Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 67 1231151 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 1000

Téma: HTC Touch HD - ROM, flash a ladění...

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    216

    - dovoluji si jako laik s 219 příspěvky :-) založit toto vlákno s informací, že byl zveřejněn Hard-SPL a.k.a. HSPL
    (od osvědčeného OliNexe) pro zařízení HTC Touch HD - alias Blackstone.
    Kompletní ucelené informace o HTC Touch HD naleznete na: wiki.xda-developers.com

    Základním předpokladem "neofico" flashování ROMek je ODEMČENÉ zařízení, tzn. má tzv.SuperCID!
    Změna SuperCID je procedura nahrání Hard-SPL, která obchází kontrolu identifikačního čísla prodejce (Vendor ID) a country kód.
    CID je zkratka "Carrier ID" Lock (též obecně známé jako VENDOR LOCK - na základě dohod mezi HTC a vendory o blokování / přehrávání ROMek v jednotlivých regionech světa).
    Pokud bude HSPL (nebo USPL) ignorován, buď flash vůbec neproběhne nebo se z MT stane po flashi nepoužitelné těžítko.
    Nahráním/změnou Hard-SPL si umožníte přeflashování jakékoli i neoficiální custom ROM verze nebo samostatného firmware radia, které jsou jinak blokovány.
    PLATÍ však, že touto změnou riskujete ztrátu záruky, nebo minimálně komplikace v případě reklamačního řízení = takže na vlastní riziko!!

    Pro „odemčení“ můžete tedy použít buď variantu HSPL nebo variantu USPL:
    ----------------------------------------------------------------------------------------
    A. varianta - HSPL
    Stažení a návod zde: Xda-developers - Hard-SPL.
    Pěkně a detailně zpracovaný názorný návod v češtině ZDE.
    Step 0. - Dobití baterii na nejlépe 75-100% - jinak nebude flash povolen!
    Step 1. - Přehrání HSPL mi proběhlo naprosto bez problému a na „tricolour screenu“ je již SPL = 1.14.OliNex
    Step 2. - Přehrání WWE ROMky „RUU_BlackStone_HKCSL_WWE_1.19.831.0_Radio_52.49a. 25.26_1.09.25.14_Ship“ též naprosto bez problému.
    It worked like a charm = šlo to jedna radost :-)
    ----------------------------------------------------------------------------------------
    B. varianta - USPL
    Stažení a návod zde: Xda-developers - USPL.
    Toto jsem nezkoušel, mám již nahraný HSPL, proto přikládám jen překopírovaný příspěvek od Mpise (str. 3) se zkušeností s odemčením a následným flashem ROM pomocí USPL:
    1. v AS nepovolit připojení USB
    2. vypnout zařízení (dlouhým podržením "Power")
    3. nastavit "SPL bootloader mode" (tri-color) současným stiskem a držením "Power" a "VolDown"
    4. připojit USB kabel ( v bílé části obrazovky je napsáno "USB"
    5. v PC spustit blac_uspl.exe nejlépe v CMD okně (první drobné překvapení - to CMD okno)
    6. jestliže vše proběhlo dobře, zařízení se restartuje a SPL label je "1.14.USPL" indikující, že USPL proběhl úspěšně
    7. teď se z PC spustí RUU_BlackStone_HKCSL_WWE_1.19.831.0_Radio_52.49a.2 5.26_1.09.25.14_Ship.exe (druhé překvapení, že to jede bez AS)
    a to je celé.
    ----------------------------------------------------------------------------------------

    Bezpečnější a rychlejší způsob, jak následně flashovat nové ROMky nebo custom radio moduly je neflashovat z PC,
    ale nejdříve překopírovat flash soubor *.NBH na SD kartu a odtud spouštět flash přímo přes Bootloader mód.
    Předpokladem je, že máte již předem nahrán Hard-SPL!!!
    Postup:
    1. Přejmenovat flash soubor *.NBH na BLACIMG.NBH a překopírovat jej do rootu SD karty.
    2. Ujistit se, že baterie je dobita alespoň na 50% (raději více!).
    3. Zcela vypnout přístroj dlouhým přidržením [Power] tlačítka.
    4. Zapnout mód Bootloaderu = stisknout a stále držet tlačítko [Hlasitost dolů] a současně stisknout tlačítko [Power].
    5. Jakmile se objeví zpráva o připravenosti flashe (bílá obrazovka), zahájit stiskem tlačítka [Power].
    6. Celý proces bude trvat cca 3 minuty. Po dokončení bude zobrazena zpráva o provedení: Update Complete - UPDATE SUCCESS.
    7. Nyní je nutné odstranit kryt baterie a stisknout červené tlačítko [Soft Reset].
    A je to.
    8. Provést dodatečný Hard Reset (viz níže).
    ----------------------------------------------------------------------------------------
    Velmi kvalitní custom romky 6.1 jsou od Onkologa.
    Přestože jsem odzkoušel řadu jiných, i novějších 6.5, nakonec se stále vracím k jeho 6.1 verzím.
    Velmi dobrá je Lite verze - stabilní, super rychlá a bez bugů. Žádná 6.5 této kvality zatím nedosahuje.

    ----------------------------------------------------------------------------------------
    Radio moduly:
    Radio modul je firmware, který pracuje mezi operačním systémem a hardwarem MT.
    Ovládá a podstatným způsobem ovlivňuje zvuk, GSM, GPS, Wifi, Bluetooth , a tím samozřejmě ovlivňuje i výdrž baterie.
    Nelze říci, že vyšší custom verze radia je vždy lepší, nutno odzkoušet.
    Samostatný Radio modul lze též instalovat přejmenováním *.nbh na BLACIMG.NBH a dále jak uvedeno výše.
    Bez nainstalovaného Hard-SPL se o flashování radia vůbec nepokoušejte!
    Po instalaci samotného rádia není nutné provádět HR zařízení!
    Jeden z posledních kvalitních modulů Radia s lepším GSM signálem je
    (R): 1.17.25.09 - Radio protokol (G): 52.69.25.37U - ZDE
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    216

    Hard Reset - po přeflashování každé romky se obecně doporučuje jej VŽDY provést:
    (toto zahájit po prvním restartu HD - tj. až ze zelené obrazovky s textem „Tap the screen ...“ )
    1. Zcela vypnout přístroj dlouhým přidržením [Power] tlačítka.
    2. Současně stisknout a držet obě tlačítka hlasitosti = tzn. držet stále, až se objeví obr. s textem o HR!
    3. Při stavu 2. - krátce stisknout Power tlačítko.
    4. Následně se musí objevit bílá obrazovka s modrým textem o HR a dále dle textu ...

    [youtube]http://www.youtube.com/v/Eqg8XFJyHBY&eurl=http://209.85.135[/youtube]
    . . .
    Pokud tento postup působí potíže, pak nezbývá než dokončit setup zařízení a provést
    HR přes Settings – System – Clear Storage.
    ----------------------------------------------------------------------------------------
    Bootloader - tricolour screen
    1. Odstranit zadní kryt.
    2. Stisknout a držet stále tlačítko Volume Down
    3. Stisknout SoftReset tlačítko
    4. Až se zobrazí bílá obrazovka, znovu krátce stisknout tlačítko Volume Down a tím se přepnete do obrazovky Tricolour Screen.

    ----------------------------------------------------------------------------------------
    Soft Reset
    buď
    zcela vypnout přístroj dlouhým přidržením [Power] tlačítka a pak znovu zapnout
    nebo
    odstranit zadní kryt a stylusem stisknou červené tlačítko SoftReset.
    A zde něco pro otrlé a desperáty nejhrubšího zrna :-), kteří často používají SoftReset tlačítko.
    Rada z XDA Developers zní - vyvrtejte si velmi opatrně v zadním krytu malou dírku přesně v místě tlačítka.
    Pak již žádné odstraňování krytu pro provedení SR, stačí použít např. kancelářskou sponku, mikrotužku ap.
    [img]/files/forums/c4u/00010000/00012930_HD_Cover_hole_A6rG.jpg[/img]
    ----------------------------------------------------------------------------------------

    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    216

    Aktuální rady a tipy na: xda-developers - Hints & Tips
    --------------------------------------------------------------------------------------
    A. Přednastavení SIP (Soft Input Panel) na jinou defaultní klávesnici
    - kdo nepotřebuje počeštění celé ROMky a chce si pouze přednastavit jinou defaultní klávesnici, např. Resco nebo Spb keyboard.
    Vzhledem k tomu, že po restartu se vždy SIP vrací na systémovou klávesnici, lze použít utilitku:
    HtcExtFun“ - ZDE stáhnout New version!.
    V příloze jsou upravené *.REG soubory pro stálé přednastavení zvolené klávesnice pro oba případy:
    "Stylus In" a "Stylus Out"
    Změna klávesnice se pak provede vysunutím/zasunutím stylusu (jednorázově po každém SR).
    --------------------------------------------------------------------------------------
    B. Zlepšení výkonu HD (.NET, Advanced Settings ...)
    (Převzato z Xda-developers - Performance improving of HD.)
    1. Nainstalovat Microsoft .NET Compact 3.5 nebo novější 3.7 (viz přílohy níže) do vnitřní paměti, nikoliv na SD kartu.
    a NErestarovat hned HD.
    2. V registrech HKLM\Software\Microsoft\.NETCompactFramework jsou dva klíče:
    2.0.7045.00
    a
    3.5.7283.00
    editujte 2.0.., změňte hodnotu z "1" na "0"
    editujte 3.5.., změňte hodnotu z "0" na "1"
    nyní máte teprve .NETCompact 3.5 (3.7) jako defaultní!
    3. nainstalujte MicroSDtuneUp.cab (viz příloha níže)
    4. nainstalujte AdvancedConfig 3.3 (viz příloha níže)
    zde jděte do sekce Performance :
    změňte hodnoty:
    System Cache : Activated
    System Cache Size : 0 (Auto)
    Filter system file size : 16384
    Glyph cache : 128 kB
    ...
    Uložte a poveďte softreset.
    Nyní bude systém optimalizován, mnohem stabilnější a se zjevným zlepšením správy paměti a rychlosti.
    --------------------------------------------------------------------------------------
    C. Změny barev v nastaveném barevném schématu
    - to co nelze měnit jen nastavením tématu / motivu *.tsk. (Nepoužívám TouchFLO 3D.)
    Stačí stáhnout free utilitku zde: „UI Tweaker for Windows Mobile Pocket PC
    nebo jen její samostatné části TdyScheme Changer, WM5Color Changer nebo SysColor Changer.
    Osobně využívám jen „SysColor Changer“, kterým si změním „Select Item Color“, což je highlight aktivní položky,
    (tj. změna zeleného zvýraznění při zapnutém HTC Black.tsk).
    Pokud si však následně přepnete *.tsk, musíte zopakovat i změny barev.
    --------------------------------------------------------------------------------------
    D. Změna velikosti fontu písma v popup menu sw aplikací (nikoliv ve Start Menu)
    - pokud je písmo menu příliš velké, lze změnit:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GWE\Menu\Popfnt
    a v klíči "Ht" změňte hodnotu na 1000 nebo 900, decimálně (původní je 1200).
    --------------------------------------------------------------------------------------
    E. Zrychlení přístupu k paměťové kartě SD
    - většina Micro SD karet je formátována s FAT32 a používá alokaci 32KB clusterů.
    Máte-li zde uloženy převážně větší soubory, pak lze urychlit přístup tím, že přeformátujete kartu s použitím stejného FAT32,
    ale změníte alokované/rezervované velikosti clusterů na 64KB (namísto původních 32KB).
    Určitou nevýhodou zvětšení clusterů je, že u malých souborů dochází k mrhání kapacitou karty, tzv. "slack space".
    Pro zobrazení vlastností a formátování karty lze např. využít SoftWinter's StorageTool.
    Předem si obsah karty překopírujte na PC :-)
    --------------------------------------------------------------------------------------
    F. Zapínání displeje HD bez nutnosti stisku tlačítka Power
    (tj. probuzení ze sleep módu) – stiskem tlačítka Volume.
    Změnit v registrech:
    HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Keybd
    klíč DefaultKeyLock: z 1 na 0
    Uložit a SR. Úprava se zdá dobrým řešením v kombinaci s používáním S2U2.
    --------------------------------------------------------------------------------------
    G. Zlepšení rychlosti WiFi
    Touch HD má vypnuté WLAN "g" (u některých ROM), běží pouze v režimu "b", které je stabilnější a méně citlivé na kvalitu signálu.
    WLAN standard „b“ podporuje rychlosti do 11Mbps, zatímco standard „g“ do 54 Mbps.
    Můžete si zkusit údajně až trojnásobné zlepšení rychlosti tím, že si zapnete „g_čko“ změnou v registrech:
    HKEY_LOCAL_MACHINE \ COMM \ TNETWLN1 \ PARMS
    - zde změnit hodnotu klíče: Dot11SupportedRateMaskG na = 8 (původní hodnota 4, v některých případech 1).
    Pokud nevidíte tuto strukturu v registrech, pak použít „WiFi_Enable_WLAN_G_Mode.cab“, který ji vytvoří (viz příloha níže).
    Po úpravě nebo instalaci CABu proveďte SR!
    --------------------------------------------------------------------------------------
    H. Max. zvýšení dotykové citlivosti HD
    (od Azharsunnyho). V registrech změnit:
    HKLM/Drivers/TouchPanel ... zde: PressureThreshold = FFFFFFFF (v Hex),
    HKLM/Software/OEM/TFLOSettings ... zde: FingerPressure = FFFFFFFF (v Hex),
    nebo použít CAB v příloze (iTouch_azharsunny_MAX.cab).
    --------------------------------------------------------------------------------------
    I. Vypnutí úvodní startup animace nebo zvuku
    V registrech: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\HTCAnimation\ zde položky:
    StartupGif ... nechat prázdné
    StartupWav ... nechat prázdné
    --------------------------------------------------------------------------------------
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    Uz jsem take najel na tuto rom,tak uvidime jak se tato nova verze a build osvedci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    0

    Snad to patří do tohoto tématu.
    Mohl by sem někdo,kdo již má CZ ROM 1.14.479.3 WWE počeštěnou přez InterWrite od Sunnysoftu HODIT VYTAŽENÉ CABy S ČEŠTINOU.
    Díky. Spoustě lidem by to jistě pomohlo.

    EDIT:
    NA KONKURENČNÍ SM SE TYTO CABy JIŽ OBJEVILY A TAK SEM DÁM LINK: http://rs501.rapidshare.com/files/174698978/IW-HTCTouchHD_CZ.rar
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    19

    tak jsem zvědav, jak dlouho tu ten link vydží :-)

    nicméně by mne zajímalo, jestli bude nějaký rozdíl v rychlosti zařízení při instalaci cabu do nelokalizovaného zařízení oproti přístroji lokalizovaného do češtiny při prvním spuštění, tj. prodávaného s češtinou
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    0

    EN verze se od CZ verze liší pouze jiným CID zámkem regionu. Přístroje jsou lokalizované právě těmi CABy. Když si člověk koupí EN verzi,tak je tam nemá a když si koupí CZ,tak tam jsou.Takže rychlost naprosto stejná.Samozřejmě bez CABů tzn jen s EN ROM může jet rychleji,ale nemyslím si že to jde poznat.
    Dále si nemyslím,že by tento link mohl někomu vadit,protože už jsou tu češtiny jak pro Diamonda i Raphaela.
    Toto upravování ROM se stejně jako odemykání CID pomocí HardSPL nebere jako warez,ale jde o TUNING ROM.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    19

    děkuji za rychlou odpověď.
    k těm cabům: myslel jsem, že jde o komerční produkt, takže tady bych termín tunning nepoužíval, ale staženo už pro jistotu mám :-D
    teď ještě počkat, až to někdo vyzkouší a poreferuje ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    13

    Hele, a proč to nevyzkoušíš, a neporeferuješ ty?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    120

    Na Diamondovi to zpoždění v CZ proti EN bylo tak znatelné, že jsem to po pár dnech vyhodil.
    Stejně tak očekávám, že to bude i u HDčka, pokud to počeštění je zase ten virus od Sunnysoftu.
    Takže do HDčka mi tato čeština nesmí. Leda že by byla přímo v ROM, ale to jak vidím nehrozí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    143

    Tak jsem to počeštil a maká to zatím OK. Rychlost dobrá!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od mpis
    Na Diamondovi to zpoždění v CZ proti EN bylo tak znatelné, že jsem to po pár dnech vyhodil.
    Stejně tak očekávám, že to bude i u HDčka, pokud to počeštění je zase ten virus od Sunnysoftu.
    Takže do HDčka mi tato čeština nesmí. Leda že by byla přímo v ROM, ale to jak vidím nehrozí.
    Sunnysoft vydal IW - CZ lokalizaci přímo v ROM, takže by to mohlo šlapat celkem rychle. Nicméně já osobně CZ nepreferuji. EN mi nevadí a proč "zasí..t" zařízení dalšími zbytečnostmi.

    Citace Původně odesláno od lump
    děkuji za rychlou odpověď.
    k těm cabům: myslel jsem, že jde o komerční produkt, takže tady bych termín tunning nepoužíval, ale staženo už pro jistotu mám :-D
    teď ještě počkat, až to někdo vyzkoupší a poreferuje ...
    Přesně tak ... napřed chceš rychle caby s CZ lokalizací a potom stejně čekáš, až to někdo testne ... Proč se taky nezapojíš a netestuješ s ostatními? Pokud se bojíš udělej zálohu třeba přes SPB Backup a testuj jako ostatní. Více názorů bude lepší než 1 tester a dest komentátorů :?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    0

    TO: Opicka
    Tady je dobré nemotat hrušky s jablkama. Čeština byla sice již obsažena v ROMce,ale pouze ve formě dodatečně přidaného programu IW pomocí 2 CABů v WWE ROMce.
    Tedy když je člověk přidá do ROM WWE EN,tak má to samé co člověk,který si zakoupil ROM WWE CZ. Tedy rychlost obou bude stejná.
    Pokud by se ale jednalo o kompletní CZ ROM OS (v což se asi nedočkáme nikdy),tak ta by nebyla zpomalovaná žádnou další aplikací a frčela by jako ROM WWE EN.
    Dále není zas taková nutnost v tomto případě zálohovat,protože jde o program,který lze jednoduše odinstalovat. (samozřejmě záloha nikdy nic nezkazí).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od lump
    děkuji za rychlou odpověď.
    k těm cabům: myslel jsem, že jde o komerční produkt, takže tady bych termín tunning nepoužíval, ale staženo už pro jistotu mám :-D
    teď ještě počkat, až to někdo vyzkoupší a poreferuje ...
    Přesně tak ... napřed chceš rychle caby s CZ lokalizací a potom stejně čekáš, až to někdo testne ... Proč se taky nezapojíš a netestuješ s ostatními? Pokud se bojíš udělej zálohu třeba přes SPB Backup a testuj jako ostatní. Více názorů bude lepší než 1 tester a dest komentátorů :?
    Tak to mne mrzí, ale tady došlo k malému omylu - nemám na čem testovat ( , zajímá mne výsledek pro mé konečné rozhodnutí, zatím jsem totiž koupi HD odkládal a čekal na českou verzi. Pokud je ale CZ lokalizace funkční na ENG přístroji (což podle odpovědí servisu HTC na otázky p. Hrny nemělo být možné, viz. forum SM), tak nemá cenu koupi levnějšího a dostupnějšího ENG zařízení odkládat :-) :yes:

    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    0

    Ono nikde není napsáno,že EN verze musí být levnější než CZ. Záleží na prodejci a je pravda ,že někteří zvýšeného zájmu využijí k mírnému navýšení ceny. Jsou ale i vyjímky,kde je CZ levnější než EN. http://www.softcom.cz/search.asp?EXPS=htc+touch+hd&SearchType=all
    Samozřejmě dostupnost je věc druhá,ale myslím si že zásobení by už mohlo být pravidelné po tom prvním náporu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 67 1231151 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC Touch Diamond - ROM, flash a ladění...
    Od JecminekMaselnik v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 1434
    Poslední příspěvek: 21-08-2014, 14:14
  2. HTC Touch Diamond II - ROM, flash a ladění...
    Od qwido v sekci Touch Diamond2
    Reakcí: 490
    Poslední příspěvek: 03-12-2012, 19:04
  3. Flash ROM pro HTC Touch HD
    Od CiTrus_ce4you v sekci Touch HD
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 15:30
  4. HTC Touch Diamond - flash na verzi ROM 1.93.xxx
    Od cednicek v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-11-2008, 23:38