Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 11 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 156

Téma: Garmin navigace

  1. #31
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    našrot: V čem tedy zálohuješ waypointy? Ono těch produktů je opravdu dost, ale hledám něco hodně jednoduchého se širokou možností exportů a importů a hlavně co spolupracuje s MapSource. Zatím mi to vychází na EasyGps. Je to zadarmiko a vypadá to celkem slušně. Jen to pořád není ono. Už jsem uvažoval o vlastních stránkách s databází waypointů, ale když není čas... Možná do budoucna.
    Citace Původně odesláno od našrot
    Jinak co jsem koukal, tak ty PDAčkový GPS Garmin a GPS10 apod. umějí stejně jenom WAAS, což je nám v Evropě taky na dvě věci...
    Jestli Waas nebo Egnos je úplně jedno. Jde o jednu a tu samou technologii, jen pro Evropu ji pojmenovali Egnos. Na StreetPilotovi jsem občas #33 chytal. Signály na růžici byly označeny písmenem "D". Jen jsem musel jet na jih a to ještě tak dlouho, aby se chytla. Satelit by měl být jižně tuším kolem úhlu cca 40°, ale přesný číslo si nepamatuju. Jinak Egnos se už konečně testuje na Galileu.

    U iQue mám signál celkem slušnej, ale v Mondeu jsem ho ještě netestil . V průměru (Praha) mívám tak 4-9 satelitů. Na letné s přehledem 10. Na dálnici Praha-Plzeň jsem se dostal i k 11. Zkusím teď u iQue jezdil se zapnutou růžicí, jestli se mi podaří #33 chytnout. Možná by to chtělo externí anténu, ale 2 litry se mi za ní dávat nechce. Průměrně mi ukazuje přesnost po městě tak 4,9-8m, tak o dva míň mě asi nevytrhne. Dnes mi to sice ve Střešovicích skočilo na vedlejší (paralelní) cestu, ale nakonec se silnice i GPS sešly.

    Jinak pořád testuju ATLAS 10R a už teď lituju ne-pražáka, kterej na GPSku s touhle mapou vsadí všechny karty. Netvrdím, že by nedojel, ale "cestou-necestou". I když někdy překvapí a vyvede přes jednosměrky poměrně přesně. Už se těším na testování mimo město.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    Logman: waypointy zálohuju normálně přes MapSource do gdb - jinde je stejně nevyužiju.

    Co se týče toho WAAS a EGNOS, tak tendence jsou samozřejmě ke kompatibilitě ve všech těchto zpřesňujících systémech i co se týče GPS/GLONASS/Galileo, ale musí to podporovat přístroje - výrobce přístrojů může tu kompatibilitu zamezit, stejně jako nemusí povolit příjem toho signálu, ačkoli vysílá na standardu GPS (jako třeba u mé GPSky). Jinak na tom webu ESA taky píšou o místním možném překrývání WAAS a EGNOS (odrazy od ionosféry apod.). A seznam přístrojů, které umí EGNOS, je tady. Jinak jeden pseudolite EGNOSu by měl být na FELu ČVUT, ale jistě to nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    našrot:
    Pokud GPS přístroj podporuje WAAS, automaticky pak i EGNOS, protože od půlky roku 2003 jsou vysílaná data v kompatibilním formátu.

    S podporou výrobců souhlasím. Pokud by nechtěl, aby uživatel mě l podporován Egnos, pak tomu může jednoduše zamezit, jen v tom ale nevidím jediný logický důvod, proč by to vlastně dělal.

    Ale překvapilo mě, že tvá GPS nepodporuje WAAS. Možná kvůli odlehčenému HW přijímače. Jinak seznam přístrojů Garmin, co podporujou WAAS/EGNOS je zde.

    Dnes cestou z práce jsem sledoval růžici a satelit #33, jsem chytil celkem 6x, ale vždy jen na pár sekund (na růžici JZ). Mám za to, že s externí anténou na střeše by se to zvládnout dalo (na otevřenějších místech).
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00070663_pokryti_v4xC.jpg 
Zobrazení: 48 
Velikost: 16.2 KB 
ID: 2248  
    Připojené obrázky Připojené obrázky  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    našrot: Tak jsem se domákl zajímavé informace o Egnosu. Protože stále často vysílá pouze v testovacím módu, novější GPS moduly (s podporou WAAS) jej ignorují z důvodu možného znepřesnění, přesto, že satelit lokalizují. Tedy - testovací mód se nazaměřuje. To se týká i iQue M5. Starší model iQue 3600 s tím problémy nemá a WAAS chytá právě i v tomto módu. Zkoušel jsem chytit WAAS ve všech možných koutech Prahy, ale signál je stále slabý. Uvažuji o externí magnetické anténě, třeba by to pomohlo - minimálně dojde ke zpřesnění pozice.

    Dále, Garmin chystá nové PDA modely a chtějí se opět soustředit více na OS Palm z důvodu větší stability. I když se doneslo něco k mému uchu o PDA (Pocket PC) s externí GPS včetně CS za cca 10.000,-, což k ceně samotné CS je velice zajímavé. To je ale informace z druhé ruky.
    CitySelect v8 by měla vyjít někdy v září a ČR by měla být pokryta celá tak, jak je tomu u verze 7 v regionu západních čech.

    TOPO 50 jsem aktualizoval na verzi 2 a došlo k nějakým změnám. Vrstevnice (výškopis) je v mapě vypínatelný, a hlavní tahy a ulice jsou pojmenovány. Aktualizované POI jsou fajn. Zkoušel jsem zapnout Altas i TOPO současně a nyní chápu, proč TOPO neroutuje - cesty se přesně nepřekrývají!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    Logman: Zajímavé informace. A to na těch stránkách ESA píšou, že už od loňska jede ostrý provoz, ale Galileo že má zatím snad 2 satelity, pokud si to dobře pamatuju, které jsou v testovacím provozu...

    Co se týče té externí GPS Garmin pro PDA - tak zatím dělají GPS10 připojitelnou přes BT a ta stojí do těch 10tis. vč. CS a připadá mi relativně dost zajímává, hlavně z toho důvodu, že umí jak Garmin tak NMEA protokoly a co víc - je vodotěsná a má magnetický spodek, takže když máš třeba v autě antireflexní sklo, tak jí prostě připlácneš na střechu , PDA máš uvnitř a jedeš, déšť nedéšť ;o) Ovšem nikde jsem se nedočet, jak je ten magnet kvalitní.. aby se náhodou člověk po cestě nedostal do situace, že mu program zahlásí, že ztratil satelity a přitom ztratí GPSku ;o)

    ad TOPO - stejně pořád nechápu, proč by to nemělo routovat, i když se cesty nepřekrývají - to u CS7 a Atlas 10R a u Basemap se taky cesty nepřekrývají a routuje každá ;o)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    Koukal jsem, a externí antény se pohybují cca od 30 USD. Originál garmin se šplhá samozřejmě s cenou víc. BT nepotřebuji - konektor pro připojení antény mám. Tedy, vodotěsná, magnetická anténa s kabelem cca 2m kolem 1000,- Na magnet jsem se ptal a drží. Lak neškrábe!

    Ale výrobci by už konečně měli BT GPS přijímače začít konečně vyrábět alespoň vodotěsné. S magnetem by si člověk už poradil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    Úplně jsem zapomněl zmínit, že jsem na netu vyšťoural opravdu šikovnou utilitku pro práci s GPS za volantem. Je to tedy určeno pro palma, ale kdyby někdo o něčem věděl i pro Pocket, bylo by to super.

    Jedná se o program, který pracuje se skripty, které si každý uživatel může napsat sám. Obrazovka rozdělena na několik tlačítek a ovládají se prstem. Skripty mohou spouštět aplikace, simulovat klepání stylusu, odesílat řetězce atd. Spuštění programu jedním tlačítkem.

    Zkoušel jsem to a je to bomba! Program se jmenuje FastFinger. Stejný autor napsal ještě utilitku pro sledování rychlosti a uporozňování na waypointy v okruhu xxx m (třeba radary)

    Tady je příklad uspořádání obrazovky mého iQue:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00072105_FastFinger_FHfh.gif 
Zobrazení: 63 
Velikost: 29.5 KB 
ID: 2297  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Včera vyšel na www.gpscentrum.cz upgrade Uliční mapy České republiky, verze 5.0 (pro registrované zdarma). Po prvním dnu používání navigace konstatuji odstranění téměř všech chyb v mapě (v místech, ve kterých se pohybuji nejčastěji), především pak v kategorizaci komunikací - řada z nich byla přesunuta do kategorie lesních a polních cest, takže navigace už je zbytečně nepoužívá při cestě autem, přibyla řada změn v cestách (i nedávných, např. kruháč ve Šternberku).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    Díky za info, hned jak bude čas, zaběhnu pro aktualizaci. Už mě trochu vysilovalo posílat bugy
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    Tak mám "humornou zprávu" cca 14 dní po skončení záruky mi "skvělá" GPS Garmin CF Que 1620 odešla do věčných lovišť - nechala mě mrcha uprostřed Stockholmu a musel jsem zase jako dřív jezdit po čuchu - papírová mapa Evropy a Skandinávie s měřítkem 1:850 000 a 5% silnic nebyly zrovna dostatečným pomocníkem v zemi, kde jim kvalitní dopravní značení moc neříká ;o)

    Zajímavé ovšem bylo, že za 2 dny odpočinku se čirou náhodou chytla uprostřed Malmö a domů už mě zase dovedla. Tak nevim, co si o tom mám myslet. Stává se vám na jiných Garminích GPS, že sice satelity chytí, ale všechny má na severu (na stavové obrazovce), tedy není schopná se chytit? Mě to občas dělala už od začátku, ale vždycky stačilo vypnout zapnout nebo reset a běžela v pohodě, ale tentokrát to vydržela ty 2 dny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    Tomu říkám pešek! Mě anténa u iQue odešla za pět minut dvanáct. Ještě jsem ho stihl vyreklamovat. Se satelity mívám problém spíš při zapnutí. Nabíhá dost pomalu a zdá se mi, že to předtím nedělalo. Ale to co říkáš vypadá spíš na hardware než slabý signál. Nehupsla ti na zem? Nebo škráblá karta?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    No mě ty satelity takhle blbě chytala od začátku (tedy všechny na severu), co jí mám, ale nikdy to nebyl takový problém. Zato když byla v pohodě, tak jsem jí připojil, spustil SW a do 30s jsem měl polohu chycenou. Mechanicky vypadá v pohodě, možná jí zkusím rozdělat, jestli tam třeba není nějaký studeňák nebo něco upadlého, když se to v tom autě tak pořád klepe... kdysi se mi stalo u grafické karty v počítači, že tam byl špatně připájený nějaký kondenzátor a k tomu vibrující větráček, a tak se kondík sebral a vypad ) No, nejdřív zkusím HR a čistý SW a pak uvidíme... Zatím jsem jim jen psal do Garmina, že mě teda nas.. naštvali...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    22

    Ahoj všichni, prosím o radu. Mám GPS Garmin BT 1O deluxe a acer N 30. Prosím pokud je tady někdo kdo by mi mohl sdělit jak dostanu trasu z Mapsource (na PC) do Que (na pdáčku) byl bych mu moc vděčný. Já si vyznačím v mapsource trasu a pak když ji chci dostat do Que tak se mi v tom menu políčko trasa nevysvítí. Doufám, že se tady najde nekdo kdo poradí. Díky.
    JaraK
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Bohužel, trasy nejdou přenášet mezi PC a PDA. Jdou přenášet mapy a body zájmu. Snad v příští verzi Que, měla by být do konce roku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    22

    Díky za informaci. Já se stím mořím už pátý večer a včera jsem málem rozšlapal pdačko , protože mi ruply nervy. Takže budu čekat. JaraK
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 11 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Garmin Asus M-10 Změna jazyka navigace a znovuinstalace PDF prohlížeče
    Od Vidloch v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-03-2011, 12:44
  2. Garmin-Asus nüvifone M10 - Pěší portrait navigace do města
    Od nefrit_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-03-2011, 18:18
  3. Garmin-Asus nüvifone M10 – Přizpůsobení integrované Garmin navigace.
    Od nefrit_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 00:02
  4. Recenze navigace Garmin GPS 10 Deluxe
    Od basic_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 15-11-2006, 21:54
  5. Garmin 10 Deluxe: navigace pro fajnšmekry [mobilmania.cz]
    Od Zdenek Malinsky v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-09-2006, 13:24