Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 29 12311 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 428

Téma: HTC Universal, aka MDA Pro, aka i-mate JASJAR, první dojmy, poznatky a zkušenosti před a po zakoupení zařízení

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Jelikož diskuze pod Pavlovou recenzí se již neúměrně rozrůstá, a rozrůstala by se zbytečně ještě více, zakládám raději novou, přímo tady ve Phone Edition, která bude věnována prvním dojmům, postřehům a tipům tak jak na ně budu v průběhu prvních dní společného soužití s tímto mimořádným zařízením přicházet. Pokud se ke mně někdo přidá, budu jedině rád! :yes: Vřele tuto opravdu doslova cihlu doporučuji! Téměř všechny neduhy jež jsou v recenzi vzpomínány jsou zcela pravdivé, ale výhody, novinky a komfort práce jež toto zařízení přináší tyto neduhy směle převálcují! :yes: Tak jen směle do něj! :$: :$:

    Edit: toto všechno jsou názvy pod kterými můžete Universala na internetu objevit, jedná se o totožné zařízení, jen se liší v barevném provedení, obrandování a v obsahu Extended ROM.

    HTC Universal
    T-Mobile MDA Pro
    Vodafone VPA IV
    Orange SPV M5000
    O2 XDA Exec
    Qtek 9000
    i-Mate JasJar
    Dopod 900
    Připojené obrázky Připojené obrázky

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Pro zájemce kteří uvažují nad koupí tohoto zařízení z německého t-mobilu v blokovaném stavu tu mam dobrou zprávu. Skutečně Vás to bude stát "jen" 749 euro, alespoň pokud tady nelžou.. Žádné dodatečné poplatky za odblokování prý nejsou, pokud koupíte zařízení nedotované. :yes:



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Zařízení JASJAR od i-mate se prodává sotva pár dnů (začali Universala prodávat uplně jako první na světě), a už tu máme upgrade.. :yes:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00094398_upgrade_imate_HOJX.jpg 
Zobrazení: 52 
Velikost: 23.5 KB 
ID: 3080  

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    A takhle nějak to vypadá "pod kapotou"..
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00094399_chiplist-board_finished-640_TkBC.jpg 
Zobrazení: 46 
Velikost: 48.1 KB 
ID: 3081  

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    248

    Odkud máš tu informaci o upgrade? ... jsi přihlášen do imate klubu?

    a druhá otázka .. ten tvůj kámoš od kotvy nabízí jakou variantu? odblokovanou?

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Nejsem ještě přihlášen do i-mate klubu, neby zatim čas. Informaci mam jako všechny ostatní z fóra xda-developers. :yes: A upgrade mam stažen z ftp xda-developers. Ale ještě jej tam neplánuji nahrávat, počkám.
    A kamarád z Kotvy prodává MDA Pro za 23990kč blokované s německou ROM.

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    248

    umí tu někdo německy?

    Das Handy funktioniert nur mit einer SIM-Karte von T-Mobile Deutschland. Wenn Sie das Handy mit einer anderen Telekarte nutzen möchten, einmalig 99,50 € zahlen oder einfach 24 Monate warten und dann anrufen unter: 0180 5 330160 (0,12 € je angefanger Minute aus dem Festnetz von T-Com).



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    248

    Citace Původně odesláno od Miloš Strouhal
    Nejsem ještě přihlášen do i-mate klubu, neby zatim čas. Informaci mam jako všechny ostatní z fóra xda-developers. :yes: A upgrade mam stažen z ftp xda-developers. Ale ještě jej tam neplánuji nahrávat, počkám.
    A kamarád z Kotvy prodává MDA Pro za 23990kč blokované s německou ROM.
    ops:

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Jinak informace pro majitele MDA Compact co by chtěli přejít na Universala, instalaci ExtROM lze též přerušit Soft Resetem, a pak si tam nainstalujete jen co uznate za vhodné, balast vynecháte. Ušetříte tim klidně i 10 mega paměti.:yes: Akorát že ExtROM se Vám nezobrazí v zařízení, ale ty caby jež máte umístěny v ExtROM pro danou konkrétní ROM si stáhnete z ftp xda-developers, jako vždy.. Zrovna na to jdu!

    Edit: Hard Reset se samozřejmě dá dělat i "trojhmatem" jako na všech ostatních MDA. Je to Soft Reset+stisknutí obou funkčních kláves pod displejem. Dostane Vás to do bootloaderu a vyzve k potvrzení, že chcete skutečně celé zařízení dostat do továrního nastavení, neboli komplet smazat.

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    248

    Citace Původně odesláno od Miloš Strouhal
    Edit: Hard Reset se samozřejmě dá dělat i "trojhmatem" jako na všech ostatních MDA. Je to Soft Reset+stisknutí obou funkčních kláves pod displejem. Dostane Vás to do bootloaderu a vyzve k potvrzení, že chcete skutečně celé zařízení dostat do továrního nastavení, neboli komplet smazat.
    .. patrně dlouhá noc

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Citace Původně odesláno od davidkm
    .. patrně dlouhá noc
    No tak to každopádně.. Těch nocí ještě bude než to vyladim k dokonalosti.. ops: Dnes zjišťuji co který cab v ExtROM dělá, co potřebuji a co je balast. Takže mne čeká cca tak 10 Hard Resetů než půjdu spát.. :sarcastic:

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    248

    určitě si děláš poznímky viď? ... tak to přeji příjemnou noc a nemyslím to vůbec ironicky ... a už nebudu zdržovat a zítra se těším na samé kladné zprávy a spoustu objevených nových vlastností



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Skutečně lze zapnout s jistými omezeními na Universalu již nyní Real_VGA režim pomocí OZ_VGA.. :O A řeknu vám jedno, notebook vedle Universala hadr! Sice bude potřeba ten softík ještě trochu doladit na kompatibilitu s WM5, ale to už je jen otázka času a bude to vypadat jako opravdové VGA. Pro ty kteří stále nevědí co to je REAL_VGA, přikládám screenshoty pořízené na hx4700 korektně běžícím v tomto režimu.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00094427_capture001_SGq3.jpg 
Zobrazení: 39 
Velikost: 37.3 KB 
ID: 3084   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00094427_capture002_dbhR.jpg 
Zobrazení: 48 
Velikost: 47.9 KB 
ID: 3085  

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    248

    Proč nemají ty obrázky 640x480?

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Je to kvůli omezení pro upload obrázků na tento server, zřejmě.. Já je mam v notebooku na ploše v rozlišení 640x480.

Strana 1 z 29 12311 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 238
    Poslední příspěvek: 28-07-2008, 15:48
  2. Velká recenze zařízení HTC Universal (i-mate JASJAR)
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 135
    Poslední příspěvek: 21-02-2007, 13:03
  3. HTC Universal (i-mate JASJAR)-T-Mobile Mda4
    Od michal94_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-01-2006, 18:50
  4. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-01-2006, 16:10
  5. HTC Universal - první dojmy a pár podrobných fotek
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 65
    Poslední příspěvek: 06-09-2005, 20:49