Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

WisBar Advance Desktop - rady, tipy, zkušenosti

PiTRiS_ce4you (257)|16.5.2006 19:48
sakra, jaktože mi to todle nenašlo, když sem dával vyhledávat realvga... s tím qvga mě to pak taky napadlo... no, možná tomu dám ještě šanci... :)
PiTRiS_ce4you (257)|16.5.2006 23:01
jinak to smallmenu vypadá jako přesně to co sem chtěl :) supr! :)
xkovi_ce4you (568)|2.6.2006 14:39
Tak sem si prave stahl a nainstaloval novou verzi 1.1.0.5, ovsem sem z toho dost rozcarovan..dosud sem uzival 1.0.0.5 a slapala ok, ovsem po nainstalovani teto nove se mi to cely sesypalo..
Nefunguji mi zadne akce,ktere jsou prirazeny k jednotlivym tlacitkum atd..pri tapnuti se to zasekne a vicemene to stoji..v defaultni slozce, kde bylo ulozeno moje theme jako *.skin se objevily nove slozky, ktere se jmenuji presne dle mojich virtualnich stranek, kazda ikonka,kazdy text object..to vse se objevilo vedle *.skin souboru v te same slozce (tj. themes/desktop/default).
Tak nevim, zda u verze 1.1.x je nejaka specialni procedura, pokud updatujeme ze starsich verzi, kde byl jako schema jediny nekolikakilobajtovy soubor ve vyse zminene slozce a vse slapalo ok...ted se mi to cely rozjebalo a nejspis budu muset zpet na 1.0.0.5:sarcastic:
xkovi_ce4you (568)|2.6.2006 16:53
Tak uz sem to vyresil..problem byl v tom, ze pro kazde tlacitko, u ktereho byla nastavena nejaka akce, at uz zobrazit/prepnout/skryt nejakou dock ci prehodit na jinou stranku, tak diky nove funkci "action 2", u ktere zatim nevim, k cemu ji uzitecne pouzit, no tak u tehle polozky sem mel naprosto shodne vsude switch to desktop page..cili dochazelo k tomu, ze napr. tapnuti na obrazek My Computer mi bohuzel neotervelo dock, nebo mozna jo,ale v zapeti skocilo na uvodni stranu,takze se zdalo,jako ze to nic neudelalo..akorat se mi kupily desitky desktopu pres sebe,coz sem videl na tmavnuti pruhlednych docku,ktere na ni mam...opravdu zahada...
Cili vsem doporucuju pri prechodu z 1.0.0.5 na poprve do slozky theme/desktop/default dat svoje puvodni *.skin, vypnete a zapnete WA, cimz se i nacte vase schema a pak holt poctive kazde tlacitko s prirazenou akci hezky zkontrolujte a pripadne opravte prirazene akce...
Jinak udajne to ma byt rychlejsi..to sem zaznamenal hlavne kdyz sem opoustel jakekoli nastaveni, at uz stranky ci docku (driv pri vyskakovani z techto menu to opravdu trvalo), ale jinak bych rekl spis opak..prepinani mezi strankami,kde mam vic ikon ci docku a na nich treba meraky pameti,baterie atd..tak tam mi prechod na ne trva nekdy i 2 sekundy!!
Ale diky nove koncepci ukladani souboru vaseho schematu do vice podslozek, jak uz sem psal vyse, doslo zrejme ke skutecnemu snizeni zabrane RAM pameti v dusledku behu WAD..na mem Aceru se mi uvolnily dobre 2MB, coz je zas chvalyhodne:yes:
Erikt68i (266)|2.6.2006 21:56
Action 2 - je to druhá současně probíhající akce na Today na jeden stisk daného tlačítka! Takže jedním stiskem tlačítka např. zavírám jeden panel a současně otvírám jiný. -- Dost dobrý:yes:
xkovi_ce4you (568)|3.6.2006 14:04
[QUOTE="Erikt68i"]Action 2 - je to druhá současně probíhající akce na Today na jeden stisk daného tlačítka! Takže jedním stiskem tlačítka např. zavírám jeden panel a současně otvírám jiný. -- Dost dobrý:yes: [/QUOTE]
No nevim, moc uziti v tom nevidim..zpravidla z otevreneho docku vyberu konkretni aplikaci a vzhledem k nastaveni autoclose po vybrani nejake polozky z docku se mi automaticky zavre...
Nemel bys treba konkretni priklad, jak to zrovna vyuzivas? Me nic nenapada, tak se rad priucim ;)
Erikt68i (266)|3.6.2006 18:42
Používám to např. u kaskádového docku s manuály v pdf. Protože jich mám hodně a musel jsem pracně překlikávat z tlačítka na tlačítko, tak mám nyní 6 docků vždy s 9 soubory a stiskem tlačítka "manuály" otevřu první, načež stiskem uzavíracího tlačítka vpravo nahoře zavřu aktuální a současně otevřu na stejném místě se stejným rámečkem a ovládacími tlačítky následující - takže vlastně listuji knihou s několika listy. Automatické zavírání docku při výběru nadále funguje a v levém horním rohu mám tlačítko zavření celé knihy - zavírá prostě daný dock bez spuštění následujícího - to snad všichni známe.
To samé používám pro výběr albumů s MP3. :yes:
Lukas.Manak (169)|21.6.2006 17:43
zeptam se na lamovskou otazku ale nevim jak na to kdyz si nactu ve WAD skin tak misto toho abych mel prazdny today s listou nahore tak si mi ukaze vsechno co sem mel na today predtim a nemuzu nic delat co s tim?
dort (1212)|21.6.2006 18:30
no pokud narajete skin a vse zustane stejne, tak mne napada jedina odpoved - skin se proste nenahral :sarcastic:

a hlavne mate ve Wisbar Advance povolen ( zaskrtnut ) plugin WAD?
atomion (1159)|21.6.2006 18:31
A co to odškrtnout ve Start -> Nastavení -> Dnes -> Položky to co tam nechcete. WAD už nějakou dobu nepoužívám tak nevím jestli radím 100% správně. ;)
Lukas.Manak (169)|21.6.2006 18:59
nevim jestli to mam dobre nahrany muze te mi nekdo hodit adresu kde bych si stahnul nejaky skin na kterym bych si to zkusil mozna to co sem si stahl ja nejede
dort (1212)|21.6.2006 19:40
ono to se skiny pro WAD neni tak jednoduche, jako např. se skiny pro Pocket Breeze, nebo samotne skiny do WM - takze zkuste si procist navody, ktere jsou na prvni strance, neb WAD je potreba pochopit a uzpusobit kazdemu zcela na miru ;)
michalP_ce4you (17)|30.6.2006 11:43
Som zvyknuty pouzivat na ToDo obrazovke SPB Diary, kde mam dobry prehlad o terminoch, ulohach a pod. priamo na ToDo obrazovke. Poradte mi, aco mam urobit, ak si tuto funkciu chcem zachovat, ale sucasne aby som sa mohol prepinat na ine virtualne obrazovky (stranky), kde mam ikony s inymi aplikacia resp. systemove ikony.
Ak totiz nainstalujem WB Advance Desktop a nastavim sa na ToDo zobrazovanie SPB Diary, neviem uz prechadzat na ine virtualne stranky.
dort (1212)|30.6.2006 11:53
domnívám se, že musíš SPB Diary nastavit jako plugin nějaké virtuální stránky a ne klasicky v Settings -> Personal -> Today PDA ;)
michalP_ce4you (17)|30.6.2006 12:00
A to sa prosim Ta ako robi? Priznam sa dobrovolne, ze som v tychto veciach uplny amater. Snazil som sa detailne postupovat aj podla navodu na prvej stranke, ale nejako s mi nedarilo. Navyse, tam su linky na take www. stranky, ktore uz asi neexistuju, lebo po potvrdeni linky mi nabehne page error. Vsak ten navod bol pisany niekedy v roku 2006
Red Dwarf_ce4you (187)|30.6.2006 12:38
WAD už nemám, přešel jsem na Breeze, ale jestli si to dobře pamatuju:

tapni+podrž na prázdné obrazovce - add new - today plugin a tam už ti vyběhne nabídka s dostupnými today pluginy. Nesmíš je ovšem mít aktivovány i na základní today obrazovce (bez WADu).

Jinak pokud chceš vytvořit třeba 3 virtuální stránky a i při přepínání pořád vidět na SPB Diary, musíš ještě zaškrtnout PINNED. TTo vysvětlování mi moc nejde, kdyžtak se ozvi SZ ;)
michalP_ce4you (17)|30.6.2006 12:42
Dakujem. Skusim sa s tym pohrat cez vikend a uvidim, ako sa mi bude darit. Ozvem sa o radu, ak budem bezmocny:-))
xkovi_ce4you (568)|13.8.2006 23:48
Asi sem objevil Ameriku, ale s prichodem verze 1.1.x jsem dost nadaval na rychlost prepinani mezi virtualnimi strankami..z RAMky se sice uvolnily dobre 2MB, ale prepinani mezi strankami s vice pluginy a meraky se mi protahlo nekdy i na 5 sekund!
Nedavno sem si s tim ale hral a zjistil, ze takto se to chova vyhradne po SR, coz ovsem delam dost casto,proto sem si toho asi nevsiml..ale k veci..jestlize si po SR date tu praci a postupne projedete vsechny svoje virtualni stranky,nactou se asi jakoby do ramky a pak uz prepinani jede jako na starych verzich, tedy svizne a temer okamzite ;)
Žulda_ce4you (244)|14.8.2006 10:11
Toto zpomalování dělá načítání grafiky jednotlivých prvků.
xkovi_ce4you (568)|16.8.2006 01:36
Zeptam se asi hodne blbe,ale uz sem dlouho kompletne neprekopaval svuj skin,pricemz od dob prvnich verzi WAD se hodne zmenilo a ted v posledni 1.1.0.8 nejak nemohu prijit na to,jak se da vymazat konkretni jiz nepotrebna virtualni stranka...poradte,diky ;)

EDIT:
Eh, tak uz sem to nasel pod menu page..malicko se to od drivejsich verzi zmenilo..ale problem zustava,i kdyz z tohoto menu smaznu danou stranku,pri tapani na tlacitka,ktera maji posunout na dalsi stranku,se stejne na tyto jiz smazane stranky dostanu..zajimave :?
xkovi_ce4you (568)|24.8.2006 20:42
Mame tu ocekavanou dalsi betaverzi 1.1.0.9, ktera opravuje radu chyb z predchozi, takze sup na ni..seznam oprav:
Enhancements
Lifted the restriction that requires a today plugin be disabled from the builtin today screen. Instead, WAD will disable the plugin if it is loaded into a virtual page.
Added an option on WM5 devices to show or hide the system tray when the "Show Today bar" option is selected.
Added "%PFM%" to the text objects in order to display the percentage of free program memory left.
All of the virtual pages are now loaded at runtime to make switching faster.
Added the ability to create new desktop themes to the theme manager
Bugs Fixed
Fixed a bug in the text meter that displayed 0 for the free space on a storage card.
Made an adjustment to the memory text meter to fix a bug with ActiveSync.
Fixed a bug where pinned plugins that are supposed to be hidden on certain pages were still visible.
Made a modification to prevent the OS from terminating the program when low memory conditions arise.
Made an adjustment to the analog clocks so that they will keep time better.
Fixed a bug in the theme manager where the storage page would not be updated properly
vasco[CZ] (14)|24.8.2006 22:57
Zdravím, objevil jsem tady tento balíček: http://www.lakeridgesoftware.com/forum/showthread.php?t=8874
a dle toho vzhledu je to bomba, přesně to chci, ale když já nevím jak na to:( Je tam asi 250 složek a já nevím, kam která patří:( Má s tím někdo nějakou zkušenost?

//Tak už jsem na to přišel a jsem nadšen! Dvě hodiny si už to přizpůsobuju k obrazu svému, je to peklo to WA a WAD :)
Marek33 (1)|25.8.2006 10:01
Mám problém s plugins. Když si dám nějakou novou virtual page a na ní dám např. Pocketbreeze, tak naskočí a je to ok. Potom ale přepnu stránky vrátím se a už tam pocketbreeze neni a nejde ani přidat v new>today plugin. V této nabídce taky chybí. Jediná možnost, jak to tam vrátit se mi naskýtá smazat page na kterym pocketbreeze jakoby je a udělat s ním novou. Jenže po chvíli se celý problém opakuje. Nevíte někdo prosím, co s tím?? Děkuju za odpověď
vasco[CZ] (14)|25.8.2006 12:55
No a je to v řiti. Dnes ráno jsem musel udělat SR a při startu na mě vyskočila hláška, že vypršela zkušební doba WAD. No a když jsem tam zadal sériové číslo, tak mi to řeklo, že jako OK, ale nic se nestalo. Když jsem ho nezadal, tak PDA najelo na klasickou Today obrazovku, ovšem bez horní lišty, takže se nedalo dělat vůbec nic. Zkoušel jsem to asi 100x, něšlo nic, takže jsem musel provést HR :( Takže tolik moje trpká zkušenost z WAD :(
Lukas.Manak (169)|2.9.2006 19:27
chtěl bych se zeptat jestli někdo neví co je tohle za hlášku,

"Cannot find an installation of WisBar Advance or WisBar Lite.WisBar Advance or WisBar Lite is required in order to use this program.Installation cannot continue."

co s tím nevíte někdo???
Surgical (2364)|2.9.2006 19:46
Abys mohl nainstalovat WisbarAdvance Desktop, musis mit nainstalovany Wisbar Advance nebo Wisbar Advance Lite, co je na tom nejasneho?
Lukas.Manak (169)|2.9.2006 19:48
no jenze to nejde ani s jednim.....
Surgical (2364)|2.9.2006 20:42
No a jakou verzi WA mas? Freewarovou verzi 1.x.x nebo placenou 2.x.x?
Vally (91)|3.9.2006 22:22
nevíte někdo,proč mi to nechce nahrát nové téma,dávám WBA settings --> Custom Theme -> Přizpůsobit --> Importovát téma --> najdu téma --> dám Ok a nic :((
ellbunda_ce4you (63)|4.9.2006 08:56
Ahoj, mám malý problémek. Vždycky když dám na plochu s today pluginama nový dock, tak je dock schovaný za today pluginama. Je to normální?
pekro (346)|4.9.2006 10:27
ANO! je to normální pluginy jsou vždy nad vším.
Zdenek Malinsky (9781)|18.9.2006 22:32
15. 9. byla vypuštěna nová verze 1.2.0.2 - seznam změn a vylepšení najdete zde.
SSPPYY (18)|24.9.2006 00:31
Mam problem ked v nastaveniach WisBar Advancet zaskrtnem aby sa program spustil aj po softresete (vypnutie a zapnutie), tak mi pri starte pristroja vyhodi chibovu hlasku a program sa nezapne.
Mam najnovsie verzie WA aj WAD a mam MDA Vario.
Sidon_ce4you (142)|4.1.2007 14:23
Potřeboval bych poradit. Mám WAD 2.7.0.1 který se pravděpodobně nějak nedokáže "domluvit" s programem PocketZenPhone 6.01.beta3. PDA si prostě nedokáže održet nastavené podsvícení displeje a nastavenou hlasitost. To jde v mém případě nastavit pouze v systému, potom v WAD a v PZP. Nastavím jak potřebuji ale po SR/zapnutí PDA mi to nastavení naskočí jinak než jsem to měl nastavené. Je to docela nepříjemné, protože většinou mě to naskočí s úplně utlumeným podsvícením takže nastavit po SR/zapnutí zpátky podsvícení je docela umění protože na ten displej není skoro vidět. Nenapadá Vás prosím jak to vyřešit? A používáte taky někdo tuto kombinaci (WAD a PZP)?
Medwidek (13)|8.2.2007 12:57
Tak třeba uspěju Přečetl jsem celou diskuzi možná mi to někde uniklo, četl jsem i návody a nikde jsem nenašel jednu drobnost, mám Acer N311 s podporou wifi po instalace WA2 + WAD nemůžu přijít na to jak se dostat k přepínači pro spínání wifi sítě , myslím že to není poprvé, už se ptali 3 lidé a odpoved dostali bud mailem nebo nechapu jak se s tim spokojolili (bluetooth je jednoduchej je ve složce windows pripadne pres jiz zminovane navody ale WIFI ???????)
WIFI SPINAC
gonzales_ce4you (57)|13.4.2007 00:51
kde sa nastavi a ako, to vyskakovacie okno ako na pc. presiel som si cely ten navod co je na prvej strane ale asi mam novsiu verziu a nejako neviem ako na to??? Dik
Spawncz (206)|22.6.2007 15:45
Mozna to tu nekde je ale nenasel jsem:

V jakem software se daji udelat skiny pro Wisbar Desktop ??
ales.b (21)|22.6.2007 15:51
ze by photoshop:D
Spawncz (206)|22.6.2007 18:59
ja myslel ze je na to primo nejaky soft ve kterem se to kompiluje, pokud se to dela jen v PS tak je to super.
Spawncz (206)|24.6.2007 15:50
Stahnul jsem si Windows Vista themes pack ve kterem je i slozka s tematem pro WAD, ale chybi tam soubor s priponou .skin a proto mi ji WAD vubec nenajde.

Muzete prosim poradit jak instalovat skin do WAD bez souboru .skin :?:

Dekuji
CommanderZ (1798)|24.6.2007 16:58
Muzes to vsechno udelat rucne, nastavit pozadi, ikonky atd.
jaff33 (2)|14.7.2007 18:31
Ahojky.
Daji se s tim dělat úplně úžasný věci.Tu jsou nějaký náhledy.Jdu dál experimentovat.Jsem do toho zažranej jak magor.



ttuky (13)|22.7.2007 11:36
Ahoj.Jsem úplný nováček a potřeboval bych poradit.Nevím,jestli je možné umístit do nového Docku Today plugin.Když vytvořím nový Dock, tak v nabídce mi tato možnost chybí.Určitě existuje způsob jak to vyřešit.Konkrétně mi jde o toto.Mám tlačítko které zapíná-vypíná Dock.Chtěl bych na něm zobrazit SPB Weather případně Weather tab z SPB Mobile shell.

Poradí prosím někdo :)) :)) :?:
Honza Kulíšek (73)|13.8.2007 14:11
Mam dotaz k Wisbaru - zkousim ho nove (koneckoncu i tytna mam teprve chvili :D ), prolezl jsem cele jeho nastaveni ale stale neprisel na jednu vec - jak deaktivovat jeho spravu volume a tim padem i profilu ?
Nelibi se mi jeho prace s profily a rad bych na ne pouzil neco jinyho.
Svedu s tim neco ? (prosel jsem forum, i tento thread a nic jsem nenasel - btw. hledat v tehlech dlouhych vlaknech je fakt ocistec :? )
Mam tu posledni beta verzi, funkcni do konce srpna (konkretnejsi nazev/cislo si bohuzel nepamatuju a tytna nemam u sebe).
maxtremek (88)|7.10.2007 15:33
zdravim jak skryju ve wa a wad horni listu s nabidkou start? mam dole zobrazenou svou nabidku start ale tu horni nevim jak skryt..2 nabidky start vypadaji dost blbe :-D
Zax_ce4you (222)|7.10.2007 21:25
long click na plochu --> page --> fullscreen
Garcia (34)|23.10.2007 12:31
kolko ram zozere WA3 + Desktop + nejaky skin??? mam na Touchy cca 16MB
CommanderZ (1798)|23.10.2007 17:42
Ono to neni jenom o RAM, je to i o vykonu procesoru. Muj Herald (HW parametry stejne) neutahl obstojne ani samotny WA, natoz pak WAD. Nedoporucuju.
Garcia (34)|23.10.2007 18:28
aha... tak diki... :(
Conoslero (13)|18.7.2008 00:30
To SSPPYY - - - - pokud to mas na karte, tak se ti nespusti po softresetu.