odtuknu COM pri instalaci modemu 33,6 - pak zatuhne instalace modemu ... Kdyz to pak nasilne ukoncim, modem tam sice je, ale jak dam vlastnosti, opet to tuhne. Zkousel jsem ruzne COM - 2, 5, 7...nepomaha ani vypnout Irda v nastaveni. Jinak ale treba pres irda kopirovat soubory jde.
Pavel Koza (4761)|28.1.2004 20:08
Nemam moznost to vyzkouset, ale kouknete sem a sem.
Vít_ce4you (156)|28.1.2004 21:19
Jasne, tohle v mych XP napovida i oznameni o chybe. Oboje jsem proveril, ten rozsireny protokol zrusil a taky nic... Me to stve, protoze jsem odjel ucit se na hory, z Mda nemuzu na ucet v KB ani rozumne pracovat s netem... Navic nad tim tady travim hodiny. Nemuze ten konflikt Irda nejak souviset s Wifi, ktere mam ve svem Aceru?
Pavel Koza (4761)|28.1.2004 21:29
Nevim, to uz bych hadal az moc... Osobne mam s tim virtualnim infra portem ve Win2000/XP ty nejhorsi zkusenosti, a pokud za mnou prijde nejaky user s zadosti rozchodit pres infra napriklad Nokii, mam z toho tri dny tezke spani...

Je mi lito, ale vic poradit nedokazu...:dead:
RStein (2012)|29.1.2004 01:12
[QUOTE="Pavel Koza"]Nevim, to uz bych hadal az moc... Osobne mam s tim virtualnim infra portem ve Win2000/XP ty nejhorsi zkusenosti, a pokud za mnou prijde nejaky user s zadosti rozchodit pres infra napriklad Nokii, mam z toho tri dny tezke spani...

[/QUOTE]
Mate pravdu,virtualni IrDa port stabilitou nevynika, zjistil jsem,ze na WIN XP nepravidelne vytizi 100% procesor:( Lze jej opravdu pouzivat jen pro pripad nouze, i kdyz IrDa samo o sobe je IMHO pouzitelne pouze s velkou davkou trpelivosti..':)
Rene Stein
Dan M. (7)|1.2.2004 14:17
Chtěl bych se zeptat,jestli se již někomu podařil kompletní restore MDA II přes funkci Backup/Restore u Active Sync ?
Restoruje se mi vše kromě několika dll knihoven a bohužel také databází s kotaktama a přiřazení fotokontaktů.
Nepomohlo ani odebrání zástupců ze startupu a restart,stále to hlásí, že knihovny a databáze jsou používány. Nebo je alespoň možné obnovit databáze ručně?
ipf (2136)|1.2.2004 15:04
[QUOTE="Dan M."]Chtěl bych se zeptat,jestli se již někomu podařil kompletní restore MDA II přes funkci Backup/Restore u Active Sync ?
Restoruje se mi vše kromě několika dll knihoven a bohužel také databází s kotaktama a přiřazení fotokontaktů.
Nepomohlo ani odebrání zástupců ze startupu a restart,stále to hlásí, že knihovny a databáze jsou používány. Nebo je alespoň možné obnovit databáze ručně?[/QUOTE]

Mně se záloha/obnova daří, včetně kontaktů, úkolů, atd. Fotokpntakty jsem ještě nezkoušel. Občas se mi stane, že program neprovede zálohu, stačí ale použít prográmek CLEANER+ (ke stažení na FREEWARE), smazat vše smetí a pak už se mi záloha vždycky povedla.
Dan M. (7)|3.2.2004 21:04
[QUOTE="ipf"]

Mně se záloha/obnova daří, včetně kontaktů, úkolů, atd. Fotokpntakty jsem ještě nezkoušel. Občas se mi stane, že program neprovede zálohu, stačí ale použít prográmek CLEANER+ (ke stažení na FREEWARE), smazat vše smetí a pak už se mi záloha vždycky povedla. [/QUOTE]

Tak to musim určitě dělat něco špatně. Záloha mi projde vždy a obnovu provádim takto:
- tvrdej reset
- spárování BT s počítačem
- připojení přes ASync jako Guest
- spuštění obnovy

Na konci bohužel pravidelně vyjede seznam knihoven a databází kontaktů, který nemohli být obnoveny, protože sou prý používány. V sekci nastavení-pamět je však spuštěn pouze ASync, dokonce i před obnovou vymazávám položky ze StartUp a provádim restart.
Je možný po skončení obnovy nějak vypnout všechny programy, aby se uvolnily knihovny?
Obnovu sem proved už asi dvacetkrát, z toho asi dvakrát se mi povedlo obnovit databáze, knihovny ale nidky.
Fakt už netušim kde je chyba :-(
yasmeene2 (794)|4.2.2004 00:00
Také mám ten samý problém, že se mi neobnovují nějaké knihovny a úkoly musim to vždycky zálohovat přez xbackup (to jen ty úkoly a kontakty).
PavelR. (2184)|4.2.2004 07:54
[QUOTE="yasmeene2"]Také mám ten samý problém, že se mi neobnovují nějaké knihovny a úkoly musim to vždycky zálohovat přez xbackup (to jen ty úkoly a kontakty).[/QUOTE]

... se zálohou přes ActiveSync mám také poměrně špatné zkušenosti a proto je opravdu nejlepší využít k zálohování celého zařízení výrobcem dodanou aplikaci (v případě MDA2/XDA2 to je již zmíněný xBackup).

PavelR.