Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 11 z 25 PrvníPrvní ... 91011121321 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 151 až 165 z 364

Téma: počasí v today

  1. #151
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    216

    Taky máte mapy takhle "za rohem", nebo je to jen specialita 4700 ?
    Takto jsou u mne zobrazovány všechny tři.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00030319_Mapa_za_rohem_1_QpoM.jpg 
Zobrazení: 21 
Velikost: 26.1 KB 
ID: 724  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #152
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Citace Původně odesláno od Jarouš
    .... ale je zároveň uvedeno, že pro VGA to stále není to pravé ořechové a proto majitelé nových super cihel můžou být v klidu.....
    , autor programu na tom ale prý pracuje....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #153
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    To snad není pravda, dnes večer byla uvolněna další beta verze 00.99.05, má to opravenou správu fontů, nicméně, pro VGA cituji autora: Still looks "ugly" on VGA display... (ještě vypadá "ošklivý" na VGA displeji )...

    PS: Otestováno, je tam jemnější nastavení velikosti fontu, dříve velikost 6, 7, 8 atd., nyní 7.1, 7.2, 7.3 krát 10... Jiné je nastavení připojení k iNetu, default nastavení úplně zablokuje připojení MDA, musel jsem to překopat, doporučuji zůstat u 00.99.04 a počkat na větší novinky......
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #154
    Nováček
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    18

    Prosba,
    nemate nekdo v archivech tu 0.97.05. S tou jsem byl spokojen nejvice ale nezachoval jsem si instalacku. Byla by nejaka dobra duse ochotna to sem dat. Dekuji moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #155
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2003
    Příspěvků
    193

    Citace Původně odesláno od Banano
    Prosba,
    nemate nekdo v archivech tu 0.97.05. S tou jsem byl spokojen nejvice ale nezachoval jsem si instalacku. Byla by nejaka dobra duse ochotna to sem dat. Dekuji moc.
    Snad tim neco neporusuji a snad je to ten spravnej archiv

    Mira
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #156
    Nováček
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od Mira
    Citace Původně odesláno od Banano
    Prosba,
    nemate nekdo v archivech tu 0.97.05. S tou jsem byl spokojen nejvice ale nezachoval jsem si instalacku. Byla by nejaka dobra duse ochotna to sem dat. Dekuji moc.
    Snad tim neco neporusuji a snad je to ten spravnej archiv

    Mira
    dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #157
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Při pondělku vypuštěna beta verze PW 00.99.06, pro nás vcelku nezajímavé úpravy:
    - v Settings/Locations přidána možnost manuálního nastavení lokace pomocí zem. šířky, délky a časového pásma... to je určeno pro Austrálii a N. Zéland, kde nastavení lokace pomocí kódu dělalo nějakou neplechu...
    - opraven pomalý náběh programu po soft resetu, to se týkalo jen některých druhů cihel
    - opravena chybka instalace souboru ikon......

    Podařilo se mi rozběhat automatické natahování čerstvých dat, tzn. připojení, aktualizace, odpojení, doporučuji používat pouze v kombinaci s nějakým GPRS paušálem, podle mého měření (test pro 6 lokací a tři JPG satelity a radary) to vychází tak na bůra za jednu aktualizaci, prostě nic moc pro někoho, kdo nejede tak jako já v paušálu.......

    PS: Prý to již docela slušně jede i na VGA, otestuje to někdo z majitelů nových VGA cihel? Jak to vypadá s JPG satelitem na obrazovce 16:9?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #158
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Dnes večer uvolněna beta verze Pocket Weatheru 00.99.07, pár drobných oprav a úprav nastavení, hlavní novinkou jsou časové údaje o slunci (čas východu, čas jeho pozice přesně na jihu a čas západu)....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #159
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    307

    Citace Původně odesláno od Jarouš
    Při pondělku vypuštěna beta verze PW 00.99.06
    PS: Prý to již docela slušně jede i na VGA, otestuje to někdo z majitelů nových VGA cihel? Jak to vypadá s JPG satelitem na obrazovce 16:9?
    Na VGA je PW v pohodě, snímky radaru atd. jsou nepoužitelné, jak již psal JP, je pohodlnější prohlížet je např. v IE, jasně že 16:9, pár snímků přiloženo.
    Jarouši DÍKY
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #160
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Citace Původně odesláno od windmaster
    Na VGA je PW v pohodě, snímky radaru atd. jsou nepoužitelné, jak již psal JP, je pohodlnější prohlížet je např. v IE, jasně že 16:9, pár snímků přiloženo.
    Hmmm, moc pěkné, možná i já, starší pán, bych na to viděl bez brejlí... Jinak autor PW vyřešil v posledních beta verzích dost problémů, na SBSH jde jeden hlas, že to až na pár drobností běží dobře a dle různých náznaků se nyní autor soustředí na řešení proxy připojení (stále nefunkční) a dále na zlepšení podání na VGA - v tomto případě je například chválena lepší možnost nastavení velikosti fontu = lepší nastavení pro VGA. Většinový názor je, že je to v současnosti asi nejlepší program kolem počasí na PPC, předpokládaná cena je 8 až 10 $, vypuštění konečné verze tak do 2 měsíců. Uvidíme, zda to stihne, tlak na zlepšení podání VGA je po uvedení super cihel na trh značný......
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #161
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    134

    Citace Původně odesláno od Jarouš
    - v Settings/Locations přidána možnost manuálního nastavení lokace pomocí zem. šířky, délky a časového pásma... to je určeno pro Austrálii a N. Zéland,

    Podařilo se mi rozběhat automatické natahování čerstvých dat, tzn. připojení, aktualizace, odpojení,
    kde lze ziskat informace o zem.sirce a delce k jednotlivym mestum CR?

    mne to automaticky sice pripoji a aktualizuje, ale uz se mi spojeni neodpoji, jak to nastavit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #162
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Citace Původně odesláno od romix
    ..kde lze ziskat informace o zem.sirce a delce k jednotlivym mestum CR?
    ...mne to automaticky sice pripoji a aktualizuje, ale uz se mi spojeni neodpoji, jak to nastavit?
    Tak raději úvodem trocha teorie:
    LATITUDE = zeměpisná šířka, rovnoběžky s rovníkem, od rovníku k pólu od 0 do 90 stupňů, severní nebo jižní zeměpisná šířka.
    LONGITUDE = zeměpisná délka, poledníky (zemská osa), tak jako časová pásma se počítají od greenwichského poledníku jako východní a západní délka od 0 do 180 stupňů.
    Pokud budete v PW pro zobrazení údajů slunce zadávat souřadnice, je nutné zadat i časové pásmo. Údaje jsou ale zobrazeny i po zadání normálního kódu lokace, zadání pomocí souřadnic je určeno pro místa, kde není tak početná síť meteo stanic....
    Koho to ale zajímá, zaúkoloval jsem google, a pro ČR je docela dobré použít TOTO, pokud zadáš vyhledání města, je tam i možnost zobrazení GPS údajů, kde jsou souřadnice uvedeny. No a pro detailisty je určeno zase TOHLE, byl jsem překvapen, že to má docela podrobné údaje i pro ČR, zadal jsem jméno jihočeské vísky, kde mám chalupu a ona tam je, pokud kliknete na "Neighbours", tak to zobrazí i podrobnosti k okolním místům vyhledané lokace (např. Praha je 50.083/14.467 a má čtvrť Vršovice má 50.067/14.467 ), pro program jsou to nepodstatné detaily, ale já je kdysi potřeboval např. pro kvalitní nastavení otočné satelitní antény s polárním závěsem.....
    Automatické připojení a odpojení začalo nějak blbnou, než sem dám nějaký návod, musím to otestovat a to je záležitost sledování různých nastavení po dobu několika dnů...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #163
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    134

    aby mi to spravne zobrazovalo vychody a zapady slunce musel jsem v nastaveni pouzit Time ZONE Offset s hodnotou GMT-2 Mid-Atlantic. Trochu zvlastni, ze?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #164
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Citace Původně odesláno od romix
    aby mi to spravne zobrazovalo vychody a zapady slunce musel jsem v nastaveni pouzit Time ZONE Offset s hodnotou GMT-2 Mid-Atlantic. Trochu zvlastni, ze?
    No, já si teprve na základě tvého dotazu vzpomenul na radu Adriana, autora PW, že je to celosvětový program a že pro výpočet slunce je nutné v programu případně zadávat znaménko mínus, cituji diskuzi na SBSH:
    For locations West of Greenwich, the Longitude is positive, otherwise negative - e.g. New York would be +xxx, while Paris would be -XXXX
    For locations North of the Equator, Latitudes is positive, otherwise negative - e.g. London is ~+51.5 (or 51.5), while Melbourne is -37.50
    For example:
    Melbourne is Longitude -145.0, Latitude -37.5
    Sao Paulo is Longitude 47.0, Latitude -23.0
    Barrow (Alasks) is longitude 155, Latitude 72
    Chiang Mai (Thailand) is Longitude -98.98, Latitude 18.79
    Hope that helps.
    The Longitude/Latitude given by that website, are they West/North, or East/South? Which part of the World are they in? Adrian .

    Otestuj tedy pro lokaci v ČR zadání mínus u Longitude, Latitude je pro severní polokouli kladné a zadej správné časové pásmo, dej vědět, zda je to OK....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #165
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Citace Původně odesláno od Jarouš
    Otestuj tedy pro lokaci v ČR zadání mínus u Longitude, Latitude je pro severní polokouli kladné a zadej správné časové pásmo, dej vědět, zda je to OK....
    Tak jsem to sám testnul, nejprve jsem si našel na webu slunce pro zítřek (7.35 východ, západ v 18.00). Na tyto časy se přibližně dostanu v PW při Latitude -14.467 a Longitude 50.083 (Praha) pouze při zadání časového pásma "0". Z toho plyne, že buď špatně chápu popis nastavení, kde se hovoří o nutnosti správného přidělení časového pásma, nebo je v beta verzi chybka . Jak jsou na tom ostatní hračičkové???
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 11 z 25 PrvníPrvní ... 91011121321 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Aktualizace počasí - data počasí nejsou dostupná
    Od Dušan Mrázek v sekci Touch HD
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-12-2010, 12:28
  2. počasí
    Od kwaker v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 22-09-2008, 10:45
  3. Základní ovládání z today, svátky a narozeniny na today.
    Od nucleolus v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 03-03-2008, 21:04
  4. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 25-08-2005, 05:12