Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 122 1231151101 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 1824

Téma: Garmin-Asus nüvifone M10 - obecná diskuze, tipy a zkušenosti...

  1. #1
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    [h]Co by jste měli vědět jako první:[/h]
    Jak udělat HARD RESET a SOFT RESET - ZDE
    Jak aktualizovat ROM - ZDE
    Kdy aktualizovat nové Garmin mapy - ZDE
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Garmin-Asus nüvifone M10, jak tedy bude vypadat tato novinka :
    Některá místa na fotografii zasprejována.
    Jedním slovem "špica". Vééélmi rychlé zařízení....
    Jestli se povede ještě upravit rádio, bude to vynikající přístroj.

    Specifikace :
    chipset : Qualcomm MSM 7227 / 600 MHz
    3D : Adreno 200
    RF : Qualcomm RTR6285
    Power management : Qualcomm PM7540
    PAM : SKY77336
    rozlišení : WVGA / 3,5"
    OS : Windows Mobile 6.5.3 CZ
    RAM : 512MB 4Gb (Samsung KA1000015M-AJTT)
    ROM : 512MB 4Gb (Samsung KA1000015M-AJTT)
    Internal storage : 4 GB (Hynix e-nand H26M32001DAR)
    kamera : 5 Mpx / bez blesku
    SW navigace : Garmin + 43 států
    baterie : 1500mAh
    wifi : ano b/g
    BT : 2.1 / A2DP / remote SIM
    microSD : ano


    Předběžná cena okolo 500USD.


    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    SRS pro M10 :
    http://uloz.to/4892616/srs-m10.rar

    Instalovat oba soubory až potom restart. Nejprve Security off a poté....

    [h]Zajímavá prezentace M10[/h]
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00339872_M10a_B7rH.jpg 
Zobrazení: 96 
Velikost: 70.9 KB 
ID: 11234   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00339872_M10_cXKh.jpg 
Zobrazení: 111 
Velikost: 60.7 KB 
ID: 11236   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00339872_M10b_GBwM.jpg 
Zobrazení: 100 
Velikost: 70.9 KB 
ID: 11238  
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    [h]Flash ROM[/h]
    Postup jak flešovat

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    [h]Hard Reset[/h]
    a)
    V zapnutém stavu zařízení sundáme zadní kryt kde je malé tlačítko Reset.
    Stiskneme tlačítko VOLUME DOWN (a držíme) a k tomu stiskneme ten reset stylusem (cca 1 sec) zařízení 2x zavibruje a zobrazí se dotaz.
    Stiskem "Zeleného tlačítka" potvrdíme - hotovo.

    b)
    Druhou možností je HR v samotném Windows.
    Nabídka Start - Nastavení - Systém - Výchozí nastavení

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    [h]Jak na registry ?[/h]
    Malý návod, kdyby někdo potřeboval informace jak na registry - něco jsem připsal ZDE

    [h]FAQ - Tipy a triky[/h]

    [h]IGO8[/h]
    Nastavení podsvícení přímo v IGO
    V tomto zařízení za normáních podmínek nelze měnit podsvícení displeje přímo v IGO. Exituje však možnost jak toho dosáhnout
    Do SYS.TXT přidat nebo do již stávajících sekcí doplnit tyto hodnoty:
    [device]
    sdcard_dsk_num=4

    [gps]
    port="2"
    baud="57600"

    [power]
    backlight_manage_values = 1
    backlight_manage_keys = 1
    backlight_max = 10
    backlight_min = 0
    backlight_reverse = 0
    backlight_key_timeout_BA = "BatteryTimeout"
    backlight_key_timeout_AC = "ACTimeout"
    backlight_key_ontap_BA = "BacklightOnTap"
    backlight_key_ontap_AC = "ACBacklightOnTap"
    backlight_key_on_BA = "OnOff"
    backlight_key_on_AC = "ExtOnOff"
    backlight_methods = 1,40
    backlight_events = 1
    keep_backlight_on_restore=0


    Já jsem šel ještě dále a do DATA.ZIPu do složky \config\devices\ jsem přidal nový soubor "asus M10.ini", který již obsahuje výše uvedené úpravy. Jak tento soubor aktivovat je pak jednoduché.
    Do SYS.TXT přidat nebo nahradit pouze toto:
    [device]
    type="asus M10"

    Zbytek v sekci [Device] se může vyhodit a nemusí tam už být nic z HTC zařízení.
    Pokud se rozhodnete pouze na úpravu SYS.TXT, je to na Vás. Pokud to chceme udělat možná trochu složitěji, ale "profesionálněji", zvolíme úpravu v DATA.ZIPu. Soubor asus M10.ini je nutné jen přidat do DATA.ZIP do složky \config\devices\ a přidat řádek v SYS.TXT.
    Doporučuji to druhou variantu a to hlavně z důvodu, že když v budoucnu takový to SYS.TXT bude např. v jiném zařízení, stačí jen změnit
    záznam v seksi DEVICE a nemusím pamatovat na to, k čemu jsou vlastně ty parametry POWER.
    Kdo by potřeboval s tímto pomoci, napište to sem do vlákkna (nepiště SZ).
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    [h]OS WM 6.5.3[/h]
    WiFi je aktivní i v režimu spánku
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Power\State\Suspend\{98C5250D-C29A-4985-AE5F-AFE5367E5006}]
    "default"=dword:00000001

    Vypnutí Windows lock (zámku OS)
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\BuiltIn\PwrMon]
    "Enabled"=dword:00000000

    Kde jsou uloženy zástupci na Asus Home?
    Všechny zástupci, kteří mají být zobrazeny na AsusHome se ukládají do registrů (kam jinam )
    Jsou uloženy zde:
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Today\Items\ Home]
    Hodí se to zejména k znovu nastavení všech našch iblíbených programů po fleši ROM nebo HR.
    Potřebujeme všechny položky z tohoto klíče, které začínají "Linkxxx" a "TotalLink", kde je uvedeno kolik těch zástupců tam vlastně je.
    Nedoporučuji moc zálohovat celý tento klíč, protože jsou tam i jiné hodnoty jak např. čísla verzí jednotlivých doplňků, které nemusí být stejné v různých ROM nebo v různých jiných nastaveních OS.
    Stačí tedy vytáhnout pouze položky:
    "Linkxxx"
    "TotalLink"


    Vypnutí zobrazování smlouvy EULA
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\ASUS\EULA]
    "Enabled"=dword:00000000

    Přidání aplikace do BlackListu pro automatické otáčení
    Víme, že se OS sám otáčí vždy, když se zařízení otočí. Je ale situace, kdy je to v dané aplikaci nežádoucí (např. IGO)
    Proto lze za tímto účelem udělat dcě věci. vypnout automatické ptáčení v celém OS (lze provést v nastavení), to ale samozřejmě vypne rotaci vždy a všude. Pokud budu chctít přidat jen jednu aplikaci, je nutné zjistit jak se daná aplikace jmenuje (EXE soubor + název okna). Ten název okna
    není vždy viditelný. Lze to zjistit např. v FDC TaskManageru a tyto hodnoty pak přidat do registrů a to do klíče:
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\ASUS\AutoRotationSetti ng]
    zde najdeme hned první položku "BlackList" a zde přidáme hodnoty:
    igo8.exe
    igo8.class

    Po úpravě je nutný restart OS. Pak už se nebude OS snažit aplikaci IGO otáčet.
    POZOR
    Uvedená položka "BlackList" je typ MultiString a některé editory registrů si neporadí s tímto typem a dojde tak k chybě...
    Editor Registrů v Resco Exploreru a např. aplikace CERegistry Editor to umí.
    PHM RegEdit to např neumí.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Níže uvedené soubory ke stažení jsou zkomrimovány do ZIPu (jinak by při uploadu došlo k přejmenování).
    asus_m10.zip obsahuje soubor "asus M10.ini" a je nutné ho uložit do DATA.ZIP\config\devices\ a upravit v SYS.TXT sekci [Device] hodnotu type="asus M10"
    sys.zip obsahuje můj SYS.TXT, který je už připraven k provozu s úpravou v DATA.ZIPu.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Veškeré úpravy provádíme všchni pouze na vlastní nebezpečí.
    Všechny uvedené úpravy jsou odzkoušené na třech různých zařízeních M10 a jsou funkční.
    Přesto i tak, doporučuji před jakoukoli úpravou zálohovat, zálohovat, zálohovat, zálohovat .....


    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    HH HH je offline
    Nováček
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    40

    Už někdo přišel na to, jak vypnout vibrace u klávesnice. Nechci aby mi při stisku písmena vibroval v ruce. Než napíšu sms, tak mě brní ruce :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    553

    Tak na to jsem také nepřišel .......
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    to Permar :
    hod´sem verzi FW a rádia kterou máš použitou
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    553

    verze rádia V4.6.15-Q2 ,verze paměti ROM M10_V4.11.0_CSY a verze rozšířené paměti V3.1.2 CZE00............
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Jo tak to je pekny zarizeni, docela o nem budu premyslet, jenom me mrzi, ze tam zase neni FM radio a blesk, pokud jsem tedy dobre cetl specifikace.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    553

    FM rádio není,mě to nevadí,nikdy jsem to nepotřeboval,ale je to věc názoru a zvyku, blesk či přisvětlovací dioda by tam být mohla,ale zkoušel jsem fotit ( většinou venku) a musím uznat ,že fotky jsou moc pěkné,natáčení videa je dost na výsoké úrovni. Odpoledne sem dám nějaké to video a fotky a můžeš posoudit. Jinak během týdenního používání jsem nezaznamenal žádné nedostatky co se týče funkcí ,ať se to týká volání,sms,emaily,atd. Žádný nucený SR či dokonce HR,prostě šlape jako hodinky. Pokud máš nějaké dotazy tak je napiš,pokusím se odpověď .
    Jenom dodám,že při zapnutí zařízení ,bez instalace aplikací, je volné ROM 285MB a RAM cca 250MB,což jsou skvělé hodnoty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    No, když to tak vezmu kolem a kolem... tak:
    Na HD je 292MB RAM, po startu OS mám 130MB volné RAM
    na M10 je 512MB RAM, po startu OS je 280MB volné RAM
    to je v obou případech přibližně 50% free, takže kde je ten rozdíl ?
    Spíš bych řekl, že M10 toho sežere daleko více
    Ale můj dotaz je: Co to IGO8 ? Zkoušel to někdo na M10? To by mě moc zajímalo. FM rádio je škoda, ale dá se s tím žít, ale bez IGO prostě umřu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    553

    Člověk dříve umře bez jídla a pití ) ,bez iGO se žít dá , a na co táhat dříví do lesa,když máš vše v jednom. Neboj brzy si to můžeš vyzkoušet.......ahoj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    No, je to jednoduché, Garmin navigaci nechci !
    Srovnávat tyto dva produkty ani snad nejde. Je to jako porovnávat Fabii(garmin) s BMW(igo). Já vím, jezdí oba....
    Pokud tam pojede IGO v plném znění a se všemi možnostmi a doplňky, tak je to jasné... :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    553

    Neboj vyzkoušíš,a posoudíš
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    Já jsem hodně překvapený cenou, ta je opravdu super.
    Ještě bude nutné doladit rádio, ale koukal jsem na stránky a něco se tam děje.
    Tak snad bude brzo i pro EU verzi, jelikož pro TW mají již novou.

    Problém s velikostí RAM část zabere PP, registry procesoru a něco programy.
    Další věc je že reálně je namapováno na všech novějších zařízeních (hlavně Qualcommy) o něco méně než se uvádí.

    Na P835 se uvádí RAM 288MB, avšak reálně je namapováno něco málo přes 150MB. Volné okolo 100MB.
    Něco málo si vezme i rádio a další HW.
    Ale v reálu je momentálně 200MB víceméně nenaplnitelných.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    553

    Zařízení s plnohodnotnou navigací,43 států Evropy + milion bodů zájmů , no nevím kdo tohle nabízí. Když odečtu kolik stojí navigační programy i s mapovými podklady,tak je cena bezkonkurenční:yes:

    A hlavně co je důležité ,člověk ,který si toto zařízení koupí a nikdy neměl s WM zkušenosti ,tak ho prostě zapne ,dle návodu nastaví to nejdůležitější a vše šlape jako hodinky,přesně tak jako můj kolega z práce,který viděl WM z ponorky a ještě byla kalná voda. Nemusí se čekat až někdo z XDA přijde s něčím použitelným, prostě to se Asusu povedlo. Bohužel i bohudík ,ale toto musím pochválit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Ale no jo.... já nic neříkám, ale ta navigace mi přiadá jako IGO2006, 2D pohled a nic víc... a milion POI? To si do IGO dám taky I když nevím, k čemu mi budou
    To opravdu nikdo nezkoušel v M10 IGO? Já si ho snad koupím, abych to vyzkoušel ne
    Koukám po netu co je kolem M10, al enikdy jsem na obrázku neviděl, že by šlo v OS nastavit nebo zobrazit aktuální naplánovaný schůzky nebo úkoly v kalendáři. Jde to? Nechci spusti nějaký program, abych viděl kolik nebo co mám dnes za schůzky, chci to vidět pohledem na displej, je to možné?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 122 1231151101 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Asus E600 - obecná diskuze, tipy a zkušenosti...
    Od pitka v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-03-2011, 23:28
  2. Reakcí: 120
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 16:23
  3. Reakcí: 56
    Poslední příspěvek: 20-06-2010, 17:55
  4. ASUS Garmin M20 - obecná diskuze, tipy a zkušenosti...
    Od pitka v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 12-12-2009, 13:10
  5. Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 07-12-2009, 23:08