Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 14 z 16 PrvníPrvní ... 41213141516 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 196 až 210 z 233

Téma: Zkušenosti s LOOX N500 GPS?

  1. #196
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    155

    Jistě, spousta

    Namátkou : BeeLine, GPSDash, GPS Tuner, Vito Navigator I + II, atd, etc.. Stačí si projít fórum se softem. Přijde mi, že tento thread o problémech 500/520 s integr. GPS využívá spousta lidí pro jiné témata jen proto, že se jim nechce hledat...:
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #197
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    0

    Víš co S474N ?
    Vezmi si své PDA FSC Loox N500 & sD Pretec 60x 2 GBc aby jsi nezabloudil,zavolej svým přátelům z telefonu N6230i & MMC aData 256MB; N3100 pak se vyfoť fotoaparátem Nikon D50 & sD Pretec 60x 2 GB; Pentax Optio S4i & sD Kingston 512 MB a běž se zastřelit GLOCKem 19 & Federal EFMJ 9mmL
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #198
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    662

    Adventurer: osobne se me zda, ze ses trosicku offtopic, ale pokud to pomaha v tve rekonvalescenci, tak si ulev.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #199
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    14

    Vcelku rád jsem navštěvoval toto fórum, než sklouzla diskuze do roviny osobních útoků - co to vrátit k tématu.
    Na N500 čekám vždy tak pět minut než naběhnou satelity - v autě je to rychlejší, venku za chůze pomalejší. Nemáte někdo typ čím nabíhání GPS urychlit - případně zda je to standardní chování. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #200
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    43

    Citace Původně odesláno od homoludnes
    Vcelku rád jsem navštěvoval toto fórum, než sklouzla diskuze do roviny osobních útoků - co to vrátit k tématu.
    Na N500 čekám vždy tak pět minut než naběhnou satelity - v autě je to rychlejší, venku za chůze pomalejší. Nemáte někdo typ čím nabíhání GPS urychlit - případně zda je to standardní chování. Díky
    nejlépe asi do prvního naběhnutí satelitů zůstat v klidu, tzn. moc se nepohybovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #201
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    14

    Moje zkušenost je přesně opačná - když jsem v klidu tak se načítají nejdéle. Používám BeeLine - satelity jsou vidět, mění se hodnota v sloupcích, ale nedopočítají se. Pokud to udělám například v autě tak naběhnou většinou do dvou minut.Pokud už mám jednou satelity zachycený tak další náběh už je otázkou pár sekund i s jiným programem (nejspíš už jeněkde uložená pozice). Venku na otevřený ploše se mi načítali i přes deset minut a to jsem používal ten SiRF Setup.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #202
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    662

    Citace Původně odesláno od MMM
    Citace Původně odesláno od homoludnes
    Vcelku rád jsem navštěvoval toto fórum, než sklouzla diskuze do roviny osobních útoků - co to vrátit k tématu.
    Na N500 čekám vždy tak pět minut než naběhnou satelity - v autě je to rychlejší, venku za chůze pomalejší. Nemáte někdo typ čím nabíhání GPS urychlit - případně zda je to standardní chování. Díky
    nejlépe asi do prvního naběhnutí satelitů zůstat v klidu, tzn. moc se nepohybovat...
    Presne jak pise MMM, pri chytani fixu bud na miste.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #203
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    11

    Dobrý den, mám jeden problém. Nainstaloval jsem program MMSirfSetup. Static nav. jsem vypnul, WAAS jsem nechal ON, ale když stojím na místě nebo jdu, tak se střelka kompasu točí kolem dokola, kurz se mění každou chvilku na všechny možný strany, atd. Používám program VITO Navigator II. Je potřeba ještě něco někde nastavit? Co dělám špatně. Děkuju....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #204
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    43

    Citace Původně odesláno od S474N
    Tak jsem napsal mail i v kopii na jejich Product Managera a dostal jsem nasledujici odpoved:

    Vazeny pane xxx,

    Tento problem je v teto chvili resen na globalni urovni a velmi pravdepodobne bude pripraven a vydan opravny image. Jeho priprava a odladeni ale zabere nejaky cas, proto bych Vam chtel navrhnout nasledujici: pokud do konce brezna nebude k dispozici update, ktery tento Vas problem bude resit, vezmeme od Vas zakoupene PDA zpet s plnym vracenim penez.

    Bude Vam toto reseni vyhovovat?

    S pozdravem/Best regards

    Stanislav Hájek
    Mobile Product Manager

    Fujitsu Siemens Computers, s.r.o.
    Evropska 176
    160 00 Praha 6
    Czech Republic

    tel.: +420 233 034 054
    fax: +420 233 034 099
    e-mail: stanislav.hajek@fujitsu-siemens.com
    internet: www.fujitsu-siemens.cz
    21/3/2006 - oficialniho reseni se nedockame aneb zavreli mi hubu freeware programem APLSIRF 0.0.0.2 ktery uz vsichni dobre zname

    Dobry den,
    My jsme spolu o této problematice komunikovali na konci ledna. Po provedeni testu bylo zjisteno nasledujici:

    Z nize uvedeného technického popisu kolegy vyplývá, ze se nejedna o zavadu kapesniho pocitace, ale o vlastnost integrovaného GSP modulu, který pracuje ve dvou režimech. Pokud je to pro uzivatele problem, muze si to rucne prepnout do rezimu staticke navigace pomoci prilozeneho programku a pak to funguje presne podle Vasich potreb. (aplsirf 0.0.0.2)

    Ze strany Fujitsu Siemens nebyl vydan zadny novejsi firmware, který by toto reseni integroval (a pokud je mi znamo tak ani zadny jiny vyrobce takto neucinil) a dosud nemá ani informace o tom, ze by bylo takove reseni planovano. To bych Vas dle svého slibu o takove věci jiz informoval.

    Z naší strany se tedy nejedna o vadu, ale vlastnost GPS modulu, tudiz se na to nevztahuje narok na vymenu ci vraceni zarizeni.

    V pripade dalsich dotazu jsem Vam k dispozici.

    S pozdravem

    Stanislav Hájek
    Mobile Product Manager

    Fujitsu Siemens Computers, s.r.o.
    Evropska 176
    160 00 Praha 6
    Czech Republic

    tel.: +420 233 034 054
    fax: +420 233 034 099
    e-mail: stanislav.hajek@fujitsu-siemens.com
    internet: www.fujitsu-siemens.cz

    a jeste jedno vyjadreni...tenhle pan zase jako reseni predklada freeware program SIRFDEMO, ktery taky dobre zname...Prijde mi, ze reseni vubec nehledali u fyzickeho vyrobce, ale zde na foru...a v tom pripade jsme jim ho nasli my...

    Dobrý den,

    uvedené chování je vlastností čipsetu SiRF, který je jádrem GPS modulu. Jedná se o tzv. statickou navigaci, která zobrazuje vaši polohu na základě algoritmu (jakýsi odhad další polohy na základě dosavadního pohybu) a ne podle posledního kontaktu se satelity.

    Řešením může být přiložená aplikace. Rozbalíte ji, nakopírujete do PDA, uděláte měkký reset PDA a spustíte ji. V aplikaci pak otevřete port na kterém máte GPS (obvykle port 8) a nastavíte "Static navigation OFF". Pak zavřete port, ukončíte aplikaci a spustíte software pro GPS navigaci. Teď by se již měla poloha zobrazovat podle vaší aktuální pozice.

    Více informací k této problematice najdete zde:

    http://www.gpspassion.com/forumsen/post.asp?TOPIC_ID=25575&method=Reply

    S pozdravem

    ÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

    Vladimír Lysenko

    Fujitsu Siemens Computers
    Evropská 176 (budova Olympusu)
    160 00 Praha 6
    Czech Republic

    Telefon: +420 233 034 052
    Fax: +420 233 034 099
    Mobil: +420 736 499 100
    Email: Vladimir.Lysenko@fujitsu-siemens.com
    Internet: http://www.fujitsu-siemens.com
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #205
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    0

    K tomu opravdu není co dodat.
    Nejlepší je ta věta " ze se nejedna o zavadu kapesniho pocitace, ale o vlastnost integrovaného GSP modulu"
    No to je přeci jasný,že když zvolili mizernej GPS modul tak se to muselo někde projevit,tak to takhle šikovně vysvětlí,protože kdyby měli vzít všechny Looxe zpátky tak by se z toho podělali.
    Dlouho se to snažili vyřešit takže si byli vědomi své chyby,ale jelikož to vyřešit nelze tak z toho vybruslí pomocí prográmku který jste jim sami našli,no není to krásný )
    A pak ještě toto: (a pokud je mi znamo tak ani zadny jiny vyrobce takto neucinil) No to dá rozum když v ostatních PDA GPS šlape o 106 !
    Škoda,jinak je to fakt pěkný PDA,Looxe si tedy nekoupím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #206
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    43

    no ono to vypnuti SN skutecne reseni je, to uz vime davno, ale pokud by nekdo u FSC pouzil mozek, tak tuhle funkci (moznost SN on/off) integruji do FW, takhle totiz svuj produkt totalne degraduji..

    zaver - loox neni spatny, spatne je ceske zastoupeni

    (vim, ze ceske zastoupeni tohle vyresit nemuze, ale nechapu jak se muzou tedy dopustit takove chyby, ze nejdriv priznaji chybu a slibuji vraceni penez a za dva mesice to uplne prevrati o 180 stupnu...jenom tohle by nekoho melo stat misto)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #207
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    662

    MMM: napsali me to same, jako pres kopirak

    Adventurer: radil bych se trosicku uklidnit, to totiz opravdu neni chyba nejakeho "suntove GPS". Ten GPS modul je pomerne citlivy, chyba je spise v tom, ze neni moznost primo v nastaveni provest kliknutim prechod ze staticke navigace.

    Pokud je mi znamo, tak stejnym "problemem" trpi i ASUS, ale ty ses zjevne nejaky teoretik bez PDA (soude dle tvych patnacti prispevku a navic jenom v diskuzi o N500) a vis vsechno nejlip :no:
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #208
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    0

    Satan: Nevím proč se do mě neustále navážíš,ale pokud je to tvoje nezbytná osobní potřeba tak budiž. Jako běžný uživatel PDA nechápu proč bych se měl zalamovat nějakým přepínáním režimu GPS modulu.Yakumo DeltaX žádnou takovou funkci nemá a přesto funguje ve všech případech na výbornou což se o N500/520 říci nedá. Co se týká tvé poznámky o vysoké citlivosti GPS modulu,tak nechápu jakou to má souvislost s daným tématem. Je snad předem dané že zařízení s novým chipsetem SiRF3 bude vysoce citlivé,ostatně DeltaX ho má rovněž. Jak se chová GPS v PDA Asus nevím,ale můžu to vyzkoušet,kamarád ho má. Jinak si cením tvé námahy s počítáním mých příspěvků,ale opět nechápu jakou to má souvislost s daným tématem. Pokud cheš vysvětlení proč diskutuji pouze v této sekci,tak je to nejspíše tím že jsem se o LOOX N500/520 zajímal,to už tak bývá ) A pokud soudíš že nemám PDA jen z jeho absence v mém podpisu... Posledním vyjádřením F-S pro mě celá záležitost kolem N500/520 skončila,takže tě tady už svými tlachy nebudu dále obtěžovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #209
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    34

    Satan: Myslím si, že každej má právo na svůj názor. Předhazovat někomu, že má málo příspěvků a tudíž ničemu nerozumí, tak na tohle si asi každej rozumnej člověk udělá svůj názor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #210
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    662

    Adventurer: no v pripade, ze mas Yakumo Delta, tak nechapu, co delas v teto diskuzi. Velmi si cenim toho, ze budu tvych prispevku usetren.

    hide007: vsak at ho ma,a me zase at necha ten muj.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 14 z 16 PrvníPrvní ... 41213141516 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LOOX N500 - heslo po HR
    Od anrousek v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-04-2010, 14:53
  2. Autonabíječka na LOOX N500
    Od Jirka-CZ v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 53
    Poslední příspěvek: 10-07-2006, 19:33
  3. Zkušenosti s WIFI na Loox N500/N520
    Od LOOX 710 v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 07-02-2006, 13:29
  4. Acer n50 / Loox N500
    Od kmato v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-11-2005, 11:13
  5. Nastavení GPS u Loox n500
    Od RychJ_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-11-2005, 16:24