Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 16 PrvníPrvní 123412 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 233

Téma: Zkušenosti s LOOX N500 GPS?

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    14

    Mám pár otázek k tomuto zařízení - uvažuji o jeho koupi - díky za odpovědi. Jaká je možnost využití tohoto zařízení při Geocachingu - citlivost v lese - je nutné při navigace držet ho v určité pozici (náš starý etrex nefungovali např v kapse)? Jaké jsou nejpodrobnější dodávané mapy pro turistiku? Není nevýklopná GPS nevýhodná? Jak dlouho vydrží baterie při zapnuté GPS? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    130

    Prave na ni instaluji Dynavix, hned jak otestuji dam vedet.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    8

    Asi před týdnem jsem koupil FSC N500 a jsem opravdu zklaman, kupoval jsem ho hlavne kvuli navigaci, ovšem údajně silná gpska SiRF III je dost slabá v budově se signál téměř chytit nedá, nenajde skoro žádné satelity možná jen na některých místech, ale zhruba za 20 minut. V aute je to skoro stejné, na ceste z Mladé Boleslavi do Turnova což je zhruba 30 km někdy vůbec signál nenajde někdy najde skoro až v Turnově. Psal jsem do servisu siemensu tam rikaly že při prvotním spuštění GPSky to trvá déle než naběhne, ale pak už to je lepší, no dobrá pustil jsem ji asi na dvacet minut satelity naběhly, pak jsem ho vypnul a pustil znova opravdu to nabehlo asi behem par minut. Ovšem když jsem jel na jiné místo tam GPSku pustil tak opět hledal satelity zhruba čtvrt hodiny což je nepoužitelné.

    Prosím napiště mi proto zda máte podobné zkušenosti, chci totiž zkusit pda vyreklamovat pro nefunkčnost GPS, ovšem jde o to zda je chyba na mém konkretním pda nebo prostě chyba celé modelové řady tohoto PDA.

    Ještě jsem zkusil objednat externí anténu a zkusím to s ní, máte jí někdo napiště kdyžtak zda je to s ní lepší.

    Diky DracekSopticek
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    662

    Ja si N500 prave donesl, takze zitra budu zkouset a dam ti vedet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Hm, GPSka musi videt nebe, teda aspon jeji antena. Pokud Loox nema vyklopnou antenu, jako jino PDA s integrovanou GPS, pak pri jejim nevhodnem umisteni muze byt stinena tak, ze je citlivost prijimace spatna. Externi antena, pokud je pripojitelna, bude problem resit, ale jeji cena neni v cenicich nezanedbatelna.
    GPS, ktery berou signal v mistnosti...Mno, mam I-Tec BT-339 k naproste spokojenosti, a znam mistnosti, kde bere signal jako nic (jo v jedny hospudce v prizemnim domku s drevenym stropem a sindelovou strechou aby ne, ale uprostred zelezobetonovy konstrukce proste smolik...a nejen s GPS, pochopitelne
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    0

    Chystám se Loox nové řady koupit,ale když od každého slyším jak mizerně funguje GPS tak nevím,nevím. Yakumo DeltaX šlapalo jako hodinky,příjem signálu byl vynikající jak v lese,v hlubokém údolí nebo ve městě a bylo celkem jedno jestli je anténa sklopená nebo vyklopená,takže jsem si myslel že Loox na tom bude podobně. Chytat signál v budově nemá žádný smysl a o ničem to nevypovídá,protože každá budova je jiná a je v jiné zástavbě.
    Loox N500 na to že je to novinka je opravdu hodně levný a výrobce asi ví proč
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    662

    Pouzivate nekdo s timto pristrojem TomTom a nebo Smartmaps ?

    Respektive TomTom lita jako z praku, ale SmartMaps mam ve verzi 2.4.3. a nechce najit mapy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od S474N
    ...SmartMaps mam ve verzi 2.4.3. a nechce najit mapy.
    Coz se tady uz resilo a tahle verze na WM5 nefunguje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    662

    beecher: mozna te zklamu, ale me tahle kombinace prave funguje

    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od draceksopticek
    Asi před týdnem jsem koupil FSC N500 a jsem opravdu zklaman, kupoval jsem ho hlavne kvuli navigaci, ovšem údajně silná gpska SiRF III je dost slabá v budově se signál téměř chytit nedá, nenajde skoro žádné satelity možná jen na některých místech, ale zhruba za 20 minut. V aute je to skoro stejné, na ceste z Mladé Boleslavi do Turnova což je zhruba 30 km někdy vůbec signál nenajde někdy najde skoro až v Turnově. Psal jsem do servisu siemensu tam rikaly že při prvotním spuštění GPSky to trvá déle než naběhne, ale pak už to je lepší, no dobrá pustil jsem ji asi na dvacet minut satelity naběhly, pak jsem ho vypnul a pustil znova opravdu to nabehlo asi behem par minut. Ovšem když jsem jel na jiné místo tam GPSku pustil tak opět hledal satelity zhruba čtvrt hodiny což je nepoužitelné.

    Prosím napiště mi proto zda máte podobné zkušenosti, chci totiž zkusit pda vyreklamovat pro nefunkčnost GPS, ovšem jde o to zda je chyba na mém konkretním pda nebo prostě chyba celé modelové řady tohoto PDA.

    Ještě jsem zkusil objednat externí anténu a zkusím to s ní, máte jí někdo napiště kdyžtak zda je to s ní lepší.

    Diky DracekSopticek
    Tak to je divný...Já s GPS nemám jediný problém....Sednu do auta,zapnu a během 1 minuty mám 8 satelitů...Jezdím po celá ČR a opravdu bez chyby...Jen v tunelu se nechytá....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    194

    Ahoj, dnes jsem testoval FS LOOX N520 a GPS me take vyhovuje. Citlivost ma plne dostacujici. Drive jsem pouzival BT iTech 308 a tam je citliovst daleko nizsi. S FX LOOX N520 napr. chytam signal i v dome, a zadny problem ani nemam pri pouziti v aute a to mam vyhrivane predni sklo . No ale to jsou pouze me jednodenni zkusenosti, takze uvidime jak to pujde dal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    90

    Ja mam N500 asi 2 dny. Dneska jsem ji pouzil v aute. Trva mi nekdy strasne dlouho nalezeneni signalu ca 5min, jindy 10s. Citlivost nic moc. Max 5-6 satelitu spis ale 3-4. Myslim si ze je to nic moc. Pujcena CLIP ON se SIFRII mela to same. Nevim jak dalece pomuze externi antena protoze pro pouziti v aute asi bude nezbytna. Jinak se mi PDA za OK. (osobne bych si ji pro sebe nekoupil)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    194

    Citace Původně odesláno od kank
    Ja mam N500 asi 2 dny. Dneska jsem ji pouzil v aute. Trva mi nekdy strasne dlouho nalezeneni signalu ca 5min, jindy 10s. Citlivost nic moc. Max 5-6 satelitu spis ale 3-4. Myslim si ze je to nic moc. Pujcena CLIP ON se SIFRII mela to same. Nevim jak dalece pomuze externi antena protoze pro pouziti v aute asi bude nezbytna. Jinak se mi PDA za OK. (osobne bych si ji pro sebe nekoupil)
    vypni si infrak kdyz pouzivas GPS, pak to nefunguje tak jak ma
    btw: vcera jsem jel z Liberce do Prahy a satelitu jsem mel na dalnici pernamentne v rozmezi 8-9, ve mestech cca 4-7, takze s GPS jsem opravdu problem jeste nemel.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    14

    Dnes jsem pořídil N500 - vyzkouším navigační soft a dám vědět zkušenosti jak s navigací tak s geocachingem. Dříve jsem používal Garmin Legend - tak srovnání bude pouze s ním. Zatím je moc práce tak se ozvu za týden - doufám, že se nepotvrdí hlasy o špatné kvalitě přijmu signálu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    90

    mam ho vypnutej. Tim to neni. Je to fakt divny
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 16 PrvníPrvní 123412 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LOOX N500 - heslo po HR
    Od anrousek v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-04-2010, 14:53
  2. Autonabíječka na LOOX N500
    Od Jirka-CZ v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 53
    Poslední příspěvek: 10-07-2006, 19:33
  3. Zkušenosti s WIFI na Loox N500/N520
    Od LOOX 710 v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 07-02-2006, 13:29
  4. Acer n50 / Loox N500
    Od kmato v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-11-2005, 11:13
  5. Nastavení GPS u Loox n500
    Od RychJ_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-11-2005, 16:24