Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Diamond - WM 6.1 - CZ - Eržika Rhodium (TF3D 2.1) / Eržika Sense (Sense 2.1) - ver. 09-2.11 - 31.12.2009

Janys777 (4)|10.7.2009 17:24
Mám stejný problém s časem.
_Amos_ (368)|10.7.2009 18:42
s tím časem jsem měl problém taky, pak jsem si všimnul, že v mobilu mám nastavené pásmo afriky. Přenastavil jsem to a je to ok. Nevím jak se tam afrika dostala, ale vypadal dost podobně jako centrální čas, tak možná nějakej překlep...
khonza (18)|11.7.2009 12:35
Trocha historie snad někomu pomůže ,Eržika 3,4,5, vpohodě, 6 problém s samovolnými hard resety přechod na 6.6 nic nevyřešil, 7 rhodium se zdála v pohodě včera ráno zamrzla,soft skočil opět do hardresetu,odpoledne jsem ze zoufalství vyzkoušel MTTY a nacpal všechny programy zpět,skoro všechny jsem zapnul a vypnul,vyzkoušel připojení a ráno s mírnou nervozitou šel do soft resetu,sláva zatím drží a chová se korekně,(vlastně super).Pro diskusi s problemem hard resetu podotýkám,že mimo ofic ROM jsem žádnou než Eržiku ROM nepoužil.
khonza (18)|11.7.2009 12:40
Jěště jeden dotaz,jak korektně odinstalovat stávající verzi Opery ( i z touchflo) a nainstalovat jinou verzi.Vyzkoušel jsem beta 9.7. a rychlost je nebe a dudy,ale nevím jak ji dostat do záložek a systemu.Vedle sebe běhají ale nač živit dvě.
jezisek (24)|11.7.2009 14:53
Co jsem sledoval xda-developers, tak zatím implementace do TF3D není vyřešena (pokud mám stále aktuální informace), ale třeba nejnovější build opery 9.5 - 16983 stávající operu přepíše.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=486502

Zatím jsem narazil pouze na tyto další informace: New Opera 9.7 for PushInternet copy opera6.adr to Windows\Opera9(overwrite) v Dazzza 6.5 Romce, ale já jsem to nepochopil, tak se mě na podrobnosti neptejte :-D.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=525947

Ale v nejnovějším vaření Rom je toto (už ale z 18. června): Added Opera 9.7b1 package
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=513311

Taky bych tam chtěl jenom jednu :), i když spousta lidí řiká, že má 9.7 dost chyb (mně to nepřijde).
vhojta (17)|11.7.2009 15:54
Opery 9.5 bych se taky rád zbavil. Já jsem si integraci do TF udělal takovou:
khonza (18)|11.7.2009 18:12
to Vhojta: poradíš mě neznalému kam co nacpat abych si tu záložku přizpůsobil.Dík
jezisek (24)|11.7.2009 23:49
Nahrazení opery 9.5 verzí 9.7 pro TF3D2 (ne TF3D):
V program files\opera mobile (či na kartě, podle toho kam jste operu 9.7 instalovali) máte 2 soubory opera9-ml.exe a operaL.exe.
vytvořte si kopii opera9-ml.exe a tuto kopii (řekněme opera9-ml - copy.exe) přejmenujte na opera9.exe. OperaL.exe nechte beze změny.
Zkopírujte opera9.exe (ten přejmenovaný) a operaL.exe do složky windows v telefonu a přepište původní opera9.exe a operaL.exe.
Softreset (nejlépe ze systémových nástrojů, ne červeným tlačítkem)
Používejte totalcommander pro WM (možno stáhnout ze stránek totalcommander.cz). Klasický průzkumník souborů vám přepis nepovolí.

POZOR!!! Sice si nikdo nestěžoval, ale je možné že Eržika to neskousne, rozhodil jsem si tím telefon!!!
POZOR!!! Můj postup: ve windows složce jsem si udělal kopii opera9.exe jako zálohu, protože přejmenovat (jak je v oficiálním návodu) u Eržiky nejde, pouze nahradit (ani v totalcommanderu nelze odškrtnout pouze pro čtení). Pak jsem přejmenoval v program files\opera mobile opera9-ml.exe na opera9.exe (POZOR!!!, tímto si znefunkčníte operu, nelze pak spustit z programů) a zkopíroval přejmenovanou operu9.exe do složky windows, kde jsem nahradil původní. Po softresetu nešla spustit ani opera z TF ani opera 9.7 z programů, tak jsem přeinstaloval operu 9.7 a celý postup zopakoval podle postupu nahoře (tak je aspoň jistota že bude fungovat 9.7 klepnutím na ikonu z programů). Po softresetu částečná funkčnost!!!! Po kliknutí na prohlížeč v TF3D2 mi naběhla Opera 9.7, zároveň ale s restartem TouchFlo. Udělal jsem tedy softreset a od té doby mi kliknutí na browser z TF3D hlásí The system cannot find the file specified. Vrátit se nelze, při pokusu o instalaci opery 9.5 dojde vždy k chybě.
Ať tento postup tedy zkouší pouze ten, kdo nepotřebuje telefon nutně na práci!!!!! Já přeflešuju telefon znovu eržikou a podělím se se zkušenostmi z druhého pokusu.
Edit: Druhý pokus a FUNGUJE naprosto bez problému (někde jsem před tím musel asi udělat chybu).
Takže znovu:
[l1st]
  • ve windows složce máme opera9.exe a operaL.exe, tyto dva zkopírujeme a zálohujeme např. do internal storage.[/*]
  • v program files\opera mobile: opera9-ml.exe zkopírovat a kopii někam uložit a přejmenovat na opera9.exe to je jeden soubor, druhý soubor je operaL.exe v téže složce.[/*]
  • Tyto dva (opera9.exe a operaL.exe zkopírujeme do windows složky a přepíšeme původní[/*]
  • Restart[/*]
  • Toto je oficiální postup, avšak mně po něm spuštění vyhazovalo chybu, tak jsem přepsal operaL.exe tím původním (zálohovaným z internal storage) a vše funguje naprosto parádně, tudíž nejspíš stačí zkopírovat pouze přejmenovaný sobor opera9-ml.exe na opera9.exe a nahradit jím ten samý sobor ve windows. Už to zkoušet nebudu, nechám na jiných, já jsem spokojenej že mi to jde takhle bez problému :)[/*]
  • [/l1st]




    D4X (8)|12.7.2009 03:44
    To je zajímavé :-k od té doby, co jsem kopnul do telefonu sedmou generaci Eržiky jsem nezaznamenal žádný závažný problém, který by mě nějak omezoval. Buď mám štestí a vy smůlu nebo to bude v něčem jiném : )
    khonza (18)|12.7.2009 09:26
    jezisku dík funguje
    blackman_82_ce4you (255)|12.7.2009 19:18
    Vsiml jsem si zajimave veci a to ze pokud zvolim vychozi mesto (prahu) pres TF3D tak se mi po spusteni navigace presune cas o hodinu zpet ale pokud to udelam primo pres nastaveni-system-hodiny a pripomenuti tak se cas nepresune. Dost zajimave ne ;)

    A jeste se zeptam na zkusenosti s app g-config, me to prevrati displej jen tak nejak vyjimecne at delam co delam tak to prevrati tak jednou, dva krat za den, zkousel jsem i soft restarty a nic :(
    NaTuRaL_ce4you (170)|12.7.2009 21:01
    ta zmena casu je dana BUGem v TF3D2 - resi to patch na TF3D2 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - pak se ti nebude presouvat cas na severni afriku, ale zaroven potom nefunguje v kalendari pocasi
    rkalas (49)|13.7.2009 13:30
    Zkoušel jsem tu integraci s facebookem, ale chybí tam dost českých textů a místo toho se objevuje pouze IDS_xxxx. Taky se podivuhodně choval při připojování k serveru facebooku, když mi stále tvrdil, že nelze připojit (hláška vyběhnula téměř okamžitě bez jakéhokoliv timeoutu) ale lidi z facebooku mi to pak ukázalo.

    Vlastně jsem úplně nepochopil, jak to má fungovat. V jiných ROMkách jsem viděl klienta pro facebook, který fungoval krásně.
    Adow (1267)|13.7.2009 13:54
    Všichni s ikonou BT: Ještě jsem se k tomu nedostal, snad večer...

    _Amos_: Skin telefonu a barvičky se nastavují v HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\Phone\Skin. Grafiku - rozložení TF3D bohužel neumím (a ani snad nechci umět, ani tak nemám dost času) :D.

    Maros2411: U mě po najetí PIN čeká na zadání, když to nestihnu, tak to musím taky vyvolat ručně. Bohužel nevím jak to ovlivnit. Padání programů je záležitost nedostatečné paměti Diamonda.

    Kyle: Taky mi to haprovalo o hodinu - po první synchronizaci jsem to ale ručně nastavil a od té doby mám kupodivu klid. Čas událostí se mi zobrazuje dobře.

    khonza: Tu origo Operu z ROM neodpářeš, musíš tam mít dvě.. 9.7 se mi líbila, ale něco mi s ní nešlo... Už vím - nešel mi vypnout displej, pokud byla Opera na popředí. Je to beta - čekám na plnější verzi, pak definitivně nahradí 9.5 v Eržice. Ta beta zatím neumí v režimu turbo stahovat atd. Prostě to chce chvilku času.

    jezisek: Tu Origo operu v Eržice neodstraníš - exe soubory nejsou instalovány klasicky CABem (jak je to např. u oficiální ROM), ale jsou mimo archiv - pro úsporu místa. A proto s nimi nejde nic dělat.

    D4X: Díky za pozitvní zprávu ;)

    blackman_82: G-Config mi funguje naprosto bez problémů a motání motá :D. Pokud ti zlobí, tak si tam plácni třeba ChangeScreen a máš po problému..

    NaTuRaL: Díky za FIX, mrknu, jestli se s tím dá něco provést.

    kalas: Facebook nepoužívám, ale asi si založím testovací účet a zkusím s tím něco udělat.
    Kyle (279)|13.7.2009 14:54
    Ten cas sem zatim nastavoval jen pres homescreen, v nastaveni jsem zjistil, ze mam porad Afriku, prestoze homescreen hlasi Prahu, tak uz to ted snad taky bude v pohode...

    Ta ikona taskmanageru v pravem hornim rohu vam vsem funguje normalne? Me po kliknuti zmizi... seznam aplikaci se zrejme jakoby zobrazi, protoze to misto reaguje na klik, ale neni nic videt... po "zavreni" seznamu aplikaci mi zmizi i ikona baterie....
    Adow (1267)|13.7.2009 15:09
    Alespoň u mě ikona OK.

    Jinak jsem měl organizačně náročnější víkend (hodně telefonátů, SMS, GPS atd.) a vše v pohodě. Pokud má někdo problémy se zamrzáním, HR apod., tak zkuste ten postup..
    Laufass (46)|13.7.2009 15:43
    Adow: Ja bych mel jiny problem...ale jsem asi jediny protoze se nikdo zatim neozval...od doby co mam v.7 tak pri telefonatu mam hrozne potichu sluchatko (samozrejme je na maximu...) treba dnes jsem byl v provozu v praci a musel jsem dokonce zapnout reproduktor ale stejne to bylo malo...nevis cim to muze byt?:sarcastic:
    Kyle (279)|13.7.2009 16:43
    Tak ten problem s tlacitkem taskmanageru zposoboval WkTask pri nastaveni tlacitka x/ok na zavreni aplikace pri klepnuti.... skoda, ze sem na to neprisel driv nez sem udelal hard-reset... :)
    Adow (1267)|13.7.2009 19:43
    [quote=Laufass]Adow: Ja bych mel jiny problem...ale jsem asi jediny protoze se nikdo zatim neozval...od doby co mam v.7 tak pri telefonatu mam hrozne potichu sluchatko (samozrejme je na maximu...) treba dnes jsem byl v provozu v praci a musel jsem dokonce zapnout reproduktor ale stejne to bylo malo...nevis cim to muze byt?:sarcastic: [/quote]
    Je tam chyba v tom (alespoň mě to tak dělá), že když mockrát zmáčknu vol+, tak je to pak potichu. Stačí jednou zmáčkout vol- a hlasitost se vrátí do normálu. Budu to zkoumat, kdyžtak vrátím předchozí volume control.
    ropyno (69)|13.7.2009 20:50
    Pro Adowa:
    Chtěl bych touto cestou poděkovat jak se o nás Adow stará.Když si vezmu první verze kolik bylo opravných patchů.A teď jsou to jen drobné nedostatky.Vemte si a určitě nemluvím jen za sebe,jak nás otravuje provádět hr reset to nastavení a přizpůsobení k našemu obrazu.I to čekání na soft reset než nám náš diamond naskočí.A to a mnohem víc musí Adow provádět několikrát jen aby se našm Diamondům nic nestalo a aby jsme byly spokojeni.Když jsem koupil Diamonda měl jsem první verzi romky,a to co mám ted v telkefonu se nedá ani srovnat.Eržika je prostě bomba.Adowe DÍKY
    Laufass (46)|13.7.2009 22:00
    Jasne...alespon uz vim co s tim...diky moc...jinak v.7 vali paradne...zadny zavaznejsi problem jsem zatim nenasel...good work:yes:
    MartinD_ce4you (97)|14.7.2009 15:03
    Plně se ztotožňuji s D4X a ropyno. Od začátku nemám se 7-mičkou(vlastně od verze 5xx), až na nějaké nepodstatné maličkosti, žádné problémy. Dokonce ani samovolné HR se mě netýkali. A pokud to řeší MTTY, pak je to bomba. Vypadá to na různou alokaci paměti pro instalace u různých přístrojů. Pak by to mohla dělat verze HardSpl. Pokud se stím ještě někdo chcete zabývat, napište zda pokud vám to padá, nemáte v.1.40. Rozhodně není problém v instalaci různých cikánek, protože to bych pak z HR nevyšel. Taky může mít vliv, v který okamžik děláte HR po instalaci. Nikdy nenechám naběhnout po instalaci přístroj bez HR. Dokončí se instalace, jukne na mě Eržika a šup - HR.
    Ještě Opera. Uznávám, že 97b1 je trošku rychlejší a zabere asi tak o 10MB méně provozní RAM, alo bohužel zatím nekorektně zobrazuje. A to i mé vlastní stránky, kde ručím za dodržení všech standardů. Ale ta rychlost je úžasná, tak až ji hoši doladí....
    Všem bořičům Eržiky doporučuji zavírat, zavírat a ještě jednou zavírat. Máte k dispozici cca 40MB, tak se podle toho chovejte. :D Pokud se vám to nelíbí, rozmlaťte prasátka a investujte do D2. :D Též si pořádně rozmyslete, koho pustíte Eržice do ložnice. (SW třetích výrobců) ;)
    MildaC: S2U2 je docela milá a bezproblémová nadstavba, ale do základu bych ji asi nedoporučoval, neb mi připadá malinko zbytečná. Je to vlastně o krok víc při probuzení tel.. Ale proč né. Je to obzvlaštnění prostředí.
    Pozdrav všem Eržikáčům a Adamovi zvláště. :yes: :cool:
    jezisek (24)|14.7.2009 19:31
    MartinD: Víš že na tom HR asi něco bude? Vždy jsem kalibroval displej, nechal najet systém a pak jsem teprve udělal HR a celé znovu. Nedávno jsem udělal HR hned po instalaci a žádný samovolný reset mě už 4 dny nepotkal a dokonce ani žádná nutunost udělat soft reset!, prostě žádné zamrznutí 4 dny, teď jsem z Eržiky nadšenej :). Zkoušel jsem mtty, ale nezobrazuje se mi připojení USB (nejspíš problém nekompatibility s win7, jinak jsem dodržoval postup naprosto přesně), takže jsem žádné změny nedělal.
    Gego (15)|14.7.2009 21:00
    Ahojte mam problem s Operou, na Erzike idem od v4, sedmicku som skusil Rhodium, vsetko bolo ok az kym som nespustil Operu.Po jej spusteni sa mi diamond resetne (HR) a zasa vsetko od zaciatku....je zahada , ze posledne 3 dni to bolo ok a dnes zasa? co mi poradite?
    Dik za kazdu radu
    Gego (15)|14.7.2009 21:01
    Ahojte mam problem s Operou, na Erzike idem od v4, sedmicku som skusil Rhodium, vsetko bolo ok az kym som nespustil Operu.Po jej spusteni sa mi diamond resetne (HR) a zasa vsetko od zaciatku....je zahada , ze posledne 3 dni to bolo ok a dnes zasa? co mi poradite?
    Dik za kazdu radu
    Adow (1267)|14.7.2009 21:04
    gego: Zkus toto..
    Gego (15)|14.7.2009 21:12
    dikes, sorry za duplikaciu ale akosi ma stve net.Adow, moze mat na to nejaky vplyv aj to ze medzi 6a7 som skusal WindoWs 6.5?
    khonza (18)|14.7.2009 21:22
    K diskuzi se samovolnými resety ano Hadrspl mám ve verzi 1.4 a u šestky jsem nechal proběhnout instalaci bez HR.Na druhou stranu MTTY problem skutečně vyřešil.Erža jede už 4 dny bez problémů a co jsem se s ní napekloval ve verzi 6 a 6.6 a zpět návrat k pětce.Rhodium mi to vrací zpět,super.
    Adow (1267)|14.7.2009 21:22
    Může, ale taky nemusí...
    Gego (15)|14.7.2009 21:45
    Skusil som to, ale okrem tych riadkov, co napisalo tebe, objavila sa mi hlaska ERASE block 85 FAIL!!! nevies o co ide?
    Pri flashovani, kedy dat Hard Reset?
    Adow (1267)|14.7.2009 21:49
    Nevím co chyba znamená, u mě to bylo bez problémů. HR dělám hned po dokončení flashe.
    Gego (15)|14.7.2009 22:23
    Takze zatial je to ok operu som spustil niekolko krat, zatial ok.Uvidim co dalej.Dik za radu.Este jedna otazocka, viem ze to do tejto temy nepatri, ale risknem to :) po roku pouzivania mi zdochla bateria, kupil som tu origos hrubsiu s krytom, mam ju nejak naformatovat?
    Adow (1267)|14.7.2009 22:28
    Li-Ion / Li-Pol se formátovat nemusí. Spíš jí škodí přílišné vybíjení (jako např. když telefon chcípne a ještě ho pak zapínáš). A konec OT ;)
    _Amos_ (368)|14.7.2009 22:37
    Já se připojuji k pochvalám od ostatních. Mě nová eržika běhá jak po másle a to dostává denní záhul. A navíc Adam neváhá odpovídat na otázky, typu tuning eržiky, což fakt nemusí. Prostě jestli si nějak představuji orginální podporu od HTC, tak se pánové zde učte. Fakt díky...
    Gego (15)|14.7.2009 22:38
    OK uz nebudem :P
    ale pomohol si takze dik
    Falco_z_Brna (37)|14.7.2009 22:56
    Jak jsem psal dřív, mě se po instalaci Eržiky 7 kompletně zhroutil telefon. :mad: Musel jsem koupit novej a tak jsem šel zrovna do TD2. Rád bych starej foun reklamoval, ale nevím kde sehnat oficiální rom od O2. Poradíte mi někdo? Předem dík.
    Adow (1267)|15.7.2009 08:03
    Jé, já chci taky aby se mi zhroutil D a koupil bych si D2 :D.. Zkoušel jsi ten postup s formátováním BINFS? S ofiko O2 nepomůžu (zlatej T-Mobile, kterej to má na stránkách).

    BTW: Tady je fix na ikonu BT. Foťák stále řeším (v tomto tématu se to myslím neřešilo - foťák neotáčí automaticky fotky), ale moc se mi nedaří :(.
    rkalas (49)|15.7.2009 12:19
    Já jsem se dočetl na xda-developers fóru, že pokud se stávají HR, tak je dobré updatnout HardSPL na 1.93. Mě se to dělo s jinou ROMkou s win 6.5 a tenkrát jsem to přisuzoval té ROMce, protože s jinou romkou se mi to nikdy nestalo. Nicméně před nahráním eržiky jsem tam lupnul tu 1.93 a žádnej samovolnej HR mě zatím nepostihnul.
    blam158_ce4you (11)|15.7.2009 12:42
    Zdravím, Adame sorry za SZ už vše dokonale chápu. Takových SZ musíš dostávat 100vky :) Právě včera jsem na to myslel jaký bude tvůj nástupce Diamonda 1čky takže nejspíš D2? Nezajímám mě fotoaparát ani jiné záležitosti zajímá mě na jaký stroj budeš tvořit Eržiky dál.:D :D :yes:
    amentma (4)|15.7.2009 12:56
    je v aktualnej verzii mozne prepnut TF3Dv2 aj do slovenciny? nikde to neviem najst, v jednotke som to vedel :)

    vdaka za odpoved.
    Adow (1267)|15.7.2009 13:07
    blam158: Já HTC nemám moc rád kvůli čipsetu od Qualcommu.. Bohužel na něj teď přechází i Asus. Je to hrůza. Jde mi hlavně o GPS (na geocaching) - kdyby se objevil rozumnej stroj, kterej by měl SirfStar III, tak jdu do něj Diamond-neDiamond :D. Prozatím to řeší BT GPS modul od Nokie - což je docela smutný, na to že mám zařízení, který má GPS v sobě.

    amentma: Přepíná se to v registrech - je to jeden z těchhle dvou klíčů (slovenština je 41B).. Jinak Eržika bude umět celá slovensky, ale až se k tomu dostanu.
    [code][HKEY_CURRENT_USER\MUI]
    "CurLang"=dword:405[/code]

    EDIT: Díky za opravu..
    blam158_ce4you (11)|15.7.2009 13:28
    Rozumím a chápu i když to nerad čtu. :disgusted: No uvidíme.
    jezisek (24)|15.7.2009 13:41
    Falco_z_Brna: Ty máš v záručních podmínkách, že nesmíš přehrávat software? Já reklamoval telefon kvůli výměně displeje a navíc jsem požadoval přehrání software. Do důvodu reklamace jsem navíc napsal, že z důvodu nestability (tehdy soft 1.37) jsem musel nahrát přes oficiální update anglickou rom ze stránek HTC, prosím o nahrání nové české ROM. Sice se na mě solidně s ROM vyprdli, ale alespoň mi uznali záruku na displej. Podle mě nemůže být nahrání oficiální ROM důvod k neuznání reklamace.
    Adow (1267)|15.7.2009 13:53
    Falco_z_Brna: A co s tím vůbec máš? Co to dělá nebo nedělá? Třeba by to šlo nějak poléčit, ne?
    Zdenek Malinsky (9781)|15.7.2009 13:54
    [quote=jezisek]Falco_z_Brna Podle mě nemůže být nahrání oficiální ROM důvod k neuznání reklamace.[/quote]Podle tebe možná ne, ale to není směroplatné, jak to říkala Máňa. Hlavní je, jak to vidí záruční servis. Dělo se, i se tak děje. Spíš záleží na benevolenci technika. V PDA smíš mít pouze oficiální ROM vydanou výrobcem nebo je-li zařízení brandované, tak mobilním operátorem. Všichni vědí, že ROM na poruchu konektoru mít nemůže, ale hádej se.

    amentma (4)|15.7.2009 13:56
    diky, [s] je to ten druhy[/s]... [s]len aby sa vedelo, pretoze zmena prveho je masaker, pomoze iba HR :)[/s]
    amentma (4)|15.7.2009 19:40
    [quote=Adow]Jinak Eržika bude umět celá slovensky, ale až se k tomu dostanu.
    [/quote]

    btw. ak treba robit nejaku ciernu pracu pri vytvarani slovenciny napis mi, mam teraz pomerne vela casu na hranie :)
    Falco_z_Brna (37)|15.7.2009 20:01
    Adow: Dělá mi to to, že že tam nahraju Eržiku (zkoušel jsem 3 verze). Instalace a vše proběhne jak má a foun se tváří, že je v pohodě. Pak chci něco spustit (nějakej program, přejít na jinou záložku TF apod.) a telefon mi kompletně zatuhne. Když má lepší náladu, tak ještě zahlásí, že program nebo jeho součást nelze nalézt a potom teprve zatuhne. Vidím to asi na nějakou vadu paměti a nevím co s tím. Obávám se, že když přidu do servisu s odblokovaným telefonem s Eržikou, že mě akorát tak bez poklon vypoklonkují. :(
    Zdenek Malinsky (9781)|15.7.2009 22:40
    Pokud vím, tak telefony se u nás už pár let neblokují a pokud jde o ROM, tak tam flashneš nějakou oficiální.
    Falco_z_Brna (37)|15.7.2009 23:04
    Tu ale právě nemám. :(