Nevíte někdo kdy bude tomtom 7 i pro PDA? Nejde mi o mapy,ale přímo o soft.
Docela nutně ho scháním. Za info moc díky.
Docela nutně ho scháním. Za info moc díky.
Schánět můžeš, zatím nic :(( TomTom si dává se 7 verzí pro PDA na čas :dead:
Neoficiální informace typu jedna paní povídala - konec roku 2007. Jak to tak vypadá, myslím si že pokud bude na jaře, budeme rádi. TomTom dle dostupných informací dělá v tomto směru mrtvého brouka a žádné informace nepustil.
Pokud by jsi na něco časem narazil, dej vědět. Je nás víc.
Neoficiální informace typu jedna paní povídala - konec roku 2007. Jak to tak vypadá, myslím si že pokud bude na jaře, budeme rádi. TomTom dle dostupných informací dělá v tomto směru mrtvého brouka a žádné informace nepustil.
Pokud by jsi na něco časem narazil, dej vědět. Je nás víc.
Bohužel,nevím, prolezl jsem snad uplně všechno,ale nikde nic.S mapama problém není..Ale ten soft nikde..:mad:
A proc to delate? Az TomTom Navigator 7 ve verzi pro PDA bude existovat, okamzite se objevi na webu vyrobce, tedy www.tomtom.com, takze nechapu, proc ztracite cas a shanite to nekde jinde. Trosku zbytecna diskuze.
Aby byla zábava....:D
Jen nechápu,že když jsou mapy pro PDA, není soft, to mi nejde do hlavy...:sarcastic:
Jen nechápu,že když jsou mapy pro PDA, není soft, to mi nejde do hlavy...:sarcastic:
Ty mapy, ktere mate zrejme na mysli, nejsou urcene pro PDA, ale pro navigace TomTom GO, GO300, GO500, GO510, GO710, ONE, ONE NEW a ONE XL.
Vice [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Vice [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Ano, ale pokud se nic nezmenilo, tak by mapy meli byt pouzitelne i v PDA. (samozrejme az bude aplikace)
To ano, to je jasne, ale nekdo tu pred tebou napsal, ze nechape, ze jeste neni aplikace na PDA, kdyz jsou mapy na PDA.. To ale nejsou mapy na PDA, jsou na PNA s tim, ze dost mozna pujdou pouzit casem i na PDA. TomTom je nevydal kvuli PDA, ale kvuli PNA. Takze ten prispevek je nesmyslny. Zadne sedmickove mapy na PDA neexistuji. Jen na PNA.
Ano mas, pravdu je to tak. Puvodne to asi myslel uzivatel tak ze se budou dat pouzit pote i v PDA, jinak samozrejme dostupne mapy jsou urceny pro PNA.
Kazdopadne jsem jeden z tech kteri nejak moc nechapou proc TT tak vyckava s vydanim verze pro PDA, preci aplikace pro PNA jiz funguje a mmoc neverim tomu ze by portace na PDA byla tak slozita.
Ale nic naplat, musime pockat.
Kazdopadne jsem jeden z tech kteri nejak moc nechapou proc TT tak vyckava s vydanim verze pro PDA, preci aplikace pro PNA jiz funguje a mmoc neverim tomu ze by portace na PDA byla tak slozita.
Ale nic naplat, musime pockat.
Čeká - dle mého soudu - z jediného důvodu: peníze. Pokud bude TT uměle co nejdéle odkládat verzi pro PDA, tak o to více prodá PND. Jakmile totiž uvolní verzi 7 pro PDA, tak během pár dnů bude všechno dostupné "zdarma" na internetu a to určitě ovlivní prodej PND.
Vůbec bych se nedivil, kdyby TT začal vydávat pro PDA verzi, která je o krok zpátky za PND, tedy sedmičku až na PND bude běžet osmička. Nějak nás musí penalizovat za to, že si odmítáme koupit jednoúčelovou krabičku. :((
Vůbec bych se nedivil, kdyby TT začal vydávat pro PDA verzi, která je o krok zpátky za PND, tedy sedmičku až na PND bude běžet osmička. Nějak nás musí penalizovat za to, že si odmítáme koupit jednoúčelovou krabičku. :((
Já myslím, že PND a PDA verze si navzájem nekonkurují, protože jsou pro různé okruhy zákazníků. Každý nedokáže používat PDA, a tak je pro něj jednoúčelová krabička nejlepším řešením. Naopak pro toho, kdo PDA má, by to byla zbytečná investice.
Soohlasím s toorkem. Pro netechnické uživatele (kterých je myslím mezi zájemci o navigaci dnes drtivá většina) nemá smysl "nakupovat" na netu a kazit si život starostí o tamagoči - PDA, když naprosto dostačující kombinace HW+SW jako TomTom ONE vyjde na pět tisíc.
o penězích to je, ale ne z důvodu konkurence PDA a PNA ale z důvodu toho, že IGO 8 má vyjít na přelomu roku, a má mí některé revoluční funkce.... proto TT vyčkává aby měli "něco navíc"
toť muj názor
toť muj názor
Jen aby řeč nestála, na eBay nabízejí PDA verzi TomTom7 s O2 xda Orbit 2:
http://cgi.ebay.de/o2-XDA-Orbit-2-UMTS-inkl-TomTom-Zubehoer-NEU-OVP_W0QQitemZ250199917778QQihZ015QQcategoryZ32242QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
http://cgi.ebay.de/o2-XDA-Orbit-2-UMTS-inkl-TomTom-Zubehoer-NEU-OVP_W0QQitemZ250199917778QQihZ015QQcategoryZ32242QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
No, vzhledem k tomu, že na stránkách TomToma mají slevy 50 % na mapy až do konce ledna, obávám se, že nové mapy budou nejdřív v únoru. Běžná politika IT firem velí zlevnit starou verzi do nástupu nové. Holt nechtějí moje peníze – za novou verzi mapy už bych jim je býval dal (Eastern Europe 6.8 už začíná být malinko mimo mísu). :disgusted:
Ahoj, jen dotaz na ty, kteří se v tom více orientují.. Myslíte, že TT7 bude mít v sobě možnost otáčení displeje (jako to měl TT5)? Mám PDA s 2003 bez SE a kvuli tomu nemuzu mit TT6.. Proste navigace by měla být naležato.. :-)
kamikaut... mam ten samej problém - řešenim je nyditot virtual display.... ale neni to uplně ideální
[QUOTE="Bucci"]kamikaut... mam ten samej problém - řešenim je nyditot virtual display.... ale neni to uplně ideální[/QUOTE]
To jsem taky zkoušel, ale nějak se to chovalo "divně" - co si tak vzpomínám.. No snad bude TT myslet i na nás - majitele postarších, ale stále funkčních PDA..
To jsem taky zkoušel, ale nějak se to chovalo "divně" - co si tak vzpomínám.. No snad bude TT myslet i na nás - majitele postarších, ale stále funkčních PDA..
Kdo hledá, i na ce4you najde - AppLauncher ... http://birdie.porcus.cz/item/spousteci-utilita-pro-windows-mobile-pocketpc
Před spuštěním TomToma 6 na Kaiserovi mi to obrazovku otočí, po jeho ukončení vrátí zpět. Vyzkoušeno, vpohodě běhá ale i na Win Mobile 5. Jen to chce upravit si nastavení dle sebe dle návodu na stránkách.
Před spuštěním TomToma 6 na Kaiserovi mi to obrazovku otočí, po jeho ukončení vrátí zpět. Vyzkoušeno, vpohodě běhá ale i na Win Mobile 5. Jen to chce upravit si nastavení dle sebe dle návodu na stránkách.
ale to co popisuješ funguje jenom od WM 2003SE, na starších to nefunguje, takže WM2003 nebo 2002 maj smolíka....
[QUOTE="tomulinek"]No, ano... Čas vyměnit stroj. ;) [/QUOTE]
No já to PDA používám z 90% jen na tu navigaci + 10% ostatní věci, na který mi ty WM2003 stačí.. :)
No já to PDA používám z 90% jen na tu navigaci + 10% ostatní věci, na který mi ty WM2003 stačí.. :)
[QUOTE="tomulinek"]No, ano... Čas vyměnit stroj. ;) [/QUOTE]Vyměněno..... WM6 to jistí, ale já to upozorňoval hlavně aby nedošlo k mýlce nebo tak...
Nic ale neřeší naše čekání na novou verzi TomToma, resp. alespoň na novou verzi mapy. Bohužel to vypadá, že chytřejší budeme nejdříve v pátek, kdy má skončit slevy na akt. verze map... (Kdo ví.) :oops:
Tak jsem dnes zabrousil na stranky TT a tam jsem nasel, ze 50% sleva na mapy prodlouzena do 5. unora, takze zase nic novyho :-(
No, vzhledem k tak velmi krátkému protáhnutí slev je jasné, že něco chystali a nestihli - ale asi toho nebude moc na dodělání. Snad... Ti nás ale napínají, že? ;)
Napínají, napínají, to je již středověká tortura :dead:
Dneska jsem na nějakém zahraničním fóru četl, že uvedení se předpokládá po veletrhu CEBIT 2008, t.j. 2Q 2008. :(
Dneska jsem na nějakém zahraničním fóru četl, že uvedení se předpokládá po veletrhu CEBIT 2008, t.j. 2Q 2008. :(
tak TT má momentalne na strankach informaci, ze se upravuji, to jsem zvedav jake zmeny na nas cekaji:?:
Tak nevim, ted tam koukam a zatim vse pri starem..
No, sleduju to průběžně a taky mě nenapadlo, že se tam objeví zpět Navigator 6 a mapy 6.75 za plnou cenu (přičemž minimálně dneska ještě měly být se slevou). Jestli nás TomTomíci chtějí smířit s faktem, že sedmou verzi na PDA přeskakujeme a budeme čekat rovnou na osmou, tak já s nimi nehraju. Alespoň ty mapy, kdyby nám hodlali prodat nové ... není to už rok od poslední verze? :dead:
Zpráva od Tomtomu:
Dobrý den,
naše společnost připravuje TT Navigator 7, pro který budou kompatibilní mapy v7.x, avšak nedokážeme říci, kdy tento produk přijde na trh.
S přátelským pozdravem,
Tým zákaznické podpory TomTom
:(
Dobrý den,
naše společnost připravuje TT Navigator 7, pro který budou kompatibilní mapy v7.x, avšak nedokážeme říci, kdy tento produk přijde na trh.
S přátelským pozdravem,
Tým zákaznické podpory TomTom
:(
[QUOTE="tomulinek"]No, sleduju to průběžně a taky mě nenapadlo, že se tam objeví zpět Navigator 6 a mapy 6.75 za plnou cenu (přičemž minimálně dneska ještě měly být se slevou). Jestli nás TomTomíci chtějí smířit s faktem, že sedmou verzi na PDA přeskakujeme a budeme čekat rovnou na osmou, tak já s nimi nehraju. Alespoň ty mapy, kdyby nám hodlali prodat nové ... není to už rok od poslední verze? :dead: [/QUOTE]
ne, poslední "naše" mapa je ze srpna- 680.1536
i tak je to ale dlouho.
ne, poslední "naše" mapa je ze srpna- 680.1536
i tak je to ale dlouho.
Zpráva od Tomtomu:
Dneska jsem u nich neco resil u a pri te prilezitosti se ptal na TT7 u PDA. Snad by to melo byt tento mesic,ale ze sami poradne nevedi.
To je bomba. Nekdy mi pripada ze nevedi vubec nic.
Dneska jsem u nich neco resil u a pri te prilezitosti se ptal na TT7 u PDA. Snad by to melo byt tento mesic,ale ze sami poradne nevedi.
To je bomba. Nekdy mi pripada ze nevedi vubec nic.
koukám že to začíná být jakýsi standart, že by se nakazili od pánů z Dynavixu nebo tam snad někteří programátoři dokonce i přešli? :D :D :D
no nejlepsi je, ze uz se objevili zpravy NavCore8 pro nove pevne navigace TT (ale na to je tu jiz samostatne vlakno) a pro nas jeste NavCore7 neni ani venku :(
Sila. Stale nic. Podle sestkovych map se uz opravdu neda moc kvalitne jezdit. A to uz tu diskutujeme od listopadu ze uz by mohli... :evil:
Nemate nekdo nejake novejsi informace o tom jestli bude nejaka nova verze pro PDA ?
Tedka jde do prodeje GO930, ktery uz v sobe ma TT8, a na PDAckach je stale prastara 6tka :o((.
Tedka jde do prodeje GO930, ktery uz v sobe ma TT8, a na PDAckach je stale prastara 6tka :o((.
[QUOTE="DD"]Nemate nekdo nejake novejsi informace o tom jestli bude nejaka nova verze pro PDA ?
[/QUOTE]
S ohledem na tuto zpravu od TT na jejich webu:
Outlook 2008
• Continued strong growth of the European and North American PND markets; combined markets
expected to grow by more than 50% to 38 million units in 2008
• Revenue expectation for 2008 of between €1.8 billion and €2.0 billion
• PND unit forecast for 2008 of between 14 million and 15 million
• Targets for gross margin and operating margin for 2008 of close to 40% and 20% of revenue respectively
Bych verzi 7 pro PDA už moc nečekal....
[/QUOTE]
S ohledem na tuto zpravu od TT na jejich webu:
Outlook 2008
• Continued strong growth of the European and North American PND markets; combined markets
expected to grow by more than 50% to 38 million units in 2008
• Revenue expectation for 2008 of between €1.8 billion and €2.0 billion
• PND unit forecast for 2008 of between 14 million and 15 million
• Targets for gross margin and operating margin for 2008 of close to 40% and 20% of revenue respectively
Bych verzi 7 pro PDA už moc nečekal....
Automapa 5...
BTW ty marketingový kecy a optimistický prognózy si soudruzi z TomTomu mohou strčit za klobouk, realita je tvrdá:
Špatný začátek roku pro TomTom. V 1. čtvrtletí roku docílil TomTom daleko menšího obratu, než očekával. Viz zpráva zde.
BTW ty marketingový kecy a optimistický prognózy si soudruzi z TomTomu mohou strčit za klobouk, realita je tvrdá:
Špatný začátek roku pro TomTom. V 1. čtvrtletí roku docílil TomTom daleko menšího obratu, než očekával. Viz zpráva zde.
A co novy Sygic McGuider? Nezkousel jste ho uz nekdo? Neco jsem tu cetl o te starsi verzi, ale tohle by mohlo byt uz vice nez pouzitelne, coz?
[QUOTE="Docent"]Automapa 5...
Špatný začátek roku pro TomTom. V 1. čtvrtletí roku docílil TomTom daleko menšího obratu, než očekával. Viz zpráva zde.[/QUOTE]
Automapa je hodne dobra navigace. Bohuzel ma pouze z 53% pokryti ceske republiku.
Špatný začátek roku pro TomTom. V 1. čtvrtletí roku docílil TomTom daleko menšího obratu, než očekával. Viz zpráva zde.[/QUOTE]
Automapa je hodne dobra navigace. Bohuzel ma pouze z 53% pokryti ceske republiku.