Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 8 z 10 PrvníPrvní ... 678910 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 106 až 120 z 150

Téma: Geocaching - zkušenosti atp.

  1. #106
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    26

    Používal jsem Vito Navigator, ale nějak se mi neosvědčil, v hustém lese se mi vůbec nepřipojil na satelity (ostatní programy v pohodě).
    Geoscout se mi líbí (hlavně stahování kešek z GC) ale nepochopil jsem jak zadat přímo souřadnice (např. vypočítané u multiny).
    Teď zkouším GPSTuner a zdá se mi naprosto super, pracuje i s mapou a a provedení kompasu s polohou slunce je bezkonkurenční. A čeština taky potěší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #107
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Stenly
    Geoscout se mi líbí (hlavně stahování kešek z GC) ale nepochopil jsem jak zadat přímo souřadnice (např. vypočítané u multiny).
    Geo scout je super pro multiny!
    Muzes si psat poznamky primo pod detailni popis, kterej je se uklada..(tuzka je tuzka ale kdyz tuzka neni ..)
    Final pridas na karte waipoints Wpts
    dole zmacknes zlute plus a bod ulozis disketou dole ! Taky mi to trvalo nez jsem na to prisel - nejak jsem si zvykl ze se potvrzuje na hore v pravo..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #108
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    26

    Díky, už jsem na to taky přišel, chce to trochu bádat. Nicméně ten GPSTuner se mi líbí víc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #109
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Geoscout je super. Ale nejdou mi stáhnout cache z netu když zadám pozici.
    Když zadám Waypoint code tak se mi ta konkretní cache stáhne bez problémů.
    Ale když vyberu Nearest to position, kde mám aktuální pozici tak se mi nestáhne nic, akorát vyskočí 0 cache have been imported. Nechce se mi stahovat po jedné a v terénu by se určitě hodilo stahovat podle pozice.
    Nevíte čím by to mohlo být?
    Mám premim účet na GC, připojení na net přes Activesync, Geoscout 1.3, vyplněné jméno i heslo, připojený GPS modul.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #110
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak jsem to vyřešil. Měl jsem verzi 1.3.0.0, stáhl jsem si 1.3.6.0 a ta mi při pokusu o stahování vždy spadla, tak jsem si z oficiálních stránek stáhl upgrade na 1.3.8.0 a ta jede bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #111
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    1

    Ahojte som zo SLovenska pred 6 mesiacmi som zacal hrat hru geocaching
    Mam aj zopar vlastnych geocachí ale mam jeden problém:Mam PDA Asus Mypal 636 a ked hladam cache tak ma to dovedie iba po cestu ale kde je uz les tam ma nenaviguje .Nechcem vyhodit 4000 za nejaku novu topo mapu.
    Ak by mal niekto topo mapu do takehoto zariadenia kupil by som ju.Nemusi byt original CD/DVD stací napálené prosim pomôže mi niekto takto sa to hladat neda.Mohli by ste mi to poslat aj na dobierku.Ak niekto ma topo mapu SR tak mi odpiste.1000 Dakujem!!! Ale vedel by som platit len v Slovenskych korunach.Alebo njaky program ktory ma bude navigovat alebo skenovaci program






    --------------------------------------------------------------------
    Asus Mypal 636
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #112
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    30

    dobry den...chtel bych zacit vyuzivat moje nove zarizeni (HTC Kaiser) k navigaci ve volne prirode a to hlavne pri geocachingu velice se mne zalibila aplikace GPS Tuner ale nenasel jsem do ni mapy...dale jsem zkusil GPSdash ale ten se mi spustil pouze jednou a ted se uz nezapne...co mi poradite...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #113
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    50

    Ahoj. Pro GPS Tuner si mapy musíš udělat sám. Slouží k tomu Map Calibrator (je zdarma ke stažení na stránkách GPS Tuneru). Já jako podklady používám mapy ze Seznamu. Je tam i funkce GPS, takže kalibrace je celkem pohodlná. Stačí k tomu 2 body (já ale raději používám 3).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #114
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    30

    muzes se pls nejak rozepsat...chtel bych o tom ziskat nejake info...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #115
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    50

    Nevím přesně, která fáze tě zajímá. Já postupuji tak, že: 1. Uložím si mapu ze Seznamu do souboru (základní mapa je v png, tu musím převést do jpg, turistická a fotomapa je rovnou v jpg). 2. Mapu si otevřu v Map Calibratoru. Nastavím si formát souřednic na d m s,ss (tenhle zobrazuje Seznam) a pak kalibruju, tj. zjistím si souřadnice nějakého bodu na Seznamu a vytvořím si stejný kalibrační bod v Map Calibratoru. Toto udělám 3x. 3. Mapu (soubor jpg + gmi - kalibrační data) uložím do PDA, načtu v GPS Tuneru a je to. Pokud tě konkrétně podrobně zajímá některý z bodů 1-3, můžeme to soukromě probrat, ať tady nezahlcuji diskuzi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #116
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    30

    proc se mi stava ze kdyz se zastavim tak stratim signal a GPS Tuner ho uz potom nechytne...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #117
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    357

    Používám program geoscout, je super, ale jakmile si tam stáhnu kolem 50keší, což v Praze je okruh pár km, tak se program najednou stává téměř nepoužitelným - strašně pomalé. Zobrazení cache listu v řádech minut. Zaímalo by mě, zda máte stejný problém, případně jak to řešit, případně jaký jiný prográmek stejných možností použít, já žádnou alternativu geoscoutu asi nenašla. Je něco hodně podobného?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #118
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    26

    Jakou používáte verzi Geoscoutu? Já mám 3.8.1.0 a při stahování kešek z netu zatuhne, stáhne max. 5 keší a nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #119
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    357

    Má tam napsané verze 1.3.8 . Takový problém jak píšete vy mě dělala verze předchozí tedy 1.3.7. Po upgradu na 1.3.8 je vše super až na tu šnečí rychlost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #120
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    180

    Dobrý program na geocaching je NoniGPS Plot. Na stiahnutie anglickú verziu nájdete na tejto adrese. Ja by som rád urobil k tomuto free programu slovenský preklad, ale aj na to dôjde...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 8 z 10 PrvníPrvní ... 678910 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. GEOCACHING
    Od grenade8977 v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-02-2011, 15:25
  2. Geocaching
    Od Mashe v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 25-08-2009, 18:55
  3. SmartMaps pro Geocaching
    Od nucleolus v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 27-06-2008, 10:52
  4. geocaching a ozi...
    Od kubisz v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-04-2008, 08:24
  5. Ozi je pro geocaching nepoužitelný
    Od Naj_ce4you v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 04-10-2006, 20:53