Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Diamond - WM6.1 - CZ - Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009 (FINAL)

Adow (1267)|20.1.2009 17:53
a) Jde to, postup najdeš třeba tady. Jinak toto by mělo být téma o Eržice, zálohování, nahrávání HardSPL a další potřebné věci řeště prosím jinde ;).
b) Profil sítě pan v seznamu podporovaných služeb Bluetooth je, jestli ale taky funguje nevím - nemám jak vyzkoušet.
c) Chvilku počkej, do konce týdne vydám novou verzi Eržiky ;)
schula (23)|20.1.2009 19:04
jasne, za tu odpocku na zalohu se omlouvam, chtel jsem jenom vedet jestli jde spolehlive zalohovat... postup bych si nasel v kazdym prip diky za link...
co se tyka PANu v profilu zarizeni ho na standardni rom mam taky ale jaxi nefacha... takze kdyby nekdo mel moznost otestovat dejte prosim vedet... predem diky. tesim uz se tesim na novou erziku ;)
SG_ce4you (118)|20.1.2009 21:42
zdravim ne dělá to víc romek založených na 2.xx u starších to bylo v poho, když tak to zkus pořešit(nevím totiž jak je to u orig 2.xx) vypnout se threadované sms dají vždycky.

Navíc bych tě chtěl poprosit o jednu věc v TF3D v záložce programy, vim jak přidávat soubory jakéhokoliv formátu(to asi ví všichni) ale někde jsem jednou stáhnul patch co tam dal složku hry, docela by se mi to šiklo no a mít možnost tam frknout libovolnou složku by byl luxus. THX
blackman_82_ce4you (255)|20.1.2009 22:06
nechces pridat podporu Landscape TF3D a s tim souvysejici app G-ness (v udk7 funguje krasne) nebo nejakou jinou na automaticky prevraceni displeje. Pokud to tam uz je tak se omlouvam ... :)
Adow (1267)|21.1.2009 10:16
SG: Zkus si flashnout originál, jestli to dělá nebo ne.. Já už jsem zkoušel vyměnit aplikaci zpráv i knihovny a pořád to nefunguje :(. Ten tweak na zástupce pro složku musím ještě někde najít - když udělám klasickýho zástupce, tak jde umístit do programů, ale nefunguje to.

blackman_82: V ROMce není Gnes, ale Gsen - něco podobného. Tu manilu naležato zkusím přidat.

ALL: Už mám druhý den v MDA Eržiku 02 a nemůžu přijít na něco co by nefungovalo - takže pište další případné náměty co by tam ještě mělo být. Přidal jsem TF3D Config a AdobeReader (ikdyž se mi zdá, že jsou to zbytečné 2 MB a ještě si rozmyslím, jestli v release zůstane). Všechno je v češtině, včetně nastavování po flashování, nastaveno časové pásmo i region. Prostě drobnosti co potěší :D. SunnySoftí čeština je komplet pryč. Asi oddělám helpy - je tu někdo kdo používá nápovědu???
edlik (28)|21.1.2009 11:55
Nápověda ven :)
euro07 (33)|21.1.2009 14:12
Jestli mohu :

- zařadil bych WeatherDatabaseEditor_1.1.CAB pro přidání měst do počasí
- zrušil bych KLAXON a naopak přidal větší nabídku zvuků či melodií pro orig. budík ( Připomenutí )
- nedával bych do horní lišty procentuální stav baterie, ale místo toho do StartUP bych vložil VistaHide Battery Gauge.exe - tenká linka v horní liště - odkaz najdeš na xda-developers
- zrušit help
- pokud by byla možnost dodat barevné ikonky do horní lišty jako třešínku na dortík :-)

Jinak se těším na V2.
bropol (33)|21.1.2009 14:46
Výborná práce..., ale to už víš a jenom bych se opakoval.
- určitě bych vyhodil help - nikdy jsem jej nepoužil a to nejsem žadný profík
- dle mě bych ještě přidal ThumbCal - super kalendář pro zadávání prstem ;)
Adow (1267)|21.1.2009 14:49
euro07: Nepotěším tě :D
- WeatherDatabaseEditor použiješ jen jednou když si to nastavuješ a pak už to jen zabírá místo, nechal bych to na cab
- Zrušit Klaxon.. Pokud mi najdeš jinej - lepší budík pro WM, tak o tom budu uvažovat - ten co je standarně ve WM podle mě není použitelnej :D. Zvuky - každýmu se líbí jiný, ať už tam dám jakýkoli, tak se nezavděčím všem a většině lidí, která používá ty svoje to bude jen zbytečně zabírat místo.
- Procentuální baterka - to není jen baterie, to je součást aplikace StylusLock, která se podle mě víc než hodí. Takže tam zůstane :P
- Help teda zruším, abych ti aspoň v něčem vyšel vstříc ;).
Opět bude lite, kterou si můžeš dopilovat vlastními caby ;)

bropol: ThumbCal není vůbec špatný nápad na aplikaci, ale to grafické provedení (roztáhnuté QVGA) mě odpuzuje :D. To už raději Geko NewCal - ten je ale jen na zadávání nových událostí.
bropol (33)|21.1.2009 15:10
Já použivám u ThumbCal skin vga Diamond a vůbec se mi to nezdá roztáhlé, ale to je asi jak se co komu líbí - nechám to na tobě, ty si v tomto přecejen machr a věřím že výsledek bude nakonec stejně super.:yes:

Jen ještě dotat mám HTC Compact IV - kolik mi zůstane volného místa v uložišti - celkovou mám 82,44 MB což se mi zdá dosti málo a volnou jen 23,84 MB. Program celková 115,03 MB, volná 54,43 MB.
Nemáš představu jak by to vypadalo o instalaci V02
mortyss (54)|21.1.2009 15:33
Taky tu českou rómku Eržiku vyzkousim.Mam pockat na tu new verzi?Celou dobu od leta mam origos ROM verze 1.37, ale moc s ni spokojenej nejsem, je pomala.Bude teda do konce tydne?
Soukynek (63)|21.1.2009 16:52
A ten pruh místo tý baterie by tam fakt nešel? Jinak vypadá dobře - počkám na novou veri a pudu do toho - jinak osekal bych to fakt o takový zbytečnosti, který jen a jen zabírají místo - zvuky bych vysypal skoro všechny (stejně si tam každej dá pak svůj nebo ne?)
Pak ten Help opravdu pryč. Potom - Tvoji první romku jsem nezkoušel a,le chtěl jsem se zeptat jestli tam jsou ty originální obrázky hudba a tady ty soubory - pryč. Prostě tady takový nesmysly vysekat ven, Dál nechat tam jen operu a nebo jen ie - oba dva najednou jsou zbytečný. a dál buď jen anglická a nebo jen česká verze - obě dvě podle mě zase zbytečně zabírájí místo. Snad jsem aspoˇm trochu přidal inspiraci...;)

vím, že se v některejch věcech opakuju po jiných uživatelích a,el podle mě jsou celkem podstatný, takže se omlouvám za vykecávání se...
Adow (1267)|21.1.2009 18:12
bropol: Zkus mi ten skin poslat, možná mě přesvědčí :D. Po instalaci V2 Těžké budeš mít cca 125 MB celkem, 11 MB použitých a 114 volných. U Lehké to bude ještě víc.
Program: tam nevim kde MDA IV nabralo celkem 115 MB - já mám celkem 107 a 48 volného. Tam ale možná udělám ještě jednu úpravu, která by měla přidat další 2 MB.

mortyss: V2 bude určitě do konce týdne. Možná v pátek, možná v sobotu.. Mohl bych ji vydat hned - sá ji už 2 dny používám, ale ještě chci zkusit pár úprav a vyzkoušet manilu landscape (která mě zatím ale moc nepřesvědčila - má o 2 MB víc).

Soukynek: Pruh si tam můžeš přidat. Nejde dohromady se StylusLockem, kterej tam chci mít. Vypadá to spolu divně - v místě StylusLocku je pruh baterie přerušen. Help už je pryč. Ukázky hudby a obrázků tam nejsou. IE bych dal pryč, ale to je celej balík, možná i s nějakýma ovladačema atd.. Nechci aby to bylo na úkor stability. Vyzkouším to ale. EN už tam vůbec není, celá rom je CZ only :D.

ALL: Tak to vypadá, že prohlížení stránek s odmazaným IE jede :D.. Chtělo by to ale testera, kterej se hodně vrtá v telefonu, zkouší všechny možné funkce a pořádně prověří i ten internet... Chci někoho, kdo intenzivně používá Eržiku 01 - jde mi o jednoho člověka - napiš SZ a dám ti odkaz na Těžkou Eržiku 02 s klasickou manilou a bez IE ;).

EDIT: Tak IE jde zpět - využívají ho i některé win dialogy - bez IE např. nejede nastavení síťových připojení nebo WLAN.
blackman_82_ce4you (255)|21.1.2009 20:39
tvou ROM jeste nemam naistalovanou takze to bude mozna zcestny me napady ;) Zajimalo by me jestli mas u fotaku nastave uz ty registry tak ze je tam volba pridani GPS info k fotce, sport a dalsi rezimy.S tom souvisejici dotaz, slo by poresit nejak nahravani ve VGA? HW na to preci ma ne? Ted jsem v udk objevil ze se da v menu pohybovat pomoci cidla u stredoveho ovladace. krouzenim do stran se pohybuju doleva nebo doprava.lepsi jak se trefit do tech hw sipek. tu pixelovou listu na baterku bych tam nedaval me se osobne nejevi (vec nazoru kdo chce si dohraje). Jak se tu bavite o helpu tak jsem na nej prisel az ted ze tam nejakej je (docela podarena, jsem koukal) :) Takze ho klidne muzu postradat.
SG_ce4you (118)|21.1.2009 22:37
blackman: foťák lze nastavit přes advanced config , VGA video netuším , ovládání kolečkem ve stylu artemis/polaris je již v jedničkové verzi
vodopadek (274)|21.1.2009 22:50
nejlepsi budik pro diamantika je jednoznacne G-alarm.. funguje jak vino, ve verzi 1.4 prinasi spoustu dalsich veci oproti jinym verzim.. je FREE a je v nem cestina.. urcite doporucuju zakomponovat do Éržiky.. jinak jen tak dal tesim se na novou verzi a urcite vyzkousim:)
Dell_ce4you (48)|21.1.2009 23:04
Na zamykani displeje by mozna byl lepsi SensorLock - rozhodne na ovladani jednou rukou.
mortyss (54)|22.1.2009 10:33
Ohledne toho odstraneni Adobe Acrobata z ROM: muj nazor je ze by tam mel byt, preci jenom je to hojne vyuzivana aplikace.Urcite dost lidi si stahne z netu treba jizdni rad v PDF a prave Acrobat mu to na PDA umozni zobrazit...Jinak hodne zdaru pri tvorbe RÓMKY :-).Ceska ROM postavena na nejnovejsim jadre oficialni ROM od HTC (je to tak nebo se pletu?) tady vzdy chybela.
Adow (1267)|22.1.2009 11:49
Acrobat v Těžké verzi zůstane ;). Jinak je to oficial 2.03 ROMka s úpravami a předělaným jazykem. Ovladače a játro jsou oficiální build - tady experimentovat nechci. Ale to, že je založená na ofiko verzi neznamená, že ti půjde flashnout bez HardSPL :D.
mortyss (54)|22.1.2009 13:27
Tak to je dobre :-).HardSPL sem jeste nedelal, ale myslim ze to zvladnu :-D.Urcite je tady nekde postup, najdu si to :-)
Adow (1267)|22.1.2009 16:11
Malé shrnutí toho co právě dělám.. Eržika umí:
- zobrazit SMS v režimu chat :D
- změnit pozadí všech záložek TF3D (doufám, že to nebude na úkor stability!)
- přidat složku hry do záložky programy v TF3D není problém - v základu to nastaveno nebude, do systémových nástrojů dám zástupce "Zástupce - Hry", který půjde přidat mezi programy. Každej si pak může zvolit jestli přidat/nepřidat, případně na kterou pozici.
Eržika 02 nebude umět:
- Manilu LandScape.. Má s ní holka jen problémy. Možná v nějaké další verzi.
- PP 16MB.. Stále mi nejde nastavit jinej PagePool, takže to nechám na základních 12MB. Přijde mi to i tak docela slušný.. Opět, možná někdy příště.
- Oddělal jsem AnswerkeysDisabler aby někoho nemátl..

Release asi zítra! Mám hotovo, teď ještě hledám mouchy.
ropyno (69)|22.1.2009 18:08
Ahoj,tak jsem se rozhodl že dám Eržiku.Podržím vol - ,šipku zpět a reset.Naskočí mi jen loading a nic se neděje.Mám Diamonda z obchodu.
Můžete mi poradit.
Díky

Možná si opovím sám.Musím mít HardSPL i když nemám Diamonda od žádného operátora.
Díky
Adow (1267)|22.1.2009 18:26
Potřebuješ HardSPL. Je to napsaný hned v prvním postu!
ropyno (69)|22.1.2009 18:33
[quote=Adow]Potřebuješ HardSPL. Je to napsaný hned v prvním postu![/quote]


Díky,sorry.

edis (0)|23.1.2009 12:41
mojou doménou nieje pda,mda,htc..,ale klobúk dolu pred tvojou ochotou podelit sa s inými s eržikou asi počkám na fullcz. a podľa tvojho návodu skúsim flashnut MDA Compact IV lebo referencie na tvoju tvorbu sú 1*
inak keby sa našiel niekto z sk (tt,ba,ga...)s odbornou pomocou nebranim sa i ked brno nie je ďaleko
Adow (1267)|23.1.2009 14:39
02 bude vydaná asi až večer - ještě vám překládám NoData a PIM Backup do češtiny :cool:
tommom (78)|23.1.2009 16:31
No paráda, konečně se někdo z našich končin odvážil uvařit něco dobrého:D
Hned jak budu mít chvíli s potěšením vyzkouším;)
ropyno (69)|23.1.2009 18:10
Adow :Klobouk dolů,konečně jsem to nahodil a to nemá chybu.Tolik místa ajaj.Super.Jen chybělo v sms odchozí a odstraněná pošta.Vyřešil jsem a Tf3D nešlo měnit zálošky vyřešeno cabem.
Super jen tak dál.
Adow (1267)|23.1.2009 18:25
Tak to zase za chvilku vyhoď, protože v2 je hotová. Jak SMS, tak TF3D je ve v2 vyřešeno, stejně jako hodně dalších věcí. A hlavně úplně jiná čeština.

Dneska jsem ještě přeložil NoData, PocketScreen a PIM Backup (hlavní části, přes HEX editor je to piplačka) do češtiny + zkomprimoval pár největších EXE souborů. Volnýho místa je teď (přestože jsou ve full verzi nové aplikace) ještě víc. Takže vydržte - teď si dám véču, pak sesmolím changelog a je venku :D.
ropyno (69)|23.1.2009 18:31
[quote=Adow]Tak to zase za chvilku vyhoď, protože v2 je hotová. Jak SMS, tak TF3D je ve v2 vyřešeno, stejně jako hodně dalších věcí. A hlavně úplně jiná čeština.

Dneska jsem ještě přeložil NoData, PocketScreen a PIM Backup (hlavní části, přes HEX editor je to piplačka) do češtiny + zkomprimoval pár největších EXE souborů. Volnýho místa je teď (přestože jsou ve full verzi nové aplikace) ještě víc. Takže vydržte - teď si dám véču, pak sesmolím changelog a je venku :D.[/quote]

Super už se těším.


Adow (1267)|23.1.2009 19:53
V prvním postu je odkaz na novou verzi..

Verze 02-2.03
  • hlavní změna - úplně nová, jinak udělaná čeština - kvůli ní je ROMka v2 kompletně předělaná. Implementovaná čeština z CZ ROM T-Mobile MDA Compact IV + některé upravené soubory, včetně CZ klávesnice - češtinu už není potřeba registrovat + v paměti neběží aplikace SunnySoftu[/*]
  • do Těžké verze přidán AdobeReader a TF3D Config[/*]
  • z Těžké verze odstraněn AnswerkeysDisabler - některé uživatele mátl - je dostupný jako CAB[/*]
  • NoData, PocketScreen a částečně i PIM Backup předělány do češtiny (horzná práce v HEX editoru), do Advanced Configu doplněna čeština (upravena z v 3.2)[/*]
  • do TF3D přidána slovenština[/*]
  • opravy chyb: opraveno zobrazení SMS v módu chat, opraven seznam složek SMS (Odeslané, Odstraněné SMS), TF3D je v základu se všemi záložkami a pořadí záložek jde upravovat přes Advanced Config[/*]
  • v Systémových nástrojích najdete zástupce pro složku hry, který jde přidat do programů v TF3D[/*]
  • přidány další tweaky - fotoaparát, lokální nastavení, atd....[/*]
  • největší EXE soubory jsem zkomprimoval = více volného místa[/*]
  • pozn.: manila s pozadím pro všechny záložky nakonec přidána nebyla - nezobrazovalo se pak původní pozadí - je k dispozici jako CAB[/*]
Tady jsou náhledy volné paměti - co se týče RAM, tak cca 1-1,5 MB žere PocketScreen. Vlevo Těžka, vpravo Lehká Eržika 02.

ewzenek (29)|23.1.2009 20:28
Už několik dní sleduji tvojí práci a skládám ti poklonu. Teď mám už konečně důvod nahrát Hard SPL unlock do Diamonda z Alzy s pomalou a velkou ROM 1.93. prosím ještě o radu jaké rádio zvolit? Mám teď 1.00.25.05 popřípadě nahodit link i když v XDA bych snad dokázal najít linky i bez znalosti angličtiny :) Děkuji
Adow (1267)|23.1.2009 20:34
Rádia máš tady: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=470306
Já mám osobně nejraději BS14, ale je to o vlastních zkušenostech a porovnávání - po flashi radia se neprovede hard reset - takže můžeš zkoušet kolik radií chceš a nepřijdeš o data..
ewzenek (29)|23.1.2009 20:40
[quote=Adow]Rádia máš tady: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=470306
Já mám osobně nejraději BS14, ale je to o vlastních zkušenostech a porovnávání - po flashi radia se neprovede hard reset - takže můžeš zkoušet kolik radií chceš a nepřijdeš o data..[/quote]
Dal bych přednost rádiu které prodlouží výdrž baterie i na úkor přijmu WIFI nebo GSM, máš nějaký typ nebo je BS14 ideální průměr? Děkuji

ropyno (69)|23.1.2009 20:54
Nešla by dát ta romka na iprotebe.Mám veřejnou ip a rapid je furt plnej.
Díky
Adow (1267)|23.1.2009 21:11
Na iProtebe to určitě hodím, ale tam je strašně pomalej up.. Už ti to dávám na Mediafire - do 5-6 minut jsou tam obě..
Eržika 02-2.03 Full
ropyno (69)|23.1.2009 21:29
[quote=Adow]Na iProtebe to určitě hodím, ale tam je strašně pomalej up.. Už ti to dávám na Mediafire - do 5-6 minut jsou tam obě..
Eržika 02-2.03 Full[/quote]

ok diky


Sol_ce4you (10)|23.1.2009 21:39
Díky za Eržiku, úžasná práce.

Chci se tě zeptat, zda jsi se nějak zabýval možností nahrávání hovorů? Tak, aby byla slyšet v nahrávce i druhá strana bez nutnosti pouštění hlasitého odposlechu. A aby volba "Nahrávání" byla dostupná z Nabídky přímo v "telefonní" obrazovce? Vím, že se to řešilo u HD Touchu dohráním jistého souboru do rootu Windows a doinstalováním .cab, zkoušel jsem stejný postup i na Diamondu, ale bohužel nefunguje.

Pro Diamonda jsem na ce4you návod nenašel, ale je možné, že jsem se přehlédl ... Díky.
jirka 3 (17)|23.1.2009 21:48
[quote=Adow]Na iProtebe to určitě hodím, ale tam je strašně pomalej up.. Už ti to dávám na Mediafire - do 5-6 minut jsou tam obě..
Eržika 02-2.03 Full[/quote]

http://leteckaposta.cz/607409554

Těžká.
Adow (1267)|23.1.2009 21:50
Nějak se to protáhlo...
Eržika 02-2.03 Lite

Sol: To nahrávání by se mi taky líbilo, ale všude čtu, že to není HW možný... Tak nevim. Na to nemám :(.
SG_ce4you (118)|23.1.2009 21:59
predem dalsi poklona v2 vypada dobre
a ted jedna prosba za zadnou cenu se mi nedari zprovoznit threadovane sms prosim o radu děkuji
blackman_82_ce4you (255)|23.1.2009 22:14
obsahuje ROM i ceskou T9?
ropyno (69)|23.1.2009 22:20
[quote=jirka 3][quote=Adow]Na iProtebe to určitě hodím, ale tam je strašně pomalej up.. Už ti to dávám na Mediafire - do 5-6 minut jsou tam obě..
Eržika 02-2.03 Full[/quote]

http://leteckaposta.cz/607409554

Těžká.[/quote]

Mám ji staženou,sosl jsem to i z té leteckeposty a je tam v tom souboru i CustomRUU.Na co pa to je.
Jinak jdu zkoušet.Dobrá práce.
Ještě otázečka,musí se provést Hard Reset.Píšeš že jo,je to nutné.
Díky

Adow (1267)|23.1.2009 22:29
SG: Advanced Config - Messaging - Řazení SMS do chatu. Jede mi to ihned - ani nemusím restartovat :D. Btw Eržika je už česká komplet- WWE je pryč :D. Aha.. Zapomenul jsem změnit datum.. Ale to je jedno ;).



blackman_82: Jj, je a je defaultně nastavená. Ne, že bych ji používal...

ropyno: Custom_RUU tam určitě nemá být - nevím co na té letecké poště je.. Zkus raději jinej link. Nikdy jsem tomu nevěřil, ale ten HR po flashi fakt pomáhá - když ho neudělám, tak je ROMka někdy zdechlá... Nechápu to. Jak napíše flash, že je úspěšně hotov, rovnou zmáčkni vol- + střed + reset a máš to - je to rychlovka a nic to nestojí :D.
EDIT: tak Custom_RUU.exe tam je - pokud budeš chtít flashovat z PC - jinak není potřeba. ROMka je stejná - takže odkaz je OK.
ropyno (69)|23.1.2009 22:46
Ok,ještě jednou díky.Dobrá práce.
SG_ce4you (118)|23.1.2009 22:50
jj tohle sem zkoušel ale nic mno uvidíme.
ropyno (69)|23.1.2009 23:29
jak změním ty soft klávesy kontakty s zpravy.
díky
Už jsem na to přišel.
Styluslock je dobrej nikdy jsem ho npoužíval,ale docela mě vzal.
Jen mi vadí,když chci jen volat musim vytahnout stylus.
Neda se s tím něco udělat,popřípadě odstranit.
A jak se dá nastavit default jiná klávesnice.
Aby když dám soft reset,zůstala ta moje.
Diky

Nemohl by mi někdo vytáhnout ze staré romky,to zvonění old phone.
Díky
bagio (338)|24.1.2009 10:23
Mám problém,nedaří se mi synchronizovat s outlookem. Pořád se spouští Activesync a nechce se vypnout,jen po restartu,A celý horní řádek,zamrzne. Pomuže jen restart :( co stím ????????
skiper (4)|24.1.2009 11:01
Já mám velmi podobný problém.
WinVista 32 bit, Při pokusu o nastavení partnerství s telefonem "zatuhne" active sync a jedinný způsob jak se z toho dostat je reset. Zkoušel jsem opakovaný flash a hard reset, nepomohlo.
Po opakovaných resetech se mi podařilo napárovat telefon, ale sychronizace proběhne tak do poloviny a pak se odpojí , protože nereaguje ActiveSync v telefonu. Opět nutný reset.

Aktuálně se vracím o verzi zpět.

Díky za velmi dobrou práci. Přešel jsem s UDK a jsem nadšen.

bagio (338)|24.1.2009 11:27
Sorry,ale vrátil jsem se k UDK8. Prostě jsem to nerozběhl. Pořád to zamrzalo.Snad příště.