Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Samsung Omnia II (I8000) – Dostupnost, zkušenosti, rady

hudyss (219)|17.9.2009 17:06
[quote=jiribar]I já zatím čekám na novou Omnii. Pět let používám různá zařízení od HTC - všeobecná a naprostá spokojenost. Těď třičtvrti roku používám model HD s SPB MShell 3. A tak, po zkušenostech majitelů první Omnie, mám z tohoto zařízení trochu strach. Cokoliv jsem vrazil do HD, to korektně fungovalo. Jak je to s iGO 8, jsou rozdíly mezi Omnií II a HD znatelné. Foťák a přehrávání videí mě nezajímá. PDA používám na maily a na internet převážně s miniOperou a na navigaci s iGO a TT7. Díky za odpověď. Jinak situace se mi komplikuje s představením nástupce HD, který asi bude před vánoci jasnou jedničkou.:( [/quote]
Jenze nastupce HD bude pekne velka cihla:? Ja premyslim, ze po par letech bych od HTC presel zkusit jinou znacku. Mam Touch Pro a rozhoduji se zda Omnii Pro ci Omnii II ? Co myslite? Mel jsem moznost od bratra mit pujcenou Omnii HD, ale to je symbian a to nechci. Ale tyhle nove Samsungy me celkem uchvatily. zrejme by me po prechodu jen mrzela ztrata podpory XDA.
CZernyPetr (3)|17.9.2009 21:08
Tak se konečně po omylu jménem eten x500+ poohlížím po něčem novým. Jak to tak čtu, tak je s omnií víc porblémů než jsem čekal. Asi bude trochu stupidní se ptát ve vláknu o omnii jestli brát právě ji (i8000) nebo htc touch pro 2. HTC má HW klávesnici a jak se tak zdá, tak i menší problémy se SW. Co se týče RAM, tak touch pro má asi o 25MB víc volný paměti než omnie, což nevím, jestli tohle nebude časem vadit. Omnie se mi ale líbí víc a taky líp fotí. Cena je skoro stejná, takže opravdu nevím do čeho jít. Doufám že mi nějak porádíte a pomůžete mi s rozhodnutím. HTC vidím spíš jako jistotu, protože jak to tady všechno čtu, tak mám celkem strach jít do omnie, kvůly problémům se SW což HTC nejspíš nemá.
mike-biker (41)|18.9.2009 11:21
Njn. Já sám jsem příznivcem velkých displejů, ale 4,3" už je opravdu hodně moc. Mě Omnia 2 nádherně akorát padne do ruky a ještě k tomu mám mít HTC Leo jen 1.230mAh baterku, to je strašlivě málo.:no:
tomulinek (216)|18.9.2009 13:02
Také já po zkoumání HTC Leo nakonec přiznávám bez mučení, že zůstanu u čekání na Omnii II – ten Snapdragon za to nestojí a jinak je to opravdu cihla. ;) Jen se modlím, aby komunita okolo Omnií s počátkem jejich prodeje v EU opravdu začala fungovat.
mike-biker (41)|18.9.2009 13:42
No u první Omnie to tak moc nebylo. Je tu sice MoDaCo, ale na nějaké velké kuchtění ROM lze zatím zapomenout. Ale pokud se Omnia 2 s WM 6.5 uchytí - a já myslím že ano!, tak by se to mohlo rozběhnout. Zatím je pár věcí, které mi vadí. Nelze použít LED diody jako svítilnu - leda krkolomně přes *#0*# a zapnou "megacam". Další je chybějící integrace Touch Calendaru a Alarmu - ty Samsungů jsou docela FAJN dotykově uzpůsobeny, ale nejsou integrovány do Widliček a dále nejdou přes četné návody vypnout pouze ZVUKY odchozích SMS. Mě se dokonce ozývá zvuk po odeslání SMS 3x. 1x zvuk MMS (který je spřažený) a 2x zvuk SMS. Takže hezká diskotéka. A dvě věci, které schválně soudruzi z Koreje odmítli - stylus externí a úmyslná absence informační LED diody. Za to by někdo zasloužil nakopat do prdele! :mad:
tomulinek (216)|18.9.2009 15:15
K toliko diskutovaným diodám: Je opravdu nepochopitelné, že se na Omnii II nevlezly, ale jak tak sleduji parametry všech nových PDA komunikátorů, žádný není dokonalý. A co víc, i ty chystané (HTC Leo) vždy něco postrádají. Takže perfektní nebude asi nikdy nic. ;) Možná by markeťáci HTC, Samsungu ad. měli častěji chodit do diskuzních fór. Ale všem se stejně nezavděčí (buďme rádi za povedený tandem OmniaPRO + Omnia II, který i zapřísáhlé milovníky HTC dokáže zviklat).

Osobně moc diody nepoužívám (nekoukám) ani na HTC TyTN II – když jdu od přístroje na chvíli, tak po návratu vidím stav hovorů/SMS (displej buď ještě lehce svítí, nebo v připojeném stavu vše zobrazí Spb Mobile Shell 3). A pak jsem taky zjitil, že stejně kontrolně Kaisera občas "zapínám", když neslyším vibraci v brašně apod. ;) Jediné, kdy diodu využiji, je signalizace zapomenutého zapnutí Bluetooth či WiFi (které žerou baterku zbytečně). Takže, uvidím sám, až budu Omnii mít… (Pokud se toho dožiju. ;) )
Zdenek Malinsky (9781)|18.9.2009 20:44
Nestahujte brod, kalhoty jsou daleko. Oč je očekávání radostnější, o to může být skutečnost hořká. Po zkušenostech se novinkami a "novinkami" od LG, Samsungu, Toshiby, Sony Ericssonu a Acer/E-ten raději moc neočekávám. A HTC má za sebou navíc xda-developers, takže je to asi jako hrát tenis s Federerem ;)
Losos_ce4you (1147)|19.9.2009 06:17
[quote=mike-biker]No u první Omnie to tak moc nebylo. Je tu sice MoDaCo, ale na nějaké velké kuchtění ROM lze zatím zapomenout. Ale pokud se Omnia 2 s WM 6.5 uchytí - a já myslím že ano!, tak by se to mohlo rozběhnout. Zatím je pár věcí, které mi vadí. Nelze použít LED diody jako svítilnu - leda krkolomně přes *#0*# a zapnou "megacam". Další je chybějící integrace Touch Calendaru a Alarmu - ty Samsungů jsou docela FAJN dotykově uzpůsobeny, ale nejsou integrovány do Widliček a dále nejdou přes četné návody vypnout pouze ZVUKY odchozích SMS. Mě se dokonce ozývá zvuk po odeslání SMS 3x. 1x zvuk MMS (který je spřažený) a 2x zvuk SMS. Takže hezká diskotéka. A dvě věci, které schválně soudruzi z Koreje odmítli - stylus externí a úmyslná absence informační LED diody. Za to by někdo zasloužil nakopat do prdele! :mad: [/quote]

Na pouziti diody svitilny je tak jako u jinych zarizeni samozrejme externi program - zde SSBubleLevel - zaroven funguje jako vodovaha a meric intenzity osvetleni , zvuk odchozi SMS jsem jeste nesylysel , to same u MMS , jednou a dost :-D Spis to vidim na double nejakeho externiho programu ktery jsi si tam namontoval (co takhle virus od SPB ? :-)
mike-biker (41)|19.9.2009 10:08
Spb mám, ale mám Xperii, kde mám téměř identické programy a tam to nedělá. Jediné, co jsem zde udělal je to, že jsem definovaný zvuk na alarm v budíku nahradil vlastním. Klasicky přejmenováním a přepsáním systémového. ;) . Mě to jednou přehraje zvuk z MMS a pak 2x zvuk z SMS příchozí. Veškeré úpravy uváděné na fórech jsou nefunkční.:evil: Potřebuji SMS notifikaci, ale jen jako text, že SMS byla doručena! Safra, copak toho chci od WM hodně?:( Na Xperii bez problémů. :yes: . Co se týká LED jako svítilny - doufám že někdo urobí něco jako HTorch - jedním stiskem rozsvítit, dalším zhasnout. A kdyby se to dalo namapovat na HW tlačítko...:cool:
CZernyPetr (3)|20.9.2009 12:57
Docela by mě zajímalo, jestli bude možné spustit i aplikace určené pro qualcomm. Nemá s tím někdo zkušenost?
Svestka_ce4you (20)|20.9.2009 13:31
Záleží co tím myslíš. Qualcomm je celý SoC tedy kompletní čip s integrovanými obvody BT,GPS,senzory,RAM, ROM i procesorem. Samozřejmě, že aplikace vytvořené pro procesor v qualcommu ti poběží i na samsungu jelikož ani nelze naprogramovat aplikaci pro konkrétní procesor. Programuje se pouze pro instrukční sadu procesoru a ta je jak v qualcommu stejná tedy ARMx (x~6 u samsungu). Jediný problém nastává, když je aplikace naprogramovaná například pro konkrétní senzory za použití nestandartních knihoven od výrobce, takové aplikace potom samozřejmě nerozjedeš.
CZernyPetr (3)|20.9.2009 14:20
přesně takovou odpověď jsem potřeboval. jedná se mi spíš o hry, protože co jsem viděl na qualcomm vypadaj fakt hezky a jelikož se rozhoduju mezi i8000 a touch pro 2, tak jsem to chtěl vědět ;-)
tomulinek (216)|20.9.2009 20:22
Na každém šprochu…
Víte, proč se v Evropě a USA stále neprodává Omnia II, byť v Singapuru už se prodává řadu týdnů a blízká OmniaPRO se prodává v ČR i oficiálně? Ani ne tak kvůli WinMobile 6.5, ale prý hlavně proto, že si Samsung nepřeje, aby se dostala do křížku s nedávným uvedením nového iPhonu 3GS či Palmu Pre.

[color=red]Proč je to možné (a prodej Omnií II je tak brzděn marketingovým oddělením):[/color]
* Omnia II funguje – i s WinMobile 6.1 – velmi dobře a prodává se v Asii bez problémů.
* OmniaPro se prodává i u nás – a co do systémových parametrů je poměrně velmi podobná.

[color=blue]Proč to tak nutně být nemusí (a Omnie II se dříve prodávat nemohly):[/color]
* Samsung podcenil výrobní kapacity (a tudíž chce, aby se po velkém uvedení s WinMobile 6.5 max. využily finance vložené do reklamy – a bylo fyzicky co prodávat).
* Omnia II s WinMobile 6.1 nabízí pouze část toho, co ukáže s WinMobile 6.5 (využití senzorů v aplikacích apod.) – a s verzí 6.5 se zkrátka do řijna Samsung vytasit nesmí (Microsoft to nedovolí).
* Protože se za pochybným neprodejem v Evropě už hledá opravdu kde co. ;)
Sumerian_ce4you (0)|22.9.2009 14:01
Zdravím. Prosím o názor. Potřebuji k tomuto komunikátoru microsd kartu. 16 gb. poznám já, jako běžný uživatel (navigace, hudba, zřídka filmy, icq, skype) rozdíl v rychlosti karty class2 a 6? Je to nějak zásadní? Díky.
hvezdar1 (13)|22.9.2009 14:32
Bud v pohode, je to uplne jedno, ty rychlosti se spise tykaji fotaku.
Uni (140)|23.9.2009 16:22
I u PDA záleží na rychlosti karty, jsou zde rozdíly. Ale ty jsou spíše způsobeny tím, jak si která karta sedne s kterým zařízením, trochu obecněji lze asi říci, že Sandisk je lepší volba, než třeba Kingston.
Sumerian_ce4you (0)|23.9.2009 20:47
A co karta od Nokie? Konkrétně Nokia MU-44 microSDHC 16GB. Ta se dá na internetu sehnat i do tisícovky...
Uni (140)|24.9.2009 10:42
Moc nechápu povahu tvého dotazu. Tak sháníš něco dobře funkčního, nebo ti jde o cenu a kvalita jde tedy stranou. Pak tedy postrádá smysl tvoje první otázka.
hvezdar1 (13)|24.9.2009 10:53
Udělal jsem zkušenost a srovnání. Včera jsem postupně nainstaloval Smartmaps navigátor od Smart Map, který má 3,8 GB dat postupně na kartu a následně do "mého úložiště". konstatuji, že v obou případech je subjektivní rychlost prakticky stejná, mám kartu Sandisk.
Sumerian_ce4you (0)|24.9.2009 11:05
Jde mi o to, zda má smysl dávat 1500 a více za kartu s větším class číslem, či stačí tato karta Nokie. Pochopil jsem tedy, že rozdíl bych neměl poznat. Předpokládám, jedná-li se o kartu Nokie, i přesto bude fungovat, bude funkční a je značková...
peewee (29)|25.9.2009 02:11
Tak to vypada ze tady uz maji oficialni ceskou distribuci http://www.gigashops.cz/samsung-i8000/ , kdyz jsem psal mail na dostupnost a zda je urcen pro cesky trh odpoved byla nasledujici:

"..samozřejmě, prodáváme pouze a výhradně oficiální českou distribuci, kterou Vám samozřejmě opraví jakýkoliv autorizovaný servis Samsung v Česku.."
Uni (140)|25.9.2009 13:34
Mno, nepíšou verzi WM, vzhledem k tomu, že se s uvedením na ČR trh čeká na "MS vydání" WP6.5 na 6.10., tak pochybuji. Také 2GB paměti oproti oficiálním 8GB nebudí zrovna přesvědčení.....
peewee (29)|25.9.2009 13:48
Taky tomu moc neverim vzhledem k hodnoceni obchodu. Asi nezbyva nez cekat...
kralk (43)|28.9.2009 13:16
Mno interní paměť 2GB je opravdu asi nesmysl - pokud vím, četl jsem o verzi 8GB a možná časem i 16GB. S tím čekáním je to těžký - pokud nemůžete vydržet (jako já :), pořiďte si ho v obchodě s "šedým" dovozem (nebudu dělat reklamu žádnému shopu) kde ho seženete už teď kolem 11tis s DPH. Záruku na něj mám - i když musím ho jít reklamovat samozřejmě k nim, možnost upgradu na WM6.5 by neměl být problém. Nicméně musím říct, že na WM6.1 běží Omina II opravdu moc pěkně a pokud to srovnám s HTC Diamond je to o dost živější a rychlejší. Jediné na co je třeba si zvyknout, že stylus se nedá zastrčit do zařízení :)
oltcit (1098)|28.9.2009 14:48
Omnie 2 su v troch verziach:2GB,8GB a 16GB. A myslim,ze mensia ROM je skor vyhodou ako nevyhodou,pretoze odozvy systemu mozu byt rychlejsie(pristupove doby na FlashROM su vacsinou dlhsie ako na externe karty(zalezi od typu)
Losos_ce4you (1147)|30.9.2009 08:23
2Gb verze neexistuje a pravdepodobne existovat ani nebude ( 2Gb je Omnia PRO - coz je jine zarizeni) , teoreticky se objevi 16Gb verze . Flash ROM je zde rozhodne na urovni karty , pomale flashky pamatuju snad jeste na HX7400 ....

jinak pozor na Iconsoft Phone Extension v nove verzi , docela slusny dialer atd.,ale soudruhum s CCCP se vloudila chybicka - 100% baterii dokaze zuzitkovat za necele 2 hodiny na 0% :-D
Uni (140)|2.10.2009 09:11
Tak u SWS zaktualizovali dostupnost na 20.11., snad je to vtip obdobný tomu, když tam občas dali dostupnost 19.10 a to i po tomto datu.....
tomulinek (216)|2.10.2009 10:57
Začínám být poměrně těžce rozladěn. Sledujíc z Řecka (a stále starého komunkátoru) posuny dostupnosti Omnií II někam na první polovinu října (optimisté v Sunnysoftu), listopad (dva pochybní prodejci) až po hotové neurčito (třeba O2, na které nedobrovolně čekám nejvíc), přemýšlím, zda po příjezdu nekoupit Omnii Pro. A to i přes to, že se mi s tlustým přístrojem s klávesnicí bez češtiny opravdu tahat nechce... :mad: Tak teď už jen čekat na překvapení.

PS: Pokud k nám přijde před Omnií II i HTC Leo, tak se opravdu zasměji (ale snad to nakonec nehrozí).
Losos_ce4you (1147)|2.10.2009 12:48
U Omnie Pro se cesky pise moc pekne s obezlickou - xT9 kou , takze to neni tak hrozny problem .....
mike-biker (41)|6.10.2009 00:16
Singapur to jistil.:) :yes:
Losos_ce4you (1147)|6.10.2009 19:09
WM 6.5 zde ke stažení , lokalizovaná i do češtiny tak sosejte a testujte :-)
mike-biker (41)|6.10.2009 20:01
Je to bohužel ROM oficiální od Samsungu, plná sra.ček od Mrkvochvostu i od nich - nemám zájem :mad:
Losos_ce4you (1147)|7.10.2009 12:38
WM6.5 vyzkoušená , můžete to tam navalit :-) Je asi dobré že je vidět že to Samsung myslí s WM vážně , de-facto první zařízení s oficielní 6.5 :-)
peewee (29)|7.10.2009 17:44
Nemate nahodou nekdo zkusenost s nejakym zahranicnim eshopem ? (http://www.theorder.co.uk , https://www.totalpda.co.uk) Tam uz novou Omnii maji (a snad pujde oficialne reklamovat i v nasich servisech). To ze u nas se bude prodavat az nekdy v listopadu to uz me fakt nas*alo a dal cekat nehodlam. :dead:
kralk (43)|7.10.2009 22:34
S těmito eshopy zkušenosti nemám, ale pokud Omnii chceš hned a bez čekání tak třeba tady jí mají a za rozumnou cenu. Zkoušel jsem si to spočítat třeba na ebay, ale když připočtu poštovný a nejistotu že to tady možná nevyreklamuju, tak jsem to koupil tady. Je to sice taky šeďák, ale šance na reklamaci je rozhodně větší než u telefonu z ebay. Udělal jsem dobře že jsem si jí pořídil, čekat do listopadu to bych asi nevydržel :)
Zdenek Malinsky (9781)|7.10.2009 22:38
Clove - nebyl, pokud vím, problém.
peewee (29)|8.10.2009 00:49
diky :) http://www.clove.co.uk mas ji odtud a v pohode ? jaka je cca doba dodani ? :) asi jasna volba :))
MrViki (88)|8.10.2009 07:21
[quote=kralk]S těmito eshopy zkušenosti nemám, ale pokud Omnii chceš hned a bez čekání tak třeba tady jí mají a za rozumnou cenu. Zkoušel jsem si to spočítat třeba na ebay, ale když připočtu poštovný a nejistotu že to tady možná nevyreklamuju, tak jsem to koupil tady. Je to sice taky šeďák, ale šance na reklamaci je rozhodně větší než u telefonu z ebay. Udělal jsem dobře že jsem si jí pořídil, čekat do listopadu to bych asi nevydržel :)[/quote]

Můžu se zeptat jaká byla výbava v krabici? Dle vyjádření té firmy v krabici není Samsung pouzdro, což mě trošku zklamalo...
Losos_ce4you (1147)|8.10.2009 10:06
Samsung pouzdro pokud tam není klidně můžeš oželet , to je pouze takový aušus návlek , je k ničemu , hodnota nulová .
MrViki (88)|8.10.2009 10:07
No v recenzích si ho chválili, že sice není z kůže, ale má otvor pro repráček, takže je díky tomu dobře slyšet, že telefon zvoní.
hudyss (219)|8.10.2009 10:46
tak ja mam porad takove nutkani vymenit svuj Touch Pro a prave za tento Samsung. Dle vas , vyplati se ta to vymena:?:
oltcit (1098)|8.10.2009 15:25
[quote=Losos]2Gb verze neexistuje a pravdepodobne existovat ani nebude ( 2Gb je Omnia PRO - coz je jine zarizeni) , teoreticky se objevi 16Gb verze . Flash ROM je zde rozhodne na urovni karty , pomale flashky pamatuju snad jeste na HX7400 ....

[/quote]

hmm,fakt? napr. aj tu http://www.welectronics.com/gsm/Samsung/SAMSUNG_I8000-OMNIA-II-2GB.HTML ;)

Losos_ce4you (1147)|8.10.2009 16:18
Hmmm,fakt ! jedine co se kdy mozna objevilo byly nejake predprodejni testovaci vzorky , do prodeje a vyroby 2Gb verze nesla .
hudyss (219)|8.10.2009 17:45
Rad bych se zeptal jak jste spokojeni??S odezvou tlf, jestli jsou tam nejake lagy, jak beha navigace atd. Diky za odpoved
Zdenek Malinsky (9781)|8.10.2009 19:21
[quote=PeeWee]diky :) http://www.clove.co.uk mas ji odtud a v pohode ? jaka je cca doba dodani ? :) asi jasna volba :)) [/quote] Omnii nemám, ani jsem tam nenakupoval, ale mám informace od Pavla i dalších uživatelů, kteří tam během posledního 1,5 roků nakupovali. Žádný problém, spokojenost. Pavel dokonce SE Xperii úspěšně reklamoval u nás v servisu (prásklý kryt). Dodání myslím do 2-3 dnů (spíš záleží na České poště :mad: ). Ceny tam ale nemají určitě úplně nejnižší.

Losos_ce4you (1147)|8.10.2009 19:31
clove je seriozni obchod , akorat porad nechapu proc si ho nekoupis tady , vzdyt uz i zde je v prodeji cca mesic ..... ?????? (v zavedenych kamennych obchodech !)
peewee (29)|8.10.2009 20:31
jj diky za tip :) dneska jsem to tam objednal a uz mi to i odeslali, spokojenost nejvetsi. Je to i pekne nova verze primo s 6.5. a i s dopravou za necelych 12.k ,- Jasny kdyz to mas urceny pro evropskej trh tak ti to vyreklamujou v jakymkoliv servisu. Muzu jedine doporucit :)
peewee (29)|8.10.2009 20:33
to Losos
Protoze kdyz si ho koupis tady tak mas zaprvy jeste tu puvodni verzi (ne ze by to vadilo) "doviodkud a doviscim" ale hlavne sou problemy s reklamaci a ani nevis jestli ti to uznaji.
Losos_ce4you (1147)|8.10.2009 20:37
Za A , bude se stejnym FW - nyni jiz s 6.5
Za B , to je hloupost s reklamacemi - navic zarizeni s UK nebo zde s obchodu maji zcela shodny puvod
peewee (29)|8.10.2009 20:49
tak to asi tezko. Do 6.rijna se nikde v evrope omnia 2 neprodavala, a ani nebylo oficialni winmo 6.5 takze musel byt nekde z asie a s win 6.1. A za druhy pochybuju ze zrovna ted chvili po oficialnim vydani v evrope to budou mit vsechny sedivy shopy novy z evropskejch zemi, kdyz se jim to z asie urcite vyplati vic. A u nas se to oficialne zacne prodavat az v listopadu (podle terminu dodani do kvalitnich obchodu)