Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Garmin navigace

xtonda (811)|19.4.2007 10:26
Carpool lane je vyhrazený pruh pro vozidla s více pasažéry, viz http://en.wikipedia.org/wiki/Carpool_lane a toto nastavení je přítomné v aplikaci Garmin Que for Pocket PC with GPS 10, kterou používám.

Takže vzhledem k tomu, že iQue 3600 je Palm, bych zkusil bych tam rozchodit aplikaci Garmin Que for Palm OS with GPS 10, je otázka jestli to půjde, netuším jak je na Palmu řešená ta komunikace. Třeba se v ní ta mapa bude chodit lépe. Sice je to drbání se pravou rukou za levým uchem, ale pokud s tím ta mapa bude chodit OK, tak by to určitě stálo za to.
Logman (95)|20.4.2007 00:57
xtonda: Díky za odkaz. Tak to vůbec mi nedocvaklo, že se jedná o tenhle pruh :sarcastic: ... Pak ale ta jejich odpověď nedává smysl. Jinak nápad s instalací Que je dobrej. Už si to přesně nepamatuju, ale mám za to, že jsem to kdysi zkoušel a nějak se mi nedařilo tenhle sw na iQue 3600 zprovoznit. I když šlo tenkrát o první beta verzi. Určitě bych to zkusil.

Logman (95)|20.4.2007 06:43
Na odlehčení... Zkoušel jsem si pohrát s českým hlasovým výstupem pro Garminí navigace a nahradit ji generovaným ženským hlasem (syntézou). Bohužel zatím zápasím s kodeky a nedaří se mi komprimace do IMA ADPCM. Vždy po komprimaci jsou audio soubory narušené a šíleně to v nich praská. Bez komprimace má tak soubor vpm 3,69MB, což je o 2,7MB víc než by bylo třeba. Druhý problém je ten, že se mi nedaří vnutit souboru unikátní název a tak se v seznamu s hlasovými výstupy zobrazuje jako 'Cesky' a pere se s původním souborem CZ. Tedy Cesky__.vpm musí z GPS pryč (nebo stačí změnit příponu např na .bak).

Pokud to někdo budete chtít zkusit, soubor je ke stažení zde. Jen se neděste intonace, zvláště pak, když říká vlevo, vpravo. Zní to trochu jako slečna s ukrajinským přízvukem co žije 20 let ve Vídni a nasává francouzské víno. Spíš šlo o test, jak to bude chodit. Některá slova skoro nevyslovila srozumitelně, tak jsem ji přesvědčoval oklikami. Na Nuvi to zatím chodí. Jinak jsem ji nutil na tykání, tak se na ni nečertěte :)

EDIT: takže velikost souboru už je konečně zredukovaná na 1MB. Už by to mělo být v pořádku.
eliczki (2)|2.5.2007 15:07
Můžu potvrdit že iQue 3600 má problém s navigováním po upgradu na City Navigator V9, prostě ignoruje dálnice v ČR.

Uvažuji o prodeji iQue 3600 (kdyby někdo měl zájem) a pořízení nové navigace. Napadá mě zase PDA. Tady bych potřeboval poradit. Nároky které mám:

- PDA s GPS, BT, WLAN
- Možnost instalace Garmin Mobile XT
- Ale možnost instalace i jiných navigačních sw - iGo, Tomtom
- Příjem RDS-TMC

Pozdává se mi iPAQ rx5940 Travel Companion, ale nevím jestli na tom poběží Garmin Mobile XT. Taky jsem nenašel žádnou možnost připojení RDS-TMC příjmu o tohoto PDA.

Další možností je FS LOOX N560, ale trápí mě tady stejné problémy: poběží na tom Garmin Mobile XT?, je možné přijímat RDS-TMC?

Děkuji za rady.
Ernest

kopacek (466)|2.5.2007 15:37
Pouze vlastní zkušenost: na mém starém hx4700 s WM5 běží Mobile XT naprosto bez chybičky, takže si myslím, že pro běh programu by mělo stačit jakékoliv současné PDA. Problém ovšem bude s RDS-TMC. Je potřeba přijmout holý fakt, že Garmin zatím umí přijímat dopravní zpravodajství v PDA-navigaci pouze přes spojení s dopravním serverem a mapou ve verzi NT a tato funkce není v ČR dostupná. Takže pokud se stane prioritou příjem TMC v ČR (což ovšem vzhledem ke "kvalitě" dopravních zpráv v ČR není dobré stanovení priorit), je třeba přejít na software, který umí pracovat s TMC, tedy na iGO nebo Navigon. Oba programy provozuji s externí GPSkou BT313T, která má současně i přijímač TMC. Vlastní "fyzická" realizace je bezproblémová, ale úplně jiný problém je vlastní rozhodování, jak naložit s dosti nekvalitními dopravními informacemi. V tom mně nejlépe vyhovuje Navigon, kde se dá řešit každá dopravní událost jednotlivě.
eliczki (2)|2.5.2007 19:21
Děkuji za opdověď. Na seznamu Garminu podporovaných PDA pro Mobile XT https://buy.garmin.com/gmbg/start.faces
iPaq rx5940 přímo uveděn není, napsal jsem mail Garminu, ale po předchozích zkušenostech neočekávám že by odpověděli.

Je mi jasné že pro Mobile XT si musím koupit externí GPS od Garminu, nebude externí GPS od GArminu v konfliktu s interním iPaqu?

Podle recenzí a zkušeností uživatelů se mi rx5940 zdá být spolehlivejším než FS LOOX N560 nebo Mio 550.

Jenom mě trápí, že k rx5940 nevidím žádnou možnost si přikoupit RDS-TMC přijímač. Docela cestuji po Evropě, takže bych to využil.

LiborH_ce4you (15)|7.6.2007 00:04
Logman: Mohl bys m prosím říct, podle jakého klíče nebo jakou aplikací jsi skládal ten hlasový výstup? Rád bych se v tom trochu porochal a vykoukal jsem z toho, že jsou to WAVy slepené dohromady a na začátku fajlu je nějaká tabulka deskriptorů odkazující na jednotlivé WAVy v souboru. Ale dělat to komplet ručně by byl asi dost vopruz. Poradíš?

Dále bych si rád upravil nebo udělal jeden kurzor do svého Nuvi 350. Pro přesnou navigaci v terénu jsou autíčka nebo 3D šipky naprd. Ty šipky totiž neukazujou hrotem na pozici, ale středem. Lepší by byl nějaký záměrný kříž nebo něco podobného. Ale tady nevím jak na ten soubor .srf

Díky
našrot (126)|22.6.2007 12:39
Tak mám takovou ani ne zrovna humornou historku o místním zastoupení Picodasu... kromě tedy toho, že mají neskutečné marže na výrobky (skoro od 30% výš), tak se opravdu podle toho ani nechovají. Jak jsem tu někdy předesílal, byl jsem celý natěšený na Garmin Mobile 10, tedy ten nový BT modul a jen co byl v prodeji, tak jsem jí koupil (byl jsem snad dokonce první oficiální v ČR ;o) ). Ale abych to uvedl: Picodas jí měl na skladě někdy od začátku května, ale prodávat jí nemohl, poněvadž nebyl český manuál. I když jsem jim řekl, že jim klidně podepíšu papír, že český manuál nechci, tak jí nechtěli prodat a to ani kamarádovi, přes jehož obchod jsem jí chtěl koupit. Ale prý ho budou mít do 14 dnů, říkali. Místo 14 dnů to byl necelý měsíc, nicméně jen co jsem jí dostal, tak jsem jí hned natěšeně rozbalil a zkoušel takové blbosti jako připojení k telefonu atp. a když jsem dorazil domů, tak že nainstaluji mapy atd. Ovšem čekalo mne zajímavé překvapení - krabička s přelepkou od Picodasu, na které se píše, že balení obsahuje CZ Mapy a manuál ani jedno z uvedeného neobsahovala. Takže jsem volal do Picodasu, co že s tím.. asi na podvanácté jsem se tam někomu dovolal a od něj jsem se dozvěděl, že to tam být musí a pokud to tam není, tak se to ztratilo na cestě od nich k mému dodavateli a že oni s tím nic nemůžou udělat. To mě krapítek naštvali, takže jsem volal onomu kamarádovi a ten tedy přístroj ihned reklamoval. Poté jsem se také od něj dozvěděl, že už nejsem sám, komu chybí ony mapy, ale taky, že Picodas se k reklamaci vůbec nevyjádřil (a vyjádřit nehodlá). A takto se Picodas nevyjadřoval (pokud se jim dařilo dovolat, na e-maily nereagovali vůbec) celých 30 dnů. Až tedy dnes po 30 dnech a 20 minutovém hovoru z nich kamarád ty mapy dostal. Kdybych nebyl bohužel přesvědčený o tom, že ty Garminí GPSky a mapy jsou asi nejlepší (taková průjezdní mapa světa ke každé GPS se moc nevidí, akorát je fakt, že s hledáním míst v Garmin XT moc spokojený nejsem), tak už si tu od Picodasu v životě nic nekoupím....
kopacek (466)|22.6.2007 12:59
To je škoda, že to takto v Picodasu občas chodí. - Já jsem s nimi (již během mnoha let) měl zatím pouze dobré zkušenosti.
Mám jeden dotaz na první majitele nového GPS modulu, o kterém uvažuji jako o nástupci mé stařičké GPS 10-ky. - Daří se vám tento modul provozovat i se zcela jinými navigacemi (např. TT, Smartmaps, iGO, ...) nebo-li: je tento modul již opravdu plně kompatibilní s NMEA protokolem a lze jej tak provozovat i mimo Mobile XT? - Občas jsem totiž na zahraničních diskuzních fórech narazil na příspěvky, dle nichž není modul stoprocentně kompatibilní a uživatelé jsou tak opět pouze odkázáni na jediný navigační software...
Alojz3 (46)|30.6.2007 12:43
Mam GPS 10x, bezalo to pod IGO na 100%, mobile XT pod symbianom a WM taktiez bez problemov.. u mobile xt mi vadi, ze nemozem navigovat podla vybraneho bodu na mape. Musim poznat adresu. MobileXT je stale BETA, tak to nemozme este povazovat za final produkt..

Nasrot: Tak ja som to kupil bez manualu, bez CD (www.navigacia.sk). V bielej kartonovej krabicke, bez potisku, akoby to bol OEM produkt. Mapu som dokupoval samostatne, 10x uz mam 2 mesiace. Najviac ma tesi fakt, ze bateria je uplne totozna so seriou NOKIA 3100 a pod., ako tvarovo tak aj voltaz, zrejme ju u garminu prelepuju ;)
Logman (95)|15.7.2007 06:03
[QUOTE="LiborH"]Logman: Mohl bys m prosím říct, podle jakého klíče nebo jakou aplikací jsi skládal ten hlasový výstup?...[/QUOTE]

Tady to je všechno popsaný.
Logman (95)|15.7.2007 06:08
Tak jsem sesmolil aplikaci v Excelu, která umožňuje správu waypointů pro Garminí GPS (ne POI). Umí to načíst GPX soubor, porovnat stávající body s importovanými a exportovat zpět do GPX souboru + další věci. Zatím je to ve verzi Beta, protože je tam habakuk kódu a možná mi sem tam něco ulítlo. Je to potřeba pořádně otestovat. Více zde.
LiborH_ce4you (15)|15.7.2007 19:29
[QUOTE="Logman"][QUOTE="LiborH"]Logman: Mohl bys m prosím říct, podle jakého klíče nebo jakou aplikací jsi skládal ten hlasový výstup?...[/QUOTE]

Tady to je všechno popsaný.[/QUOTE] Díky, zkusím si pohrát.
Logman (95)|27.7.2007 16:22
Ukuchtil jsem skript, kterej zpracuje gpx soubor s radarama z poi.cz do kategorií tak, jak vždycky servíroval bloodik na radary.opevneni.cz. Pro každej typ radaru jiný zvuk a jiná sada ikon. Pokud bude mít někdo zájem může si ho stáhnout tady.
Logman (95)|28.7.2007 04:09
[QUOTE="LiborH"]bych si rád upravil nebo udělal jeden kurzor do svého Nuvi 350. ... Ale tady nevím jak na ten soubor .srf...[/QUOTE]

Sorry, na tohle jsem úplně zapomněl a až teď jsem si opět všiml, tak jsem to okomentoval tady. Když se do toho pustíš, rád bych viděl tvůj výsledek.
LiborH_ce4you (15)|29.7.2007 19:40
[QUOTE="Logman"][QUOTE="LiborH"]bych si rád upravil nebo udělal jeden kurzor do svého Nuvi 350. ... Ale tady nevím jak na ten soubor .srf...[/QUOTE]

Sorry, na tohle jsem úplně zapomněl a až teď jsem si opět všiml, tak jsem to okomentoval tady. Když se do toho pustíš, rád bych viděl tvůj výsledek. [/QUOTE]

Ten postup jsem už tenkrát našel taky. Vše se povedlo celkem podle mých představ, ale nějak jsem nezvládl to průhledné pozadí. Většinou to vypadá OK, ale třeba na zeleném lese v TOPOCzech je to pozadí modrý :((

Dělal jsem s tím dost pokusů, ale prostě jsem se nechyt. Tak jsem to nechal zatím vyhnít...

Tu šipku jsem potřeboval na dohledávání keší, protože můj NUVI350 na to moc ideální není a tímhle způsobem vidím zkrz kurzor a zároveň směr. Takže idea je dobrá, ale ta průhlednost je špatně.
Logman (95)|30.7.2007 16:32
Velmi pěkné! Něco takového jsem měl taky na mysli, jen o dost menší, aby to moc nepřekáželo. Všechny ikony od Garmina jsou příliš velké. Ale pro cache, rozumím té velikosti co jsi vyrobil.

Zatím jsem s tvou šipkou neměl žádnej problém. I na zeleném pozadí to ukazuje dobře. Kdy se ti to zobrazuje špatně (3D, 2D pohled) a v jakém detailu?

Jinak, pokud máš probémy s transparentním pozadím, zkus snížit barevnou hloubku na 16 bitů. Nebo zkus jiný editor. Já používám Fireworks a tím jsem žádné problémy u alfa transparency neměl.

Ta tvá ikona ve 2D pohledu se mi fakt líbí! Někdy si taky na tohle budu muset udělal čas a nějakou vyčarovat. Stačilo by klasickou šipku zmenšit na třetinu nebo ji vykreslovat pouze po obvodu s transparentním obsahem (+ tečka/křížek uprostřed). Snad někdy...
LiborH_ce4you (15)|30.7.2007 16:54
Je to první pokus a samozřejmě má své nedostatky - třeba to že nevidím skrz - ta idea s kruhem a šipkou a průhledným vnitřkem a tečkou je fakt lepší. Ještě se tím budu zabývat - v Corelech to není tak komplikovaný. Co se týče velikosti - no, když to bude menší, tak to zase bude odfláknutě vykreslený. Je to otázka pokusu. 3D pohled je pro tuhle variantu dost nesmysl, možná tam fláknu nějaké originální auto, abych nemusel přepínat kurzor, když jedu autem a když hledám keš.

Jinak ten problém s průhledností mám v 2D i 3D a v libovolném měřítku. Až budu doma, tak zkusím sejmout obrazovku a hodit to sem.

Dělal jsem to samozřejmě ve Fireworksech, ale asi jsem nepochopil tu logiku.
Ostatně se můžeme domluvit a já poupravím vstupní obrázek a ty mi to můžeš zkusit zprůhlednit - uvidíme co z toho vypadne. třeba budeme úspěšní..
Logman (95)|30.7.2007 17:04
OK
našrot (126)|14.8.2007 19:52
Zdravím a bohužel přicházím se zásadním problémem: konečně jsem po cca 2,5 měsících od nekomunikujícího Picodasu vydoloval českou mapu, kterou mi nedodali s GPSkou Mobile 10. Nicméně pořád jsem na tom vlastně stejně, protože mi ta mapa nefunguje a netuším proč.. :o( Tak kdyby někdo věděl co s tím, uvítám každou radu. Tedy konkrétně:
- mapy mám odemčené, vražené na SD kartu, XTéčko je vidí, najde, ukazuje atd., nicméně pokud dám hledat např. město, tak mi to v ČR najde tak 20 měst a tím končí (třeba Prahu ani Brno nezná vůbec, Potůčky u KV detailně ;o) ). Dneska to vypadalo, že to bylo tím, že jsem pro instalaci map na SD kartu použil nový SW MapInstall, který je dodáván k CN9 EU NT, ale nebylo - když mapy naloaduju z MapSource, tak to funguje stejně blbě. Co je ale zajímavé, že když si na tu kartu nechám nahrát jen malé okolí ČR nebo jenom tu TOPO 1.20, tak to najde v ČR všechno...
- jen ještě pro upřesnění - mapy nahrávám tak, že vyberu celou Evropu a odeberu ČR a místo ní vyberu mapy z TOPO 1.20

Ví někdo co s tím (Picodas zatím neví, po návštěvě (telefony jako vždy neberou) mi poradili, ať to nahrávám přes MapSource.. ;o) )? Abych řekl pravdu testování která z x volitelných mapových oblastí ten problém zapříčiňuje je poměrně časově náročná záležitost (1,37GB soubor tvoří skoro 40 minut...) a už mě to nějak nebaví ;o)
LiborH_ce4you (15)|14.8.2007 20:23
[QUOTE="našrot"]Zdravím a bohužel přicházím se zásadním problémem: konečně jsem po cca 2,5 měsících od nekomunikujícího Picodasu vydoloval českou mapu, kterou mi nedodali s GPSkou Mobile 10. Nicméně pořád jsem na tom vlastně stejně, protože mi ta mapa nefunguje a netuším proč.. :o( Tak kdyby někdo věděl co s tím, uvítám každou radu. Tedy konkrétně:
- mapy mám odemčené, vražené na SD kartu, XTéčko je vidí, najde, ukazuje atd., nicméně pokud dám hledat např. město, tak mi to v ČR najde tak 20 měst a tím končí (třeba Prahu ani Brno nezná vůbec, Potůčky u KV detailně ;o) ). Dneska to vypadalo, že to bylo tím, že jsem pro instalaci map na SD kartu použil nový SW MapInstall, který je dodáván k CN9 EU NT, ale nebylo - když mapy naloaduju z MapSource, tak to funguje stejně blbě. Co je ale zajímavé, že když si na tu kartu nechám nahrát jen malé okolí ČR nebo jenom tu TOPO 1.20, tak to najde v ČR všechno...
- jen ještě pro upřesnění - mapy nahrávám tak, že vyberu celou Evropu a odeberu ČR a místo ní vyberu mapy z TOPO 1.20

Ví někdo co s tím (Picodas zatím neví, po návštěvě (telefony jako vždy neberou) mi poradili, ať to nahrávám přes MapSource.. ;o) )? Abych řekl pravdu testování která z x volitelných mapových oblastí ten problém zapříčiňuje je poměrně časově náročná záležitost (1,37GB soubor tvoří skoro 40 minut...) a už mě to nějak nebaví ;o) [/QUOTE]

Netuším jak s kterou navigací, ale mám pocit, že třeba můj NUVI350 mapy na SD kartě neumí a jediné řešení je nahrát to vnitřní FLASHky. Dělám to přes MapSource, do kterého mám nainstalovány všechny TOPOmapy a tam si vždy vybery které oblasti potřebuju v GPS a nahraju to do ní. Původní mapy Evropy CityNavigator se to netýká - ta tam je furt. A v GPS si pak volím, kterou mapu chci, jestli Citinavigator, nebo nahranou TOPO mapu (nebo obě přes sebe). Trochu mě mrzí, že nemůžu mít všechny mapy v GPS třeba na té SDkartě a je kolem toho takovej vopruz, ale žít se s tím nechá.
Alojz3 (46)|14.8.2007 21:01
našrot:

Ano potvrdzujem, akonahle mas rovnaky stat i v CNE, tak to blbne. Nepomoze ani "odfajknutie/vypnutie" mapy. tento problem je i v SK roads.

Pomoze toto:
1. Do CNE nezahrnut CR.
2. Oddelit img jednu mapu na SD druhu na FLASH, pred spustenim premenovat to co nieje nutne.

Chyba je v MobileXT snad to spravia.
Alojz3 (46)|14.8.2007 21:05
[QUOTE="LiborH"]
Netuším jak s kterou navigací, ale mám pocit, že třeba můj NUVI350 mapy na SD kartě neumí a jediné řešení je nahrát to vnitřní FLASHky... [/QUOTE]

Tak pocitom nerozumiem. ide to alebo nie? Skus novy fw.. mas spravne kluce? Nedavas tu istu mapu ktoru mas vo Flash i na SD? Su ti jasne gmapsupp.img gmapprom.img a po novom uz aj gmapprom1.img ? Nemas tam SDHC? Skus inu SD kartu.
našrot (126)|14.8.2007 22:53
Tak problém jsem vyřešil - TOPO se hádá se světovou základní mapou, která se nedá nikde vypnout. Když jsem vymazal tedy svět a nechal jen CN a TOPO, tak to funguje normálně. Takže to pánové z Picodasu opravdu udělali někde chybu a není to problém XT ani PDAčka ani CN...

Jen pro zopakování toho, co nečetl ani LiborH ani ifelse ;o) : při nahrávání map do GPS (nebo, chcete-li, na SD kartu) vyberu celou Evropu a vymažu z ní ČR a naopak k tomuto výběru z Evropy přidám TOPO 1.20, tím pádem se mi CN a TOPO nepřekrývají. Takže při navigaci z ČR do ciziny nejsem nijak omezen mapovým pokrytím CN v ČR. A proto mě zaráželo, že ta mapa nefunguje, nicméně na tu světovou jsem úplně zapomněl...
LiborH_ce4you (15)|14.8.2007 22:54
[QUOTE="ifelse"][QUOTE="LiborH"]
Netuším jak s kterou navigací, ale mám pocit, že třeba můj NUVI350 mapy na SD kartě neumí a jediné řešení je nahrát to vnitřní FLASHky... [/QUOTE]

Tak pocitom nerozumiem. ide to alebo nie? Skus novy fw.. mas spravne kluce? Nedavas tu istu mapu ktoru mas vo Flash i na SD? Su ti jasne gmapsupp.img gmapprom.img a po novom uz aj gmapprom1.img ? Nemas tam SDHC? Skus inu SD kartu.[/QUOTE]Ano, beru zpět. Spolehl jsem se na někde získanou informaci a tu jsem si neověřil. Nyní jsem si strčil do Garmina kartu z foťáku a všechny mapy tam nahrál. Je trochu matoucí, že se to tváří jako další flashdisk, ale na to se dá zvyknout. Díky za upozornění
LiborH_ce4you (15)|14.8.2007 23:05
[QUOTE="našrot"]... vyberu celou Evropu a vymažu z ní ČR a naopak k tomuto výběru z Evropy přidám TOPO 1.20...[/QUOTE] Snažil jsem se používat v Čechác taky TOPOczech 1.20, ale nějak mě to neuspokojilo. Jako autonavigaci se tomu nedá moc věřit. I když mám nastavený dopravní prostředek auto a zakázaný nezpevněný cesty, tak mě to s klidným svědomím pošle po pěšině s turistickou značkou nebo po lávce pro pěší přes Berounku. Třeba se to s další verzí zlepší, ale mě osobně se momentálně líp jezdí i po ČR podle CN a na TOPO přepínám, jenom při pěším nebo cyklo použití.

O to víc mě mrzí, že na hlavní stránce navigace nejsou nějaké dvě nebo tři ikonky pro uživatelské profily, pod které bych si nastavil mapu, kurzor a objížďky pro mnou často používané činnosti. Takhle to mám vždy přes několik menu.
BRunner (92)|14.8.2007 23:44
2 LiborH: mám takový pocit, že pro majitele TOPO CZ je AutoAtlas 10R6 zdarma. Zkus kontaktovat Garmin. Nejsou tam zbytečné informace pro autonavigaci jako v TOPO, ale co se týká silnic jsou to stejná data.
LiborH_ce4you (15)|15.8.2007 00:44
[QUOTE="BRunner"]2 LiborH: mám takový pocit, že pro majitele TOPO CZ je AutoAtlas 10R6 zdarma. Zkus kontaktovat Garmin. Nejsou tam zbytečné informace pro autonavigaci jako v TOPO, ale co se týká silnic jsou to stejná data.[/QUOTE]No, nejsem si jistý, ale asi mám smůlu. Stáhnul jsem mapu a nainstaloval. Po spuštění MapSource mi to řeklo, že je třeba jí zaregistrovat a při registraci mi to nakonec napsalo:

Vložené sériové číslo je chybné nebo není registrovatelné.

Tak nevím. GPS jsem koupil s CNE v9 a TOPOczech 1.20 a na stránkách Picodasu se píše

Aktualizace mapy ČR Atlas 10R v6
Jako novoroční dárek je nová mapa pro stávající uživatele verze 5 a TOPO CZECH v1 k dispozici ke stažení zdarma
BRunner (92)|15.8.2007 08:52
Nejsem takový odborník na Garminy a v práci máme koupené pro iQue obě. Nejlepší bude zavolat do Picodasu a zeptat se přímo jich. Dej vědět, taky by mě to zajímal, četl jsem to v nějaké recenzi.
Alojz3 (46)|15.8.2007 10:03
[QUOTE="našrot"]Tak problém jsem vyřešil - TOPO se hádá se světovou základní mapou, která se nedá nikde vypnout. Když jsem vymazal tedy svět a nechal jen CN a TOPO, tak to funguje normálně. Takže to pánové z Picodasu opravdu udělali někde chybu a není to problém XT ani PDAčka ani CN...

Jen pro zopakování toho, co nečetl ani LiborH ani ifelse ;o) : při nahrávání map do GPS (nebo, chcete-li, na SD kartu) vyberu celou Evropu a vymažu z ní ČR a naopak k tomuto výběru z Evropy přidám TOPO 1.20, tím pádem se mi CN a TOPO nepřekrývají. Takže při navigaci z ČR do ciziny nejsem nijak omezen mapovým pokrytím CN v ČR. A proto mě zaráželo, že ta mapa nefunguje, nicméně na tu světovou jsem úplně zapomněl...[/QUOTE]

ani ty si necital to co som pisal ja ;) s SK Roads to robi tiez.. takze to len picodasom nebude..
LiborH_ce4you (15)|15.8.2007 10:48
[QUOTE="BRunner"]Nejsem takový odborník na Garminy a v práci máme koupené pro iQue obě. Nejlepší bude zavolat do Picodasu a zeptat se přímo jich. Dej vědět, taky by mě to zajímal, četl jsem to v nějaké recenzi.[/QUOTE]Tak jsem volal (a dovolal se) do picodasu a prej když mám TOPOCzech, tak bych měl mít nárok i na ten Atlas10R v6, tak to večer zkusím znova - třeba jsem jen nezvlád tu jejich odemykací proceduru, která je dost komplikovaná.
Alojz3 (46)|15.8.2007 12:33
Prosim ta.. co je na http://garmin.cz/unlock/enter_map_serial.php komplikovane?
LiborH_ce4you (15)|15.8.2007 13:04
[QUOTE="ifelse"]Prosim ta.. co je na http://garmin.cz/unlock/enter_map_serial.php komplikovane?[/QUOTE]Je to fakt easy, když pominu ten detail, že mi to po vložení správného čísla napíše
Vložené sériové číslo je chybné nebo není registrovatelné :) :)
Alojz3 (46)|15.8.2007 18:12
Tak, ze to Picodasu nefunguje je jedna vec, to si sa mal nato dotazat ked si tam volal, kedze si to o tomto probleme pisal skor. Ako vies ci pises spravne cislo? Co je to to spravne cislo? Ak sa jedna o SN pristroja ako vies, ze preslo (distribuoval) cez Picodas. On tie SN musi mat u seba registrovane taktiez.

Vlozit kupon, vlozit gps id a nasledne dostat unlock key je vcelku jednoducha vec a umna vzdy funkcna. Ono tie problemy nastavaju pri cachroch machroch s kupou gps za co najlacnejsie od kohokolvek.
našrot (126)|15.8.2007 19:39
LiborH: já si taky stáhnul ten Atlas10R v6 a odemkl se mi normálně (taky byl ke GPSce TOPO1.20 + CN9). Nicméně jsem použil obrácený postup odemykání, tedy nainstaloval jsem TOPO a odemkl jí a pak vložil nový odemykací kód pro Atlas 10R a potom teprve nainstaloval Atlas 10R...
LiborH_ce4you (15)|16.8.2007 09:13
Uzavírám svou epizodu s odemčením Atlas10R. Dnes se to povedlo na první pokus, dostal jsem se u Picodasu do registrační zóny a vygeneroval si klíč k Atlasu10R. Problém byl na jejich registračním serveru. Míň odhodlanej uživatel nebo neznalej má prostě smůlu.

Takže majitel TOPOczech má opravdu Atlas10R jako bonus zdarma...

Díky za spolupráci
Alojz3 (46)|16.8.2007 10:11
To ze tam nemaju registrovane vsetky SN to viem, ale isti to telefon, pripadne email. A ten co nevie pouzit ani telefon ma proste fakt smolu, ale v zlozitosti problem fakt nieje a to uz ani nespomeniem ako riesi neodhodlanec pripadne problemy doma, napr. v pripade poruchy. To proste ked sa neodhodla niekomu zavolat ma proste smolu ze? Je to strasne komplikovane ja viem :D
Logman (95)|16.8.2007 19:25
našrot: Desítku už jsem vrátil a tak to nemohu vyzkoušet, ale zkusil bych ještě nahradit gmapbmap.img co je na kartě touto nebo touto mapou.

Třeba by se pak mapy tlouct nemusely, ale jak říkám, teď to nemůžu vyzkoušet.
LiborH_ce4you (15)|16.8.2007 21:38
Tak jsem srovnal všechny tři mapy a dost mě ten Atlas10R zklamal. Ona je to ve skutečnosti mapa TopoCzech, pouze jí chybí vrstevnice, turistické značky a turistické památky. Možná má něco navíc (třeba pumpy, hotely,...) ale to jsem nezkoumal. Cvičně jsem si sejmul obrazovky kusu sídliště ve Stdůlkách a CityNavigator má v mapě i ty poslední uličky mezy baráky, zatímco Atlas ne. A to se honosili, jak je ta mapa lepší. navíc mnou nalezená chyba v navigaci v TopoCzech je tady taky (auto vede přes Brounku po lávce pro pěší, i když jsou zakázané nezpevněné cesty a navíc to fakt neprojedete 8-)). Ale to je můj pohled na věc, někdo může mít jiný. Já ale dál autem jezdím podle CN.
LiborH_ce4you (15)|16.8.2007 21:40
LiborH_ce4you (15)|16.8.2007 21:41
Logman (95)|25.8.2007 05:11
Vyšla nová verze MapSource!

Taky nové verze:
- Radary POIcz pro Garmin v1.5 Beta
- MyGarminWpt pro excel v1.2 Beta
- MapSource registry FIX v0.1g
(odkaz)

LiborH: Pokročil jsi někam se šipkou?

Logman (95)|27.8.2007 06:34
Tak pozor na verzi MapSource 6.13.1. Někomu může začít padat MS při detekci GPS. Vypadá to, že je to způsobeno pravděpodobně konfliktem s USB ovladačem. Co je zajímavý, že někomu MS v téhle verzi jede v pohodě a někomu zase ne. Pokud už někdo MS 6.13.1 nainstaloval a má s ním problém, jukněte sem. Jinak pokud nemáte OS Symbian vs Garmin, tak tuhle verzi raději neinstalujte.
Padluke_ce4you (49)|16.1.2008 08:00
Ahojky potreboval bych poradit s timto problemem. Mam Loox 720, nahral jsem si do nej Garmin Mobile XT, ale pri jeho startu se mi objevi tato error hlaska:
"The Bluetooth Radio failed to turn on due to insufficient driver memory available You must perform a normal reset before you can turn on the Bluetooth Radio"
Zjistil jsem, ze tato hlaska, potazmo tento problem je spjat s SPB diary, kdyz ho odeberu z Today obrazovky, bluetooth se normalne nastartuje a XT hleda zarizeni. Jeste dodam, ze Igo, TT, Garmin Que, se spousteji s BT uplne normalne i pri zapnutych SPB.
Poradite mi jak na to.
SPB potrebuji pouzivat.
XT je nahrano na CF

Diky.
našrot (126)|7.3.2008 14:20
Padluke: to je na Looxovi 720/718 úplně běžné - nemusíš odstraňovat SPB diary, mělo by stačit před spuštěním garmin XT resetovat stroj (myslím jen soft reset ;o) ). A hlavně je zajímavé, aspoň u mě, že se mi tahle chyba objevila až později (bez souvislosti s novou verzí apod.) a ani po HR zařízení se neodstranila.
LiborH_ce4you (15)|7.3.2008 14:53
[QUOTE="Logman"]

LiborH: Pokročil jsi někam se šipkou?

[/QUOTE]

Já jsem se šipkou už nepokročil, ale smířil se se stavem. Žít se s tím nechalo...

Ale pak jsem jí věnoval jednomu klukovi a on jí iniciativně dodělal, takže teď už dle mého nemá žádnou chybu a nic lepšího si ani neumím představit :)

Zkusím jí přiložit, jestli se to povede.
Logman (95)|7.3.2008 15:31
[QUOTE="LiborH"]Zkusím jí přiložit, jestli se to povede.[/QUOTE]

Super, až budu mít chvilku mrknu na to. Já jsem se od té doby věnoval něčemu jinému. Můžeš, prosím, šipku přihodit také sem ? Případně i s náhledem? Díky

A něco málo o novém ATLASu zde.
kopacek (466)|7.3.2008 20:54
POZOR!

Nová mapa ČR pro Garminy, Atlas Czech verze 7 od Picodasu je [/URL]ke stažení.

Nové vlastnosti ve srovnání s předchozí verzí mapy - Atlas CR10R v6:

Nový, zpřesněný a doplněný zákres silniční a uliční sítě v ČR.
Podpora formátu mapy NT.
Kvalitnější a doplněná data pro routing – jednosměrky, mimoúrovňové křižovatky, pěší zóny, neprůjezdné komunikace včetně přikázaných směrů jízdy, zákazů vjezdu a odbočení.
Možnost výpočtu trasy pro nákladní dopravu. Omezujícím parametrem jsou šířka vozidla 2,5 m, výška vozidla 4,1 m a celková hmotnost vozidla 25 tun (vozidla převyšující tyto parametry jsou klasifikována jako nákladní doprava/TIR). Týká se především mostů, podjezdů a místních komunikací. Pozor - v mapě nejsou graficky zobrazeny údaje typu výšky tunelů či nosnosti mostů
Body zájmu POI – zpřesnění a doplnění na celkový počet cca 50 000, celkem přidáno více jak 5.000 nových POI.
Cesty – doplnění velkého množství lesních a polních cest (desetitisíce úseků).
Místní komunikace – doplnění a zpřesnění geometrie v menších sídlech.
Železnice - doplnění některých železničních vleček.
Vodstvo - výrazné zpřesnění a zahuštění vrstvy drobných vodních toků a ploch.
Instalace včetně aktuální verze programu MapSource 6.13.5 s českým ovládáním.
Dálnice a rychlostní komunikace – stav k prosinci 2007 s těmito novými úseky:

D1 (D47) úsek Ostrava-Rudná - Bohumín na Ostravsku (17 km)
D3 úsek Mezno - Chotoviny na Táborsku (7 km)
R4 křižovatka s I/20 u Třebkova na Písecku (1 km)
R6 průtah Karlovy Vary (rozšíření na 4 pruhy, 5 km)
R35 úsek Křelov – Slavonín u Olomouce (západní část obchvatu města, 5 km)
R48 úsek Tošanovice - Žukov na Ostravsku (dokončení tahu Frýdek-Místek – Český Těšín, 8 km)
R48 úsek Bělotín (obchvat obce mezi Hranicemi a Novým Jičínem, 2 km)
Silnice I. třídy – stav k listopadu 2007 s těmito novými úseky:

I/4 úsek Nová Houžná – Hliniště na Šumavě (6 km)
I/7 úsek Chomutov – Křimov v Krušných horách (7 km)
I/13 rozšíření úseku Chomutov - Černovice (2 km)
I/34 úsek Nová Ves - Božejov na Pelhřimovsku (3 km)
I/34 obchvat Stráže nad Nežárkou na Jindřichohradecku (3 km)
I/38 most přes Labe u Chvalovic na Nymbursku (2 km)
I/38 rozšíření Průmyslové ulice v Mladé Boleslavi (1 km)
I/39 úsek Černá v Pošumaví – Hořice na Šumavě (4 km)
I/49 rozšíření silnice ve Zlíně-Malenovicích (2 km)
V mapě ani navigaci není zahrnut tento úsek:

I/21 jižní část obchvatu Plané u Mariánských Lázní (2 km)

Podotýkám, že jde o mapu, jejímž původním autorem je firma Ceda, která stejný mapový podklad ČR dodává TeleAtlasu. Tato mapa tedy netrpí chybami, jako mapa ČR od Navtequ, která je součástí mapy City Navigator Europe NT 2008. Mělo by se tedy jednat v současné době o nejkvalitnější silniční mapu ČR.
xtonda (811)|20.7.2008 12:13
Ahoj,

pokud nahrnu Mapsourcem do Mobile XT více map stejné oblasti (Atlas, TOPO) tak v aplikaci nejde, nebo jsem to alespoň nenašel, mezi nimi přepínat a zvolit, kterou chci právě používat.

Jediné co mě napadá, je nahrát mapy jednotlivě a vygenerované soubory přejmenovávat, což mi nepřijde moc praktické. Jde to nějak lépe?
David_ce4you (199)|20.7.2008 12:36
Jde to jednodušeji.
Nástroje - Správa údajů - Sady map, tlačítko MapSource a potom zaškrtnout jen tu kterou potřebuji.
Mám takhle Atlas a Topo a podle potřeby mezi nimi bez problémů přepínám.