Yakuma Delta 300 GPS - zkušenosti, tipy a triky...
Zdravím všechny,má někdo zkušenosti s YAKUMO Delta 300 GPS? Myslím výkonostně,jak je na tom. V testech se toho o výkonu moc nepíše. Všude se spíše věnují GPSce. Myslím třeba jak na tom běhají nějaké hry nebo video.V Autosalonu na Primě ho testovali s Pocket Kimem a tam valil celkem slušně,ale nevím, jak moc je PocketKim náročný na procesor.
Totalne spokojen
- video - bez problemu
- GPS - super
- reproduktor - vyborna hlasitost a srozumitelnost pro GPS navigace, v aute nemusim ztlumovat radio a to i presto, ze ho neposloucham nijak potichu (ale taky me samozrejme "nerve")
- akumulatory - daleko lepsi vydrz nez Acer
- velikost a vaha - spokojenost
- design - neutralni
- video - bez problemu
- GPS - super
- reproduktor - vyborna hlasitost a srozumitelnost pro GPS navigace, v aute nemusim ztlumovat radio a to i presto, ze ho neposloucham nijak potichu (ale taky me samozrejme "nerve")
- akumulatory - daleko lepsi vydrz nez Acer
- velikost a vaha - spokojenost
- design - neutralni
Totalne spokojen
...jojojo, se všemi uvedenými body bych souhlasil. Po třech měsících intenzivního provozu ale už objevuju i mouchy, např.:
- joystick (nebo spíš jeho čidla) je vyroben z čehosi velmi neodolného a už mi nefunguje - následek týdenní pařby Age of Empires (a to nejsem žádný brutalforce)...
- barva, kterou je natřen case přístroje, se začíná otírat
- teleskopický stylus taky moc nevydrží a původní "tuhost" zasouvání polevuje. Koupil jsem si kožené pouzdro (každého zájemce o delší fungování skoro povinnost), takže do jeho kapsičky jsem si pořídil pevný náhradní stylus.
Resumé - jinak výborný přístroj, který by si ovšem v některých bodech zasloužil kvalitnejší zpracování...
...jojojo, se všemi uvedenými body bych souhlasil. Po třech měsících intenzivního provozu ale už objevuju i mouchy, např.:
- joystick (nebo spíš jeho čidla) je vyroben z čehosi velmi neodolného a už mi nefunguje - následek týdenní pařby Age of Empires (a to nejsem žádný brutalforce)...
- teleskopický stylus taky moc nevydrží a původní "tuhost" zasouvání polevuje. Koupil jsem si kožené pouzdro (každého zájemce o delší fungování skoro povinnost), takže do jeho kapsičky jsem si pořídil pevný náhradní stylus.
Resumé - jinak výborný přístroj, který by si ovšem v některých bodech zasloužil kvalitnejší zpracování...
[QUOTE="roadmonster"]Totalne spokojen
[/QUOTE]
Ja jsem se ani s jednim z vyse uvedenym problemem nesetkal behem cca 7 mesicu co Deltu mam, ale nerikam tim ze to neni mozne.
PDA pouzivam a taham sebou kazdy den.
[/QUOTE]
Ja jsem se ani s jednim z vyse uvedenym problemem nesetkal behem cca 7 mesicu co Deltu mam, ale nerikam tim ze to neni mozne.
PDA pouzivam a taham sebou kazdy den.
[QUOTE="roadmonster"]Totalne spokojen
[/QUOTE]
Já také nemám (zatím) podobné problémy, ale stylus má skutečně sníženou tuhost než na počátku při zakoupení.
Jinak jsem též spokojen hlavně s GPS- jak jinak vždyť jak se říká "každý fandí svýmu týmu"
[/QUOTE]
Já také nemám (zatím) podobné problémy, ale stylus má skutečně sníženou tuhost než na počátku při zakoupení.
Jinak jsem též spokojen hlavně s GPS- jak jinak vždyť jak se říká "každý fandí svýmu týmu"
Ad intenzivní provoz - BatMem mi hlásí zatím nějakých 350 hodin provozu. Nevím, jak to PDA bude vypadat po 1000 nebo 2000...
:?
Ale abych taky trochu "kopal za tým" (to Jery a spol. :-) ) - výdrž baterek super, display super, výpočty GPS super, hlasitost navigace super...
...a hlavně - chytání satelitů mezi domy, v lese, v horách apod.: SUPERSUPER!!
- před koupí navigačního PDA mě spousta diskuzních fór i (!!) dealerů varovala před minimální průchodností signálu GPS. Pravda - někdy nechytám 9-12 satelitů, ale třeba jenom 4-5 :-)))
Ale abych taky trochu "kopal za tým" (to Jery a spol. :-) ) - výdrž baterek super, display super, výpočty GPS super, hlasitost navigace super...
- před koupí navigačního PDA mě spousta diskuzních fór i (!!) dealerů varovala před minimální průchodností signálu GPS. Pravda - někdy nechytám 9-12 satelitů, ale třeba jenom 4-5 :-)))
[QUOTE="roadmonster"]Ad intenzivní provoz - BatMem mi hlásí zatím nějakých 350 hodin provozu. Nevím, jak to PDA bude vypadat po 1000 nebo 2000...
- před koupí navigačního PDA mě spousta diskuzních fór i (!!) dealerů varovala před minimální průchodností signálu GPS. Pravda - někdy nechytám 9-12 satelitů, ale třeba jenom 4-5 :-)))[/QUOTE]
Měl jsem také obavy o průchodnosti signálu, hlavně ve městě, ale jak se zdá byly zbytečné. Bydlím v posledním patře a signál chytám i na sedačce, když sedím v obýváku (cca 2 metry od okna). Zkrátka někdy je potřeba si vyzkoušet věci sám a nedat jen na nějaké články. Ale netvrdím, že před zakoupením (jakéhokoliv) přístroje by si neměl o něm člověk něco zjistit. NAOPAK. Veškeré informace jsou k nezaplacení. Ale i v dnešní době seriových výrobků se může lišit kus od kusu a navíc v recenzích mohou být betaverze výrobků či softu, které se od finálního výrobku, který se dostane na trh může odlišovat-většinou k dobrému.
Napište jaké používáte mapi či soft k GPS - Yakumu zdar :-))
- před koupí navigačního PDA mě spousta diskuzních fór i (!!) dealerů varovala před minimální průchodností signálu GPS. Pravda - někdy nechytám 9-12 satelitů, ale třeba jenom 4-5 :-)))[/QUOTE]
Měl jsem také obavy o průchodnosti signálu, hlavně ve městě, ale jak se zdá byly zbytečné. Bydlím v posledním patře a signál chytám i na sedačce, když sedím v obýváku (cca 2 metry od okna). Zkrátka někdy je potřeba si vyzkoušet věci sám a nedat jen na nějaké články. Ale netvrdím, že před zakoupením (jakéhokoliv) přístroje by si neměl o něm člověk něco zjistit. NAOPAK. Veškeré informace jsou k nezaplacení. Ale i v dnešní době seriových výrobků se může lišit kus od kusu a navíc v recenzích mohou být betaverze výrobků či softu, které se od finálního výrobku, který se dostane na trh může odlišovat-většinou k dobrému.
Napište jaké používáte mapi či soft k GPS - Yakumu zdar :-))
Já už to psal v jiném vlákně:
- SmartMaps Navigator CZ 1:100000 a Praha 1:20000
- Route 66 Navigate 2004 for PPC
- SmartMaps Navigator CZ 1:100000 a Praha 1:20000
- Route 66 Navigate 2004 for PPC
Já používám autoatlas PocketKim Česká republika + Praha dále SmartMaps turistická mapa Karlovarska a SmartMaps plán města Karlovy Vary. Na netu jsem si stáhnul docela dobrej freeware prográmek VisualGPS, který se může hodit pro turistiku.
[QUOTE="roadmonster"]Jery, máš někde odkaz na to VisualGPS? Co to umí...?[/QUOTE]
Promiň, že píšu až teď.
adresa: http://www.visualgps.net/VisualGPSce/default.htm -jsou tam i obrázky
Co to umí ? Základní věci, zobrazí satelity-sílu signálu ale i rozmístění satelitů dále kompas, rychlost, vzdálenost, určí pozici apod. chce to vyzkoušet.
Promiň, že píšu až teď.
adresa: http://www.visualgps.net/VisualGPSce/default.htm -jsou tam i obrázky
Co to umí ? Základní věci, zobrazí satelity-sílu signálu ale i rozmístění satelitů dále kompas, rychlost, vzdálenost, určí pozici apod. chce to vyzkoušet.
Díky za tip, měl jsem podle Tvého prvního příspěvku pocit, že to byl mohl být ten správný prográmek pro celosvětově univerzální použití GPS, bez nutnosti mít mapu :-)
- tenhle můj dojem si tímto druhým příspěvkem jedině podpořil, takže si to jdu stáhnout a vyzkoušet :-)
Díky!
- tenhle můj dojem si tímto druhým příspěvkem jedině podpořil, takže si to jdu stáhnout a vyzkoušet :-)
Díky!
[QUOTE="roadmonster"]Díky za tip, měl jsem podle Tvého prvního příspěvku pocit, že to byl mohl být ten správný prográmek pro celosvětově univerzální použití GPS, bez nutnosti mít mapu :-)
Díky![/QUOTE]
jESTE JE DOBRY MEGALITH GPS TUNER.
WWW.MEGALITH.HU
WWW.GPSTUNER.COM
- KOMPAS
- NAVIGACE K MISTU
- PRACE S NASKENOVANYMA MAPAMA (BMP.JPG, GIF)
- ZAZNAM TRASY
- HLASOVA NAVIGACE
KONKURENCE (MOZNA) OZIEXPLORERU, KTERY ME NA PRVNI POHLED PRIPADAL SLOZITY A TAK JSEM HO HNED SMAZAL
Díky![/QUOTE]
WWW.MEGALITH.HU
WWW.GPSTUNER.COM
- KOMPAS
- NAVIGACE K MISTU
- ZAZNAM TRASY
- HLASOVA NAVIGACE
KONKURENCE (MOZNA) OZIEXPLORERU, KTERY ME NA PRVNI POHLED PRIPADAL SLOZITY A TAK JSEM HO HNED SMAZAL
[QUOTE="roadmonster"]Díky za tip, měl jsem podle Tvého prvního příspěvku pocit, že to byl mohl být ten správný prográmek pro celosvětově univerzální použití GPS, bez nutnosti mít mapu :-)
Díky![/QUOTE]
Nemáš zač. Až to vyzkoušíš tak napiš jak ti to maká a jestli to je to co jsi potřeboval.:)
Díky![/QUOTE]
Nemáš zač. Až to vyzkoušíš tak napiš jak ti to maká a jestli to je to co jsi potřeboval.:)
[QUOTE="Kocir"][QUOTE="roadmonster"]Díky za tip, měl jsem podle Tvého prvního příspěvku pocit, že to byl mohl být ten správný prográmek pro celosvětově univerzální použití GPS, bez nutnosti mít mapu :-)
Díky![/QUOTE]
WWW.MEGALITH.HU
WWW.GPSTUNER.COM
- KOMPAS
- NAVIGACE K MISTU
- ZAZNAM TRASY
- HLASOVA NAVIGACE
KONKURENCE (MOZNA) OZIEXPLORERU, KTERY ME NA PRVNI POHLED PRIPADAL SLOZITY A TAK JSEM HO HNED SMAZAL[/QUOTE]
Je freeware? Jak je to s kalibrací map. Mně osobně připadá oziexplorer také složitý.
Díky![/QUOTE]
WWW.MEGALITH.HU
WWW.GPSTUNER.COM
- KOMPAS
- NAVIGACE K MISTU
- ZAZNAM TRASY
- HLASOVA NAVIGACE
KONKURENCE (MOZNA) OZIEXPLORERU, KTERY ME NA PRVNI POHLED PRIPADAL SLOZITY A TAK JSEM HO HNED SMAZAL[/QUOTE]
Je freeware? Jak je to s kalibrací map. Mně osobně připadá oziexplorer také složitý.
Screenshoty můj dojem dále podpořily, leč...
"...is not valid Win32 application..."!!!!!
Docela mě šokovala tahle hláška a už jsem chtěl volat SOS - pak jsem si ale řekl, že než budu za blondýnu, tak ještě vyzkouším prostě nakopírovat do PDA...
...a vono to funguje :D
Takže večer vyzkouším, díky!
"...is not valid Win32 application..."!!!!!
Docela mě šokovala tahle hláška a už jsem chtěl volat SOS - pak jsem si ale řekl, že než budu za blondýnu, tak ještě vyzkouším prostě nakopírovat do PDA...
...a vono to funguje :D
Takže večer vyzkouším, díky!
Mohl by mi někdo poradit?
V březnu jedu do Německa konkrétně do Frankfurtu. Dá se někde koupit plán města Frankfurt, nebo ještě lépe existuje mapa Německa kde by byl i plán Frankfurtu? -pokud možno routovatelný
Děkuji za opovědi :sarcastic:
V březnu jedu do Německa konkrétně do Frankfurtu. Dá se někde koupit plán města Frankfurt, nebo ještě lépe existuje mapa Německa kde by byl i plán Frankfurtu? -pokud možno routovatelný
Děkuji za opovědi :sarcastic:
Me se to Yakumo celkem libi, akorat me stve, ze tam nenacpali jeste CF slot. Mylo by to fakt parada. Integrovana GPS + SD + CF apod. to uz by nebyla tak velka investice. Jak jste na tom s mapami, staci vam pro bezny provoz pouze vnitrni pamet, nebo musite mit kartu?
[QUOTE="botur"]Me se to Yakumo celkem libi, akorat me stve, ze tam nenacpali jeste CF slot. Mylo by to fakt parada. Integrovana GPS + SD + CF apod. to uz by nebyla tak velka investice. Jak jste na tom s mapami, staci vam pro bezny provoz pouze vnitrni pamet, nebo musite mit kartu?[/QUOTE]
S tím CF slotem souhlasím.
S mapami je to individuální. Záleží co potřebuješ nebo lépe řečeno pužíváš. Obecně se dá myslím říct, že s Českou republikou si vystačíš s vnitřní pamětí, ale pokud chceš evropu (postačí i mapa Německa) je paměťová karta nutností. Zvlášť pokud si chceš ukládat i jiná data. :cool:
S tím CF slotem souhlasím.
S mapami je to individuální. Záleží co potřebuješ nebo lépe řečeno pužíváš. Obecně se dá myslím říct, že s Českou republikou si vystačíš s vnitřní pamětí, ale pokud chceš evropu (postačí i mapa Německa) je paměťová karta nutností. Zvlášť pokud si chceš ukládat i jiná data. :cool:
[QUOTE="Jery"][QUOTE="Kocir"][QUOTE="roadmonster"]Díky za tip, měl jsem podle Tvého prvního příspěvku pocit, že to byl mohl být ten správný prográmek pro celosvětově univerzální použití GPS, bez nutnosti mít mapu :-)
Díky![/QUOTE]
WWW.MEGALITH.HU
WWW.GPSTUNER.COM
- KOMPAS
- NAVIGACE K MISTU
- ZAZNAM TRASY
- HLASOVA NAVIGACE
Je freeware? Jak je to s kalibrací map. Mně osobně připadá oziexplorer také složitý.[/QUOTE]
Neni to Freeware, ale v dnesni dobe internetu toto ne vzdy plati.
Jinak kalibrace je velmi jednoducha. Zapichnu do mapy stylus a pridam mu bud hodnoty GPS souradnic nebo prevezmu tyto z GPS prijimace. Pro kazdou mapu se zadavaji dva kalibracni body. Na webu maji zdarma i verzi na kalibraci map pro PC.
Co se tyce map spolkne to klasicke JPG, GIP soubory.
Ozi jsem mel nainstalovan asi 10 minut a jelikoz jsme se v nem nevyznal "na prvni pohled" tak jsem ho zase odinstaloval. Taky jsem mel pocit, ze primo JPG a GIF nepolyka, ale nevim to jiste.
Díky![/QUOTE]
WWW.MEGALITH.HU
WWW.GPSTUNER.COM
- KOMPAS
- NAVIGACE K MISTU
- ZAZNAM TRASY
- HLASOVA NAVIGACE
Je freeware? Jak je to s kalibrací map. Mně osobně připadá oziexplorer také složitý.[/QUOTE]
Neni to Freeware, ale v dnesni dobe internetu toto ne vzdy plati.
Jinak kalibrace je velmi jednoducha. Zapichnu do mapy stylus a pridam mu bud hodnoty GPS souradnic nebo prevezmu tyto z GPS prijimace. Pro kazdou mapu se zadavaji dva kalibracni body. Na webu maji zdarma i verzi na kalibraci map pro PC.
Co se tyce map spolkne to klasicke JPG, GIP soubory.
Ozi jsem mel nainstalovan asi 10 minut a jelikoz jsme se v nem nevyznal "na prvni pohled" tak jsem ho zase odinstaloval. Taky jsem mel pocit, ze primo JPG a GIF nepolyka, ale nevim to jiste.
Stánnul jsem si OziexplorerCE (jak jsi napsal v dnesni dobe internetu ....;) ) a k tomu nějaké mapy a musím napsat, že jsem překvapen. Je to super!!! Možnosti uživatelského nastavení, plánování tras a vůbec - neváhejte a vyzkoušejte.
Dnes vyzkouším ten MEGALITH GPS TUNER.
[QUOTE="Jery"]Stánnul jsem si OziexplorerCE (jak jsi napsal v dnesni dobe internetu ....;) ) a k tomu nějaké mapy a musím napsat, že jsem překvapen. Je to super!!! Možnosti uživatelského nastavení, plánování tras a vůbec - neváhejte a vyzkoušejte.
[/QUOTE]
Jak jsem rekl Ozi jsem moc neodzkousel, ale rekl bych ze principem jsou sobe "konkurence". Odzkousel jsem vsak Megalith (v dobre internetu nic neni problem).
Co se me libi:
- moznost prace primo s jpg, gif
- zaznam trasy a jeji prehrani
- waypointy
- moznost hlasove navigace po jiz projete trase
- moznost navigace kompasem k cili (treba mozno vyuzit k najiti vlastniho auta na parkovisti v nakupnim centru)
- prace s mapami, kde se prepina mezi mapama automaticky, at uz pri zoomu nebo pri prekroceni "hranice" obrazku.
Netvrdim vsak timto, ze Ozi je spatny, nezkousel jsem ho poradne.
[/QUOTE]
Jak jsem rekl Ozi jsem moc neodzkousel, ale rekl bych ze principem jsou sobe "konkurence". Odzkousel jsem vsak Megalith (v dobre internetu nic neni problem).
Co se me libi:
- moznost prace primo s jpg, gif
- zaznam trasy a jeji prehrani
- waypointy
- moznost hlasove navigace po jiz projete trase
- moznost navigace kompasem k cili (treba mozno vyuzit k najiti vlastniho auta na parkovisti v nakupnim centru)
- prace s mapami, kde se prepina mezi mapama automaticky, at uz pri zoomu nebo pri prekroceni "hranice" obrazku.
Netvrdim vsak timto, ze Ozi je spatny, nezkousel jsem ho poradne.
Jo, tak jsem nainstalova Megalith a mohu říct, že jsem byl překvapený (příjemně). Prográmek je zdařilý. Zkalibrování map přímo v PPC je otázkou chvilky (stačí zadat dva body což je možná trochu limitující-myslím kvůli přesnosti, ale netvrdím to protože jsem to nevyzkoušel důkladně). Bydlím v Karlových Varech tak jsem si stáhnul mapu mého bydliště v jpg., zkalibroval a vyšel do ulic. Vše chodilo OK. Ve volném čase si ho prubnu trochu víc.:))
Jaké máš zkušenosti s přesností takto nakalibrovaných map?
Jaké máš zkušenosti s přesností takto nakalibrovaných map?
Hele, já jsem evidentně sto let za opicema...??? Kde to stahujete, pánové?? ;-)
(kdyby to náhodou bylo "tajné", tak mroad77@seznam.cz, prosím :D )
(kdyby to náhodou bylo "tajné", tak mroad77@seznam.cz, prosím :D )
[QUOTE="roadmonster"]Hele, já jsem evidentně sto let za opicema...??? Kde to stahujete, pánové?? ;-)
(kdyby to náhodou bylo "tajné", tak mroad77@seznam.cz, prosím :D )[/QUOTE]
PAGE UP
(kdyby to náhodou bylo "tajné", tak mroad77@seznam.cz, prosím :D )[/QUOTE]
PAGE UP
Jak se s Yakumikem dostanete na net? Jde propojit kabelem s mobilem? Infra asi moc praktické není :-(
[QUOTE="Kozlik007"]Jak se s Yakumikem dostanete na net? Jde propojit kabelem s mobilem? Infra asi moc praktické není :-(
[/QUOTE]
Já jedu přes infra pořád a nemám problém... Akorát to vždycky chce najít nějaký stůl...
(Oskar GPRS Standard)
[/QUOTE]
Já jedu přes infra pořád a nemám problém... Akorát to vždycky chce najít nějaký stůl...
(Oskar GPRS Standard)
[QUOTE="Kozlik007"]Jak se s Yakumikem dostanete na net? Jde propojit kabelem s mobilem? Infra asi moc praktické není :-(
[/QUOTE]
Já taky jedu přes infra a v poho.
[/QUOTE]
Já taky jedu přes infra a v poho.
[/QUOTE]
T-Mobile v pohode.
Dost dobry program je connect2internetPRO - nemusi se nic nastavovat, zjisti si sam typ mobilu, typ operatora a zpusob spojeni,
[/QUOTE]
T-Mobile v pohode.
Dost dobry program je connect2internetPRO - nemusi se nic nastavovat, zjisti si sam typ mobilu, typ operatora a zpusob spojeni,
[QUOTE="Kocir"]Dost dobry program je connect2internetPRO - nemusi se nic nastavovat, zjisti si sam typ mobilu, typ operatora a zpusob spojeni,[/QUOTE]
Hele, existuje taky nějaký freewárek, který by mi počítal stažené kB? Zatím jsem objevil jenom payware, který si za toto prosté počítadlo účtuje na můj vkus celkem dost.
Hele, existuje taky nějaký freewárek, který by mi počítal stažené kB? Zatím jsem objevil jenom payware, který si za toto prosté počítadlo účtuje na můj vkus celkem dost.
[QUOTE="roadmonster"][QUOTE="Kocir"]Dost dobry program je connect2internetPRO - nemusi se nic nastavovat, zjisti si sam typ mobilu, typ operatora a zpusob spojeni,[/QUOTE]
Hele, existuje taky nějaký freewárek, který by mi počítal stažené kB? Zatím jsem objevil jenom payware, který si za toto prosté počítadlo účtuje na můj vkus celkem dost.[/QUOTE]
Posledni verze to umi, ale neni normalne free.
Hele, existuje taky nějaký freewárek, který by mi počítal stažené kB? Zatím jsem objevil jenom payware, který si za toto prosté počítadlo účtuje na můj vkus celkem dost.[/QUOTE]
Posledni verze to umi, ale neni normalne free.
To: Kocir
Mám problém s Megalithem. Naskenoval jsem si mapu A4 list (1,9Mb_jpg) a program jí nechce načíst. Zkoušel jsem jí transformovat do jiných formátů-bmp.gif,png.. ale stále mi to píše "Set a map first!".
Je to divné, protože když tam dám jákikoliv jiný obrázek (ale menší) tak se zobrazí-třeba i fotka. Je velikost mapových listů nějak omezena, nebo dělám něco špatně? :(
Mám problém s Megalithem. Naskenoval jsem si mapu A4 list (1,9Mb_jpg) a program jí nechce načíst. Zkoušel jsem jí transformovat do jiných formátů-bmp.gif,png.. ale stále mi to píše "Set a map first!".
Je to divné, protože když tam dám jákikoliv jiný obrázek (ale menší) tak se zobrazí-třeba i fotka. Je velikost mapových listů nějak omezena, nebo dělám něco špatně? :(
[QUOTE="Jery"]To: Kocir
[/QUOTE]
Myslim, ze ta mapa je moc velka (sirka x vyska). Na jejich strankach je programek pro PC (free), ktery umi takto velky obrazek rozsekat a Megalith si pak jednotlive kousky natahuje.
Je vsak pravda, ze kdyz jsem si postahoval nekolik map z webu zkalibrovane pro Megalith tak me to taky delalo.
Pokud moje prvni rada nepomuze, pak nezbyde nez se obratit na autora programu. Je to sice madar, ale umi anglicky a reaguje celkem rychle.
[/QUOTE]
Myslim, ze ta mapa je moc velka (sirka x vyska). Na jejich strankach je programek pro PC (free), ktery umi takto velky obrazek rozsekat a Megalith si pak jednotlive kousky natahuje.
Je vsak pravda, ze kdyz jsem si postahoval nekolik map z webu zkalibrovane pro Megalith tak me to taky delalo.
Pokud moje prvni rada nepomuze, pak nezbyde nez se obratit na autora programu. Je to sice madar, ale umi anglicky a reaguje celkem rychle.
[QUOTE="Kocir"][QUOTE="Jery"]To: Kocir
[/QUOTE]
Pokud moje prvni rada nepomuze, pak nezbyde nez se obratit na autora programu. Je to sice madar, ale umi anglicky a reaguje celkem rychle.[/QUOTE]
Dík za tip ten Map Calibrator vyzkouším. Jsou ještě někde nějaké mapky pro megalith než na http://www.gpstuner.com/mapshare/map_list.php ?
Jak se těšíš na GPS Tuner v4.0 ? Koukal jsem na obrázky a vypadá to dobře :yes: nebo snad ne?
[/QUOTE]
Pokud moje prvni rada nepomuze, pak nezbyde nez se obratit na autora programu. Je to sice madar, ale umi anglicky a reaguje celkem rychle.[/QUOTE]
Dík za tip ten Map Calibrator vyzkouším. Jsou ještě někde nějaké mapky pro megalith než na http://www.gpstuner.com/mapshare/map_list.php ?
Jak se těšíš na GPS Tuner v4.0 ? Koukal jsem na obrázky a vypadá to dobře :yes: nebo snad ne?
DAL JSEM NEZKOUMAL
Jak se těšíš na GPS Tuner v4.0 ? Koukal jsem na obrázky a vypadá to dobře nebo snad ne?
JESTE JSEM TO NESTUDOVAL.
DAL JSEM NEZKOUMAL
Jak se těšíš na GPS Tuner v4.0 ? Koukal jsem na obrázky a vypadá to dobře nebo snad ne?
JESTE JSEM TO NESTUDOVAL.
Na co využíváte ten GPS Tuner? Tam jdou dostat i mapy česka, třeba naskenovaný jako třeba do Ozi Explorera?
[QUOTE="Kozlik007"]Na co využíváte ten GPS Tuner? Tam jdou dostat i mapy česka, třeba naskenovaný jako třeba do Ozi Explorera?
[/QUOTE]
Ano lze tam dostat principilane jakoukoliv mapu ve formatu JPG a GIF. Myslim ze primy import map z Ozi to nepodporuje.
Pouzit se to da myslim stejne jako Ozi. Ma to zaznam trasy a podle ni se pak da jet a nechat se hlasove navigovat.
Dokonce je tam funkce GPS share, kde pri pripojeni na inet vidite kamarady kde se nachazi.
Pak to lze pouzit i jako kompas a nechat se treba v lese navigovat primo ke svemu autu na parkovisti.
Designove se me zda byt vice pritulny a pochopil jsem ho hned. U Oziho to bylo naopak, ale presto nedokazi rici co je lepsi, nebot az tak jeem to nepruboval, hlavne Oziho.
[/QUOTE]
Ano lze tam dostat principilane jakoukoliv mapu ve formatu JPG a GIF. Myslim ze primy import map z Ozi to nepodporuje.
Pouzit se to da myslim stejne jako Ozi. Ma to zaznam trasy a podle ni se pak da jet a nechat se hlasove navigovat.
Dokonce je tam funkce GPS share, kde pri pripojeni na inet vidite kamarady kde se nachazi.
Pak to lze pouzit i jako kompas a nechat se treba v lese navigovat primo ke svemu autu na parkovisti.
Designove se me zda byt vice pritulny a pochopil jsem ho hned. U Oziho to bylo naopak, ale presto nedokazi rici co je lepsi, nebot az tak jeem to nepruboval, hlavne Oziho.
Tak jsem se včera trochu šťoural v v GPS Tuneru Megalith a zkoušel jsem si ho počešťovat, včetně hlasové navigace a vono TO JDE! Mám zatím hotovo tak 50% ale o vekendu na to doufám skočím a dotáhnu to do konce.
Nebo to snad už někdo udělal? Myslím, aby jsem nedělal něco co už je jednou hotové :).
Nebo to snad už někdo udělal? Myslím, aby jsem nedělal něco co už je jednou hotové :).
[QUOTE="Jery"]Tak jsem se včera trochu šťoural v v GPS Tuneru Megalith a zkoušel jsem si ho počešťovat, včetně hlasové navigace a vono TO JDE! Mám zatím hotovo tak 50% ale o vekendu na to doufám skočím a dotáhnu to do konce.
Nebo to snad už někdo udělal? Myslím, aby jsem nedělal něco co už je jednou hotové :).[/QUOTE]
Kdysi jsem to delal, ale nejak jsem pak nemohl donutit program aby ho tam priradil jako dalsi polozku v nabidce jazykovych mutaci, tak jsem se na to vyprdl nebot ENG mi nedela problemy.
Nebo to snad už někdo udělal? Myslím, aby jsem nedělal něco co už je jednou hotové :).[/QUOTE]
Kdysi jsem to delal, ale nejak jsem pak nemohl donutit program aby ho tam priradil jako dalsi polozku v nabidce jazykovych mutaci, tak jsem se na to vyprdl nebot ENG mi nedela problemy.
[QUOTE]Kdysi jsem to delal, ale nejak jsem pak nemohl donutit program aby ho tam priradil jako dalsi polozku v nabidce jazykovych mutaci, tak jsem se na to vyprdl nebot ENG mi nedela problemy.[/QUOTE]
Já sice ENG moc neumím, ale ovládání v programu je jednoduché i pro mne.
Dělám to spíš pro zábavu a pro někoho kdo by to chtěl mít "hezky česky"
:D
Já sice ENG moc neumím, ale ovládání v programu je jednoduché i pro mne.
Dělám to spíš pro zábavu a pro někoho kdo by to chtěl mít "hezky česky"
:D
Moje zkušenosti s yakumo 300 jsou ty nejlepší,super citlivost ,hlasitost i výdrž baterie. Nemá někdo zkušenost s tomotmem, jak nainstalovat Major roads ?
Zdravím,
nevíte někdo existuje-li speciální "aquapack" pro Yakumo? Já jsem nic nenašel jen pro klasická PDA. Jde mi o to, aby se to do toho pouzdra vešlo i s otevřenou anténou a zároveň to nebylo zbytečně moc veliké.
nevíte někdo existuje-li speciální "aquapack" pro Yakumo? Já jsem nic nenašel jen pro klasická PDA. Jde mi o to, aby se to do toho pouzdra vešlo i s otevřenou anténou a zároveň to nebylo zbytečně moc veliké.
Dobrý den,
stal jsem se šťastným uživatelem Navmana (obdoba Yakumo) ale mám jej v italštině. Nešlo by to nějak celé přeflashovat na ČJ nebo AJ. Dík za info. Myslím komplet dát tam nové WM 2003
stal jsem se šťastným uživatelem Navmana (obdoba Yakumo) ale mám jej v italštině. Nešlo by to nějak celé přeflashovat na ČJ nebo AJ. Dík za info. Myslím komplet dát tam nové WM 2003