Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

TomTom 7 pro PDA - zkušenosti, tipy a triky...

Docent (1234)|29.4.2008 22:45
[QUOTE="Miloš Strouhal"]A co novy Sygic McGuider? Nezkousel jste ho uz nekdo? Neco jsem tu cetl o te starsi verzi, ale tohle by mohlo byt uz vice nez pouzitelne, coz?[/QUOTE]
Měl jsem 2 beta verze na testování, poté, co jsem jim odeslal 3 stránky chyb, už mně odkaz na další verzi neposlali :sarcastic: . Není to špatné, ale je tam pár školáckých chyb - po vypnutí PDAčka se zapnutou navigací a znovuzapnutí program zatuhne a musí se provést soft reset, při stopnutí ukládané trasy se navigace odpojí od GPSky a je docela problém ji znovu připojit, na VGA to vypadá dost otřesně, práce s POI velmi podivná... Nicméně pokud na tom budou chlapci slovenští pilně pracovat, má to šanci.
Docent (1234)|29.4.2008 23:06
[QUOTE="H_Rocky"]Automapa je hodne dobra navigace. Bohuzel ma pouze z 53% pokryti ceske republiku.[/QUOTE]
S těmi 53% je to kapánek jinak, 53% = * FA - percent of roads with full navigation information, viz tady. BTW je to stejné pokrytí jako má iGO 8. Podle mého názoru je to momentálně nejlepší navigace na PDA (iGO 8 v "produkční" verzi jsem zatím neviděl), a je docela škoda, že Poláci kašlou na blízké sousedy a program nepodporuje češtinu. České znaky se sice na mapě zobrazují, leč nejdou zadávat, neexistuje české ovládání a české hlasy.

Vynikající je třeba práce s POI - každá kategorie (a je jich tam hafo, byť v Česku většinou prázdných) má jednak svoje "interní" body a jednak si do ní můžete přidávat svoje vlastní a pak si zvolit, jestli chcete zobrazovat interní, vlastní nebo obojí, můžete přidávat i nové kategorie.

Mimochodem, cestu ze Stehelčevsi do Slaného přes Brandýsek zvládnou správně pouze 2 navigace - tahle Automapa a
Pocket Navigator. TomTom, iGO, Garmin, Navigon a Sygic McGuider navigují po cestě, která není průjezdná nějakých 20 let a pokud je člověk neposlechne a jede tak, jak má, snaží se ho donutit k odbočení doprava v místě, kde stojí škola a po nějaké komunikaci není ani památky.
tomulinek (216)|30.4.2008 07:43
:?: Díky za tipy, nicméně upravím svoji otázku o přechodu z TomTom 6: Který jiný program doporučujete pro každodenní nasazení na cestách v ČR? Tedy – ne k testování demoverzí apod., ale pro plnohodnotné využití jako jediného a hlavního softwaru pro GPS navigaci na PDA.

PS: Polská AutoMapa se u nás dá ofic. pořídit? Je lepší než Garmin Mobile XT? Vyplatí se vůbec investovat do přechodu z TomTom 6 na Garmin – má lepší mapy?
Mudrunka (547)|30.4.2008 07:59
[QUOTE="Docent"].....Mimochodem, cestu ze Stehelčevsi do Slaného přes Brandýsek zvládnou správně pouze 2 navigace - tahle Automapa a
Pocket Navigator. TomTom, iGO, Garmin, Navigon a Sygic McGuider navigují po cestě, která není průjezdná nějakých 20 let a pokud je člověk neposlechne a jede tak, jak má, snaží se ho donutit k odbočení doprava v místě, kde stojí škola a po nějaké komunikaci není ani památky.[/QUOTE]
výběr pěkný, ale určitě neúplný. Např. Dynavix umožňuje poměrně uživatelsky příjemně zakázat, a to i trvale vybrané úseky a tedy by se dané cestě necestě vyhnul jako čert kříži :D
Docent (1234)|30.4.2008 10:32
Jenže ty dvě vyjmenované navigace to zvládnou bez toho, abych jim ten úsek zakazoval... Automapa má zakazování úseku rovněž velice snadné, prostě zabodnu stylus a zakážu... A teď pozor, nechá se nastavit termín od-do, kdy to má být zakázané... Stejně se nechá "odzakázat" silnice, která je na mapě zakázaná dodavatelem.

To tomulinek: u nás se Automapa koupit nedá, na jejich webu jsou sice odkazy na hafo shopů, kde se údajně nechá zakoupit on-line, leč všechny jsou polskou řečí a prodávají to v krabicích (a většinou ani nemají verzi 5, a když už, tak jenom mapu Polska - verze 5 je nová od začátku dubna, asi potřebují doprodat čtyřku).

Garmin mne moc nenadchnul, má zoufale pomalé vykreslování a slabý zvuk při navigaci.
pepa_ce4you (105)|7.5.2008 10:21
Tak další potvrzení že asi TOMTOM hodil PDA do ...
Nové mapy 7.2 ... jen pro PDA nic ...:(
Docent (1234)|7.5.2008 11:16
Ty se jim divíš? iGO 8 je u nás k dostání ani ne týden, nekoupil si ho snad nikdo a všichni se jen třesou na to, až ho někdo krakne... Soubory zkopírované třeba z iPAQu už se válejí na Rapidshare, teď hlavně aby byl ten krak, přece si chudáci, co bez mrknutí oka dají za PDAčko 20 kKč, nebudou kupovat ještě za 4 navigaci, když to jde ukrást, že jo :evil: .
DD_ (331)|7.5.2008 11:45
Tezko rict jestli divym, ale ja jsem celkem nasranej. Mam TT legalne s Cruisem, koupil jsem si k tomu mapy - a vice mene jsem dohral protoze upgrade uz nikdy nebude a mapy co k tomu prodavali jsou uz troska outdated.
Takze pokukuju po iGo, ale nechce se mi v kratke dobe vysolit dalsi penize za navigaci, takze jeste tak troska doufam ze TT s tim neco udela, navic iGo se mi proste jako navigace ne zrovna libila (aspon ta 2006, to demo 8cky vypada o neco lepe jako aplikace).
xtonda (811)|7.5.2008 12:13
TomTom 6 do PDA stojí 2500 s mapami CZ/SK/PL/HU

Nový TomTom ONE s mapami České republiky, Estonska, Chorvatska, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Německa, Polska, Rakouska, Slovenska, Slovinska a Švýcarska je za 3800.

Navigon 6 pro PDA je za 180 EUR, Navigon 2110 max za 260 EUR.

Prodeje PDA verzí zabíjí jejich cena ve srovnání s dedikovanými zařízeními. Železo jako je TomTom ONE nebo Navigon 2110 max bez map za 1500 nebo 2000 nikde nekoupíte.

Docent (1234)|7.5.2008 12:16
[QUOTE="DD"]navic iGo se mi proste jako navigace ne zrovna libila (aspon ta 2006, to demo 8cky vypada o neco lepe jako aplikace).[/QUOTE]
No vidíš, a já zas mám iGO, protože u TomToma se mně vůbec nelíbily vypočítané trasy, někdo holt má rád holky, jiný vdolky ;) .
Surgical (2364)|7.5.2008 13:24
Prodej iGo brzdí jeho vazba na konkrétní hardwarově blokovanou paměťovou kartu (navíc omezené kapacity).
Dnešní zařízení mívají obvykle jediný slot navíc u microSD mnohdy běžně nepřístupný (k výměně karty jen nutné vyjmout baterii a SIM třeba u mého Artermise).
iGo si pořídím legálně (respektuji vlastnická práva), ale budu ho provozovat smysluplně teprve až s crackem. Originál karta totiž bude mým jediným záložním mediem v případě jakékoli poruchy.....zaprvé, kartu mnou potřebné velikosti navíc nebudu muset krkolomně pokaždé vyměňovat (nehledě na riziko ztráty odděleně uchovávané karty).....to zadruhé.


sikula05 (272)|7.5.2008 13:47
[QUOTE="Docent"]Ty se jim divíš? iGO 8 je u nás k dostání ani ne týden, nekoupil si ho snad nikdo a všichni se jen třesou na to, až ho někdo krakne... Soubory zkopírované třeba z iPAQu už se válejí na Rapidshare, teď hlavně aby byl ten krak, přece si chudáci, co bez mrknutí oka dají za PDAčko 20 kKč, nebudou kupovat ještě za 4 navigaci, když to jde ukrást, že jo :evil: .[/QUOTE]


Zajímavý názor, ale má svoje ale:
1.:počet používaných nelegálních kopií se zcela jistě nerovná počtu koupených v případě absolutního zabezpečení aplikace
2.:v ceně legální kopie je zcela jistě počítáno s tím, že se jí podaří prolomit-platí to však ti, co si to koupí legálně...
3.:neobhajuji krádež duševního vlastnictví, ale obhajuji právo na zakoupení funkčních produktů...tím myslím, že za
a.: musí být možnost produkt předem vyzkoušet...žádné demo TToma jsem nikdy neviděl...
b.: pokud produkt vykazuje vady...a to je třeba to, že mě navigace zavede na cestu, kde není cesta...měl by to nějak výrobce řešit v rámci reklamace, což jistě není placený upgrade map...

Prostě je to všechno složitější a rozhodně bych se příliš nesnažil globální výrobce softu moc litovat...obě strany /jak zákazníci , tak výrobci/ totiž nehrají poctivou hru:no:
Docent (1234)|7.5.2008 16:19
Ale já výrobce nelituju, já to tak vidím a chápu, proč dávají přednosti PNA, kde se sice ty mapy dají ukrást a kradou se taky, ale výrobce prodá aspoň to železo, kdežto u programu na PDA neprodá výrobce navigace nic...
Tom07 (56)|11.5.2008 11:05
Stale stejna pisnicka :-(

Dobrý den,
bohužel zatím nemáme presné informace kdy by mel vyjít TT Navigátor 7.
S prátelským pozdravem,
Tým zákaznické podpory TomTom

Kdyz si ted od TomToma koupim mapy do PDA jakou verzi SW presne dostanu? 6.030(8320)? Jen pro info.
Thx
Miloš Strouhal (3997)|19.5.2008 16:15
Surgical (2364)|19.5.2008 18:25
kyznoh (60)|20.5.2008 08:36
Tak to jsem zvedavej, chapu postup TT (v ramci piractvi) ale na druhou stranu bejt nucen koupit nové PDA (kdyz na vse ostatni mi stavajici staci) mi prijde trochu moc.
DD_ (331)|20.5.2008 09:54
No myslim ze by byli sami proti sobe, kdyz uz by aplikaci meli vyvinutou a nezpristupnili upgrade (treba placenej) ostatnim zakaznikum.
Protoze tim by akorat podporovali to aby se aplikace piratila prave ze zarizeni se kterymi se bude prodavat.
PedroKV (180)|20.5.2008 22:17
no, mě začíná TT pěkně s..t, protože takové trasy jaké vymyslí, to může vymyslet jen počítač. Dal jsem si dneska ze Strážnice nejrychlejší cestu do Varů a ten k...t mě hnal přes Kyjov (okresky), místo dolů na Hodonín a šup na dálnici. Asi začnu vozit mapu vepředu a ne v kufru a začnu zase sledovat cedule..
kyznoh (60)|20.5.2008 22:37
hele to nevim, ale zkusil jsem cvicne zadat trasu Straznice - Karlovy Vary (oboje centrum mesta) a bez problemu me na prvni pokus vybralo trasu pres Hodonin na dalnici Brno atd... (varianta trasy - nejrychlejsi) Ja osobne jsem s trasou od TT nemel temer nikdy problem, kdyz se mi nahodou nelibilo co vybral na prvni pokus, tak jsem dal najit variantu a to uz se trefil do trasy, kterou bych vybral i na papirove mape
Furbo (323)|21.5.2008 08:32
ono si stejně moc nepomůžete. Používal jsem hodně dlouho TT a teď jsem se odhodlal vyzkoušet a chvíli používat iGO8. Po týdnu intenzivního používání jsem se vrátil pokorně k TT. Nejenomže dokáže iGo vymyslet neuvěřitelné trasy, ale razím zásadu, že v jednoduchosti je síla a v této oblasti je TT prostě jedničkou.
kyznoh (60)|21.5.2008 10:02
[QUOTE="Furbo"]ono si stejně moc nepomůžete. Používal jsem hodně dlouho TT a teď jsem se odhodlal vyzkoušet a chvíli používat iGO8. Po týdnu intenzivního používání jsem se vrátil pokorně k TT. Nejenomže dokáže iGo vymyslet neuvěřitelné trasy, ale razím zásadu, že v jednoduchosti je síla a v této oblasti je TT prostě jedničkou.[/QUOTE]

no taky ted zkousim iGo8 a neni to uplne nejhorsi, ale co me opravdu vadi, tak je prace s POI, moznost nastavit si upozornovani v TT na vlastni POI s ruznym zvukem a vzdalenosti je supr vec
tomulinek (216)|21.5.2008 11:26
Další info o tom, že snad TT7 bude (ale. těch už bylo): [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
jenicek001_ce4you (0)|21.5.2008 11:29
Zadejte do TT trasu z 'Brenner IT (Brennero)' do 'Bolzano (Trentino-Alto Adige)' s volbou vyhnout se dálnici. Podél dálnice vede perfektní silnice první třídy (obě tyto silnice objíždějí kus vysokého pohoří), ale TT mě nečekaně poslal jinou cestou - serpentinami přes hory s převýšením 1500m (viz terénní mapa na maps.google.com). Celé jsem jel rychlostí 30-40km/h na dvojku a s kopce totéž, protože po prvním sjezdíku, kde jsem brzdil motorem jen na trojku, se mi rozsvítily brzdové kotouče do oranžova. Přítelkyně mě tehdy málem zabila a od té doby mě nutila každou TT navrženou trasu porovnat s papírovou mapou :)
Janhura (62)|21.5.2008 20:34
[QUOTE="Furbo"] ... Používal jsem hodně dlouho TT a teď jsem se odhodlal vyzkoušet a chvíli používat iGO8. Po týdnu intenzivního používání jsem ... .[/QUOTE]

A teď už pokračuju já:
Po týdnu intenzivního používání jsem zjistil, jak neskonale TT už zastaral a jaká je to balada jet s 3D zobrazením krajiny, s neskonale lepší grafikou. I to ovládání snad už zjednodušili (nebo jsem se to naučil?)
Pro představu, rozdíl je asi jako na PC mezi DOSem (pokud ještě někdo pamatuje) a Windows.
kyznoh (60)|21.5.2008 20:48
myslim si, ze toto nepatri do tohoto vlakna, rozdil mezi TT a iGo se tu jiz resil mnohokrat, oboje ma svoje priznivce
Docent (1234)|21.5.2008 21:16
DOS už moc příznivců nemá... Sorry, ale současný TomTom na PDA je vykopávka, kterou lidi používají jen proto, že má primitivní ovládání.
toorek (251)|22.5.2008 12:54
K...a jděte s tím už někam, mele se to tu furt všude dokola a nikoho ty vaše názory nezajímají. Tohle je téma o tom, jestli bude TOMTOM 7 na PDA, ale zase se najdou kreténi, kteří začnou rýpat a srovnávat s podělaným IGO. Máte na to vyhrazený prostor úplně jinde, tak si tam táhněte a nezasviňujte celý fórum. Kdykoliv se chci o nějaký navigaci něco dozvědět a vlezu na její téma, najdu tam příspěvky mimo mísu pořád od těch samých lidí.
Docent (1234)|22.5.2008 13:25
Seš nějakej moc chytrej, aby ses z toho neposral. Pokud jsem si všiml, o iGO jsem nenapsal ani ň.

Holt se smiř s tím, že složitější navigaci než je TT (což jsou všechny :D ) nezvládneš ;) .
toorek (251)|22.5.2008 13:32
Potrefená husa se vždycky ozve!!! :yes:
PedroKV (180)|22.5.2008 22:27
toorek má recht. na srovnávání kašlem, téma je o něčem jiném.
Kocir (836)|23.5.2008 19:03
[QUOTE="tomulinek"]Další info o tom, že snad TT7 bude (ale. těch už bylo): [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]

Skoro se modlim aby to byla pravda. Je ale fakt, ze na Cebite 2008 tvrdili, ze nic nebude.
bjirka (380)|23.5.2008 22:11
Jestli máte dobrou paměť tak toto už zde jednou bylo: tuším ve chvíli kdy podobný server inzeroval parametry připravovaného HTC Touch Cruise. Tam také uváděli že TT7 je "include" (nebo jak to tam přesně napsali). A výsledek všichni známe!
Můj osobní názor: TT mi vyhovuje tak jak je ve verzi Navigator 6. Jediné co bych uvítal je kdyby pro tuto verzi aktualizovali mapy stejně jako pro jednoúčelová zařízení. Trochu se bojím toho, že TT přestane tyto verze vůbec vydávat. Přece jenom pokud někdo ukradne mapu pro zařízení, které vyrobili sice tolik nevydělají, ale pokud někdo ukradne aplikaci a mapu pro uplně cizí zařízení nevydělají vůbec nic a prachy vynaložené na vývoj aplikace jsou úplně v...To bylo jen takové zamyšlení. Doufám, že se mýlím a že novou verzi již brzy vydají.
Hrdě se hlásím k těm, co se musejí smířit s tím že složitější navigaci nezvládají :). Dále obdivuji někoho kdo vydrží zkoušet iGo (6 nebo 8 to je úplně jedno na verzi vůbec nezáleží) celý týden - dvě kratší cesty (2x 40km) a iGo 8 opět letělo :D. Zase iGo je lepší než Garmin ten letěl hned po prvním pokusu o přepočet trasy pokud jsem nezabočil podle něho :D :D . Pro rychlou městskou skutečnou automobilní navigaci nepoužitelné!
tortoise (546)|24.5.2008 23:08
[QUOTE="bjirka"]Dále obdivuji někoho kdo vydrží zkoušet iGo (6 nebo 8 to je úplně jedno na verzi vůbec nezáleží) celý týden - dvě kratší cesty (2x 40km) a iGo 8 opět letělo :D.[/QUOTE]
Vyřídím otci, sestrojil jsem mu jednoúčelové udělátko postavené na iGo 8, teď s tím jel asi 1600km cestu a hrozně si to pochvaloval. No a když k tomu ještě navíc získá obdiv ;) ...
Kolda.o (114)|9.6.2008 14:38
nejake novinky ?

Diamond se jiz lokalne prodava a TT7 porad neni ? Nemate nekdo nejake nove drby ?
Kocir (836)|9.6.2008 19:44
Co vim, tak zprava jak z Cebitu 2008 tak i zprava od TT v kvetnu rika, ze TT6 byla posledni verze a dalsi nebude.
toorek (251)|9.6.2008 19:57
Jejich chyba. Nedal jsem na TOMTOM dopustit, ale jen co se tu začne oficiálně prodávat Automapa, jdu do ní a ať si ty svoje PNA strčí někam... :yes:
Docent (1234)|9.6.2008 20:06
Já ji koupil tady... I kdyby se u nás začala prodávat, tak nejspíš vyjde dráž, protože v Polsku by podle přepočtu ze zlotýho vyšla na 5 kKč, tady vyšla za Eura na 4 kKč.
[Jilem]Karell (10)|9.6.2008 20:59
Docente, co znamená to 3d v případě Automapy? Jedná se pouze o budovy ve městech nebo i krajinu?
Docent (1234)|9.6.2008 21:51
Jenom budovy, jsou jenom v Polsku a jsou to jenom krabičky, není to tak umělecky ztvárněné jako v iGO 8, viz třeba tady.
PedroKV (180)|20.6.2008 00:00
No, nainstaloval jsem si Automapu na zkoušku a taková pecka to zase není.. Obrazovka je za jízdy zaplácaná vším možným, menu pomalé, méně přehledné než moje vlastní v tomtomu, překreslování při navigaci mi přijde pomalejší než u tomíka a pohyb v menu ještě pomalejší. EE, tohle pro mě není ono.
toorek (251)|20.6.2008 00:04
Každému podle jeho gusta... Jen pro info: to zaplácání obrazovky se dá vypnout jediným dotykem a mně osobně jede svižněji než TOMTOM.
Docent (1234)|20.6.2008 00:45
To PedroKV: Tak nevím, na čem to provozuješ, ale jestli ti přijde překreslování a pohyb v menu pomalé, tak máš asi staženou frekvenci procesoru... Někdo má rád holky, jiný zase vdolky, já po navigaci chci, aby navigovala podle toho,jak bych si to sám našel v mapě, a to TomTom nedělá ani omylem.
chromos (116)|20.6.2008 04:10
Tak jsem Automapu taky vyzkoušel a byl jsem z ní naprosto unesen. Nádherně vykreslená mapa při všech možných měřítkách zároveň s vhodným množstvím detailů při každém zoomu, hlasové povely skvěle stručné bez zbytečných slov navíc (např. z povelu "za dvěstě metrů doprava" každý pozná, že má odbočit, že... :) ). Miile mě taky překvapilo, jak je Automapa šetrná k baterce - výdrž byla jen o malilinko horší než u tomtoma, který mě vydrží navigovat spolehlivě přes 6 hodin (iGo necelou polovinu této doby). Nastavitelný "předstih" kurzoru, který není problém dostat třeba o sekundu před vlastní pozici.

Po najetí něco přes 1000 km už jsem poněkud vlažnější:
Krkolomná (možná dočasně) práce s vlastními POI.
Z nemožnosti vyhledávání napříč všemi POI taky nejásám. Chápu, že pro hledání wifi hotspotu to není potřeba, ale jsou kategorie, kdy už to zdaleka tak jednoznačné není (bar, kavárna, restaurace, vinárna...)
Údaj o nepřipojené gpsce či ztrátě signálu by šel řešit mnohem lépe než upozorněním přes "půl" mapy.
Program se příliš dlouho ukončuje - asi půl minuty -, jestliže hledá gpsku.
Kurzor se jen nerad vzdává své pozice na vytyčené trase. Když jsem sjel z dálnice k benzince vzdálené asi 50 m, kurzor nejprve odbočil se mnou, ale po pár vteřinách skočil zpátky na dálnici a pokračoval po ní. V menu je sice možnost korigovat fluktuace gpsky, ale nepomohlo to.
Pak se mi taky stala taková kuriozní věc: přijel jsem po čtyřproudovce ke kruhovému objezdu, na kterém jsem měl jet rovně a který měla Automapa sice zakreslen, ale už nevěděla, že se jedná o kruhový objezd, a dostalo se mi hlášení "zatáčka doleva" a jinak nic. Tomtom se taky kolikrát ukecne, ale takovouhle situaci vyřeší mnohem lépe: "na konci ulice odbočte doprava a potom odbočte doprava, druhá odbočka".

Takže počkám, jak se bude situace s Automapou vyvíjet dál, její nedostatky nejsou nijak závažné a daly by se rychle vyřešit, záleží na výrobci. Zatím mi hodně vadí ty body zájmu, ale ta mapa, ta je fakt radost pohledět. ;)
toorek (251)|20.6.2008 10:17
S tou neochotou "odlepit" se od nějaké silnice mám občas taky problém. Každopádně bychom tyhle věci měli probírat spíš na fóru Automapy, kam patří. Už kvůli přehlednosti. Koho bude program zajímat, bude hledat info spíš tam... ;) https://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=10555&dd=0&fi=0
Docent (1234)|20.6.2008 11:11
To chronos: Odpovídám ti v threadu o Automapě.
chromos (116)|20.6.2008 14:14
Prosím moderátora, aby přesunul můj předchozí příspěvek do vlákna Automapa a tenhle smazal. V zápalu čtení ;) jsem si vůbec nevšiml, že se nacházím v threadu TomTom a směle jsem se přidal s názorem na nevhodném místě. :?
Losos_ce4you (1147)|20.6.2008 19:23
Priznam se ze po instalaci a zkousce automapy absolutne nechapu jak je vubec mozne ji srovnavat s TomTomem nebo iGO ci jinym renomovanym softem ?! Videl bych to mozna jak soft zdarma k levnym pristrojum :-D ....

no ... ale k veci ...

TomTom 7 JEDE !!!!!! :-) pekne prostredi , velice plynuly pohyb ..... MOOOC PEEEKNYYY :-) na vic podrobnosti zatim nebyl cas
Kolda.o (114)|20.6.2008 20:13
Potvrzuji - TT7 jede paparadne - z novych funkci co jsem postrehl behem par minutoveho testovani:
- umoznuje automaticke priblizovani situace (krizovatky) behem navigace
- customizace sipky navigatoru za ruzne obrazky
- prepracovane a modernejsi menu ikdyz je to proste porad TT :-)
- subjektivne rychlejsi a presnejsi
- moznost umistit casto pouzivane polozky primo na plochu navigace (pod vlastni menu)
- nastaveni upozornovani na rychlost a dalsi podobne
bjirka (380)|20.6.2008 23:01
Potvrzuji v co jsem už ani nedoufal (dokonce prosakovaly zprávy že ani TT7 pro PDA nebude): TT7 pro PDA je tu a jede :D .