Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 4 z 9 PrvníPrvní ... 23456 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 133

Téma: Dynavix 7 verze 2.3 - obecné zkušenosti, rady...

  1. #46
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Teda pánové, já zírám... Dělám betatestera navigace McGuider (dříve Sygic Drive), a fakt jsem si od nich ten soft nemusel nejdřív koupit (na rozdíl od betatesterů Dynavixu ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    69

    Tak ten jsem nejprve použil taky. když se objevila chybová hláška tak jsem dal že nechci ukončit import a pak se to zbořilo někde u čisla 1365. Tak jsem to zkusil několikrát a radarů jsem tam měl přes 3000 . Tak jsem všechno smáznul a rozdělil jsem ten soubor na 2.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    to Méďa:
    ano, po rozdělení souboru se to opravdu postupně naimportuje a dokonce v režimu simulace to vypadá použitelně. Problém však je, že metoda je prakticky nepoužitelná. Normální uživatel potřebuje poměrně často stáhnout třeba z poi.cz aktuální radary (změny skoro každý den) a ty si před cestou naimportovat. A pokud si stáhnuté soubory musí ještě nějak upravovat, rozdělovat apod. je to k ničemu. Já sice mapu Evropy nemám, ale pokud by byl Dynavix abonentem i na zahraniční jízdy, se tento požadavek znásobuje. A pokud neumí nahrát najednou mrzských 1300 kousků radarů, co by potom dělal s takovou Itálií -)
    Pravdou však je, že pokud i toto Telematik vyřeší + dořešení zatím nefunkční objížďky určitě si Dynavix se mnou zajede častěji. A když nezesílí Lišku, udělám si to pak sám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    69

    To Mudrunka: Máš velkou pravdu. Od té doby co jsem vyexportoval radary z poi.cz jich tam velmi mnoho přibylo. Problém je v tom, že do každé řádky nakonec jsem musel dokopírovat slovo radars, takže to bylo velmi časově náročné a hlavně nudné. Proto čekám co vypadne od Dynavixu oficiálně. Opravdu by bylo lepší kdyby to fungovalo tak, aby člověk mohl z nějakého webu stáhnout databázi a nainstalovat do Dynavixu nějak jednodušeji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    132

    Dneska jsem jel do práce jako spolujezdec a tak jsem si trochu pohrál. Nastavování velikosti zobrazení průjezdem křižovatky dělá velké problémy a prakticky pořád tam je malé. U 2D tam byla úspěšnost nastavení větší. Zřejmě to nějak souvisí s nastavením Zapnout/Vypnout automaticky zoom. Zkoušel jsem více možnosti, ale vlastně je to nepoužitelné. POI při vypočtené trasy mám šedé, takže taky nefunkční...

    Nápovědu jsem si pročetl, ale nic, proč by to nemělo fungovat jsem tam nenašel, takže asi nějaký bug. Jak to tak vidím, tak asi brzy bude Dynavix 2.4...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    tak jsem si trochu pohrával se „zakázanými úseky“ a mohu říci, že se mě tato funkce líbí čím dál víc. Nemám ani tak na mysli, že je to zpracováno opravdu perfektně s možnostmi přístupu, které nejsou ani popsány v manuálu. Např. k odstranění daného úseku nemusím jít do daného formuláře a tam ho pracně hledat, ale stačí dát kurzor (kolečko) na daný úsek a jít dolů do oušek (prakticky stejně jako zadání úseku) a on zmizí. U dlouhých komunikací to zakáže jenom část (podle zobrazení cca 250 m), u kratších od křižovatky ke křižovatce. Dá se to krásně využít i k opravám map. Znám řadu případů. kdy to žene při navigaci do neprůjezdné silnice apod. Konkrétně když jedu z domova na jednu stranu mě skoro všechny navigace s mapami TeleAtlas ženou na pěšinku, kde je uprostřed vzrostlý,cca 50-ti letý, strom. A přitom stačí tak málo – trvale tuto pěšinku zakázat. Možná, že se mýlím, ale neznám jinou PDA navigaci s danou funkcí. Perfektní a tleskám.

    Co sice funkční je, ale považuji za nedostatečné je alternativní trasa. Já tomu říkám objížďka, a to z důvodu, že má-li to mít praktický význam, o nic jiného se nemůže jednat. Dělá to na mě dojem, že je využito funkce zakázaného úseku a silně mě vadí, že se nezeptá na délku tohoto úseku. Např. na dálnici 20-ti km kolona, žádný problém, a já tedy potřebuji zakázat v délce 20-ti km. Jinak mě to po sjetí navede na nejbližší nájezd dálnice, většinou do kolony. Abych pravdu řekl, takto se Dynavix (a nejen on) většinou chová i bez dané funkce. Z tohoto důvodu tvrdím, že daná funkce objížďky, i když tam fyzicky je, pro mě nikoliv z důvodu, že je prakticky k nepoužití.

    to mstenchl:
    taky to vidím na opravnou verzi. U softů to tak bývá, že některé aktualizace jsou vydařené více a některé prostě míň. Řekl bych, že pokud by v této aktualizaci fungovalo vše, jak autoři chtěli, jednalo by se opět o značný posun vpřed a ten nám jde, že?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Citace Původně odesláno od Mudrunka
    Možná, že se mýlím, ale neznám jinou PDA navigaci s danou funkcí.
    Mýlíš, Pocket Navigator 7.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    TomTom Navigator to umí taky, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Neumí. TT umí vyloučit úsek trasy, po které právě jedu, ale příště přes něj naplánuje trasu zas (pokud mu rovnou nezadám průjezdní bod někde mimo).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    Citace Původně odesláno od Docent
    Citace Původně odesláno od Mudrunka
    Možná, že se mýlím, ale neznám jinou PDA navigaci s danou funkcí.
    Mýlíš, Pocket Navigator 7.
    Docente, nemýlím. MapFactor neznám, neumím ,takže daná věta je pravdivá bez ohledu na to, zda to daný soft umí, či nikoliv -)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Citace Původně odesláno od Docent
    Neumí. TT umí vyloučit úsek trasy, po které právě jedu, ale příště přes něj naplánuje trasu zas (pokud mu rovnou nezadám průjezdní bod někde mimo).
    A co změna průjezdnosti komunikace?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    ale kolego tortoisee, na webu PDA a na navigačních softech apro PDA se pochopotelně bavíme o aplikacích na PDA. Ostatně, tak taky zněla moje věta - prosím přečíst ještě jednou. Že TT verze 7 to umí, jistě všichni víme. Víme však taky o přístupu výrobce programu k PDA navigaci
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    69

    Včera jsem stáhnul správnou verzi updateru, naformátoval kartu a nainstaloval Dynavix znovu. Dnes jsem najezdil cca 180km bez pádu. Dokonce to i vypadá, že při vypnutí Dynavixu by se mohla cesta uložit do knihy jízd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Koukám, že kolega Mudrunka mne předešel, já chtěl taky napsat něco o rozdílu mezi programem na PDA a PNA .

    EDIT: Tak to vyloučení trasy umí ještě Garmin XT a Sygic Drive (tam to zatím ale chlapcům slovenským nějak nefunguje, navigace klidně spočítá trasu přes uzavřenou oblast a navíc je uzavřena opravdu oblast, nikoliv trasa, což mně zrovna šikovné nepřijde), takže ono to s tím objevitelstvím Dynavixu zase nebude tak žhavé .
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    50

    Tak já zcela bez problémů nainstaloval, hraní při simulaci zatím taky v pohodě, takže si držím palce a jdu studovat manuál. Zítra se ukáže, ale už tomu pomalu začínám věřit. Od přechodu na WM6 :yes: je vše stabilní jak skála a že s hx4700 měl Dynavix opravdu potíže...
    Že by nákup nových map?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 9 PrvníPrvní ... 23456 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 323
    Poslední příspěvek: 18-10-2011, 06:53
  2. Dell X51V - obecné zkušenosti, rady...
    Od iron side v sekci Dell
    Reakcí: 401
    Poslední příspěvek: 22-04-2011, 21:38
  3. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-12-2008, 13:14
  4. Dynavix - rady, tipy, zkušenosti
    Od Telematix Software v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 81
    Poslední příspěvek: 17-01-2006, 17:45
  5. Dynavix - releasy, rady, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 673
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 14:18