Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

HTC Touch HD - obecné zkušenosti, tipy a triky...

SmSn (7)|17.11.2008 20:59
takze dalsi problem , mam nastaveny sound na new text message , ale ked mi pride sms ziadny zvuk , pritom zvuky mam zapnute , v com moze byt problem ?
Paullus_ce4you (400)|17.11.2008 22:33
Přešel jsem z Diamonda a nemůžu na Touch HD najít pár základních věcí, zejména jak se otáčí displej u programů, které to nemají jako nativní funkci a jak se namapuje HW tlačítko, když tři mají defaultně stejné přiřazení , přičemž změna jednoho z nich pak nejde uložit a musím z toho ven až softresetem.
PetrSybol (157)|17.11.2008 23:54
Ohledně otáčení použij aplikaci Gyrator 2. Nedoporučuji používat Gsen, podle XDA je na Touch HD hodně nestabilní. Gyrator umí stejně dobře nastavovat jednotlivé úkony, co, kde a jak otočit včetně i dalšícjh věcí jako úlohy zasunutí/vysunutí stylusu. Mapování tlačítek je přes Settings > Buttons, ale zatím jsem ještě nic nepřemapovával.
Paullus_ce4you (400)|18.11.2008 00:06
[quote=Petr.Sybol].... Mapování tlačítek je přes Settings > Buttons, ale zatím jsem ještě nic nepřemapovával.[/quote]

Díky za tip s tím Gyratorem. Až zkusíš někdy to mapování, dej vědět, mně se to nějak nedaří.

Jinak ještě k tomu za/vysunutí stylusu používám aplikaci HtcExtFun, která při této operaci mění typ klávesnice.

Jerry Salcer (197)|18.11.2008 08:46
Zajímá mě velice, jestli na HD funguje Lingea lexicon, SPB Pocket plus, SPB Mobile shell, Mastersoft Money, Ilium eWallet, Pocket weather, Mobipocket reader. Pokud má někdo zkušenosti s těmito programy na HD bude vděčný za zprávu. Rád bych tyhle programy provozoval i na HD, ale pokud nepůjdou, není kam spěchat s nákupem. Diamond s nimi nemá problém. Díky
Paullus_ce4you (400)|18.11.2008 09:59
Lingea Lexikon funguje.

Jinak zatím jsem kromě iGo8 nenašel program, který jsem měl předtím na Diamondu a jenž by na HD nefungoval (kromě specielních diamondovských tweakovacích utilit, které jsem ani nezkoušel).
flatliners (36)|18.11.2008 11:37
[quote=Paullus]Lingea Lexikon funguje.

Jinak zatím jsem kromě iGo8 nenašel program, který jsem měl předtím na Diamondu a jenž by na HD nefungoval (kromě specielních diamondovských tweakovacích utilit, které jsem ani nezkoušel).[/quote]
Ale iGO funguje,stačí si přečíst muj příspěvek na straně 8

karlosstrzv67 (5)|18.11.2008 13:40
[quote=wolwZz]Tak mam objednano. Snad nebudu zklamany :)) [/quote]

Nebudeš :-) Mám ho od pátku a zatím nych tomu vytnul pouze dvě věci, malinko se zahřívá v dolní části (ale taky to je možná tím, že ho nepustím z ruky :-D a pak delší nabíjení (odhaduji cca 3,5h z 0%).

Jinak vše šplape dost rychle. Jako app a služby otestované máma používám:

Ozi Explorer
CorePlayer
Skype
Qip
Google Maps
RichesseGPS
WorldCard Mobile
Batti
Resco Explorer
Resco Photo Viewer Pro
Gyrator 2
Total CMD
------------------
Exchange server pro sync mailů
Windows Live služby
TouchFlo 3D (úžasná věc - řekl bych, že na preview videch není tak svyžné, jako ve zkutečnosti) :-)
wolwZz_ce4you (33)|18.11.2008 15:06
Pro me nejvetsi minus je ze nema diodu u fotaku. Ale to snad preziju a baterecka na klicich to vyresi
flatliners (36)|18.11.2008 15:22
udělal sem pár fotek pro představu jak Blackstone fotí.řek bych že fotky sou o dost lepší než u Diamonda,kterýho sem měl před tim a neni to jenom pixelama:)
http://uloz.to/959925/Downloads.zip
dave84 (1)|18.11.2008 15:42
Zdravím, měl bych pár dotazů.
1,Zajímá mě odkud si bere data aplikace akcie(myslím stock) a z jakých akcií a komodit je možnost volby?A jestli lze volit možnost auktualizace co 1 min apod., jak moc je náročná na data apod. prostě nikde jsem neviděl o této záložce podrobnosti
2,Sice tu probíráte jestli funguje tomtom či iGo8, ale nikdo se nezmínil jak vzhledem k tomu, že Diamond má podle většiny uživatelů celkem zpoždění, hlásí odbočku mírně později, jak je tedy na tom HD.Zajímá mě třeba srovnání s navigací v Tytn II pokud to funguje jak na Tytnu II, byl bych max. spokojen.HD si totiž kupuji především kvůli GPS
3,Podle některých uživatelů je na tom hlasitost při hovoru oproti Diamondu lépe, je to tedy tak?
4,Jak je to s výdrží především mě zajímá při použití GPS, jak asi dlouho vydrží navigovat z max. kapacity baterky
Toť asi vše.Díky za zodpovězení dotazů.
Atisbusty (102)|18.11.2008 17:31
Ahoj, tak mám po prvním dnu ostrého provozu a mám pár poznámek a zároveň dotazů pro zkušenější kolegy. Již jsem nějaké poznatky psal minulý týden, někdy se budu opakovat, někdy se jedná o nové věci. Jinak odpovídám dopředu - motám čistý systém s Touch Flo. Činím tak vědomě, neb Touch Flo chci a přístroj je s ním dodáván. Tedy pokud se jedná o výtku, kterou by vyřešilo vypnutí Touch Flo, nepovažuji to za argument.


1) Hovory - fungují mi bez problémů. Ze začátku jsem měl pocit, že příjem hovoru po zmáčknutí tlačítka je dost opožděn, nyní se mi to již nestává, tak nevím, asi se jednalo o náhodu. Slyšet je dobře, dokonce dobře funguje i hlasitý odposlech a je slyšet. Na Cruisovi byl značně potichu. Jen nevím, jak vymazat vykřičník na Today obrazovce, měl jsem nepřijaté hovory, soubor se seznamem nepřijatýcvh hovorů jsem si otevřel a vykřičník tam furt mám. Zas tolik mi nevadí,ale být by tam myslím neměl. Když ten seznam nepřijatých neotevřu, ukazuje to jejich počet, když ho otevřu, už to ukazuje jen vykřičník, tak nevím...

2) Práce během hovoru - funguje no.... můj nejběžnější režim znamená Příjem hovoru, zmáčknutí Today obrazovky, přepnutí na Kalendář a zápis schůzky. A zde je několik zádrhelů. Pokud s někým mluvím, tak zmáčknutí Today obrazovky občas vede k tomu, že se 5-7 sec nic neděje. Takže se mě někdo zeptá, zda mám čas zítra v 16:00 a já říkám, moment, moment atd. Trochu otravné. Dále ten Kalendář ( díky tomu, že používám Pocket Informant a ne Default Kalendář ) musím zapnout v programech, neb i když si nastavíte defaultní kalendář vlastní program, stejně se z Today obrazovky otevírá defaultní Microsoftí. No a další problém s tímto spojený je ten, že pokud je tma, nevidíte tlačítko na Today. Pokud se daj ty tlačítka někde rozsvítit, nevím kde.

3) Dále se mi občas stane ( zatím jsem to vysledoval při psaní emailů a sms ), že zařízení na 5-7 sec úplně vytuhne. Zde bych hlavně potřeboval zkušenosti ostatních, zda se jedná o chybu, kterou vyřeší nová verze firmwaru a mají ji všichni nebo mám zařízení reklamovat.

4) Navigace - jak jsem psal již zde dříve, mám v TomTom 7 nepoužitelnou klávesnici. Ale bude to asi verzí TomToma, neb jak psal Petr, tak jemu to nedělá. Petře, jakou máš verzi TomToma ? Díky

5) Seznam oblíbených kontaktů - dle mého na nic. Otevře se sice jakýsi seznam karet, kam si můžete dát lidi i s fotkama, ale pak v tom listujete, než někoho najdete. Nebo listujete v levé části takovými drobno tlačítky, u kterých se navíc ani nezobrazuje jméno kontaktu ( jen když ho podržíte ) ( obr. 1 ). Zkrátka dříve Touch Flo nabízelo obrazovku, kde bylo 9 lidí se jmény, člověk na to jednou kliknul a volal. Dalo se to užívat i v autě, což je teď o dost komplikovanější.

6) Doplňovaní jmen v řádku Komu - týká se jak emailů, tak SMS. Údajně je to neduh už u Diamondů. Funguje to u zadávaní znaků Compact Qwerty, Full Qwerty. U všech ostatních typů zadávání systém nedoplňuje a člověk musí adresáta zadat standardně ze seznamu. To dle mého zdržuje.

7) Emaily, SMS - neumím označit více zpráv, abych je dal jako přečtené či naopak. To považuji za velkou chybu. Možná nějak i mojí :-), ale fakt nevím, jak to udělat.

No to je tak asi to, co mi dělá problémy. Nyní ke kladům.

1) Obrazovka je fakt super, z toho jsem unešen.
2)WEB - parádní systém, kdy po zadání adresy najede stránka celá, vy tak máte přehled o jejím rozložení a pak si to naprosto plynule přiblížíte. To mi přijde super a díky obrazovce musím říct, že se dá na Net zařízení i celkem používat. Vím, jde všechno i s jinými, ale tentokráz t toho má i dobrý pocit.
3)Akcie - vzhledem k tomu, že se jim věnuji, vítám přídavek k Touch Flo. Nejedná se o žádný profi nástroj, ale na rychlo kontrolu bohatě stačí a i pěkně aplikace vypadá.

Jinak vše ostatní je dost podobné jak u Cruise, něco lepší, něco horší. Výše uvedené věci překračují z mého pohledu rámec drobné změny.

Jinak k některým předchozím otázkám, které tu zazněly a na které znám odpověď.

1) Poutko na uchycení přístroj nemá
2)Obal je celkem na nic, jedná se prostě o pytlík. Čekám na dodávané příslušenství, podle Sunnysoftu snad do měsíce bude.
3) Baterie mně tedy nevydrží přes den, ale já v rámci své práce fakt volám pořád. Mně vlastně vydržela naposled stará 5110 asi. Pak už se to jen horšilo :-)
4)IGO funguje, je třeba jen drobná úprava ( viz. dříve v diskusy )
5)Info o akciích je dle mého brána z Yahoo.com a české akcie tak v aplikaci nenajdete. Jedná se pouze o US akcie. ( teda jiné nepotřebuji, ale obecně na Yahoo asi jiné nenajdete )
6) Zvuky při příjmu SMS mi normálně fungují. Jen vím, že někde v zařízení jde nastavit jakýsi Wake up při příjmu SMS, tak jestli to nemáš vypnuté a zařízení tak na SMS při spánkovém režimu neupozorní. Teď si jen nepamatuju, kde to přesně je.


To je asi vše. Nejsem žádný IT znalec, pokud jsem tedy někde použil špatné termíny, sorry...

Za návrhy a připomínky předem dík

Aleš





Paullus_ce4you (400)|19.11.2008 01:23
[quote=flatliners][quote=Paullus]Lingea Lexikon funguje.

Jinak zatím jsem kromě iGo8 nenašel program, který jsem měl předtím na Diamondu a jenž by na HD nefungoval (kromě specielních diamondovských tweakovacích utilit, které jsem ani nezkoušel).[/quote]
Ale iGO funguje,stačí si přečíst muj příspěvek na straně 8

[/quote]

Neobratně jsem se vyjádřil; měl jsem na mysli, že mi všechny programy dříve na Diamondu používané chodí na HD bez dodatečných úprav.

belkov (140)|19.11.2008 09:01
Tak vyzkoušeno,čeština určená pro Touch pro na HDčku funguje naprosto bez problémů,kromě jediného ,a to sice že jako demoverze na 14 dnů,což je tím že původní byla určena pro FW 1.90 a na HD je samozřejmě jiný.Ale za vyzkoušení to stojí,aspoň budete vědět jak bude vypadat "česká" verze.
Dominator_ce4you (14)|19.11.2008 11:23
Zdravim,

Jsem tu novy a vcera jsem zakoupil PDA HTC Touch HD... je to moje prvni PDA s telefonem... Drive jsem mel jen Acer N50, tak se chci zeptat jak prekopiruji kontakty ze SIM karty na telefon? Dale instaloval jsem si ochranou folii na displey a dneska se mi trochu po strane odlepila... tak jsem ji odlepil celou a chtel ji nalepit ale dostal se mi na ni prach a bordel... jde to z folie nejak odstranit?
xRoman_ce4you (218)|19.11.2008 12:56
Zdravím.

Nemáte nějakou fintu na fotografie v Otlooku (u kontaktů)? Outlook si totiž tak zkomprimuje ty fotografie, že pak v PDA je to pouze přehlídka kostiček. Děkuji za tip.
MikeyM (3)|19.11.2008 14:02
[quote=belkov]Tak vyzkoušeno,čeština určená pro Touch pro na HDčku funguje naprosto bez problémů,kromě jediného ,a to sice že jako demoverze na 14 dnů,což je tím že původní byla určena pro FW 1.90 a na HD je samozřejmě jiný.Ale za vyzkoušení to stojí,aspoň budete vědět jak bude vypadat "česká" verze.[/quote]

Je znatelne nejake spomaleni? Napr. pri startu?
jirilesan (22)|19.11.2008 14:05
Zdravím pánové

Já stále čekám na HTC HD.
Oběvil jsem na netu DATA.ZIP pro iGO8, který obsahuje rozlišení pro HD. 800x480 a 480x800.

http://rs549.rapidshare.com/files/165215418/data_831_all.zip

Vyzkoušejte to někdo.
pospa (70)|19.11.2008 15:36
Vyborne.. konecne neco, co funguje tak jak ma, diky kamo..
zde je soubor muj sys.txt, se kterym to funguje.. (kdo nevi o co jde - tento soubor se nachazi v adresari s iGO, staci ho otevrit, vse vymazat a toto tam zkopirovat)

[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

[sound]
ding=0

[route]
correctness=90

[device]
sdcard_dsk_num=7

[interface]
skin="ui_igo8"
resolution_dir="480_800"
maxzoom2d=6000000
show_exit=1
screen_x=480
screen_y=800
vga=1

[rawdisplay]
highres=0
screen_x=480
screen_y=800
class="portrait"
driver="GDI"
pospa (70)|19.11.2008 15:57
jen jeste dodam - pac jsem zjistil, ze je to dulezity - verze meho iGO je 8.3.1.57021
wolwZz_ce4you (33)|19.11.2008 16:16
REVIL: uz jsem obednal u sunnysoftu jak jsem psal. ted uz jen cekam a cekam az dorazi. Asi se ucekam :oops:

http://www.phonephlash.com/meet.html Jinak zde reseni chybejiciho blesku. I kdyz dat 800 korun za neco co ma vyrobni naklady pod 5korun :no:
janox (216)|19.11.2008 16:47
Nazdar všetkým HD-čkarom - práve som sa dostal k PC a po vyčerpávajúcom miešaní súborov v iGO som ho rozchodil - verzia 8.3.1.57021. Akurát mi pri vyjdení z neho vždy vyhodí hlášku:
Fatal error occurred in main thread.
Address: 0x000dd268
Exception: 0x0000005

Neviete niekto čím to je??? Inak teraz sťahuje ten nový data.zip na WVGA rozlíšenie tak testnem aj ten nový sys.txt a dám echo ako to fachčí.
Aj tak iba pre zaujímavosť dajte vedieť ak niekomu takú istú hlášku vyhadzuje a odstránil to, že ako???
janox (216)|19.11.2008 17:08
[quote=jirilesan]Zdravím pánové

Já stále čekám na HTC HD.
Oběvil jsem na netu DATA.ZIP pro iGO8, který obsahuje rozlišení pro HD. 800x480 a 480x800.

http://rs549.rapidshare.com/files/165215418/data_831_all.zip

Vyzkoušejte to někdo.[/quote]

Dikesssss
môžem potvrdiť vymenil som data.zip a funguje to stopercentne aj s tým novo prepísaným sys.txt. Chlapi klobúk dolu - vďaka Vám obom - super práca.
:yes: :yes: :yes:
YES
janox (216)|19.11.2008 18:06
Tak ešte raz môžem potvrdiť vymenil som data.zip a funguje to stopercentne aj s tým novo prepísaným sys.txt. Chlapi - vďaka Vám obom - super práca.
:yes: :yes: :yes:

Všetko funguje OK, ale pri vypnutí iGO sa mi zasa objavil ten blbý:

Fatal error occurred in main thread.
Address: 0x000dd260
Exception: 0xc0000005

čím to kua je???? asi ma porazí...:evil:

Admin - daj pls. dáku radu.:bulb:
pospa (70)|19.11.2008 18:12
hele tak to opravdu nevim, tohle se mi nestavalo ;-( zkus nainstalovat dot.net verze 3.5 pro pocket pc, najdes ho nekde na microsogftu. to je jediny co me napada :-(
karlosstrzv67 (5)|19.11.2008 19:17
add 5-7mi vteřinové tuhnutí mi dělá taky. Snad to vyřeší nová ROM :-)
HADES (209)|19.11.2008 19:36
[quote=Dominator]Zdravim,
Jsem tu novy a vcera jsem zakoupil PDA HTC Touch HD... je to moje prvni PDA s telefonem... Drive jsem mel jen Acer N50, tak se chci zeptat jak prekopiruji kontakty ze SIM karty na telefon? Dale instaloval jsem si ochranou folii na displey a dneska se mi trochu po strane odlepila... tak jsem ji odlepil celou a chtel ji nalepit ale dostal se mi na ni prach a bordel... jde to z folie nejak odstranit?[/quote]

Na první otázku ti neodpovím, pokaždé synchronizuju kontakty přes outlook... ale na druhou otázku snad ano. Aby ses zbavil toho prachu tak je potřeba vnitřní vrstvu omýt čistou vodou a klidně ještě vlhké to zpátky aplikovat na displej
Dominator_ce4you (14)|19.11.2008 20:38
Diky to omyti pomolo... Jinak kdyby jeste nekdo vedel jak prekopirovat kontakty ze sim do telefonu tak mu budu vdecnej... A jeste mohli by jste mi nekdo poslat iGO8 nejakou verzy ktera bude fungovat na HDcku na icq: 313887546

EDIT: Necituj pros. předchozí příspěvek. osch
pospa (70)|19.11.2008 21:25
je tam aplikace,ktera se jmenuje Sim Manager, tu otevres, oznacis si vsechny kontakty, das menu/save to contacts..
brumad (9)|19.11.2008 21:48
[quote=xRoman]Zdravím.

Nemáte nějakou fintu na fotografie v Otlooku (u kontaktů)? Outlook si totiž tak zkomprimuje ty fotografie, že pak v PDA je to pouze přehlídka kostiček. Děkuji za tip.[/quote]

Nevim presne jestli to bylo to same i u mne ale pokud jsem fotku nepriradil primo pres tlacitko MENU pod zobrazenim kontaktu v touchFlo byla stejna fotka v dost hrozne kvalite
jirilesan (22)|19.11.2008 22:15
[quote=janox]Tak ešte raz môžem potvrdiť vymenil som data.zip a funguje to stopercentne aj s tým novo prepísaným sys.txt. Chlapi - vďaka Vám obom - super práca.
:yes: :yes: :yes:

Všetko funguje OK, ale pri vypnutí iGO sa mi zasa objavil ten blbý:

Fatal error occurred in main thread.
Address: 0x000dd260
Exception: 0xc0000005

čím to kua je???? asi ma porazí...:evil:

Admin - daj pls. dáku radu.:bulb: [/quote]

Tak to mám.
Já instaloval iGO v8.3.... do diamondu a ten sam problém.
Asi desetkát jsem přepsal sys soubor a nic. Pak na polském chatu někdo něco psal o 3D animaci a fakt. Nechápu souvislost, ale pomohlo to.
V Nastavení v druhá záložce ikona Menu je třeba vypnut Animace a dvou zapnutí a vypnutí iGO se hláška stratila. Prostě nic.
Pokud to nebude chtít pomoct, tak zkus smazat složku Save.

xRoman_ce4you (218)|19.11.2008 22:53
Ahj. Prosím - víte někdo jak nastavit ve skinu, aby hudbu hledal na karte? Díky.
Atisbusty (102)|19.11.2008 22:53
[quote=flatliners]dal sem to na ce4you.dam to i sem
udělal sem seznam programů které používám a fungují bez problémů na hádéčku,třeba to někomu pomůže;)


Google Maps(standartně nejsou nainstalovány)
[/quote]

No ja pokud je chci nasitalovat, tak mi to hodi hlasku, ze pro me touch dual nelze Mapy Google nainstalovat. I mi to napise hezky cesky :-)
PetrSybol (157)|19.11.2008 23:14
Tak po pár dnech hrátkách s Hádéčkem jsem spokojen.

- S pomocí aplikace Diamond TF3D Config si můžete počeštit celé TouchFlo, aplikace funguje na HD korektně.
- Potvrzuju občasné sekání většinou při psaní SMS, které se projevuje několika vteřinovým zaseknutím. Tento problém má mnoho uživatelů. Zatím se nepřišlo na nápravu
- Pokud se Vám nedaří spustit některou hru nebo aplikaco z důvodu rozlišení, může Vám pomoci aplikace WVGA FIX. Po spuštění je možné přepnout na rozlišení 640x480. Při zapnutí aplikace dochází na HD k rozhození displaye. Jediná možnost je přístroj uzamknout a odemknout (např. pomocí stylusu, pokud tak máte nastaveno, nebo uspáním), poté se obraz srovná a máte k dispozici rozlišení 640x480, část spodku je tak nevyužitá. Doporučuju při pouužití vypínat Gyrator nebo v něm na chvíli pozastavit otáčení displaye. Stáhnout
- Nadšenci hry Pocket UFO na HD zjistili, že hry po spuštění okamžitě spadne. V příloze najdete spouštěcí soubor, nahraďte jej místo původního a nyní Vám hra poběží v rozlišení 640x480, část spodku bude bílá. Pokud použíjete aplikaci WVGA FIX, musíte hru spustit z původního exe souboru, poté spodní část bude přijemnější černá. Stáhnout
- Pokud někomu chybí v oznamovací částí procentuelní zobrazení baterie, použijte Battery FIX. Stáhnout

Vyzkoušené aplikace:
NetCompact Framework v3.5 - důležité knihovny pro chod aplikací
Wifi Profiles v0.0.5 - vytváření profilů pro Wifi sítě, DHCP
G-Alarm - luxusní budík, který se zaintegruje místo standardního. Mnoho možností.
Pocket RAR v3.80 - archivátor
Resco Explorer v7.05 - souborový manažer, FTP, procházení sítě, připojení síťových jednotek, [color=green][dobře uzpůsobeno pro dotyk][/color]
Resco Registry, [dobře uzpůsobeno pro dotyk]
Spb Keyboard v4.0 - na této klávesnice se mi píše nejpohodlněji, s Resco problémy s nestabilitou a občasném vynecháváním písmen
GoogleMaps v2.2.0.19
Pigeon! v1.2.0.14 + QIP smile - luxusní ICQ klient. Používal jsem QIP PDA, ale po vyzkoušení tohoto jsem rychle změnil názor [color=green][dobře uzpůsobeno pro dotyk][/color]
CorePlayer Diamond v1.2.5
Gyrator v2008.10.20 r1 - překlápění displaye, mnoho možností včetně úloh stylusu
S2U2 v1.35 - vynikající aplikace pro uzamykání přístroje na bázi slide, skinování, mnoho nastavení
PocketShield - v podobmé stylu jako S2U2, ale vychytanější o některé funkce (využítí senzoru pro příjem hovoru, apod.)
Advanced Configuration Tool v3.3 - snadné změny různých nastavení
Atomic Cannon v3.0 - podporuje 800x480
Pocket UFO v1.26 - upravený .exe viz. výše
Zuma Deluxe
Dominator_ce4you (14)|20.11.2008 07:09
@pospik: Dekuji za odpoved.

Jinak da se nejak vypnout GPRS/EDGE aby se nepripolovalo?
ipf (2136)|20.11.2008 07:56
stáhnul jsem si Config TF3D, ale nemá češtinu, kdepak je problém?
EDIT: stará verze ;-)
Bobanovicz (511)|20.11.2008 08:42
[quote=Dominator]Jinak da se nejak vypnout GPRS/EDGE aby se nepripolovalo?[/quote]

http://www.4shared.com/file/34306709/f45622d6/NoData.html

janox (216)|20.11.2008 15:22
Bobanovicz - dikes za tú aplikáciu NoData - už ma to nechcené pripájanie cez GPRS a EDGE aj počas zapnutej WiFi pekne vytáčalo - raz tak za jeden deň operátor nechtiac na mne zarobil cez 300Sk. Konečne sa nemusím obávať :yes:
Máš u mňa pivo :D
Good work
janox (216)|20.11.2008 15:50
To: jirilesan
Tak to mám.
Já instaloval iGO v8.3.... do diamondu a ten sam problém.
Asi desetkát jsem přepsal sys soubor a nic. Pak na polském chatu někdo něco psal o 3D animaci a fakt. Nechápu souvislost, ale pomohlo to.
V Nastavení v druhá záložce ikona Menu je třeba vypnut Animace a dvou zapnutí a vypnutí iGO se hláška stratila. Prostě nic.
Pokud to nebude chtít pomoct, tak zkus smazat složku Save.


Postupoval som podľa tvojho návodu a OK :yes: :yes: :yes: - tiež mi zmizla pri vypnutí tá blbá hláška "ERROR".
Iba pre upresnenie ako to urobiť na prvý raz - treba zmazať chybové hlásenie v Program Files/iGO8 - potom reštart a je to :D
Aj Ty máš u mňa pivo:yes:
dvsole (30)|20.11.2008 15:53
Ahoj, tak už konečně také patřím mezi majitele HDčka :) po ani ne jednom dni používání bych se rád zeptal na pár věcí, budu rád, když byste mi k nim naspali vaše zkušenosti popř rady, jak je řešit :)

1) jde něak nastavit, aby se v případě nepřijatého hovoru zamknul displej? Jde mi o to, když mi někdo volá, já to neslyším, tak pak svítí displej a jde na něm prakticky "mačkat" cokoli, takže se klidně může nějaký kontakt vyvoval atd.. zatím jdem to vyřešil zamykáním displeje přes heslo, ale nešlo by to vyřešit nějak jinak - nastavit někde v systému zamykání displeje aby to nevyžadovalo heslo? Pak by se do systému vracelo rychleji..

2) Počasí v Touch flo - jdou nějakým způsobem nastavit jiná města, než jsou ve výběru, třeba Hradec Králové :) Vím, že v spb weather to šlo, ale tady není na výběr z více měst..

3) v průbehu hovoru mi jde také nechtěně zmáčknout displej, jde i toto nějak eliminovat?

4) v náhledech mailů v touch flo mi nejde Š, píše mi to různé znaky.. ostatní česká diakritika funguje ok.. dá se to nějak opravit?

5) když přijmám hovor, dám answer, tak telefon ještě cca 3 sec vybruje, než se zvedne, dělá vám to taky?

6) jde nějak nastavit, abych neměl na hlavní obrazovce datum ve formátu XI 20, 2008 ale klasicky 20. 11. 2008? V Regional Setings jsem si nastavil Czech, ale i tak mi to datum ukazuje v zalozce HOME takto..

7) dá se stáhnout Core Player free, nebo je to pouze placená verze? tuším, že jsem v nějaké recenzi četl, že je to free, ale na jejich webu je to pouze placené..
ipf (2136)|20.11.2008 16:44
ad 2 - postup najdeš zde, zkoušel jsem a funguje:
http://diamond.n3o21.cz/index.php/Weather_Database_Editor
ipf (2136)|20.11.2008 17:39
Mám problém s G-Alarm-em, když chci dát Standardní budík a doklepu se až k Seznamu skladeb, tento je prázdný a když chci něco přidat, tak mi v celém HáDéčku nenajde ani jednu melodii pro buzení. Uložit budík nejde, hlásí chybu "You have to add least one song!" Máte někdo stejný problém?

A ještě dotaz - počasí v TF3D máte animované? mně se ta animace cca po 5-ti vteřinách zastaví a nevím, jestli to dělá od počátku, nebo to "něco" zastavuje.
díky
vape_ce4you (14)|20.11.2008 19:25
Vylozene "LUXUSNI" je na Touch HD RemoteDesktop (Terminal Services) Client zaDesktop
Na rozdil od Microsoftiho umi menit rozliseni (maximalne 1024x768) a hlavne umi 800x480! Takze konec scrolovani po strance!
No a taky to umi i zoomovat.
Proste sikovna vec.
HADES (209)|20.11.2008 20:35
to dvsole ad 7: Core Player je placený soft, existuje neplacená podobná aplikace jmenující se TCPMP
ipf (2136)|20.11.2008 20:46
TCPMP mi na HáDéčku nechodí, CP ano
htcjirka (1875)|20.11.2008 20:54
TCPMP i na hadecku chodi,musis vsak mit TCPMP recomp 3
flatliners (36)|20.11.2008 21:58
já mam problém s tim Weather database editorem.na Diamondu fungoval skvěle,ale na HD mi nejde přidat město.napíšu vše jako vždycky,potvrdím ok,ale město se nepřidá:(
janox (216)|20.11.2008 22:05
[quote=uiqjirka]TCPMP i na hadecku chodi,musis vsak mit TCPMP recomp 3[/quote]

V dobe, keď "TCPMP recomp 3" nebol dostupný a stará verzia TCPMP nefungovala ani na HTC PRO som stiahol CorePlayer (+unlock) - dá sa nájsť len treba hľadať...
Ale nesúhlasím s používaním nelegálneho softu, a odsudzujem ľúdí, ktorí ho používajú - mali by ich ukameňovať, pretože okrádajú tvorcov, ktorí sú duševným vlastníkom týchto programov :?: :!: :no:
ipf (2136)|20.11.2008 22:27
[quote=flatliners]já mam problém s tim Weather database editorem.na Diamondu fungoval skvěle,ale na HD mi nejde přidat město.napíšu vše jako vždycky,potvrdím ok,ale město se nepřidá:( [/quote]

Děláš to přesně podle návodu? Mně to funguje bez problémů. Podívej ještě jednou na postup, jestlis někde něco nepřehlídnul.

flatliners (36)|20.11.2008 22:45
použil sem to mnohokrát na Diamondu,takže vim jak na to a všechno je správně,nechápu.zkusim přeinstalovat aplikaci...
edit:takže reinstal pomohl,už to chodí:yes: