Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 13 PrvníPrvní 123412 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 190

Téma: GPS a tvorba map

  1. #16
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Zkousel jsem GPSdash2 a nasnimal si par fotomap okoli z mapy.cz - udelal jsem si utilitu, ktera mi sama posouva vyrezem mapy a uklada obrazky, pak to slepi do jednoho velkeho, ktery muzu v GPSdash2 map manageru nacist a zkalibrovat, funguje to pekne. Pokud mate nekdo zajem si pro svoji potrebu neco nasnimat, nebo udelat nejakou databazi map, dejte vedet, utilitky poskytnu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    o utilitku by byl zajem - postnes link ke stazeni?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Citace Původně odesláno od czbird
    o utilitku by byl zajem - postnes link ke stazeni?
    Jj, ted je dost natvrdo (sejme mi 10x10 obrazku 512x512px a ty slepi), chci tam pridat parametrizaci (doba prodlevy, zpusob posunu, rozmery) apod. aby to mohlo mezi lidi, poslal bych ti vecer link pres SZ, ze bys zkusil, jestli se to da pochopit a funguje to, a pak muzu nachystat nejakou public verzi a hodit ji sem.

    Pripadne muzeme uz hotove mapy nekam davat, ale Seznam by z toho asi moc radost nemel, kdybychom to tipali nejak ve velkem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    No Seznam to hlavne povazuje za nelegalni... Jak jsem jiz nekde uvadel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Chuck
    No tak jsem si na zkoušku sosnul ten GPSdash a koupil jednu mapu.
    Lidi jak cpete ty mapy od Navisatu do GPS dash, já sem si taky od nich něco koupil, ale v eshou jsem našel jen mapy ve formátu pro Touratech QuoVadis a PathAway, TTQV je pro PC a PathAway mi moc nesedí, po čase se kousne navigační šipka a přestane se natáčet dle směru pohybu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Chuck
    To znamená, že koupím mapu a kalibrovat jí můžu až na místě, nebo kde se dají souřadnice sehnat, pokud nechci otravovat ochotné lidi jako jsi ty? Jinak jsem koupil č 20 to je Sedlčansko Slapy. No a dva body? Tak třeba Ždánská hora 392 a druhý třeba Příkošov 424. Je to ulopříčka dolů doprava. Mezi tím jsou Slapy Měřín.
    Nějak tomu nerozumím, Navisat přece prodává mapy již zkalibrované, navíc KČT má na mapách kotovanou S1942 síť, Shocart snad není za opicemi a má to taky. Takže i případná rekalibrace ať už z jakéhokoliv důvodu by snad neměla být problém, jde jen o to nastavit správně souřadný systém S1942 vůči WGS84
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Omlouvám se, nevšiml jsem si, že někdo vyštrachal dva roky starý thread, takže moje příspěvky jsou patrně irelevantní.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Citace Původně odesláno od windmaster
    Uplynuly dva roky od mého posledního příspěvku a všechno je jinak. GPSDash v poslední verzi používá interní formát mapových podkladů, BMP a jiné formáty už neumí. Výhoda je v tom, že lze použít mapu jakékoliv velikosti, Dash použije jen to co potřebuje a nenárokuje tolik paměti RAM. Převod je jednoduchý, konvertor je přiložen k instalačnímu balíku.
    Takže mám smutný aktuální poznatek - típl jsem si mapu 12288x12288px (rozbalená zabírá v RAM 600 MB), slepil jsem jí dohromady pomocí svojí utility v .NET framework 2.0 a bez problémů, nicméně Map manager z GPSDash2 (který používá asi framework 1.0) spadne při otevírání na Out of memory exception (přestože fyzické RAM mám 1 GB a i s virtuální jsem to zvýšil na 6 GB). Na MSDN jsem četl, že je ve fw 1.0 bug, který při větší zátěži vyhodí exception i přestože zbývá paměti dost. Doporučuje se přejít na fw 1.1 s SP1, ale to asi tu utilitu Map manager těžko přinutím, že.

    Takže mi zbývá ještě jedna možnost, díval jsem se, že ten nový interní formát Map manageru jsou obyčejné JPEG obrázky 256x256 jen s přejmenovanou příponou na "mti", takovéto obrázky jsem samozřejmě schopen taky nagenerovat, jen kalibrační soubor se bude muset nějak ručně vytvořit.

    Pokud máte někdo nějaký nápad, případně to taky testnete, dejte vědět, ať nemusím vynalézat kolo ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    57

    ja mam NET framework 1.1 a mapmanager mi chodi...
    ale je pravda ze s velkostou nad 10000*10000 pada aj tak....

    stahovat obrazky z elektronickych map ( samozrejme zo zakupenych ... :-))) ) a GE sa da este pomocou utilitky NH-TOP50TRANS...
    viac info na :
    http://shadowork.net/index.php?sekce=clanek&clanek_id=1025
    alebo domovska stranka :
    http://www.norberthein.de/navigation/top50trans/top50trans.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Citace Původně odesláno od japo
    ja mam NET framework 1.1 a mapmanager mi chodi...
    ale je pravda ze s velkostou nad 10000*10000 pada aj tak....
    No prave o tom mluvim, ja mam utilitu napsanou taky v .NET frameworku (ale 2.0) a nemam problem tam stejnym zpusobem slepit i nacist obrazek vetsi nez 12000x12000 (pocitam, ze pujde jeste vic). Ale protoze Map manager je napsany ve FW 1.x, tak to borcovi pada, ale principialne by tam nemel byt jiny problem. A nechat to bezet v jine verzi FW asi bez rebuildu nejde (takze bych musel leda rict autorovi).

    P.S.: Tak jsem prave napsal autorovi a uvidime :-)

    P.S.2: Tu mapu 12000x12000 se mi zatim povedlo upravit tak, ze jsem ji prevedl z 24bit PNG na 8bit GIF (je to stejne jen carova grafika, ne fotomapa), to uz se nacist v Map manageru podarilo
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    2mem - tak ten tvuj softik mi nejak nefachci, ulozi prvnich 10 obrazku (prvni radek z 10x10), pak prescrolluje zpatky, uplne odzoomuje mapu a zacne zmatkovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Citace Původně odesláno od czbird
    2mem - tak ten tvuj softik mi nejak nefachci, ulozi prvnich 10 obrazku (prvni radek z 10x10), pak prescrolluje zpatky, uplne odzoomuje mapu a zacne zmatkovat
    A mas urcite prepnuto na fullscreen? (viz navod)

    Jinak autor GPSdash2 mi uz odpovedel - spis tak zdvorile, ze se na problem podiva, ale ze samozrejme pro praci s tak velkymi mapami neni aplikace stavena, takze tomu nedava velkou prioritu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    hlava mapa... sypu popel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    tak dela to i s mapou ve full screenu - doscrolluje to zpatky doleva na zacatek, pak dolu, a pak to "obnovi" (Restore) okno aplikace, ktere bylo maximalizovane a odzoomuje mapu na celou CR... pak jsem to stopnul, bo to zaclo klikat po jinych aplikacich

    edit - vsechno s Default nastavenim, tj.
    ms=10
    s=5
    Left, Up=0
    x,y = 10
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Okno utility nemusis maximalizovat, je udelane tak, aby to pekne vyslo (chce to ale asi minimalne rozliseni 1024x768), jen musis primo na tom webu stisknout tlacitko fullscreen. Jestli ti to blbne i tak, tak mi prosim posli screenshot, treba z toho neco zjistim

    Diky za hlaseni stejneho problemu i flashhorsovi, zrejme bude problem s tim, ze mam ve WXP specialni styl a zrovna to nestastne posune okno. Testnu to a poslu novou verzi, stand by :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 13 PrvníPrvní 123412 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Tvorba PDF v WM
    Od gm_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-07-2010, 07:21
  2. Tvorba aplikaci
    Od Nitr0_ce4you v sekci Programování
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-08-2006, 17:18
  3. Tvorba TSK ??
    Od webelite v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-08-2005, 01:45
  4. Tvorba e-knih (*.doc)
    Od Krcma_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-02-2003, 14:15