Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

MDA Vario - pár dotazů začátečníka

TheMelin (1642)|24.3.2006 08:14
A taky jde o ten pomer, kolik se v CR proda HTC a kolik treba Nokii. Pak je jasne, koho casteji uvidi v servisu. ;)
hrtak_ce4you (314)|24.3.2006 09:36
[QUOTE="overgrounder"] Nenapsal jsem, ze HTC jsou nereklamovana zarizeni, ale NEJMENE REKLAMOVANA ZARIZENI.:D [/QUOTE]
Spis mluvili o Wizardech, tam se jako u par mesicu stareho zarizeni neni moc co divit. Ale treba takova MDA2 s vylamovacimi konektory (mame dve - prvni byla v servisu 2x, druha 7x ;o)
raven4_ce4you (4)|24.3.2006 13:40
Zdravim vsechny, jsem naprosty zacatecnik Windows Mobile. Mam par dotazu>
1. existuje nejaka kombinace (jako CtrlAltDel na Win XP) u WM5, ktera skoci zpet na obrazaovku Dnes, kdyz se nejaka CELOOBRAZOVKOVA aplikace (v mem pripade Pocket UFO) sekne?

2. kdyz u Varia stisknu kratce power tlacitko, tak se Vario uspi??, ale kdyz jej necham a zhasne obrazovka tak se uspi take nebo bezi stejne jen s vyplou obrazovkou?

3. Budik, nastavil jsem si budik, uspal Vario, ale rano budik nezvonil( ja zaspal :(( ) a zazvonil az kdyz jsem jej probudil. Co jsem udelal spatne?

4.jde zmensit vyska vrchniho(to kde je ikonka start) a spodniho pruhu. Jde je zmensit stejne jako napriklad sirky vert. a horz. posuvniku?

5. kdyz neco nahravate pres poznamky(diktafon) a nastane nejaka udalost, take se vam to nahravani zastavi? Exstuje nejaka aplikace slouzici jako diktafon, kde nahravani nezastavi "nic" ??

Predem dekuji za pochopeni a ochotu
overgrounder (176)|24.3.2006 16:15
[QUOTE="hrtak"][QUOTE="overgrounder"] Nenapsal jsem, ze HTC jsou nereklamovana zarizeni, ale NEJMENE REKLAMOVANA ZARIZENI.:D [/QUOTE]
Spis mluvili o Wizardech, tam se jako u par mesicu stareho zarizeni neni moc co divit. Ale treba takova MDA2 s vylamovacimi konektory (mame dve - prvni byla v servisu 2x, druha 7x ;o)[/QUOTE]

:D :D No tak dobryyyy, nooo, tak mne hned navrazdete:((
Zkratka a dobre, nechame svuj nazor na nereklamovanost Wizardu empirickym vlivum, cas jiste tuto otazku proveri. Je fakt, ze Nokii je oproti HTC nepocitane vice, nicmene v tom servisu, kde jsem byl, Nokie nedelaji... Howgh;)
john_ce4you (112)|24.3.2006 16:34
[QUOTE="raven4"]5. kdyz neco nahravate pres poznamky(diktafon) a nastane nejaka udalost, take se vam to nahravani zastavi? Exstuje nejaka aplikace slouzici jako diktafon, kde nahravani nezastavi "nic" ??
[/QUOTE]

resco audiorecorder
wencaxp (5)|24.3.2006 20:18
1)Dá se na Variu nastavit Doručenka na sms ?????
Nikde jsem toto nastavení nenašel .
2)Jak měnit témata na pozadí ,tady ce4you - jsou nějaká ke stažení , mají ale nějakou (pro mě divnou) koncovku (TSK) - kam příjde nainstalovat :::

Díky Wenca
Mem__ce4you (485)|24.3.2006 21:21
[QUOTE="wencaxp"]1)Dá se na Variu nastavit Doručenka na sms ?????
Nikde jsem toto nastavení nenašel.[/QUOTE]
Normalne ;-) Podobne jako ve WM 2003, primo v rozepsane Nove SMS dat Nabidka / Moznosti zpravy / Vyzadat oznameni o doruceni.

Bohuzel kde to nastavit, aby to bylo defaultne zapnute a nemusel to clovek davat pri kazde zprave, netusim
ElSoft (1244)|24.3.2006 21:33
dorucenky: staci jeden zanam do registru, vice zde zde
Ludek Richter (67)|24.3.2006 21:47
Ad 2)Jak měnit témata na pozadí ,tady ce4you - jsou nějaká ke stažení , mají ale nějakou (pro mě divnou) koncovku (TSK) - kam příjde nainstalovat :::

Ten soubor s příponou *.tsk nahraj do slozky /Windows, jdi do Nastavení/Dnes a v nabídce možností už to téma budeš mít.
ElSoft (1244)|24.3.2006 21:59
[QUOTE="raven4"]1. existuje nejaka kombinace (jako CtrlAltDel na Win XP) u WM5, ktera skoci zpet na obrazaovku Dnes, kdyz se nejaka CELOOBRAZOVKOVA aplikace (v mem pripade Pocket UFO) sekne?

2. kdyz u Varia stisknu kratce power tlacitko, tak se Vario uspi??, ale kdyz jej necham a zhasne obrazovka tak se uspi take nebo bezi stejne jen s vyplou obrazovkou?

3. Budik, nastavil jsem si budik, uspal Vario, ale rano budik nezvonil( ja zaspal :(( ) a zazvonil az kdyz jsem jej probudil. Co jsem udelal spatne?[/QUOTE]
1. pri seknuti proved SR - SoftReset, tj jemny dloubanec do patricnych mist, urcite bude v manualu

2. Ano po stisku tlacitka se uspi, pri zapnute obrazovce zpravidla nejpv zhasne pouze podsvetleni a o neco pozdeji uspi zarizeni stejne jako po stisku tlacitka, oba casi se daji nastavi v nastaveni

3. o budiku vice zde a zde
vario (441)|24.3.2006 22:20
[QUOTE="Mem_"]
Bohuzel kde to nastavit, aby to bylo defaultne zapnute a nemusel to clovek davat pri kazde zprave, netusim[/QUOTE]
...Zprávy SMS/Nabídka/Nástroje/Možnosti/Účty..kliknout na Zprávy SMS ..a je to
overgrounder (176)|25.3.2006 19:43
zdravim. na tomto threadu se resila zamena pismen Y a Z na HW klavesnici, ale nedoresilo se to. mate nekdo stoprocentni navod na to, jak tuto vec zprovoznit?
mmoobbyy (136)|27.3.2006 12:49
Muze mi nekdo pls vypsat nebo dat screenshot Nastaveni/ Nastaveni pripojeni/ Nastaveni serveru proxy/ Upresnit co tam je pro t-mobile? Dikes.
stary_pes_ce4you (252)|27.3.2006 12:53
Zdravim vas, mam niekolko lamerskych otazok o MDA Vario.

1) Pozeral som, ze ikona bluetooth sa da vytiahnut na plochu. Da sa takto dat na plochu aj ovladac hlasitosti s tym, ze by povodne tlacidla boli pouzitelne ako scrol napr pri citani e-bookov a prehliadani internetu?
2) Da sa na niektore tlacidlo namapovat prisvetlovacia diodka - ked si chcem v noci posvietit?
3) Funguje vam ClearVue aj na pdf s diakritikou? Ja som koli tomu musel nahodit adobe acrobat.
4) Daju sa nejako zalohovat hlasove znacky (voice dial) - nie cely system, iba tie znacky.

Dik za odpovede.
vario (441)|27.3.2006 17:00
2 stary_pes:
bod ) 4. viz buzzdev.net, ale musíš se regnout :))
stary_pes_ce4you (252)|27.3.2006 17:04
Este mi prisla na um jedna otazka - ako vypnut lokalne informacie? Teraz mi z nicoho nic prisla sms s informaciou o aktualnej polohe a skoro som dostal infarkt...
stary_pes_ce4you (252)|27.3.2006 17:09
[QUOTE="vario"]2 stary_pes:
bod ) 4. viz buzzdev.net, ale musíš se regnout :)) [/QUOTE]

Parada, presne take nieco som potreboval.

Ak sa vam nechce registrovat, tak pouzite moj ucet - meno: starypes , heslo: starypes
vario (441)|27.3.2006 17:10
[QUOTE="stary_pes"]Este mi prisla na um jedna otazka - ako vypnut lokalne informacie? Teraz mi z nicoho nic prisla sms s informaciou o aktualnej polohe a skoro som dostal infarkt...[/QUOTE]
telefon/nastavení/někde v ostatní...

bod ) 1. hledej "smartskey"..tato aplikace umožňuje krom jiného nastavit volume tlačítko tak, že v režimu today a telefon ovládá hlasitist a v reimu PIE a texty scroluje stránky... je zde někde topic nebo na xda-develop
bod ) 2. na Wizardu se to ještě nepovedlo rozeběhnout..
mmoobbyy (136)|27.3.2006 17:27
Prosím, prosím, nechci na to zakládat nový thread. Ztratil jsem tahle nastavení, nevím k čemu jsou, jde to i bez nich, ale proto bych to rád dál prozkoumal :-D

Start/ Nastavení/ Připojení v T-Mobile Internet Nastavit server proxy/ Upřesnit a ofotit nebo opsat nastavení.

Díkes.

du.du (41)|27.3.2006 20:21
Panove prosim poradte - kdyz se pripijuju pres pc USB kabelem tak se neumim konektnout do Internetu. Haze mi info, ze je sluzba nedostupna.
Pouzil jsem cab na nastaveni Eurotelu z diskuze... pred tim jsem nastavoval rucne a nemel MMS ale fungovalo... Radeji volim Internet pres PC, ale i MMS neni k zahozeni:-)

Diky
belkov (140)|28.3.2006 07:39
V horním stavovém řádku mi zmizely ikony pro signál telefonu,hodiny a ikona pro hlasitost-amplionek.Nevíte čím to může být?
Faterson (78)|28.3.2006 10:13
Nenainštaloval si si nejakého task alebo button manažéra? Tie dokážu horný stavový riadok prekryť tým, čo si v nich nastavíš. Včera som práve v susednej téme napísal, tu to bude ON-topic a hodí sa práve pre začiatočníkov s Variom: "Nainštaloval som si SmartSKey, absolútna bomba, nechápem, ako moje Vario doteraz bez tohto mohlo existovať. SmartSKey+MagicButton, to je smrtiaci hongkongsko-vietnamský dvojúder, pritom FREEWARE (!!!), všetky ostatné platené ťažkopádne button manažéry som odinštaloval a prisahám, že rýchlosť Varia sa okamžite zvýšila a ešte ani jeden samovoľný softreset :!:"

No a práve MagicButton defaultne po inštalácii urobí to, čo opisuješ, čiže zakryje všetky pôvodné ikony v hornom stavovom riadku. Ale v nastaveniach sa pravdaže všetky ikonky dajú zase vrátiť naspäť na horný riadok, takže tam budeš mať všetky ikonky z PocketPC a k nim ešte aj task bar v štýle desktopových Windows, čo obzvlášť super vyniká v landscape mode.
belkov (140)|28.3.2006 10:16
Magic button jsem nainstaloval a protože jsem si domyslel že to bude tím,tak jsem ho zase odinstaloval,ale ikony pořád nikde.
Faterson (78)|28.3.2006 10:35
No, tak tu sa dá iba povedať, ako spievajú Coldplay, Don't Panic! MagicButton si len krásne znova nainštaluj, určite neoľutuješ, a v nastaveniach MagicButtonu si už všetky ikonky vrátiš tam, kde boli.

Fakt pri určitom softvéri je človeku po 1 minúte používania jasné, že ide o vysokú kvalitu, poznať to podľa bleskurýchleho reakčného času softvéru, proste je za tým vysoko kvalitný zdrojový kód. MagicButton a SmartSKey sú dva takéto prípady softvéru a ako niekto napísal do anglickej diskusie na xda-developers.com, "jediný dôvod, prečo som Vario ešte nezahodil". :D (Na desktopovom Windows ma v podobnej kvalite napadá napríklad EditPlus - a to je tiež Ďaleký východ, Kórea! Najlepšie puzdrá, folie, kolísky a ďalšie príslušenstvo sú zas od Branda, čo je Hongkong, proste voni to uměj :cool: ).

EDIT: O SmartsKey více zde
Faterson (78)|28.3.2006 11:12
Na žiadosť moderátorov presúvam text tohto príspevku do už existujúcej témy, každopádne aspoň záver odcitujem aj tu ako odporúčanie pre každého, kto si práve kúpil Vario:

"Dúfam, že ako minirecenzia SmartSKey tento príspevok postačí. Kto si po prečítaní vyššie uvedeného SmartSKey nenainštaluje, sám si je na vine:!: Ovládateľnosť Varia sa s nainštalovaným SmartSKey zlepší tak zhruba o 200-300%.

(A rozhodne treba odporučiť kombináciu SmartSKey + MagicButton, lebo cez SmartSKey jednotlivé programy zatváraš resp. minimalizuješ, a MagicButton ti pritom vždy na lište aktuálne ukazuje, čo sa na mobile odohráva. Viac asi netreba:!: )"
Standa_ce4you (380)|28.3.2006 15:11
[QUOTE="JecminekMaselnik"]...nicmene zaznamy z notifikacni databaze se provadeji a aplikace potom crashuji.[/QUOTE]
Můžes se o tom trochu rozvést? Mám totiž problém s padáním GSPlayeru a Mobipocketu, a možná by tady mohl být zakopaný pes.
Pokud je to tu OT, tak do PM, prosím.
JecminekMaselnik (464)|28.3.2006 16:32
no jde o to, ze (aspon mne a mam pocit i vice lidem) proste po probuzeni qteka chvili trva, nez je karta ready (treba pul sekundy, nekdy min, jindy vic) no a pokud je spustena aplikace z karty, tak to holt neprezije, nebo pokud ma v internal storage nainstalena aplikace otevreny dokument z karty, tak mi vetsinou pro zapnuti (probuzeni) app crashne, prave proto, ze dokument neni dostupny.
Uplne stejne se mi chovalo smartskey, kdyz jsem ho omylem spustil z karty. Proste po probuzeni zahlasilo neuspesne spusteni, omapclock to same. Co je mam v internal storage no problem, soubory z karty nenechavam otevrene (ani mp3 v prehravaci) a no problem.
Faterson (78)|28.3.2006 16:42
Mne z karty pokusne beží SPB Diary, čo je priamo plugin pre Today, a deje sa presne to, čo píšeš, že po prebudení tam na chvíľku plugin z Today obrazovky odíde, ale o chvíľku je zase naspäť a ide sa ďalej akoby nič. Je možné, že pri pretaktovaní tieto výpadky majú aj vážnejšie následky než iba sekundovú nedostupnosť programu...
Mem__ce4you (485)|28.3.2006 17:10
[QUOTE="mmoobbyy"]Prosím, prosím, nechci na to zakládat nový thread. Ztratil jsem tahle nastavení, nevím k čemu jsou, jde to i bez nich, ale proto bych to rád dál prozkoumal :-D

Start/ Nastavení/ Připojení v T-Mobile Internet Nastavit server proxy/ Upřesnit a ofotit nebo opsat nastavení.

Díkes.[/QUOTE]
Myslíš tohle?

Standa_ce4you (380)|28.3.2006 17:49
JecminekMaselnik: Díky za odpověď, zkusím tedy před vypnutím aplikace ukončovat, snad to bude tím...
vario (441)|28.3.2006 19:56
na xda-develop jsem na 100% viděl tweaky, které nastavovaly dobu pro wake up sd karty při jejím montování :?:
sezam99_ce4you (0)|31.3.2006 15:25
Dobrý den, měl bych začátečnický dotaz. Nainstaloval jsem si programy - konkrétně slovník lingea lexicon a pocket translator na pamětovou kartu,ale pokaždé, když vario přejde do standby modu a zpět, musím programy zavřít a znova spustit, jinak jsou nefunkční, resp. samy spadnou. Nejsem moc zkušený v této oblasti, jedná se o běžný jev nebo se tomu dá nějak zabránit? Pokud byl lexicon nainstalovany v interní paměti, takové chování nevykazoval.
Problém je, že pokud bych měl při každém zapnutí znova spouštět aplikaci, dost by mi to komplikovalo použití. Obzvlášť když překládám a mám nastavené vypnutí po jedné minutě... Děkuji za radu.
manigk (34)|31.3.2006 16:23
Potreboval bych pomocí wifi pripojit Vario k notebooku a prenaset data. Jak se to dá udělat? Sdílení??

Dík
stary_pes_ce4you (252)|31.3.2006 16:31
Preco zrovna Wi-Fi, nestaci BT alebo kabel?
Saman_ce4you (1451)|31.3.2006 16:34
Proc BT nebo kabel, kdyz je tu WiFi? :D
BT - pomalejsi, kompikovanejsi prenos dat, mensi dosah
kabel - malej dosah ;)

manigk: Pres FTP to je jednodussi
sezam99_ce4you (0)|31.3.2006 16:42
Jsem asi slepy, odpoved je ve vyse uvedenych prispevcich...

EDIT: tak jsem hledal na xda-developers, ale tweak pro vyreseni meho problemu jsem nenasel, umel by mi nekdo pomoci (viz muj prispevek vyse)?

EDIT2: nahodne se mi poradilo najit odpoved v jinem threadu https://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=13356 - je to viditelne bohuzel vlastnost PDA, skoda skoda, jedine reseni meho problemu, ktere me napada je zabranit zarizeni se vypnout a pouze vypinat podsviceni
wencaxp (5)|7.4.2006 12:32
Může mi někdo odpovědět na jednu otázku :
Jak je možné ,že se mi samovolně odstranili obrázky ,které jsem včera nafotil .??????????

Nechápu to ,

Díky Wa
ElSoft (1244)|7.4.2006 13:04
řekl bych že za to může synchronizace souborů s ActiveSync, jednou jsem takhle přišel o fotky veverky:(
stary_pes_ce4you (252)|7.4.2006 13:08
[QUOTE="wencaxp"]Může mi někdo odpovědět na jednu otázku :
Jak je možné ,že se mi samovolně odstranili obrázky ,které jsem včera nafotil .??????????

Nechápu to ,

Díky Wa[/QUOTE]

No, mne sa este nestalo, ze by mi nejaka fotka zmizla. Ukladas ich na kartu, alebo do zariadenia? Nemoze sa stat, ze si ich proste zapatrosil a mas ich v nejakej inej zlozke?
Vlastislav Šťastný (275)|7.4.2006 14:19
Zdravím vespolek, už někdo přišel na to, jak prodloužit dobu, po kterou svítí podsvětlení HW klávesnice. Vždy, když píšu a na chvilečku se zamyslím, tak mi zhasne, což je nepříjemné. Kéž by byl už nějaký trik.
Jyrka_V (18)|7.4.2006 15:24
i podle xda developers to je vlastnost a ne chyba :-)
wencaxp (5)|8.4.2006 15:19
To : stary_pes ukládám je do zařízení ,ještě nemám paměťovku .

Dotaz : Vím ,že to sem nepatří ale ,při každém spojení s pc přes active sync se mě zeptá ,že musím pojmenovat nové mob zařízení ,že již toto zná - jinak mě připojí ale jako hosta . ??? nevím , může to být touto chybou .???
Mám zkusit přeinstalovat celý active sync , nebo je tam nějaká má chyba ???
stary_pes_ce4you (252)|8.4.2006 15:26
Moment a nemas ty nejaku chybu v systeme? SMSky ti nemiznu? To by vysvetlilo miznutie fotiek. Lebo to vyzera, ako by si si v pravidelnych intervaloch hrkal s cihlou...
Big.T (111)|16.4.2006 17:00
1.Lze se nejak zbavit vyskakujici SW klavesnice u nekterych programu? Rad by jsem si ji otevrel jen kdyz potrebuji a ne aby se mi nutila stale.

2. Po procitani teto diske zjistuji, ze Vario ma asi dost nespolehlivy budik. Uz to bylo nejak vyreseno? Byl nalezen nejaky spolehlivy soft. Spolehlivy budik je pro me dost nutnosti.

3. Lze nejak ve slozce Programy presouvat ikony? Jde mi o to aby jsem mel nahore nejcasteji pouzivane.

4. Je v polozce "ukoly" taky tak nespolehlive zvukove pripominani jednotlivych ukolu jako budik?

5. Da se pri psani SMS trvale zakaz T9 nebo alespon automaticke doplnovani znaku s diakritikou a tim zkracovani poctu znaku?
SSPPYY (18)|16.4.2006 22:57
No su dajake nove spravy ohladom toho IR Remote na Vario?
A mam este otazocku. Neviete niekto o dajakom rieseni alebo softiku ktory by umoznil lepsie vyuzivat tlacitko na headsete? Standartne sluzi len na prijem hovoru ale napriklad velmi by sa zislo pri pocuvani hudby pre posun (NEXT) na dalsiu skladbu.
A este neviete ako si dam povodny Windosowsky skin pre aplikaciu Phone lebo ten T-Mobilovsky je otrasny.
Dik moc
Mem__ce4you (485)|17.4.2006 09:07
[QUOTE="Big.T"]1.Lze se nejak zbavit vyskakujici SW klavesnice u nekterych programu? Rad by jsem si ji otevrel jen kdyz potrebuji a ne aby se mi nutila stale.[/QUOTE]
Castecny workaround je utlita NullKb (Null Keyboard)
JOYSTICK (150)|17.4.2006 09:54
mám dotaz,po nahrání nové rom už mi vario nenabíhá,stále svítí úvodní obrazovka s verzí romky,ale nic se neděje.Máte s tím někdo zkušenosti,případně uznají mi u tmobil* záruku?
díky
vario (441)|17.4.2006 10:01
a) kterou ROM si nahrával...b) nejde to přeflešovat?
vario (441)|17.4.2006 10:02
[QUOTE="Big.T"]3. Lze nejak ve slozce Programy presouvat ikony? Jde mi o to aby jsem mel nahore nejcasteji pouzivane.
[/QUOTE]
pokud vím, je to záležitost abecedy, tak si to buď přejmenuj nebo přidej před název tečky...
stary_pes_ce4you (252)|17.4.2006 10:04
[QUOTE="konvertor"]mám dotaz,po nahrání nové rom už mi vario nenabíhá,stále svítí úvodní obrazovka s verzí romky,ale nic se neděje.Máte s tím někdo zkušenosti,případně uznají mi u tmobil* záruku?
díky[/QUOTE]

Zakladnou otazkou je, aku romku si sa pokusil nainstalovat. Pokial T-Mobile ROM, taku, ktora je urcena re tvoje zariadenie tak by zaruku uznat mali, inak urcite nie. Ale osobne to na servis nevidim. Najprv sa pokus urobit hard reset, ak to nepomoze, tak si nechaj nabehnut telefon v kanarikovom rezime (three color mode) a zisti, kde je chyba. Tu vo fore sa o tom dost pisalo a bohu zial si nepamatam, ako sa to robilo na Wizardovi,za to na Snate som to robil kazdy tyzden. Dalsou moznostou je pokusit sa ROM flashnut este raz normalnym postupom.

Ak ani to nepomoze, je tu este stale moznost nahrat ROM cez miniSD kartu - teda na Sonate tu vzdy bola a neverim, ze by to Wizardovi bolo inak. Jedinym problemom by tam mohla byt potreba zohnat ROM v binarnom kode.