Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 7 z 22 PrvníPrvní ... 5678917 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 91 až 105 z 324

Téma: IGO 8.3 - Obecné zkušenosti a rady s navigací igo 8.3

  1. #91
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    to: Robii
    Existuje i "Manuál na skin Dimka - TomSoft" Vše ke stažení zde.

    To zobrazení rychlosti (vertikál - horizontál) + povolené rychlosti se dá měnit.
    Ale nenapsal jsi v jakém rozlišení to používáš.....
    Výměna těchto ukazatelů (to co je dole, aby bylo nahoře) nelze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #92
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    10

    Jj, ten manuál jsem četl několikrát, ale pokud to tam je, tak jsem přehlédl... ops: Mrknu ještě jednou, právě ho mám zas otevřený v jiném okně.
    Mám ASUS P535 a používám rozlišení "na výšku", tedy...240x320? Stačí mi to přepínání, měnit vzájemně pozice nemusím, přijde mi to takhle logické a přehledné...jen kdybych to uměl přepnout z "horizontálu na vertikál"... ops:

    ...fakt bych přísahal, že jsem předtím jen klikl na ten ukazatel rychlosti a to zobrazení se přeplo...teď se mi místo toho zobrazí fullscreen-tachometr..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #93
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    10

    Ještě mě teď napadá jedna věc - editovat mapy (max. povolené rychlosti) asi nijak nejde, že? Přijde mi, že nové mapy mají úplně zběsilé max. rychlosti, dříve se na ty údaje celkem dalo spolehnout..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #94
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    to: Robii
    jj, co je v mapových podkladech to IGO zobrazuje. Pokud máš mapy od Navtequ, není se čemu divit, pokud od TA, tak asi nic a nikdo není dokonalé

    Bohužel ně v každé obci se dá spolehnout na tyto údaje, proto to tam vůbec nemám, k čemu? Mám ukazatel rychlosti, který mi to řekne, jestli jedu rychleji, když bude rychlost červená.
    Co se týče ukzatele rychlosti (hor. - vert.) tak to teda už hodně dlouho je tak, že klikem na rychlost je aktivován tachometr. Měl by jsi mít ty údaje ve vertikální poloze - máš je tak?
    Do horizontální je v tomto rozlišení nedostaneš. Pokud ho tak máš, je to tím, že jsi to přepnul, když to ještě v hodně starší verzi šlo, teď už ne.
    Jde to pouze v rozlišení na šířku.
    Přepni IGO na šířku, spusť nějakou simulaci, skryj údaje o dojezdu (vlevo v tom slouopci - dlouhy klik) pak klikem otočíš údaje o rychlosti.
    A v rozlišení na výšku bude pak toto nastavení použito.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #95
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    10

    Díííííííííky !!! Jsi nejlepší!
    Asi je to pravda, zkoušel jsem dost skinů, takže jsem to asi přepnul v některém ze starších a pak vymazal všechny "nevyhovující a staré"..
    Díky Tobě je to zas tak, jak mi to vyhovuje.. Předtím to bylo horizontálně a na vertikální zobrazení se to přepínalo jen automaticky když bylo dole potřeba zobrazit hodně informací...a zas se to automaticky vracelo do horizontální polohy..
    K těm mapám - používám TA...asi si tu signalizaci také vypnu...alespoň hlasovou.
    Přijde mi, že starší verze map měly tyhle údaje přesnější...víc odpovídající skutečnosti.. Používal jsem předtím verzi 8.0..

    No, každopádně moc díkyza pomoc, budu Tě všude doporučovat...i když po přečtení zdejších fór asi ani nebudu muset, všichni to vědí..
    Za pár měsíců využiju ještě dálší Tvůj návod (nebo radu) - týkající se paměti P535ky..

    Hezký večer všem..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #96
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    35

    Kolego, výrobci aut MUSÍ ( už si nepamatuji, co jim to nařizuje ) mít kalibrovaný tachometr tak, aby ukazoval vyšší rychlost, než která je ta reálná. Takže skutečná rychlost je ta,kterou ukazuje GPS.Ta je hodně přesná. Klidně si to zkontroluj, až pojedeš kolem některé tabule, která ukazuje momentální rychlost.Jsou jich k vidění stovky. Jinak touch HD mám také a s IGEM 8.3.2.64873 a s posledním skinem TomSoft HD Dimka 1.1.11.8 ( obojí se dá lehce dohledat a stáhnout) šlape JAKO HODINKY.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #97
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    98

    No neviem či je to také isté? Používal som MDA Compakt III a iGO MyWay 2006 vo viacerích autách a ukazateľ rýchlomeru - tachometru a iGO boli 100% totožné. Taktiež žiadne omeškanie vôči reálu - ale bol pretaktovaný procesor pre app. iGO na 247 MHz. Teraz používam HD Touch, iGO 8.3.2.713481_o8g3i2g7_tomsoft, najposlednejší data.zip, skin základný, všetko po preinštalácii - iGo ukazuje o 5 km nižšiu rýchlosť, prejazd okolo odbočiek a popod viadukty je oneskorený o cca 100 m, reakcia na zrýchlenie vozidla je veľmi liknavá. Už neviem kde mám hľadať chybu. Ešte skúsim v inom vozidle tú rýchlosť. Môj názor staré iGO dobré iGO.
    Dotaz či je správne zobrazenie - v základnom skine sa pod informáciami o rýchlosti, kompase, odbočkách zobrazuje terén a samotný náhľad na cestu.Obrazovku mám vertikálne. Tak asi 1 cm zobarzovaného terénu sú také meniace sa štvorčeky - ako keď pri satelitnom vysielaní stráca signál. Je to správne? Možno to má súvis s tou rýchlosťou ..... Ďakujem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #98
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    28

    jaguarik
    a máš rozmer kolies a pneumatik shodný s technickým preukazom nemáš tam nejaký väčší rozmer, vymenil som viacero typov aut a ani na jednom som nemal vyššiu rýchlosť na Igo ako na tachometri. Tachometer vždy ukazuje vyššiu rýchlosť aka je v skutočnosti, pokial je dodržaný rozmer pneumatik.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #99
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    98

    prosím užívateľov iGO 8 či presnosť ukazovateľa prezentovanej rýchlosti na PPC je zhodný s fyzickým tachometrom. Mne ukazuje o 5 km menej iGO oproti tachometru vo vozidle. Dnes som skúšal s priateľom, kt. má tak isto HD Touch u neho vo vozidle a tak isto ukazuje o 5 km menej. Ak platí teória Helle a jono33 tak to musí ukazovať všetkým užívateľom - podľa toho, že všetci výrobcovia kalibrujú tachometer na vyššiu rýchlosť ako je v skutočnosti. Rád by som našiel koreň. Spúšťam iGO z SD karty. Nie je inštalované. Ďakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #100
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    to: jaguarik
    No, opravdu to není nic důležitého a NIC z toho nijak extra nevyřešíš, bohužel *

    Rychlost o 5km méně? - Mě to ukazuje stejně jako na ASUSu P535, měl jsem zapnuté oba najednou a rychlost byla na obou PDA stejná, skutečná na tachometru byla o 7-8 méně, ale to je v pořádku, já dělám správu sítě u jednoho prodejce SKODA AUTO a tam sem si jednu nechal svou služební fabio prohnat testama a tachometr originál ukazuje o7 více než skutečnost, takže PDA ukazovalo správně.

    Přejezdy jsou pozadu - ANO, bohužel jsou a je to dlouholetý prblém IGO. Na některých přístrojích to tak prostě je. Nedá se to úplně eliminovat, na XDA je postup a docela i finguje (není to úplně nachlup, ale je to lepší) úprava spočívá v úpravě registrů. Pak ještě existuje postup pomocí SW, který natvrdo upraví vlastnosti GPS čipu a pak je to 99% OK, to jsem ale nezkoušel. Jen registry.

    Horní tereén je špatný - ANO je, ale zase, je to chyba IGO a to kontrétně v grafice. V zdaní části se totiž nepočítá že tam vůbec bude nějaká grafika, protože výchozá stav IGO není tak nakloněný jak ho máš ty a proto vidíš něco s čím autoři igo nepočítali, takže s tím nehneš. Lze to trošku zlepšit jiným vhodným barevným schématem, který má v sobě "dayheightcolormap.bmp", který je tenší a nemá takovou velkou velikost jako v některých schématech. Mám tam jeden hodně malý a ty kostkty nemám žádné.

    Tabule - to si děláš srandu ne? * to není na IGO, ale na mapovém podkladu, takže co je v mapovém souboru, igo pak zobrazí při navigaci.

    Jediná věc, co by byla a je pro mě jako nic moc, je to zpoždění. Ale zase, je to jen při větší rychlosti nad 50km. Takže to zase tak tragické není, protože pokud někam odbočuju, tak jedu pod 40km a méně, tak je to potom přesné
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #101
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    6

    to jaguarik:
    mám dve autá a v každom mi IGO ukazuje o 3-6 km menej, záleži od rýchlosti. Čím väčšia rýchlosť, tým väčší rozdiel. V oboch prípadoch. Určite to bude v tachometroch, pretože aj na mobile mám GPS a rozdiely sú rovnaké. Dokonca som skúšal mobil s IGO súčasne. Oba ukazovali rovnakú rýchlosť, tachometer "utekal". Toľko moje skúsenosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #102
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Mám nachlup stejné zkušenosti
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #103
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    28

    robil som aj viac zariadeni, PDA aj navi na iGO a u všetkých sa to prejavovalo rovnako
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #104
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    219

    Uz nejaky cas se mi nezobrazuji smerove tabule v Igo 8.3. At zkousim skiny Dimku, Gurjona, Ultra a mam v nastaveni zaskrtnute zobrazovani, tak se stejne nic nezobrazuje. Vi nekdo jak na to?:?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #105
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    to: hudyss
    Jaké máš mapy? Od jakého vydavatele?
    Normálně to jede OK, alespoň se mi pořád zobrazují.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 7 z 22 PrvníPrvní ... 5678917 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dell X51V - obecné zkušenosti, rady...
    Od iron side v sekci Dell
    Reakcí: 401
    Poslední příspěvek: 22-04-2011, 21:38
  2. SmartMaps 3.4 - obecné zkušenosti, rady a tipy
    Od Petr_J v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 31-01-2011, 13:40
  3. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-12-2008, 13:14
  4. Dynavix 7 verze 2.3 - obecné zkušenosti, rady...
    Od Mudrunka v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 132
    Poslední příspěvek: 06-12-2008, 19:50
  5. Koupe MDA Compact - obecne rady
    Od S474N v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 17-06-2005, 12:54