Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Samsung Omnia SGH i900 - první zkušenosti, tipy, triky a rady...

Franky52 (186)|24.10.2008 13:20
Jasná přednost pro Omnii. Především z toho důvodu, že má slot pro paměťovou kartu, což v prvním případě není!
lokoj_ce4you (18)|24.10.2008 15:50
Teda mám Omnii a jediný co mě faakt štve je postraní konektor to je opravdu nešikovný řešení když si chce někdo připojit sluchátka a dát to do kapsy. S rozlišením displeje jsem neměl zatim žádnej problém. Diamonda sem měl v ruce a je hned opatlanej na druhou stranu je to dost líbivej dyzajn a pokud někomu stačí pouze 4 Gb paměti bez možnosti rozšíření tak je to docela dobrý PDA. Pro mě to byl docela problém páč jsem přecházel ze symbianu ale po týdnu jsem si zvyknul a osobně jsem šel do Omnie jen kvůli paměti a diody u foťáku a šel bych do ní znovu. :-)
Shennlon (73)|24.10.2008 20:35
ten postraní konektor ma asi vytača najviac, na 2 mieste je nepochopiteľné riešenie slotu pre pam. kartu.Nechápem prečo ho nedali na pristupnejšie miesto.Vyp. mob. a vyb. bateriu len preto, že chcem vybrať pam. kartu my pripadá dosť na hlavu... . Neviem čo tým samsung sleduje. Chcem sa vás opýtať ako vratim Omniu do tovarneho nastavenia. Mám na C dosť malo pamati (je to tým že som do mob instaloval kadejake app.a teras neviem čo mám pomazať). Dosť súry. Vopred vďaka:oops:
Franky52 (186)|25.10.2008 00:36
Tvrdý reset se dá udělat přímo z Omnie. Nastavení - hardwarový reset. Pak si zvol, jakou variantu chceš. Doporučuji zálohovat, včetně zkopírování Moje úložiště na PC. Bohužel, zatím jsem se nedopracoval k tomu, jak provést tvrdý reset pomocí softresetu a stisknutím dalších tlačítek. TZV. odborná pomoc, která funguje u Samsungu nestojí za nic. Spíše nevědí než vědí. Když jsem se na to ptal, odpověď zněla - tvrdý reset se dělá nastavení - hardvarový reset. Když jsem namítl, jak to samé udělat, pokud se obrazovka "sekne", odpovědí bylo mlčení a posléze konstatování - odevzdat do servisu. Možná to tak je, ale proč by Samsung byl tak blbou výjimkou, když prakticky u všech PDA to jde i jinak?" Odborná pomoc" Samsungu totiž ani ndetušila, že Omnie má i funkci zoom. Stačí stlačit déle tlačítko pro zesílení zvuku na boku přístroje a celá obrazovka se vám zvětší. Návrat - poťukat na display nebo stisknout tlačítko na pravém horním boku...
Farley (17)|25.10.2008 00:47
Takhle odflakly podpory maj u nas vsichni. S nima bych to vůbec neřešíl a psal vejš.

Dnes si kamoš hrál na mé Omnii soliare, zároveň spuštěná Wi-Fi a hovor do toho. Puff, mobil zhasl a zatuhl. Pomohl softreset. Chjo, konecne by to mohl Samsung vyresit, kazi to Omnii povest.

Puvodne jsem chtel Omnii poslat do servisu kvuli tomu stuck pixelu, co mam na displayi. (Stane se) Ale ted zvazuji, jestli nepockat na novy FW a nepoprosit je pri jedny prilezitosti i o reflash.
Shennlon (73)|25.10.2008 02:15
pod pojmom hardwarový reset si predstavujem to, ze vsetko co je na danom odieli C zmaze(vratane win).
Radsej sa spytam:
1. ak dam hard reset C, vrati my to Omniu do povodneho stavu a ostane my win.?
2.vymaze mi to aj moje uloziste?

A inac co si budeme hovorit o odbornej pomoci Samsungu. K omni som dostal manual vseho sudy asi 3 strany.Ked porovnam manual Nokie k N95 a k Omnii(a to ma nokia niekolko x lahsie ovladanie a ovela menej funkcii). Nech si Omniu kupi uplny amater, za par dni ho vezie do servisu a samsung si uz nikdy nekupi. Robia si dobru reklamu.Mohli by mat podrobne manualy aspon sa svojích strankach, a ked uz setria pap. tak by aspon mohli napisat do manualu- podrobnejsie info. najdete na www.......

edit: tak si rovno odpoviem:D Odskusane. 1.Ano
2.Nie
a existuje nejaka app. ktora dokaze prehravat ako vyzvanaci ton video?
Franky52 (186)|25.10.2008 08:55
K manuálu na Omnii. V balení je text na nic. Na stránkách Samsungu je o něco podrobnější, ale oporavdu o něco málo. Ve firmě mi však řekli, že vlastní ještě další, podrobnější manuál a posílají ho jen těm, co si o něj řeknou. Řekl jsem si, dal adresu (posílají to prý jen posštou) a čekám. Prý to odeslali minulý týden v pátek. Zatím nic nemám.

K hardwarovému resetu. Tak mně to vymazalo i úložiště. Naštěstí jsem stihl před tím ho zkopírovat do PC, takže po onom tvrdém resetu jsem ho tam nakopíroval zpátky a vše je nyní OK
->slavo<- (9)|25.10.2008 13:12
Zdravim cele forum MAm mali problem MAM Omniu mam v nej IGO8 verzia 8.0.0.31442 a telefon mi nevie najst GPS modul uz som skusal aj ten program GPSGate
a skusal som nastavovat tie porty no a neviem nato dojst . Stale ked v IGO8 dam volbu Data GPS/Nastaveni/ hore mam napsane Prijimac GPS nebyl nalezen
a dole mozem zadat Pristav a Frekvence . a neviem co tam mam zadat . a ked dam zjistit automaticky tak mi hodi hlasku GPS zarizeni nelze nalezt
http://img407.imageshack.us/my.php?image=dsc00526pu7.jpg
http://img407.imageshack.us/my.php?image=dsc00527qk1.jpg
a to my GPS urcite funguje pretoze som ho skusal v GoogleMaps a vsetko ficalo tak nechapem preco to IGO8 nevie nalezt GPS .
KEd mi niekto vysvetli ako to presne nastavit aby mi to naslo alebo nejaky presny postup .
tak vam za odmenu pozicam na 2tyzdne konto na Rapidshare . je to premna velmi dolezite aby to IGO8 fungovalo .
PEkne prosim este raz AK sa niekto najde kdo by mi pomohol . tak ho odmena neminie. DAKUJEM

A este ma zaujima aka je posledna verzia ceskeho SW ja mam PDA i900BPHJ3/NYHJ1 , i900XXHI5

Mudrunka (547)|25.10.2008 13:45
[quote=Shennlon]A inac co si budeme hovorit o odbornej pomoci Samsungu. K omni som dostal manual vseho sudy asi 3 strany.Ked porovnam manual Nokie k N95 a k Omnii(a to ma nokia niekolko x lahsie ovladanie a ovela menej funkcii). Nech si Omniu kupi uplny amater, za par dni ho vezie do servisu a samsung si uz nikdy nekupi. Robia si dobru reklamu.Mohli by mat podrobne manualy aspon sa svojích strankach, a ked uz setria pap. tak by aspon mohli napisat do manualu- podrobnejsie info. najdete na www.......[/quote]

tady je ke stažení i ten manuál. Sice v češtině je proti angličtině trochu ošizený, ale stačí. Chce to hledat a pak teprve kritizovat.....
Jinak nevím, jak kdo, ale já jsem k Omnii manuál takřka nepotřeboval.......:)

->slavo<- (9)|25.10.2008 14:10
Najde sa dobra dusa co pomoze?

Dobra dusa co pomoze sa vzdy najde, netreba spamovat niekolkoriadkovy prispevok znovu, najma ak sa nachadza iba o jeden prispevok vyssie. V pripade nejasnosti prosim SZ space_cowboy
Franky52 (186)|27.10.2008 20:31
to slavo:
Zkus nejprve spustit Enhanced GPS (nastavení-systém). Stáhnou se ti data vylepšující první fiksaci GPS. Poté IGO 8 nastavení GPS (vpravo dole je vyhledávací tlačítko) Jinak pro Omnii by mělo platit: port (přístav) 3 Frekvence 38 400. Mělo by to šlapat.

Shennlon (73)|27.10.2008 21:27
to slavo:
ako pise Franky52 port: 3 a prenosovu rychlost mam tu istu a facha. Pri nainstalovani iga som posiel do nastaveni-GPS, zaskrtol GPS zapnuto a zacalon mi to fahchat.
bedja (47)|31.10.2008 22:40
Draci, mám dotázku. Nevíte někdo, zda-li se dá dioda foťáku použít jako svítilna, podobně jako u gsm phone SonyEricsson? Podařilo se někomu rozchodit v Omnii Tomtom6-nechce se mi kupovat 7-verze. Díkes:?:
mistr63 (3)|31.10.2008 23:58
tvrdý reset provedeš současným podržením jediných dvou tlačítek telefon + reset stylusem. Pustím stylus,držím dále 2 tlačítka, (naskočí žlutý trojúhelník) FORMAT a je to. Chtěl jsem vyzkoušet legální češtinu . Pokud narazíte na firmu ESOMOBIL utíkejte,seč vám nohy slůží. Lumpové.
wehrwolf (11)|1.11.2008 09:52
Jo jde používat jako svítilna , pokud nebudeš používat widget , ale zapneš si v nastavení-osobní-dnes-položky samsung today2 - tak v obrazovce dne budeš mít nahoře tři ikony - kontkaty, nastavení , domů - zapneš si tu nastavení ( nezapomeň ji odemknout - takový oranžový zámeček u ikony) a ve třetí řadě uprostřed mám ikonu na zapínání a vypínání svítilny :-) ufff :-)
wehrwolf (11)|1.11.2008 09:55
[quote=Franky52]K manuálu na Omnii. V balení je text na nic. Na stránkách Samsungu je o něco podrobnější, ale oporavdu o něco málo. Ve firmě mi však řekli, že vlastní ještě další, podrobnější manuál a posílají ho jen těm, co si o něj řeknou. Řekl jsem si, dal adresu (posílají to prý jen posštou) a čekám. Prý to odeslali minulý týden v pátek. Zatím nic nemám.

K hardwarovému resetu. Tak mně to vymazalo i úložiště. Naštěstí jsem stihl před tím ho zkopírovat do PC, takže po onom tvrdém resetu jsem ho tam nakopíroval zpátky a vše je nyní OK[/quote]

Pokud chceš podrobnější manuál - někde jsem ho stáhl v pdf. Tak pokud to bude nutné mohu zaslat , ale jsem pomalejší :-)
wehrwolf (11)|1.11.2008 09:57
[quote=bedja]zDAREC, mám prosbu na draky, co měly v rukou omnii a diamonda. Zajímá mne, co by si vybrali. Díkes[/quote]
jasně Omnii - není co řešit :-)

wehrwolf (11)|1.11.2008 10:03
Problém se synchronizační kolébkou - koupil jsem na PALMPC synchronizační kolébku , krom toho , že díky bočnímu kabelu nesplňuje očekávaný efekt zasunutí telefonu do kolébky , ale musím ještě telefon připojit ke kabelu , tak se mmi stává , že se pouze v této kolébce telefon začne sám zapínat a vypínat a na notesu mi to hlásí , že se nainstalovaly ovladače k i900 . Když odpojím a připojím USB kabel problém přestane , máte někdo podobnou zkušenost - je to docela pruda , když se Vám telefon zapne a vypne několikrát za sebou.
Vitezslav2 (226)|1.11.2008 13:12
Uvažuji o Omnii,ale zajímalo by mne jak fotí,třeba v porovnání s HTC Touch Diamond a v jakém max. rozlišení natáčí video.Moc díky za odpověď.
space_cowboy (336)|1.11.2008 14:25
[quote=Vitezslav2]zajímalo by mne jak fotí a v jakém max. rozlišení natáčí video[/quote]
Kvalita fotografii je jedna z veci ktore ma prijemne prekvapili. Software na fotografovanie ma mnozstvo moznosti nastavenia, rozne predvolby do konkretnych situacii, autofocus a podobne, je to 5Mpix. Dioda na kratku vzdialenost tiez pomoze, ale nie to to prave orechove, blesk urcite nenahradi. Skvele foti text!! Dokonca som sa pristihol ze omniu pouzivam ako scanner dokumentov :)
Video ide v najvyssom rozliseni VGA a teda 640x480 (320x240,176x144) a co je hlavne, nic neseka.

Scrand_ce4you (0)|2.11.2008 14:54
Mě teda foťák celkem štve, když je defaultně nastavenej, tak je všechno v takovym oparu a musím přenastavit kontrast na hodnotu 2 a barevnou sytost na 1. Jenže při dalším spuštění se to vyresetuje a můžu nastavovat znova :( Navíc na všech fotkách se světlejším místem vznikaj přepali jako svi... :( Taky Ledka svítí někdy fakt až moc a fotka je pak přesvícená :(
asso (5)|2.11.2008 21:10
Samozřejmě. Mrkni do návodu resp. do nastavení Omnie je to v možnostech. Po delším podržení tlačítlka hlasitosti se ti dioda rozsvítí na dobu 30 až xxxx sec dle Tvého nastavení. :)
mistr63 (3)|3.11.2008 01:04
Poradíš jakou máš v Omnii,verzi tomtoma 7 a ,kde je ke stažení? Děkuji předem. Pachtím se tady s verzí 9028 a stále nic.
bedja (47)|3.11.2008 08:12
Zdarec-děkuji za pomoc, ještě jedna lamotázka-dá se ke svítilně-namapovat tlačítko? Jsem lesní mužík a světýlko by mi moc pomohlo. Díkes Bedja
Scrand_ce4you (0)|3.11.2008 09:04
od scrand 16. 10. 2008 18:35
Většina to asi ví, já to ale objevil teprve teď (Omnia je moje první WM zařízení).

Používání LED diody jako světlo.
Start -> Nastavení -> Záložka Osobní -> Tlačítka -> Záložka Osvětlení.


Tam zaškrtněte políčko a nastavte si, jak dlouho chcete, aby vám to svítilo

Aktivace se provádí dlouhým podržením tlačítka pro ztlumení hlasitosti.
Deaktivace je časová, lze použít ale i znovu tlačítko pro ztlumení.
bedja (47)|3.11.2008 09:16
Díkes-Krásná práce, už se nebudu v lese bát....už jsem to s tím osvětlením zkoušel, ale napoprvé mi to nešlo a second servis jsem nezvládl....:yes:
Vitezslav2 (226)|3.11.2008 14:03
Zdravím všechny.Měli jste u Omnie i ochrannou folii na displei?Dneska jsem ji koupil a folie nikde.
Mudrunka (547)|3.11.2008 14:09
ano, byla jak na displeji, tak i na zadním krytu
Vitezslav2 (226)|3.11.2008 14:18
Já myslím tu co se tam potom nalepuje aby se displei nepoškrábal od stilusu.
Mudrunka (547)|3.11.2008 14:27
ne, tak ta tam nebyla ani náhodou :)
aquastorm (35)|3.11.2008 14:37
Já měl ale stala za prd už jsem kupoval další
Vitezslav2 (226)|3.11.2008 14:52
Kde,jakou a za kolik jsi ji kupoval?
aquastorm (35)|3.11.2008 15:17
Ahoj Na Andělu je prodejna s telefony nevim jakse to jmenuje nebyla origoš na omnii ale na nějaký velký pda tak jsem jí zařízl a stála něco do 40kč
Vitezslav2 (226)|3.11.2008 16:50
Ještě se zeptám,jak je to s tou Route 66,je tam mapa čr,nebo není?Když ji chci nastavit,tak ČR mi to ukazuje zamčeno.Díky za radu.
aquastorm (35)|3.11.2008 17:56
Ahoj je tam jen se musí aktivovat ale postup mám doma je to nekde v nastavení route66 v mapách ale kde dál nevím mám doma postup. Doplním jinak jsem i na ICQ a skype rád poradím
Vitezslav2 (226)|4.11.2008 06:16
A jak je to s tím otáčením displeje.Má to fungovat při jakém koli otočení,nebo jen v nějakých programech?
Franky52 (186)|4.11.2008 08:34
Máš to v nastavení - systém - pohybové čidlo. Můžeš si dát automnatiku a ještě k tomu si zvolit animaci otáčení, nabo orientaci si zvolit ručně. Abych pravdu řekl, mšl jsem tam automatiku chvíli a pak jsem ji vypnul...
aquastorm (35)|4.11.2008 09:02
Ahoj je to pravda. Mě to funguje ve všech aplikacích jen zakladni obrazovka se mě překlápí s chybou ale cca po 5s se zobrazení srovná. dělá to Samsung theme 2
ferlich (16)|4.11.2008 09:19
[quote=Vitezslav2]Zdravím všechny.Měli jste u Omnie i ochrannou folii na displei?Dneska jsem ji koupil a folie nikde.[/quote]

Jo já ji tam mněl, ale stála za nic, za týden byla tak poškrábaná, že přes ni nebylo vidět. Koupil jsem na ebay todle a je to super přes celou Omnii. I s dopravou nějakých 570,- Kč.

bedja (47)|4.11.2008 13:31
Já jsem teď fólii objednal v Sunnysoftu-Brando-jakmile ji otestuji, dám vědět.
Mudrunka (547)|4.11.2008 13:38
Brando mám, pohoda. Jediná vada na kráse - cena
Gandi_ce4you (31)|4.11.2008 17:15
Taky jsem si chtel koupit tu folii brando, jak je velika ta folie? Je na miru nebo se da pristrihnout? Ja bych chtel aby byla komplet pres cely displej od kraju az k tlacutkum prijmuti hovoru. Jen bych si vyrizl otvor na sluchatko. A jaka je kvalita? Neposkrabe se hned? Ja jsem dostal od PalmPC folii zdarma ale je to shit. Uz ji mam dost poskrabanou a nejradsi bych ji vymenil za lepsi. Mate nekdo tip na levnejsi a dobrou folii ktera se da pristrihnout? Nebo sahnout po te folii brando? Diky za reakce.
Vitezslav2 (226)|4.11.2008 17:24
[quote=aquastorm]Ahoj je to pravda. Mě to funguje ve všech aplikacích jen zakladni obrazovka se mě překlápí s chybou ale cca po 5s se zobrazení srovná. dělá to Samsung theme 2[/quote]

Mě to překlápění vůbec nefunguje a to ho mám nastavený.
Huki (16)|4.11.2008 18:02
[quote=Jarak]Omnia a HF Parrot 3100 - funguje ?

Ahoj nechci zakládat nové vlákno, tak se ptám tady. Má tady někdo zkušenosti s Omnií a hands free Parrot 3100. Chtěl bych omnii ale funkčnost s HF je pro mě důležitá a měnit HF se mi nechce. Asi moc odpovědí nebude není nic ani na fóru parrot.com, ale co kdyby náhodou.
Díky
Jara[/quote]

S Parrot 3200 LS+ funguje dobre, hovory, hlas. vytaceni i synchronizace bez problemu, kontakty se zobrazuji vsechny. Jen je treba aktualni firmware, to je ale zalezitost na 10 minut.
Vitezslav2 (226)|4.11.2008 18:08
Tak jsem zjistil,kdy mi funguje otáčení displeje.Jen když ho mám napíchlej na datovým kabelu.To je divný,ne?
Mudrunka (547)|4.11.2008 20:58
[quote=Gandi]Taky jsem si chtel koupit tu folii brando, jak je velika ta folie? Je na miru nebo se da pristrihnout? ....[/quote]
ano, je přesně na míru, není třeba žádných úprav :)

t0m (87)|4.11.2008 22:55
[quote=Vitezslav2]Tak jsem zjistil,kdy mi funguje otáčení displeje.Jen když ho mám napíchlej na datovým kabelu.To je divný,ne?[/quote]

Divný, ale už na to tady je téma https://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=31419
Verze ROM?

bedja (47)|5.11.2008 11:09
Draci, mám problém a Houston neodpovídá :D ... THC Cruiser jsem naladil na displej (nebo už tam byly)-Today všechny aplikace, které jsem potřeboval...u Omnie mi to nějak vázne..Widget jsem zrušil-neb, pokud jsem pochopil správně, je přednastavený. Celkem mi vyhovuje Samsung today, kde jsem navolil toť: Call log+Sms+navigace+průzkumník+kalendář+kontakty+správce úloh...tohle jsem zvládl, ale potřebuji přidat zapínání a vypínání bluetooth+wi-fi-jak je to např v Samsung Today 2? Existuje freeware prográmek, který by to uměl?
Druhá věc: Dají se nějak nastavit profily vyzvánění jinak než přes HW tlačítko?
Třetí záležitost: Vypnutí aplikace pouze tlačítkem-konec hovoru-nelze, zůstávájí stále otevřené a lze je vypnou pouze ve správci úloh...no a to mne točí...
Omlouvám se za tyto, pro mnohé hloupé dotazy, ale mějte, prosím, se mnou trpělivost. Děkuji
Scrand_ce4you (0)|5.11.2008 15:01
Taky mám tendenci vypínat aplikace tlačítkem pro ukončení hovoru. Jenže ono se z toho jen vyjede a program běží dál a to podle mě žere dosti baterii :(
Vitezslav2 (226)|5.11.2008 16:08
Tak po HR mi otáčení fungovalo krásně a teď už zase nejde.Dokonce mi začal zlobit TT 7.GPS šparně udává polohu, desítky metrů a většinou ukazuje špatný příjem GPS.Nějak začínám být sklamaný.:?