Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

SBSH Pocket Weather verze 1.x

Ivo Pokorný (400)|13.3.2006 07:20
Aktualizace mi nejde ani dnes, vracim se k verzi 1.2.4... :evil:


EDIT: Parada, po seknuti pri pokusu o zobrazeni snimku nepomaha ani SW reset... takze to vypada na HR... :no: :evil: :evil: :evil:
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|13.3.2006 23:06
Mám další zdroj ICAO ID, pro ČR je tam více než stovka míst s ICAO kódem, tomu ale nevěřím, že všechna uvedená místa poskytují někam nějaká data, která by šlo sosat. Pokud se pletu, tak máme vystaráno … nikdy více nebude dotaz, jak dostat předpověď pro naši vesničku střediskovou.
Přikládám i výcuc jen pro ČR, bohužel seznam obsahuje jen jméno a kód. Testujte jednotlivé položky, tzn. v METAR zádavejte ICAO ID, zadávajte i longitude a latitude (přesná čísla lze dohledat např. na betamapy.cz, v popisu hledaného sídla je často i nadmořská výška), možná půjde nějaké informace i vygooglovat. Dávejte raport, co vám funguje a co ne, můžeme tak sestavit seznam, který nahradí lokace s kódem EZXX00**. Jsem zvědavý, zda to k něčemu bude...

EDIT: Testnul jsem google pro první položku, LKBC Bechyně, zrušené letiště, asi žádné údaje nebudou, ale mám hned další CZ seznam včetně podrobných údajů pro editaci ... ZDE
freewall_ce4you (476)|14.3.2006 07:01
[QUOTE="Ivo Pokorný"]Aktualizace mi nejde ani dnes, vracim se k verzi 1.2.4... :evil: ...... [/QUOTE]

Tak dneska rano mi to take prestala aktualizace - ikona auktualizace vzdy tak na vterinku blikne ako ze joooo, ale hned zase neeee, tak uz jsem zpet u verze 1.2.4 :(( .... nastesti bez HR:)
jeenik_ce4you (375)|14.3.2006 23:37
[QUOTE="Jarouš"]Pokud používáte jiný soubor ikon, než default soubor, je domácí lokace na METAR pozadí (domeček) zobrazena jen černým obrysem domečku a to není na pěkných pozadích od Myrka vůbec vidět. Řešením je nakopírování ikony home.tga z default souboru ikon do užitého souboru ikon, v mém případě např. ikony od Willyho. Domeček je bílý a je krásně vidět.
[/QUOTE]

toto mi nějak nefunguje, je to ozkoušené? nebo dělám nějakou chybu?
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|15.3.2006 00:11
Jo, mám to odzkoušené a v mém případě to funguje. Ikonu home.tga z default souboru ikon nakopíruju do souboru ikon, který momentálně v PW užívám.
00131736_domecek_PrkL.jpg
TheMelin (1642)|15.3.2006 04:37
Určitě někde děláš chybu. To s tím domečkem mi fungovalo (aspoň to) :) ale aktualizace současné situace ne, tak zas jedu na 1.2.4.
BTW: Všimli jste si, že verze 1.3 nabíhá o dost pomaleji jak starší verze? Mám pocketweather jako záložku v PB.
jeenik_ce4you (375)|15.3.2006 08:35
S tim domeckem fakt nevim, prikladam obrazky. Jako ikony pouzivam KLappDOgg, mam je v adresari na karte - Program Files\SBSH.net PocketWeather\bmp\KLappDOgg (pod bmp mám i podadresář Default)
00131778_Screen001_tXu2.jpg 00131778_Screen002_nbDO.jpg
freewall_ce4you (476)|15.3.2006 08:55
To Beecher :
Prosim te pekne, cetl jsem tvoje zapojeni na foru SBSH (ikony Willy) - protoze jsi zbehlejsi v angline, nemuzes zjistit proc mame problemy s tou verzi 1.3 - se stahovanim dat ?

Diky :yes:
beecher (9270)|15.3.2006 09:22
No, a standardni data to stahuje? Jak to tak ctu, tak s METAR daty to neni nejak v poradku...
Ale vsechno to jsou takove dost nejasne odpovedi... :oops:

No, tady nekdo u METARu pise: Yes, it does seem like 10 minutes - realy only a couple.
Coz by mohl byt problem, ze ty data nejsou tak rychle stahovany, jak si nekdo predstavuje...

Jeste jeden trick pise Adrian: Vyzkouseli jste "Reset Location Configuration & Data" u danych lokaci? (nevim, jak je to cesky)...
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|15.3.2006 09:36
Osobně zatím zůstávám u PW 1.3, ale jen z důvodu osobního testování, jinak těch chyb, zejména v oblasti stahování dat je docela dost. Na fóru SBSH se o tom dost debatuje, moderátor Benkc se snaží radit a vysvětlovat, ale podporu od autora programu nemá valnou, autor nemá prý moc času...
Podle mého názoru je hlavní problém sice parádní novinka, ale nespolehlivá v automatickém nastavení, tzn. METAR mapa. Co jsem zatím vypozoroval, je postup, kdy při ponechání zatržítka u Automatického nastavení METAR je program při každé aktualizaci přesměrován na http://weather.gladstonefamily.net, kde k domácí lokaci proběhne vyhledání zdrojů METAR, které mají v daném okamžiku k dispozici čerstvá METAR data, následně je PW doplněn o tyto stanice a PW teprve potom začne z těchto stanic sám sosat údaje. Je to hodně zdlouhavý postup, animované klečko se stále točí. Nejen ta doba je problém (zdá se, že se nic neděje, ale opak je pravdou, furt se něco vyhledává a sosá), problémmem je i značný nárůst objemu dat, osobně již nemám neomezený GPRS tarif, ale jen 10 GB měsíčně a tak testuji jen při připojení prostřednictvím AS. Kdo má ponechané zatržítko v automatice METAR, ten jistě již zjistil, že počet zobrazených zdrojů se při aktualizaci liší počtem i sestavou METAR zdrojů. Já si s tím zatím hraju, každý den zjistím něco nového, až nějak vysleduju chování programu, sestavím nějaký návod na konfiguraci programu, chce to ale čas.

To jeenik: Vyzkoušej jiný soubor ikon než KLappDOgg, jsou možná staršího data a nemusejí v nejnovější verzi fungovat OK. Osobně jsem některé starší soubory ikon musel přestat používat, neobsahovaly všechny potřebné položky pro nové verze PW...
freewall_ce4you (476)|15.3.2006 10:06
[QUOTE="beecher"]No, a standardni data to stahuje?...[/QUOTE]

No v mem pripade vse fungovalo bezchybne asi 2 - 3 dny (vc. Metarovych dat) a pak proste u Bucků zhasli :D
Ikona aktualizace vzdy jen jednou blikla, jako ze se snazi aktualizovat, ale hned se zase zmenila z modre stahovaci barvy na klidovou hnedou - v nastaveni jsem mohl delat co chtel - proste nic
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|15.3.2006 10:40
Rotace ikony aktualizace (sluníčko na modrém čtverci) není zcela průkazná ve vztahu sosání dat, zobrazuje se, jak se jí zachce, tzn. rotuje, zcela zmizí, zůstane na chvíli zobrazená, jako že je sosání dokončeno, ale není to skutečně stopro, program na pozadí stále pracuje. Jak tu cituje beecher, 10 minut není nic neobvyklého a nedočkavci = většina z nás, se domnívají, že program neobčerstvil data a sosání ukončí.
Pro ilustraci. Jděte do Nastavení>Nastavit>Pokročilé nastavení počasí>Nastavení stanice METAR>Najít stanice (online) při aktivním zatržítku Automatické nastavení METAR. Stopněte si, jak dlouho to trvá pro jednu lokaci. Sosání dat u předchozích verzí bylo otázkou desítek vteřin včetně satelitních snímků, ve verzi PW 1.3 je aktualizace všech automaticky vyhledaných METAR zdrojů skutečně otázkou několika minut, není to zrovna optimální, že :sarcastic: . Testnul jsem to, jen automatické vyhledání online METAR zdrojů pro jednu lokaci trvalo 3 minuty dvacet, následuje spojení k vyhledaným zdrojům a sosání jejich údajů.
Zatím doporučuji následující: Vypnout automatiku vyhledávání METAR zdrojů, editovat omezený vlastní počet zdrojů, u kterých je ověřeno, že data poskytují nepřetržitě. Již jsem to tu psal, dobré je si pro grafický přehled vytvořit takové kolečko okolních zdrojů, např. Praha, Brno, Ostrava, Vroclav, Drážďany, Bayreuth, Linec a případně Vídeň či Bratislava. Máte tak přehled, co se k nám z okolí žene. No a při aktualizaci se i tak obrnit trpělivostí, je to prostě delší než u předchozích verzí.
Pokračování příště, jdu makat ;) .
freewall_ce4you (476)|15.3.2006 10:48
No nevim - mne "sosani" trvalo cca minutu - minutu a pul pri nastaveni 3 mest a asi 4 meteosnimku a metaru a dokud to slunicko rotovalo tak to bylo O.K., pak se vzdy jenom jednou "votrepalo" (mozna proto, ze jsou takove zimy) a nic - nic se nestahlo - cas aktualizace porad stejny

Asi pockam na oficialni verzi, verze 1.2.4 beha aniz si ji musim vsimat, takze u te 1.3 asi neco neni v poradku
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|15.3.2006 23:00
Právě stahuju PW 1.3.1 , uvidíme, co je napraveno …
Myrku, až budeš mít čas, mrkni na překlad, velikost exe souboru nové verze PW je rozdílná od velikosti tvého posledního překladu, díky předem.
beecher (9270)|15.3.2006 23:12
Tohle, Jarousku, tohle ;) :
* Corrected internal storage of location elevation to stop rounding errors
* Disabled debug logging from build
* Disabled old HTTP download code from build - new HTTP code is more efficient
* Corrected Dew Point/Relative Humidity conversion issues
* Corrected rounding errors for negative temperatures
* Made speed units combo box wider to allow "Beaufort" to display
* WC: In METAR and Earthquake views, stopped list from disappearing from bottom. Also corrected text display issue with chopped of "p", "g" and "q"
* WC: Always displays wind compass, even when no wind
* WC: On animated Maps view, use PDA local time instead of location time for working out whether to display the date
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|15.3.2006 23:16
Jo, já jsem to četl, ale tím "uvidíme, co je napraveno" jsem myslel, jak dalece to bude fungovat, někdy je totiž u PW přání otcem myšlenky...

EDIT: Prvá dobrá zpráva z nastavení. V podrobném nastavení METAR je možné zadat default zdroj, konečně je možnost "vyřadit" zdroj MSNBC, který nepodával v průběhu dne informace o aktuálním počasí lokace.

EDIT 2: Při vypnutém automatickém přidělení METAR zdrojů, tzn. po editaci vlastních zdrojů provedena aktualizace, která byla časově v normálu předchozích verzí a proběhla kompletně (bez prodlev či kousnutí)...
Ivo Pokorný (400)|16.3.2006 10:37
Tak jsem zkusil verzi 1.3.1 a ani po vice jak hodine jsem nemel zakladni predpoved pocasi... Takze jsem se zase vratil k funkcni verzi 1.2.4.
Myrek_ce4you (188)|16.3.2006 14:43
Alternativní čeština pro verzi 1.3.1 se všemi přeložitelnými texty a přidanými obrázky v příloze.

Mimochodem, přenastavte si MSNBC na stránce nastavení METAR na nějakou stanici METAR (vyberte a stiskněte tlačítko Nastavit základní) a všechny problémy s aktualizací, alespoň u mě, zmizely :)
Jo, a ty METARy od Jarouše jsou úplně super, je tam Žamberk i Pardubice :D a funguje to.

Screenshoty jsou zde.

Návod na instalaci češtiny:

1) V nastavení PocketWeather (položka Settings v menu) jděte na záložku General a nastavte jazyk na English (United States)
2) Uzavřete dialogové okno nastavení
3) V adresáři, kde je nainstalován PocketWeather, smažte soubor weathersetup.exe a nahraďte je souborem z tohoto archívu (pokud smazat nejde, resetujde PDA a soubor smažte po restartu).
4) V adresáři \Program Files\SBSH\PocketWeather smažte soubor pw_csy.dll a nahraďte jej souborem z tohoto archívu.
5) Volitelně, pro hezčí vzhled:
a) do adresáře SBSH.net PocketWeather\bmp\Default\ nakopírujte obrázky worldmap.jpg, skyday.jpg, skynight.jpg
b) do adresáře s aktivní sadou ikon, např. SBSH.net PocketWeather\bmp\WG_D414QVG, nakopírujte obrázek home.tga.
Surgical (2364)|16.3.2006 14:47
Diky Myrku, stahl jsem to jako prvni :)
freewall_ce4you (476)|16.3.2006 20:22
Tak tedy nevim..... jsou veci mezi nebem a zemi.... :D
Rano jsem zkusil 1.3.1 - ani mrt, proste nic, aktualizace nula. Ted jsem tedy neodolal, nainstaloval znovu a fachci to jedna radost. Oproti ranu zmena snad jen v tom, ze jsem zrusil automaticky vyber stanic v Metaru

Komplet stazeni vsech dat pro 3 mesta, vc. metarovach dat a tri sat-snimku trvalo cca 3 minuty.


Tak snad to bude fachcit dele nez verze 1.3.0 - ta prestala stahovat asi po dvou dnech.

Diky za cestinu - je super :yes:

P.S. Nova atualizace po vlozeni vlastnich metarovych mist trvala 5 minut
P.S. 2 - Tak funguje i po zatrzeni automatickeho vyberu v Metaru
freewall_ce4you (476)|17.3.2006 19:33
...tak uz jsem se zase vratil na zem a tim padem i k osvedcene verzi 1.2.4 :)
Verze 1.3.1. prestala stahovat data a protoze 1.2.4. maka jak novinky, tak co se budu "cilit" s polotovarem :(
Surgical (2364)|17.3.2006 21:06
No tak...
Tady mi 1.3.1 + Myrkuv preklad slape jako fik...
Kdyz instalujes novou verzi, delas to formou updatu se zachovanim predchozich nastaveni, nebo odinstalovavas, softresetis a pak delas cistou instalaci?
Pres jaky druh/druhy pripojeni delas aktualizace?
Jinak o polotovaru nemuze byt ani rec....
Myrek_ce4you (188)|17.3.2006 22:04
Co jsem vypozoroval, tak problemy jsou hlavne s aktualnimi daty o pocasi - a zde hlavne neaktualnosti MSNBC, pokud je nastavena jako defaultni zdroj. Vetsinou staci vybrat u jednotlivych mist jako default nejaky hezky blizky spolehlivy METAR, a z nich metodou pokus-omyl vybrat nejaky, ktery je aktualizovan primerene casto.
Napr. pro mne pro lokalitu Zamberk je ten mistni METAR aktualizovan cca 2x denne, a jine okolni METARy treba kazdou hodinu.
Ale obecne ta aktualizace funguje.
freewall_ce4you (476)|18.3.2006 07:52
[QUOTE="Surgical"]No tak...
Tady mi 1.3.1 + Myrkuv preklad slape jako fik...
Kdyz instalujes novou verzi, delas to formou updatu se .........[/QUOTE]

Puvodni verzi jsem odinstaloval, ponechal nastaveni, pripojuji se pres t-mobile rovnou (MDAC), v Metaru jsem mel nastavene defaultni nejblizsi tomu danemu mestu... no pak mi to JAKO stahovalo data, ale zadna se nestahla,.
Mozna jsem se unahlil a mohlo byt problem nekde na ceste..... O.K. premluvili jste mi jdu do toho znovu :D

Ted to pro sichr odinstaluji komplet, vc. vymazu z registru a vsude kde je nejaky zbytecek a uvidim
freewall_ce4you (476)|18.3.2006 09:47
Tak je mi lito - verzi 1.3.1 2x nainstalovana a full odinstalovana - vubec nefungovalo pripojeni - hazelo mi to porad hlasku, abych zkontroloval pripojeni (pritom to bylo normalne pripojeno), tak jsem tam dal 1.2.4 a u teto verze sebemensi problem a slape jak hodinky :)
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|18.3.2006 12:27
Nijak se nevytahuju, ale pokládám se za celkem zkušeného uživatele PW (umím ledacos nastavit, umím program nakonfiurovat atd.) a proto ač nerad, musím souhlasit s tím, že je to polotovar a to je možná ještě slabý výraz.
Na fóru SBSH začal publikovat moderátor benkc tutorialy, zatím jeden s návodem na nastavení lokace, druhý pro nastavení zobrazení mapových ikon. Je to podle mého názoru výborný nápad, odstraní se tak množství stále se opakujících dotazů. Chtěl jsem něco podobného připravit i pro c4y se zaměřením na ČR, ale nejde to. Program prostě blbne, data se nestahují, program si nepamatuje nastavení atd., problémů je tam více. Testoval jsem všechno možné, tzn. instalaci přes původní verzi 1.2.4, kompletní vymazání všeho včetně registrů a instalaci verze 1.3.1 do čistého, provoz jen na základě původní instalace a to v originálním znění, v původním překladu a konečně i s překladem od Myrka. Není v tom žádný rozdíl, prostě data jednou jdou, jednou ne. Jednou lze stahovat data jen po SR (dle fóra SBSH), v druhém případě ani tato varianta nefunguje. Není to první případ, kdy po zavedení nějaké novinky PW nefunguje, tentokrát je novinkou METAR mapa. Mnozí z nás si jistě pamatují situaci v loňském roce, kdy byla vypuštěna nová verze PW (verze 1.0 ?) a v průběhu několika dnů bylo vypuštěno takové množství oprav, že jsme nestíhali instalovat a Myrek překládat :D . Ze zkušenosti víme, že se to časem usadí, ale není to příjemné...
Surgical (2364)|18.3.2006 12:46
Ja, Franta Klika...
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|18.3.2006 13:03
Jo, jsi klikař, četl jsem, jak ti to na MDAIII běhá OK … zvláštní je, že na fóru SBSH jde jeden hlas, že to blbne typ od typu, nezáleží na tom, zda je to VGA či QVGA, zda se jedná o čistokrevné PDA nebo HTCéčka, jedinou vyjímkou má být nefunkčnost pod WM5 PE, ostatní varianty WM mají být funkční, ale jak píšu, kus od kusu je to různé, je to škoda, novinka METAR map je výborný nápad, posouvající užitnou hodnotu programu zase o kus dál ...
Surgical (2364)|18.3.2006 18:05
Tak pro doplneni, u kolegy na Variu 1.3.1 zcela O.K. ...
Surgical (2364)|18.3.2006 18:05
Tak pro doplneni, u kolegy na Variu 1.3.1 zcela O.K. ...
freewall_ce4you (476)|18.3.2006 18:16
Asi nema cenu se tu presvedcovat komu to chodi a komu ne - uz z toho je zrejme, ze to neni verze k oficialnimu vypusteni do sveta. Nic jsem nepridaval ani neubiral ze softu a presto jednou to jde a jednou to nejde - tak to by asi neslo, ze jo :D
Surgical (2364)|18.3.2006 18:37
Proc by nemela byt vypustena? Je to upgrade softwaru, ktery je za velmi rozumne penize s ohledem na to, co umi, evidentne sveho autora nezivi, dela ji pro svoje poteseni a sharuje svoje vysledky pro poteseni jinym. Pokud mate verze, ktere vam bez problemu funguji, toz je pouzivejte i nadale. Bez METAR dat se urcite zit da....
Problem podle meho neni v samotnem softwaru, vzdy je to interakce s ostatnim softwarem a mezi nami mnohdy i balastem, ktery ve svych cihlach mame...
freewall_ce4you (476)|18.3.2006 19:44
Ale jooooooooooooooo, samozrejme, ze lze bez Metaru zit - zil jsem do ted a o nejakem Metaru jsme nemel ani tuseni ;) , ja jen, ze lecktere betaverze programu jsou stabilnejsi nez tohle - tezko to muze kolidovat s nejakym programem, kdyz jednou to po instalaci jde, jednou ne - a soft porad stejny.
Co se tyce financi - asi mas pravdu, ze z toho autor ziv neni, ale proste se domnivam, ze je to nedotazeny a chce to jeste dopilovat do stability verze 1.2.4
Mashe (622)|20.3.2006 09:29
pokud to tu bylo tak sorry ale

stahnul jsem si novou verzy (1.3) a vsiml si ze tam pribyla nova polozka .. ale at se na to divam jak chci naprosto netusim co me to rika a co si z toho mam odvodit

muzete me nekdo vysvetlit prosim k cemu to je dobre? (klidne formou navodu pro blbce)

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

co znamenaji ty obrazky slunce a ty sipky???

predem dik
Surgical (2364)|20.3.2006 10:13
Studuj :)
Počasí nyní je pěkný překlad, ale v originále tam je METAR
Na úvod jen, že LKPR je kód pro Letiště Praha-Ruzyně, LKKV pro Letiště Karlovy Vary...
Mashe (622)|20.3.2006 10:44
dik, ale me neslo ani tak o ty kody, ale o vyznam toho obrazku - "graf se sluncem"

ten odkaz sem proletel, ale obrazek podobny tam neni, takze me to moc nepomoho .. ale dik za snahu ;)
Myrek_ce4you (188)|20.3.2006 10:49
Ten obrazek je mapka, ktera obsahuje dane misto - uprostred a pocasi na stanicich kolem daneho mista vcetne sily vetru.
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|20.3.2006 11:03
Vysvětlení pro Mashe a případně pro ostatní ;) :
METAR mapy je nový prvek v PW, dávající přehled o aktuálním počasí na okolních METAR zdrojích = letištích. Je tak vlastně zobrazeno aktuální počasí a je podle směru větru jasné, co se žene na domácí lokaci. Mashe, nemáš tam domeček = domácí lokace, doplň si ho (viz několik předcházejících příspěvků). Pokud v podrobném nastavení METAR ponecháte aktivní zatržítko u automatického nastavení, tak se prodlužuje doba stahování dat. Program se totiž nejprve připojí na jeden web, kde zjistí, které METAR stanice v okruhu 100 mil od domácí lokace mají k dispozici nejčerstvější data, následně se o tyto stanice aktualizuje seznam (max. 8 stanic) a teprve potom dojde k stahování dat aktualizovaných METAR zdrojů. Výhodnější je zatržítko vypnout a sestavit si vlastní okruh METAR stanic kolem domácí lokace. Některé METAR stanice neposkytují data v pravidelných hodinových intervalech, to je záležitost většinou jen velkých letišť. Ale jak tu psal Myrek, některé stanice poskytují data třeba jen 2x denně, ale výhodou je, že pro oblasti, které nejsou pokryty zdroji s mzn. kódem EZXX00**, pro Myrka např. Pardubice a Žamberk. Přehled tuzemských METAR zdrojů zde byl uveden, hledej šmudlo :D .
Levý sloupec na METAR mapě se dá vypnout a zapnout poklepem na jméno zdroje. Podrobná předpověď je uvedena ve spodní části v několika sloupcích, tabulkou lze pro zobrazení dalších sloupců pohybovat (ťapnout a táhnout). Žlutě podbarvený řádek je zdroj na METAR mapě označený červeným křížem. Pokud klikneš na mapě na ikonu počasí (např. slunce = jasno a šípka svou velikostí udává sílu větru a jeho směr), tak se žlutě podbarví řádek ve spodní části. To, že máš zrovna dnes na mapě samá sluníčka znamená, že nad zobrazeným územím je všude jasno, v předcházejícíh dnech to byl zase samý zamračený (oblačný) bubák a mlhy....
freewall_ce4you (476)|20.3.2006 12:38
[QUOTE="Jarouš"]Vysvětlení pro Mashe a případně pro ostatní ;) :
METAR mapy je nový prvek..........[/QUOTE]

Dekuji za vysvetleni i za trpelivost :yes: .... akorat bych chtel slyset ta jmena cos nam daval, kdyz jsi tohle psal :D :D :D :D
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|21.3.2006 22:42
Než bude PW 1.3.* plně a bezchybně použitelný, můžete si na PC tímto programem ověřit, které z tuzemských a případně okolních METAR stanic (viz Czech Republic_ICAO_ID.doc a METAR_CZ_a_sousedi.doc na straně 23 a 20 této debaty) dávají METAR data a sestavit si případně vlastní "kolečko" kolem domečku, prostě být připraven :D .
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|21.3.2006 23:49
Tak co, jste připraveni? Je to tady, PW 1.3.2 je venku, právě sosám, zatím proto bez poznatků ...
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|22.3.2006 09:20
V mém případě vše při starém, tzn. nefunguje to. Po instalaci program stáhl data, vše OK. Pokud ale nyní zadám manuálně aktualizaci, tak funguje pouze animovaná ikona, ale nic se nestahuje. Je to stejné v případě aktualizace přes GPRS i přes AS. Program si nepamatuje nastavení, např. pokud zadám zobrazení některého ze satelitních snímků na Today, tak se hodnoty velikosti ikony a případného zvětšení výřezu ze snímku neuloží a na Today není nic zobrazeno.
Autor programu odjíždí na dovolenou, zpět bude až v dubnu. On je vážně zaangažován v nějaké náboženské charitě, pečují o sirotky v Thajsku ... no, budu sledovat fórum SBSH, snad někdo na něco přjde, zatím jsou zkušenosti rozdílné, někomu to fachá, někomu ne...
Testnul jsem právě aktualizaci přes AS, trvalo to neúměrně dlouho, něco se natáhlo, ale ty snímky na Today prostě zatím nemám, budu ve volných chvílích laborovat.
Myrku, exe soubor má zase jinou velikost, budeme potřebovat překlad, ten z předchozí verze jsem tam zatím proto nedával ;) .
Myrek_ce4you (188)|22.3.2006 09:45
Alternativní čeština pro verzi 1.3.2 se všemi přeložitelnými texty a přidanými obrázky v příloze.

Screenshoty jsou zde.

Návod na instalaci češtiny:

1) V nastavení PocketWeather (položka Settings v menu) jděte na záložku General a nastavte jazyk na English (United States)
2) Uzavřete dialogové okno nastavení
3) V adresáři, kde je nainstalován PocketWeather, smažte soubor weathersetup.exe a nahraďte je souborem z tohoto archívu (pokud smazat nejde, resetujte PDA a soubor smažte po restartu).
4) V adresáři \Program Files\SBSH\PocketWeather smažte soubor pw_csy.dll a nahraďte jej souborem z tohoto archívu.
5) Volitelně, pro hezčí vzhled:
a) do adresáře SBSH.net PocketWeather\bmp\Default\ nakopírujte obrázky worldmap.jpg, skyday.jpg, skynight.jpg
b) do adresáře s aktivní sadou ikon, např. SBSH.net PocketWeather\bmp\WG_D414QVG, nakopírujte obrázek home.tga.
mmambo (118)|22.3.2006 12:42
Nevíte náhodou proč se mi u jedné lokace (konkrétně u Ústí nad Orlicí, a jen tam) neukazuje aktuální stav počasí? U ostatních to normálně funguje - na METAR vidím stav Mlha, tak tomu věřím? Jo, a jen dotaz, aktualizuje se Vám mapa z meteopressu satelitcr.jpg a satelit.jpg? Mně ne, jiné ano?

Dík za odpověď
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|22.3.2006 13:48
mmambo, u mne je to občas stejné, jednou se načtou jindy ne. Ale teď jsem u kafe provedl změnu nastavení v připojení a v cache snímků, tzn. aktivoval jsem zatržítko "Automatická aktualizace při každém spojení" (dříve vypnuto) a smazal cache na kartě a nechal uložit snímky do defalt adresáře cache v adresáři programu … a světe div se, prostřednictvím AS se všechno načetlo, testovací zobrazení náhledů satelitních snímků je na Today a konečně jsem pochopil další novinku, která je na SBSH divně popsána ... je to aktualita o zemětřesení. které informuje o tom, že 734 km od mé chalupy bylo zemětřesení, snad ta má pastouška ještě stojí :sarcastic:

EDIT: Tak zatím popsané nastavení funguje, při opakovaném vložení MDA do kolíbky se provede synchronizace a po jejím ukončení naskočí aktualizace dat v PW, data jsou čerstvá, je to vidět u údajů jednotlivých METAR zdrojů. Jen jsem musel vyhodit mapu světa, kterou sem dal Myrek, lokalizije to Srbsko/Černou Horu s jejím posledním zemětřesením do oblasti Tobruku na severním pobřeží Afriky, pokud je tam default mapa nebo ta "kouřová", tak je lokalizace OK ;)
00133641_PW_aktualita_6XR1.jpg
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|22.3.2006 14:36
Jen doplňující info z fóra SBSH k aktualitě přímo od Adriana:
Upozornění má naskakovat v případě lokací, vzdálených do cca 1000 km od centra zemětřesení a je to určené zejména pro přímořské oblasti jako varování před případnou tsunami. Problém je v tom, že program nevidí rozdíl mezi vodou a zemí a tak upozornění naběhlo i nám ve středu Evropy. Zatím je to prvek, který nelze vypnout, v některých dalších verzích bude možné informaci/aktualitu vypnout, asi jako u zobrazování mapy se zemětřesením. Adrián má ale radost, že to funguje, zejména před jeho odjezdem do Tahjska příští týden...
TheMelin (1642)|22.3.2006 15:21
No ja se picnu. Rano jsem tam dal verzi 1.3.2.Po prve se data jako vzdy natahla,ale pak se aktualni situace uz neaktualizovala. Nasledne jsem cetl prispevek od Jarouse,ktery psal,ze mu to tez zlobi,jako predchozi verze.Tak jsem tam opet lupl zarucenou verzi 1.2.4. A ted opet ctu ze to maka a tedy me ceka opet reinstal na verzi 1.3.2. V poslednich dnech nedelam nic jineho nez ze sachuji s verzema pocasi :D Mit to PPC nohy, tak mi nakope zadek :)
Myrek_ce4you (188)|22.3.2006 18:05
[QUOTE="Jarouš"] Jen jsem musel vyhodit mapu světa, kterou sem dal Myrek, lokalizije to Srbsko/Černou Horu s jejím posledním zemětřesením do oblasti Tobruku na severním pobřeží Afriky, pokud je tam default mapa nebo ta "kouřová", tak je lokalizace OK ;) [/QUOTE]
Nakej narocnej na kvalitu ... :D
Ja ji teda zkusim trosku pripodobnit skutecnemu stavu, no... ;)
Mashe (622)|22.3.2006 18:19
co pouzivate za mapky? (klidne linky)
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|22.3.2006 18:41
Myrku, nešlo by udělat mapu ČR a okolí jako podklad pod METAR mapy? Já vím, je to problém kalibrace ve vztahu k použitým METAR zdrojům, každý má nastavené jiné kolečko METAR kolem domácí lokace... Problém může nastat i při zapínání a vypínaní levého sloupce s daty, kdy se náhled natáhne na celou šíři obrazovky, v ten okamžik jsou METAR ikony v úplně jiné pozici... z toho důvodu je asi použit jen grafický podklad a ne mapa. U tvé mapy světa je to potřeba zkalibrovat, ta defaul i kouřová mají tu správnou velikost...
Pěkná je např. mapa ČR z chmi.cz...
Jinak opět potvrzuji, PW 1.3.2 zatím běhá, musí být na záložce spojení všechna zatržítka aktivní... jen obrázky se načítají podle jejich vlastní nálady...
00133756_cr_s3Mr.jpg