Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Samsung Omnia II (I8000) – Dostupnost, zkušenosti, rady

Svestka_ce4you (20)|31.8.2009 17:19
No pokud tomu tak opravdu je a piny jsou zapojené jinak, tak to nebude tím, že by samsung něco pokazil ale tím, že chce aby si lidé kupovali pouze jeho originální příslušenství.
tomulinek (216)|31.8.2009 18:54
…nebo je to autem (resp. "zapalovačem"). Už jsem se také setkal s tím, že mi vypůjčený Peugeot ani za nic mého TyTN II dobíjet nechtěl (s nabíječkou, která třeba v Hyundaii jela v pohodě) a ten se tak víc vybíjel, než nabíjel.
Losos_ce4you (1147)|31.8.2009 19:07
Proste to nekupujte , zkousel jsem to v 5 zarizenich s kombinacemi ruznych kabelu a nejde to ani v jednom pripade , radsi nepocitejte s tim ze budete takovy luckyman jako mike-biker ..... funguji jen originalni nabijecky a to pouze PRIMO pro tohle zarizeni - Samsung nabijecka se shodnym nabijecim proudem , samozrejme mikrousb ale pro jine zarizeni nejde take ..... funguji kabely a nabijecky pro Nokie - radsi ale v krame vyzkousejte !
Zabza12 (87)|1.9.2009 08:01
Opravdu není možné, aby si Samsung zamíchal piny na USB konektoru podle své vůle. USB konektory musí odpovídat závazným normám a Samsung si nemůže dovolit je nerespektovat. Obzvlášť kvůli takové blbině, jako je nabíječka za 200Kč. Není potřeba vymýšlet spiklenecké teorie.
Co bych naopak viděl jako jisté je to, že telefon se bude nabíjet jen když nabíječka bude splňovat určité parametry - dostatečný nabíjecí proud, osazené a funkční určité piny atd.
Hlavní problém různých USB nabíječek bude měkký zdroj. Telefon si při nabíjení bere dost velký proud (může to být klidně až 1A) a to je tolik, že mnoha nabíječkám při takovém odběru poklesne výstupní napětí pod 5V a telefon se přestane nabíjet.
tomulinek (216)|1.9.2009 08:28
Ach jo, Omnia II snad [color=red]až v říjnu[/color] – v [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (i [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) na září zase chybí. Ano, přibyla výše zmiňovaná sestřička OmniaPRO s WinMobile 6.5 (7,6–12 tis. Kč u O2 – dle smlouvy či za plnou cenu), ale to je pro mne slabá náplast… :(
Svestka_ce4you (20)|1.9.2009 08:44
Doufal jsem, že bude za cenu těch 12 000 Kč dalo se to i odhadnout z ceny i8000, cena je velice pěkná a dost motivující si tento přístroj koupit. Ještě kdyby v nějakém levnějším eshopu stála o tisíc méně tak je to bez debat skvělý přístroj, i když abych se přiznal začíná mi být ta cena i malinko podezdřelá, jako by na něčem ušetřili, stačí si to srovanat s touch pro 2.
Losos_ce4you (1147)|1.9.2009 08:54
[quote=Aladin 2]Opravdu není možné, aby si Samsung zamíchal piny na USB konektoru podle své vůle. USB konektory musí odpovídat závazným normám a Samsung si nemůže dovolit je nerespektovat. Obzvlášť kvůli takové blbině, jako je nabíječka za 200Kč. Není potřeba vymýšlet spiklenecké teorie.
Co bych naopak viděl jako jisté je to, že telefon se bude nabíjet jen když nabíječka bude splňovat určité parametry - dostatečný nabíjecí proud, osazené a funkční určité piny atd.
Hlavní problém různých USB nabíječek bude měkký zdroj. Telefon si při nabíjení bere dost velký proud (může to být klidně až 1A) a to je tolik, že mnoha nabíječkám při takovém odběru poklesne výstupní napětí pod 5V a telefon se přestane nabíjet. [/quote]

Tím to 100% není , nabíječky - jak cestovní tak do zapalovače mám i s nabíjecím proudem 1000mA a originálu stačí 700mA ... bez problému pak naopak fungují Nokie s proudem 500mA , to samé USB s noteboku ...... na stejné nabíječky které mám lze dobíjet VŠECHNY typy telefonů , PDA a veškerých zařízení umožňující dobíjení s USB ..... tedy kromě Samsungu ... platí i předchozích zařízeních tj. i780 a i900 !
peewee (29)|1.9.2009 11:19
Zdravim,
chci se zeptat predevsim tech co presli na i8000 z HTC Touch HD. Je i8000 oproti HD rychlejsi ? neseka se ? ma cenu menit ? jak je na tom z prakticekho hlediska pouzitelnosti touchwiz oproti touchflo ?
Diky za zkusenosti a odpovedi. :)
Svestka_ce4you (20)|1.9.2009 13:13
Z prvních dojmů od různých uživatelů lze vždy vyčíst, že omnia II je velice svižná a má také velmi dobře odladěnou ROM, tudíž by jsi se sekáním neměl počínat. Údajně má i velice dobře udělanou správu RAM paměti, takže nedochází ke zpomalování přístroje s ukrajováním RAM paměti. Co se týče přímo porovnání od toho tady budou jiní ale už jsem taky četl od pár lidí, že Omnii II lze považovat za "nástupce" touch HD v této kategorii přístrojů. Jediné co má touch HD navíc je podpora XDA developers což není nemalá výhoda ovšem jak jsem už psal Omnia II to kompenzuje tím, že není moc proč experimentovat s ROMkami.

Co se týká srovnání touchWiz 2 a touchFlo tak to se dělá velice špatně jelikož samotné touchFlo slouží převážně pouze jako zprostředkovatel pro spouštění již stávajících menu a programů z WM (až na pár výjimek), zatímco TouchWiz 2 je přímo technologie, která běží na WM a spouští své widgety. Osobně posoudit nemohu ale lidé co Omnie mají povětšinou Touch Wiz 2 vypínají ale vždy uznávají, že se jedná o velice kvalitní nadstavbu na WM. Hodně lidí ale toto rozhraní vypíná pouze ze zvyku, jelikož chcou své osvědčené pluginy, na které byli zvyklí z jiných přístrojů. Widgetů bude jistě brzo přibývat už jen kvůli soutěže, kterou vyhlásil samsung a první 3 místa ocenil eury. Hlavním plusem této technologie je jednoduchost s jakou lze editovat již stávající widgety nebo si lze vytvořit poměrně snadno vlastní widget, pro tyto účely samsung vydal SDK a API. Použité technologie widgetů jsou pouze HTML, CSS a především javascript, který se stará o všechny výpočetní činnosti. Osobně jsem už vytvořil widget kalendáře se svátkami jedná se pouze zatím o nedodělanou verzi ale v emulátoru byla plně funkční a můžu říct tak říct, že se opravdu nejedná o nic extra náročného zvlášť pokud už máš znalosti jakéhokoliv programovacího jazyka.
Zabza12 (87)|1.9.2009 13:39
[quote=Losos]Tím to 100% není , nabíječky - jak cestovní tak do zapalovače mám i s nabíjecím proudem 1000mA a originálu stačí 700mA ... bez problému pak naopak fungují Nokie s proudem 500mA , to samé USB s noteboku ...... na stejné nabíječky které mám lze dobíjet VŠECHNY typy telefonů , PDA a veškerých zařízení umožňující dobíjení s USB ..... tedy kromě Samsungu ... platí i předchozích zařízeních tj. i780 a i900 !
[/quote]

Když to nebude kvůli elektrickým a mechanický vlastnostem, zbývá jen software. Telefon si zjistí, k čemu je připojený a podle toho se rozhodne. Rozumný důvod mě nenapadá.
peewee (29)|1.9.2009 13:54
Diky za vycerpavajici odpoved.

Jinak nevite nekdo, jestli uz lze v nejakem eshopu koupit Omnii II urcenou pro CR, (ne z sedeho dovozu) nebo alespon se serioznim a bezproblemovym servisem. Thx
Svestka_ce4you (20)|1.9.2009 14:01
Otázka seriózního servisu u šedivek je složitá, je jasné, že vstřícnosti se nedočkáš vesměs na žádném z šedých dovozců, jelikož reklamace znamenají přímo pro daný obchod nemalé výdaje, tudíž musíš mít prostě štěstí. Na smartmanii se doporučuje z šedivek Mobildick ale i tam se najdou nepsokojení zákazníci.

Omnia II se u nás bude s největší pravděpodobností prodávat až s novým WM 6.5 konkrétně by se mělo jednat o měsíc říjen ale může je ještě i zpozdit, i když říjen 2009 je prozatím reálné datum.
mike-biker (41)|2.9.2009 21:48
[quote=Losos]
Nasel jsem jednu neprijemnou vlastnost :-( pristroj odmita ulozit prilohy mailu na kartu .... nekdo nejaky napad ??????????????????[/quote]

Normálně otevřít přílohu ve Photo albu a dále > Menu > Edit, případně upravit > Menu > Save as. Něma problema. :bulb:

Jinak k otázce Touch Wizz. Nic nového kromě pěkných ikonek nepřináší, prostředí je hodně podobné Iphonu. Pro mě má přece jen nadstavba Spb Mobile Shell navrch, zejména kvůli anoncování a větším možnostem úprav. Widgety jsou fajn, až jich bude víc a budou nejenom statické, ale s implementovanými funkcemi jako např. Hodiny spojené s Alarmem, datum s kalendářem atd. + různé velikosti.:bulb: Dále možnost více nadcházejících událostí, prostě to chce ještě propracovat, aby to zcela nahradilo zastaralou Today obrazovku s Pluginy. :!:

Losos_ce4you (1147)|2.9.2009 21:54
To chapu , pac mluvis o necem jinem :-D .... Jedna se o prilohy synchronizovane posty - emailu (respektive veskere zpravy vcetne priloh) , ty se proste cpou do pameti , odmitaji kartu- je nutne zmenit uloziste - bud pesky v registrech nebo treba v SKTools ....

a dela to (resp.nedela) i nova ROM G7
mike-biker (41)|2.9.2009 22:07
Mě se tedy přílohy ukládají do My Storage a vzhledem k tomu, že má 8GB, tak to neřeším a dlouho nebudu. :)
EDIT: A zaškrtl jsi v nastavení "When available, use the storage?". Na to se totiž dost často zapomíná!:!:
Losos_ce4you (1147)|2.9.2009 22:14
Veskere zpravy vcetne priloh se krome tebe kazdemu ukladaji primo do pameti , nikoliv do mystorage ani na kartu ... jsi opravdu stastny uzivatel :-D
zaskrtnuti "ukladat na kartu ble,ble" to samozrejme ignoruje
mike-biker (41)|3.9.2009 09:39
Je to divný, proč ti to nejde.
tomulinek (216)|3.9.2009 13:06
Čerstvá reakce ze zákaznické podpory O2 na dostupnost Omnie II v české nabídce:
[quote]Litujeme, ale prozatím nemáme bližší informace o zavedení mobilního
telefonu Samsung Omnia II (i8000) do naší nabídky. Jakmile budeme mít
informace k dispozici, budou zveřejněny na našich internetových stránkách
www.cz.o2.com.[/quote]

Čili chilli, opět žádný posun a toto fórum bude napůl ze šťastlivců, kteří Omnii mají s WinMobile 6.1 z Asie, a nás ostatních, kteří čekáme na oficiální prodej v ČR kvůli říjnovému uvedení WinMobile 6.5. :dead:
Svestka_ce4you (20)|3.9.2009 19:57
Ono přece počkat měsíc až dva není takový problém. I když já už se taky nemůžu dočkat :)
Losos_ce4you (1147)|3.9.2009 20:15
No,ja to mam trochu jinak- jako vzdy - az dorazi Omnia do Ceska bude to pro mne uz zastarala mrtvola ktera pujde s domu :-D
tomulinek (216)|3.9.2009 20:21
Ale jo, měsíc až dva jo, ale čtvrt roku, to už je fakt moc… :sarcastic:
oltcit (1098)|3.9.2009 20:32
Zdravim vas po dlhej dobe,mam dotaz na majitelov,niekde som uchytkom zazrel,ze to TV OUT,mozte to potvrdit,alebo vyvratit? Vzhladom k tomu,ze zatial nebolo za nic zodpovedajuce mozne vymenit moj obstarozny,ale stale vynikajuce fungujuci LOOX 720,rozmyslal som nad OMNIOu II,ktora aj ked teda nema USB host,dva sloty na karty a HW tlacitka je z toho co je na trhu pravdepodobne najlepsia.Hold musim urobit kompromis..:D

PS ale toto uz asi neuvidime pri novych zariadeniach :oops:
00330942_Screen004_FAvL.jpg
mcm59 (47)|3.9.2009 20:47
Tady TvOut
http://www.youtube.com/watch?v=xgVy7f2raDU
http://www.youtube.com/watch?v=42LH5DBSDqU

Edit: A tady se to řeší
http://www.modaco.com/content/i8000-omnia-ii-http-i8000-modaco-com/291164/omnia-tv-out-sample-video/

Edit:Edit: Jinak mám LOOXe N560 a jednou jsem napojil myš a pak klávesnici, fungovalo to, ale nikdy jsem to nepotřeboval. To samé s externím diskem. Velký soubory kopíruju přes čtečku. Pěkně taky spolupracuje se zrcadlovkou CANON. Takže mě tam ta funkce chybět nebude.
Zabza12 (87)|4.9.2009 08:38
[quote=Svestka]Ono přece počkat měsíc až dva není takový problém. I když já už se taky nemůžu dočkat :)[/quote]
Než se uráčí zahájit dovoz, tak třeba HTC vyjde s nástupcem Touch HD a misto Omnie budu čekat na jiný zázrak. Ach jo :(
To je podobný, jako když jsme za bolšána čekali na barevnou telku.:D

Losos_ce4you (1147)|4.9.2009 08:46
Jednoducha pomoc - necekat a koupit :-D
tomulinek (216)|4.9.2009 09:03
Že by náplast i pro Omnie? Mapovaní HW tlačítek chybějícího Dpadu: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (pozor: a) nemám vyzkoušeno a b) bohužel autor jaksi neodkazuje ani na původní zdroj).
Svestka_ce4you (20)|4.9.2009 09:33
No Omnia II má mít přece přímo v ROM program na přemapování tlačítek ne ? Sice to asi nepůjde takto do detailů namapovat ale oproti Touch Hd má těch tlačítek více takže by to mělo jít i tak nějak.

No, jestli bude představeno nové zařízení a bude se jednat o high end tak bude mít qualcomm snapdragon a pravděpodobně 256-512 MB ram, úložná paměť větší než 8GB bývá jen opravdu zřídka, přisvětlovací diodu to mít nebude a bude to mít neprakticky (alespoň pro mě) obrovský displej a tím i obrovské rozměry, těch 3.5" - 3.8" je pro mě optimáních a je dost možné, že tam narvou kapacitní dotykovou vrstvu jak se předpokládá v HTC leo, tak nevím ale tešit se moc není na co.

Edit: Jo ještě jsem zapoměl buede to mít v základu slabou baterku a s LCD displejem to ruku v ruce vydrží tak den při omezené práci.
tomulinek (216)|4.9.2009 13:01
Také jsem nějak přestal věřit v soudnost produktových manažerů HTC ohledně návrhu parametrů nových zařízení. Omnia II přece jen (ano, s výjimkou omílané diody a D-padu, který už stejně skoro nikdo nedává) lépe trefila obecné nářky nad parametry. Zlí jazykové tvrdí, že s WinMobile 6.5 bude D-padu třeba ještě mnohem méně a že proto na něm výrobci šetří (bohužel, verze 6.5 se zdržela o dost déle, než přišlo mizení D-padů v návrzích designu komunikátorů, není-liž pravda). ;)

Uvidíme, HTC jsem vždy velmi fandil a pokud přijde i s něčím jiným, než třeba oním posledním oznámením levného, ale jinak zcela fádního typu komunikátoru na WinMobile, budu jen rád. Tou dobou už snad budu závidět s Omnií v kapse. ;)
Zabza12 (87)|5.9.2009 11:49
Tak jsem narazil na zprávy, že nástupce Touch HD pojede na Androidu. To by znamenalo, že Omnia II by zůstala králem.
KarelKr (25)|5.9.2009 20:48
Co pořád máta s prodejem Omnia2. Já ji koupil v mobilečku v PHA 27.8.09 za 12000Kč a je s 8G My Storage a jsem velmi spokojený. Sice jen Wm 6.1 , ale přechod na 6.5 je jen kosmetická záležitost.
Jo a k aplikaci Torch. Rozeběhl ji někdo na Omnii2. Já né.
A problém s dobíjením přes USB z PC a naopak z obyč USB dobíječky 12V/5V do zapalovače jsem vyřešil.
Originál dobíječka 220V/microUSB má totiž propojeny do zkratu piny 2 a 3. Pin 1 je +5V a pin 5 je mínus dobíjení a pin 4 je nezapojen.
Toto je důvod proč obyčejné dobíječky nefungují.
Úprava spočívala ve zkratování středních pinu 2 a 3 na USB v dobíječce 12V/5V a už to dobíjí i na obyčejný kabel USB/microUSB dodávaný jako příslušenství pro propojení PC ActiveSync. Kabel je propojen na pinech USB-microUSB 1-1 2-2 3-3 4-5.
Svestka_ce4you (20)|5.9.2009 22:27
KarelKr: Koupit sis jí mohl ale jedině z šedého dovozu.
tomulinek (216)|5.9.2009 22:55
Přesně tak, oficiální dovoz do ČR zatím neexistuje, čeká se (zřejmě konečně již) na 6. října. Pokud máte jeden kousek v ruce, určitě nebyl určen pro prodej u nás, tak na něj buďte hodný (z diskuzí jsem zaznamenal několik nehezkých příběhů o těžké uplatnitelnosti reklamace u prodejců šedého dovozu – i to je důvod, proč jsem se rozhodl zatím neriskovat, reklamací mobilů /a to i zcela nových/ v mém okolí přibývá). Nicméně, podle všeho Samsung moc zmetků neplodí a to mu budiž přičteno k dobru…
Svestka_ce4you (20)|11.9.2009 08:49
Zkoušel jste někdo na Omnii II fpsece? Nechcu aby to vyznělo, že si chci koupit přístroj kvůli paření, to určitě né, koupím si samsung B7610 (vím, že se bavíme o samsungu i8000) ať bude odpověď jakákoli, na takové věci mi moc nesejde. Jen by mě především pro porovnání zajímalo jaké fps jste naměřili v konkrétní hře. :) Stejně to tady umřelo tak alespoň nějaká diskuse by tady mohla být. ;)
tomulinek (216)|11.9.2009 19:57
No, ono to tu umřelo ve stejné chvíli, kdy se většina osazenstva odebrala debatovat ke konkurenci, že… ;-)
Svestka_ce4you (20)|12.9.2009 14:07
No já prvně začal diskutovat na smartmanii a tam jsem viděl od tebe ten dokaz sem, tak jsem i tady zavítal ale na smartmanii je ta diskuse daleko živější okolo omnií a už jí tam má docela dost lidí.
tomulinek (216)|12.9.2009 19:52
Jasně – nakonec, i já se tam občas mrknu, že. Zdejší diskuze má (mít) jednu velkou výhodu – nechodí sem lidé, kteří vůbec netuší, která bije, ale i přesto rádi vynášejí zásadní soudy. Nemám nic proti uživatelům, kteří s komunikátory začínají a chtějí se zeptat (sami jsme jednou začínali). Vadí mi ale nepoučitelní všeználkové, kteří střílejí nesmysly a matou všechny okolo. ;)
bjirka (380)|12.9.2009 20:46
Zřejmě není o čem diskutovat, když zde nejsou nové poznatky.
A teď trocha OT: U webu Smartmania jsem aplikoval zřejmě svůj vynález a dal jsem jí takzvaný "uživatelský" BAN. Vymazal jsem si tam účet a vydal si striktní zákaz návštěv.
Je to samozřejmě nesmysl, ale dělá mi to nesmírně příjemně. Jejich fórum je skutečně neskutečně imbecilní...
Losos_ce4you (1147)|12.9.2009 21:42
Objevila se další ROM I8000XXIH5 , prvni zkoušky vypadají dobře , zdá se být svižnější nežli předchozí , GPS drží určitě lépe pozici , zatím žádná negativa .

Je o něco méně nenažraná nežli předchozí - úložná pamět má neco okolo 135Mb a programová cca 105Mb , to je slušný výsledek (tedy měřeno po vypnutí všech nesmyslů jako je touchwiz,widgety,Samsung-dialer atd .....)

Stále přetrvává ukládaní synchronizovaných mailů včetně příloh tvrdošíjně do hlavní paměti - takže stále - ručně přehodit v reg - či použít třeba SKTools

Nemáte někdo nápad jak Samsung - Touch kalendar - ustanovit jako defaultni - misto klasiky WM ?????? respektive vytvoreni noveho ukolu nebo udalosti ???
Dikes !
tomulinek (216)|13.9.2009 18:59
Rádi bychom pomohli, ale to bychom museli mít Omnii II v ruce v hojnějším počtu.

Ticho ohledně oficiálního uvádění a dostupnosti Omnie II s oficiální evropskou zárukou (tj. nejen v ČR) už mě fakt štve – všichni hrají mrtvé brouky a přitom leze na povrch, že pokud by operátoři měli zájem (tak jako O2 s Omnií PRO na WinMobile 6.1), už jsme přístroj dávno mohli mít v rukou, a to "legálně"… Škoda, že O2 zvolilo jen verzi PRO. Bohužel, stále čekám na oficiální prodej – a osobně ještě navíc u operátora O2 (kde mohu využít výraznější firemní slevy).
PS: Počítám, že za 14 dnů na dovolenou budu moci tahat zase leda starého bracha TyTN II, na jehož QVGA jsou mapy titěrné a dlouho nevydrží (baterie)… :(
peewee (29)|13.9.2009 19:17
taky cekam a cekam .. :(Touch HD na reklamaci takze nemam nic a omnia v nedohlednu :/
Losos_ce4you (1147)|13.9.2009 19:53
ohledne prepsani klice na zmenu defaultniho nastaveni kalendare atd je urcite stejne u vsech zarizeni , 100% u vsech WM 6.1 , jen by se mel zmenit cilovy program - v tomhle pade Touch calendar ... nebo ne ??
peewee (29)|13.9.2009 20:43
melo by, nekde na foru xda jsem to videl.

add: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=489139&highlight=default+calendar
Losos_ce4you (1147)|13.9.2009 20:58
Diky,ale to je psane pro TF3D , to je neco jineho , ja potrebuju prepsat klasickou WM aplikaci , ne TF3D :-(
peewee (29)|13.9.2009 21:02
a nenastavi to i windows defalut ?
tomulinek (216)|15.9.2009 10:38
Tak fajn, stalo se, co jsem nechtěl: HTC (neoficiálně) představilo typ LEO (Touch HD 2) a teď aby člověk rozmýšlel znova, zda HTC konečně nedohnalo a nepředehnalo Samsung s Omnií II (např.: Snapdragon, signalizační dioda). Ono, mít podporu vývojářů okolo HTC není k zahození, že. Ale zase čekat někdy do konce roku a pak doufat, že HTC zde nebude zdržovat jako Samsung a nasadí rozumnou cenu, to taky není samo sebou.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Svestka_ce4you (20)|15.9.2009 11:25
Má někdo zkušenosti s tím FPSeCE teda na těch S3C6410 procesorech ?
tomulinek (216)|15.9.2009 13:27
Samsung spustil nový obchod s aplikacemi pro WM (pro majitele Omnií).

PS: V ČR prý se prý letos nedočkáme… Ať si to nechají, kluci a holky. ;(
jiribar (3)|16.9.2009 15:31
I já zatím čekám na novou Omnii. Pět let používám různá zařízení od HTC - všeobecná a naprostá spokojenost. Těď třičtvrti roku používám model HD s SPB MShell 3. A tak, po zkušenostech majitelů první Omnie, mám z tohoto zařízení trochu strach. Cokoliv jsem vrazil do HD, to korektně fungovalo. Jak je to s iGO 8, jsou rozdíly mezi Omnií II a HD znatelné. Foťák a přehrávání videí mě nezajímá. PDA používám na maily a na internet převážně s miniOperou a na navigaci s iGO a TT7. Díky za odpověď. Jinak situace se mi komplikuje s představením nástupce HD, který asi bude před vánoci jasnou jedničkou.:(
Svestka_ce4you (20)|17.9.2009 12:41
Pokud máš zařízení jenom pro ty činnosti, které jsi napsal tak nechápu proč kupovat něco nového, když jsi spokojený.
jiribar (3)|17.9.2009 16:34
Asi máš pravdu