Softick Card Export II - USB Mass Storage i pro Windows Mobile 2003
http://www.softick.com/pocket-pc/cardexport2/
Před pár týdny jsem na ce4you publikoval zajímavou informaci o tom, že ve Windows Mobile 5 je podpora pro USB Mass Storage přímo v systému. Na systému Windows 2000 či XP tak po připojení zařízení za účelem přenosu dat nemusí být instalován ActiveSync, ale zařízení se automaticky rozpozná jako klasická USB klíčenka a v systému se objeví jako další disk. Přenášení dat je tak hračkou. Na starších verzích Windows Mobile ale taková funkcionalita bohužel chybí.
Ke stejnému závěru dospěla i společnost Softick, která dosud vyvíjela spíš pro Palmy, a vytvořila aplikaci zvanou CardExport II. Po spuštění si pouze vyberete kartu (nebo úložiště), kterou chcete používat, a zařízení připojíte k desktopu. Pak už se jen chvilku počká, než se zařízení rozpozná, a hned poté je zařízení připraveno k přesunu souborů.
Aplikace je určena pro Windows Mobile 2003 nebo novější, ovšem dle diskuzí je určitě vhodné před případnou koupí zkusit i demo - na některých modelech jsou problémy. 15 dolarů za aplikaci se mi i přes jednoúčelovost zdá jako dobrá cena, obzvlášť při dnešním kurzu dolaru:) Co myslíte?
Zdroj :: čtenář kostur a pár dalších;)
Před pár týdny jsem na ce4you publikoval zajímavou informaci o tom, že ve Windows Mobile 5 je podpora pro USB Mass Storage přímo v systému. Na systému Windows 2000 či XP tak po připojení zařízení za účelem přenosu dat nemusí být instalován ActiveSync, ale zařízení se automaticky rozpozná jako klasická USB klíčenka a v systému se objeví jako další disk. Přenášení dat je tak hračkou. Na starších verzích Windows Mobile ale taková funkcionalita bohužel chybí.
Ke stejnému závěru dospěla i společnost Softick, která dosud vyvíjela spíš pro Palmy, a vytvořila aplikaci zvanou CardExport II. Po spuštění si pouze vyberete kartu (nebo úložiště), kterou chcete používat, a zařízení připojíte k desktopu. Pak už se jen chvilku počká, než se zařízení rozpozná, a hned poté je zařízení připraveno k přesunu souborů.
Aplikace je určena pro Windows Mobile 2003 nebo novější, ovšem dle diskuzí je určitě vhodné před případnou koupí zkusit i demo - na některých modelech jsou problémy. 15 dolarů za aplikaci se mi i přes jednoúčelovost zdá jako dobrá cena, obzvlášť při dnešním kurzu dolaru:) Co myslíte?
Zdroj :: čtenář kostur a pár dalších;)
No tak ještě, že jsem to raději vyzkoušel. Na mém Asus A620 to nejede. Hází to chybu už při instalaci. :(
Snad se časem dostanu na Compatibility list
Snad se časem dostanu na Compatibility list
Skvelý soft! Na Pocket Loox 720 funguje perfektne. :yes:
Takže naša akademická debata o možnosti existencie takéhoto softu je vyriešená. C bolo správne:
Soft doteraz nebol, pretože to asi žiadnu sw-firmu nenapadlo, resp. nikto nevedel ako na to. :D
Takže naša akademická debata o možnosti existencie takéhoto softu je vyriešená. C bolo správne:
Soft doteraz nebol, pretože to asi žiadnu sw-firmu nenapadlo, resp. nikto nevedel ako na to. :D
To je super program. Nevite jake je omezeni v demo verzi ? Nemuzu zatim instalovat jsem v praci. Diky za pripadnou odpoved . . .
[QUOTE="Hummerman"]To je super program. Nevite jake je omezeni v demo verzi ? Nemuzu zatim instalovat jsem v praci. Diky za pripadnou odpoved . . .[/QUOTE]jediny omezeni je, ze nefunguje na aceru n10. ale ted vazne je to trial verze plne funkcni 21 dni.
Vyzkousel jsem demo, na LOOXikovi 710 chodi perfektne.
Btw - pokud bude opravdu brzy dostupny upgrade na WM 2005, ktery to umi, tak nac kupovat tento soft (i presto, ze je super) ?
Btw - pokud bude opravdu brzy dostupny upgrade na WM 2005, ktery to umi, tak nac kupovat tento soft (i presto, ze je super) ?
[QUOTE="Striker"]Vyzkousel jsem demo, na LOOXikovi 710 chodi perfektne.
Btw - pokud bude opravdu brzy dostupny upgrade na WM 2005, ktery to umi, tak nac kupovat tento soft (i presto, ze je super) ?[/QUOTE]treba kvuli tomu, ze to vyjde podstatne levneji, nez kupovat pda, ktere pujde upgradenout na wm2005.
Btw - pokud bude opravdu brzy dostupny upgrade na WM 2005, ktery to umi, tak nac kupovat tento soft (i presto, ze je super) ?[/QUOTE]treba kvuli tomu, ze to vyjde podstatne levneji, nez kupovat pda, ktere pujde upgradenout na wm2005.
[QUOTE="petr m."]treba kvuli tomu, ze to vyjde podstatne levneji, nez kupovat pda, ktere pujde upgradenout na wm2005.[/QUOTE]
Omlouvam se ti, necetl jsem poradne a vzal jsem si to nejak osobne ;)
Omlouvam se ti, necetl jsem poradne a vzal jsem si to nejak osobne ;)
Na mojom Asusu A620BT sice ikonu mam ale moc pripojovat se mu nechce :_( hazl. BTW: instaloval jsem to z *.cab souboru ...
hmm tak tedka to jeste hlasi USB zariz. nebylo rozpoznano :_( skoda uz jsem si rikal ze mam fajn programek :_(
Mě to funguje skvěle i na firemním PC win2000,které má správce,zabespečené tak, že se neda takřka nic použít.Zobrazuje to tři disky,jeden nefunkční, Storage a Storage Card.Jsem velmi spokojen,konečně můžu zahodit balíček disket:-))
[QUOTE="Pavel Koza"]...ve Windows Mobile 5 je podpora pro USB Mass Storage přímo v systému...[/QUOTE] Ty jsi, Pavle, proste nepoucitelny... ;)
tak po trech dnech je tu opet nova verze.[QUOTE="softick.com"]
- New devices support: HTC Magician (I-Mate Jam, Qtek S100, T-Mobile MDA Compact, O2 XDA II Mini), ASUS A730W, Dell Axim X30 and more.
- Beta support for PXA 26x profile. [*]Serious bug was fixed in registered version. Recommended update for all customers.
Pridávam sa s pozitívnou skúsenosťou s ich technickou podporou.Zakúpil som tento program,pretože ho považujem za nepostrádateľný a na nejakú možnú podporu zo strany budúcich WM5 sa nemienim spoliehať......Ale registračný kod ktorý mi poslali je viazaný na Owner a vzhľadom k tomu,že v mojom mene sa vyskytuje diakritika,reg.číslo nebolo korektné(zrejme ich generátor kodov vychádzal z inej kodovej tabulky)V piatok večer som im napísal, aby použili pri mojom mene kodovanie Windows1250 a dnes ráno bol mail s novým korektným číslom v schránke.To sa mi páči.
Dotatok:
1/kopírovanie do a z PPC ide rýchlosťou 600 - 750 kB/s,čiže 3-4 rýchlejšie ako cez AS(čítačka kariet sa stala v mojom prípade zbytočná a možnosť prísť k lubovolnému počítaču a komunikovať s ním bez inštalácie dodatočného softu je jednoducho k nezaplateniu.):cool:
2/žiaľ Looxstore nie je detekované(je to aj uvedené na ich supporte ako reakcia od užívateľa) Alebo má niekto inú skúsenosť ?
Dotatok:
1/kopírovanie do a z PPC ide rýchlosťou 600 - 750 kB/s,čiže 3-4 rýchlejšie ako cez AS(čítačka kariet sa stala v mojom prípade zbytočná a možnosť prísť k lubovolnému počítaču a komunikovať s ním bez inštalácie dodatočného softu je jednoducho k nezaplateniu.):cool:
2/žiaľ Looxstore nie je detekované(je to aj uvedené na ich supporte ako reakcia od užívateľa) Alebo má niekto inú skúsenosť ?
[QUOTE="oltcit"]
[/QUOTE]
Tak podľa vyjadrenia supportu záleží na formátovaní bezpečného úložišťa :?
[QUOTE]
Hello oltcit,
I can't guarantee that your internal storage can be accessible for desktop PC.
We can export to desktop only volumes with FAT filesystem, but unfortunately it's
not a common case for internal storage. Not all devices has FAT filesystem on this storage.
--
Best regards,
Georgy Minaevsky
Softick Support Department
[/QUOTE]
Hold treba nejako vyriešiť reformat Looxstore(SKTools,Pocket Mechanic,Resco Explorer nezaberajú :no:
[/QUOTE]
Tak podľa vyjadrenia supportu záleží na formátovaní bezpečného úložišťa :?
[QUOTE]
Hello oltcit,
I can't guarantee that your internal storage can be accessible for desktop PC.
We can export to desktop only volumes with FAT filesystem, but unfortunately it's
not a common case for internal storage. Not all devices has FAT filesystem on this storage.
--
Best regards,
Georgy Minaevsky
Softick Support Department
[/QUOTE]
Hold treba nejako vyriešiť reformat Looxstore(SKTools,Pocket Mechanic,Resco Explorer nezaberajú :no:
At se snazim, jak se snazim, tak mam stale pouze nabidku SD Card a Paq File Store tam nevidim ... ani u verze 2.01 ani u 2.02 Beta (posledni ke stazeni).
Nee ze by to vadilo, protoze vetsi veci davam na SDcko, ale dokazal to nekdo?
Je super, ze pomoci tohoto mi jede kopirovani 655k/s (cca max USB1.1), zatim co pres AS vytahnu max 133k/s.
Tim se ukazuje, ze ten HW tohle omezeni nema, to jsem rad. Trochu jsem se bal, ze do smrti budu kopirovat jak šnek :-)
Alespon nemusim vyndavat kartu a pripojovat ctecku :)
Jirka
PS: ted vidim, ze o 2 prispevky vyse je popisovan stejny problem a efekt ;-) Nejak omylem jsem odpovidal jiz z 1. strany prispevku a dalsi jsem nevidel :-( :-)
Nee ze by to vadilo, protoze vetsi veci davam na SDcko, ale dokazal to nekdo?
Je super, ze pomoci tohoto mi jede kopirovani 655k/s (cca max USB1.1), zatim co pres AS vytahnu max 133k/s.
Tim se ukazuje, ze ten HW tohle omezeni nema, to jsem rad. Trochu jsem se bal, ze do smrti budu kopirovat jak šnek :-)
Alespon nemusim vyndavat kartu a pripojovat ctecku :)
Jirka
PS: ted vidim, ze o 2 prispevky vyse je popisovan stejny problem a efekt ;-) Nejak omylem jsem odpovidal jiz z 1. strany prispevku a dalsi jsem nevidel :-( :-)
Tak to je paradni softik, presne toto mi u meho PDA schazelo. Mam ASUS 730/w a vse funguje naprosto bez problemu ;)
Na Acer N10 se vlastní RAM paměť v nabídce nezobrazuje ale vložené karty v libovolné kombinaci obsazení slotů (CF i SD) ano a fungují OK.
SUPER!
Zase další (dříve nemyslitelná) oblast pro používání PDA vyřešená!
Díky všem, kdo na to už přišli a dali vědět.
Po spojení PC s LOOXem obyčejným USB kabelem pro synchronizaci stačila úplně standardní instalace na LOOXi 720 z cabu. Pak pro sicher dva restarty (na LOOXi i na PC). ActiveSync už předtím odstaven mimo provoz. Na PC hned potom detekováno nové HW zařízení a za chvilku byl na PC v jeho seznamu "Zařízení s vyměnitelným úložištěm" v okně "Tento počítač" nový "Vyměnitelný disk" s kompletním obsahem SD karty v dalším okně.
XP se přitom chovaly k LOOXi připojeném jenom USB kabelem a jeho SD kartě úplně stejně jako jindy při připojení digifoťáku (vč. nabídnutí okna se všemi možnostmi pro další práci).
I Total Commander tu SD kartu bral hned jako "Vyjímatelný disk" označený (stejně jako v Průzkumníku XP) příslušným nejbližším volným písmenem v abecedě.
Pro úplnost jsem ještě cvičně přidal do LOOXe CF kartu. A po soft resetu LOOXe proběhla na PC hned detekce dalšího HW a v seznamu jsou už DVA :!: "Vyměnitelné disky" (a v TC dva "Vyjímatelné disky")!
Takže teď můžu konečně připojit LOOXe k jakémukoliv PC s USB vstupem rovnou a kdekoliv přehazovat soubory mezi PC a SD nebo CF kartami na PDA. Používám tři formáty karet. Čtečku karet jsem nepotřeboval nikdy. Teď už vůbec ne. A ani už možná nebudu muset brát ženě její USB Memory stick.
Zase další (dříve nemyslitelná) oblast pro používání PDA vyřešená!
Díky všem, kdo na to už přišli a dali vědět.
Po spojení PC s LOOXem obyčejným USB kabelem pro synchronizaci stačila úplně standardní instalace na LOOXi 720 z cabu. Pak pro sicher dva restarty (na LOOXi i na PC). ActiveSync už předtím odstaven mimo provoz. Na PC hned potom detekováno nové HW zařízení a za chvilku byl na PC v jeho seznamu "Zařízení s vyměnitelným úložištěm" v okně "Tento počítač" nový "Vyměnitelný disk" s kompletním obsahem SD karty v dalším okně.
XP se přitom chovaly k LOOXi připojeném jenom USB kabelem a jeho SD kartě úplně stejně jako jindy při připojení digifoťáku (vč. nabídnutí okna se všemi možnostmi pro další práci).
I Total Commander tu SD kartu bral hned jako "Vyjímatelný disk" označený (stejně jako v Průzkumníku XP) příslušným nejbližším volným písmenem v abecedě.
Pro úplnost jsem ještě cvičně přidal do LOOXe CF kartu. A po soft resetu LOOXe proběhla na PC hned detekce dalšího HW a v seznamu jsou už DVA :!: "Vyměnitelné disky" (a v TC dva "Vyjímatelné disky")!
Takže teď můžu konečně připojit LOOXe k jakémukoliv PC s USB vstupem rovnou a kdekoliv přehazovat soubory mezi PC a SD nebo CF kartami na PDA. Používám tři formáty karet. Čtečku karet jsem nepotřeboval nikdy. Teď už vůbec ne. A ani už možná nebudu muset brát ženě její USB Memory stick.
Na mem MDAII s WM2003SE to taky nejede :(( a přitom by mělo. Instalace v pohodě i na PC vidim disk, ale hlasi mi to "Vložte disk do jednotky E:". Co s tim?
[QUOTE="oltcit"]Pridávam sa s pozitívnou skúsenosťou s ich technickou podporou.Zakúpil som tento program,pretože ho považujem za nepostrádateľný a na nejakú možnú podporu zo strany budúcich WM5 sa nemienim spoliehať......Ale registračný kod ktorý mi poslali je viazaný na Owner a vzhľadom k tomu,že v mojom mene sa vyskytuje diakritika,reg.číslo nebolo korektné(zrejme ich generátor kodov vychádzal z inej kodovej tabulky)V piatok večer som im napísal, aby použili pri mojom mene kodovanie Windows1250 a dnes ráno bol mail s novým korektným číslom v schránke.To sa mi páči.
Dotatok:
[/QUOTE]
Můžu se zeptat - jak testuješ rychlost kopírování? v jakém programu?
Dotatok:
[/QUOTE]
Můžu se zeptat - jak testuješ rychlost kopírování? v jakém programu?
Nová verze ke stažení Card Export 2.04
Vyzkoušel jsem dnes demo verze 2.04 na Eurotel Dataphone III a funguje to perfektně. 1. disk storage card 2. disk storage.
Teď jen vyřešit problém abych s sebou nemusel pořád tahat kolébku.
1. Zkoušel to někdo přes bluetooth? Nebo je třeba pro Bt jiný soft?
2. Existuje USB kabel pro připojení MDAIII bez kolébky?
Teď jen vyřešit problém abych s sebou nemusel pořád tahat kolébku.
1. Zkoušel to někdo přes bluetooth? Nebo je třeba pro Bt jiný soft?
2. Existuje USB kabel pro připojení MDAIII bez kolébky?
Softick Card Export je vybornej soft, pouzival jsem ho na Palmu (Tungsten T3) a ted ho pouzivam i na HP hx4700.
[QUOTE="prach"]1. Zkoušel to někdo přes bluetooth? Nebo je třeba pro Bt jiný soft?
2. Existuje USB kabel pro připojení MDAIII bez kolébky?[/QUOTE]
1. celej princip je, ze z PDA delas USB MassStorage zarizeni, takze uz z nazvu funkce je patrne, ze je to jen pro USB ;)
2. jiste, staci se juknou k nam, nebo jinde...
2. Existuje USB kabel pro připojení MDAIII bez kolébky?[/QUOTE]
1. celej princip je, ze z PDA delas USB MassStorage zarizeni, takze uz z nazvu funkce je patrne, ze je to jen pro USB ;)
2. jiste, staci se juknou k nam, nebo jinde...
Nová verze ke stažení 2.05
http://www.softick.com/download.php
http://www.softick.com/download.php
Netusite nekdo jak je to s kompatibilitou s Windows Mobile 5? Nikde na jejich strankach jsem tuto informaci nenalezl, takze to pod nejnovejsima Woknama asi stale nefunguje, ze? :?
Nechodi, ale uz jsem jim napsal, jak to s verzi pro WM5 vypada...
Pokud by to nekoho moc zajimalo: http://www.softick.com/support/index.php?random=1210594296&request_id=3101
Pokud by to nekoho moc zajimalo: http://www.softick.com/support/index.php?random=1210594296&request_id=3101
[QUOTE]Thank you for your request.
We are working to make version for WM5, but currently I can't say exactly when this version will be available for public use.[/QUOTE]Na blbou otazku rychla odpoved! :D
We are working to make version for WM5, but currently I can't say exactly when this version will be available for public use.[/QUOTE]Na blbou otazku rychla odpoved! :D
Tak dalsi model, pre ktory je to nepouzitelne je iPAQ 1945 a bude to zrejme cela seria 1900. Najnovsia verzia mi sposobila HR, predchadzajuca mi na PC vyhadzuje, ze novy hardware nebude pracovat a DEMO ani nenainstalujem. Napriek tomu, ze uvadzaju na strankach podporu pre Samsung procesor, neslape to. Velka skoda.
Pokial je niekto s iPAQ rady 1900 a slape mu to, nech napise ako to dokazal.
Pokial je niekto s iPAQ rady 1900 a slape mu to, nech napise ako to dokazal.
Neviem mi niekto poradiť, akým spôsobom by som sa k tomuto softvéru dostal na Slovensku? Podotýkam, že medzinárodnú kreditnú kartu nevlastním :)
Ďakujem.
Ďakujem.
Tak posledni verze na Yakumu Delta X bez problemu akorat mam v nabidce pouze FlashDisk a StorageCard, vypada to ze program umi jenom dve pozice kartu a tam kde je nainstalovan (u mne FlashDisk)
[QUOTE="myssak"]Tak posledni verze na Yakumu Delta X bez problemu akorat mam v nabidce pouze FlashDisk a StorageCard, vypada to ze program umi jenom dve pozice kartu a tam kde je nainstalovan (u mne FlashDisk)[/QUOTE]
A zkoušels v Preferences změnit nastavení "Number of storage cards:" ?
A zkoušels v Preferences změnit nastavení "Number of storage cards:" ?
Jak přesunout zásupce Card Export (eventuálně i pro jiné programy) z Tray lišty na Today (Spb Pocket+) u WM5? Mám totiž Tray lištu vypnutou (odstraněnýho zástupce tray_init.lnk z /Windows/Po spuštění/ ) kvůli více místu na Today.. Když zkusim zpustit samotnýho zástupce CardExport.lnk z /Windows/Po spuštění/ tak se nic nestane..:( Pro Today používám Spb Pocket Plus 3.1 a k WisBar se mi nechce přecházet..:? Máte, sim Vás, někdo nějaké chytré řešení..? Díkes předem..;)